Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Το ΝΑΤΟ έτοιμο να στείλει στρατό στην Τουρκία να την προστάψει ενάντια στη Ρωσία

Για «ανησυχητική κλιμάκωση» της στρατιωτικής επέμβασης της Ρωσίας στη Συρία έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από πολεμικά πλοία της στην Κασπία Θάλασσα έπληξαν τη νύχτα στόχους του Ισλαμικού κράτους. «Στη Συρία παρακολουθούμε μία ανησυχητική κλιμάκωση των ρωσικών στρατιωτικών δραστηριοτήτων. Θα αναλύσουμε τις τελευταίες εξελίξεις και τις συνέπειές τους για την ασφάλεια της Συμμαχίας», δήλωσε ο κ. Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας των χωρών μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.
«Αυτό γίνεται ακόμη περισσότερο συγκεκριμένο με τις πρόσφατες παραβιάσεις του εναερίου χώρου του ΝΑΤΟ από ρωσικά αεροσκάφη. Είδαμε αεροπορικά πλήγματα, εκτόξευση πυραύλων, είδαμε διεισδύσεις στον τουρκικό εναέριο χώρο και φυσικά όλα αυτά αποτελούν λόγους ανησυχίας», είπε, προσθέτοντας ότι η Συμμαχία παραμένει «σε στενή επαφή με τις τουρκικές Αρχές».
Σημείωσε ακόμη ότι το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην Τουρκία για να υπερασπισθεί τη συμμαχική του χώρα στη νότια πτέρυγά του, έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναερίου χώρου από τις ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις.
«Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο και ικανό να υπερασπισθεί τους συμμάχους του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας, απέναντι σε οποιαδήποτε απειλή. Το ΝΑΤΟ έχει ήδη απαντήσει αυξάνοντας την ικανότητα, την ετοιμότητα ανάπτυξης δυνάμεων, και στη νότια πτέρυγα, περιλαμβανομένης της Τουρκίας», διαμήνυσε, επαναλαμβάνοντας ότι οι αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις της Ρωσίας αποτελούν «λόγους ανησυχίας».
Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ υπογράμμισε παράλληλα ότι «υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ για πρωτοβουλίες με στόχο την εξεύρεση μίας πολιτικής λύσης στην κρίση στη Συρία».
Η σύνοδος των υπουργών Άμυνας της Ατλαντικής Συμμαχίας ήταν προγραμματισμένη, αλλά λόγω των εξελίξεων αναμένεται να επικεντρωθεί στο θέμα του πολέμου στη Συρία.
Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μία στιγμή κατά την οποία η Μόσχα κλιμακώνει την στρατιωτική της επέμβαση στη Συρία, εκτοξεύοντας πυραύλους κατά του Ισλαμικού Κράτους, αλλά κυρίως παρέχοντας την αναγκαία στρατιωτική υποστήριξη ώστε οι δυνάμεις του Άσαντ να εξαπολύσουν μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά των δυνάμεων των Σύρων ανταρτών στην δυτική Συρία.
Η Ουάσιγκτον, επικεφαλής του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, επανέλαβε χθες ότι δεν συνεργάζεται με τη Ρωσία στις αεροπορικές της επιδρομές στη Συρία, τις οποίες ο υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ χαρακτήρισε «θεμελιώδες σφάλμα».

tribune
http://greeknation.blogspot.com/2015/10/blog-post_933.html

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ Ο εραστής, ο παππάς και η 12χρονη

Βαριές καταδίκες και στο Εφετείο για τη μητέρα, τον «πατριό» και τον κληρικό που επί χρόνια βίαζαν τρία αγγελούδια
Οκτώ χρόνια μετά τις ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον εφιάλτη που ζούσαν τρία ανήλικα αγγελούδια, δύο κοριτσάκια και ένα αγόρι στο Ιλιον, όπου η μητέρα του ενός τα «πουλούσε» σε παιδεραστές, η αυλαία έπεσε με την επιβολή ποινών πολυετούς κάθειρξης στα ανθρωπόμορφα κτήνη.
ΑΠΟ ΤΗ
ΜΑΡΙΑ ΜΕΪΜΑΡΗ
Κατηγορούμενοι στη δίκη που έγινε σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων για τη φρικιαστική υπόθεση, η οποία προκαλεί ρίγη, ήταν η 41χρονη μητέρα-μαστροπός του ενός κοριτσιού, ο 44χρονος τότε σύντροφός της και ένας 62χρονος παππάς. Ο 84χρονος συνταξιούχος της ΔΕΗ που κατηγορούνταν για την υπόθεση έχει αποβιώσει. Το δικαστήριο «πάγωσε» από τις συγκλονιστικές περιγραφές των μαρτύρων, οι οποίοι κατέθεσαν τα βασανιστήρια που υπέφεραν η μικρή Μαρία, κόρη της βασικής κατηγορούμενης Ειρήνης Τσονοπούλου, και άλλα δύο παιδιά που φιλοξενούσε στο σπίτι της, όταν τα έπαιρνε από το χέρι και τα «πρόσφερε» στους παιδεραστές με αμοιβή 50 ευρώ!

