Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Το πρόβλημα στην Ν.Δ είναι ένα και μοναδικό. Κάποιος υποψήφιος ΘΕΛΕΙ να γίνει η εκλογή με διορισμό και όχι με δημοκρατικό τρόπο . Στην προσπάθεια αυτή δεν θα διστάσει να διαλύσει την Ν.Δ. Όσο για τους ανθρώπους που υποστηρίζουν την επιστροφή Καραμανλή εκτός του ότι είναι για γέλια αποδεικνύουν την σκέψη μου.


Στον Γ. Πλακιωτάκη καταλήγει για αντικαταστάτη του ο Μεϊμαράκης

Δεν άργησε να σηκώσει το γάντι που του πέταξαν μπροστά του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, απαντώντας στις αιτιάσεις τόσο του Αντώνη Σαμαρά, όσο και των αντιπάλων του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας - Να παραιτηθεί και να προσέλθει «σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει», καλεί τον Α. Τζιτζικώστα - Στην αυριανή (24/11) συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αναμένεται να υποβάλει παραίτηση και να ορίσει τον αντικαταστάτη του.
Συγκεκριμένα, μέσω κύκλων του, ο Μεϊμαράκης τονίζει χαρακτηριστικά, σχετικά με τις διαρροές από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού, πως «τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης: Ότι δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου, εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας» και διερωτάται:
«Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;».
Όσον αφορά δε στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κ. Μητσοτάκης, οι συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη υποστηρίζουν: Στον κ. Μητσοτάκη είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη που είχε αναπτύξει ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά)».
Για τον έτερο αντίπαλό του, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο κ. Μεϊμαράκης «διαρρέει» μέσω των συνεργατών του ότι: «οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε. Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα; Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», καλώντας τον σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.

Αφού υπενθυμίζουν επίσης ότι «ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες εθνικές εκλογές», συμπληρώνουν: «Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε».
Για τις δηλώσεις Βορίδη, σημειώνουν τέλος ότι «οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη».
Τον Πλακιωτάκη προτίθεται να ορίσει αντικαταστάτη του
Στο μεταξύ, το γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη προτίθεται να ορίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλει την παραίτηση που προανήγγειλε το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά το φιάσκο με την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου αρχηγού, στην αυριανή συνεδρίασή της.
Σημειώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης, προαναγγέλλοντας την παραίτησή του είχε αναφέρει ως πιθανούς διαδόχους του ιστορικά στελέχη όπως τη Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία είχε προταθεί αρχικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και τους Δημήτρη Σιούφα, Γιάννη Βαρβιτσιώτη και Άννα Ψαρούδα Μπενάκη.
Παρόλα αυτά ωστόσο, φαίνεται ότι κατέληξε στον κ. Πλακιωτάκη, ίσως επειδή πρόκειται για εν ενεργεία βουλευτή που υποστηρίζει την υποψηφιότητά του, αλλά και λόγω του ήπιου χαρακτήρα του και της καλής σχέσης του με τους άλλους υποψηφίους.
Απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη
Στο μεταξύ, άμεση ήταν η απάντηση «κύκλων» του Κυριάκου Μητσοτάκη στις διαρροές από την πλευρά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποστηρίζοντας πως: «Θα συνιστούσαμε σε όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Όσο λιγότερο προσωποποιούμε τις αντιθέσεις μας, τόσο περισσότερο υπηρετούμε την ενότητα της παράταξης. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι την επόμενη ημέρα θα είμαστε όλοι μαζί».



Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/645482/ston-g-plakiotaki-kataligei-gia-antikatastati-toy-o-meimarakis#ixzz3sLSacpgN

Ονειρούπολη Δράμας 2015-2016!

Η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ελλάδας, η «Ονειρούπολη» σε λίγες ημέρες ανοίγει τις πύλες της.

Η αντίστροφη μέτρηση άρχισε... και η 12η «Ονειρούπολη» είναι έτοιμη να σας υποδεχθεί στην φωτεινή και γεμάτη αγάπη αγκαλιά της. Την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 τα χιλιάδες λαμπιόνια θα φωτίσουν για να ζεστάσουν τις καρδιές μας και νας χαρίσουν μέχρι και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016 αξέχαστες γιορτινές στιγμές.

http://www.dramania.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=23627:deite-to-proto-spotaki-ths-oneiroypolhs-dramas-2015-2016&Itemid=177

Ιλαρίων για τζιχαντιστές: Η έννοια της «θρησκευτικής τρομοκρατίας» είναι παραπλανητική-Είναι σατανιστές-Είναι νέα πανούκλα

