Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

Ας βοηθήσουμε το Νομό Ηλείας ας είμαστε σε επαγρύπνηση

Ο Αύγουστος πλησιάζει προς το τέλος του και πάντα μετά το 2007 ένας φόβος πλημυρίζει την ψυχή μου ,να μην έχουμε φωτιές .


Τις τελευταίες μέρες ο καιρός στο νόμο Ηλείας είναι αποπνικτικός ζεστός με υγρασία η ατμόσφαιρα δεν μπορεί να σε δροσίσει .






Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί τα πάντα γύρω μας είναι ξεραμένα μια ακόμα φωτιά θα μας καταστρέψει θα κάνει τον υπέροχο Νομό μας έρημο και μέλλον τον παιδιών μας τάφο .

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε λάθη αυτό τον καιρό δεν πρέπει το παραμικρό γεγονός που θα μας προβληματίσει να το αφήσουμε στην τύχη του .

Επιβάλλεται να έχουμε στα σπίτια μας κουβάδες με νερά λάστιχα και δεξαμενές μικρές μεγάλες. Το πρωί αλλά και τα μεσημέρια να καταβρέχουμε τις περιοχές που είναι κατά ξέρες .

Δεν ανάβουμε φωτιά για κανένα λόγο δεν πετάμε τσιγάρα από το μπαλκόνι ,αυτοκίνητο .

Επειδή οι ηλικιωμένοι έχουν άλλοι αντίληψη περί καιρού όταν βλέπουν ότι δεν φυσήξει πιθανόν να ανάψουν φωτιά πρέπει να παρέμβουμε και την σβήσουμε έστω και αν γίνουμε κακοί μαζί τους .

Τούτες τις μέρες ας φυτέψουμε ένα δέντρο στον κήπο μας η στο μπαλκόνι έστω να το σκεφτούμε σαν κεράκι στην εκκλησία για τους ανθρώπους που χάθηκαν εκείνες τις μέρες του Αυγούστου του 2007.