Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

FT: Η ΕΚΤ “προβάλλει αντίσταση” στον Βαρουφάκη

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει ένα συστατικό στοιχείο-κλειδί του σχεδίου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης, γεγονός το οποίο ενδέχεται να σημάνει πως η Αθήνα δεν θα έχει καμιά πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης στο τέλος του μήνα, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που είναι το πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της την τελευταία ώρα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε προτείνει να επιτραπεί στην Αθήνα να αυξήσει κατά 10 δισεκ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που εκδίδει, ως μια «μεταβατική μορφή χρηματοδότησης» για τους επόμενους τρεις μήνες, ώσπου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα ανάμεσα στη χώρα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όμως η ΕΚΤ εμφανίζεται απρόθυμη να εγκρίνει την έκδοση χρέους και να αυξήσει το όριο των €15 δισεκ. κατά €10 δισεκ., όπως ζητεί ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους ενήμερους για τις διαβουλεύσεις. «Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ΕΚΤ», επισήμανε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ θα παίξει σκληρά το παιγνίδι».
Ο ηγέτης του AfD Μπερντ Λούκε υποστηρίζει ότι οι ελληνικές προτάσεις δεν αφορούν τίποτε άλλο παρά ένα «συγκαλυμμένο “κούρεμα”» χρέους
Η πρόταση της κυβέρνησης της Ελλάδας να ανταλλαγεί το εξωτερικό χρέος της με ομόλογα συνδεδεμένα με τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της αποτελεί μια συγκαλυμμένη μορφή διαγραφής χρέους, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) Μπερντ Λούκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
«Χρησιμοποιούν πολλές και διάφορες λέξεις για να προσπαθήσουν να αποκρύψουν την αλήθεια, αλλά αυτή η αναδιάρθρωση χρέους, όπως κάθε άλλο είδος μετατροπής του χρέους ή επιμήκυνσης της ωρίμασής του, μειώνει την αξία του χρέους, επομένως είναι μια μορφή διαγραφής χρέους», επέμεινε ο Λούκε.
«Αυτό το οποίο προτείνει ο υπουργός Οικονομικών [σ.σ. της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης] δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα μεταμφιεσμένο κούρεμα» του χρέους, συνέχισε ο καθηγητής οικονομικών.
«Προσπαθούν να το μασκαρέψουν ώστε να μη χρειάζεται να χρησιμοποιήσουν τη λέξη “κούρεμα”, αλλά από οικονομική σκοπιά είναι το ίδιο πράγμα», συνέχισε ο Λούκε. Ο ίδιος υποστήριξε πως η Ελλάδα δεν θα είναι σε θέση να αποπληρώσει το χρέος της ακόμη και εάν υπάρξει μια τέτοια συμφωνία διότι οι αναπτυξιακές προοπτικές της είναι περιορισμένες, επειδή παραμένει στην ευρωζώνη.
«Οι οικονομικές επιδόσεις της Ελλάδας δεν πρόκειται να ανακάμψουν και αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχει το ευρώ. Ο ιδιωτικός της τομέας δεν μπορεί να γίνει ανταγωνιστικός όσο είναι αναγκασμένος να λειτουργεί με βάση ένα νόμισμα το οποίο είναι υπερτιμημένο», πρόσθεσε ο Λούκε.
Ο Λούκε ανέφερε ακόμη πως η ΕΕ πρέπει παρ’ όλ’ αυτά να συμφωνήσει σε μια απομείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους διότι «τα χρήματα έχουν ήδη χαθεί ούτως ή άλλως», όπως υποστήριξε, αλλά αυτό, πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του κόμματός του, πρέπει να συνδεθεί με την έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη.

