Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Ας βγάλουν έξω τους Ανθρώπους και μετά ας ισοπεδώσουν τα πάντα.

Επιτέλους γιατί δεν εκκενώνουν την λωρίδα της γάζας . Να μην χαθούν άλλοι άνθρωποι . Να μην χαθούν άλλες ανθρώπινες ζωές . Δεν  είναι συμπεριφορά πολιτισμένου λαού αυτό που συμβαίνει στην ΓΑΖΑ.
Κάποιος να φωνάξει στοπ στους φονιάδες.
Αλλά ποιος είναι αυτός που θα έχει την τόλμη να πει στοπ .

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ: Oυκρανικά μαχητικά κατέρριψαν το αεροπλάνο της Malaysia Airlines

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΠΙΛΟΤΟΥ: Oυκρανικά μαχητικά κατέρριψαν το αεροπλάνο της Malaysia Airlines

Posted by spitha80 στο Αυγούστου 1, 2014

μαλαισιαΣτηρίζει την ανάλυσή του στο διάτρητο πιλοτήριο από βολίδες αντι-τάνκ των μαχητικών SU 25.

πιλοτος








Το εντυπωσιακό άρθρο του πιλότου-εμπειρογνώμονα Peter Heisenko, στην Ιστοσελίδα του, anderweltonline.com, αναφέρει τα εξής

“Η τραγωδία του Μαλαισιανού ΜΗ17 εξακολουθεί να διατηρείται μακριά από το φως της σαφήνειας.
Οι ηχογραφήσεις πτήσεως βρίσκονται στην Αγγλία υπό εξέταση. Τι μπορεί να προκύψει από αυτή; Ίσως περισσότερα από όσα μπορείτε να υποθέσετε.
Ειδικότερα οι ηχογραφήσεις φωνής θα έχουν ενδιαφέρον, όταν εξετάσετε την εικόνα του θραύσματος του πιλοτηρίου. Ως εμπειρογνώμονας της αεροπορίας, εξέτασα με μεγάλη προσοχή τις φωτογραφίες κομματιών του αεροπλάνου που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Πρώτα, μου έκανε κατάπληξη πόσο λίγες φωτογραφίες μπορούμε να βρούμε στο Google από τα θραύσματα του αεροπλάνου. Όλες είναι χαμηλής ανάλυσης, εκτός από μία: Το θραύσμα του πιλοτηρίου κάτω από το παράθυρο, στην πλευρά του πιλότου. Αυτή ωστόσο η εικόνα συγκλονίζει. Στην Ουάσιγκτον μπορείς τώρα να ακούσεις απόψεις πως επρόκειτο για « ενδεχομένως ένα τραγικό λάθος/ατύχημα» .
Αυτό δεν με εκπλήσσει καθόλου, κατόπιν αυτής της εικόνας του πιλοτηρίου.


συντριμμια









Τρύπες εισόδου και εξόδου βολίδων στην περιοχή του πιλοτηρίου.

Τα γεγονότα κραυγάζουν και βρίσκονται πέρα από το πεδίο των υποθέσεων: Το πιλοτήριο παρουσιάζει ίχνη κανονιοβολισμού! Μπορείτε να δείτε ότι τα χείλη από ένα μέρος των οπών είναι λυγισμένα προς τα μέσα. Αυτές είναι οι μικρότερες τρύπες, στρογγυλές και καθαρές, που δείχνουν τα σημεία εισόδου, πιθανότατα βλήματος διαμέτρου 30 χιλιοστών. Τα χείλη των άλλων, των μεγαλύτερων και κάπως ξεφτισμένων τρυπών εξόδου δείχνουν σχίσματα εξέχοντος μετάλλου που προκλήθηκαν από βλήματα του ίδιου διαμετρήματος.

Επιπλέον, είναι φανερό ότι σε αυτές τις τρύπες εξόδου του εξωτερικού στρώματος του διπλού αλουμινίου της ενισχυμένης δομής τα άκρα είναι σχισμένα ή λυγισμένα -προς τα έξω! Επιπλέον
είναι ορατά μικροκοψίματα, όλα λυγισμένα προς τα έξω, γεγονός που δείχνει ότι θραύσματα βγήκαν από το εξωτερικό περιτύλιγμα από μέσα από το πιλοτήριο. Τα ανοιγμένα σημεία καρφώματος είναι επίσης λυγισμένα προς τα έξω.

Εξετάζοντας αλληλοδιάδοχα τις διαθέσιμες φωτογραφίες ένα πράγμα επιβάλλεται στην προσοχή: Όλα τα κομμάτια του αεροπλάνου των τμημάτων πίσω από το πιλοτήριο είναι σε μεγάλο βαθμό άθικτα, εκτός βέβαια του ότι μόνο θραύσματα του αεροπλάνου απέμειναν.

Μόνο το τμήμα του πιλοτηρίου δείχνει αυτά τα περίεργα σημάδια της καταστροφής. Αυτό αφήνει στον εξεταστή ένα σημαντικό ίχνος.

