Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

"Γραμμή πυρός" Βερολίνου-Άγκυρας κατά Ελλάδας με στόχευση στον Καμμένο

Γερμανία και Τουρκία πάνε χέρι-χέρι εναντίον της Ελλάδας, χρησιμοποιώντας η μία την άλλη. Βερολίνο και Άγκυρα έτσι κι αλλιώς συνδέονται στενά και με “δουλειές” με την Γερμανία να έχει αναλάβει την ναυπήγηση υποβρυχίων 214, όμοια με τα ελληνικά, τα οποία είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν να παραδίδονται το 2017. Όμως η κυβερνητική αλλαγή στην Αθήνα που έφερε τον Πάνο Καμμένο στο ΥΕΘΑ δίνει νέα διάσταση στον “τουρκο-γερμανικό” άξονα εναντίον της Ελλάδας.
Τα γεγονότα από μόνα τους δείχνουν ότι η εκτίμηση δεν είναι αυθαίρετη. Κάνοντας ένα “φλας-μπακ” 
προκύπτει ότι ο Καμμένος είναι εξίσου…αντιπαθής με τον Βαρουφάκη στο Βερολίνο. Και σίγουρα μισητός στην Άγκυρα:
•Ο 
αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ.Δραγασάκης σε δηλώσεις του επί της ουσίας είπε ότι υπήρξαν γερμανικές πιέσεις και απόψεις για να μην συμπράξει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.
•Οι τουρκικές προκλήσεις μετά από τις εκλογές που έφεραν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχαν πάντα επίκεντρο τις κινήσεις και τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ.
•Αποκορύφωμα ήταν η απαράδεκτη από κάθε άποψη ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ η οποία ούτε λίγο,ούτε πολύ ζητούσε την …αντικατάσταση του Καμμένου για να μην προκληθεί ένταση στα ελληνοτουρκικά.
•Όμως πριν ακόμη η Τουρκία αρχίσει να ανεβάζει τους τόνους η Γερμανία είχε “δείξει το δρόμο”. Πέρασε στα “ψιλά” και περισσότερο ως “φάουλ” του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο ανήκει και η ΝΔ. Ο Μάνφρεντ Βέμπερ στέλεχος της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) της Γερμανίας και ηγέτης του ΕΛΚ αμέσως μετά από τη πτήση του Πάνου Καμμένου στα Ίμια βγήκε θρασύτατα και μίλησε για “τουρκικές ακτές” δίνοντας στην Άγκυρα αυτό που ήθελε! Ο Βέμπερ είχε δηλώσει πως θα ασκήσει πιέσεις και στην κεντροαριστερά, την πολιτική ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, να ταχθεί υπέρ ενός σχεδίου ψηφίσματος που είναι παρόμοιο με εκείνο το οποίο είχε εγκριθεί το 2000, όταν η αυστριακή ακροδεξιά υπό τον Χάιντερ είχε συμμετάσχει στην κυβέρνηση της Αυστρίας!!!

Προφανώς ο Καμμένος και η “εξωστρέφειά” του είναι η αφορμή για τις συντονισμένες επιθέσεις Βερολίνου και Άγκυρας κατά της Αθήνας. Ο πραγματικός στόχος είναι να υπάρχει πίεση προς την Αθήνα σ΄ όλα τα επίπεδα κι όχι μόνο στο οικονομικό. Λες κι αυτή από μόνη της δεν είναι έτσι κι αλλιώς αφόρητη.

Είναι βέβαιο ότι ο Καμμένος μαζί με τον Βαρουφάκη θα είναι οι δυο βασικοί στόχοι του Βερολίνου. Και για τον πρώτο έχουν βρει έναν πολύ καλό σύμμαχο,την Τουρκία που μόνο κέρδος έχει απ΄ όλη αυτή την υπόθεση. Η Τουρκία που αντιμετωπίζεται από τις ΗΠΑ και το σύνολο των δυτικών χωρών με καχυποψία σχετικά με την πραγματική ατζέντα που έχουν οι Ερντογάν και Νταβούτογλου φαίνεται ότι δεν ανησυχεί την Γερμανία. Τουλάχιστον μέχρι να τελειώσει το “μπρα-ντε-φερ” Βερολίνου-Αθήνας.


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/03/blog-post_352.html

«ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΑΘΕΙ ΧΡΟΝΟΣ» Πρωτοφανής επίθεση από Β. Σόιμπλε: «Ανόητα αφελής ο Βαρουφάκης»

Το... πολεμικό κλίμα μεταξύ Αθήνας και Βερολίνου αποτυπώνουν με τον πιο γλαφυρό τρόπο σημερινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγ Σόιμπλε, για τον Ελληνας ομόλογό του, τον οποίο κατηγόρησε ανοιχτά «για ανόητα αφελή τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τον Τύπο.
Αφορμή στάθηκε ο σάλος που προκάλεσε η συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην «Corriere della Sera» και σε όσα του αποδίδονται να δήλωσε περί δημοψηφίσματος.
Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, ο κ. Βαρουφάκης χειρίζεται με τον χειρότερο τρόπο τα μέσα ενημέρωσης και «ψάχνει για εχθρούς».
Τις αποκαλύψεις για την υβριστική και φραστική επίθεση αποκάλυψε απροκάλυπτα μιλώντας σε Γερμανούς δημοσιογράφους ο ίδιος ο κ.Σόιμπλε.
Ανοίγοντας ένα ακόμη μέτωπο με τον κ. Βαρουφάκη, που ερωτηθείς χθες μετά το Eurogroup διέψευσε ότι υπήρξε κόντρα στη συνεδρίαση με το Γερμανό ομόλογό του.
Στο μεταξύ, ο κ. Σόιμπλε διεμήνυσε σήμερα ότι δεν θα δοθεί άλλη βοήθεια στην Ελλάδα έως ότου οι διεθνείς πιστωτές της χώρας συμφωνήσουν ότι έχει εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.
«Η Ελλάδα πρέπει να συνομιλήσει με τους θεσμούς για να εγγυηθεί ότι το Μνημόνιο Κατανόησης εκπληρώνεται» είπε ο Β. Σόιμπλε σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά το συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ.
«Μόνον όταν εκπληρωθεί αυτός ο όρος υπάρχει μια πιθανότητα να υπάρξει μια εκταμίευση από το πρόγραμμα», συνέχισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι ο Έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης, είναι ο μόνος στο Eurogroup που θεωρεί πως δεν έχει χαθεί χρόνος.
Τα ίδια είχε και χθες ο κ. Σόιμπλε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Παράλληλα είχε τονίσει ότι πως δεν έχει επιπλέον ενημέρωση για την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα, ενώ όπως είπε «μεταξύ των υπουργών που μετείχαν στο Eurogroup υπήρξε συμφωνία πως τίποτα δεν έχει επιτευχθεί σε ό,τι έχει να κάνει με την Ελλάδα».
Τέλος επισήμανε πως χρειάστηκε να πάει στην Bundestag για να μπορέσει να ισχύσει η τετράμηνη παράταση της Ελλάδας και αυτό, όπως τόνισε, δεν ήταν εύκολο, «αλλά εγώ είμαι ο υπεύθυνος υπουργός για το κάνω. Ο κ. Βαρουφάκης από τη μεριά του μας είπε πως για την Ελλάδα οι τελευταίες δύο εβδομάδες δεν ήταν εύκολες».


Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σόιμπλε τρεις φορές χθες έκανε λόγο για τρόικα ενώ σήμερα χρησιμοποίησε τη λέξη Μνημόνιο, την οποία φυσικά η ελληνική κυβέρνηση δε θέλει να ακούει.
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113476960

Δις ισόβια για τον άνδρα που έσφαξε, τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια τη γιαγιά του

Ένοχος, για ανθρωποκτονία από πρόθεση και για ληστεία κρίθηκε ο 30χρονος, οποίος είχε δολοφονήσει και διαμελίσει την γιαγιά του τον Αύγουστο του 2013
Συγκλονίζουν τα λόγια του ηλικιωμένου αδελφού της 84χρονης Ασημένιας Λαγούδη, η οποία δολοφονήθηκε τον Αύγουστο του 2013 από τον εγγονό της και το άψυχο σώμα της βρέθηκε διαμελισμένο σε κάδο σκουπιδιών στη Ραφήνα.
Οι δικαστές και οι Ένορκοι του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου έμειναν άναυδοι από την βαναυσότητα της πράξης, έκριναν ένοχο τον 30χρονο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ληστεία τελεσθείσα με ιδιαίτερη σκληρότητα και τον καταδίκασαν σε δις ισόβια και επιπλέον τέσσερα χρόνια για οπλοχρησία.
Όπως αναφέρει η Espresso, παρών στην πρώτη μέρα της δίκης ήταν ο αδελφός του θύματος Π.Κ δηλώνοντας μεταξύ άλλων πως όταν πληροφορήθηκε την ποινή του δικαστηρίου "Βγήκα από μεγάλη αγωνία. Φέρθηκε σαν κτήνος. Όταν άκουσα δις ισόβια ικανοποιήθηκα".
Όταν η συζήτηση φτάνει στον τρόπο με τον οποίο ο 30χρονος Φώτης Λυρόπουλος δολοφόνησε την γιαγιά του, η φωνή του τρέμει από την ταραχή: "Την τράβηξε από τα μαλλιά και της κάρφωσε το μαχαίρι στο στήθος. Την έσφαξε κυριολεκτικά και την έκανε κομμάτια. Όταν δεν χώραγε κάποιο κομμάτι στο σακβουαγιάζ, έσπαγε το κόκαλο και το έχωνε μέσα".
Το χρονικό του εγκλήματος
Ο 28χρονος τότε Φώτης Λυρόπουλος δολοφόνησε την γιαγιά του και στη συνέχεια τεμάχισε τη σορό της, και από τα Πατήσια όπου διέμενε, τη μετέφερε στη Ραφήνα, περιοχή που γνώριζε, αφού ο ίδιος με τη σύντροφο του και τα παιδιά της, διαμένουν σε περιοχή της Ανατολικής Αττικης.
Η αδελφή της ηλικιωμένης ανησύχησε για την εξαφάνιση της, την αναζήτησε στο σπίτι της, ταξιδεύοντας από την επαρχία, και το Σάββατο 14/09, η κόρη της δήλωσε την εξαφάνιση της μητέρας της στο ΑΤ.
Σε οικονομικά οικογενειακά θέματα αποδίδεται ο λόγος της έντονης λογομαχίας μεταξύ του εγγονού με τη γιαγιά του, που κατέληξε στο φρικιαστικό έγκλημα. Ο θάνατος της γυναίκας προσδιορίζεται την προηγούμενη ημέρα (22/08) και το ίδιο βράδυ ο δράστης μετέφερε τη σορό της μέσα σε σακούλες στην περιοχή της Ραφήνας, όπου και εντοπίσθηκε.
Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ, ο άνδρας προσήχθη ως ύποπτος στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, το βράδυ του Σαββάτου και από το δακτυλοσκοπικό έλεγχο, προέκυψε ότι αποτυπώματά του, βρέθηκαν τόσο στα πειστήρια που κατασχέθηκαν στον τόπο ανεύρεσης του τεμαχισμένου πτώματος, όσο και στο διαμέρισμα του θύματος.
Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, προέκυψε ότι τις πρωινές ώρες της 21-08-2013, ο δράστης επισκέφθηκε τη γιαγιά του στο σπίτι της, όπου μετά από μεταξύ τους διένεξη, τη μαχαίρωσε στο λαιμό και στη συνέχεια αποχώρησε, αφού μετέφερε το πτώμα στο μπάνιο.
Πρωινές ώρες της επομένης, επέστρεψε στο διαμέρισμα, όπου αφού τεμάχισε με μαχαίρι και πριόνι το πτώμα, το τοποθέτησε μέσα σε νάυλον σακούλες και σακβουαγιάζ και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του, αρχικά στην οικία του και το ίδιο βράδυ στον κάδο απορριμμάτων, όπου και βρέθηκε από δύο ανηλίκους.
Μάλιστα ο δράστης, για να αποπροσανατολίσει την έρευνα των διωκτικών Αρχών και να δημιουργήσει την εντύπωση ληστείας, ερεύνησε επιλεκτικά τους χώρους του διαμερίσματος και αφαίρεσε κοσμήματα, τα οποία εκποίησε τις επόμενες ημέρες σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια της περιοχής.
Κατά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, διάφορα κοσμήματα, ένα τσεκούρι και πέντε μαχαίρια, καθώς και ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο που κατείχε χωρίς άδεια.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/dis-isovia-gia-ton-andra-poy-esfakse-temaxise-kai-petakse-sta-skoypidia-th-giagia-toy.3350966.html