"Πόρτα" Ντράγκι σε Βαρουφάκη: Δεν αυξάνεται το όριο έκδοσης εντόκων γραμματίων κατά 10 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «προβάλλει αντίσταση» στο μεταβατικό σχέδιο του Γιάνη Βαρουφάκη για την άντληση επιπλέον κεφαλαίων μέσω της έκδοσης εντόκων γραμματίων υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα απορρίπτει ένα συστατικό στοιχείο-κλειδί του σχεδίου της νέας κυβέρνησης της Ελλάδας για την αντιμετώπιση της κρίσης, γεγονός το οποίο ενδέχεται να σημάνει πως η Αθήνα δεν θα έχει καμιά πηγή εξωτερικής χρηματοδότησης όταν λήξει το τρέχον πρόγραμμα στήριξης στο τέλος του μήνα, υποστηρίζει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times που είναι το πρώτο θέμα στην ηλεκτρονική έκδοση της την τελευταία ώρα.
Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνης Βαρουφάκης είχε προτείνει να επιτραπεί στην Αθήνα να αυξήσει κατά 10 δισεκ. ευρώ τα βραχυπρόθεσμα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που εκδίδει, ως μια «μεταβατική μορφή χρηματοδότησης» για τους επόμενους τρεις μήνες, ώσπου να συμφωνηθεί ένα νέο πρόγραμμα ανάμεσα στη χώρα και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όμως η ΕΚΤ εμφανίζεται απρόθυμη να εγκρίνει την έκδοση χρέους και να αυξήσει το όριο των €15 δισεκ. κατά €10 δισεκ., όπως ζητεί ο Γ. Βαρουφάκης, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους ενήμερους για τις διαβουλεύσεις. «Το ελληνικό σχέδιο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην ΕΚΤ», επισήμανε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης και πρόσθεσε ότι «η ΕΚΤ θα παίξει σκληρά το παιγνίδι».http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/porta-ntragki-se-varoyfakh-den-ayksanetai-to-orio-ekdoshs-entokwn-grammatiwn-kata-10-dis-eyrw.3284668.html

Εισέβαλε σε σπίτι για να κλέψει αλλά στη θέα μιας 18χρονης με εσώρουχα θέλησε να αυτοϊκανοποιηθεί

Στα ελαφριά έπεσε ένας 26χρονος νεαρός που κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού και απόπειρα κλοπής τον Αύγουστο του 2012.
Σύμφωνα με τις κατηγορίες ο 26χρονος είχε εισβάλει στο σπίτι μιας 18χρονης τότε κοπέλας στην Ιεράπετρα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι μπήκε μέσα για να κλέψει γιατί δεν είχε χρήματα και είδε την κοπέλα να κοιμάται στο κρεβάτι της με τα εσώρουχα. Οι εικόνα αυτή προκάλεσε τις ... ορμές του ωστόσο όπως ανέφερε δεν είχε πρόθεση να τη βιάσει αλλά να ... αυτοϊκανοποιηθεί. Η κοπέλα ξύπνησε μέσα στη νυχτα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια με αποτέλεσμα ο ίδιος να τραπεί σε φυγή.
Το δικαστήριο τον αθώωσε για την απόπειρα κλοπής ενώ τον έκρινε ένοχο για απόπειρα βιασμού και του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή.
Σημειώνεται ότι στο δικαστήριο ήταν παρούσα και η κοπέλα που έπεσε θύμα του.
πηγή: cretalive.gr

