Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το...

Δημοσίευση


Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…
Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.
Αυτό είναι το μέλλον που ονειρεύονται και για εμάς οι Βρυξέλλες, αυτό είναι το μέλλον μας εάν «πειθαρχήσουμε» στους παρανοϊκούς νεοφιλελεύθερους του Βερολίνου.
tribune.gr

astegoi-ispania-630x400


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/07/%ce%b7-%ce%b9%cf%83%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%b1%ce%bd%ce%ad%ce%ba%ce%b1%ce%bc%cf%88%ce%b5-%ce%bf-%ce%bb%ce%b1%cf%8c%cf%82-%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%83.html#ixzz3g5DU7ivw

Πρωτογενές πλεόνασμα – ρεκόρ 2 δις! Όταν δεν τρώνε οι νταβατζήδες, η Ελλάδα ειναι ΑΥΤΟΝΟΜΗ.

 


Μας έλεγαν ότι η χώρα πήγε στα βράχια τους πέντε μήνες. Τα στοιχεία όμως δείχνουν οτι υπάρχει ένα πρωτοφανές νοικοκύρεμα του κράτους με συγκράτηση δαπανών ύψους 4 δις! Όλα αυτά για το πρώτο εξάμηνο.
Εάν δεν υπήρχε η τρομοκρατία που γονάτισε την αγορά, το αποτέλεσμα θα ήταν ακόμα καλύτερο.
Και τώρα είναι μοναδική ευκαιρία για να γίνει η μεγάλη ανατροπή τα επόμενα χρόνια, εκτός εάν προκυψει κυβέρνηση νταβατζήδων.


http://olympia.gr/2015/07/14/πρωτογενές-πλεόνασμα-ρεκόρ-2-δις-όταν/

Έπαιξε κι ΈΧΑΣΕ η Γερμανία- Δείτε τι θα συμβεί στη Μέρκελ!!!

Ο Ευρωπαίος διανοούμενος είπε πως η Γερμανία «ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάστηκε ως η δύναμη που επιβάλλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοικτά τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη»
Η Μέρκελ «έπαιξε κι έχασε» τη φήμη της Γερμανίας στην προσπάθειά της να «τιμωρήσει» την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Ευρωπαίο διανοούμενο και υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ενοποίησης, Γιούργκεν Χάμπερμας, ο οποίος εξαπέλυσε νέα, σκληρή επίθεση στην Γερμανίδα καγκελάριο με αφορμή το ελληνικό ζήτημα.
Μιλώντας την Πέμπτη στη βρετανική εφημερίδα Guardian ο Χάμπερμας είπε πως η Μέρκελ «έπαιξε και έχασε μέσα σε μια νύχτα» όλη την κοπιώδη προσπάθεια ολόκληρων γενεών για να ανοικοδομηθεί η φήμη της Γερμανίας στην Ευρώπη με τη σκληρή στάση της έναντι της Ελλάδας και την απόφασή της να «τιμωρήσει» την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
«Φοβούμαι ότι η γερμανική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της σοσιαλδημοκρατικής της πτέρυγας, έπαιξε κι έχασε μέσα σε μια νύχτα όλο το πολιτικό κεφάλαιο που μια καλύτερη Γερμανία είχε συσσωρεύσει σε μισό αιώνα, δείχνοντας μεγαλύτερη πολιτική ευαισθησία και μετα-εθνική νοοτροπία», ανέφερε, τονίζοντας πως η Γερμανία «ανερυθρίαστα αυτοπαρουσιάστηκε ως η δύναμη που επιβάλλει την πειθαρχία στην Ευρώπη και για πρώτη φορά διεκδίκησε ανοικτά τη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη».
Σύμφωνα με τον 86χρονο Χάμπερμας, η ΕΕ βρίσκεται επίσης πιασμένη στην αρπάγη μιας «πολιτικής παγίδας», ενώ μεταξύ άλλων σημείωσε πως το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τα άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης «δεν έχει νόημα σε οικονομικούς όρους, λόγω της τοξικής ανάμιξης των απαραίτητων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στο κράτος και στην οικονομία με περαιτέρω νεοφιλελεύθερα επιβαλλόμενα μέτρα που θα αποθαρρύνουν εντελώς τους εξαντλημένους Έλληνες και θα σκοτώσουν κάθε αναπτυξιακή ορμή».
Όπως εκτίμησε ο Χάμπερμας, η ισορροπία ανάμεσα στην «πολιτική και στην αγορά» έχει ανατραπεί, με τίμημα «το κράτος πρόνοιας».
Πηγή Tromaktiko
http://www.toxwni.gr/kosmos/item/63011-epaikse-ki-exase-i-germania-deite-ti-tha-symvei-sti-merkel

Γιατί έκλεισαν τράπεζες; Γιατί να πάρουμε όλοι κάρτες; Όλα εξηγούνται…

1Στόχος, η υποδούλωση του ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Είμαστε πειραματόζωα, μας το έχουν πει κατάμουτρα. Μας έχουν πει επίσης ότι «χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε τώρα». Δείτε και τι έρχεται…

Από το Βιβλίο «Σκεύος Εκλογής» γραμμένα το 1996, σα να διαβάζεις σημερινή εφημερίδα…
1110

Ο Θεός της Ελλάδος είναι μεγάλος και το έχει αποδείξει στο πέρασμα των αιώνων, έχει μακροθυμήσει ουκ ολίγες φορές. Η Μάνα μας η Παναγιά θα μας στηρίξει, αρκεί να σηκώσουμε το κεφάλι και να ζητήσουμε τη βοήθειά της.
Μακάρι οι κυβερνήτες («άρχοντα του λαού σου ουκ ερείς κακώς»), να αντέξουν και να προετοιμάσουν τον «μαλθακό» λαό, για όλα τα ενδεχόμενα άμεσα. Όταν ο Μεταξάς έλεγε ΟΧΙ, ήξερε ότι το μεγαλύτερο μέρος του λαού θα ακολουθούσε. Σήμερα πόσοι ήταν έτοιμοι για όλα; Θα έρθει (ίσως γρήγορα;) και η ώρα να μετρηθούμε, οπότε ας προετοιμαζόμαστε.

Το επόμενο που θα θελήσουν να κάνουν, αυτοί που επιβάλλουν όλα αυτά από το παρασκήνιο, θα είναι ΑΥΤΟ!

efimeridakyvernisis

1200 χρόνια μάχης έχουμε με αυτούς… δε θα ησυχάσουν αν δεν μας σβήσουν εντελώς και το γιατί διαβάστε το παρακάτω,

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΔΕΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΑΚΟΜΑ… ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ ΠΙΟΝΙ!

Να θυμάστε και να βάλετε καλά στο μυαλό σας, ότι το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό, αλλά ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ!

Καλό αντάρτικο αδέρφια, με φιλότιμο και αγάπη προς τον πλησίον, ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ!

Ίσως τα ξαναπούμε…

στο Ιουλίου 15, 2015

Μνημόνιο 3: Το σύστημα ΠΑΣΟΚ - ΝΔ ήξερε και για την χρεοκοπία και για το δάνειο των 80 δισ.



ΕΔΕΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2010 ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ - ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΡΑΜΑ ΠΟΥ ΖΕΙ Η ΧΩΡΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ VIDEOS

Το ψέμα και η υποκρισία έχουν κοντά ποδάρια. Ευτυχώς που ο τηλεοπτικός φακός καταγράφει τα πάντα. Δείτε τα συγκλονιστικά βίντεο όπου ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΓΑΠ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτει στο Mega (το 2010) ότι η χώρα μας θα πάρει δάνειο 80 δισ. το 2014-2015 και ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος μιλά για επικείμενη συνεννοημένη χρεοκοπία για το 2015 σε συνέντευξη που έδωσε το 2011 - Ήταν όλα προκαθορισμένα από τους υποτακτικούς των μνημονίων. 
Οι δυνάμεις που υπηρέτησαν τα μνημόνια και το «Διευθυντήριο των Βρυξελλών» ήξεραν τα πάντα από το 2011! Ήξεραν δηλαδή ότι η χώρα μας θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία το 2015 και ότι προκειμένου να μην γίνει αυτό, θα πάρουμε νέο δάνειο ύψους 80 δισεκατομμυρίων ευρώ! Και όχι δεν πρόκειται για κάποιο σενάριο συνωμοσιολόγων. 
Τις παραπάνω απόκαλύψεις τις έκαναν ήδη από το 2011 οι τότε υποτακτικοί, υπουργοί του ΠΑΣΟΚ.
Στο βίντεο που ακολουθεί, ο Πάρις Κουκουλόπουλος μιλώντας σε εκπομπή του ΑΝΤ1 δηλώνει ξεκάθαρα ότι «έρχεται επαπειλούμενη χρεοκοπία μέσα σε 3-4 χρόνια. Έχει γίνει επιλογή σε συνεννόηση με τη χώρα μας. Σας λέω όλη την αλήθεια κ. Παπαδάκη, δεν σας λέω τη μισή...» αναφέρει ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ. Και για όσους δεν κατάλαβαν αυτά τα έλεγε το 2011!!!
Ήταν δηλαδή γνωστό και συμφωνημένο ότι θα οδηγούσαν τη χώρα εκβιαστικά σε χρεοκοπία το 2015 και ότι θα μας ανάγκαζαν με το... πιστόλι στον κρόταφο να πάρουμε το σημερινό δάνειο των 80 δισεκατομμυρίων για να παραμείνουμε εντός Ευρωζώνης και να πληρώνουμε τόκους εις το διηνεκές προς τους Ευρωπαίους τοκογλύφους. 
Όλα ήταν μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου και έτυχε η «βόμβα» να σκάσει στα χέρια του Τσίπρα. Επί του πρακτέου ο ελληνικός λαός πληρώνει το πιο ακριβό ενοίκιο για να παραμένει η χώρα στην Ευρώπη!!!


 
Ακόμα πιο σοκαριστικό είναι το βίντεο με τον υπουργό Οικονομικών του ΓΑΠ, τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, όπου το 2010 σε συνέντευξή του στο δελτίο ειδήσεων του Mega και ενώ η χώρα έχει δανειστεί ήδη 110 δισεκατομμύρια, παραδέχεται ότι η χώρα θα δανειστεί 80 δισεκατομμύρια για το 2014 - 2015 λέγοντας τα ακόλουθα: «Το έχουμε ξανακάνει κι άλλες φορές αυτό...».
Δείτε το βίντεο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου


 Είναι προφανές πλέον ότι το σύστημα εξουσίας και το πολιτικό προσωπικό της Ελλάδας είχε δέσει τη χώρα χειροπόδαρα από το 2010 μετά το Καστελλόριζο. Ήξεραν και ξέρουν πράγματα που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός και που ίσως δεν θα μάθουμε ποτέ. 
Το μόνο σίγουρο είναι ότι ήξεραν. Και ο ΓΑΠ και ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος και ο Παπαδήμος και όλοι όσοι υπέγραφαν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα... Θλιβερό. 


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/607695/mnimonio-3-to-systima-pasok-nd-ixere-kai-gia-tin-xreokopia-kai-gia-to-daneio-ton-80-dis#ixzz3g4Z57Ceo

Πότε θα λειτουργήσουν ξανά οι τράπεζες Ενδεχόμενο όριο σε μετρητά για όσους ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε επαναλειτουργία των τραπεζών, υπό την προϋπόθεση ότι θα προχωρήσει και θα ολοκληρωθεί η συμφωνία Ελλάδας και δανειστών.
 
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τραπεζικών κύκλων, για να ανοίξουν τα τραπεζικά καταστήματα, πάντα όμως με capital controls και όχι ελεύθερα, θα πρέπει η ΕΚΤ να ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητα του συστήματος, αρχικά μέσω της αύξησης του ορίου του ELA.
 
Εξετάζεται ιδιαίτερα σοβαρά να μπουν αυστηροί περιορισμοί στη δυνατότητα μεταφοράς χαρτονομισμάτων εκτός Ελλάδας. Θα επιβληθεί ενδεχομένως όριο, κοντά στα 1.000 ευρώ ανά ταξιδιώτη και θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι σε αεροδρόμια και τελωνεία. Σχετικά με το Χρηματιστήριο Αθηνών, για να λειτουργήσει ξανά, θα πρέπει να ανοίξουν οι τράπεζες ώστε να γίνει η εκκαθάριση των συναλλαγών.
http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/229353/pote-tha-leitoyrghsoyn-xana-oi-trapezes.html

Ο Τσακαλώτος έβγαλε πρόεδρο του Eurogroup τον Ντάισελμπλουμ!

Μία κρίσιμη ψήφος ήταν αυτή που έδωσε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ μία δεύτερη θητεία στο “τιμόνι” του Eurogroup, καθώς οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης ήταν διχασμένοι στην ψηφοφορία της Δευτέρας: Σύμφωνα με πληροφορίες από την ισπανική κυβέρνηση που επικαλείται η εφημερίδα Republica, ο Ντάισελμπλουμ απέσπασε 10 ψήφους, ενώ ο αντίπαλός του, ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών Λουίς ντε Γκίντος, απέσπασε 9 ψήφους.

Ποιος όμως έδωσε αυτήν την κρίσιμη δέκατη ψήφο στον Γερούν Ντάισελμπλουμ; Σύμφωνα πάντα με την ισπανική εφημερίδα, ήταν ο... Ευκλείδης Τσακαλώτος!

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, οι εκπρόσωποι χωρών όπου κυβερνούν οι Σοσιαλδημοκράτες (όπως η Γαλλία και η Ιταλία) υποστήριξαν τον Ντάισελμπλουμ, ενώ οι χώρες όπου κυριαρχεί το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (όπως η Γερμανία) υποστήριξαν τον Ντε Γκίντος. Σκορ; 9-9. Μόνο στην Ελλάδα κυβερνά ένα κόμμα που δεν ανήκει ούτε στους Σοσιαλδημοκράτες, ούτε στο Λαϊκό Κόμμα, και άρα η κρίσιμη ψήφος ήταν αυτή του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Η επιλογή ήταν δύσκολη: ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έπρεπε να αποφασίσει ανάμεσα στον Ντάισελμπλουμ, έναν από τους πιο σφοδρούς επικριτές της κυβέρνησης και υποστηρικτή των πολιτικών λιτότητας, και στον συντηρητικό Ντε Γκίντος, ο οποίος μάλιστα γνωρίζοντας πόσο κρίσιμη ήταν η ελληνική ψήφος, το τελευταίο διάστημα είχε χαμηλώσει τους τόνους απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση.

Ο Ντε Γκίντος υπολόγιζε στη στήριξη του Ευκλείδη Τσακαλώτου, όμως αυτός έκανε την τελευταία στιγμή την έκπληξη: Προτίμησε να ψηφίσει τον Γερούν Ντάισελμπλουμ, χαρίζοντάς του μία δεύτερη θητεία...