Η αποκάλυψη

Οι δικαστές έκριναν ένοχους όλους τους κατηγορουμένους και τους καταδίκασαν σε βαριές ποινές. Η 41χρονη καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 33 ετών και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ, ενώ ο τότε σύντροφός της Σπύρος Σουχλέρης και ο παπάς της εκκλησίας της περιοχής Σωτήρης Παπαδόπουλος σε κάθειρξη 18 ετών. Για τον τέταρτο κατηγορούμενο Αθανάσιο Κανάκη η δίωξη έπαυσε λόγω θανάτου. Το 2010 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων είχε επιβάλει πρωτόδικα στους τέσσερις κατηγορουμένους συνολική ποινή 135 ετών!

Η υπόθεση παιδεραστίας που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο αποκαλύφτηκε το 2007. Σύμφωνα με τη δικογραφία, στις 3 Δεκεμβρίου ο Σπύρος Σουχλέρης (βίαζε συστηματικά τη 12χρονη -τότε- κόρη της συντρόφου του) και ο 84χρονος Αθανάσιος Κανάκης πήγαν στο σχολείο της μικρής Μαρίας και επιχείρησαν να την απαγάγουν επειδή η μητέρα της Ειρήνη Τσονοπούλου την είχε... πουλήσει στον συνταξιούχο αντί 2.000 ευρώ! Τρομοκρατημένο το κοριτσάκι ειδοποίησε τον δάσκαλο και εκείνος με τη σειρά του τη γιαγιά της, η οποία είχε την επιμέλειά της, με αποτέλεσμα να γίνει καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών για απόπειρα αρπαγής.

Οσα έφερε στο φως η έρευνα των αστυνομικών ξεπερνούν και την πιο νοσηρή φαντασία.
Λιποθύμησε
Οπως αποκαλύφθηκε, όταν το κοριτσάκι ήταν έξι ετών η μητέρα του μαζί με τον Κανάκη την οδήγησαν στον Προφήτη Ηλία Καματερού, της έβγαλαν τα ρούχα με τη βία και άφησαν τον συνταξιούχο να βιάσει παρά φύσιν την άτυχη μικρούλα, με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις της! Από το 2002 ως το 2005 το κορίτσι μεταφερόταν συστηματικά από τη μητέρα του στην εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, όπου την κακοποιούσε σεξουαλικά ο 62χρονος Σωτήρης Παπαδόπουλος πληρώνοντας κάθε φορά 50 ευρώ στην απάνθρωπη μητέρα! Από τις αρρωστημένες ορέξεις των κατηγορουμένων δεν γλίτωσαν ούτε τα δύο ανήλικα παιδιά, που έμεναν για ένα χρόνο στο σπίτι-κολαστήριο της οδού Γενναδίου!

«Η υπόθεση αυτή πρέπει να αποτελέσει τον "φάρο" για όλα τα παιδιά που κακοποιούνται. Το μήνυμα είναι σαφές, ότι καμία πράξη σε βάρος τους δεν μένει ατιμώρητη. Τα παιδιά μιλούν και εμείς τα ακούμε» δήλωσε μετά την εκφώνηση της απόφασης η δικηγόρος των ανήλικων θυμάτων Κατερίνα Ζαγγανά. Σε συμπαράσταση του ιερέα βρέθηκαν έξω από το Εφετείο μερικοί ενορίτες του, που εξαπέλυσαν ύβρεις κατά της δικηγόρου αλλά και εναντίον των δικαστών για την ποινή που επέβαλαν!
Ανατριχιαστικές καταθέσεις σόκαραν το δικαστήριο

«Λύγισε» το δικαστήριο από τις καταθέσεις για τη σεξουαλική κακοποίηση και τα φρικτά βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονταν για χρόνια τα τρία ανήλικα αγγελούδια. Οι μάρτυρες κατηγορίας περιέγραψαν με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα τούς διηγήθηκαν τα θύματα, σοκάροντας τους εφέτες και τον εισαγγελέα και προκαλώντας δάκρυα στο ακροατήριο. Ο τότε διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αχαρνών, Παύλος Λουκάτος, που προΐστατο των ερευνών για την εξιχνίαση της πρωτοφανούς υπόθεσης, παρουσίασε στο δικαστήριο τα σκίτσα που ζωγράφισε η ανήλικη Μαρία, στα οποία αποτυπωνόταν με μελανά χρώματα η απόγνωσή της. Σε ένα από αυτά απεικονιζόταν ο ιερέας Σωτήρης Παπαδόπουλος με γενειάδα και φορώντας ράσα, ενώ δίπλα του στεκόταν κλαμένη η ίδια η μικρούλα!