Αυτό το αεροπλάνο δεν χτυπήθηκε από πύραυλο στο κεντρικό τμήμα του. Η καταστροφή είναι περιορισμένη στην περιοχή του πιλοτηρίου. Τώρα πρέπει να προσθέσετε στα δεδομένα ότι αυτό το τμήμα είναι κατασκευασμένο από ειδικά ενισχυμένο υλικό. Και τούτο επειδή η μύτη οποιουδήποτε αεροπλάνου πρέπει να αντέχει στην σύγκρουση με ένα μεγάλο πουλί σε υψηλές ταχύτητες. Μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία ότι σε αυτή την περιοχή έχουν τοποθετηθεί πολύ ισχυρότερα μείγματα αλουμινίου από ότι στο υπόλοιπο του κελύφους του αεροσκάφους.

Στην συντριβή του αεροπλάνου της Παναμέρικαν στο Λόκερμπυ, ένα μεγάλο τμήμα του πιλοτηρίου διασώθηκε ενιαίο, ακριβώς λόγω αυτής της ειδικής δομής. Στην περίπτωση του Μαλαισιανού ΜΗ17 είναι σαφέστατο ότι και σ΄αυτό επίσης σημειώθηκε έκρηξη μέσα στο αεροπλάνο.

συντριμμια2










Πυρομαχικά προορισμένα για την καταστροφή τάνκς.

Τι επομένως μπορεί να έχει συμβεί;

Η Ρωσία δημοσίευσε πρόσφατες καταγραφές ραντάρ που επιβεβαιώνουν την παρουσία τουλάχιστον ενός ουκρανικού καταδιωκτικού SU25 πολύ κοντά στο ΜΗ7. Αυτό συμπίπτει με την μαρτυρία του -τώρα αγνοούμενου- Ισπανού ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας ( Κάρλος), ο οποίος επεσήμανε δύο ουκρανικά μαχητικά κοντά στο Μαλαισιανό επιβατικό.

Αν τώρα εξετάσουμε τον εξοπλισμό του αντιπροσωπευτικού SU25, μαθαίνουμε ότι: Είναι εξοπλισμένο με ένα δίκαννο πυροβόλο 30 χιλιοστών, τύπου GSh-302/AO-17A, εφοδιασμένο με γεμιστήρα 250 εμπρηστικών βολίδων και εκρηκτικών βολίδων ντουμ-ντούμ αντι-τάνκ, τοποθετημένων σε εναλλασσόμενη σειρά. Το Πιλοτήριο του ΜΗ17 δέχθηκε σαφώς πυρά και από τις δύο πλευρές :οι τρύπες εισαγωγής και εξαγωγής εμφανίζονται στο ίδιο θραύσμα τμήματος του πιλοτηρίου.

Τώρα ας εξετάσουμε τι συμβαίνει όταν μια ριπή από εμπρηστικές και
εκρηκτικές βολίδες αντιτάνκ πλήξουν το πιλοτήριο. Πρόκειται για βλήματα σχεδιασμένα να καταστρέψουν ένα σύγχρονο τανκ. Οι εμπρηστικές βολίδες αντιτάνκ διέσχισαν το πιλοτήριο και βγήκαν από την άλλη πλευρά του ελαφρά παραμορφωμένες. Προορισμός τους είναι άλλωστε να διατρήσουν την ισχυρή θωράκιση ενός τανκ. Επίσης οι εκρηκτικές βολίδες θραυσμάτων, χάρις στα πολυάριθμα σημεία κρούσεως τους, προκαλούν μαζικές εκρήξεις μέσα στο πιλοτήριο, αφού αυτό προορίζονται να κάνουν. Δεδομένων των ταχύρρυθμων βολών του πυροβόλου GSh-302, θα προκαλέσει ταχεία σειρά εκρήξεων μέσα στο πιλοτήριο, μέσα σε πολύ σύντομο χρόνο. Που –θυμηθείτε το- κάθε μια τους προορίζεται να καταστρέψει ένα τάνκ.

συντριμμια3









Τι είδους «λάθος» διαπράχθηκε έτσι –και από ποιόν;

Επειδή το εσωτερικό των αεροπλάνων της πολιτικής αεροπορίας είναι ερμητικά κλειστός θάλαμος υπό πίεση, οι εκρήξεις, σε κλάσμα του δευτερολέπτου, θα αυξήσουν την πίεση στο εσωτερικό της καμπίνας σε σημείο ρήξεως. Ένα αεροπλάνο δεν είναι εφοδιασμένο γι΄αυτό, θα σκάσει σαν μπαλόνι. Αυτά εξηγούν ένα εύλογο σενάριο.