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/229297/o-tsakalotos-evgale-proedro-toy-eurogroup-ton.html

Παράταση για εισφορές και δόσεις στο ΙΚΑ

Η τραπεζική αργία παρατείνει και την προθεσμία καταβολής δόσεων και εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.
Οπως αποφασίστηκε χθες από τη διοίκηση του ΙΚΑ λόγω των παρατάσεων της ειδικής τραπεζικής αργίας, η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων, που έληγε την 30/06/2015 και είχε παραταθεί μέχρι την 10/07/2015 και ακολούθως μέχρι την 16/07/2015, παρατείνεται εκ νέου μέχρι και την τρίτη (3η) εργάσιμη ημέρα από τη λήξη της ειδικής τραπεζικής αργίας, όποτε αυτή επέλθει.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι πρόκειται για εργάσιμες ημέρες και όχι για ημερολογιακές.
Πάντως, όπως έχει ενημερωθεί ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης από τους διοικητές των ταμείων κύριας ασφάλισης και του ΕΤΕΑ, παρά την οικονομική ασφυξία που έχει προκληθεί από το κλείσιμο των τραπεζών, συνεχίζεται η ομαλή και ικανοποιητική ροή των εσόδων στα ασφαλιστικά ταμεία από ασφαλιστικές εισφορές και από εντάξεις στη ρύθμιση οφειλών και ότι οι συντάξεις πιθανότατα θα καταβληθούν χωρίς προβλήματα στην ώρα τους.
 http://www.efsyn.gr/arthro/paratasi-gia-eisfores-kai-doseis-sto-ika-0

Σερβία: Ενοχλημένο το Βελιγράδι από τις δηλώσεις Κοτζιά για το Κόσοβο

Προβληματισμό προκάλεσε στο Βελιγράδι η δήλωση του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, προχθές, στην Πρίστινα ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει την ένταξη του Κοσόβου στους ευρωατλαντικούς οργανισμούς. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε ότι ζήτησε εξηγήσεις από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
«Έχουμε στείλει αίτημα στο ελληνικό ΥΠΕΞ ζητώντας διευκρινήσεις για τις δηλώσεις του υπουργού Νίκου Κοτζιά στην Πρίστινα. Αναμένω ότι η Ελλάδα, παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχεται, δεν θα αναθεωρήσει τη στάση για μη αναγνώριση της μονομερώς ανακηρυχθείσας ανεξαρτησίας του Κοσόβου» αναφέρει σε δήλωση του για την εφημερίδα «Μπλιτς» του Βελιγραδίου ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.
Ο αρχηγός της σερβικής διπλωματίας πρόσθεσε ότι κατανοεί τη θέση της Ελλάδας και το γεγονός ότι υπομένει ισχυρές πιέσεις για να προχωρήσει στην αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, εξέφρασε, ωστόσο, την ελπίδα ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί.
Η εφημερίδα «Μπλιτς» στο ίδιο δημοσίευμα, φιλοξενεί και ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Βελιγράδι που αναφέρει ότι «η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία του Κοσόβου και η θέση αυτή παραμένει αμετάβλητη».
Ο Έλληνας ΥΠΕΞ πραγματοποιεί από προχθές περιοδεία στα δυτικά Βαλκάνια με επισκέψεις στην Πρίστινα, τα Τίρανα και σήμερα το Σεράγεβο. Οι επισκέψεις αυτές αποτελούν το δεύτερο μέρος της περιοδείας του στην περιοχή που ξεκίνησε στις 24 Ιουνίου και περιλαμβάνει συνολικά πέντε χώρες (ΠΓΔΜ-Σερβία-Μαυροβούνιο-Αλβανία-Βοσνίαι και Ερζεγοβίνη) και το Κόσοβο.
protothema
http://www.prisonplanet.gr/πολιτικη/91976-σερβία-ενοχλημένο-το-βελιγράδι-από-τις-δηλώσεις-κοτζιά-για-το-κόσοβο

Guardian: Αποκάλυψη για το «αριστερό» MME-πλυντήριο της παγκοσμιοποίησης και του Σιωνισμού

15.03.2015

Αναδημοσιεύουμε κείμενο-αποκάλυψη για το πώς ελέγχεται η μεγάλη «προοδευτική» εφημερίδα Guardian, που για κάποιους (και στην Ελλάδα βεβαίως-βεβαίως) θεωρείται το προπύργιο της Αριστεράς παγκοσμίως. Είναι η ίδια εφημερίδα που λογοκρίνει πραγματικά αντισυστημικές φωνές, όπως έχει γίνει και με εμάς, και είναι η ίδια εφημερίδα που πλασάρει συστηματικά όλους τους ενσωματωμένους εγκεφάλους της «Αριστεράς» της παγκοσμιοποίησης στο εξωτερικό (τύπου Ζίζεκ), αλλά και της ελληνικής «Αριστεράς» τύπου ΣΥΡΙΖΑ (Δουζίνας, Βαρουφάκης) και της ντόπιας διαταξικής «εκστρατείας αντιρατσισμού-αντιφασισμού» (τύπου ΣΕΚ, Χατζηστεφάνου κλπ.), αφού όπως έχουμε διαπιστώσει θεωρεί τακτικά την Ελλάδα και τα ελληνικά πράγματα πρόσφορο έδαφος για να περνά τις απόψεις της… [Οι εμφάσεις στο κείμενο δικές μας]

ΠΗΓΗ: David Cronin, Electronic Intifada, 11.03.2015

 «Πώς o Guardian μου είπε να μείνω μακριά από την Παλαιστίνη»

Όταν ξεκίνησα ως δημοσιογράφος στη δεκαετία του 1980, ζήτησα τη συμβουλή ενός έμπειρου δημοσιογράφου της Ιρλανδίας. «Διαβάζε την Guardian», μου είπε.
Το μήνυμα ότι δεν υπήρχε καλύτερη εφημερίδα μού άσκησε μια μόνιμη επίδραση. Για χρόνια, ήθελα να γράψω για την Guardian. Τελικά, η επιθυμία αυτή πραγματοποιήθηκε όταν έστειλα email στην Georgina Henry, τη μακαρίτισσα αρχισυντάκτρια στο τμήμα Comment is Free, το 2007. Η Henry ήταν αμέσως δεκτική στην ιδέα μου για την ενασχόληση μου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, από μια κριτική, αριστερή ματιά.
Μου άρεσε πολύ το να συμβάλλω στην Guardian. Έχοντας εργαστεί στο παρελθόν σε αρκετά αποπνικτικές εκδόσεις, ήταν απελευθερωτικό να είμαι σε θέση να εκφράζω απόψεις.
Υπήρχε ένα θέμα, ωστόσο, στο οποίο ένιωσα την ελευθερία μου να περιορίζεται: η Παλαιστίνη.Παρά το γεγονός ότι η Guardian δημοσίευσε μερικά από τα άρθρα μου που κατάγγελλαν ισραηλινές φρικαλεότητες, άρχισα να συναντώ εμπόδια το 2009.