Έκρηξη ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κέρδη 11,27%

Ράλι ανόδου καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά, εν μέσω σημαντική βελτίωσης του κλίματος και στην αγορά των ομολόγων, στον απόηχο των προτάσεων του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Η αγορά διέσπασε δυναμικά ανοδικά τα επίπεδα των 800 μονάδων, διαγράφοντας τις απώλειες που σημείωνε από τις αρχές του έτους, με υψηλό τζίρο που ξεπέρασε τα 200 εκατ. ευρώ και με βασικό μοχλό το ψηλό ενδιαφέρον, κυρίως από ξένους επενδυτές, για τις τραπεζικές μετοχές.
O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 840,57 μονάδες σημειώνοντας μεγάλη άνοδο 11,27%.
Ενδοσυνεδριακά κατέγραψε ανώτερη τιμής τις 843,72 μονάδες όταν σημείωνε άνοδο έως και 11,69%.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων συνεδριάσεων ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει συνολικά κέρδη 16,43%, «σβήνοντας» τις απώλειες της περασμένης εβδομάδας (-14,10%), ενώ η κεφαλαιοποίηση της αγοράς έχει ενισχυθεί κατά 6,9 δισ. ευρώ.
Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 219,05 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε άνοδο σε ποσοστό 12,46%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 11,44%.
Ανοδικά κινήθηκαν όλες οι μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης και τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Εθνικής (+20,79%), της Πειραιώς (+18,37%), της Eurobank (+18,25%), της Jumbo (+17,58%), της Τέρνα Ενεργειακή(+17,45%), της Ελλάκτωρ (+17,30%), του ΟΤΕ (+14,88%), της ΕΧΑΕ (+14,85%), της Motor Oil (+14,52%) και του ΟΠΑΠ (+14,31%).
Από τους επιμέρους δείκτες με πτώση έκλεισε μόνο ο δείκτης των Μέσων Ενημέρωσης (-10,00%), ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Τραπεζών (+17,96%), των Προσωπικών Προϊόντων (+17,67%), των Τηλεπικοινωνιών (+14,88%) και των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (+14,23%).
Ανοδικά κινήθηκαν 104 μετοχές, 30 πτωτικά και 8 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Moda Bagno +29,93%, Fieratex +20,87%, Εθνική +20,79%, Τεχνική Ολυμπιακή +20,00% και ΑΕΓΕΚ +20,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: PC Systems -19,67%, Dionic -17,31%, ΑΤΤΙ-ΚΑΤ -17,24%, Altec -13,04% και Προοδευτική -12,87%.
Ανοδικά και το ευρώ
Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολάριο. Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,1440 δολ. από το επίπεδο των 1,1333 δολ. που έκλεισε αργά το βράδυ της Τρίτης στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,1376 δολ.
Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων, στο ΗΔΑΤ, το σύνολο των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 27 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς και τα υπόλοιπα 12 εκατ. ευρώ σε εντολές πώλησης. Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου έκλεισε στο 10,05% από 10,79% χθες, με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,30% να διαμορφωθεί στο 10,49% από 10,60%.
Στη διατραπεζική αγορά τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους κινήθηκαν πτωτικά. Συγκεκριμένα, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους υποχώρησε στο 0,266% από 0,271% στη διάρκεια των 9 μηνών μειώθηκε στο 0,199% από 0,202% το εξάμηνο μειώθηκε στο 0,132% από 0,134%, στο τρίμηνο διατηρήθηκε στο 0,055%, ενώ το επιτόκιο στο μήνα μειώθηκε στο 0,001% από 0,003% χθες.
(Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ)

http://www.huffingtonpost.gr/2015/02/03/oikonomia-xaa-anodos-_n_6603108.html?utm_hp_ref=greece

Οι ιστορίες 9 Ελλήνων αυτόχειρων ηθοποιών

Οι ιστορίες 9 Ελλήνων αυτόχειρων ηθοποιών

Γράφει η Ειρήνη Δερμιτζάκη, συγγραφέας, σκηνοθέτης

«Ηθοποιός σημαίνει φως». Το τραγούδησε ο Χορν χρόνια πριν. 

Έκτοτε το αναμάσησαν περιοδικά, εφημερίδες, ηθοποιοί και σκηνοθέτες κι έγινε....σλόγκαν με τα χρόνια. Χιουμοριστικά έχει κυκλοφορήσει και η φράση «Ηθοποιός σημαίνει φως νερό, τηλέφωνο…» Υπάρχει πέρα από τη λάμψη και η καθημερινότητα βλέπεις. Δεν αρκεί το χειροκρότημα για να πληρώσεις το ενοίκιο του σπιτιού σου. Και τι σημαίνει αυτό; Πως ένας ηθοποιός-καλλιτέχνης έχει κι εκείνος να παλέψει με πρακτικά προβλήματα.

Σε αυτό το αφιέρωμα θα εστιάσουμε στο σκοτάδι που μπορεί να κρύβει ένα φωτεινό πρόσωπο. Που μπορεί να κρύβει ο κάθε άνθρωπος. Γιατί και οι ηθοποιοί είναι άνθρωποι και όχι ρομπότ που χαμογελάν διαρκώς σε πλατό, κουΐντες, πάρτι και κοσμικά εβέντς. Είναι άνθρωποι και έχουν το δικαίωμα μια μέρα να πουν, δεν μου αρέσει άλλο αυτή η ζωή.