Περιγράφοντας τον ψυχικό κόσμο των θυμάτων, η ψυχολόγος Παρσενία Παπανικολάου δήλωσε ότι «τα παιδιά λένε την αλήθεια και είναι κακοποιημένα». Ομως και οι γονείς των δύο ανήλικων παιδιών, τα οποία φιλοξενήθηκαν στην τρώγλη της οδού Γενναδίου, περιέγραψαν σκηνές απίστευτης βαρβαρότητας από τη σκληρή καθημερινότητά τους εκεί. Οπως είπαν, ο Σπύρος Σουχλέρης κρεμούσε ανάποδα από το ταβάνι τον ένα γιο της τότε συντρόφου του, ενώ άλλη φορά τον είχε δέσει στο καλοριφέρ! Από τον συνήγορο υπεράσπισης του παπά υποβλήθηκε το αίτημα να καταθέσουν τα θύματα, κάποια εκ των οποίων έχουν πλέον ενηλικιωθεί. Ωστόσο η πολιτική αγωγή έπεισε ότι η παρουσία τους μόνο ζήμια θα επέφερε στην ψυχική τους ισορροπία.
http://www.espressonews.gr/reportaz/2015/10/141801/o-erastis-o-pappas-kai-i-12hroni

ΗΛΕΙΑ Εξιχνιάστηκαν όλες οι κλοπές στον κόμβο Φιλοθέης

Εξιχνιάθηκαν άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, οι κλοπές που είχαν συμβεί το τελευταίο διάστημα από ανήλικα ΡΟΜΑ στον κόμβο της Φιλοθέης, σε ανυποψίαστους οδηγούς αυτοκινήτων. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ανηλίκων ΡΟΜΑ ηλικίας 14, 15 και 15 ετών οι οποίοι φέρονται να έχουν διαπράξει τουλάχιστο επτά κλοπές γυναικείων τσαντών και μοτοποδηλάτων το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου.
Πιο συγκεκριμένα, οι περισσότερες υποθέσεις αφορούν τις κλοπές γυναικείων τσαντών μέσα από ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα που ανέμεναν στα φανάρια του Κόμβου της Φιλοθέης ενώ οι αστυνομικοί ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησαν διαπίστωσαν ακόμα δύο κλοπές μοτοποδηλάτων στην περιοχή του Πύργου.
Σύμφωνα με την έρευνα της Αστυνομίας, οι τρεις ανήλικοι δράστες αφαιρούσαν κατά το διάστημα από 20 Σεπτεμβρίου έως και 2 Οκτωβρίου, κλοπές σε ΙΧ επιβατηγά αυτοκίνητα στον Κόμβο της Φιλοθέης, εστιάζοντας κυρίως σε αρπαγή γυναικείων τσαντών.
Οι Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου κατάφεραν να εξιχνιάσουν άμεσα τις κλοπές και, ύστερα από έρευνες που διενήργησαν στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου στις περισσότερες των περιπτώσεων ανευρέθησαν και τα κλαπέντα αντικείμενα (οι τσάντες και τα δύο μοτοποδήλατα) τα οποία οι ανήλικοι φέρεται να εγκατέλειπαν σε διάφορα σημεία της πόλης του Πύργου.

Οι περιπτώσεις που εξιχνιάσθηκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι τρεις ανήλικοι ΡΟΜΑ, φέρεται να εμπλέκονται στην κλοπή που είχε συμβεί στις 20 Σεπτεμβρίου στην περιοχή της Υψηλάντου όπου αφαίρεσαν ένα μοτοποδήλατο το οποίο λίγη ώρα αργότερα ανευρέθη εγκατελειμένο από τους αστυνομικούς.
Στις 26 Σεπτεμβρίου στον Κόμβο της Φιλοθέης οι τρεις ανήλικοι αφού άνοιξαν τις πίσω πόρτες του αυτοκινήτου μιας 38χρονης της αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 150 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα και στο ίδιο σημείο οι τρεις ανήλικοι αφαίρεσαν μέσα από το αυτοκίνητο 60χρονης την τσάντα της με το ποσό των 100 ευρώ, ένα κινητό και τα γυαλιά της.
Στις 28 Σεπτεμβρίου στον Κόμβο της Φιλοθέης άνοιξαν αιφνιδιαστικά την πόρτα αυτοκινήτου μιας 28χρονης αφαιρώντας την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 200 ευρώ, διάφορα προσωπικά της έγγραφα και, ένα κινητό τηλέφωνο. Την ίδια ημέρα το βράδυ στην κεντρική πλατεία του Πύργου οι τρεις ανήλικοι φέρεται να αφαίρεσαν μοτοσικλέτα η οποία βρέθηκε μια ημέρα μετά από τους αστυνομικούς.
Στις 30 Σεπτεμβρίου οι ανήλικοι έκλεισαν αιφνιδιαστικά τον δρόμο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε 29χρονη με αποτέλεσμα αυτό να ακινητοποιηθεί και οι ανήλικοι να ανοίξουν τις πόρτες αρπάζοντας την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 220 ευρώ το κινητό της τηλέφωνο και διάφορα έγγραφα.
Τέλος στις 2 Οκτωβρίου επίσης στον Κόμβο της Φιλοθέης με την μέθοδο της απασχόλησης οι ανήλικοι ΡΟΜΑ άνοιξαν την πόρτα του αυτοκινήτου 56χρονης και αφαίρεσαν την τσάντα της που περιείχε το ποσό των 150 ευρώ ένα κινητό και διάφορα προσωπικά της έγγραφα. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/exihniastikan-oles-oi-klopes-ston-komvo-filotheis