Ευαίσθητο
Νωρίς το έτος αυτό, υπόβαλα ένα άρθρο-αποκάλυψη για το πώς το φιλο-ισραηλινό λόμπιλειτουργεί στις Βρυξέλλες. Ενώ περιμένα να μάθω αν το άρθρο θα χρησιμοποιηθεί, τηλεφώνησα στον Matt Seaton, ο οποίος είχε αναλάβει ως συντάκτης στα Σχόλια (όπως στο τμήμα Comment is Free). Είχαμε μια ευχάριστη συζήτηση, αλλά ο Seaton τόνισε ότι θεωρεί το θέμα ευαίσθητo.
Τροποποίησα τότε το κομμάτι για να κάνει τον τόνο του λιγότερο πολεμικό. Παραταύτα, δεν δημοσιεύτηκε. (Ο Seaton ακολούθως μετακόμισε στους New York Times). [ Σημείωση: Καθόλου τυχαία βέβαια καθώς η NYT είναι η πολιτική ναυαρχίδα της παγκοσμιοποίησης, με έμμεσες ιδεολογικές συγγένειες με τον «αριστερό» Guardian]
Λίγους μήνες αργότερα, επισκέφτηκα τη Γάζα. Από εκεί, ήρθα σε επαφή με τη Guardian για να πω ότι πήρα συνέντευξη από το Sayed Αμπού Musameh, ιδρυτικό μέλος της Χαμάς.
Ο Αμπού Musameh είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να επισκεφτεί το Μπέλφαστ για να μελετήσει πώς λειτουργούσε η ιρλανδική ειρηνευτική διαδικασία. Είχε ήδη συνομιλίες με τον Gerry Adams, τον ηγέτη του Σιν Φέιν, που είχε πείσει τον Ιρλανδικό Δημοκρατικό Στρατό να κηρύξει κατάπαυση πυρός.
Ο Αμπού Musameh, ένιωσα, έλεγε κάτι που δεν ταίριαζε με την επίσημη άποψη για τη Χαμάς που παρουσίαζε το Ισραήλ και οι Δυτικοί υποστηρικτές του. Μακριά από το να είναι εθισμένος στη βία, ήταν πρόθυμος να μάθει για αυτό που οι εξπέρ της πολιτικής αποκαλούν «επίλυση συγκρούσεων».
Η Guardian δεν ήταν πρόθυμη να μου επιτρέψει να γράφω από τη Γάζα. Ο Brian Whitaker, συντάκτης τη περίοδο εκείνη, μου είπε ότι το τμήμα των σχολίων λάμβανε περισσότερες υποβολές άρθρων για την Παλαιστίνη από οποιοδήποτε άλλο θέμα. Ο Whitaker, κατ’ ειρωνία της τύχης ένας ειδικός στη Μέση Ανατολή, ουσιαστικά μού συνέστησε να συνεχίσω να γράφω για την ΕΕ(Η σύσταση ήταν παράξενη, τόσο γιατί η Παλαιστίνη είναι ένα βασικό ζήτημα για την ΕΕ όσο και επειδή είμαι ένας από τους λίγους δημοσιογράφους που εξετάζει τη συνενοχή της ΕΕ στα εγκλήματα του Ισραήλ).

Πικρή απογοήτευση
Αποφάσισα να δημοσιοποιήσω τις απογοητευτικές μου εμπειρίες με τη Guardian μετά την ανάγνωση διατριβής που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον Daniel Taub, τον πρέσβη του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Τάουμπ χρησιμοποιεί ένα απόσπασμα που αποδίδεται στη Γκόλντα Μέιρ (Golda Meir), πρωθυπουργό του Ισραήλ μεταξύ 1969-1974, για να αντικρούσει τις οργανώσεις παροχής βοήθειας που κατηγορούν το Ισραήλ ότι εμποδίζει την ανοικοδόμηση της Γάζας: «Θα έχουμε ειρήνη μόνο όταν οι εχθροί μας αγαπούν τα παιδιά τους περισσότερο από ό,τι μισούν τα δικά μας».
Το συμπέρασμα ότι οι Παλαιστίνιοι μισούν τους Ισραηλινούς περισσότερο από ό, τι αγαπούν τα παιδιά τους είναι μια ρατσιστική καρικατούρα που έχε έξοχα κατεδαφιστεί από τη Rafeef Ziadah στο ποίημά της «Διδάσκουμε ζωή, κύριε.» Ωστόσο, σύμφωνα με το Taub, οι λέξεις της Meir αντιπροσωπεύουν μια «πικρή αυταπόδεικτη αλήθεια.»
Το τμήμα Comment is Free της Guardian, όπου δημοσιεύτηκε η αισχρή βαρβαρότητα του Taub, τώρα εποπτεύεται από τον Jonathan Freedlandέναν φιλελεύθερο σιωνιστήΉρθα σε επαφή με το Freedland να ρωτήσω αν αυτός ενέκρινε το άρθρο του Taub για δημοσίευση.
Ο Freedland παρέπεμψε το μήνυμά μου στο τμήμα «Ερωτήσεις από δημοσιογράφους». Ένας εκπρόσωπος, ο οποίος δεν έδωσε το όνομά του, απάντησε με e-mail ότι το τμήμα Comment is Free «φιλοξενεί εκατοντάδες συζητήσεις κάθε μήνα, για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων από όλο το πολιτικό και ιδεολογικό φάσμα.»
«Λαμβάνουμε ένα τεράστιο αριθμό υποβολών από άρθρα και στοχεύουμε στη δημοσίευση πλήθους φωνών από όλο τον κόσμο», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος. «Φυσικά, δεν αντανακλούν όλες αυτές οι φωνές τις απόψεις της σύνταξης της Guardian».

Απολογητής της εθνοκάθαρσης
Δεν είμαι ούτε κατ’ ελάχιστο καθησυχασμένος από την απάντηση αυτή. Το άρθρο του Τάουμπ ήταν το δεύτερο που δημοσιεύεται από την Guardian σε τόσους μήνες από κάποιον ανώτερο ισραηλινό πολιτικό ή διπλωμάτη. Τον Φεβρουάριο, η εφημερίδα έδωσε στον Yair Lapid, μέχρι πρόσφατα υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ, ολόκληρη πλατφόρμα για να περιγράψει τις εκκλήσεις για πολιτιστικό μποϊκοτάζ του Ισραήλ ως «ρηχές και χωρίς συνοχή.»
Η θέση του Lapid συνηχεί αρμονικά με την «άποψη της σύνταξης» της Guardian για να παραθέσω τον ανώνυμο εκπρόσωπος της. Ενώ το Ισραήλ βομβάρδιζε τη Γάζα τον περασμένο Αύγουστο, δημοσίευσαν ένα κεντρικό άρθρο που κατηγορούσε το θέατρο Tricycle του Λονδίνου ότι κάνει «μεγάλο λάθος κρίσης» αρνούμενο να φιλοξενήσει ένα φεστιβάλ κινηματογράφου που χρηματοδοτείται από το Ισραήλ.
Όπως έδειξε ο Ben White το 2014 σε μια δριμεία ανάλυση για το Middle East Monitor, oJonathan Freedland είναι απολογητής της εθνοκάθαρσης. Ο Freedland προσπάθησε να δικαιολογήσει το πώς «400 [Παλαιστινιακά] χωριά» “άδειασαν” από τις σιωνιστικές δυνάμεις το 1948 με το σκεπτικό ότι «η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους ήταν μια ηθική αναγκαιότητα.»
Αν ο Freedland είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα σιωνιστικά εγκλήματα πολέμου, υποθέτω ότι δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι εξασφαλίζει χώρο για απροκάλυπτη ισραηλινή προπαγάνδα στο τμήμα Σχολίων της Guardian. Αν και είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς αυτό το προπύργιο του φιλελευθερισμού να καλωσορίζει ανοιχτά ρατσιστικές υποβολές άρθρων από ακροδεξιές οργανώσεις, όπως το Βρετανικό Εθνικό Κόμμα (British National Party) ή την English Defence League, είναι κατά κάποιο τρόπο αποδεκτό για έναν ισραηλινό διπλωμάτη να πλασάρει μισαλλοδοξία κατά των Παλαιστινίων.
Ο Freedland έχει επιλεγεί ως υποψήφιος για τη θέση του αρχισυντάκτη στην Guardian, μια θέση που θα μείνει σύντομα κενή.
Κατά έναν διεστραμμένο τρόπο, θα μπορούσε να είναι καλό αν πάρει τη δουλειά. Με τον Freedland στο τιμόνι, θα ήταν πιο εύκολο να δειχθεί πώς μια δήθεν προοδευτική εφημερίδα είναι φερέφωνο της τοξικής ιδεολογίας του σιωνισμού.
http://www.antipagkosmiopoihsh.gr/2015/03/15/guardian-aristero-plintirio-sionismou/

Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη το μαχαίρι που δολοφόνησε τους δύο Δεσπότες στη Συρία!

Βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη το μαχαίρι που δολοφόνησε τους δύο Δεσπότες στη Συρία!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης,Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Το μουσουλμανικό δολοφονικό μαχαίρι που πριν από δυο χρόνια δολοφόνησε με φρικτό τρόπο τους δυο μητροπολίτες της Συρίας, τον ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Παύλο, αδελφό του πατριάρχη Αντιοχείας και τον συροϊακωβίτη επίσκοπο Χαλεπίου κ. Γιοχάνα Ιμπραήμ, βρέθηκε στην Κωνσταντινούπολη στην κατοχή δυο Τσετσένων ισλαμιστών, του Magomet Abdurakmanov και του Ahmad Ramzanov.
30420428Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Πόλη, οι δυο αυτοί Τσετσένοι ισλαμιστές που έχουν συληφθεί πριν από δυο χρόνια σχεδίαζαν εδώ και καιρό την δημιουργία νέου ισλαμικού μετώπου στον ρωσικό Καύκασο.
Σε έρευνα των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας, όπως αναφέρει η εφημερίδα Hürriyet, στο κρησφύγετο τους ανακαλύφθηκε το δολοφονικό πιεστήριο του εγκλήματος κατά των δυο χριστιανών μητροπολιτών που είχαν απαχτεί στις 22 Απριλίου του 2013. Η εντολή της εκτέλεσης τους, όπως αναφέρεται, είχε έρθει από το ανώτερο ισλαμικό αρχηγείο μέσα στην Συρία.
http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/3773-vrethike-stin-konstantinoypoli-to-maxairi-pou-dolofonise-tous-dyo-despotes-sti-syria

Η Μητρόπολη Δημητριάδος προειδοποιεί για τους Ιεχωβάδες

Του Αρχιμ. Αθανάσιου Κολλά
1. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» με ανακοίνωση τους στον τοπικό τύπο και έντυπες προσκλήσεις που μοιράζουν καλούν όλους τους κατοίκους της Μαγνησίας και της Βόρειας Εύβοιας να παρευρεθούν στην ετήσια περιφερειακή συνέλευση τους» που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη με θέμα « Να Μιμείστε τον Ιησού».
2. Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος με αυτή την ανακοίνωση της απευθύνεται σε κάθε χριστιανό και σε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο και εφιστά την προσοχή τους , ώστε να μην εξαπατηθούν από αυτό το παραπλανητικό δημοσίευμα. Καλεί όλους να περιφρονήσουν την πρόσκληση , γιατί είναι μια παγίδα, που έχει σκοπό την εξαπάτηση και την παγίδευση τους στην οργάνωση των «μαρτύρων του Ιεχωβά».
3. Οι «Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μια σύγχρονή θρησκεία, η οποία έχει τις ρίζες στην Αμερικανική Φυλλαδική Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ , που έχει έδρα το Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, Η Θρησκεία αυτή δεν έχει καμία σχέση με τον Ιησού Χριστό. Αρνείται τη Θεότητα του Ιησού Χριστού, τον ονομάζει « κατώτερο Γιο του Ιεχωβά». Αρνείται όλη τη διδασκαλία Του. Αρνείται και πολεμά την Εκκλησία που ίδρυσε , δηλ, την Ορθόδοξη Εκκλησία. Έχει αλλάξει το ευαγγέλιο και το παρερμηνεύει. Έχει σκοπό θεοκρατικό : Δηλαδή να καταργήσει κάθε εξουσία και θεσμό και να κυριαρχήσει σε όλο τον κόσμο ˙ να υποδουλώσει όλη την ανθρωπότητα.
4. ΠΡΟΣΟΧΗ! Ο κίνδυνος είναι μέγιστος. Η ευθύνη του καθενός είναι μεγάλη. Η αλήθεια του Χριστού είναι στην Εκκλησία όχι στην Αμερικανική Εταιρεία η οποία καπηλεύεται για τα συμφέροντα της το Χριστό και το ευαγγέλιο Του(Α΄ Τιμ. 3,15 . Ρωμ. 16,17-18). Να μένουμε σταθερά ενωμένοι με την Ορθόδοξη Εκκλησία . Να γνωρίσουμε καλά την πίστη της Εκκλησίας. Να την κρατούμε ακέραιη. Να τη ζούμε με συνέπεια. Έτσι, θα αξιωθούμε από τον Θεάνθρωπο Σωτήρα του κόσμου Ιησού Χριστό των αγαθών της αιώνιας Βασιλείας Του.( Κολ. 2,6-7, Ιουδα. 20-21, Εβρα. 21) .Ο Χριστός ίδρυσε Εκκλησία, πριν από 2000 χρόνια . Οι « Μάρτυρες του Ιεχωβά» είναι μέλη Αμερικανικής Εταιρείας , που ιδρύθηκε από άνθρωπο τον 19ο αιώνα και δεν έχει σχέση ούτε με το Χριστό, ούτε με την Εκκλησία Του.
 http://www.agioritikovima.gr/mitropoleis/item/63531-η-μητρόπολη-δημητριάδος-προειδοποιεί-για-τους-ιεχωβάδες

ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΚΡΙΣΗ Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στο King World News για τις ελληνικές εξελίξεις, ο Αμερικανός οικονομολόγος...