Τα σχεδόν ατόφια θραύσματα των πίσω τμημάτων του αεροσκάφους διερράγησαν στα ασθενέστερα σημεία της δομής, πιθανώτατα κάτω από εξαιρετική εσωτερική πίεση αέρος. Οι εικόνες της ευρείας διασποράς των συντριμμάτων και ο βάναυσος τραυματισμός του πιλοτηρίου ταιριάζουν αρμονικώτατα. Επιπλέον ένα τμήμα πτέρυγας δείχνει ίχνη ξυστής βολής, της οποία προέκταση οδηγεί στο πιλοτήριο. Και είναι ενδιαφέρον ότι ανακάλυψα πως τόσο η φωτογραφία υψηλής ανάλυσης του διάτρητου από σφαίρες τμήματος του πιλοτηρίου όσο και το τμήμα της γδαρμένης πτέρυγας έχουν στο μεταξύ εξαφανισθεί από τις εικόνες του Google. Ουσιαστικά, δεν μπορείτε πια να βρείτε φωτογραφίες θραυσμάτων, εκτός από τα πολύ γνωστά καπνίζοντα ερείπια του αεροπλάνου.

Εάν ακούτε τώρα τις φωνές από την Ουάσιγκτον που μιλούν για ένα πιθανό τραγικό λάθος/ατύχημα», αυτό που απομένει είναι το ερώτημα ποια ήταν η φύση αυτού του «λάθους» που διαπράχθηκε εδώ. Δεν προτίθεμαι να περιπλανηθώ στο πεδίο των υποθέσεων, αλλά θα ήθελα να προσκαλέσω και άλλους να εξετάσουμε το εξής: Το ΜΗ17 έμοιαζε, στον τρίχρωμο σχεδιασμό του με το αεροπλάνο του Ρώσου προέδρου Πούτιν, το οποίο βρισκόταν «κοντά» στο Μαλαισιανό. Στους αεροπορικούς κύκλους «κοντά» θεωρείται κάπου ανάμεσα στα 150 με 200 μίλια. Επίσης ας λάβουμε υπόψη μας σχετικά και την κατάθεση της κ.Γιούλιας Τιμοσένκο, που ήθελε να εκτελέσει τον πρόεδρο Πούτιν με ένα Καλάσνικοφ.

Αλλά αυτά παραμένουν σκέτες εικασίες. Οι ριπές βλημάτων όμως στο πιλοτήριο του Μαλαισιανού ΜΗ17 ασφαλώς δεν είναι εικασίες.”

Μετάφραση Μ.Στυλιανού, από τη Global Research

Σ. Αραβία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα κατήγγειλε τα "εγκλήματα πολέμου" του Ισραήλ

Σ. Αραβία: Ο βασιλιάς Αμπντάλα κατήγγειλε τα "εγκλήματα πολέμου" του Ισραήλ


Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα κατήγγειλε σήμερα τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας μπροστά στα «εγκλήματα πολέμου» που διαπράττει το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, σε ένα μήνυμά του που αναγνώστηκε στην τηλεόραση.

«Βλέπουμε το αίμα των αδελφών μας στην Παλαιστίνη να χύνεται σε μαζικές σφαγές, από τις οποίες δεν γλιτώνει κανείς, και σε εγκλήματα πολέμου κατά της ανθρωπότητας (. . .) που διαπράττονται μπροστά στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, η οποία παραμένει αδιάφορη στα γεγονότα όλης της περιοχής», επεσήμανε ο βασιλιάς.

«Αυτή η σιωπή είναι αδικαιολόγητη», κατήγγειλε ο ίδιος.

«Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η διεθνής κοινότητα, περιλαμβανομένων των οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, παρακολουθεί σιωπηλή (. . .) χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτά θα οδηγήσουν σε μια γενιά που θα απορρίπτει την ειρήνη και θα πιστεύει στη βία και τη σύγκρουση των πολιτισμών παρά στον διάλογο», πρόσθεσε ο βασιλιάς Αμπντάλα.

«ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ UNRWA «Ντροπή για την ανθρωπότητα»

«ΗΞΕΡΑΝ ΟΤΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ UNRWA

«Ντροπή για την ανθρωπότητα»

