Σάββατο 11 Απριλίου 2015

Ανάσταση στον Πύργο 2013


Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Η Ανάσταση του Χριστού είναι το πιο αδιαμφισβήτητο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας. Βεβαιώνεται :
  • Από τον μεγάλο αριθμό των μαρτύρων του γεγονότος.
Όλοι γνωρίζουν ότι αρκούν ένας ή δύο μάρτυρες για να βεβαιωθεί στα δικαστήρια  η διάπραξη ενός γεγονότος. Όμως οι μάρτυρες εμφανίσεων του Αναστηθέντος Χριστού είναι πάνω από 500.
  • Από την τεράστια μεταστροφή των μαρτύρων της Ανάστασης.
Οι μαθητές μετά την Σταύρωση του Χριστού σκορπίστηκαν τρομαγμένοι και απογοητευμένοι. Τον εγκατέλειψαν και χάθηκαν. Και ξαφνικά οι ίδιοι που τον είχαν εγκαταλείψει κηρύττουν την Ανάσταση χωρίς να νοιάζονται για τις συνέπειες. Πώς ξαφνικά έγιναν τόσο γενναίοι και μαρτύρησαν για τον Χριστό; Ο Θωμάς, ένας άπιστος μαθητής, οκτώ μέρες μετά την Ανάσταση δεν πίστευε ακόμη. Έπρεπε να δει τον Χριστό και να αγγίξει τις πληγές του για να πιστέψει. Ο Παύλος φυλάκιζε και καταδίωκε τους Χριστιανούς, δίνοντας την συγκατάθεσή του για την θανάτωση πολλών απ’ αυτούς. Και ξαφνικά αλλάζει άρδην. Μόνο η εμφάνιση του Αναστηθέντος Χριστού θα μπορούσε να προκαλέσει τέτοιες μεταστροφές. 
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
ΚΕΝΟΣ ΤΑΦΟΣ
Ηγέρθη γαρ ! Ουκ έστιν ώδε !
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
  •     Από την με αίμα επισφράγιση της μαρτυρίας του γεγονότος από αυτούς που υπήρξαν αυτόπτες μάρτυρες των εμφανίσεων του αναστηθέντος Χριστού.
    Οι μάρτυρες της Ανάστασης του Χριστού ήταν τόσο βέβαιοι για το γεγονός της Ανάστασης που υπέστησαν φριχτά βασανιστήρια και θυσίασαν την ζωή τους για να επιβεβαιώσουν αυτό ακριβώς το γεγονός. Πόσοι μάρτυρες στα δικαστήρια θα θυσίαζαν την ζωή τους για να επιβεβαιώσουν το γεγονός που μαρτυρούν; Μάλλον κανένας. Οι απόστολοι, όμως, και οι υπόλοιποι μάρτυρες του γεγονότος της Ανάστασης σφράγισαν την μαρτυρία τους με το αίμα τους.  Κανείς δεν πεθαίνει για ένα ψέμα.
    • Από την αυθεντικότητα της Καινής Διαθήκης, του βιβλίου που μαρτυρεί το γεγονός.
    Η Καινή Διαθήκη, το μεγαλύτερο μπεστ σέλλερ όλων των εποχών, είναι το εγκυρότερο και αυθεντικότερο κείμενο της Ιστορίας. Η εγκυρότητα των διαφόρων κειμένων κρίνεται από το πλήθος των χειρογράφων αλλά και από την χρονική εγγύτητα μεταξύ της συγγραφής του πρωτοτύπου και της συγγραφής του χρονικά πλησιέστερου αντιγράφου. Η Ιστορία του Θουκυδίδη π.χ. υπάρχει σε εννέα χειρόγραφα που όλα τους χρονολογούνται μετά το 900 μ.Χ., δηλαδή 1300 χρόνια μετά την συγγραφή του πρωτοτύπου. Για την Αγία Γραφή υπάρχουν τουλάχιστον 25.000 χειρόγραφα. Υπάρχουν πολλά χειρόγραφα των 3ου και 4ου αιώνα ενώ αποσπάσματα της Καινής Διαθήκης χρονολογούνται ήδη από τον δεύτερο αιώνα και σύμφωνα με νεότερες ανακαλύψεις του καθηγητή Τίντε και από τον πρώτο αιώνα, δηλαδή τον χρόνο συγγραφής του κειμένου. Κανένα άλλο ιστορικό γεγονός δεν έχει τέτοια υποστήριξη στην χειρόγραφη παράδοση. Είναι ευκολότερο να αμφισβητήσει κανείς τον πελλοπονησιακό πόλεμο ή την ύπαρξη του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρά την Ανάσταση του Χριστού. Αλλά και πλήθος άλλο εσωτερικών και εξωτερικών ( αρχαιολογία, γλωσσολογία … ) μαρτυριών αποδεικνύει την εγκυρότητα της Καινής Διαθήκης.
    •  Από την εξέλιξη του Χριστιανισμού.
    Ο Χριστιανισμός ξεκίνησε με τις χειρότερες από ανθρώπινη άποψη προϋποθέσεις. Έναν σταυρωμένο ιδρυτή. Μερικούς Ιουδαίους μαθητές. Και ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον του ( Ιουδαϊκό Ιερατείο και Ρωμαϊκή εξουσία ). Αν ο Χριστός ήταν ένας απλός άνθρωπος η ομάδα των μαθητών του θα είχε αργά ή γρήγορα διαλυθεί. Άλλωστε ο Χριστιανισμός είναι μια δύσκολη θρησκεία. Μια θρησκεία που διδάσκει την ηθική καθαρότητα και την αυτοθυσία, μια θρησκεία που απαιτεί το μαρτύριο. Και διώχθηκε όσο καμιά άλλη θρησκεία. Εκατομμύρια μάρτυρες έχυσαν το αίμα τους γι’ αυτήν την πίστη. Σύμφωνα με την λογική η θρησκεία αυτή θα έπρεπε να έχει εξαφανιστεί. Όμως, συνέβη το αντίθετο. Σήμερα, ο Χριστιανισμός είναι η πρώτη, αριθμητικά, θρησκεία στον κόσμο. Πώς συνέβη αυτό; Γιατί ακολουθούν οι άνθρωποι κάποιον εσταυρωμένο που τους ζητά να σηκώσουν και αυτοί Σταυρό, να κάνουν θυσίες; Διότι Αυτός που τους ζητά τον Σταυρό δεν είναι άνθρωπος αλλά ΘΕΟΣ. Δεν είναι νεκρός αλλά ΖΕΙ.