Σε κοινή συνεδρίαση συνήλθαν στις 20 Νοεμβρίου 2015 στη Μόσχα και τα δυο σώματα του Ρωσικού Κοινοβουλίου το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο και η Κρατική Δούμα για να ασχοληθούν με θέματα καταπολεμήσεως της τρομοκρατίας.
Στην εκδήλωση παρόντες ήταν εκτός από βουλευτών της Κρατικής Δούμας και του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, οι Διευθυντές των νομοθετικών οργάνων της εξουσίας των ομοσπονδιακών υποκειμένων, εκπρόσωποι των παραδοσιακών θρησκειών της Ρωσίας και κοινωνικοί παράγοντες.
Στην παρέμβασή του ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατραιρχείου Μόσχας, εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κυρίλλου και όλης της Ρωσικής Εκκλησίας εξέφρασε τα βαθιά, εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους συγγενείς και τους οικείους στην αεροπορική τραγωδία πάνω από το Σινά.
Αφού τόνισε ότι οι τρομοκράτες κήρυξαν πόλεμο σε βάρος της Ρωσίας ο Σεβασμιώτατος κ. Ιλαρίωνας ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε σαφείς ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μιας θρησκευτικής ομολογίας εναντίον μίας άλλης. Η έννοια της «θρησκευτικής τρομοκρατίας» είναι αυτή καθ΄εαυτή παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει κάποια θρησκευτική τρομοκρατία. Δεν έχουν δικαίωμα να αποκαλούνται πιστοί εκείνοι οι οποίοι εξαπέλυσαν αυτόν τον πόλεμο. Είναι σατανιστές, εφόσον εφαρμόζουν το θέλημα του διαβόλου, σπέρνοντας συμφορά, θάνατο και καταστροφή».
Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία: 
Αξιοσέβαστοι σύνεδροι, αδελφοί!
Εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχου Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών κ.κ. Κυρίλλου και συμπάσης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας θέλω και πάλι να εκφράσω τα βαθιά, εγκάρδια και ειλικρινή συλλυπητήρια σε όσους έχασαν τους συγγενείς και οικείους τους ως αποτέλεσμα της αεροπορικής τραγωδίας πάνω από το Σινά.
Εἰς βάρος της Ρωσίας κηρύχθηκε πόλεμος. Τον κήρυξε η εγκληματική τρομοκρατική ομάδα η αυτοαποκαλούμενη «Το ισλαμικό κράτος» η οποία ‘φημίζεται’ για τα φρικαλέα της κακουργήματα παγκοσμίως.
Πρέπει να είμαστε σαφείς ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μιας θρησκευτικής ομολογίας εναντίον μίας άλλης. Η έννοια της «θρησκευτικής τρομοκρατίας» είναι αυτή καθ΄εαυτή παραπλανητική, διότι δεν υπάρχει κάποια θρησκευτική τρομοκρατία. Δεν έχουν δικαίωμα να αποκαλούνται πιστοί εκείνοι οι οποίοι εξαπέλυσαν αυτόν τον πόλεμο. Είναι σατανιστές, εφόσον εφαρμόζουν το θέλημα του διαβόλου, σπέρνοντας συμφορά, θάνατο και καταστροφή. Σε όλο τον κόσμο τους καταριούνται οι θρησκευτικοί ηγέτες κάθε ομολογίας και απλοί άνθρωποι, πιστοί και μη. Ο μόνος και μοναδικός τρόπος να αντιμετωπισθούν είναι η συστηματική και σκόπιμη εξαφάνισή τους, όπου και αν εντοπισθούν, η εξολόθρευσή τους όλους μαζί ή ατομικά, διότι ο καθένας εξ αυτών απειλεί δεκάδες, εκατοντάδες και χιλιάδες ζωές.
Ολόκληρη η διεθνής κοινότητα πρέπει να συσπειρωθεί για να καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία. Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων έχουν καταδείξει την επείγουσα ανάγκη της άνευ αναβολής δημιουργίας ενός αποτελεσματικού μηχανισμού αντιμετωπίσεως της τρομοκρατίας στο παγκόσμιο επίπεδο. Πράξεις χρειάζονται και όχι λόγια. Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών και οι διαφωνίες επί των πολιτικών θεμάτων πρέπει να περάσουν τώρα σε δεύτερη μοίρα.
Ας ενθυμηθούμε τον τελευταίο μεγάλο πόλεμο. Πλάι-πλάι αγωνίσθησαν οι πολιτές της Σοβιετικής Ενώσεως με εκείνους της Αμερικής, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας. Μήπως δεν υπήρχαν σοβαρές και βαθιές αντιφάσεις μεταξύ των χωρών του αντιχιτλερικού συνασπισμού; Και όμως όταν προέκυψε η ανάγκη να πολεμηθεί η καφέ πανούκλα αυτές οι αντιφάσεις περνούσαν σε δεύτερη μοίρα.
Σήμερα επήλθε καιρός να συσπειρωθούμε κατά μιας νέας πανούκλας για να κερδίσουμε.
Αλλά εκτός εξαφανίσεως των ήδη υφισταμένων συμμοριών πρέπει να αναλάβουμε και ένα άλλο άκρως σπουδαίο έργο το οποίο είναι η πρόληψη της τρομοκρατίας. Και εδώ είναι ανάγκη να ιδρυθεί ένας άλλος συνασπισμός, ο οποίος να περιλαμβάνει τόσο τους κοσμικούς όσο και τους θρησκευτικούς ηγέτες. Ο συνασπισμός χρειάζεται κυρίως για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας, και ιδιαίτερα τους νέους, από την επιρροή των εγκληματικών ιδεολογιών, επικαλουμένων τη θρησκεία.
Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας είναι ένας πόλεμος ο οποίος διενεργείται στο χώρο του πνεύματος. Και η πρώτη γραμμή του μετώπου περνά από τις ψυχές των ανθρώπων. Γι΄αυτό δεν πρέπει να πολεμάμε την τρομοκρατία μόνο στο θέατρο πολεμικών ενεργειών, αλλά κυρίως στο πεδίο μάχης για τις ψυχές και τις καρδιές.
Σοβαρό προειδοποιητικό σήμα για όλους μας πρέπει να είναι η ιστορία της προσηλυτισμένης από τους τρομοκράτες φοιτήτριας του μεγαλύτερου κρατικού πανεπιστημίου μας. Εάν δεν ληφθούν έκτακτα μέτρα σύντομα θα έχουμε πολύ περισσότερους τέτοιους φοιτητές και φοιτήτριες.
Για ποιά μέτρα μιλάμε; Προπαντός για την αγωγή των παιδιών και νέων ἐν σεβασμῷ των παραδοσιακών θρησκειών. Δεν αποτελεί μυστικό για κανένα ότι ο εξτρεμισμός με θρησκευτικό επικάλυμμα αναπτύσσεται κυρίως εξαιτίας της απόλυτης άγνοιας σε θέματα θρησκείας, όταν οι άνθρωποι χωρίς συνείδηση και θετικό ηθικό γνώμονα παρουσιάζουν ως Ισλάμ κάτι το οποίο δεν είναι το Ισλάμ και καλούν για διάπραξη κακουργημάτων τα οποία έρχονται σε αντίθεση προς την ουσία της θρησκείας και όλα αυτά ἐν ονόματι του Αλλάχ.
Είναι καιρός πλέον να απορρίψουμε επιτέλους μια τέτοια κατανόηση του χωρισμού Εκκλησίας-Πολιτείας και Εκκλησίας-Σχολείου η οποία δεν θέλει την θρησκεία παρούσα άμεσα στο θύραθεν εκπαιδευτικό χώρο. Σήμερα ως ποτέ άλλοτε περιζήτητη πλέον είναι η διδασκαλία των αρχών του θρησκευτικού πολιτισμού στα σχολεία και είναι ανάγκη να διευρυνθεί αυτή η εμπειρία. Τα παιδιά μας πρέπει να ξέρουν την αλήθεια περί της θρησκείας και όχι το ψεύδος με το οποίο είναι δυνατόν να τους προσπαθήσουν να διαποτίσουν οι ἐν ενδύμασι πιστών σατανιστές.
Είναι χρέος μας να ολοκληρώσουμε το έργο μας σχετικά με τη δημιορυγία στο θύραθεν εκπαιδευτικό χώρο του επισημονικού κλάδου «Θεολογία» με όσα συνεπάγονται, συμπεριλαμβανομένης και της αναγνωρίσεως από το κράτος των ακαδημαϊκών τίτλων αυτής της ειδικεύσεως. Όλα αυτά τι σχέση έχουν με το πρόβλημα της τρομοκρατίας; Άμεση μάλιστα. Στο ρωσικό περιβάλλον η θεολογία, όχι θύραθεν και «υπερομολογιακή», την οποία μας προσπαθούν να επιβάλλουν σύμφωνα με τα δυτικά πρότυπα, αλλά εκείνη η συνδεδεμένη με τις παραδοσιακές ομολογίες θεολογία μπορεί να αποτελέσει ένα μοναδικό χώρο συνεργασίας μεταξύ των παραδοσιακών θρησκειών της χώρας μας.
Είναι καιρός πλέον να εγκαταλείψουμε τις φιλελεύθερες στάμπες. Δεν έχουμε να φοβόμαστε τη θρησκεία αλλά την άγνοια σε θέματα θρησκείας. Δέν έχουμε να φοβόμαστε την πολλή κληρικοκρατία, με την οποία οι δυτικόφρονες εκφοβίζουν το κοινό μας, αλλά εκείνο το οποίο μπορεί να γίνει εάν τα παιδιά και οι νέοι μας αποκοπούν από την πηγή των αυθεντικών γνώσεων περί της θρησκείας.
Ιδιαίτερη ευθύνη επωμίζονται σήμερα οι κληρικοί διαφόρων θρησκευτικών ομολογιών. Σπουδαίος είναι ο ρόλος των ηγετών του Ισλάμ, οι οποίοι καλούνται αόκνως να αποδεικνύουν στους ομοδόξους τους ότι εκείνο το οποίο οι τρομοκράτες παρουσιάζουν ως Ισλάμ στην ουσία δεν είναι αυτό.
Είναι απαραίτητο μέσα από κοινές προσπάθειες της Πολιτείας και των θρησκευτικών κοινοτήτων να συμβάλουμε στη διατήρηση από το λαό μας εκείνων των παραδοσιακών αξιών, επί των οποίων αυτός ερείδετο στο διάβα των αιώνων. Δεν θα στρατολογούντο αθρόα στις γραμμές των μαχητών οι νέοι στην Ευρώπη εάν δεν θα υπήρχε εκεί τις τελευταίες δεκαετίες η συνεπής φθορά των πνευματικών αξιών, η απαξίωση του θεσμού της οικογένειας και δεν θα επιβάλλετο η λατρεία του καταναλωτισμού, οι σεξουαλικές διαστροφές και η κερδοσκοπική ιδεολογία.
Ιλαρίων για τζιχαντιστές: Η έννοια της «θρησκευτικής τρομοκρατίας» είναι παραπλανητική-Είναι σατανιστές-Είναι νέα πανούκλα