Ματώνουν οι λέξεις για να περιγράψουν την ανελέητη σφαγή στη Γάζα, που έχει προκαλέσει εκατόμβη θυμάτων. Με πλήγματα σε πολυσύχναστη αγορά και κατοικίες, το Ισραήλ έσπασε την τετράωρη ανθρωπιστική εκεχειρία που νωρίτερα είχε κηρύξει κι έπνιξε ξανά τη Γάζα στο αίμα.
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το βομβαρδισμό της αγοράς της Σετζάγια, ενώ ξεπέρασαν τους 100 οι νεκροί της χθεσινής μέρας, ανάμεσά τους πολλά παιδιά, την ώρα που κοιμούνταν σε σχολείο-καταφύγιο. Πάνω από 1.330 είναι ήδη οι νεκροί και 7.200 οι τραυματίες από την πλευρά των Παλαιστινίων. Για «κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου» κατήγγειλε το Ισραήλ η υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA).
«Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο αυτή την κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου από τις ισραηλινές δυνάμεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πιερ Κρέενμπιλ, επικεφαλής της UNRWA. «Ζητώ από τη διεθνή κοινότητα να δεσμευθεί σε μια πολιτική δράση, ώστε να τερματιστεί άμεσα η σφαγή που διαπράττεται», πρόσθεσε.
Το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία, που το ίδιο είχε προτείνει, βομβαρδίζοντας αγορά...Το Ισραήλ παραβίασε την εκεχειρία, που το ίδιο είχε προτείνει, βομβαρδίζοντας αγορά...Μακελειό
Τη νύχτα της Τρίτης, παιδιά σκοτώθηκαν την ώρα που κοιμούνταν πλάι στους γονείς τους, στο πάτωμα σχολικής αίθουσας, που λειτουργούσε ως καταφύγιο για περισσότερους από 3.300 ανθρώπους. «Είναι προσβολή για καθέναν από μας, είναι μια αιτία διεθνούς ντροπής», υπογράμμισε ο επικεφαλής της UNRWA.
Αργότερα, κι ενώ το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα τηρούσε μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» από τις 15.00 ώς τις 19.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Λωρίδα της Γάζας, επτά Παλαιστίνιοι έπεφταν νεκροί από αεροπορική επιδρομή κοντά στη Χαν Γιουνές και άλλοι 17 από το βομβαρδισμό της αγοράς Σετζάγια, μέσα στη διάρκεια της εκεχειρίας.
Τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν σκληρές εικόνες από το μακελειό. Περαστικοί μετέφεραν τυλιγμένα σε κουβέρτες ή πάνω σε φορεία άψυχα σώματα, ανάμεσά τους και παιδιά. Αλλού σοροί κείτονταν στο δρόμο. Τραυματίες αιμόφυρτοι, άλλοι ακρωτηριασμένοι φαίνονταν στις λήψεις.
Σύμφωνα με στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, πέρα από τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, περίπου 240.000 Παλαιστίνιοι είναι εσωτερικά εκτοπισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας, εξαιτίας των βομβαρδισμών. Δεκάδες χιλιάδες ζουν στα 83 σχολεία-καταφύγια που διαχειρίζεται ο ΟΗΕ, κάποια από τα οποία έχουν πληγεί από τους βομβαρδισμούς.
Ο Πιερ Κρέενμπιλ της UNRWA ήταν ιδιαιτέρως καταγγελτικός για το μακελειό στο σχολείο που λειτουργούσε ως καταφύγιο στην Τζαμπαλίγια, επισημαίνοντας ότι οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου, την παρουσία εκεί χιλιάδων εκτοπισμένων αμάχων και μάλιστα η τελευταία ενημέρωση ήταν λίγες ώρες πριν από τον αιματηρό βομβαρδισμό.
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δήλωσε ότι σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, Παλαιστίνιοι αντάρτες είχαν εκτοξεύσει ρουκέτες από μια περιοχή κοντά στο σχολείο και οι Ισραηλινοί στρατιώτες απάντησαν στα πυρά.
Η Ελβετία διεξάγει ανεπίσημες διαβουλεύσεις κατόπιν αιτήματος του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, για να οργανώσει μέχρι το τέλος του έτους διάσκεψη για την προστασία των αμάχων στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος απευθύνθηκε στην Ελβετία, τη χώρα που είναι θεματοφύλακας των Συμβάσεων της Γενεύης, αλλά μέσα στο καταματωμένο σκηνικό της Γάζας ατονεί κάθε σπίθα ελπίδας.
(Πηγές: AFP-Reuters-BBC-ΑΠΕ)

Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο Η εκεχειρία δεν διήρκεσε ούτε λίγες ώρες Στα χέρια της Χαμάς Ισραηλινός στρατιώτης

Αναβάλλονται οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο

Η εκεχειρία δεν διήρκεσε ούτε λίγες ώρες

Στα χέρια της Χαμάς Ισραηλινός στρατιώτης
Τελευταία ενημέρωση: 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επαναλαμβάνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας επιρρίπτοντας για ακόμη μια φορά την ευθύνη στη Χαμάς για την κατάρρευση της εκεχειρίας που είχε συμφωνηθεί να διαρκέσει 72 ώρες αρχής γενομένης από τις 8 σήμερα το πρωί.
Ο αριθμός των Παλαιστινίων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους όταν ισραηλινές δυνάμεις σφυροκόπησαν με πυροβόλα το νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας αυξήθηκε σε 50, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στον παλαιστινιακό αυτό θύλακα. Ο Μέντατ Αμπάς, διευθυντής στο υπουργείο Υγείας, δήλωσε πως «πάνω από 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 220 τραυματίστηκαν στη Ράφα».
 
Στο μεταξύ, ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δήλωσε ότι ένας Ισραηλινός στρατιώτης αιχμαλωτίστηκε, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.
 
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πάντως πως δύο Ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σήμερα στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας στη διάρκεια μιας επιχείρησης η οποία, όπως υποστηρίζει, οδήγησε και στην απαγωγή ενός αξιωματικού του στρατού από Παλαιστίνιους μαχητές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος αξιωματικός είναι εξάδελφος του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ. "Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι η Χαμάς τερμάτισε την ανθρωπιστική εκεχειρία και εμπόδισε τους κατοίκους της Γάζας να επωφεληθούν από αυτή", διευκρινίζει η ανακοίνωση του στρατού και υπογραμμίζει ότι "θα αναλάβει ισχυρή δράση σε απάντηση στις επιθέσεις της Χαμάς και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων στη Λωρίδα της Γάζας".
 