    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ 
    ΚΕΝΟΣ ΤΑΦΟΣ
    Ουκ έστιν ώδε αλλ' ηγέρθη! Ίδε ο τόπος όπου έθηκαν αυτόν!
    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
    Ο Simon Greenleaf ( Γκρήνλιφ ) υπήρξε ο ιδρυτής της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και η μεγαλύτερη νομική αυθεντία των Η.Π.Α.. Η ειδίκευσή του ήταν η μελέτη των αποδεικτικών στοιχείων. Του ζητήθηκε να εξετάσει το θέμα του Ιησού και της Ανάστασής του. Μελέτησε μαρτυρίες, εξέτασε όλα τα στοιχεία, απέρριψε κάθε τί μή επιστημονικά αποδεκτό και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, βάσει των αποδεικτικών στοιχείων, η Ανάσταση του Χριστού είναι το πιο αδιαμφισβήτητο γεγονός της παγκόσμιας ιστορίας.
    Άπειρα είναι τα παραδείγματα των επιστημόνων που όντες άθεοι ή αγνωστικιστές ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση της Ανάστασης του Χριστού με σκοπό να την καταρρίψουν και αντ’ αυτού κατέληξαν να γίνουν πιστοί Χριστιανοί και κήρυκες του ευαγγελίου του. Ο C.SLewis, ένας από τους μεγαλύτερους Άγγλους λογοτέχνες, ο Φρανκ Μόρισον ( who mooved the stone ), ο JoshMcDowell που αφιέρωσε επτακόσιες εργατοώρες για να αποδείξει ότι η Ανάσταση είναι ένα ψέμα και κατέληξε να κηρύττει την ΑΝΑΣΤΑΣΗ, και πολλοί άλλοι.
    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
    Κάθε χρόνο, το Μέγα Σάββατο, περίπου στις μία το μεσημέρι συμβαίνει το θαύμα του Αγίου Φωτός. Με την Θεία Ενέργεια ανάβει η δεσμίδα των τριαντατριών κεριών που κρατά ο Πατριάρχης αλλά και κεριά διαφόρων πιστών που βρίσκονται μέσα ή και έξω από τον Ναό της Αναστάσεως. Ταυτόχρονα εμφανίζονται λάμψεις μέσα στο Ναό, όχι όπως τα φλας των φωτογράφων, που απλώνουν την λάμψη τους σε συγκεκριμένο διάστημα στο χώρο, ούτε πολύ μικρό ούτε πολύ μεγάλο, αλλά λάμψεις που φωτίζουν είτε ολόκληρο τον ναό, είτε πολύ μικρά τμήματα του ναού, λωρίδες επιμήκεις ή τετράγωνα. Συχνά, το Άγιο Φως εμφανίζεται και σαν μια πύρινη σφαίρα που διατρέχει τον ναό και ανάβει τα καντήλια ή τα κεριά των πιστών κάνοντας και μια βουή σαν άνεμος, όπως το Άγιο Πνεύμα την ημέρα της Πεντηκοστής. Υπάρχουν χιλιάδες αυτόπτες μάρτυρες που βεβαιώνουν το θαύμα, αλλά κανένας αυτόπτης μάρτυς που να διεπίστωσε κάποια απάτη. Όσοι αμφισβητούν το θαύμα δεν έχουν πάει καν να εξετάσουν από κοντά το γεγονός, κάτι που είναι τέλεια αντιεπιστημονικό. Για να αμφισβητήσεις κάτι, θα πρέπει πρώτα να το γνωρίσεις, να το εξετάσεις. Τότε θα έχει η άποψή σου ισχύ. Αν δεν ξέρεις, μην μιλάς.
    ΡΟΔΟΝ
    Τί σημαίνει, όμως, για εμάς η Ανάσταση του Χριστού; Η Ανάσταση του Χριστού είναι ο προάγγελος της δικής μας Ανάστασης. Όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι θα αναστηθούμε και εμείς την Δευτέρα παρουσία. Σημαίνει ότι δεν είμαστε εγκλωβισμένοι στα στενά όρια της φθοράς και της γήινης υπάρξεως. Είμαστε ουρανοδρόμοι. Πορευόμαστε στον ουρανό. Δεν είμαστε ύλη που θα χαθεί αλλά είμαστε πνεύμα με ύλη που θα αναστηθεί άφθαρτη. Και όσο ενωνόμαστε με τον ΑΝΑΣΤΗΘΕΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟ τόσο κατακτούμε την αφθαρσία και την αθανασία. Όπως ο Αγιασμός που ευλογείται από τον Ιερέα δεν χαλάει αλλά είναι άφθαρτος έτσι και εμείς με την Θεία Κοινωνία και την μετοχή στον Χριστό γινόμαστε άφθαρτοι, αθάνατοι, αιώνιοι. Ας φωνάξουμε λοιπόν μαζί με τον Ιερό Χρυσόστομο.
    « Πού είναι θάνατε η δύναμή σου; Πού είναι Άδη η νίκη σου; Αναστήθηκε ο Χριστός και εσύ έχεις καταπέσει ηττημένος ».
         