Στοιχεία σοκ για το θάνατο της Στέλλας: Την πότισαν πάνω από μισό μπουκάλι ουίσκι για να τη βιάσουν

Νέα σοκαριστικά στοιχεία για το μοιραίο βράδυ που έχασε τη ζωή της η Στέλλα Ακουμιανάκη. Τέσσερα άτομα στο σκαμνί για το θάνατο της 16χρονης. Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών (Pic)
Περισσότερο από μισό μπουκάλι είχαν δώσει να πιει στην άτυχη 16χρονη Στέλλα Ακουμιανάκη οι δύο νεαροί φίλοι της (17χρονος και 23χρονος), με τους οποίους διασκέδαζε την μοιραία νύχτα της Ανάστασης του 2011 και οι οποίοι είναι είναι σήμερα αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου φέρνει στο "φως" νέα στοιχεία για τον θάνατο της Στέλλας από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε μπαρ στο Ρέθυμνο.
Συγκεκριμένα, οι δύο νεαροί αφού πρώτα διασκέδασαν σε μπαρ με την ανήλικη, καταναλώνοντας μεγάλη ποσότητα αλκόολ, στη συνέχεια φαίνεται να την οδήγησαν σε ερημική τοποθεσία, όπου και σύμφωνα με το κατηγορητήριο, επιχείρησαν να ασελγήσουν εις βάρος της.
Οι δύο νεαροί φέρεται να της έδωσαν μέσα σε μισή ώρα, πάνω από μισό μπουκάλι ουίσκι και όταν εκείνη ήταν σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, προσπάθησαν να την εκμεταλλευτούν σεξουαλικά.
Οι κατηγορίες που βαρύνουν τώρα τους δύο νεαρούς είναι αυτές της θανατηφόρας έκθεσης και του βιασμού, ενώ μαζί τους κατηγορούνται και δύο γιατροί για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
Σύμφωνα με την "Espresso", καθοριστικό ρόλο στη λάθος διάγνωση των γιατρών έπαιξε η "εγκληματική συμπεριφορά των δύο νεαρών κατηγορουμένων, διότι απέκρυψαν από τον ιατρό που παρέλαβε την ανήλικη ότι η τελευταία είχε καταναλώσει υπερβολική δόση αλκοόλ εντός ελάχιστων λεπτών και έπειτα από πολυήμερη αυστηρή νηστεία και του παρουσίασαν το περιστατικό ως ένα σύνηθες συμβάν μέθης, ύστερα από μικρή κατανάλωση οινοπνεύματος, κατά τη διάρκεια της νυχτερινής διασκέδασης της ανήλικης σε νυχτερινά κλαμπ του Ρεθύμνου".
Ωστόσο, οι δικαστές έκριναν ότι δεν πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη η ειδικευμένη γιατρός του νοσοκομείου Ρεθύμνου που εκείνη τη νύχτα εφημέρευε στην Παθολογική Κλινική καθώς δεν ειδοποιήθηκε ποτέ από τους δύο ειδικευόμενους γιατρούς για να πάει στα Επείγοντα και να εξετάσει την άτυχη 16χρονη.
Όπως σημειώνουν οι δικαστές, παρά το γεγονός ότι οι νεαροί έβλεπαν ότι η κατάσταση της Στέλλας δεν βελτιωνόταν, εξακολουθούσαν επί ώρες να αποκρύπτουν την αλήθεια από τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, ενώ δεν ειδοποίησαν καν τους γονείς της.
Όσον αφορά στις ποινικές ευθύνες που βαραίνουν τους γιατρούς, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επισημαίνει ότι "στο κορίτσι χορηγήθηκε αρχικά ορός γλυκόζης, χωρίς να ελεγχθούν τα επίπεδα στον οργανισμό του, η οποία προκάλεσε μεταβολική οξέωση, κατάσταση που προϋπήρχε λόγω της αιθανόλης που επιβάρυνε την καρδιακή λειτουργία και το εγκεφαλικό οίδημα".
Ικανοποιημένοι οι γονείς
Την ικανοποίησή τους για την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δίκη εκφράζουν οι χαροκαμένοι γονείς της 16χρονης, οι οποίοι από την πρώτη στιγμή φώναζαν για τις ευθύνες και όχι μόνο των αγοριών, αλλά και των γιατρών του νοσοκομείου Ρεθύμνου, οι οποίοι αδιαφόρησαν για το περιστατικό της κόρης τους και με τις παραλείψεις τους φέρεται να συνετέλεσαν στο θάνατό της.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/stoixeia-sok-gia-to-thanato-ths-stellas-thn-potisan-panw-apo-miso-mpoykali-oyiski-gia-na-th-viasoyn.2666093.html

Ένοχοι με αναστολή τρεις κατηγορούμενοι για τον βιασμό και θάνατο της 16χρονης Στέλλας

Καταδικαστικές αποφάσεις από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων στους κατηγορουμένους για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης, τον Απρίλιο του 2011 στο Ρέθυμνο, μετά από κατανάλωση αλκοόλ
Ποινή φυλάκισης 30 μηνών στον κάθε ένα, με την απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και να είναι εφέσιμη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων σε 2 ειδικευόμενους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως της 16χρονης Στέλλας, η οποία τον Απρίλιο του 2011 είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της πόλης με οξεία μέθη.
Το δικαστήριο ύστερα από μία μακρά διαδικασία που ολοκληρώθηκε στις 1.30 μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης, έκρινε ενόχους τους δύο γιατρούς σύμφωνα με το κατηγορητήριο.
Εκτός από τις ποινές που επέβαλε, το δικαστήριο στους δυο γιατρούς, έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που υποστήριξε ότι τα αδικήματα που οδήγησαν στο εδώλιο του δυο καταδικασθέντες έχουν τελέσει δυο ακόμα ειδικευόμενοι συνάδελφοι τους, που την ημέρα του συμβάντος είχαν εφημερία στο ίδιο νοσοκομείο, ζητώντας ο φάκελος της υπόθεσης να διαβιβαστεί στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.
Μαζί με τους δυο γιατρούς στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε και ένας 27 χρόνος που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών με την ποινή να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της σε δεύτερο βαθμό.
Στις 24 Μαρτίου η δίκη του 20χρονου κατηγορούμενου
Ο 27χρονος κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα του βιασμού κατά συναυτουργία σε βάρος της 16χρόνης, πράξη για την οποία κατηγορείται και ένας 20 χρόνος σήμερα, που θα δικαστεί στις 24 Μαρτίου στο δικαστήριο ανηλίκων καθώς όταν τέλεσε την πράξη ήταν 17 ετών.
Η 16χρονη το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής του 2011, διασκέδαζε σε μπαρ του Ρεθύμνου παρέα με τους δύο νεαρούς καταναλώνοντας ποσότητα αλκοόλ. Στη συνέχεια η παρέα επιβιβάστηκε σε ΙΧ αυτοκίνητο μέσα στο οποίο σε ερημικό σημείο κάτω από το φρούριο Φορτέτζα κατανάλωσε από κοινού μισό μπουκάλι ουίσκι. Κατά τον χρόνο αυτό οι νεαροί προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της, που χαρακτηρίστηκαν βιασμός.
Κατά την διάρκεια της πράξης αυτής και εξ αιτίας της κατανάλωσης αλκοόλ η άτυχη κοπέλα άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και η παρέα της την μετέφερε στο νοσοκομείο της πόλης. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε ως οξεία μέθη όμως λίγες ώρες μετά την μεταφορά της στο νοσοκομείο η υγεία της παρουσίασε επιδείνωση.
Μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου και κατέληξε ανήμερα του Πάσχα.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/enoxoi-me-anastolh-treis-kathgoroumenoi-gia-ton-viasmo-kai-thanato-ths-16xronhs-stellas.3350819.html