«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς. Επίσης ο Μαρζούκ υπογράμμισε ότι η Χαμάς εξακολουθεί να είναι σύμφωνη σε μια εκεχειρία 72 ωρών, αν τη δεχθεί και το Ισραήλ.
 
"Είναι οι δυνάμεις κατοχής αυτές που παραβίασαν την εκεχειρία", δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ και πρόσθεσε ότι "η παλαιστινιακή αντίσταση έδρασε στο όνομα του δικαιώματός της στην αυτοάμυνα για να σταματήσει τη σφαγή του λαού μας".
 
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε σήμερα την επίθεση της Χαμάς εναντίον Ισραηλινών στρατιωτών στη Λωρίδα της Γάζας ως μια παραβίαση της συμφωνηθείσας τριήμερης ανθρωπιστικής εκεχειρίας και ζήτησε την απελευθέρωση του Ισραηλινού στρατιώτη που αιχμαλωτίστηκε από τους παλαιστίνιους μαχητές. «Αυτή μάλλον ήταν μια βάρβαρη παραβίαση της συμφωνίας εκεχειρίας», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
 
Για πρώτη φορά από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου, οι δύο πλευρές συμφώνησαν το βράδυ της Πέμπτης να εφαρμόσουν την εκεχειρία καθώς θα ξεκινούσε στο Κάιρο και η διπλωματική προσπάθεια με τη συμμετοχή αντιπροσωπείας από το Ισραήλ, τα παλαιστινιακά εδάφη, τις ΗΠΑ και την Αίγυπτο.
 
Ανακοινώνοντας τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι είχε προειδοποιήσει ότι ο ισραηλινός στρατός θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις πίσω από τις γραμμές του, ενώ η Χαμάς διαβεβαίωσε ότι θα απαντούσε σε κάθε ισραηλινή επίθεση.
 
Ήδη περισσότεροι από 1.460 Παλαιστίνιοι κυρίως άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και άλλοι 63 Ισραηλινοί, στην πλειοψηφία τους στρατιώτες, από την ημέρα έναρξης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.
 
Μια παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, στην οποία θα συμμετέχει και η Χαμάς, θα μεταβεί αύριο Σάββατο στο Κάιρο για να συνομιλήσει με Αιγύπτιους αξιωματούχος σχετικά με την επίτευξη μιας μόνιμης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς από τη Ραμάλα, ενώ το Κάιρο ανέβαλε τις προγραμματισμένες συνομιλίες.
 
Ο Αμπάς «όρισε την αντιπροσωπεία που θα μεταβεί το Σάββατο στο Κάιρο, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες», σύμφωνα με ανακοίνωση της παλαιστινιακής προεδρίας.
 
Η αντιπροσωπεία αυτή αποτελείται από εκπροσώπους της Φάταχ, του κινήματος του Αμπάς, της Χαμάς, που κυβερνά στη Γάζα, και του συμμάχου της, της οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.
 
Η Αίγυπτος πάντως ανακοίνωσε σήμερα στους Παλαιστίνιους αξιωματούχος ότι αναβάλλει τις συνομιλίες με το Ισραήλ που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα στο Κάιρο με στόχο την επίτευξης οριστικής εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, αφού το εβραϊκό κράτος την ενημέρωσε για την πιθανή απαγωγή ενός ισραηλινού στρατιώτη, σύμφωνα με αξιωματούχο του Ισλαμικού Τζιχάντ.
 
«Οι Αιγύπτιοι επικοινώνησαν με τον Ισλαμικό Τζιχάντ και ανακοίνωσαν ότι το Ισραήλ τους ενημέρωσε ότι ένας στρατιώτης του αιχμαλωτίστηκε», δήλωσε ο Ζίαντ αλ Αάχλα. «Οι συζητήσεις αναβλήθηκαν», πρόσθεσε.
 

Σταύρωση για τους χριστιανούς της Ανατολής

Τη δεκαετία 1910-1920 εξυφάνθηκε η γενοκτονία των χριστιανών της Ανατολής. Οι γεωπολιτικοί σχεδιασμοί της εποχής άλλοτε υποστήριξαν ενεργά και άλλοτε διευκόλυναν τα σχέδια των Τούρκων για τη δημιουργία της «καθαρής» Τουρκίας, με θύματα περισσότερους από 3.500.000 χριστιανούς, Ελληνες, Αρμενίους και Ασσυρίους.
Τότε είχαν γλιτώσει από τις σφαγές οι χριστιανοί του Ιράκ και της Συρίας, ο πληθυσμός των οποίων ως την εισβολή των ΗΠΑ και την ανατροπή του Σαντάμ, το 2003, ανερχόταν σε 1.500.000 στο Ιράκ και σε 1.800.000 στη Συρία, ως το 2011, που ξεκίνησαν τα επεισόδια και οι διαδηλώσεις της λεγόμενης αντιπολίτευσης εναντίον του καθεστώτος Aσαντ.