ΗΛΕΙΑ Η κακοκαιρία «ξερίζωσε» δέντρα στον Πύργο - Ζημιές σε όλη την Ηλεία

Εκτεταμένες ζημιές, προκάλεσε το μπουρίνι που ξέσπασε χθες αργά το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου, συνοδευόμενο από έντονη χαλαζόπτωση, πολύ δυνατό αέρα και βροχή. Αποτέλεσμα της ξαφνικής κακοκαιρίας ήταν να ξεριζωθούν δέντρα, να καταστραφούν ελαιοκαλλιέργειες και να υποστούν ζημιές αυτοκίνητα και σπίτια ενώ σε πολλές περιπτώσεις η Πυροσβεστική Υπηρεσία χρειάσθηκε να επέμβει για να αποκαταστήσει την κυκλοφορία.
Πιο συγκεκριμένα, η έντονη κακοκαιρία έπληξε κυρίως την ευρύτερη περιοχή του Πύργου και τις κοντινές τοπικές κοινότητες, προκαλώντας κυρίως προβλήματα με πτώσεις δέντρων αλλά και τεράστιες καταστροφές στις ελαιοκαλλιέργειες με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να δέχεται δεκάδες κλήσεις (τουλάχιστο τριάντα) για να επέμβει όσον αφορά την αποκατάσταση της κυκλοφορίας εξαιτίας της πτώσης δέντρων.

Στον Πύργο
Στην οδό Υψηλάντου ένα δέντρο που έπεσε απέκλεισε την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα ενώ στην οδό Πατρών τζαμαρίες από πολυκατοικίες έσπασαν λόγω των δυνατών ανέμων προκαλώντας υλικές ζημιές σε αυτοκίνητα που βρίσκονταν σταθμευμένα στον δρόμο.
Στην οδό Ολυμπίων το πρόβλημα ήταν εντονότερο με τα δέντρα που έσπασαν από τους ανέμους να καταστρέφουν σπίτια στο σημείο και να αποκλείουν και την κυκλοφορία.
Επίσης στην οδό Κολιρίου τουλάχιστο πέντε δέντρα έπεσαν στον δρόμο και σε αυλές σπιτιών με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου να καλείται να επέμβει σε όλα τα σημεία.
Από νωρίς στα σημεία όπου χρειαζόταν βρισκόταν και η Πολιτική Προστασία του δήμου Πύργου, παρουσία και του αντιδημάρχου, Ανδρέα Σκαρτσιάρη.