Ομόφωνα δεκτή η πρόταση Κωνσταντοπούλου για την Επιτροπή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων

Τι δήλωσαν οι βουλευτές κατά τη συζήτηση για την Επιτροπή που θα διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών
Την ομόθυμη στήριξη της Βουλής των Ελλήνων συγκέντρωσε η πρόταση της προέδρου του Σώματος, Ζωής Κωνσταντοπούλου, για την επανασύσταση και αναβάθμιση της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, την αποπληρωμή του κατοχικού δανείου και την επιστροφή των κλεμμένων αρχαιολογικών θησαυρών, με όλα τα κόμματα να επισημαίνουν την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας αλλά και συντεταγμένης στρατηγικής σε πολιτικό και νομικό επίπεδο για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος.
Κατά την πολύωρη συζήτηση που διεξήχθη στην Ολομέλεια, ομιλία εκφώνησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Κώστας Ήσυχος και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις Νίκος Χουντής και σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος ενώ τις θέσεις των άλλων κομμάτων εξέφρασαν οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι κι επίσης στο βήμα ανέβηκε μεγάλος αριθμός βουλευτών από όλες τις πτέρυγες της Βουλής.
Χουντής: Να κοιτάξουμε προς το μέλλον, να διευθετήσουμε τους λογαριασμούς του παρελθόντος
Ο κ. Χουντής με την ευκαιρία αυτής της συζήτησης της πρότασης για ανασυγκρότηση της Επιτροπής τόνισε πως δίδεται η δυνατότητα να επαναβεβαιώσουμε τη δέσμευση-διεκδίκηση και να πούμε προς τον ελληνικό λαό ότι θα οργανώσουμε τον πολιτικό αυτό αγώνα στη βάση μιας δίκαιης διεκδίκησης που πρέπει να κλείσει λογαριασμούς από το παρελθόν, λογαριασμούς όχι με τη στενή οικονομική έννοια αλλά με την έννοια της ηθικής και της πολιτικής στροφής. «Πρέπει να κοιτάξουμε προς το μέλλον και να διευθετήσουμε τους λογαριασμούς του παρελθόντος που προκάλεσαν αυτές τις ανεπανόρθωτες καταστροφές στη χώρα μας. Όσο δεν αντιμετωπίζεται αυτό το πρόβλημα θα παραμένει ως εκκρεμότητα το αν τελικά ενσωματώθηκε στη βλέψη προς το μέλλον από όλους τους ενδιαφερόμενους. Οι διεκδικήσεις αυτές του ελληνικού λαού να γίνουν αποδεκτές ηθικά και πολιτικά από τη Γερμανία και να αποπληρωθεί το κατοχικό δάνειο και να δοθούν οι αποζημιώσεις» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Αφού ανέφερε πως την θέση που έχει εκφραστεί από την Γερμανία για τις ελληνικές αξιώσεις η ελληνική κυβέρνηση την θεωρεί ως υπεκφυγή της Γερμανίας απέναντι στην ηθική και ιστορική υποχρέωση προς τον ελληνικό λαό. «Είναι υπεκφυγή γιατί δεν αναγνωρίζει το πώς διαμορφώθηκε το λεγόμενο «γερμανικό θαύμα» και πώς διαμορφώθηκε αυτό που λένε «Ευρώπη του Μεταπολέμου». Γιατί; Γιατί αυτό το «γερμανικό θαύμα» οφείλεται στο γεγονός ότι χαρίστηκαν - «κουρεύτηκαν» τα χρέη της Γερμανίας το 1953, της δόθηκε αναπτυξιακή βοήθεια -είχαμε την ευκαιρία να το πούμε, είναι γνωστό το παράδειγμα- πήρε και αναπτυξιακή ρήτρα και σε αυτή την αντιμετώπιση από την πλευρά των είκοσι ενός τότε κρατών που όφειλε η Γερμανία έστερξε και η κατεστραμμένη χώρα μας. Δεν συμψηφίζουμε, συγκρίνουμε» είπε ακόμη ο κ. Χουντής.
Γεωργιάδης: Να διαχωριστεί το κατοχικό δάνειο από τις αποζημιώσεις
O κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι για λόγους στρατηγικής της ελληνικής διεκδίκησης είναι σκόπιμο να διαχωριστεί το κατοχικό δάνειο από τις αποζημιώσεις δεδομένου ότι το αυτό στοιχειοθετείται απόλυτα και είναι απολύτως απαιτητό ενώ η διεκδίκηση αποζημιώσεων αντιμετωπίζει νομικά εμπόδια. Τόνισε δε, πως ήδη για την ανάδειξη και την εμπεριστατωμένη διεκδίκηση τα προηγούμενα χρόνια καλύφθηκε μια πολύ μεγάλη απόσταση και επικαλέστηκε την σημαντική δουλειά που έγινε στο υπουργείο Οικονομικών από την κυβέρνηση της. Ο κ. Γεωργιάδης, άσκησε εξάλλου κριτική στα πεπραγμένα της κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι του προκάλεσε κακή εντύπωση το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν απάντησε στην πρόσκληση του Ευ. Βενιζέλου να παύσει να παραμένει σιωπηλός για τα μείζονα θέματα που άπτονται στο μέλλον της χώρας. Τέλος ζήτησε να συζητηθεί άμεσα η πρόταση νόμου του ΚΚΕ, αφού η Βουλή δεν έχει μεγάλο νομοθετικό έργο, ώστε να μπορούν να εκφραστούν στο Κοινοβούλιο, κι όχι στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι βουλευτές εκείνοι που ζητούσαν να καταργηθεί το Μνημόνιο με ένα άρθρο κι ένα νόμο.
Και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας με ανακοίνωσή του (στην οποία καταγράφει τα αποτελέσματα της καταγραφής των αρχείων και του ποσοτικού προσδιορισμού των αξιώσεων του ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κατά την περίοδο 2012 - 2014) εκφράζει την προσδοκία το έργο αυτό, «που έγινε με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, μακριά από επικοινωνιακή διαχείριση να φανεί χρήσιμο στην Επιτροπή».
Τζαβάρας: Θέμα ιστορικής δικαιοσύνης