Μια θλιβερή διαπίστωση, που δεν μπορεί παρά να προβληματίσει τον οποιονδήποτε καλόβουλο παρατηρητή, είναι η εξής: Παρότι τα δύο καθεστώτα, εκείνο του Σαντάμ Χουσεΐν και αυτό του Μπασάρ Ασαντ, μπορεί κανείς να τα κατατάξει στα αυταρχικά και τα απολυταρχικά, επί δεκαετίες προστάτεψαν τους χριστιανούς, οι οποίοι απολάμβαναν καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας και σίγουρα ήταν προστατευμένοι από πράξεις βίας που ήταν δυνατό να προέλθουν από σουνίτες και σιίτες οι οποίοι κατοικούν στις προαναφερθείσες χώρες.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι μετά την επιχείρηση «απελευθέρωσης» του Ιράκ από το όντως αυταρχικό καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν οι χριστιανοί του Ιράκ άρχισαν να πέφτουν θύματα επιθέσεων κυρίως από τους σουνίτες ισλαμιστές, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους από το 2003 ως τον Ιούνιο του 2014 να πέσει από το 1.500.000 στις 400.000, οι περισσότεροι από τους οποίους κατοικούν στο Νότιο (ιρακινό) Κουρδιστάν, όπου επικρατεί καθεστώς ισονομίας και ισοπολιτείας, ενώ και η ίδια η κουρδική κοινωνία είναι απολύτως ανεκτική απέναντι σε εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες.

Ως πριν από μερικές εβδομάδες αρκετές δεκάδες χιλιάδες χριστιανοί Ασσύριοι, που δεν ξεπερνούσαν τους 100.000, κατοικούσαν στην περιφέρεια της Νινευί, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Μοσούλη, και βίωσαν τον δικό τους γολγοθά με την εμφάνιση των ορδών του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε (ΙΚΙΛ), που εφάρμοσαν πογκρόμ εναντίον τους καταστρέφοντας ταυτόχρονα κοινότητες και χριστιανικά μνημεία, τα οποία πραγματικά αποτελούν μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι περισσότεροι από τους χριστιανούς της περιφέρειας Νινευί κατέφυγαν στην επικράτεια του Κουρδιστάν, όπου φιλοξενούνται από τις εκεί χριστιανικές κοινότητες, ενώ μερικοί βρίσκουν καταφύγιο στη Γαλλία, η οποία ανακοίνωσε ότι τους παρέχει άσυλο.
Την ίδια και χειρότερη τύχη έχουν τους τελευταίους μήνες οι χριστιανοί της Συρίας, σε περιοχές όπου δρουν οι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ, οι οποίοι με τα εγκλήματα που διαπράττουν φέρνουν την ανθρωπότητα πολλές χιλιετίες πίσω. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι οι… άνθρωποι αυτοί, έπειτα από 2.000 χρόνια, έχουν επαναφέρει τη σταύρωση ως μέσο τιμωρίας για όσους δεν είναι σαν κι αυτούς, ενώ το ισλαμικό κράτος που θέλουν να ιδρύσουν έχει κερδίσει επαξίως τον τίτλο «Αποκεφαλιστάν», αφού για κάτι πιο πρόχειρο επιλέγουν τον αποκεφαλισμό ως μέσον τιμωρίας εκείνων που είχαν την «ατυχία» να μη γεννηθούν σουνίτες μουσουλμάνοι.

Η κατάσταση στο Ιράκ και τη Συρία, ιδιαίτερα στις περιοχές που ελέγχουν οι δολοφόνοι του ΙΚΙΛ, χειροτερεύει μέρα με τη μέρα και κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η κατάληξη αυτής της περιπέτειας. Το σίγουρο είναι ότι στο χαλιφάτο του ΙΚΙΛ δεν πρόκειται να παραμείνει κανείς χριστιανός, από αυτούς οι οποίοι ξεριζώνονται από τις προαιώνιες πατρίδες τους, στη λογική «ήρθαν τα πολύ άγρια να διώξουν τα ήμερα».

Εμείς να σημειώσουμε ότι το ζήτημα της παρουσίας των χριστιανών στο Ιράκ και ιδιαίτερα εκείνων που ανήκαν στο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας στη Συρία, πέραν της ανθρωπιστικής και της θρησκευτικής, έχει και μια διάσταση εθνικής ασφάλειας για την Κύπρο και την Ελλάδα. Γιατί αυτοί οι 3.500.000 άνθρωποι ήταν στην ουσία και ένας ανασχετικός παράγοντας σε απειλές που είναι δυνατόν να προέλθουν εξ Ανατολών. Να θυμίσουμε απλώς ότι ο χάρτης που έχει υιοθετήσει το χαλιφάτο έχει μέσα, εκτός από την Κωνσταντινούπολη, τη Θεσσαλονίκη αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος.