Στις τοπικές κοινότητες
Μεγάλο είναι το πρόβλημα στις περισσότερες τοπικές κοινότητες του δήμου Πύργου, καθώς εκτός από την πτώση δέντρων που υπήρξαν σε πολλά σημεία, οι ελαιοκαλλιέργειες καταστράφηκαν στο μεγαλύτερο μέρος τους με τους αγρότες να βρίσκονται σε απόγνωση. Το δυνατό χαλάζι και οι άνεμοι που έπληξαν τις περιοχές αυτές, ήταν αρκετά για να καταστραφεί ο καρπός των ελαιοδέντρων, που σε λίγο διάστημα θα γινόταν η συγκομιδή.
Ωστόσο η έντονη βροχόπτωση άφησε πίσω της ζημιές και σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των τοπικών κοινοτήτων Αμπελώνα, Αγίων Αποστόλων, Βροχίτσας και των γύρω περιοχών καθώς τα νερά εισχώρησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στα σπίτια ακόμα και από τις κεραμοσκεπές και τα μπαλκόνια.
Στις ευρύτερες περιοχές του Ελαιώνα, Αγίου Γεωργίου, Αλφειούσας και Βουνάργου, ξεριζώθηκαν δέντρα ενώ αρκετές ακόμα περιοχές παρέμειναν για λίγη ώρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στη Συντριάδα
Εκτεταμένες είναι οι ζημιές που υπέστη η περιοχή της Συντριάδας και κυρίως ο χώρος που φιλοξενούνται τα αδέσποτα ζώα του Φιλοζωικού Συλλόγου Πύργου. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο χώρος υπέστη σοβαρές ζημιές αφού καταστράφηκαν τα σκυλόσπιτα που βρίσκονταν στο σημείο. Ωστόσο εξαιτίας της νύκτας και της έλλειψης φωτισμού, μέλη του Φιλοζωικού που βρέθηκαν στην περιοχή, δεν μπορούσαν να εκτιμήσουν την έκταση των καταστροφών οι οποίες θα φανούν με το πρώτο φως της ημέρας. «Το θέαμα που αντικρίσαμε ήταν απογοητευτικό αφού τα σπιτάκια των σκυλιών… απογειώθηκαν και προσγειώθηκαν στους φράχτες! Ευτυχώς κανένα από τα αδέσποτα που φιλοξενούνται στο χώρο δεν τραυματίστηκε. Θα χρειαστούμε βοήθεια για την αποκατάσταση των ζημιών. Καταφέραμε με αλυσοπρίονο να κόψουμε το δέντρα που έπεσαν μέσα στο χώρο του καταφυγίου. Πρέπει άμεσα να κοπούν τα δένδρα που υπάρχουν πέριξ του καταφυγίου για να μην ελλοχεύει κίνδυνος στο μέλλον από παρόμοιες καιρικές συνθήκες»… δήλωσαν στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» οι Κυριακή Γκριτζέλη και Κατρίν Ντάρ (σ.σ. από Ελβετία) που έσπευσαν να συνδράμουν στην προσπάθεια.
Σημειώνεται πως στο χώρο βρέθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής άλλα δεν κρίθηκε αναγκαία η βοήθεια τους διότι στο σημείο είχαν φτάσει ήδη εθελοντές και έκοβαν τα δέντρα.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως κατά τη διάρκεια της νύκτας οι βροχοπτώσεις συνεχίσθηκαν με μικρότερη ένταση ωστόσο συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου και της Αστυνομίας βρίσκονταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση οποιονδήποτε προβλημάτων ενώ από τα φαινόμενα της χθεσινής ημέρας ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί. 
Δέντρο έπεσε στην αυλή σπιτιού στην οδό Κολιρίου...

Άμεση η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και της ομάδας ΔΙΑΣ

Δέντρα διέκοψαν την κυκλοφορία στην οδό Κολιρίου

Δέντρο έπεσε στην Ολυμπίων
Η Λεύκα κατέρρευσε στη μέση της Υψηλάντους σταματώντας την κυκλοφορία...

Πλημμύρες στην Κυλλήνη 
Στο ίδιο έργο θεατές βρέθηκαν για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της Κυλλήνης και κυρίως οι καταστηματάρχες που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης και πέριξ του λιμένα, αφού μία νεροποντή μισής ώρας ήταν αρκετή για να μετατρέψει σε λίμνη την περιοχή.
Το απογευματινό μπουρίνι που πέρασε από την περιοχή, ήταν ιδιαίτερα έντονο και με δεδομένο ότι η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς, το αποτέλεσμα ήταν μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα τα νερά να κατακλύσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Όπως καταγγέλλει η πρόεδρος της Κυλλήνης κα Δήμητρα Φιτσάλου, η έλλειψη αντιπλημμυρικών έργων ήταν αναπόφευκτο να λειτουργήσει εις βάρος της περιοχής και των κατοίκων, οι οποίοι έτρεχαν χθες να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.
Το πρόβλημα επιδεινώθηκε από το γεγονός ότι δεν είχε γίνει η διάνοιξη της τάφρου που οδηγεί στην παραλία και ο όγκος του νερού δεν μπόρεσε να βρει πουθενά διέξοδο.
Τα νερά ανέβηκαν στα πεζοδρόμια και πολλά σημεία μετατράπηκαν σε λίμνες. Η κα Φιτσάλου ανέφερε ότι σημειώθηκε και πτώση δένδρου σε κεντρικό σημείο, ενώ εξαιτίας των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, σε συνδυασμό και με τη βροχόπτωση, έσπασαν τζάμια στο κτίριο του δημοτικού σχολείου και στο κτίριο του Πολιτιστικού Κέντρου.
Η ίδια έκανε λόγο για αδιαφορία των υπευθύνων, υποστηρίζοντας ότι δεν εμφανίστηκε κανείς από τη δημοτική αρχή, αν και λίγο μετά τη νεροποντή απεστάλη μηχάνημα για τη διάνοιξη της τάφρου και την απομάκρυνση των νερών. 