Δημοσίευση

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σε μια μακροσκελή του συνέντευξη στο King World News για τις ελληνικές εξελίξεις, ο Αμερικανός οικονομολόγος και χρηματιστηριακός αναλυτής, James Turk αποφαίνεται πως αυτό που έγινε είναι μια μεγάλη φάρσα ή καλυτέρα μια μεγάλη τραγωδία γα τον ελληνικό λαό.
Και αυτό για απλά τα πρώτα δυο μνημόνια όχι μόνο απέτυχαν να λύσουν το ελληνικό οικονομικό πρόβλημα χρέους, αλλά αντίθετα έσυραν την χώρα πιο βαθειά στα χρέη και στα οικονομικά αδιέξοδα. Τα 110 δις χρέος του 2010 που οι Ευρωπαίοι υποτίθεται ότι προσπάθησαν να βρουν λύση, «αισίως» έφτασαν και ξεπέρασαν τα 320. Και παρ όλα αυτά οι γερμανοεταίεροι ακόμα αρνούνται να συζητήσουν για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους ή να προχωρήσουν σε κούρεμα. Το τρίτο μνημόνιο χώνει ακόμα περισσότερο στην χώρα σε κατάσταση πλήρης αδυναμίας για οικονομική ανάπτυξη και επομένως σε εξυπηρέτηση του χρέους. Δηλαδή μια τρυπά στο νερό, αλλά μια τρύπα γεμάτη από το αίμα του ελληνικού λαού.
Η κυριαρχούσα άποψη ότι παραμείναμε στο ευρώ και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πολύ γρήγορα θα αποδειχτεί άθλιος λαϊκισμός, μεγάλη αυταπάτη και σκόπιμη καλλιέργεια ψευδαισθήσεων σε ένα κόσμο ζαλισμένο που βλέπει διάφορους χαμαιλέοντες να κυβερνούν την χώρα του.
Αυτό που έγινε την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλες, ήταν πολύ απλά η επιβεβαίωση, δυστυχώς με την ελληνική συμβολή, της σκληρής γερμανικής κυριαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η απόδειξη στο εσωτερικό της Γερμανίας ότι η Γερμανία είναι αυτή που αποφασίζει για αυτό το ψεύτικο οικοδόμημα της Ενωμένης Ευρώπης που δεν είναι τίποτα άλλο από ένα σκόπιμα κακότεχνο κατασκεύασμα που εξυπηρετεί τελείως άλλους σκοπούς από τα πρωταρχικά οράματα της ένωσης των Ευρωπαϊκών λαών.
Ήδη διάφοροι ξένοι οικονομικοί παράγοντες, όπως το Economist, προβλέπουν ότι τα πράγματα θα εξελιχτούν σε αναπόφευκτη έξοδο της Ελλάδας από την ζώνη του ευρώ. Και τούτο γιατί η Γερμανία δεν ενδιαφέρεται να μας κρατήσει στο ευρώ, άλλωστε αυτό το μακάβριο νόμισμα έγινε για άλλους σκοπούς και όχι για την ενοποίηση της Ευρώπης, αλλά να κατακτήσει τον ενεργειακό μας πλούτο και κυρίως να μην υπάρχει καμία δυνατότητα αυτός ο πλούτος, προσέξτε, να περιέλθει σε «αντιευρωπαϊκά», «αντιδημοκρατικά»… (ρωσικά) χέρια!
Το παιχνίδι δηλαδή πάλι παίζεται με τον αντίπαλο παίκτη της Δύσης. Γι” αυτό και το ευρώ προωθήθηκε χωρίς καμία προϋπόθεση προς ανατολάς, (βαλτική), σαν αιχμή προς την σημερινή Ρωσία. Μια ένωση χωρίς σύνταγμα, χωρίς ενιαία οικονομική πολιτική και ενιαίο προϋπολογισμό, χωρίς ενιαίο δικονομικό σύστημα,  χωρίς εγγυημένη προστασία του κάθε μέλους αν δεχτεί εξωτερική απειλή, δεν είναι παρά ένα τραγελαφικό δημιούργημα που εξυπηρετεί άλλους σκοπούς από τα όσα ωραία και παλαβά μας γεμίζουν κάθε λίγο το κεφάλι μας για την Ενωμένη Ευρώπη.
Σήμερα το ότι παραμείναμε στο ευρώ σημαίνει ότι η χώρα παραμένει αιχμάλωτη, είναι δέσμια, είναι φυλακισμένη, είναι υπόδουλη. Εδώ η ευθύνη του τελευταίου Έλληνα πρωθυπουργού που χωρίς κανένα σχέδιο αντιμετώπισης αυτής της ανθελληνικής συνομωσίας, πήγε και έριξε την χώρα στον λάκκο με τα τοκογλυφικά θηρία, είναι τεράστια.
Το τραγικό αδιέξοδο πολύ γρήγορα θα φανεί ξανά και τότε πια δεν θα μπορεί κανένας να κρυφτεί πίσω από τα «ωραία» λογία της «σειρήνας» που λέγεται Ευρωζώνη κλπ. Γι’ αυτό και πρέπει από τώρα να προετοιμαζόμαστε για την επόμενη κρίση που μάλλον να είναι και η τελευταία.
Αυτή την φορά δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία για την ανυπαρξία σχεδίου Β και αυτό θα είναι εθνική προδοσία!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/07/%ce%b1%cf%80%ce%bf-%cf%84%cf%89%cf%81%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%cf%84%ce%bf%ce%b9%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%cf%80.html#ixzz3ftkzDGQr

Τι είναι το παράλληλο νόμισμα IOU και πότε μπορεί να εφαρμοστεί

Του Γιώργου Λαμπίρη
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έκανε λόγο εκ νέου για την έκδοση υποσχετικών, IOU’s, ως παράλληλο νόμισμα, έτσι ώστε να καλύψουν την ενδιάμεση χρηματοδότηση των 7 δισ. ευρώ που έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή η Ελλάδα. Ωστόσο η συγκεκριμένη συζήτηση φέρνει στο προσκήνιο ένα θέμα αρκετά αμφιλεγόμενο. 
Στο ενδεχόμενο χρήσης των ενδιάμεσων νομισμάτων αναφέρεται ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Πετράκης, σε συνέντευξή που παραχώρησε στο news.gr. Εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορούν να τεθούν σε εφαρμογή, καθώς και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχουν για την οικονομία.
Ταυτόχρονα, εμφανίζεται αρνητικός ως προς το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, καθώς όπως λέει η επιστροφή στη δραχμή εκτός από πρακτικά είναι και τεχνικά αδύνατη.
Γιατί δεν είναι εφικτή η επιστροφή στη δραχμή
Αιτιολογώντας το γιατί αποκλείει το θέμα αλλαγής νομίσματος, απαντάει ότι "δεν προβλέπεται από καμία διαδικασία". «Συγκεκριμένα, προβλέπεται έξοδος από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι όμως και έξοδος από το ευρώ. Το θεσμικό πλαίσιο είναι τέτοιο που δεν επιτρέπει τη φυγή από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Κάποιοι ενδεχομένως σκέφτονται την ενδιάμεση οδό των IOUs - εισαγωγή ενός παράλληλου λογιστικού ή ηλεκτρονικού νομίσματος, που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένους σκοπούς. Ωστόσο η συγκεκριμένη μέθοδος δεν διευκολύνει σε καμία περίπτωση τις τράπεζες αλλά και τη λειτουργία της οικονομίας».
Πότε χρησιμοποιούνται τα IOU’s
«Τα IOU’s εξυπηρετούν μία ενδιάμεση κατάσταση, παρέχοντας ορισμένες υποσχετικές από το κράτος. Έτσι, κάποιος που του χρωστάει στο κράτος θα μπορεί με το συγκεκριμένο ‘’χαρτί’’ να πληρώσει τους φόρους του ή να εξοφλήσει κάποια μορφή χρέους. Κάτι τέτοιο έχει εφαρμοστεί σε άλλες χώρες κατά καιρούς. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό της Καλιφόρνια, η οποία είχε πτωχεύσει σε ό,τι αφορούσε τα δημόσια οικονομικά της. Βρισκόταν πτωχευμένη εντός δολαρίου, ενώ στη συνέχεια εξέδωσε κάποια IOUs. Στη συνέχεια όμως προέβη στην κατάργησή τους. Μια τέτοια κίνηση στην Ελλάδα δεν σημαίνει επιστροφή στη δραχμή ή την αλλαγή του νομίσματος», εξηγεί ο κύριος Πετράκης. «Όλες αυτές οι κινήσεις βέβαια έχουν ένα βαθύ υφεσιακό χαρακτήρα», συμπληρώνει.
Αναφερόμενος στον έλεγχο κεφαλαίων που βρίσκεται σε ισχύ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, διευκρινίζει ότι οι περιορισμοί στη ρευστότητα αφορούν στην κυκλοφορία του ευρώ ως χαρτονομίσματος και όχι στην κυκλοφορία του ως ανταλλακτικού μέσου. «Επομένως σχετίζονται αποκλειστικά με τον περιορισμό της εξόδου χαρτονομισμάτων από το τραπεζικό σύστημα».
«Αποκλείεται να τυπώσουμε δραχμή»
Ο ίδιος αποκλείει κάθε ενδεχόμενο να τυπώσουμε δραχμή, προτάσσοντας το επιχείρημα ότι σε αυτή την περίπτωση προκύπτει μείζον ζήτημα εμπιστοσύνης. «Ακόμα και αν δώσετε εντολή σε ένα τυπογραφείο να τυπώσει δραχμές δεν θα τις δεχτεί κανείς. Το νόμισμα εξαρτάται κυρίως από τον παράγοντα που ονομάζεται «εμπιστοσύνη». Κανείς λοιπόν δεν θα δεχτεί ένα τέτοιο νόμισμα».
Οι τεχνικές παράμετροι επιστροφής στη δραχμή
Αναφερόμενος στις τεχνικές παραμέτρους μίας ενδεχόμενης επιστροφής στη δραχμή, σημειώνει ότι κάτι τέτοιο «τεχνικά αποτελεί τεράστιο πρόβλημα».
«Θα σας αναφέρω μία σημαντική τεχνική λεπτομέρεια: Οποιαδήποτε ξένη ιδιωτική επιχείρηση στην οποία χρωστάει κάποιος Έλληνας ένα ποσό σε ευρώ – ακόμα και αν δεν έχουν θιγεί οι μεταξύ τους οικονομικές σχέσεις –, μπορεί σε περίπτωση αλλαγής νομίσματος να απαιτήσει όλες τις οφειλές της. Το αμέσως επόμενο βήμα σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι να πτωχεύσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις. Οι επιδράσεις είναι τεράστιες. Αναφέρομαι σε οικονομικές επιπτώσεις της τάξεως των 150 έως και 300 δισεκατομμυρίων. Πρόκειται για μία ζημιά, την οποία δεν μπορεί να αντιμετωπίσει με κανένα τρόπο η ελληνική οικονομία», όπως τονίζει.
Αναφέρει  τέλος ότι σε περίπτωση κατά την οποία καταφύγουμε στη δραχμή, θα πτωχεύσει η Τράπεζα της Ελλάδος, οι τράπεζες, οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Στο ερώτημα για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από την αθέτηση πληρωμών προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εξηγεί ότι θα υπάρξουν σοβαρότατες συνέπειες, οι οποίες θα οδηγήσουν σε πτώχευση του ελληνικού Δημοσίου και απώλεια των χρημάτων που ελήφθησαν από τους Δήμους. 