«Τίθεται ένα θέμα ιστορικής δικαιοσύνης» είπε ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής κατά την προηγούμενη Σύνοδο, βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Τζαβάρας, ο οποίος πρόσθεσε πως η ιστορική δικαιοσύνη για εμάς τους Έλληνες δεν θα πρέπει μόνο να υιοθετεί ελληνοκεντρικά ζητήματα, «γιατί ο ελληνοκεντρισμός αυτός ο χωρίς όρια είναι μία από τις πτυχές του ιστορικού βίου που δεν μας ωφέλησε πάντοτε» αλλά «ο ελληνοκεντρισμός, του οποίου πάντοτε θα έχουμε την έγνοια και πάντα όλοι θα φροντίζουμε να τον έχουμε στη ψυχή μας» θα πρέπει να είναι συνοδευόμενος στις διεκδικήσεις μας από μία μέθοδο και από μία κρίση. Ακόμη ζήτησε να υπάρξουν πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης όπως είναι η διοργάνωση ενός διεθνούς συνεδρίου με αίτημα τη συγκέντρωση στην Αθήνα μεγάλων και υψηλού κύρους διανοουμένων, πολιτικών και διπλωματών, καθηγητών πανεπιστημίου του διεθνούς δικαίου, προκειμένου να διαβουλευτούν και να δώσουν εάν πόρισμα επιστημονικό σχετικά με τη βασιμότητα των απαιτήσεων που έχει το ελληνικό κράτος.
Πετράκος: Ιστορική συνεδρίαση της Βουλής
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θανάσης Πετράκος χαρακτήρισε «ιστορική» την συνεδρίαση αυτή της Βουλής, ιδίως μετά την δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία - όπως είπε - αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση προβαίνει σε πράξεις με σημασία για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Επίσης, ανέφερε πως η συνεδρίαση αποτελεί αναβάθμιση της Βουλής μέσα από Ολομέλεια, η οποία επιτέλεσε το χρέος της προς τους νεκρούς, τα θύματα και τους επιζώντες του ναζισμού ώστε να μην ξεχνάμε ποτέ την φύση του φασισμού και του ναζισμού. Απαντώντας στον κ. Γεωργιάδη ανέφερε ότι στη Βουλή πρόκειται να έρθουν όλα εκείνα τα νομοσχέδια «που κλείνουν τις πληγές των μνημονιακών πολιτικών» ενώ είπε πως τα ζητήματα της νομοθέτησης δεν συνδέονται με το μέγα αυτό ιστορικό χρέος. Αφού πρόσθεσε ότι δίνεται ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν παραιτείται από αυτά που της ανήκουν, χαρακτήρισε «τουλάχιστον προσβολή» προς την ανθρωπότητα και για όσα χρωστάει η
Λυκούδης: Ας θέσουμε με σοβαρό τρόπο τις αξιώσεις μας
Από το Ποτάμι ο Σπύρος Λυκούδης, υπογράμμισε ότι αποτελεί και δική μας ευθύνη να μην ρίχνουμε λάδι στη φωτιά του υστερικού εθνικισμού αλλά να προσεγγίσουμε τα σύνθετα αυτά προβλήματα με πνεύμα που να αρμόζει στις σχέσεις μεταξύ συνεργατών μέσα στο ευρωπαϊκό πλαίσιο. «Ας θέσουμε σήμερα με σοβαρό τρόπο τις αξιώσεις μας….Έχει ήδη συγκεντρωθεί τεράστιος όγκος υλικού. Η νέα Διακομματική θα πρέπει να το αξιοποιήσει επαρκώς. Διότι, τα θέματα οι αποζημιώσεις, το κατοχικό δάνειο και η τύχη των πολιτιστικών μας θησαυρών έχουν καθένα την ιδιαιτερότητά τους και χρειάζεται μεγάλη προσοχή εκ μέρους μας ώστε να μην προκαταλάβουμε τις δέουσες κινήσεις που θα κατοχυρώνουν το εθνικό μας συμφέρον» κάλεσε το Σώμα ο κ. Λυκούδης.
Από την ΧΑ ο Μιχάλης Αρβανίτης αφού είπε πως κανένας δεν μπορεί να αμφιβάλλει για την εχθρότητα του γερμανικού κράτους και κείνων που κατέσφαξαν, λεηλάτησαν, εκτέλεσαν ανθρώπους και κατέκαψαν χωριά, διαβεβαίωσε ότι το κόμμα θα συμβάλλει τα μέγιστα για την ευόδωση των ελληνικών αξιώσεων. Αντέδρασε δε έντονα και ζήτησε να ανακληθεί στην τάξη η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου οποία είπε στην ομιλία της «Η Ελλάδα, για την οποία εμείς εδώ παίρνουμε αποφάσεις, είναι δανεική από νέους σαν τον Παύλο Φύσσα που δολοφονήθηκε από τους επιγόνους των ναζί, αυτών που διέλυσαν τη χώρα και πριν από σαράντα χρόνια. Σε αυτούς χρωστάμε την αλήθεια. Σε αυτούς χρωστάμε την επανόρθωση».
Ο Δημήτριος Καμμένος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, συνεχάρη τον υπουργό Δικαιοσύνης και την κυβέρνηση για την δήλωση του περί υπογραφής του ώστε να εκτελεστεί η δικαστική απόφαση για το Δίστομο. Αφού είπε πως θα ελέγξει αν οι υποθέσεις και οι οικονομικοί υπολογισμοί της απόρρητης έκθεσης για την ελληνική διεκδίκηση είναι σωστοί, ανέφερε ακόμη πως θα ζητηθούν οι δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν καθώς σε όλες υπάρχει η αίρεση του μη συμψηφισμού. Εξέφρασε τέλος την εκτίμηση πως το θέμα του κατοχικού δανείου είναι ζήτημα ανάμεσα στα κράτη και τις κυβερνήσεις τους και επικαλούμενος τις θέσεις της Γερμανίας περί συνέχειας του κράτους άρα και υποχρεώσεών τους, επισήμανε πως το αναγκαστικό δάνειο υπεγράφη μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδος.
Καραθανασόπουλος: Το ΚΚΕ διατηρούσε το θέμα ζωντανό
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, αφού είπε ότι το κόμμα του διατηρούσε οργανωμένα το θέμα ζωντανό επισήμανε ότι η ουσία είναι η διεκδίκηση των ελληνικών απαιτήσεων προς το γερμανικό κράτος καταλογίζοντας στις κυβερνήσεις μόνον λόγια και καθόλου πράξεις. Σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι δεν είπε τίποτα απτό για το τι θα πράξει η σημερινή κυβέρνηση ενώ διέκρινε «αστερίσκο» στην δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης και ακόμη είπε πως ο κ. Τσίπρας άνοιξε την πόρτα για συμψηφισμό, κάτι για το οποίο το ΚΚΕ εκφράζει την ευθεία αντίθεσή του.
Κουτσούκος: Ψεύτικος διαχωρισμός σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς
Με αιχμή την συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Κουτσούκος εξήρε την ανάγκη για εθνική ομοψυχία επισημαίνοντας πόσο κάθε μέρα αποδεικνύεται πόσο ψεύτικος υπήρξε ο διαχωρισμός των Ελλήνων ανάμεσα σε «μνημονιακούς» και «αντιμνημονιακούς». Επισήμανε δε πως η πρόταση της προέδρου της Βουλής δεν αναφέρεται στις προηγούμενες ενέργειες της Ελληνικής Δημοκρατίας για την διεκδίκηση του δανείου και των αποζημιώσεων με αποτέλεσμα να μην τεκμαίρονται οι ελληνικές απαιτήσεις.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/omofwna-dekth-h-protash-kwnstantopouloy-gia-thn-epitroph-diekdikhshs-twn-germanikwn-apozhmiwsewn.3350801.html