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/i-kakokairia-xerizose-dentra-ston-pyrgo

Έντονα καιρικά φαινόμενα στα Φάρσαλα. Κινδύνευσε μητέρα με το παιδί της

Κινδύνευσε μητέρα με το παιδί της όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τη νεροποντή μετά την καταρρακτώδη βροχή στην Κρήνη Φαρσάλων. Άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην Κρήνη Φαρσάλων και στη γύρω περιοχή. Από την καταρρακτώδη βροχή που έπεσε το απόγευμα, σπίτια πλημμύρισαν στο χωριό, ενώ παρασύρθηκαν και τρία αυτοκίνητα -σε ένα εκ των οποίων βρισκόταν μητέρα με το παιδί της, που ευτυχώς άνδρες της Πυροσβεστικής τους έβγαλαν σώους.
Από την ένταση των φαινομένων, επίσης, έπεσε ένα δένδρο το οποίο έκλεισε τον δρόμο Λάρισας-Φαρσάλων, έξω από τα Φάρσαλα, μέχρι να το ανασύρει από το οδόστρωμα η Πυροσβεστική.
(Πηγή: ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/entona-kairika-fainomena-sta-farsala-kinduneyse-mhtera-me-to-paidi-ths.3706212.html

Το δρόμο για τις αίθουσες παίρνουν τα βιβλία. Αλλά τα σχολεία ειδικής αγωγής παραμένουν κενά

Προσβάσιμα στους μαθητές με αναπηρίες τα μαθήματα της Α΄ και Β’ Δημοτικού, με απόφαση και επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. Ωστόσο, τα κενά σε εκπαιδευτικούς παραμένουν πολλά
Το δρόμο για τις σχολικές αίθουσες των ειδικών αλλά και γενικών σχολείων, όπου υπάρχει μαθητής με αναπηρία, παίρνει το εκπαιδευτικό υλικό όλων των μαθημάτων της Α’ και της Β’ Δημοτικού.
Η Μελέτη Περιβάλλοντος, τα Μαθηματικά, το Ανθολόγιο Λογοτεχνικών Κειμένων και η Γλώσσα, χάρη στις νέες τεχνολογίες γίνονται προσβάσιμα, επεξεργάσιμα και εύκολα στη χρήση για τους μαθητές των δύο πρώτων τάξεων του Δημοτικού με οποιαδήποτε αναπηρία, αλλά και για τους δασκάλους τους.
Πρόκειται για έργο Ελλήνων επιστημόνων και είναι καλαίσθητο, σύγχρονο, ελκυστικό για τους χρήστες. «Η τελική παράδοση του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία αναμένεται έως τα μέσα Νοεμβρίου, αλλά ήδη το περιεχόμενο ανεβαίνει στο διαδίκτυο», λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Κουρμπέτης, επιστημονικός υπεύθυνος της Πράξης «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες», την οποία υλοποιεί το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόκειται για έργο με τεράστιο όγκο που περιλαμβάνει όχι μόνο τα βιβλία για τους μαθητές αλλά και βιβλία-οδηγούς για τους εκπαιδευτικούς. Ενδεικτικά, για τα παιδιά με νοητική υστέρηση, έχουν ετοιμαστεί βιβλία με απλοποίηση του κειμένου μέσω μεθόδου που ονομάζεται "κείμενο για όλους" ή "easy to read". Επίσης, για παιδιά με αυτισμό τα βιβλία περιλαμβάνουν κείμενα τα οποία συνδυάζουν απλές λέξεις, σκίτσα, φωτογραφίες και πικτογράμματα/εικονογράμματα.
«Υπάρχουν περίπου 30 χιλιάδες μαθητές σε όλη την Ελλάδα που έχουν κάποια ειδική εκπαιδευτική ανάγκη, από δυσλεξία μέχρι πολλαπλές αναπηρίες» τονίζει ο κ Κουρμπέτης και επισημαίνει: «Έως σήμερα το μάθημα στα σχολεία όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρίες γινόταν με τα βιβλία που προορίζονται για όλα τα παιδιά με συνέπεια το εκπαιδευτικό περιεχόμενο να μην είναι προσβάσιμο σε όλους».
Τις επόμενες δύο εβδομάδες το ΙΕΠ διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια με τίτλο «Δεκαπενθήμερο Ενημέρωσης για την Πρόσβαση στην Εκπαίδευση». «Πέρυσι, ενημερώσαμε και επιμορφώσαμε σχολικούς συμβούλους που γίνονται πολλαπλασιαστές της γνώσης και περίπου τρεις χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Το επόμενο διάστημα, στα σεμινάρια, θα γίνει ενημέρωση όλων των στελεχών της εκπαίδευσης, σχολικών συμβούλων , εκπαιδευτικών, αλλά και γονέων, μαθητών, τοπικών φορέων» αναφέρει ο κ Κουρμπέτης. Τα σεμινάρια θα εστιάσουν στις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών που παρουσιάζουν προβλήματα όρασης, ακοής, κινητικά προβλήματα των άνω άκρων, μέτρια και ελαφριά νοητική καθυστέρηση, αυτισμό, προβλήματα προσοχής και συγκέντρωσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ανακοινωθεί, τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στα Ιωάννινα (12/10), στο Βόλο (15/10), στην Αλεξανδρούπολη (19/10) και στη Ρόδο (24 /10).
Μετά τη βράβευση του έργου «Σχεδιασμός και Ανάπτυξη προσβάσιμου εκπαιδευτικού και εποπτικού υλικού για μαθητές με αναπηρίες» από το Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο ως ένα από τα 11 καλύτερα το υπουργείου Παιδείας και ένα από τα 30 καλύτερα της χώρας, «στόχος μας είναι με το νέο ΕΣΠΑ έως το 2020, να κάνουμε όλη την υποχρεωτική εκπαίδευση προσβάσιμη. Βασικός στόχος είναι να μην υπάρχει ούτε ένα παιδί που δεν θα έχει πρόσβαση στο εκπαιδευτικό περιεχόμενο» υπογραμμίζει ο ίδιος.
Μπορεί με το συγκεκριμένο έργο να αντιμετωπίζεται ένα από τα προβλήματα για τους μαθητές με αναπηρία, όμως οι μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ειδικής αγωγής δεν διασφαλίζουν εκπαίδευση για όλους. Όπως παρατηρεί ο κ Κουρμπέτης, «δεν είναι δυνατόν να είναι 7 Οκτωβρίου και να μην έχουν αρχίσει τα μαθήματα. Στα σχολεία αυτά πρέπει να υπάρχει μόνιμο προσωπικό που θα επιλέγεται με συγκεκριμένα κριτήρια».
Πρόσβαση στο εκπαιδευτικό υλικό που αναρτάται στην ιστοσελίδα http://www.prosvasimo.gr μπορεί να έχει, χωρίς κωδικούς ή άλλες προϋποθέσεις, όποιος το επιθυμεί. Επίσης, όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος στα σεμινάρια θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/paideia/to-dromo-gia-tis-aithoyses-pairnoyn-ta-vivlia-alla-ta-sxoleia-eidikhs-agwghs-paramenoyn-kena.3705467.html