Έχει πλέον εξαντληθεί και κατέστησε την εαυτό της ανυπόληπτη η τόσο δημοφιλής στην Ευρώπη πολυπολιτισμικότητα με την όχι μόνο ισοτιμία όλων των θρησκειών αλλά και την απουσία τους από το δημόσιο χώρο. Από πλευράς ιδεολογίας δεν έχει τίποτε να αντιτεθεί στους τρομοκράτες η Ευρώπη. Μόνο μια ισχυρή η οποία δεν ντρέπεται τις χριστιανικές ρίζες και την πνευματική ταυτότητά της Ευρώπη θα είναι σε θέση να αντισταθεί στους φανατικούς οι οποίοι είναι βέβαιοι για το δίκιό τους τόσο πολύ ώστε δεν φείδονται των δικών τους ζωών προκειμένου να καταστρέψουν τις ζωές των άλλων.
Είναι μοναδικός ο ρόλος της Ρωσίας σήμερα. Εκατομμύρια άνθρωποι στη Μέση Ανατολή με ελπίδα προσβλέπουν στη Ρωσία, εκείνοι οι οποίοι επί πολύ χρόνο προσέβλεπαν στη Δύση χωρίς τελικά γίνει τίποτε.Σήμερα η Ρωσία αναδείχθηκε παγκόμια ηγέτιδα στον αγώνα κατά της πανούκλας της τρομοκρατίας και εδώ βλέπουμε τον ιστορικό ρόλο του λαού μας, ο οποίος έχει διαπαιδαγωγηθεί με χριστιανικές πνευματικές-ηθικές αξίες και τα ιδεώδη και με απόλυτο σεβασμό των πιστών των ετέρων παραδοσιακών θρησκειών.
Ακριβώς επειδή η Ρωσία βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του παγκοσμίου κακού, αυξάνονται και τα ρίσκα, κάτι το οποίο κατέδειξε η τραγωδία πάνω από το Σινά. Καθώς υποκύπτουμε τα κεφάλια μας ως φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων, δίνουμε σήμερα υπόσχεση, όχι δηλαδή να εκδικηθούμε γι΄αυτά, αλλά να κάνουμε ο,τι μπορούμε, ώστε το παρομοιο να μην ξανασυμβεί ποτέ.
http://www.agioritikovima.gr/rosiki/item/71264-ιλαρίων-για-τζιχαντιστές-η-έννοια-της-«θρησκευτικής-τρομοκρατίας»-είναι-παραπλανητική-είναι-σατανιστές-είναι-νέα-πανούκλα

Τραγική Ανευθυνότητα στην Ν.Δ

Η αδυναμία να εξελιχθούν ομαλά οι εσωκομματικές εκλογές στην Ν.Δ αποτελεί μείζων ζήτημα για την  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Δεν είχαμε εκλογές για ένα σύλλογο .  Θέλει προσοχή και στις δηλώσεις και στις τακτικές όλων των αρμοδίων. Το κυριότερο είναι να σεβαστούν τους ψηφοφόρους το κόμματος τους. Δεν είναι η εποχή κατάλληλη για παιχνίδια διχασμού .
Αν θέλουν να δημιουργήσουν νέο κομματικό φορέα πρέπει να το ομολογήσουν στον ελληνικό λαό και στους ψηφοφόρους τους .

Αν το θέμα ήταν τεχνικό θα πρέπει να αναλάβει η δικαιοσύνη και η ευκαιρία που ήταν υπεύθυνη να εξηγήσει καθαρά τι ακριβώς  συμβαίνει. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει όσο του επιτρέπετε να εξακριβώσει τι έγινε και να  συμβάλει στην Δικαιοσύνη .