Τέλος, για όσους έχουν αμφιβολίες για το τι τεκταίνεται στην επικράτεια του Αποκεφαλιστάν-Χαλιφάτου, να υπενθυμίσουμε ότι η αυτού «ιερότης» χαλίφης Abu Bakr al Baghdadi υπήρξε για ένα διάστημα κρατούμενος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, όπως επίσης ότι ο Brett McGurk, αναπληρωτής βοηθός γραμματέας για το Ιράκ και το Ιράν, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ, κατά τη διάρκεια ακρόασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων στις 23 Ιουλίου παραδέχθηκε ότι το ΙΚΙΛ δεν είναι πλέον τρομοκρατική οργάνωση, αλλά ένας ισχυρός στρατός!

Σάββας Καλεντερίδης

SOS ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

SOS ΕΞΑΓΩΓΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΚΥΡΩΣΕΩΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ολα τα 'χαμε, ένας εμπορικός πόλεμος Ε.Ε.-Ρωσίας μας έλειπε

Τα φρούτα-λαχανικά αποτελούν το υπ' αριθμόν 1 εξαγώγιμο προϊόν στην εν λόγω χώρα
Μεγάλες θα είναι οι επιπτώσεις, που αθροίζονται σε πολλά δισ. ευρώ, για την ελληνική οικονομία και τους Ελληνες εξαγωγείς, στο ενδεχόμενο ενός διευρυμένου εμπορικού πολέμου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας, επηρεάζοντας σημαντικά πολλούς κλάδους παραγωγής προϊόντων, αλλά και τον τριτογενή τομέα, ειδικά τον τουρισμό και τις μεταφορές.
Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν έστειλε η πρόεδρος των Ελλήνων εξαγωγέων Χριστίνα ΣακελλαρίδηΕπιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν έστειλε η πρόεδρος των Ελλήνων εξαγωγέων Χριστίνα ΣακελλαρίδηΗ ανησυχία είναι έκδηλη στους Ελληνες εξαγωγείς, με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ) να συστήνει ψυχραιμία, ενώ τα διαβήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι συνεχή από το Σύνδεσμο, σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και τη Γενική Γραμματεία Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας, όπου αναφέρονται οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας στην ελληνική οικονομία.
Η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη, σε επιστολή της προς τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τόνισε ότι «θα πρέπει να εξεταστούν διεξοδικά οι συνθήκες που διαμορφώνονται στις σχέσεις Ε.Ε.-Ρωσίας και επηρεάζουν συνολικά την ελληνική οικονομία και όλους τους μετέχοντες στην αλυσίδα της εξωστρέφειας, παραγωγούς, εξαγωγείς, μεταφορείς, εκπροσώπους του τουρισμού».
Σύμφωνα με την κ. Σακελλαρίδη: «Οι εκτιμώμενες συνέπειες από πιθανή απορρύθμιση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας απειλούν να θέσουν υπό αμφισβήτηση την πορεία ενίσχυσης της εξωστρέφειας της χώρας, επηρεάζουν άμεσα παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας, ενώ παράλληλα ενδυναμώνουν τάσεις ενίσχυσης του παραγωγικού και ενεργειακού κόστους στην Ελλάδα».
Η Κομισιόν, σε επίσημη απάντησή της προς τον ΠΣΕ, επιβεβαίωσε την «ετοιμότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να λάβει πρόσθετες σημαντικές κυρώσεις, εφ' όσον απαιτηθεί», καλώντας «τη Ρωσική Ομοσπονδία να χρησιμοποιήσει την επιρροή της για αποκλιμάκωση» (της κρίσης). Παράλληλα, ανέφερε τις εμπορικές συμφωνίες που σύναψε η Ε.Ε. στις 27 Ιουνίου 2014 με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τη Γεωργία, σημειώνοντας ότι «μπορεί να προσφέρουν νέες προοπτικές στην ευρωπαϊκή βιομηχανία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων εξαγωγέων».
Οι πρόσφατες κυρώσεις
Ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την επιβολή ρωσικού εμπάργκο στις εισαγωγές οπωροκηπευτικών από την Πολωνία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων υπογραμμίζει την ανάγκη εξεύρεσης άμεσης πολιτικής λύσης, που να λαμβάνει υπόψη τα συμφέροντα των Ελλήνων εξαγωγέων, καθώς και την παράλληλη προώθηση διμερών εμπορικών συμφωνιών με χώρες που θα μπορούσαν να απορροφήσουν μέρος των ενδεχόμενων απωλειών, σε περίπτωση επέκτασης των ρωσικών κυρώσεων και προς άλλες χώρες της Ε.Ε.
Αν και οι πρόσφατες κυρώσεις δεν στρέφονται άμεσα κατά της Ελλάδας, ωστόσο επηρεάζουν σημαντικά τις διαδικασίες προσέγγισης της ρωσικής αγοράς, ειδικά για ελληνικά οπωροκηπευτικά, που αποτελούν το υπ' αριθμόν 1 εξαγώγιμο προϊόν στην εν λόγω χώρα, δεδομένου ότι οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τη Ρωσία πραγματοποιούνται κυρίως μέσω Πολωνίας, Ουκρανίας και Μολδαβίας (στην οποία έχει ήδη επιβληθεί ρωσικό εμπάργκο).
Η απόφαση για επιβολή κυρώσεων από την πλευρά της Ρωσίας έρχεται σε μία περίοδο κατά την οποία διαφαίνονταν τάσεις εξομάλυνσης στις ελληνικές εξαγωγές προς τη ρωσική αγορά, ακόμη και αυξητικοί ρυθμοί στις εξαγωγές πυρηνόκαρπων, όπως ροδάκινα και νεκταρίνια, γεγονός που επιτείνει την ανησυχία και την απαίτηση για σύντομη διευθέτηση της κρίσης στις ευρωρωσικές σχέσεις.
Παράλληλα, δημιουργεί έντονες ανακατατάξεις στο παγκόσμιο εμπόριο οπωροκηπευτικών, καθώς οι χώρες που πλήττονται άμεσα από το εμπάργκο διοχετεύουν σε άλλες αγορές και σε χαμηλότερες τιμές τα προϊόντα που αρχικά προορίζονταν για τη ρωσική αγορά. Ως συνέπεια, τα ελληνικά προϊόντα αντιμετωπίζουν εντονότερο ανταγωνισμό και αναμένεται να δεχθούν πιέσεις στις τιμές.
Ο βασικός προμηθευτής φυσικού αερίου
Σημαντικός παράγοντας, που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη, είναι αυτός της ενδεχόμενης αύξησης του κόστους παραγωγής. Η Ρωσία αποτέλεσε τη διέξοδο της Ελλάδας στην προμήθεια αργού πετρελαίου, μετά τις εμπορικές κυρώσεις στο Ιράν, ενώ αποτελεί και βασικό προμηθευτή της χώρας μας σε φυσικό αέριο. Ποσοστό άνω του 90% των συνολικών εισαγωγών από τη Ρωσία αφορά προϊόντα των κλάδων της ενέργειας, με αποτέλεσμα πιθανές κυρώσεις να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα στην προμήθεια πρώτης ύλης προϊόντων διύλισης πετρελαίου, καθώς και στο φυσικό αέριο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αύξηση του ενεργειακού κόστους στην Ελλάδα.
Παράλληλα, πιθανός περιορισμός εξαγωγών από τη Ρωσία, ειδικά δημητριακών και πρώτων υλών, θα οδηγούσε σε αύξηση του κόστους παραγωγής τροφίμων στην Ελλάδα, καθιστώντας τα λιγότερο ανταγωνιστικά διεθνώς, αλλά και ακριβότερα για τους Ελληνες καταναλωτές, σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο για τη χώρα.