Ρουμάνοι ιερείς πίσω από την κλοπή του λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου: Άνοιξε την προθήκη με νυχοκόπτη



Ένα καλά οργανωμένο σχέδιο από Ρουμάνους ιερείς βρίσκεται πίσω από την κλοπή του ιερού λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπου από την Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου Καλαβρύτων. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση 4 Ρουμάνους ιερείς, οι οποίοι το μεσημέρι της Τρίτης επισκέφθηκαν με τουριστικό λεωφορείο τη Μονή, παριστάνοντας τα μέλη γκρουπ προσκυνητών.
Κατά την ξενάγησή τους στο μοναστήρι και συγκεκριμένα στον χώρο που εκτίθενται τα λείψανα, ο ένας από τους τέσσερις, 21 ετών, εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι οι συνεργοί του απασχολούσαν σκόπιμα τον υπεύθυνο της Μονής, κατάφερε με τη χρήση νυχοκόπτη να παραβιάσει την προθήκη όπου φυλασσόταν το ιερό λείψανο της αριστερής χείρας του Αγίου Χαραλάμπου. Στη συνέχεια το παρέδωσε στον 26χρονο συνεργό του, ο οποίος το έκρυψε μέσα στα ράσα και κατόπιν αποχώρησαν όλοι μαζί προς τον χώρο στάθμευσης του λεωφορείου, όπου περίμεναν ακόμα 56 Ρουμάνοι προσκυνητές που δεν είχαν καμία σχέση με την υπόθεση. Λίγες ώρες αργότερα η κλοπή καταγγέλθηκε στην αστυνομία, που ακινητοποίησε το λεωφορείο με τους Ρουμάνους στην εθνική οδό, εντόπισε μετά από έρευνα στο λεωφορείο τους δράστες και τους συνέλαβε.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών πρόλαβαν να πετάξουν το λείψανο σε θάμνο που βρισκόταν κοντά σε λεωφορείο, το οποίο εντοπίστηκε λίγο αργότερα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 
http://www.huffingtonpost.gr/2015/10/07/leipsano-agiou-haralambou_n_8255834.html?utm_hp_ref=koinonia

Πόσα λεφτά παίρνουν ακόμη και σήμερα οι βουλευτές Το αφορολόγητο τους φτάνει το 25% ενώ απολαμβάνουν και αρκετών επιδομάτων