Οι Εποχές είναι ξεκάθαρες δεν γίνονται λάθη χωρίς  κάποια αιτία.
Ο προβληματισμός μου λοιπόν , και κλίνω , αν είχαμε εκλογές και γίνονταν αυτό το λάθος τι θα  προέβλεπε το ελληνικό σύνταγμα;;;; 

Γκιουλέκας: Πρέπει να πέσουν κεφάλια γι’ αυτό που έγινε «Θεωρώ ότι πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες για κάποιο διάστημα»

«Είναι μια ζημία που υπέστη η εικόνα και το κύρος της ΝΔ, κάτι που στο κάτω κάτω δεν της αξίζει. Γι' αυτό πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και να αποδοθούν, να πέσουν κεφάλια γι αυτό το οποίο έγινε» είπε ο βουλευτής του κόμματος, Κώστας Γκιουλέκας, σχολιάζοντας τη χθεσινή ακύρωση της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας.
Ο κ. Γκιουλέκας, μιλώντας στο Πρακτορείο fm, είπε πως συντάσσεται με την πρόταση των 16 συναδέλφων του για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και προτείνει να "παγώσει" η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου για να μην επαναληφθεί και πάλι το ίδιο πρόβλημα.
«Θεωρώ ότι πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες για κάποιο διάστημα προκειμένου να είμαστε έτοιμοι, όταν θα ξανακαλέσουμε τον κόσμο για να μην πάθουμε το χθεσινό φιάσκο» ανάφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν εκτιμά ότι θα προστεθούν και άλλοι υποψήφιοι, ο κ. Γκιουλέκας απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο σε περίπτωση που η διαδικασία επαναληφθεί μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα μιας ή δύο εβδομάδων από σήμερα. «Αν όμως αναβληθεί (σ.σ. η εκλογή) για κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα και πάει 1 με 2 μήνες πίσω σαφώς εκεί μπορεί οποιοσδήποτε θελήσει να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα, λέγοντας ότι έχουν αλλάξει και τα περιστατικά» τόνισε.
Σε ερώτηση αν θεωρεί ότι θα πρέπει να ξαναγίνουν άμεσα εκλογές, ο κ. Γκιουλέκας διαφώνησε, υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να παγώσουν οι διαδικασίες, να συγκληθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος. «Πιστεύω ότι θα χρειαστούμε κάποιο χρόνο να πάμε ξανά και να καλέσουμε τον κόσμο. Δε νομίζω ότι είναι θέμα που μπορεί να τελειώσει σε 5 - 10 μέρες» ανάφερε.
Για το ενδεχόμενο αντικατάστασης και του κ. Μεϊμαράκη από την ηγεσία του κόμματος, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι δεν είναι αυτό το ζητούμενο, υπενθύμισε ότι ο μεταβατικός πρόεδρος είναι περιβεβλημένος και με τις υπογραφές των μελών της κοινοβουλευτικής ομάδας και τόνισε ότι σε περίπτωση που αντικατασταθεί μόνο ζημία μπορεί να φέρει στη ΝΔ.
Καταλήγοντας επέρριψε τις μεγαλύτερες ευθύνες για τα χθεσινά γεγονότα στην εφορευτική επιτροπή και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση όλων των μελών. "Είναι υπαίτιοι γι' αυτή την κατάσταση. Πρέπει να παραιτηθούν και αν δεν παραιτηθούν πρέπει να απομακρυνθούν" είπε και επισήμανε ότι η ματαίωση των εκλογών γέμισε θλίψη και οργή τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους, που η ίδια η ΝΔ προσκάλεσε στις κάλπες.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2038930/gkioulekas-prepi-na-pesoun-kefalia-gi-afto-pou-egine

Νέα Ορλεάνη: 16 τραυματίες από πυρά σε παιδική χαρά

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σε παιδική χαρά στη Νέα Ορλεάνη, όπου είχαν συγκεντρωθεί περίπου 500 άτομα, για να γυρίσουν μουσικό βίντεο
Τουλάχιστον 16 άτομα διακομίστηκαν σε νοσοκομείο μετά από πυρά σε παιδική χαρά στη Νέα Ορλεάνη, είπε ένα τοπικό κανάλι τηλεόρασης, αναφερόμενο σε αστυνομικές πηγές.
Το κανάλι WWL είπε ότι οι πυροβολισμοί συνέβησαν γύρω στις 7 μ.μ. τοπική ώρα της Κυριακής (3:00 π.μ. σήμερα) όταν περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στη παιδική χαρά Μπάνυ Φρεντ για να γυρίσουν ένα μουσικό βίντεο.
Σύμφωνα με μάρτυρες, τουλάχιστον δύο οπλοφόροι άρχισαν να πυροβολούν στο πλήθος, ενώ μια τοπική εφημερίδα ανέφερε μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες αρκετά άτομα κείτονταν στο πεζοδρόμιο μετά από τους πυροβολισμούς.
Δέκα από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νέας Ορλεάνης, είπε το κανάλι, ενώ η εφημερίδα Times-Picayune είπε ότι ο δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης Μιτς Λάντρου είχε φτάσει στο παιδικό πάρκο.
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/news/nea-orleanh-16-traymaties-apo-pyra-se-paidikh-xara.3784778.html

Ο Μεϊμαράκης δείχνει Σαμαρά για το φιάσκο των εκλογών της ΝΔ και παραιτείται από πρόεδρος