Δημήτρης Βογιατζής

(1970 – 29/12/2012)


Με καταγωγή από το Βόλο. Αποφοίτησε από το θέατρο Τέχνης, δεύτερος σε βαθμολογία. Έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την πετυχημένη σειρά του Mega «Αέρινες Σιωπές» και συμμετείχε σε αρκετές θεατρικές παραστάσεις καθώς και στις ταινίες «Απόντες» και «No budget story». Βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του από συγγενικά του πρόσωπα. Η μητέρα του ανέφερε ως αιτία την κακή ψυχολογία και μελαγχολική διάθεση που οφειλόταν κυρίως στο γεγονός ότι ο Δημήτρης ήταν άνεργος τα τελευταία δυο χρόνια. Περίεργη σύμπτωση; Η συμπρωταγωνίστρια του στο σίριαλ «Αέρινες Σιωπές» Ελευθερία Βιδάκη είχε αυτοκτονήσει 8 χρόνια πριν.




Ελευθερία Βιδάκη

(1969 – 30/3/2004)


Με καταγωγή από την Κρήτη. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ερμήνευσε σημαντικούς ρόλους στο θέατρο, ενώ έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό από τη συμμετοχή της στην επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ζωή».« Έλαβε επίσης μέρος στις τηλεοπτικές σειρές «Μικροί-μεγάλοι», «Φωτορομάντζο», Κάτι τρέχει με τους δίπλα», «Καθρέφτες», «Μια γυναίκα από το παρελθόν», «Νέμεσις», «Εσύ φταις» και «Αέρινες σιωπές» Με το Εθνικό θέατρο συμμετείχε σε διάφορες παραστάσεις όπως οι Βάκχες, Τρωάδες, Εκκλησιάζουσες κ.ά. Ήταν παντρεμένη με στέλεχος του τηλεοπτικού σταθμού Mega Channel και είχε ένα γιο. Έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη. Αυτοκτόνησε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας όπου διέμενε.




Κατερίνα Γώγου

(1-/6/1940 – 3/10/1993)


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην δραματική σχολή του Μουζενίδη και στην σχολή χορού Πράτσικα, Ζουρούδη και Βαρούτη. Εργάστηκε από μικρή ηλικία σε παιδικούς θεατρικούς θιάσους και στον κινηματογράφο. Συμμετείχε σε διάφορες ταινίες: «Το ξύλο βγήκε απ” τον Παράδεισο», «Παραγγελιά», «Το βαρύ πεπόνι», «Τι έκανες στον πόλεμο, Θανάση;» κ.ά. Είχε βραβευτεί με το πρώτο βραβείο γυναικείου ρόλου στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης. Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 ασχολήθηκε με την ποίηση, εγκαταλείποντας τον κινηματογράφο. Το πρώτο της βιβλίο εκδόθηκε με τίτλο «Τρία κλικ αριστερά» το 1978. Ακολούθησαν το «Ιδιώνυμο», το «Ξύλινο παλτό» κ.ά. Είχε μια κόρη. Αυτοκτόνησε με μεγάλη δόση χαπιών και αλκοόλ.




Ρένα Παγκράτη

(1949 – 25/6/1998)


Με καταγωγή από την Κέρκυρα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Γ. Θεοδοσιάδη. Σε ηλικία 8 ετών έπαιξε σε παραστάσεις του θεάτρου Βρετάνια. Οι πρώτες της εμφανίσεις ως «παιδί-θαύμα» ήταν στις ταινίες«Η γέφυρα της ευτυχίας» και «Όταν η ευτυχία προστάζει». Έπαιξε σε παραστάσεις με την Λαμπέτη ή του Μινωτή πριν πάει σε δραματική σχολή. Συμμετείχε ακόμα στη ραδιοφωνική εκπομπή «Τα παραμύθια της θείας Λένας». Η καριέρα της στην τηλεόραση ξεκίνησε όταν ακόμη έπαιζε με το συγκρότημα «Νοστράδαμος» στη σειρά «Λούνα Παρκ». Τον ίδιο καιρό εμφανίστηκε σε αντίστοιχους ρόλους σε βιντεοταινίες στο πλευρό του Στάθη Ψάλτη («Βασικά καλησπέρα σας», «Καμικάζι αγάπη μου» κ.ά.) Έπαιξε σε διάφορες θεατρικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις. Αυτοκτόνησε με υπνωτικά χάπια. Αιτία; Κάποιο λένε οικονομικό αδιέξοδο. Το συγγενικό της περιβάλλον ανέφερε την ανεργία σαν αίτιο κατάθλιψης αλλά όχι ως οικονομικό πρόβλημα.