Γερμανικό θράσος για το Δίστομο: Αν πειράξετε γερμανική ιδιοκτησία, ξέρουμε να αμυνθούμε

Προκαλεί η Γερμανία απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις. "Αν υπάρξουν επιθέσεις σε γερμανική ιδιοκτησία, η Γερμανία ξέρει να αμυνθεί", προειδοποιεί
«Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν ελληνικές επιθέσεις εναντίον γερμανικής ιδιοκτησίας, η Γερμανία θα ξέρει να αμυνθεί» δηλώνει ο εκπρόσωπος της ΚΟ των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) για δημοσιονομικά θέματα Χανς Μίχελμπαχ, αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου, και χαρακτηρίζει «άθλια» και «άμετρη» την κριτική που άσκησε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, στον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Το θέμα έχει διευθετηθεί ήδη από τη δεκαετία του '50» υποστηρίζει ο κ. Μίχελμπαχ για τις πολεμικές αποζημιώσεις, σε δηλώσεις του στην ηλεκτρονική έκδοση της «Handelsblatt», ενώ σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του Ν. Παππά για τον Β. Σόιμπλε, κάνει λόγο για «άθλια» και «άμετρη» κριτική και προσθέτει ότι το κακό στιλ έχει γίνει πλέον κάτι σαν «το σήμα κατατεθέν του συνασπισμού ριζοσπαστών στην Αθήνα».
«Αντί να εφευρίσκει όλο και καινούργιες λεκτικές προσβολές και να γυαλίζει εκ νέου εικόνες εχθρών, η κυβέρνηση Τσίπρα θα έπρεπε καλύτερα να συγκεντρώσει την ενέργειά της σε μια θεμελιώδη μεταρρύθμιση της χώρας» σημειώνει και προσθέτει ότι αυτή τη στιγμή λεηλατεί τα συνταξιοδοτικά ταμεία και κάνει το παν για να ρίξει την ίδια τη χώρα της και τον ίδιο τον λαό της, στην απόλυτη χρεοκοπία.
«Η κυβέρνηση Τσίπρα δείχνει με την κάθε μέρα που βρίσκεται στην εξουσία ότι δεν είναι κατάλληλη για την Ευρώπη. Ως τώρα, η Αθήνα δεν προσέφερε ούτε μια χρήσιμη ιδέα για το πώς η Ελλάδα θα βγει από αυτή την κατάσταση. Μάλλον δεν έχει και καμμία (ιδέα) η κυβέρνηση. Αντ' αυτού αναζητούνται όλο και νέοι ένοχοι» καταλήγει ο κ. Μίχελμπαχ.
Σχολιάζοντας χθες τις δηλώσεις του Β.Σόιμπλε στο περιθώριο του Ecofin, ο υπουργός Επικρατείας Ν.Παππάς είχε δηλώσει ότι «η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση».
Συγκεκριμένα, ο κ. Παππάς είχε πει τα εξής: «Ο κ. Σόιμπλε είναι ο βασικός υποστηρικτής των αποτυχημένων πολιτικών σε Ελλάδα και σε Ευρώπη. Είναι σαφές ότι η αποτυχία του σχεδίου ασφυξίας της Ελλάδας έχει φέρει κάποιους σε δύσκολη θέση. Οι σημερινές του δηλώσεις είναι επίσης σαφές ότι απευθύνονται στο εσωτερικό και εσωκομματικό του του ακροατήριο. Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώhttp://news247.gr/eidiseis/kosmos/diethnis-politiki/germaniko-thrasos-gia-to-distomo-an-peiraksete-germanikh-idiokthsia-kseroyme-na-amynthoume.3351231.htmlπη».

«Δηλωμένα και φορολογημένα» Χαρδούβελης: Φοβήθηκα και έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό

Αθήνα
Τον Ιούνιο του 2012 «φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» και «μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου» δήλωσε τη Δευτέρα ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε συνέντευξη του στο Star ο πρώην υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο στις δραστηριότητές του, ενώ εμφανίστηκε ενοχλημένος από το γεγονός ότι ενημερώθηκε για το έγγραφο Νικολούδη από μια εφημερίδα και όχι από την Βουλή.