Σαμαρικό δάκτυλο βλέπει πίσω απο τα θλιβερά γεγονότα και συνδέει το σύστημα του πρώην πρωθυπουργού με Τζιτζικώστα. Επίθεση σε Βορίδη. Ζήτησε να παραιτηθούν και Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης, Μητσοτάκης- Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι (Vids)
Βόμβες έριξε στην πρώτη του δήλωση 24 ώρες μετά την αναβολή των εκλογών της Νέας Δημοκρατίας ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, καθώς κατήγγειλε ευθέως σαμαρικό δάκτυλο πίσω από το φιάσκο και ανακοίνωσε την παραίτηση του από τη θέση του μεταβατικού προέδρου.
Ο κ.Μεϊμαράκης δήλωσε ειδικότερα πως ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία Ιnfosolutions, η οποία είχε αναλάβει έργα στο Μαξίμου επί της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ. Είπε επίσης ότι ο Μάκης Βορίδης τη γνώριζε ως υπουργός και είχε δικηγορικές σχέσεις με την εταιρεία.
Ανακοίνωσε τέλος ότι θα παραιτηθεί και ότι θα ζητήσει από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννη Πλακιωτάκη να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος, καθώς και ότι θα συγκληθεί η ΚΟ οι όμως για να αποφασίσει για τα της διαδοχής στα οποία δεν έχει αρμοδιότητα αλλά για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και παρεπιπτόντως να κάνει συζήτηση και για αυτά τα ζητήματα.
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα κάνει μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας για ηθική βλάβη και υπό σκέψη να στραφεί δικαστικά κατά Παπαμιμίκου, Τσιμάρα και Πέτσα.
Ο κ.Μεϊμαράκης προσερχόμενος στη Συγγρού δήλωσε ότι κατά τη γνώμη του το θέμα ήταν τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί, επιτιμώντας τους συναδέλφους του ότι το αντιμετώπισαν ως πεδίο αντιπαράθεσης και προσωπικής επίθεσης (αν και η δική του πλευρά χθες άφηνε αιχμές κατά των έτερων υποψηφίων και ειδικά κατά του κ.Τζιτζικώστα) .
Τόνισε πως όλοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρεία, διότι αντιπρόσωποι όλων συμμετείχαν στην ΚΕΦΕ και χαρακτήρισε υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δε γνώριζαν και να ζητούν ακομη και την παραίτηση του προέδρου. “Αντιθέτως να θυμίσω πως όταν παρενέβην για να γίνουν διαφανείς διαδικασίες, μου είπαν ότι αυτό δεν είναι θέμα του προέδρου, αλλά του γραμματέα του γενικού διευθυντή και του διευθυντή μηχανοργάνωσης”, πρόσθεσε, αποδίδοντας έτσι ευθύνες και στους Ανδρέα Παπαμιμίκο, Κώστα Τσιμάρα και Στέλιο Πέτσα.
“Όταν επελέγη η εταιρεία και όλοι ρωτήσαμε να δούμε, ελέχθη ότι είναι εταιρεία η οποία έχει αναλάβει εργασίες, όταν ήμασταν κυβέρνηση”, συνέχισε ο κ.Μεϊμαράκης.
“Βρίσκω πολύ υποκριτικό υπουργοί της κυβέρνησης μας, όπως άκουσα και τον κ. Βορίδη να λέει ότι πρέπει να ζητήσω μια συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε και είχε και εμπορική συνεργασία μαζί της”, υποστήριξε μάλιστα, προσθέτοντας: “Οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται όσους έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα.”
Ο κ.Μεϊμαράκης μάλιστα στη συνέχεια ενέπλεξε προσωπικά τον πρώην πρωθυπουργό στην υπόθεση, δηλώνοντας ότι και ο ίδιος ο κ.Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε δικό του συνεργάτη για την εταιρεία.
Είπε επίσης ότι ευθύνες υπάρχουν και στο γραμματέα του κόμματος γιατί είχε συνεργαστεί με την εταιρεία και στο γενικό διευθυντή και ονομάτισε από τους συνεργάτες Σαμαρά στο πρώην Μαξίμου το Δημήτρη Πτωχό ότι επίσης είχε συνεργαστεί με την εταιρεία ως διευθυντής στρατηγικου σχεδιασμού του γραφείου του τότε πρωθυπουργού.
“Όλοι είχαν εγγυηθεί για εταιρεία. Καλά τόσο θράσος έχουν σήμερα να λένε ότι φταίω εγώ; Πράγματι φταίω που τους εμπιστεύθηκα” πρόσθεσε ο κ.Μεϊμαράκης.
Μίλησε ενωτικά στον απόηχο και των πληροφοριών που είχε δημοσιεύσει το news247 για ζυμώσεις με στόχο τη δημιουργία ενός νέου δεξιού κόμματος και εμπλεκόμενους σε αυτές πρώην σαμαρικά στελέχη όπως ο κ.Βορίδης: “Απολογούμαι στην υπερήφανη και πληγωμένη βάση της ΝΔ. Το κόμμα είναι εδώ και θα παραμείνει δυνατό. Θα ξεπεράσει το πρόβλημα”, είπε και στη συνέχεια δήλωσε ότι ευχαρίστως θα παρέδιδε την καρέκλα του μεταβατικού, υπενθυμίζοντας ότι και μετά τις εκλογές σε μία άτυπη συζήτηση που είχε γίνει με πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη είχε δηλώσει διατεθειμένος να παραιτηθεί.
Ζήτησε όμως να παραιτηθεί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας από περιφερειαρχης διότι όπως είπε “έχει εκτελεστική εξουσία και μη μου πείτε ότι τον αγάπησαν όλοι οι δήμαρχοι της περιφέρειας του”
Ο κ.Μεϊμαράκης είπε επίσης ότι μεταβατικός πρόεδρος θα μπορούσε να είναι και η Μαριέττα Γιαννάκου αλλά και ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης, ο Δημήτρης Σιούφας ή η Άννα Μπενακη- Ψαρούδα. Ανακοίνωσε ότι ζήτησε από το γραμματέα της ΚΟ Γιάννη Πλακιωτάκη να συνέλθει η ΚΟ για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και τα ζητήματα αυτά, που δεν είναι όμως αρμοδιότητα της ΚΟ και ότ θα ζητήσει απο τον κ.Πλακιωτάκη ή κάποιον άλλο να αναλάβει μεταβατικός πρόεδρος από σήμερα.
“Τον καλώ από τώρα να του παραδώσω την καρέκλα. Εγώ δεν είμαι γαντζωμένος στην καρέκλα, αλλά να παραιτηθεί και ο Τζιτζικώστας από περιφερειάρχης και οι άλλοι δύο συνάδελφοι από τις θέσεις τους ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι” είπε και πρόσθεσε:
“Παροτρύνω τους συναδέλφους όλους να μην υψώνουν τους τόνους, όλοι είμαστε στο καράβι της ΝΔ αν βουλιάξει βουλιάζουμε όλοι”.
Συνέχισε πάντως τις επιθέσεις λέγοντας: “Παπαμιμίκος, Τσιμάρας, Πέτσας οι ορίστηκαν από το Σαμαρά, εγώ δεν τους όρισα, δεν τους ψήφισα, δεν τους πείραξα”.
www.news247.gr

"Παρακμιακά φαινόμενα" στη ΝΔ Μαριέτα Γιαννάκου: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Μαριέτα Γιαννάκου: Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού δήλωσε η Μαριέττα Γιαννάκου σημειώνοντας πως όσα συνέβησαν "είναι παρακμιακά φαινόμενα".

Μιλώντας στο Mega ανέφερε χαρακτηριστικά ότι η πρόταση για να βοηθήσει το κόμμα ως μεταβατική πρόεδρος είναι ένα "βαρύ φορτίο" το οποίο θα αναλάμβανε μόνο εφόσον αυτό γινόταν αποδεκτό από όλους τους υποψηφίους, αλλά και από τα θεσμικά όργανα.

Επισήμανε ότι το θέμα της εκλογής του νέου αρχηγού πρέπει να συνεχιστεί και να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατό εξασφαλίζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις ώστε να μην προκύψουν αμφισβητήσεις.