    Β. Τ.
    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
    ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
    ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ
    ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ
    ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΦΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΑΝΕΣΠΕΡΟΥ ΦΩΤΟΣ 
    ΚΑΙ ΔΟΞΑΣΑΤΕ ΑΥΤΟΝ ΩΣ ΑΝΑΣΤΑΝΤΑ ΕΚ ΝΕΚΡΩΝ !!! 
    http://users.sch.gr/bastam/x.anastasis.html

    ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ (ΤΟ ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) 04 05 13


    Δεύτε λάβετε φώς Ήχος πλ α΄


    Ο ιερός Χρυσόστομος για την Ανάσταση του Χριστού

    Η Ανάσταση του Κυρίου είναι η εορτή των εορτών της Εκκλησίας μας και το ακράδαντο θεμέλιο, πάνω στο οποίο στηρίζεται το οικοδόμημα της Πίστεώς μας.
    Το ότι υπάρχει μέχρι σήμερα Εκκλησία, παρά τους φοβερούς διωγμούς, που υπέστησαν οι πιστοί μέσα στη δισχιλιετή ιστορία της, οφείλεται στο ότι ο Ιδρυτής της Κύριος Ιησούς Χριστός νίκησε το θάνατο και ζει στους ουρανούς και κατευθύνει την πορεία της στον κόσμο.
    Η Ανάσταση του Χριστού είναι η πηγή της δυνάμεως της Εκκλησίας ως συνόλου και κάθε πιστού προσωπικά.
    Οι ιεροί υμνογράφοι με εξαίρετους ύμνους τονίζουν σε όλους τους ήχους και τους τόνους τη μεγάλη εορτή της Αναστάσεως. Και οι άγιοι Πατέρες, με το ιδιαίτερο χάρισμά του καθένας, παρουσιάζουν το νόημα της Αναστάσεως και τη σημασία της για τη ζωή μας.
    Ο ιερός Χρυσόστομος επανειλημμένα ομιλεί με ενθουσιασμό για την Ανάσταση του Χριστού, απολογούμενος μάλιστα κάποτε προς τους απίστους και αμφιβάλλοντας.
    Η Ανάσταση του Χριστού
    Πάρα πολύ μεγάλη πραγματικά απόδειξη της Αναστάσεως είναι το ότι ο Χριστός, που θυσιάστηκε στο Σταυρό, μετά το θάνατό του επέδειξε τόσο μεγάλη δύναμη, ώστε έπεισε ανθρώπους, που ζούσαν σε διάφορες περιοχές, να περιφρονήσουν, χάριν της πίστεως προς αυτόν και της ομολογίας αυτής της πίστεώς τους, και την πατρίδα τους και την οικογένειά τους και τους φίλους τους και τους συγγενείς τους και αυτή τη ζωή τους και να προτιμήσουν αντί των ευχαρίστων και τερπνών του κόσμου, που τους υπόσχονταν οι εχθροί της Πίστεως, και μαστιγώσεις και κινδύνους και μαρτυρικό θάνατο. Αυτά δεν είναι κατορθώματα κάποιου νεκρού, που έμεινε κλεισμένος στον τάφο του, αλλά κάποιου που ανεστήθη και ζει. (PG 50,593)
    Τι μεγαλύτερη απόδειξη της Αναστάσεως του Χριστού ζητάς, όταν βλέπεις να έχει γίνει τόσο μεγάλη μεταβολή των πραγμάτων έπειτα από εκείνο το γεγονός; Γυναίκες, που εκ φύσεως είναι δειλές, παρουσιάζονται ατρόμητες εμπρός στον θάνατο, ενώ ο θάνατος πριν από την Ανάσταση ήταν φοβερός και φρικτός και στους αγίους άνδρες. (PG 50, 629)
    Πολλοί ερωτούν, γιατί άραγε, όταν ανεστήθη ο Χριστός δεν εμφανίσθηκε στους Ιουδαίους; Η ερώτηση αυτή όμως είναι περιττή και μάταιη. Διότι εάν επρόκειτο να τους ελκύσει προς την πίστη με την εμφάνισή του μετά την ανάσταση του σ’ αυτούς, δεν θα απέφευγε να το κάνει. Ότι όμως δεν επρόκειτο να τους ελκύσει προς την πίστη, αν εμφανιζόταν σ’ αυτούς μετά την ανάστασή του, φαίνεται με την περίπτωση του Λαζάρου. Διότι αυτόν που ήταν νεκρός τέσσερις μέρες και μύριζε και είχε αρχίσει να αποσυντίθενται τον ανέστησε και του έδωσε δύναμη να βγει από τον τάφο του, όπως ήταν δεμένος με νεκρικούς επιδέσμους εμπρός στα μάτια όλων, και παρά ταύτα όχι μόνο δεν τους είλκυσε προς την πίστη, αλλά και τους ερέθισε περισσότερο. Διότι αποφάσισαν να σκοτώσουν και τον Λάζαρο. Εάν λοιπόν ανέστησε κάποιον άλλον και δεν επίστευσαν, άραγε ανασταίνοντας τον εαυτό Του και δείχνοντάς τον σ’ αυτούς, δεν θα κυριεύονταν και πάλι από μανία εναντίον του;  (PG 51, 106)
    Δ468

    http://www.xfd.gr/εκκλησία/πατερικά/ιωάννης-χρυσόστομος/ο-ιερός-χρυσόστομος-για-την-ανάσταση

    Κώστας Καραμπουρνιώτης: Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΡΧΗ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ


     
    Πάντοτε στην ανατολική Ορθόδοξη Πίστη, ο θρήνος και το δάκρυ της Παναγιάς τη Μ. Παρασκευή, οριοθετούσε την τελική πορεία για την Ανάσταση, τη Λύτρωση, την Ελπίδα και την Αγάπη για κάθε ταπεινό, κατατρεγμένο και καταφρονεμένο ΄Ανθρωπο. Η προσδοκία της Ανάστασης και της Ανάτασης του Λαού και της πολύπαθης χώρας μας, άσβεστη θα πρέπει να σιγοκαίει μέσα μας και να μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίζομε τον τίμιο καθημερινό αγώνα μας.
    Ο Γολγοθάς θά ' ναι μακρύς, ο Σταυρός βαρύς και ο δρόμος δύσβατος ΑΛΛΑ η προσδοκία για μια Πατρίδα και ένα Κόσμο στο μπόϊ των Ονείρων μας, στο μπόϊ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ, αξίζει κάθε προσωπική ΘΥΣΙΑ.
    " ΟΤΙ ΤΑ ΘΕΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΙ - ΘΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΟΜΕΝΕΙ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ "
    Και να πεθάνεις αν χρεισθεί, αρκεί να ζήσουν καλύτερα οι ΑΝΘΡΩΠΟΙ έγραψε κάποτε ο ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ.
    Να αναλογιστούμε τη θυσία των πατριωτών που αντιμετώπισαν - κάποτε - το ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ των κατοχικών στρατευμάτων
    Να φέρουμε στη μνήμη μας τους ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ που βασανίστηκαν, εξευτελίστηκαν και βρήκαν ΑΔΙΚΟ ΘΑΝΑΤΟ από το ΚΑΘΕΣΤΩΣ της ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΥΛΗΣ ΑΚΡΑΣ ΔΕΞΙΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΙΑΣ, ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ που συνεχίζεται από τους σύγχρονους ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ & ΠΙΟΥΡΙΦΟΙ στις μέρες μας με ολοένα και αυξανόμενη ένταση που οδηγούν το λαό μας σε μια νέα ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ πιο βάρβαρη και πιο ΚΥΝΙΚΗ - τούτη τη φορά.
    • Το χρέος του καθενός από εμάς είναι βαρύ
    • Το αίμα του ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ που πότισε με τον αχνό της νιότης του την Αττική γη ένα ξημέρωμα Κυριακής του Μάρτη του 1952,
    • Οι ψυχές των αγωνιστών που χάθηκαν στα κρεματόρια της "ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΕΩΣ" , στα ξερονήσια και στις φυλακές της Φρειδερίκης Γλύξμπουργκ
    • Το αίμα των ηρώων που έπεσαν το Δεκέμβρη του 1944, μπροστά από τα πολυβόλα που έστησε στο Σύνταγμα η δοτή κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου με τον αρχηγό της στρατοχωροφυλακής ΄Αγγελο ΄Εβερτ, επειδή προτίμησαν να διαλέξουν το ΘΑΝΑΤΟ από τις Αλυσίδες της ΝΕΑΣ ΣΚΛΑΒΙΑΣ
    • Το ΄Επος του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδος της περιόδου 1946 - 1949 που αναμετρήθηκε με το ΜΟΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΜΟ και ΝΙΚΗΣΕ ΗΘΙΚΑ
    ΘΑ ΨΥΧΩΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ
    ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
    NO PASARAN
    http://www.chiosnews.com/cn742015824470.asp

    Πύργος: Πάγκοι της λαϊκής στήθηκαν πάνω σε σκουπίδια . . . καλυμμένα με λινάτσα!



    Σοκαριστικές εικόνες στην τριτοκοσμική πόλη του Πύργου που φαίνεται όμως ότι δεν . . . σοκάρουν με τίποτα το Γαβρίλη Λιατσή! - Ανυποψίαστοι οι πολίτες, μανάδες και παιδιά περπάταγαν και ακουμπούσαν εκεί που μπορεί το προηγούμενο βράδυ να έκαναν παρέλαση τα ποντίκια!  