Λευτέρης Βουρνάς

(1942 – 1/6/87)


Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Σταυράκου. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1962 με το έργο «Κόκκινα φανάρια». Έπαιξε πολλούς ρόλους στον κινηματογράφο όπως «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας», «Ο κυρ Γιώργης εκπαιδεύεται» κ.ά. Συμμετείχε επίσης σε βιντεοταινίες της δεκαετίας του ΄80 και σε κάποιες σειρές της Υενέδ και της ΕΡΤ. Τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν το 1986 στο έργο «Ισαία χόρευε». Ο Βουρνάς ήταν ένας άνθρωπος εσωστρεφής και τα τελευταία χρόνια υπέφερε από ψυχολογικά προβλήματα. Αυτοκτόνησε κόβοντας τις φλέβες του και βούτηξε στο κενό από τον τρίτο όροφο της πολυκατοικίας που έμενε στη Βούλα. Φήμες έλεγαν τότε ότι αυτοκτόνησε γιατί είχε AIDS λόγω των εξωσυζυγικών-ομοφυλοφιλικών σχέσεων του. Τραγική σύμπτωση; Ο συνάδελφος του Βάσος Ανδριανός, που μαζί συμπρωταγωνίστησαν στην ταινία το Κοροϊδάκι της πριγκιπέσας αυτοκτόνησε αρκετά χρόνια μετά.




Μάριος Μαλούχος

(… – 5/2000)


Γιος του ηθοποιού Βασίλη Μαλούχου. Συμμετείχε στο θέατρο σε διάφορες παραστάσεις με τον πατέρα του Βασίλη Μαλούχο. Έγραψε δυο βιβλία «Ηρωίνη-Ελλάς 1-0» και «Οι ποιητές είναι λαπάδες». Έκανε χρόνια χρήση ναρκωτικών. Αυτοκτόνησε πίνοντας ποτάσα.




Δημήτρης Μαλαβέτας

(13/1/1939 – 1/4/1988)


Γεννήθηκε στην Αθήνα. Ήταν ηθοποιός και σκηνοθέτης. Φοίτησε στο Αμερικανικό Κολέγιο Αθηνών και στη σχολή του Βασιλικού Βρετανικού Θεάτρου. Εργάστηκε στο Εθνικό Θέατρο αρκετά χρόνια. Σκηνοθέτησε ανάμεσα σε άλλα τα έργα «Υπέρλαμπρο Αστέρι», «Νεκρικοί Διάλογοι του Λουκιανού», «Ορφέας και Ευρυδίκη», «Αντιγόνη» κ.ά. Συμμετείχε σε δυο ταινίες και σε σειρές της ΕΡΤ και ΥΕΝΕΔ. Αρχικά αναφέρθηκε πως ο θάνατος του οφείλεται σε φυσικά αίτια, στη συνέχεια όμως έγινε γνωστό ότι αυτοκτόνησε.




Μάριον Σίβα

(1939-1981)


Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη. Ήταν ηθοποιός και τραγουδίστρια. Συνεργάστηκε στα κοσμικά κέντρα της εποχής με την Καίτη Μπελίντα, την Μαρινέλλα, τον Γιώργο Οικονομίδη και άλλους. Τη δεκαετία του ’60 πρωταγωνίστησε στις ταινίες «Καλημέρα Αθήνα», «Συμβαίνει στην Αθήνα», «Ο Σταμάτης και ο Γρηγόρης» και «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά». Λόγω κάποιας ερωτικής απογοήτευσης μετακόμισε στις αρχές της δεκαετίας του ’70 στην Αμερική. Στο Μανχάταν παντρεύτηκε έναν Ελληνο-Αμερικάνο, απογοητευμένη έθεσε τέρμα στη ζωή της πέφτοντας από το μπαλκόνι του σπιτιού της στην Αθήνα, στις 12 Αυγούστου 1981.