Τάχθηκε μάλιστα υπέρ της σύγκλησης της ΚΟ της ΝΔ που είναι όπως είπε το υπ' αριθμόν ένα θεσμικό όργανο.
Σε ερώτηση για τον Κώστα Καραμανλή υπενθύμισε ότι τον Φλεβάρη είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με άλλα στελέχη και του είχε προτείνει να επανέλθει στα πράγματα "διότι υπάρχει μια εμπιστοσύνη των νεοδημοκρατών". Ωστόσο είπε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να κάνει κάτι τέτοιο.
http://www.e-typos.com/gr/i-koursa-diadohis-tis-neas-dimokratias/arthro/157770/marieta-giannakou-i-nea-dimokratia-vrisketai-sto-heilos-tou-gremou/

Τι είπε ο βουλευτής της ΝΔ για τις χθεσινές εξελίξεις Καράογλου: Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία, είπε ο βουλευτής της ΝΔ


Καράογλου: Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία, είπε ο βουλευτής της ΝΔ

Ως την "πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΝΔ" χαρακτήρισε τα χθεσινά γεγονότα που οδήγησαν στη ματαίωση των εκλογών ο βουλευτής του κόμματος, Θόδωρος Καράογλου, υπογραμμίζοντας ότι οι υποψήφιοι επέλεξαν την "πασαρέλα" από τις πολιτικές διαδικασίες.

"Ντροπή και απαράδεκτα τα χθεσινά γεγονότα δεν ταιριάζουν σε ένα κόμμα με 41 χρόνια προσφοράς στην πατρίδα και στους πολίτες. Θεωρώ ότι είναι η πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία του κόμματός μας που πρέπει όσο δυνατόν πιο σύντομα να την αφήσουμε πίσω" είπε ο κ. Καράογλου, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM" και στην εκπομπή των Κωστή Παπαδάκη και Αλεξάνδρας Χατζηγεωργίου.

Είπε ότι από την πρώτη στιγμή διαφώνησε με τη διενέργεια εσωκομματικών εκλογών, χωρίς να προηγηθεί πολιτική συζήτηση, με σύγκληση των κομματικών οργάνων και τη διενέργεια συνεδρίου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι στη ΝΔ "βάλαμε το κάρο μπροστά από το άλογο".

"Αντί να κάνουμε πρώτα πολιτική συζήτηση, αντί να κάνουμε κοινοβουλευτική ομάδα, πολιτική επιτροπή να πάμε σε συνέδριο και μετά να προκηρύξουμε εκλογές εμείς κάναμε το αντίθετο. Βάλαμε την πασαρέλα μπροστά από την πολιτική διαδικασία" τόνισε.

Έκανε επίσης γνωστό ότι θα συγκεντρωθούν περισσότερες από 30 υπογραφές βουλευτών για άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τη διεξαγωγή συνεδρίου, ενώ κάλεσε τους 4 υποψήφιους "να μη σπεκουλάρουν" πάνω στην άσχημη χθεσινή εξέλιξη.

"Να σταματήσουν λίγο, έχουν και αυτοί τις ευθύνες τους" είπε και εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ θα πρέπει να κινηθεί ποινικά κατά της εταιρείας που ανέλαβε τη διοργάνωση των εκλογών. "Η ΝΔ στην κυριολεξία ξεφτιλίστηκε από αυτή διαδικασία και αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αποτιμηθεί σε χρήματα" είπε ο κ. Καράογλου, προτείνοντας να "παγώσει" για έξι μήνες η εκλογή νέου προέδρου προκειμένου να διεξαχθεί το συνέδριο.

Καταλήγοντας επέρριψε ευθύνες και στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ), λέγοντας ότι δεν έγινε καμία δοκιμή στο ηλεκτρονικό σύστημα των 1350 εκλογικών τμημάτων και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στην εκλογική του περιφέρεια, τον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, τα μηχανήματα πήγαν Σάββατο βράδυ, χωρίς όμως να υπάρχει κάποιος χειριστής να τα δοκιμάσει και να τα λειτουργήσει δοκιμαστικά.
http://www.e-typos.com/gr/i-koursa-diadohis-tis-neas-dimokratias/arthro/157784/karaoglou-valame-tin-pasarela-brosta-apo-tin-politiki-diadikasia-eipe-o-vouleutis-tis-nd/

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Δεν υπάρχει θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Είναι εντελώς προσχηματικό αυτό που ζητάει ο κ. Μεϊμαράκης. Η περιφέρεια δεν εχει καμια σχέση με τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ και το φιάσκο που έγινε, αναφέρουν συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα, με αφορμή τις δηλώσεις του Β. Μεϊμαράκη, που ζήτησε από τους συνυποψηφίους του να παραιτηθούν από θέσεις ευθύνης.

Ο κ. Μεϊμαράκης σύρθηκε στην παραίτηση μετά το φιάσκο και τις ευθύνες που του καταλογίζει και ο κόσμος της ΝΔ. - Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν ζήτησε την παραίτησή του στην προεκλογική περίοδο. Τη ζητά όμως τώρα μετά το φιάσκο γιατί εχει πολιτικές ευθύνες, αναφέρουν και προσθέτουν: 

Οι θέσεις που κατέχουν και οι τρεις ειναι κομματικές και μάλιστα είναι διορισμένοι. Επομένως ορθώς παραιτούνται. Δεν τίθεται θέμα παραίτησης του Απόστολου Τζιτζικώστα. Η θέση του στην περιφέρεια δεν είναι κομματική και το κυριότερο είναι εκλεγμένος.
http://www.e-typos.com/gr/i-koursa-diadohis-tis-neas-dimokratias/arthro/157774/den-uparhei-thema-paraitisis-tou-apostolou-tzitzikosta-apo-ti-thesi-tou-perifereiarhi-kedrikis-makedonias/

Δεν παραιτείται από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας Την παραίτησή τους υπέβαλαν Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος και Μητσοτάκης-Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ

Την παραίτησή τους υπέβαλαν Μεϊμαράκης από μεταβατικός πρόεδρος και Μητσοτάκης-Γεωργιάδης από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της ΝΔ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, εξαπολύοντας επίθεση κατά των συνυποψηφίων του αλλά και στελεχών του κόμματος για τη στάση που κράτησαν το τελευταίο 24ωρο, ενώ ζητά να παραιτηθεί από περιφερειάρχης ο Απόστολος Τζιτζικώστας και από κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Α. Γεωργιάδης, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη λεωφόρο Συγγρού.

Κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα απάντησαν ότι η περιφέρεια δεν έχει καμία σχέση με το χθεσινό φιάσκο και ότι είναι προσχηματικά τα όσα λέει ο κ. Μεϊμαράκης. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ότι παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και ζήτησε κι αυτός να παραιτηθούν από τις θέσεις ευθύνης τους οι κύριοι Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας.

Από πλευράς του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι παραιτείται από Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος τονίζοντας ότι δεν εξαρτά την ενέργειά του αυτήν από το τι θα κάνουν οι συνυποψήφιοί του. 