Χιμάρα: Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε η ύπαρξη ελληνικής μειονότητας

Χιμάρα: Για πρώτη φορά αναγνωρίστηκε η ύπαρξη ελληνικής μειονότητας
Ο πρωθυπουργός Εντι Ράμα γίνεται ο πρώτος πρωθυπουργός στην ιστορία της Αλβανίας που αναγνωρίζει και παραδέχεται ότι στην Χιμάρα ζει ένα μέρος της ελληνικής μειονότητας.

Μέχρι σήμερα οι αλβανοί πρωθυπουργοί υποστήριζαν ότι η Χιμάρα έχει δίγλωσσο πληθυσμό, αλλά την Πέμπτη στην τελευταία συνεδρίαση της Βουλής κατά τη συζήτηση για την εδαφική μεταρρύθμιση, στην ομιλία του, ο Ράμα, δήλωσε ότι «το γεγονός πως στη Χιμάρα ζει μέρος της ελληνικής μειονότητας δεν σημαίνει τίποτε άλλο εκτός από την υποχρέωση να ζήσουν και έτσι».
Σύμφωνα με τον κ. Ράμα, οι αντιπαραθέσεις για την εδαφική μεταρρύθμιση, ιδίως για την Χιμάρα, δεν στέκουν παρά το γεγονός ότι υπάρχει ελληνική μειονότητα.
Μετά από την αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου του Κόμματος Ενωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) Βαγγέλη Ντούλε το κοινοβούλιο ενέκρινε τη μεταρρύθμιση που χωρίζει τη χώρα σε 61 διοικητικά διαμερίσματα.
Τη νέα εδαφική μεταρρύθμιση καταψήφισε ο Βαγγέλης Ντούλε ο οποίος είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής, ο ελληνικής καταγωγής Βαγγέλης Τάβο απείχε και ο άλλος ελληνικής καταγωγής βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ανδρέας Μάρτος ψήφισε υπέρ της νέας εδαφικής διαίρεσης.
Η ελληνική κοινότητα απέρριψε τη μεταρρύθμιση επειδή η Χιμάρα θα ενταχθεί σε μια μουσουλμανική περιοχή με διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα, και με διαφορετικό πολιτιστικό και εθνοτικό υπόβαθρο.
Η οργάνωση Ομόνοια χαρακτήρισε την ένταξη της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή αυτή ως μια προσπάθεια αφομοίωσής της.
Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλε δήλωσε από το βήμα της Βουλής ότι θα απαιτήσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στη Χιμάρα, όπως προβλέπει το σύνταγμα της χώρας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ethnika/story/479398/himara-gia-proti-fora-anagnoristike-i-yparxi-ellinikis-meionotitas#ixzz399j4cTU8