Βάσος Ανδριανός*

(1943 – 21/12/1999)


 Εμφανίστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες του ’70 και του ’80 όπως «Τι 30, τι 40, τι 50», «Το κοροϊδάκι της πριγκιπέσας», «Αστερισμός της Παρθένου» κ,ά. Εμφανίστηκε επίσης στη σειρά της ΥΕΝΕΔ «Η γειτονιά μας». Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ο ηθοποιός υπέφερε από κατάθλιψη λόγω προβλημάτων υγείας, που είχαν αποτέλεσμα την αδυναμία του να εργαστεί. Σκοτώθηκε πέφτοντας από τη βεράντα του τρίτου ορόφου της πολυκατοικίας που διέμενε, στην Κηφισιά. Η σύζυγος και η κόρη του βρίσκονταν εκεί την ημέρα του θανάτου του ηθοποιού.
πηγη
http://www.paraskinia.com/2015/01/9_26.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook

Απολύονται οι αθλητικοί συντάκτες στο «Έθνος» Νέα ήθη στον χώρο της δημοσιογραφίας, με τους εκδότες να σκέφτονται όλο και πιο απίθανα πράγματα ενάντια στους εργαζομένους.

Τελευταίο παράδειγμα η εφημερίδα «Εθνος» του ομίλου Μπόμπολα. Με μια ευφάνταστη κίνηση η ιδιοκτησία πρότεινε στους αθλητικούς συντάκτες, σε όλους τους, γύρω στα 20 άτομα, να απολυθούν! Να δεχτούν την απόλυσή τους και την επαναπρόσληψή τους αμέσως μετά με τον μισό μισθό από αυτόν που έπαιρναν έως τώρα.
Οσο για τις νόμιμες αποζημιώσεις τους, που δεν ξέρουμε πια με τόσους μνημονιακούς νόμους πόσο μικρές μπορεί να είναι αυτές, οι απολυμένοι-εργαζόμενοι θα πάρουν άμεσα το 30% αυτών και το υπόλοιπο ποσό σε 12 μηνιαίες δόσεις. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν την πρόταση διαμηνύοντάς το μέσω της διεύθυνσης στην ιδιοκτησία. Σήμερα στις 2 το μεσημέρι περιμένουν την απάντηση του Φώτη Μπόμπολα ώστε να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.
Γενικώς ο Ομιλος Μπόμπολα εφευρίσκει τέτοιες «καθαρές» λύσεις για τους δημοσιογράφους του και δη τους αθλητικογράφους. Παράδειγμα ο ραδιοσταθμός «Sentra 103,3» που ανήκει στον όμιλο εδώ και χρόνια (πλέον, κατά 50% μόνο). Τι είχε κάνει λοιπόν ο κ. Μπόμπολας; Εβαζε τους αθλητικούς συντάκτες των εφημερίδων του, του «Εθνους» και του «Goal», να δουλεύουν δωρεάν στο ραδιόφωνό του. Ηταν υποχρεωμένοι να το κάνουν χωρίς να παίρνουν κάτι περισσότερο. Ευχαριστημένοι πρέπει να είναι. Θα μπορούσε να τους έβαζε να πληρώσουν κιόλας
- See more at: http://left.gr/news/apolyontai-oi-athlitikoi-syntaktes-sto-ethnos#sthash.XUSl0Qez.dpuf

Σ. Γκάμπριελ: Η ΕΕ θα μπορούσε να παγώσει τους λογαριασμούς των Έλλήνων φοροφυγάδων Το πρακτορείο Reuters αναδημοσιεύει δηλώσεις του Γερμανού Υπουργού Οικονομίας, Sigmar Gabriel, στη γερμανική εφημερίδα Bild, σύμφωνα με τις οποίες, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα στην πάταξη της φοροδιαφυγής με το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των πλούσιων φοροφυγάδων που ζουν στην Ευρώπη, -

"Αν η νέα ελληνική κυβέρνηση κρατήσει μια σοβαρή στάση αναφορικά με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, η ΕΕ θα πρέπει να την υποστηρίξει ενεργά, ισχυρίστηκε ο κ. Gabriel και πρόσθεσε ότι "ένα μέρος της στήριξης αυτής θα πρέπει να είναι το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών των πάρα πολύ πλούσιων Ελλήνων, που έχουν διαπράξει σοβαρές φορολογικές παραβάσεις και ζουν στην ΕΕ", δήλωσε ο ίδιος.


 - See more at: http://left.gr/news/s-gkampriel-i-ee-tha-mporoyse-na-pagosei-toys-logariasmoys-ton-ellinon-forofygadon#sthash.IJQsqKwP.dpuf

Κρούγκμαν: Παράλογοι οι Γερμανοί αν απορρίψουν την πρόταση Βαρουφάκη Με θετικό τρόπο εκφράζεται ο βραβευμένος με Νόμπελ οικονομολόγος στις προτάσεις του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για το χρέος.