http://www.news.gr/oikonomia/oikonomika-nea/article/229072/ti-einai-to-parallhlo-nomisma-iou-kai-pote-mporei.html

Έκκληση του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου για «εκδίωξη» της ορθοδοξίας από την κυβέρνηση της χώρας! Πρέπει πάση θυσία να μας γίνει βίωμα, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα από το pentapostagma.gr, ότι στόχος των «...

Δημοσίευση

Πρέπει πάση θυσία να μας γίνει βίωμα, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές μέσα από το pentapostagma.gr,  ότι στόχος των « ξένων κέντρων» παγκοσμίως είναι  κυρίως η ορθοδοξία , αλλά και ο χριστιανισμός γενικότερα.
Ο νέος διωγμός που είναι σε εξέλιξη από την Μέση Ανατολή, τώρα έχει ενταχθεί « ύπουλα» και «υποχθόνια» , μέσα σε « προαπαιτούμενα» , «υποχρεώσεις» και «μνημόνια» με ψιλά γράμματα, ενταγμένος  μέσα σε άσχετα θέματα, όπως ο πολιτισμός , η παιδεία κτλπ. Σκοπός είναι  η αποχριστιανοποίηση και ο διωγμός των ορθόδοξων χριστιανών, με ταυτόχρονη  προώθηση του Ισλάμ και της  Καμπάλα στην Ευρώπη. Το σχέδιο αυτό καλούνται να το εκτελέσουν όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις…      
Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τα Βαλκάνια, ευρίσκονται στο στόχαστρο των « σκοτεινών δυνάμεων» , λόγω της ύπαρξης αρκετών ορθόδοξων χωρών,  όπως  η Σερβία, η Ελλάδα , το Μαυροβούνιο, η Βουλγαρία, και η Ρουμανία.  Πολλοί Ιεράρχες « κρούουν» τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά αποτελούν φωνή « βοώντος εν τη ερήμω».  
Ένας από αυτούς τους μαχητές Ιεράρχες, στο  κήρυγμά του , στην Εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μοναστήρι Cetinski  στις 3 Ιουνίου 2015( παλαιό ημερολόγιο),  ήταν και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου, Αμφιλόχιος, Ο οποίος  δήλωσε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία του Μαυροβουνίου,  εκτίθεται σε συνεχή  παρενόχληση και διώξεις από την ίδια την κυβέρνηση της χώρας, αναφέρει δημοσίευμα.
Συνέπεια της αρνητικής στάσης των αρχών  με την Εκκλησία της χώρας , αποτέλεσε το πρόβλημα της  εκκλησιαστικής περιουσίας . Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου  , «υποστηρίζοντας τις ευρωπαϊκές φιλοδοξίες της », δεν πρόκειται να επιστρέψει την κλαπείσα   εκκλησιαστική περιουσία, αλλά αντιθέτως  στην ουσία συνεχίζει να «ληστεύει  ναούς», δηλώνει ο Μητροπολίτης .!!
Επίσης κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών στο Μαυροβούνιο,  απελάθηκαν διάφοροι εκπρόσωποι της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας,  με  πρόσχημα την έλλειψη διαβατηρίων . Την ίδια στιγμή η αστυνομία και άλλες κρατικές αρχές σαμποτάρουν συχνά τη διαδικασία έκδοσης των απαραίτητων εγγράφων στους Ιερείς αυτούς.
« Σήμερα, οι αρχές του Μαυροβουνίου, καταστρέφουν  ναούς , όπως έγινε με την καταστροφή του χρυσού  σταυρού του  Njegos σε  ναό στην περιοχή  Λόβτσεν, λέγοντας ότι «η Εκκλησία απλά δεν υπάρχει» για αυτούς,  δήλωσε ο επίσκοπος Αμφιλόχιος.
Εδώ το πρόβλημα εστιάζεται αρχικώς στους Σέρβους Ιερείς, οι οποίοι εκδιώκονται συστηματικά  στο Μαυροβούνιο, αντιμετωπίζοντας  στην ουσία ένα νέο διωγμό, με πρόσχημα την εθνικότητα . Αυτό  όμως είναι το «περιτύλιγμα» της κυβέρνησης στους ανυποψίαστους πολίτες της χώρας , διότι κύριος στόχος είναι  η « δωρεά» της περιουσίας της εκκλησίας σε Ευρωπαίους μεγιστάνες, σε αντάλλαγμα  για την είσοδο της χώρας στην ΕΕ. Επίσης η  εκδίωξη τη ορθοδοξίας, λαμβάνει χώρα  και μέσω αλλότριων κινημάτων στην νεολαία . Τόσο απλά , «ξεριζώνουν» σιγά-σιγά την  ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία σε μία χώρα, που δεν την έχασε ούτε  στα  500 χρόνια της  οθωμανικής σκλαβιάς. Δυστυχώς κάτι ανάλογο πιθανόν να ετοιμάζουν και στην χώρα μας με την εκκλησιαστική περιουσία , και πολλά άλλα, όπως την κατασκευή του τζαμιού στο Βοτανικό. 