«Τον Ιούνιο του 2012 φοβήθηκα και εγώ, όπως φοβήθηκε τότε όλη η Ελλάδα. Και εγώ όπως και πολλοί Έλληνες μετέφερα κάποια από τα χρήματα μου, για να μπορώ να συντηρήσω τα παιδιά μου, φοβήθηκα πως μπορεί να καταρρεύσει η χώρα» παραδέχτηκε, επαναλαμβάνοντας ότι «τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα».

Αναφερόμενος στις μεταφορές μικρών χρηματικών ποσών, ο κ. Χαρδούβελης είπε ότι «τα χρήματα τα έβγαζα σε μικρά ποσά στο εξωτερικό, διότι το έκανα μόνος μου μέσω internet».

«Έχω μεταφέρει και χρήματα στην Ελλάδα, με αυτά αγόρασα το σπίτι μου. Η ζωή μου είναι καθρέφτης» πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας δήλωσε στον ANT1 πως προκύπτει «θέμα ηθικής τάξης».

«Εδώ υπάρχει ένα θέμα ηθικής τάξης περισσότερο, μιας και κάθε πολίτης είναι ελεύθερος να μεταφέρει τα κεφάλαιά του όπου θέλει, αλλά υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα ηθικής τάξης» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σακελλαρίδης: «Μόνο ερωτήματα δημιουργεί ο κ. Χαρδούβελης»
Σε ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σημειώνει: «Ενώ ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι τα ποσά αυτά που μετέφερε στο εξωτερικό ήταν δηλωμένα, αυτό που προκύπτει από το έγγραφο είναι τα ποσά αυτά το 2012 που μεταφέρθηκαν ήταν αδήλωτα στον 'Πόθεν Έσχες', παρ' όλο που ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου! Αν ο κ. Χαρδούβελης τα δήλωσε το 2014, αυτό σημαίνει ότι δηλώθηκαν με δύο χρόνια καθυστέρηση!

» Ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα έστειλε τμηματικά σε 56 δόσεις στο διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012, επειδή ένιωθε ανασφάλεια αν το ποσό αυτό θα έφτανε στον τελικό τραπεζικό λογαριασμό! Δηλαδή, ένα ανώτατο τραπεζικό στέλεχος για χρόνια δεν εμπιστευόταν τις υπηρεσίες i-banking μιας από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου!

» Έπειτα ο κ. Χαρδούβελης ανέφερε πως έστειλε ποσά σε 56 δόσεις κάτω των 10.000 ευρώ επειδή υπάρχει κάποιο ανώτατο όριο στις μεταφορές ποσών μέσω i-banking και όχι για να αποφύγει τον έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδος που ελέγχει μεταφορές κεφαλαίων στο εξωτερικό άνω των 10.000 ευρώ. Να ενημερώσουμε τον κ. Χαρδούβελη ότι με έναν απλό έλεγχο στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη τράπεζα θέτει ως ανώτατο όριο στις υπηρεσίες i-banking εντός ΕΕ το ποσό των 50.000 ευρώ...

» Τέλος ο κ. Χαρδούβελης υποστηρίζει ότι έστειλε τα χρήματα αυτά στην Βρετανία. Σωστό από μία άποψη, όμως για την ακρίβεια τα έστειλε σε κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας στη νήσο Jersey, που ανήκει μεν στη βρετανική επικράτεια, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί τον 7ο πιο σημαντικό φορολογικό παράδεισο στον κόσμο, και αγαπημένο προορισμό κεφαλαίων Ελλήνων που θέλουν να αποφύγουν να πληρώσουν φόρους. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2012, ο τότε Υπ. Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, με επιστολή του προς τον Βρετανό ομόλογό του, είχε ζητήσει τη λίστα με τους 97 Έλληνες που είχαν καταθέσεις στη νήσο Jersey, ενώ η υπόθεση αυτή είχε απασχολήσει και τους τότε οικονομικούς εισαγγελείς. Πλέον αναζητούμε και τους υπόλοιπους 96 Έλληνες».
Και κατέληξε ο κ. Σακελλαρίδης: «Η κυβέρνηση δεν επιθυμεί να ρίξει λάσπη στον κ. Χαρδούβελη, ούτε και να ενθαρρύνει λογικές ανθρωποφαγίας. Απαντήσεις αναζητούμε στα εύλογα ερωτήματα που προκύπτουν. Και κυρίως δύο πολιτικές απαντήσεις:
» Πώς είναι δυνατόν ο υπουργός Οικονομικών της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που επέβαλλε βαρύτατη φορολόγηση και υποτίθεται ότι πολεμούσε τη φοροδιαφυγή να εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση; Πώς είναι δυνατόν κάποιος που εμπλέκεται σε μία τέτοια υπόθεση να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές υπέρ του ελληνικού λαού;»
ΑΝΕΛ: Η περίπτωση Χαρδούβελη αντανακλά το ήθος της συγκυβέρνησης Σαμαρά
Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη σε δήλωσή της τόνισε ότι «η περίπτωση του κ. Χαρδούβελη αντανακλά τις αντιλήψεις αλλά και το ήθος της υπάκουης στις απαιτήσεις των δανειστών συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, η οποία υπέβαλε σε δυσβάσταχτες θυσίες τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών την ώρα που άφηνε στο απυρόβλητο τους πάσης φύσεως προστάτες και υπηρέτες της».

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ σχολιάζοντας τα επιχειρήματα του κ. Χαρδούβελη είπε ότι «οι σημερινές απόπειρες του κ. Χαρδούβελη να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με τις συστηματικές ενέργειές του για να αποφύγει τη φορολόγηση των εισοδημάτων του βγάζοντας τα χρήματά του στο εξωτερικό, την περίοδο που ο ελληνικός λαός λύγιζε κάτω από το βάρος των μνημονίων, τον εξέθεσε ακόμη περισσότερο» και πρόσθεσε:

«Τα επιχειρήματα που προέβαλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και για χρόνια στέλεχος της "αυλής" Σημίτη, δεν τον τιμούν καθόλου».

