Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

Στο στόχαστρο πάλι Ελλάδα και Ιταλία

Δεν είναι μόνο αδιόρθωτοι, αλλά και αμετανόητοι. Επιμένουν στην πολιτική διάλυσης της Ευρώπης μέσω της λιτότητας. Εμμένουν σε όλα όσα οι ψηφοφόροι τούς είπαν, με την ψήφο τους στις πρόσφατες ευρωεκλογές, ότι είναι εσφαλμένα και δεν επιθυμούν να συνεχιστούν.
Κι όμως, οι γραφειοκράτες της Κομισιόν -και, στην πραγματικότητα, οι Γερμανοί εντολείς τους- δεν κάνουν ούτε χιλιοστό πίσω. Υπερασπίζονται το λάθος τους μέχρι τέλους - και το τέλος είναι κάτι που επιταχύνουν με τις αχαρακτήριστες επιλογές τους.
Μέσω ανακοινώσεων από την Κομισιόν, εμμέσως πλην σαφώς, απειλήθηκαν η Ελλάδα και η Ιταλία ότι, αν δεν επιστρέψουν στην πολιτική της άγριας λιτότητας, της υπερφορολόγησης και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, θα υπάρχουν ξανά «περιπέτειες», όπως αυτή που βιώνει ο λαός μας από το 2010 μέχρι σήμερα.
Ο επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόφσκις κούνησαν το δάχτυλο στην Ιταλία του Σαλβίνι.
Ο Ντομπρόφσκις προδιέγραψε τιμωρία της Ιταλίας, αλλά με την εμπλοκή όλων των κρατών της Ε.Ε. στο οικονομικό λιντσάρισμά της, λέγοντας ότι «δεν έχει σεβαστεί τον κανόνα για το χρέος και μια διαδικασία είναι δικαιολογημένη, αλλά δεν την ξεκινάμε σήμερα, επειδή πρώτα πρέπει να πάρουν θέση τα κράτη».
Και ο Πιέρ Μοσκοβισί απείλησε την Ιταλία με κυρώσεις, λέγοντας ότι «είναι δικαιολογημένη μια διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος λόγω του χρέους».
Και επειδή στην πατρίδα μας πλησιάζουν οι εθνικές κάλπες και η Κομισιόν θέλει να τραβήξει από τώρα τα χαλινάρια της επόμενης κυβέρνησης, ανακοίνωσε διά του Ντομπρόφσκις ότι η 13η σύνταξη, η μείωση του ΦΠΑ και οι λοιπές εξαγγελίες με τα «ψίχουλα», που υποσχέθηκε στους Ελληνες η παρούσα κυβέρνηση, «στοιχίζουν πολύ και δεν πηγαίνουν στη σωστή κατεύθυνση».
Με λίγα λόγια, οι «σύμμαχοι» και «εταίροι» μας δεν θεωρούν τα εννέα χρόνια που πέρασαν ως εξαίρεση στον κανόνα για τις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν πρόβλημα χρέους. Γι' αυτούς έτσι ήταν και παραμένει ο κανόνας...
https://www.dimokratianews.gr/content/99854/sto-stohastro-pali-ellada-kai-italia

Λάθος στο λάθος με τον ακραίο εθνομηδενιστή

Επίσημα υποψήφιος με τη Ν.Δ. ο υβριστής των Ποντίων, που αποκαλούσε «Μακεντόνσκι» τους Σκοπιανούς
Το έκανε τελικά το λάθος η Ν.Δ. και ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του απίθανου καθηγητή Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Πάντειου Πανεπιστημίου Δημήτρη Καιρίδη στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών για τις βουλευτικές εκλογές. Η αποτυχία εκλογής του στις ευρωεκλογές προφανώς δεν έφτανε, και η Πειραιώς δημοσιοποίησε χθες τη νέα του προσπάθεια να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων, μαζί με άλλους δύο πρώην υποψήφιους ευρωβουλευτές, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει από χθες η «δημοκρατία»: τον Γιώργο Αμυρά, που θα είναι υποψήφιος στα Ιωάννινα, και την Τώνια Αράχωβα, η οποία θα κατέβει στην Αιτωλοακαρνανία. 
Ο κ. Καιρίδης, με μια σειρά δημόσιων παρεμβάσεών του, έχει καταφέρει να προκαλέσει αντιδράσεις, με αιχμή τα εθνικά μας θέματα. Ηταν αυτός που επιχείρησε να αποδομήσει το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική», εξισώνοντας τους Ελληνες με τους Σκοπιανούς, υποστηρίζοντας ότι το ελληνικό έθνος είναι τεχνητό δημιούργημα και πολιτικό κατασκεύασμα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «είμαστε παιδιά των Οθωμανών», ενώ έχει χαρακτηρίσει «μύθο» την Ποντιακή Γενοκτονία. 
Ειδικά η τελευταία εκτίμηση είχε προκαλέσει την αντίδραση της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, ζητώντας την άμεση αποπομπή από υποψήφιο ευρωβουλευτή της Ν.Δ. του «αρνητή της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού», όπως τον χαρακτηρίζουν, Δημήτρη Καιρίδη, ο οποίος πάντως από την πλευρά του αρνήθηκε την εν λόγω κατηγορία. Παράλληλα, σε άλλη παρέμβασή του, ο «φοβερός και τρομερός» καθηγητής έχει, ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτηρίσει τους Ελληνες «φοροφυγάδες» -όπως τους αποκαλούσε και ο Γιώργος Παπανδρέου-, ταυτιζόμενος με τη γραμμή του ΔΝΤ. 
Ο Γιώργος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από τη Νομική Αθηνών και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Τον Ιανουάριο και τον Σεπτέμβριο του 2015 εκλέχθηκε βουλευτής της Β' Αθηνών με το Ποτάμι, από το οποίο αποχώρησε τον περασμένο Ιανουάριο. 
Η Τόνια Αράχωβα γεννήθηκε στην Αθήνα, έχει πτυχίο Ελληνικής Φιλολογίας από το ΕΚΠΑ και δύο μεταπτυχιακά, στη Δημόσια Διοίκηση και στα ΜΜΕ. Εχει διατελέσει για τρία χρόνια λειτουργική γενική διευθύντρια στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, της οποίας είναι στέλεχος.
https://www.dimokratianews.gr/content/99855/lathos-sto-lathos-me-ton-akraio-ethnomidenisti

Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν. Έρχονται οι εθνικές!