    Το ότι θα κάνουμε Πάσχα αγκαλιά με τα σκουπίδια, δυστυχώς το είχαμε προβλέψει πέραν πάσης αμφιβολίας, αφού από την πλευρά της δημοτικής αρχής δεν κινείται… φύλλο περί αποκομιδής και ειδικά μετά την στροφή που έκανε χθες ο ΦΟΔΣΑ Δυτ. Αχαίας για  15ήμερη αναστολή της προγραμματικής σύμβασης με τον δήμο Πύργου, όλοι οι δρόμοι πλέον έκλεισαν και το νέο αδιέξοδο είναι γεγονός! Έτσι, ο δήμαρχος περιμένει άπραγος να κάνουμε Πάσχα μέσα στη βρωμιά! Ωστόσο, η εγκληματική όπως την χαρακτηρίσαμε και χθες αδιαφορία της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Γαβρίλη Λιατσή, είναι ολοφάνερη, αφού χθες ο φακός της «Πρωϊνής» αποτύπωσε σοκαριστικές εικόνες από την λαϊκή του Πύργου που ναι μεν έγινε κανονικά, αλλά στην κυριολεξία μέσα στα σκουπίδια. Άνθρωποι και σκουπίδια ένα!! Σε κάποια σημεία ήταν αφημένα στην συνήθη θέση τους και ο κόσμος περιπλανιόταν μέσα σε αυτά, αφού δίπλα είχαν στηθεί κανονικά οι πάγκοι,  ενώ  το πλέον σοκαριστικό είναι ότι σε άλλα δύο σημεία  ήταν…  κρυμμένα και αμπαλαρισμένα, σκεπασμένα με άσπρη λινάτσα και δεν φαινόταν! Και μάλιστα δεν μύριζαν, γιατί την προηγούμενη μέρα κάτοικοι της περιοχής είχαν ρίξει ασβέστη για απολύμανση. Έτσι, στη γωνία της οδού ΣΠΚ και Κανδυλιέρη όπου γινόταν η λαϊκή με τα βιομηχανικά προϊόντα, οι πάγκοι στήθηκαν από τους μικροπωλητές… πάνω στα κρυμμένα απορρίμματα  με το άσπρο ελαιόπανο που οι ίδιοι έβαλαν για να μην φαίνονται και να μπορέσουν να δουλέψουν μη έχοντας άλλο τρόπο αφού η δημοτική αρχή δεν φρόντισε να κάνει κάτι γι αυτό  και οι ανυποψίαστοι πολίτες ψώνιζαν και ακούμπαγαν κανονικά την λινάτσα, χωρίς να γνωρίζουν ότι από κάτω υπήρχαν αμάζευτα βρωμερά απορρίμματα μηνών! Μάλιστα στον συγκεκριμένο πάγκο οι μικροπωλητές πούλαγαν παιδικά παπούτσια, τα κουτιά αλλά και πολλά παπουτσάκια ήταν κυριολεκτικά πάνω στα καλυμμένα σκουπίδια και αρκετά παιδάκια κάθονταν στο σημείο αυτό και οι γονείς τους τα δοκίμαζαν! Κανένας ωστόσο από αυτούς, δεν φαντάστηκε ότι εκεί που τα πιτσιρίκια δοκίμαζαν παπούτσια και έπαιζαν μέχρι να ολοκληρώσει η μαμά τους τα ψώνια, υπήρχε μια τεράστια εστία μόλυνσης και μπορεί το βράδυ στο ίδιο σημείο να σεργιάνιζαν τα ποντίκια! Ναι, η περιγραφή είναι ωμή, πολλές μητέρες μόλις καταλάβουν ότι τα παιδιά τους έπαιζαν πάνω σε βρώμικους σωρούς σκουπιδιών καλά κρυμμένους, σίγουρα θα σοκαριστούν!
    Που ήταν ο δήμος Πύργου που εισπράττει τα ενοίκια της λαϊκής και οι υγειονομικές υπηρεσίες;
    Και εδώ βεβαίως μπαίνει το μεγάλο ερώτημα:
    Που ήταν ο δήμος Πύργου που φροντίζει να εισπράττει τα ενοίκια από τους μικροπωλητές να ελέγξει που ακριβώς είχαν στήσει τους πάγκους τους; Γιατί οι μικροπωλητές προκειμένου να κάνουν την δουλειά τους  και να πουλήσουν την πραμάτεια τους αφού η λαϊκή χθες είχε εκατοντάδες κόσμου, πρωτοφανή κοσμοσυρροή λόγω Πάσχα, δεν ήταν εκείνοι που όφειλαν να ενδιαφερθούν για την προστασία της δημόσιας υγείας και θεώρησαν ότι… καλύπτοντας τα σκουπίδια και στήνοντας τους πάγκους πάνω στους σωρούς, δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα και…  ούτε γάτα, ούτε ζημιά! Οι πολίτες τι έφταιγαν όμως που δεν γνώριζαν ότι ψώνιζαν πάνω από μια ωρολογιακή  μολυσματική βόμβα έτοιμη να εκραγεί;