Τέλος η κ. Χρυσοβελώνη ανέφερε ότι η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα προβεί σε κάθε ενέργεια ώστε να χυθεί άπλετο φως σχετικά με «όλες τις λίστες των φοροφυγάδων και να κληθούν και εκείνοι, επιτέλους, να πληρώσουν».
Newsroom ΔΟΛhttp://news.in.gr/greece/article/?aid=1231391159

Χαρδούβελης: Ο άνθρωπος του τραπεζικού λόμπι

Χαρδούβελης: Ο άνθρωπος του τραπεζικού λόμπι

Ένας ακόμη υπάλληλος τράπεζας, αυτή τη φορά της Eurobank, αναλαμβάνει τα ηνία της εθνικής οικονομίας – μετά τον τελευταίο ανασχηματισμό που έφερε τον Γκίκα Χαρδούβελη στο υπουργείο Οικονομικών.
Άνθρωπος του Σημίτη και του Παπαδήμου ο Χαρδούβελης ήταν ένας από τους τραπεζικούς υπαλλήλους που εισέρχονταν χωρίς καμία εκλογική νομιμοποίηση στο μέγαρο Μαξίμου.
Είχαμε εξετάσει την περίπτωση Χαρδούβελη στο ντοκιμαντέρ Catastroika αλλά και στο ραδιοφωνικόINFOWAR αποκαλύπτοντας το ρόλο των τραπεζικών λόμπι στη χάραξη της οικονομικής πολιτικής στην Ελλάδα.
Ο Χαρδούβελης, μαζί με τον Πέτρο Χριστοδούλου, (πρώην στέλεχος της Goldaman Sachs και αργότερα της Εθνικής), αποτέλεσαν τους δυο βασικούς διαπραγματευτές της χώρας μας για το χρέος με το περίφημο λόμπι των τραπεζών, IIF (διαβάστε εδώ το σχετικό αφιέρωμα για το λόμπι των τραπεζών)
Μιλώντας στο INFOWAR ο τότε αναλυτής του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών (CEO), Γιώργος Βασσάλος είχε υπενθυμίσει ότι ο Χαρδούβελης πραγματοποιούσε τις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους τραπεζίτες χωρίς να έχει εγκαταλείψει τη θέση του στη Eurobank – αλλά έχοντας λάβει μόνο μια άδεια άνευ αποδοχών.
Όμως τόσο η Eurobank όσο και η Εθνική Τράπεζα, το μέλλον των οποίων εξαρτώταν από τις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με το IIF είναι μέλη του…IIF. Η ελληνική κυβέρνηση δηλαδή είχε αναθέσει σε δυο μέλη του τραπεζικού λόμπι να διαπραγματεύονται με τις τράπεζες το μέλλον της χώρας.
Μια τραπεζική δικτατορία όμως ολοκληρώνεται μόνο όταν οι τραπεζίτες γίνονται δοτοί πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομικών.
http://info-war.gr/2014/06/%CF%87%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%BF%CF%8D%CE%B2%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6/

ΠΓΔΜ: Η ελληνική πρόταση για την ονομασία είναι ένας « Δούρειος Ίππος »

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Σύμφωνα με την αλβανόφωνη εφημερίδα των Σκοπίων,Laimpress.com,  Αλβανοί εμπειρογνώμονες και διπλωμάτες  επαίνεσαν  την πρόσφατη πρόταση της Ελλάδος πάνω από το ζήτημα της ονομασίας,  ως μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ομοσπονδία στην χώρα αυτήν .
Στην πραγματικότητα, η πρόταση που προήλθε από την Αθήνα , και σύμφωνα με αυτήν  τα Σκόπια θα πρέπει να ονομάζονται  «Σλάβο-Αλβανική Μακεδονία», ικανοποιεί τους Αλβανούς  στο ακέραιο  , αφήνοντας «χώρο»,  για την δημιουργία δύο μεγάλων κρατών,  την «Μεγάλη» Αλβανία και την «Μεγάλη» Βουλγαρία, γράφει η Σκοπιανή  εφημερίδα «Dnevnik’, η οποία  δημοσίευσε την τελευταία πρόταση της ελληνικής Κυβέρνησης .
«Η πρόταση της Ελλάδος είναι ένας « Δούρειος Ίππος », ο οποίος μπορεί να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες. Πράγματι, η Ελλάδα θέλει να παρουσιάσει τα Σκόπια ως ένα κράτος με δύο εντελώς ξεχωριστές οντότητες, κάτι που  επηρεάζει άμεσα την ενότητα του κράτους», ανέφερε εκνευρισμένος Σκοπιανός διπλωμάτης.
PGDM
Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,επιτέλους που κάποιοι Έλληνες διπλωμάτες  «κατανόησαν « το πώς πρέπει να παιχθεί το «παιχνίδι» με τους Σκοπιανούς. Είτε το θέλουν είτε όχι η χώρα των Σκοπίων ή «Βαρντάσκα»,όπως ονομάζονταν επί Γιόζιπ Τίτο , εμπεριέχει σε ποσοστό  40 της εκατό επί του πληθυσμού της  Αλβανόφωνους κατοίκους.
Οι οποίοι σαφώς και πρέπει να προσδιορίζονται στην ονομασία της χώρας, μιας περιοχής μάλιστα που οι Αλβανοί την ονομάζουν «Δαρδανία» , στην δική τους γλώσσα.
Ο φόβος των Σκοπιανών είναι  όντως η δημιουργία της Μεγάλης Αλβανίας , και η δημιουργία της Μεγάλης Βουλγαρίας, ( της συνθήκης του Αγίου Στεφάνου ), φιλοδοξίες  οι οποίες «τροφοδοτούνται όντως από ορισμένους κύκλους και στις δύο χώρες.
Το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και οι σχέσεις του κρατιδίου με την χώρα μας μπορούσαν να επιλυθούν «ήρεμα και όμορφα», αλλά η γενιά που κυβερνάει αυτήν την στιγμή την χώρα έχει γαλουχηθεί με αλυτρωτικά ιδεώδη, ενώ με αυτήν νοοτροπία γαλουχήθηκαν και οι επόμενες γενιές , σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν «εθνική ταυτότητα».
Τα Σκόπια θα διαλυθούν εντελώς σύμφωνα με διάφορα « γεωπολιτικά ινστιτούτα», και οι κάτοικου θα μοιραστούν   σε Αλβανία , Βουλγαρία και Σερβία , και μερικοί από αυτούς ίσως και στην Ελλάδα.
pentapostagma.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/03/%cf%80%ce%b3%ce%b4%ce%bc-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%b7%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%cf%81%cf%8c%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b1%cf%83.html#ixzz3TyKOcQM9