"Ποιος είναι παράλογος τώρα" αναρωτιέται ο Πολ Κρούγκμαν και εξηγεί στο blog του στους New York Times ότι η πρόταση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών για ανταλλαγή χρέους είναι απολύτως λογική και δεν μπορεί να σκεφτεί με ποιο επιχείρημα οι Γερμανοί μπορεί να την απορρίψουν χωρίς συζήτηση.
Όπως επισημαίνει, το κρίσιμο για την Ελλάδα είναι να χαλαρώσει η απαίτηση για μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε να δημιουργηθεί το περιθώριο για ανάπτυξη.
"O Γιάννης Βαρουφάκης λέει πως δεν ενδιαφέρεται ται για το τι θα συμβεί με την ονομαστική αξία του χρέους. Αυτό που θέλουν αντίθετα είναι μια σημαντική, αλλά όχι τεράστια χαλάρωση της απαίτησης για επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων, από το 4,5% στο 1 με 1,5% του ΑΕΠ" γράφει ο κ. Κρούγκμαν
"Δεν μπορώ να σκεφτώ ποιο επιχείρημα μπορεί να χρησιμοποιήσει η Γερμανία για να απορρίψει εξαρχής την πρόταση", υποστηρίζει ο κ. Κρούγκμαν.
Αν η γερμανική θέση είναι πως το χρέος πρέπει να αποπληρωθεί ολόκληρο, χωρίς καμία ουσιαστική ανακούφιση ακόμα και αν αποτρέπεται μια διαγραφή, τότε η θέση αυτή είναι βασικά τρελή και όλες οι διαβεβαιώσεις ότι η Γερμανία έχει επίγνωση της πραγματικότητας θα αποδειχθούν λανθασμένες.
Αν η Γερμανία πιστεύει ότι οι Έλληνες απαιτούν πολλά, η απάντηση είναι ότι βρισκόμαστε σε διαπραγμάτευση, ελπίζω σε μια διαπραγμάτευση που δεν βασίζεται στην απειλή ότι η ΕΚΤ θα καταστρέψει τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει.
"Το σημαντικό είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει μια λογική πρόταση. Η επόμενη κίνηση πρέπει να γίνει από τους πιστωτές" καταλήγει.
- See more at: http://left.gr/news/kroygkman-paralogoi-oi-germanoi-aporripsoyn-tin-protasi-varoyfaki#sthash.KPDL4aGj.dpuf