    Που ήταν και οι αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες να ελέγξουν σε ποιο χώρο και κάτω από ποιες συνθήκες γινόταν η λαϊκή αγορά του Πύργου, αφού γνώριζαν ότι τα σκουπίδια ήταν στη θέση τους και γύρω από αυτά κινούνταν εκατοντάδες άνθρωποι; Και μπορεί η αστυνομία να έκανε ελέγχους όπως μας είπαν αργότερα κάποιοι, ωστόσο οι έλεγχοι που γίνονταν ήταν για το παραεμπόριο και τους παράνομους μικροπωλητές δεν είναι… αστυνομία σκουπιδιών!
    Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη αν κάποιοι από τους καταναλωτές αλλά και από τους μικρoπωλητές που είχαν ακουμπήσει το εμπόρευμά τους πάνω στα καλυμμένα σκουπίδια αρρωστήσει; Τέτοια εγκληματική αδιαφορία  κ. δήμαρχε;
    Διότι, δεν είναι ανάγκη το εμπόρευμα να είναι φαγώσιμα προϊόντα – πολύ χειρότερο βεβαίως αλλά ευτυχώς  στα αγροτικά προϊόντα δεν συνέβη το ίδιο- για να περάσουν τα μικρόβια που κάνουν πάρτι πάνω στα σκουπίδια στα εμπορεύματα και στον ανθρώπινο οργανισμό.
    Τριτοκοσμικές λοιπόν εικόνες χθες στην λαϊκή αγορά του Πύργου που θύμιζαν παζάρι στην… Ινδία, μόνο οι ιερές αγελάδες έλειπαν, όπου η ανθρώπινη ζωή δεν έχει καμία αξία, γιατί αν είχε, ο κ. Λιατσής θα είχε φροντίσει να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας υγείας και ή να απομακρύνει τα σκουπίδια από την λαϊκή την προηγούμενη μέρα, ή να γίνει σε άλλο χώρο. Βεβαίως το τελευταίο ήταν λίγο δύσκολο, γιατί στον Πύργο δεν υπάρχει… σπιθαμή χωρίς σκουπίδια! 
    Δεν ξέρουμε αν το ρεπορτάζ  της "Πρωϊνής" θα κινητοποιήσει τους αρμόδιους, λίγο αργά βέβαια για να παρέμβουν τουλάχιστον προληπτικά για την προστασία της δημόσιας υγείας, ότι έγινε, έγινε, αλλά υπάρχουν και κατασταλτικά μέτρα και υπάρχουν και Εισαγγελείς! Και βεβαίως είμαστε σίγουροι ότι ο δήμαρχος θα προσπαθήσει να αποποιηθεί των ευθυνών του και να ρίξει τις ευθύνες στους μικροπωλητές που είχαν την σκέψη  ή την πονηριά έστω, να κρύψουν επιμελώς τα σκουπίδια. Ωστόσο δεν περιμένουμε από εκείνους που πασχίζουν να βγάλουν ένα μεροκάματο να σκεφτούν ότι αυτό που έκαναν και που οι ίδιοι το είδαν ως… καλαισθησία, μπορεί να ήταν επικίνδυνο και να  έχει τραγικές συνέπειες για τους καταναλωτές! Γι αυτό υπάρχουν οι αρχές, γι αυτό υπάρχει ο δήμος, για να φροντίζει να λειτουργεί σωστά η πόλη κι όχι να εισπράττουν τσάμπα  ενοίκια θέσεων λαϊκής και τέλη καθαριότητας και ο κ. Λιατσής να κάθεται προστατευμένος στο δημαρχείο κι ο κόσμος να ψωνίζει μέσα στη βρώμα αντάμα με την αρρώστια!!! Πόσο θα ζούμε ακόμα στον Πύργο ελεύθεροι - πολιορκημένοι από τα σκουπίδια;
    skoupidia laiki2