Μπορεί το εισόδημα των πολιτών όλο να μειώνεται με έμμεσους ή άμεσους τρόπους, τα λεφτά που παίρνουν οι βουλευτές όμως παραμένουν πολλά. Ακόμη πιο κερδισμένοι φαίνεται να είναι οι βουλευτές της επαρχίας που έχουν επιπλέον επιδόματα για διαμονή και μετακινήσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία του STAR, ακόμη και σήμερα ένας βουλευτής παίρνει:
  • Μηνιαία αποζημίωση 5.705 ευρώ,
  • Επίδομα οργάνωσης γραφείου και ταχυδρομική ατέλεια 1. 780 ευρώ,
  • Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ,
  • Έξοδα κίνησης 350 ευρώ,
  • Τηλεφωνική ατέλεια 616 ευρώ,
  • Για το βουλευτικό αυτοκίνητο 750 ευρώ,
  • Και 3.200 ευρώ για τους δυο επιστημονικούς συνεργάτες που καθένας δικαιούται να έχει
Σύνολο 12.451 ευρώ
Στα παραπάνω χρήματα, ένας βουλευτής από την επαρχία παίρνει επιπλέον:
  • Επίδομα δαπάνης διαμονής 1200 ευρώ,
  • Εισιτήρια μετακίνησης 1200 ευρώ ,
  • Για το βουλευτικό αυτοκίνητο 450 ευρώ και
  • Έξοδα κίνησης άλλα 250,
Νέο σύνολο 15.551 ευρώ.
Επιπλέον, σε ετήσια βάση ένας βουλευτής παίρνει αμοιβή για κάθε Επιτροπή στην οποία συμμετέχει (κατά μέσο όρο 20 το χρόνο) και 1500 ευρώ για τα θερινά τμήματα.
Το ετήσιο συνολικό ποσό των αποδοχών φτάνει συνολικά τις 151.662 ευρώ!
Αναφορικά με τις φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, το αφορολόγητο όριο είναι 25% ενώ εξαιρούνται φορολόγησης όλες οι παροχές σε είδος.
Έτσι, αν ένας βουλευτής έχει αποδοχές 68.460 ευρώ τον χρόνο και ένας άλλος μισθωτός το ίδιο ποσό, ο βουλευτής θα πληρώσει φόρο 14.850 ευρώ και ο μισθωτός 22.000 ευρώ.
Μέχρι τώρα έχουν γίνει δυο μειώσεις των βουλευτικών αποζημιώσεων και τρεις μειώσεις των αποζημιώσεων για τη συμμετοχή στις επιτροπές. Ενώ τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα εξεταστεί τι θα γίνει με το leasing των βουλευτικών αυτοκινήτων.
 http://www.news.gr/politikh/esoterikh-politikh/article/239629/posa-lefta-pairnoyn-akomh-kai-shmera-oi-voyleftes.html

Τι... σκαρώνει ο Βαρουφάκης με τους “1101”;

Κάτι νέο έχει στα σκαριά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης – αλλά τι; Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα.

Εδώ και λίγες ώρες έχει κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο ένα σύντομο βίντεο, με τίτλο “Οι 1101 έρχονται”, στο οποίο προαναγγέλλεται η... έλευση των “1101” την 1η Νοεμβρίου (ημερομηνία που, διόλου τυχαία, με τον αμερικανικό τρόπο γράφεται 11/01), οι οποίοι υπόσχονται να “αλλάξουν τα πάντα”, και σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται και ο Γιάννης Βαρουφάκης, μεταξύ άλλων, καθώς και ο γνωστός ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.
Πρόκειται για προαναγγελία ίδρυσης πολιτικής κίνησης, όπως φημολογείται εδώ και αρκετό καιρό ότι θέλει να κάνει ο Γ. Βαρουφάκης; Ή μήπως είναι κάποιο επικοινωνιακό τρικ για κάτι άλλο; Μάλλον θα χρειαστεί να περιμένουμε λίγο καιρό για να το μάθουμε...


http://www.news.gr/politikh/politika-prosopa/article-wide/239615/ti-skaronei-o-varoyfakhs-me-toys-1101.html

Ολάντ: Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας "Ελπίζω τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος”, δήλωσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Γάλλος πρόεδρος, σε κοινή παρέμβασή του με την Άνγκελα Μέρκελ

“Εγκαταλείψαμε την Ελλάδα, μια χώρα της οποίας ο πολιτισμός μάς φωτίζει ακόμη. Απαρνηθήκαμε τις ευθύνες μας έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. Ελπίζω τώρα να αρχίσουμε να μιλάμε για το χρέος”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κατά την ομιλία του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μαζί με την Άνγκελα Μέρκελ, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων από την ενοποίηση της Γερμανίας.

“Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ένας θαρραλέος πολιτικός και θέλησε να συμβουλευτεί τον λαό του πριν συμφωνήσει για το πρόγραμμα. Τώρα ελπίζω να αρχίσουμε να μιλάμε και για το χρέος”, προσέθεσε, επισημαίνοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει στις μεγάλες προκλήσεις της χρηματοπιστωτικής κρίσης, της μετεξέλιξής της σε ανθρωπιστική, των μεταναστευτικών ροών και της τρομοκρατίας, με “ευθύνη, αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα”, τρεις αρχές που επανέλαβε με έμφαση.

"Οι διαπραγματεύσεις (με την Αθήνα) ήταν επίπονες και εμείς συμμετείχαμε κατά το μέρος που μας αναλογούσε. Θα μπορούσαν να έχουν αποτύχει και αυτό θα ήταν κάτι παραπάνω από μια αποτυχία: θα ήταν μια αποκήρυξη των αμοιβαίων ευθυνών μας", τόνισε.
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/239594/olant-egkataleipsame-thn-ellada-aparnhthhkame-tis.html