Πάνω από 1.100.000 ψηφοφόροι άλλαξαν κόμμα

Παρά τον εκφοβισμό του λαού, τόσο από την απελθούσα δικομματική κυβέρνηση όσο και από τους δανειστές-υποστηρικτές της, οι ψηφοφόροι προσήλθαν μαζικά στις κάλπες και ανέδειξαν για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού κράτους πρώτο ένα κόμμα της Αριστεράς, τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαντική διαφορά από Ν.Δ.+ΠΑΣΟΚ, αποδοκιμάζοντας με τον τρόπο τα κόμματα αυτά που επί 40 χρόνια κυβέρνησαν την Ελλάδα και με τα «κατορθώματα» και τις «επιτυχίες» τους τα 5 τελευταία έφεραν τον λαό και τη χώρα στη σημερινή δεινή κατάσταση. Πρόκειται για μια ιστορική νίκη, που έδωσε τη δυνατότητα στον ΣΥΡΙΖΑ να σχηματίσει κυβέρνηση της Αριστεράς με τη σύμπραξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του, που με την ψήφο του ενέκρινε ο λαός.
Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της εκλογικής αναμέτρησης η προσοχή επικεντρώνεται στα ποσοστά που πήραν τα κόμματα, διότι με βάση τα ποσοστά αυτά και το ισχύον εκλογικό σύστημα κατανέμονται οι 300 έδρες της Βουλής. Τα ποσοστά, όμως, αυτά αντιπροσωπεύουν τις κομματικές προτιμήσεις ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες και ψήφισαν την Κυριακή 25.1.2015. Είναι, κατά συνέπεια, ενδιαφέρον να εξετάσουμε ποια κόμματα έχασαν (και πόσους) από τους ψηφοφόρους που τα ψήφισαν στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2012 (Β.12) και πόσοι από αυτούς και προς ποια κόμματα έστρεψαν τις προτιμήσεις τους στις φετινές βουλευτικές εκλογές (Β.15).
Πριν, όμως, δώσουμε τα σχετικά στοιχεία, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποχή στις φετινές εκλογές κινήθηκε στα επίπεδα του 2012, και δεν ανερχόταν φέτος και το 2012 στα ποσοστά που δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών (36%-37%) αλλά, όπως δείξαμε στο άρθρο μας στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της 13.1.2015, σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα (δηλαδή περίπου στο 22%-23%, με βάση τον νόμιμο πληθυσμό ηλικίας 18 ετών και άνω, που έδειξε η απογραφή του 2011).
Διαφορετική, όμως, ήταν η εικόνα στα άκυρα ψηφοδέλτια, τα οποία τριπλασιάστηκαν (114.700 στις Β.15 έναντι 35.961 στις Β.12), ενώ αύξηση παρουσίασαν και τα λευκά (34.808 στις Β.15 έναντι 25.373 στις Β.12). Τελικά, όμως, ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων ήταν περίπου ο ίδιος στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις (βλέπε την τελευταία γραμμή του Πίνακα στον οποίο δίνονται οι ψήφοι που πήραν τα κόμματα στις Β.12 και Β.15 και η διαφορά τους).
Από τον Πίνακα αυτόν φαίνεται ότι τα κόμματα των οποίων η δύναμη:
– Αυξήθηκε και το Ποτάμι κέρδισαν συνολικά 1.160.498 ψηφοφόρους. Από αυτούς το 50,9% ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ, το 32,2% το Ποτάμι, το 5,2% το ΚΚΕ και το 11,6% τα υπόλοιπα κόμματα που δεν ξεπέρασαν το 3% και δεν μπήκαν στη Βουλή.
– Μειώθηκε έχασαν συνολικά 1.134.803 ψηφοφόρους. Από αυτούς το 41,1% έχασε το ΠΑΣΟΚ, το 31,3% η ΔΗΜΑΡ, το 14,9% οι ΑΝ.ΕΛΛ., το 9,4% η Ν.Δ. και το 3,3% η Χρυσή Αυγή.
Η διαφορά των 25.695 ψήφων που υπάρχει ανάμεσα στον συνολικό αριθμό των ψήφων που κέρδισαν τα κόμματα που αύξησαν τη δύναμή τους και το Ποτάμι και τον συνολικό αριθμό των ψήφων που έχασαν τα κόμματα των οποίων η δύναμη μειώθηκε οφείλεται στη μικρή αύξηση των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Η μέσα σε διάστημα δυόμισι χρόνων κομματική μετακίνηση τόσο μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων δείχνει το μέγεθος της αποδοκιμασίας των πολιτών προς τα κόμματα που εφάρμοσαν τα μέτρα των Μνημονίων και προκάλεσαν την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η χώρα. Η αποδοκιμασία ήταν πολύ μεγάλη προς το ΠΑΣΟΚ, τόσο για την υπογραφή του πρώτου Μνημονίου όσο και για τη συμμετοχή του στη δικομματική κυβέρνηση, και (μεγαλύτερη) προς τη ΔΗΜΑΡ, η οποία, αντίθετα με τις αρχές ενός κόμματος της Αριστεράς, συμμετείχε στην τρικομματική κυβέρνηση που προηγήθηκε της δικομματικής. Η αποδοκιμασία προς τη Ν.Δ. ήταν μικρότερη, είτε διότι ένα σημαντικό τμήμα των ψηφοφόρων της δεν επλήγη ή επλήγη λιγότερο από την πολιτική που εφαρμόστηκε είτε εξαιτίας της παραδοσιακής προσκόλλησής τους προς τη συντηρητική παράταξη. Ταυτόχρονα, όμως, το ποσοστό της μεγάλης αυτής μετακίνησης ψηφοφόρων που πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει το μέγεθος της ιστορικής νίκης αλλά και της ιστορικής ευθύνης της Αριστεράς.
*πρώην: αντιπροέδρου της Βουλής, υπουργού και καθηγητή της ΑΣΟΕΕ

http://www.efsyn.gr/arthro/pano-apo-1100000-psifoforoi-allaxan-komma