    Πηγή

    εφημερίδα Πρωινή
    http://www.ilialive.gr/κοινωνία/item/πύργος-πάγκοι-της-λαϊκής-στήθηκαν-πάνω-σε-σκουπίδια-καλυμμένα-με-λινάτσα.html

    ΡΩΣΟΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΗΣ: ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΟΙ ΕΠΙΚΡΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΣΙΠΡΑ

    Η Ρωσία δεν προσπαθεί να «βάλει σφήνες» ανάμεσα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ούτε μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Ρωσία-1» ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στην ΕΕ Βλαντίμιρ Τσιζόφ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα στη Ρωσία.
    Το ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού προκάλεσε επικριτικά σχόλια στη Δύση, ωστόσο οι δυτικοί φόβοι δεν επαληθεύτηκαν, είπε ο κ. Τσιζόφ, που θεωρείται ένας από τους καλύτερους «ελληνιστές» στο ρωσικό ΥΠΕΞ.
    «Τέτοιο κύμα επικριτικών σχολίων διαφόρων ειδών, όπως αυτά, που προηγήθηκαν της επίσκεψης, δεν θυμάμαι τα τελευταία χρόνια», επεσήμανε ο διπλωμάτης, που εκτίμησε ότι «τώρα αυτό το κύμα πρέπει να κατακαθίσει».
    «Οι πιο τρομακτικοί φόβοι, που συνδέονταν με αυτήν την επίσκεψη, ότι δηλαδή ο Τσίπρας θα πουλήσει στη Ρωσία ελληνικά χρέη, είτε ότι θα ανακοινώσει κάποια ριζοσπαστικά βήματα κατά παράβαση της ενδοευρωπαϊκής αλληλεγγύης, δεν επαληθεύτηκαν», είπε ο Τσιζόφ εκτιμώντας ότι οι Βρυξέλλες «ωθούν τους πάντες στην Προκρούστειο κλίνη της ευρω-αλληλεγγύης και συχνά αγνοούν την ιδιαιτερότητα των εθνικών συμφερόντων των χωρών μελών».
    «Την ίδια στιγμή δεν διστάζουν να ενοχοποιήσουν τη Ρωσία ότι προσπαθεί να "βάλει σφήνες" τόσο ανάμεσα στις χώρες της ΕΕ, όσο και μεταξύ ΕΕ και του βασικού στρατηγικού της συμμάχου, των ΗΠΑ, κάτι που δεν είναι έτσι», κατέληξε ο υψηλόβαθμος Ρώσος διπλωμάτης.


    Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/575878/rosos-diplomatis-protofaneis-oi-epikriseis-gia-to-taxidi-tsipra#ixzz3Wt8LPvzM

    Πρώτη Ανάσταση, Μεγάλο Σάββατο


    Μεγάλο Σάββατο πρωί Αγία Νάπα Λεμεσός


    ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ


    ΣΙΓΗΣΑΤΩ ΠΑΣΑ ΣΑΡΞ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ


    Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

    Μάτην φυλάττεις τὸν τάφον, κουστωδία.
    Οὐ γὰρ καθέξει τύμβος αὐτοζωΐαν.
    Βιογραφία
    Το Σάββατο, αφού συγκεντρώθηκαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι στο Πόντιο Πιλάτο, τον παρακάλεσαν να ασφαλίσει τον τάφο του Ιησού για τρεις ημέρες διότι, καθώς έλεγαν, «έχουμε υποψία μήπως οι μαθητές Του, αφού κλέψουν την νύχτα το ενταφιασμένο Του σώμα κηρύξουν έπειτα στο λαό ως αληθινή την ανάσταση την οποία προείπε ο πλάνος εκείνος, όταν ακόμη ζούσε· και τότε θα είναι η τελευταία πλάνη χειρότερη της πρώτης». Αυτά αφού είπαν στον Πόντιο Πιλάτο και αφού πήραν την άδεια του, έφυγαν και σφράγισαν τον τάφο τοποθετώντας εκεί για ασφάλεια του κουστωδία, δηλαδή στρατιωτική φρουρά.

    Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος β'.
    Ὁ εὐσχήμων Ἰωσήφ, ἀπὸ τοῦ ξύλου καθελὼν τὸ ἄχραντόν σου Σῶμα, σινδόνι καθαρᾷ, εἱλήσας καὶ ἀρώμασιν, ἐν μνήματι καινῷ κηδεύσας ἀπέθετο.

    Ἕτερον Ἀπολυτίκιον
    Ἦχος β'.
    Ταῖς Μυροφόροις Γυναιξί, παρὰ τὸ μνῆμα ἐπιστάς, ὁ Ἄγγελος ἐβόα·Τὰ μύρα τοῖς θνητοὶς ὑπάρχει ἁρμόδια, Χριστός, δὲ διαφθορᾶς ἐδείχθη ἀλλότριος.

    Κοντάκιον
    Ἦχος β'.
    Τὴν ἄβυσσον ὁ κλείσας, νεκρὸς ὁρᾶται, καὶ σμύρνῃ καὶ σινδόνι ἐνειλημμένος, ἐν μνημείῳ κατατίθεται, ὡς θνητὸς ὁ ἀθάνατος. Γυναῖκες δὲ αὐτὸν ἦλθον μυρίσαι, κλαίουσαι πικρῶς καὶ ἐκβοῶσαι· Τοῦτο Σάββατόν ἐστι τὸ ὑπερευλογημένον, ἐν ᾧ, Χριστὸς ἀφυπνώσας, ἀναστήσεται τριήμερος.

    Ὁ Οἶκος
    Ὁ συνέχων τὰ πάντα ἐπὶ σταυροῦ ἀνυψώθη, καὶ θρηνεῖ πᾶσα ἡ Κτίσις, τοῦτον βλέπουσα κρεμάμενον γυμνὸν ἐπὶ τοῦ ξύλου, ὁ ἥλιος τὰς ἀκτῖνας ἀπέκρυψε, καὶ τὸ φέγγος οἱ ἀστέρες ἀπεβάλλοντο, ἡ γῆ δὲ σὺν πολλῷ τῷ φόβῳ συνεκλονεῖτο, ἡ θάλασσα ἔφυγε, καὶ αἱ πέτραι διερρήγνυντο, μνημεῖα δὲ πολλὰ ἠνεῴχθησαν, καὶ σώματα ἡγέρθησαν ἁγίων Ἀνδρῶν. ᾍδης κάτω στενάζει, καὶ Ἰουδαῖοι σκέπτονται συκοφαντῆσαι Χριστοῦ τὴν Ἀνάστασιν, τὰ δὲ Γύναια κράζουσι· Τοῦτο Σάββατόν ἐστι τὸ ὑπερευλογημένον, ἐν ᾧ Χριστὸς ἀφυπνώσας, ἀναστήσεται τριήμερος.

    http://www.saint.gr/275/saint.aspx