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/06/%ce%ad%ce%ba%ce%ba%ce%bb%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%cf%85%cf%81%ce%bf%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bd%ce%af%ce%bf.html#ixzz3fhzdIQPz

Υπερψηφίστηκε με 229 ψήφους το νομοσχέδιο της συμφωνίας - Διαφοροποιήθηκαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα της συμφωνίας της Συνόδου Κορυφής στην Ολομέλεια της Βουλής.
«ΝΑΙ» ψήφισαν 229 βουλευτές, «ΟΧΙ» ψήφισαν 64 βουλευτές, ενώ «ΠΑΡΩΝ» δήλωσαν 6 βουλευτές.
Διαφοροποιήθηκαν 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με 32 «ΟΧΙ» και 6 «ΠΑΡΩΝ».
Μεγάλη έκπληξη ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ψήφισε «ΝΑΙ», ενώ είχε δηλώσει - σε όλους τους τόνους - ότι θα ψηφίσει «ΟΧΙ».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/607562/yperpsifistike-me-229-psifoys-to-nomosxedio-tis-symfonias-diaforopoiithikan-38-voyleytes-toy-syriza#ixzz3g0LwfIot

Μνημόνιο 3: Eγγυήσεις για τη συμβολή τους στο δάνειο - γέφυρα της Ελλάδας ζητούν Βρετανία - Τσεχία

Πλήρεις εγγυήσεις για οποιαδήποτε συμβολή της στη χρηματοδότηση – γέφυρα της Ελλάδας ζητά η Βρετανία, σύμφωνα με μία πηγή του υπουργείου Οικονομικών.
Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι ανησυχίες του Λονδίνου έχουν εισακουστεί από τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους.
«Όσον αφορά εμάς, αυτή είναι μια κόκκινη γραμμή και πιστεύω ότι το μήνυμα αυτό έχει ακουστεί και έχει γίνει κατανοητό», είπε η πηγή αυτή, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
«Επειδή αρνηθήκαμε να υπαναχωρήσουμε από τις αρχές μας, η (Ευρωπαϊκή) Επιτροπή προτείνει τώρα τρόπους για να μας προστατεύσει συγκεκριμένα από οποιονδήποτε κίνδυνο», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg που επικαλείται πηγές της τσεχικής κυβέρνησης, πάντως, τη χορήγηση δανείου-γέφυρας προς την Ελλάδα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSM) εγκρίνει η Τσεχία.
«Εφόσον υπάρχουν επαρκείς εγγυήσεις, τότε εμείς είμαστε σύμφωνοι» υποστηρίζει αξιωματούχος της τσεχικής κυβέρνησης.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/607485/mnimonio-3-eggyiseis-gia-ti-symvoli-toys-sto-daneio-gefyra-tis-elladas-zitoyn-vretania-tsexia#ixzz3g0IyrKZo

Μνημόνιο 3 – Στίγκλιτς: «Τυφλή ηλιθιότητα» και αδιανόητο αυτό που επιβάλλει η Γερμανία

«Η Γερμανία δεν διαθέτει κοινή λογική στην οικονομία, αλλά ούτε και συμπόνια». Τα λόγια είναι του διάσημου οικονομολόγου τιμημένου με βραβείο Νόμπελ, Αμερικανού Τζόζεφ Στίγκλιτς και αυτά επέλεξε η εφημερίδα Λιμπερασιόν για τίτλο στο δισέλιδο αφιέρωμα στην αυριανή της έκδοση, με συνέντευξη του οικονομολόγου.
Με τη συνέντευξη αυτή, όπως προλογίζει ο συντάκτης, ο Τζ. Στίγκλιτς «αμφισβητεί με βιαιότητα τη στρατηγική του Βερολίνου στην ελληνική κρίση και καλεί για ριζική αναμόρφωση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος».
Επίσης, η εφημερίδα προβάλλει σε πλαίσιο, τα λόγια του οικονομολόγου σε σχέση με τα χρέη: «Η Γερμανία οφείλει την οικονομική της ανάκαμψη στην πιο μεγάλη διαγραφή χρέους που έγινε ποτέ, το 1953. Θα έπρεπε να είχε μάθει από τη Συνθήκη των Βερσαλλιών το 1919, τις συνέπειες που έχουν τα ανυπέρβλητα χρέη. Δεν έμαθε όμως, ούτε για συμπόνια ούτε για τις καταστροφές των δύο αυτών περιόδων της ιστορίας που υπήρξαν περίοδοι- κλειδιά » λέει ο Τζ. Στίγκλιτς.
Στο ερώτημα του δημοσιογράφου τι γνώμη έχει για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, ο κ. Στίγκλιτς απάντησε :
«Αυτό που η Γερμανία επέβαλλε με το ραβδί, είναι απλά αδιανόητο. Αποτελεί επίσης μια πολύ κακή οικονομική πολιτική.
Συνεχίζουμε να προτείνουμε οικονομικά μοντέλα που είναι αντιπαραγωγικά, αναποτελεσματικά και που δημιουργούν αδικίες και ανισότητες . Το να συνεχίζουν να ζητούν από την Ελλάδα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για το 2018, δεν είναι μόνο τιμωρητικό, αλλά καιπρόκειται για τυφλή ηλιθιότητα.
Η πρόσφατη ιστορία της Ελλάδας το απέδειξε. Αυτό θα συνεχίσει να ενισχύει την ύφεση σε μια χώρα της οποίας το ΑΕΠ είχε μια πτώση 25% μέσα σε πέντε χρόνια» είπε ο Τζ. Στίγκλιτς και πρόσθεσε : «Δεν γνωρίζω κανένα άλλο παράδειγμα παρόμοιας ύφεσης που να προκλήθηκε με τέτοιο σκόπιμο τρόπο και με τόσο καταστροφικές ανθρώπινες συνέπειες. Και επανερχόμαστε προσθέτοντας ένα νέο στρώμα ταπείνωσης» τόνισε.
Στο ερώτημα «τι θα πρέπει να γίνει» ο κ. Στίγκλιτς απάντησε: «Το γνωρίζουμε και το ΔΝΤ επίσης το γνωρίζει και το παραδέχεται πλέον : Θα πρέπει να γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ή καλύτερα μια ελάφρυνση. Η Γερμανία όμως δεν θέλει να ακούσει ούτε για το ένα ούτε για το άλλο. Με τα λόγια λέει ότι θέλει να ορθοποδήσει η Ελλάδα, αγωνίζεται όμως για μια πολιτική και επιβάλλει ένα πρόγραμμα που στην πράξη θα την γονατίσει ακόμα περισσότερο. Η παρέμβαση στην εθνική κυριαρχία μιας χώρας, οι προσταγές με δικτατορικό τρόπο που της επιβάλλονται είναι πράγμα πολύ επικίνδυνο» υπογραμμίζει.
Με αναφορά στην ιστορία και στην μεταπολεμική διαγραφή του γερμανικού χρέους, ο κ. Στίγκλιτς υπογραμμίζει ότι « δεν αντλήσαμε μαθήματα από την ιστορία» και χαρακτηρίζει την ελληνική κρίση ως «ένα σήριαλ παράλογο που μας δίνει ό,τι χειρότερο από υποκρισία και έλλειψη συμπόνιας».
Σχετικά με τις πιθανές συνέπειες για την ευρωζώνη, ο οικονομολόγος εκτιμά ότι θα είναι «καταστροφικές», υπογραμμίζει ότι σε μια τέτοια ζώνη, «το κλειδί είναι η αλληλεγγύη» μέσω της οποίας μπορεί να αντιμετωπισθεί κάθε σοκ.
Αναγνώρισε ότι τίποτε πλέον στην ευρωζώνη δεν θα είναι το ίδιο, θα έχουμε ένα πριν και ένα μετά του «ελληνικού προγράμματος».
Και αυτό διότι η Ευρώπη και η ευρωζώνη «δημιουργήθηκαν για να βρίσκονται οι χώρες πιο κοντά. Τώρα τους εξωθεί στο να αλληλοσπαράζονται και οι ισχυρότεροι να καταβροχθίζουν τους ασθενέστερους. Είναι η άρνηση της ίδιας της ευρωζώνης που παρακολουθήσαμε μπρος στα μάτια μας» τόνισε.
Σημείωσε στη συνέχεια ότι πρόκειται για έλλειψη «πολιτικής διακυβέρνησης στην Ευρώπη, όπου η πολιτική ή είναι απούσα ή εξυπηρετεί αποκλειστικά τα χρηματοπιστωτικά συμφέροντα, ένας συνδυασμός που δεν δίνει ποτέ κάτι καλό» κατέληξε ο οικονομολόγος


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/607555/mnimonio-3-stigklits-tyfli-ilithiotita-kai-adianoito-ayto-poy-epivallei-i-germania#ixzz3g0IZd5XS