Τι ανέφερε ο Μεϊμαράκης
Ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε πως θα καλέσει τον γραμματέα της ΚΟ του κόμματος Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του ζητήσει να ξεκινήσει άμεσα τις διαδικασίες για να υπάρξει μεταβατικός πρόεδρος, ενώ ζήτησε και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. Κάλεσε παράλληλα και τους συνυποψηφίους του να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. Ηδη ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, ενώ ο Απόστολος Τζιτζικώστας μέσω κύκλων του χαρακτηρίζει προσχηματική την απόφαση του κ. Μεϊμαράκη και ξεκαθαρίζει πως δεν θα παραιτηθεί από την Περιφέρεια.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του μεταβατικού προέδρου σε μια πολύ δύσκολη περίοδο. 'Οπως είπε στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου προσήλθε με σεβασμό στους συνυποψηφίους του και στη διαδικασία γι αυτό και δεν απάντησε και σε προκλήσεις που δέχτηκε. «Χθες δεν μίλησα καθόλου και κάποιοι δεν κατάλαβαν πως η εκκωφαντική σιωπή μου ήταν μήνυμα θλίψης και συγγνώμης προς τους Νεοδημοκράτες τους οποίους πληγώσαμε. Και ενώ είμαστε όλοι μαζί στη ΝΔ στο ίδιο καράβι και ενώ θα έπρεπε να βρούμε αμέσως τον τρόπο που όλοι μαζί θα βρίσκαμε να προχωρήσουμε μπροστά, μερικοί συνάδερφοι βρήκαν αυτή την τεχνική βλάβη ως πεδίο προσωπικής επίθεσης ενώ και οι ίδιοι βρίσκονταν στην ΚΕΦΕ και γνώριζαν εξ ολοκλήρου τα πάντα».

Υποστήριξε πως το θέμα ήταν απολύτως τεχνικό και δεν έπρεπε να πολιτικοποιηθεί. «'Ολοι γνώριζαν τη συγκεκριμένη εταιρία, το βρίσκω πολύ υποκριτικό να δείχνουν χθες ότι δεν γννώριζαν και να ζητούν την παραίτηση του προέδρου, ο οποίος με τα τεχνικά ζητήματα δεν είχε σχέση». Άφησεάφησε αιχμές κατά του γραμματέα του κόμματος, του γενικού διευθυντή και του υπεύθυνου Μηχανοργάνωσης και επεσήμανε πως υπουργοί της κυβέρνησης γνώριζαν την εταιρία. «Ακουσα τον κ. Βορίδη να λέει πως θα πρέπει να ζητήσω μία συγγνώμη, ήταν υπουργός της κυβέρνησης και την ήξερε την εταιρία και είχε και δικηγορικές σχέσεις μαζί της και πρέπει να πω πως οι άρτι αφιχθέντες πρέπει να σέβονται την προσφορά όλων εκείνων που 41 χρόνια έχουν δώσει τη ζωή τους στο κόμμα για να τους υποδεχθεί». Μάλιστα, ανέφερε πως και ο κ. Σαμαράς είχε εγγυηθεί σε συνεργάτη του για την εταιρία. « Αντί να δούμε πώς θα σώσουμε το καράβι, αυτοί γίνονται πολύ μικροί και βάζουν πεδίο αντιπαράθεσης και ζητούν την παραίτησή μου;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Μειμαράκης, υποστήριξε πως η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου δεν τον συγκίνησε ποτέ. « Είπα να την παραδώσω και τον Αύγουστο και κανείς δεν ήθελε» είπε χαρακτηριστικά. «Εγώ είμαι έτοιμος να παραδώσω την καρέκλα του μεταβατικού, θέλω να ξεκαθαρίσω πως δεν παραιτούμαι από τη διαδικασία που ξεκίνησε και κανείς να μην διαννοηθεί να τη σταματήσει, αλλά πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η καρέκλα του μεταβατικού προέδρου μου προκαλούσε προβλήματα» είπε.

«Εγω θα ζητήσω από τον κ. Πλακιωτάκη, ή αν θελουν κάποιον άλλο να γίνει ο μεταβατικός Πρόεδρος από σήμερα και να προχωρήσει κανονικά η διαδικασία η οποία θα πρέπει να γίνει το ταχύτερο δυνατόν» ξεκαθάρισε τέλος, και κάλεσε τον κ. Πλακιωτάκη να του παραδώσει την καρέκλα από τώρα: «Εγώ δεν είμαι γατζωμένος στην καρέκλα» κατέληξε.

Μήνυση και αγωγή κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ, θα καταθέσει ο Βαγγέλης Μεϊμαρακης

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, τους ενημέρωσε ότι θα καταθέσει μήνυση και αγωγή για προσωπική ηθική βλάβη κατά της εταιρείας που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ.

Ανέφερε, επίσης, ότι θα σκεφτεί αν θα κάνει το ίδιο και εναντίον του προέδρου της ΚΕΦΕ και γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκου, του διευθυντή της ΝΔ Δημήτρη Τσιμάρα και του διευθυντή πληροφορικής του κόμματος Νίκου Πέτσα.
http://www.e-typos.com/gr/i-koursa-diadohis-tis-neas-dimokratias/arthro/157783/meimarakis-paraitoumai-apo-metavatikos-proedros-na-paraitithoun-kai-oi-alloi/

Δήλωσε ο προεδρεύων του οργανισμού Ντάτσιτς: Δεν θα αναβληθεί για λόγους ασφάλειας το Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι

Ντάτσιτς: Δεν θα αναβληθεί για λόγους ασφάλειας το Υπουργικό Συμβούλιο του ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι

Τη Μυτιλήνη επισκέπτονται αύριο οι πρέσβεις στην Ελλάδα των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης μαζί με ειδικούς τους συνεργάτες προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και καταγραφής μεταναστών και προσφύγων στη Λέσβο. Τους πρέσβεις θα συνοδεύουν προκειμένου να τους ενημερώσουν σχετικά ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ευρωπαϊκών υποθέσεων Νίκος Ξυδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, η υποστράτηγος προϊσταμένη του κλάδου αλλοδαπών και προστασίας συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Οι πρέσβεις κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης τους στη Λέσβο θα επισκεφθούν τον καταυλισμό στον καρά Τεπέ και το κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια, τους χώρους υποδοχής στη Συκαμνιά. Ενώ πριν αναχωρήσουν για την Αθήνα θα συναντηθούν με εκπροσώπους της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας αυτοδιοίκησης.
http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/157785/datsits-den-tha-anavlithei-gia-logous-asfaleias-to-upourgiko-sumvoulio-tou-oase-sto-veligradi/

Αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Κακλαμάνης: «Εκλογές εντός 15νθήμερου εάν είναι δυνατόν, με ψυχραιμία και διαφάνεια»

«Από την Παρασκευή τα μεσάνυχτα ήξεραν πως δε θα γίνουν εκλογές» αποκάλυψε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης στον ΑΝΤ1.