Οι Ευρωεκλογές τελείωσαν μέσα σε ένα πλαίσιο εκλογικής αναμέτρησης, στην οποία συμμετείχαν 40 κόμματα με πάνω από 1500 υποψηφίους.
Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ, συμμετέχοντας για πρώτη φορά σε εκλογική διαδικασία, με ελάχιστη προβολή στα ΜΜΕ, συγκέντρωσε περίπου 40.000 ψήφους μέσα σε ένα κλίμα πόλωσης των κομμάτων εξουσίας και διάσπασης του πατριωτικού χώρου.
Αξίζουν θερμές ευχαριστίες σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που επέλεξαν την Παράταξή μας. Θερμά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν σε όλες και όλους τους υποψηφίους ευρωβουλευτές για τον αγώνα που έδωσαν μέσα στο προαναφερθέν κλίμα.
Το τελικό ποσοστό μας και ο αριθμός των ψήφων αποτελεί πλέον εφαλτήριο για τον αγώνα στις εθνικές εκλογές που θα γίνουν κατά πάσα πιθανότητα στις 7 Ιουλίου.
Η προβολή της ύπαρξης της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ πανελλαδικά, οι γνωριμίες και πολλά νέα μέλη, πολλούς νέους φίλους και υποστηρικτές, καθώς και η εκλογική εμπειρία, μας δίνουν τη δυνατότητα να είμαστε αισιόδοξοι ότι μέσα από μια διαδικασία ενωτικής προσπάθειας μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις θα διαδραματίσουμε σημαντικό ρόλο στις εθνικές εκλογές.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΑΤΡΙΔΑ 

https://www.eleftheripatrida.gr

Λεβέντης: Απορώ που ο λαός ψήφισε Βαρουφάκη και Βελόπουλο

Την απορία του για το ότι ο λαός ψήφισε τον Βαρουφάκη "που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία" και τον Βελόπουλο που "μοίραζε αυτόγραφα με τον Χριστό" εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων.

Ο πρόεδρος της Ένωσης ΚεντρώωνΒασίλης Λεβέντης, σχολιάζοντας τα πρώτα αποτελέσματα των exit poll στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι απορεί πως ο ελληνικός λαός φαίνεται να ψήφισε τον Βαρουφάκη που κατέστρεψε την ελληνική οικονομία και τον Βελόπουλο που μοίραζε αυτόγραφα με τον Ιησού Χριστό κι όχι την Ένωση Κεντρώων που έδωσε αγώνα για τη Μακεδονία, αλλά και αγώνα κατά του δικομματισμού μέσα στη Βουλή.
Παράλληλα παραπονέθηκε ότι ούτε ο ίδιος ούτε το κόμμα του προβλήθηκαν όσο θα έπρεπε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και επίσης ότι είναι η πιο έντιμη δύναμη στη πολιτική ζωή του τόπου.
Τέλος ο κ. Λεβέντης προέβλεψε ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι διαφορετικό από αυτό των exit poll.

https://www.news247.gr/ekloges/leventis-aporo-poy-laos-psifise-varoyfaki-kai-velopoylo.7378559.html

Ξεκάθαρο μήνυμα Γιουνκέρ σε ΝΔ για σεβασμό στη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν – Κλοντ Γιουνκέρ, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στη Νέα Δημοκρατία για την πιστή τήρηση των όσων προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών. Τόνισε πως η συμφωνία ανάμεσα σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία αποτελεί συμφωνία δύο κρατών και όχι δύο κυβερνήσεων και θα πρέπει να γίνει σεβαστή από κάθε κυβέρνηση.




Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε την Τρίτη στις Βρυξέλλες με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ, ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε πως η Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να είναι σεβαστή και να τηρείται από κάθε κυβέρνηση των δύο χωρών. «H Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μεταξύ δύο κρατών και όχι μεταξύ δύο κυβερνήσεων. Οι κυβερνήσεις είναι όργανα του κράτους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιουνκέρ.

Με παρόμοιο τρόπο τοποθετήθηκε και ο Ζάεφ που δήλωσε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι συμφέρουσα και για τα δύο κράτη και ότι οι πολιτικοί «έρχονται και παρέρχονται» αλλά τα οφέλη για τους πολίτες μένουν.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Κομισιόν υπέρ της έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της γειτονικής χώρας, με τον Γιουνκέρ να δηλώνει πως  θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του προκειμένου να πείσει τις χώρες που φέρουν αντιρρήσεις για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Ο επίτροπος για τη Διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, πρόσθεσε ότι ήδη η Β. Μακεδονία δρέπει τους καρπούς της ευρωπαϊκής της πορείας, τόσο στην αύξηση των επενδύσεων όσο και στη μείωση της ανεργίας, ενώ υποστήριξε ότι αυτό αποδεικνύει πως η ΕΕ έχει συμφέρον να υπάρχει σταθερότητα στην περιοχή.

https://www.thepressproject.gr/article/141820/Ksekatharo-minuma-Giounker-se-ND-gia-sebasmo-sti-Sumfonia-ton-Prespon