Επέρριψε ευθύνες στον πρόεδρο της ΚΕΦΕ Α. Παπαμιμίκο τονίζοντας πως «είχε εξαφανιστεί από χθες και δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να δώσει εξηγήσεις», ενώ πρότεινε να γίνουν οι εκλογές «εντός 15νθήμερου εάν είναι δυνατόν, με ψυχραιμία και διαφάνεια».

Εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αναβολή λέγοντας πως «αυτό που ένιωσα χθες δεν το ένιωσα ούτε στις μεγάλες ήττες του κόμματος». Ζήτησε συγγνώμη από τον κόσμο της Νέας Δημοκρατίας διαβεβαιώνοντας πως η παράταξη θα προστατευθεί.

Όσο αναφορά στον πρόεδρο του κόμματος ο βουλευτής της ΝΔ είπε χαρακτηριστικά πως «ήταν ο μοναδικός που δεν είχε λόγο να ματαιωθούν οι εκλογές» και επισήμανε πως «είναι αστείο να φύγει ο Β. Μεϊμαράκης».
Έκανε λόγο για σχέσεις που έχει η εταιρεία που είχε αναλάβει τη διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών με τον Α. Σαμαρά και εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του κόμματος λέγοντας πως «εύχομαι και ελπίζω να μη χρειαστεί η παρέμβαση του Κ. Καραμανλή».
http://www.e-typos.com/gr/i-koursa-diadohis-tis-neas-dimokratias/arthro/157769/kaklamanis-ekloges-edos-15nthimerou-ean-einai-dunaton-me-psuhraimia-kai-diafaneia-/

Ελέγχεις τα παιδιά; Ελέγχεις το μέλλον

Αναπτύσσεται ένα νέο ρεύμα, που πλασάρει το Ισλάμ ως ιδεολογία

Το νέο κύμα επιθέσεων κατά ευρωπαϊκών πρωτευουσών φέρνει στην επιφάνεια ένα νέο είδος Δυτικού: αυτού που μισεί τη Δύση και τις αξίες της και στρέφεται εναντίον της. Καιρό τώρα, στον χώρο των ιδεών αναπτύσσεται βουβά και υπόγεια ένα νέο ρεύμα που πλασσάρει το Ισλάμ ως κάτι παραπάνω από θρησκεία: το πλασάρει ως ιδεολογία, ως επιβεβαίωση ταυτότητας, ως σύστημα διακυβέρνησης. Ακόμη και στις πλέον μετριοπαθείς εκδοχές του, όπως το κόμμα του Ερντογάν, οι ισλαμικές ιδέες «πωλούνται» ως συνταγή προστασίας απέναντι στη μιαρή-αχαλίνωτη Δύση της παρακμής.
Η απαγόρευση της κατανάλωσης αλκοόλ, η κάλυψη σημείων του γυναικείου σώματος (σεμνότης), η απαγόρευση πρόσβασης στα «δαιμονικά» twitter, facebook, η μαντίλα, η πειθαρχία στους κανόνες του Κορανίου, τα αυστηρά θρησκευτικά σχολεία (χωρίς μεικτά τμήματα), η επιστροφή στην πατριαρχία δεν συνιστούν απλώς τις αξίες μιας θρησκείας. Το Ισλάμ επιχειρεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος για τον καπιταλισμό της απληστίας και τον φιλελευθερισμό της ανηθικότητας. Το Ισλάμ -γράφει ο αιρετικός Γάλλος συγγραφέας Μισέλ Ουελμπέκ στην «Υποταγή» (εκδόσεις Εστία)- επιχειρεί να νικήσει τη Δύση εκεί όπου ήταν ισχυρή μετά την πτώση του κομμουνισμού: στο πεδίο των αξιών και όχι της οικονομίας. Υπό αυτήν την έννοια, προκαλεί ήδη ισχυρά ρήγματα στη δυτική ταυτότητα, αξιοποιώντας το παγκόσμιο κενό ηγεσίας. Γοητεύει απελπισμένους νέους που κοιτάζουν γύρω τους, βλέπουν ότι έχουν τελειώσει οι απαντήσεις «εκτός» και τις αναζητούν «εντός».

Αντιγράφω ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα του Ουελμπέκ, που ερευνά τις συνέπειες της μελλοντικής εκλογής ενός μουσουλμάνου προέδρου της δημοκρατίας στη Γαλλία: «Δεν τοποθετούν την οικονομία στο κέντρο των πάντων. Γι' αυτούς, το σημαντικό είναι η δημογραφία, η εκπαίδευση - το κομμάτι του πληθυσμού που έχει το καλύτερο ποσοστό γεννητικότητας και καταφέρνει να μεταδώσει τις αξίες του είναι αυτό που θριαμβεύει. Κατά τη γνώμη τους, η οικονομία, ακόμη και η γεωπολιτική, δεν είναι παρά στάχτη στα μάτια: Αυτός που ελέγχει τα παιδιά ελέγχει και το μέλλον!»

Ο Ουελμπέκ επισημαίνει μια νέα τάση στις οικογένειες την οποία καταλαβαίνει το Ισλάμ: «Θέλουν να έχουν για τα παιδιά τους μια εκπαίδευση που δεν θα περιορίζεται στη μετάδοση γνώσεων, αλλά θα ενσωματώνει μια πνευματική παιδεία η οποία θα αντιστοιχεί στην παράδοσή τους». Στη μετριοπαθή εκδοχή του, το Ισλάμ πλασάρεται ως νέο κίνημα ενωτικού ουμανισμού. Αν λοιπόν προκύπτει ένα μέγα θέμα, αυτό είναι η αμφισβήτηση της δυτικής ταυτότητας.
Το Ισλάμ ήταν θρησκεία. Σήμερα εξελίσσεται σε ιδεολογία που αμφισβητεί τα θεμέλια του καπιταλισμού. Ιδεολογία που κινητοποιεί με άνεση Δυτικούς κατά της Δύσης στις πιο ακραίες εκφράσεις του. Θέλουμε να κοιτάξουμε πιο πέρα και να δούμε αυτό που έρχεται συντεταγμένα; Ο Ουελμπέκ, που το επιχείρησε ασύντακτα-προκλητικά, όπως κάθε Δυτικός που αγνοεί τους κώδικες της Ανατολής, είδε την επομένη της κυκλοφορίας του βιβλίου του να πυροβολούνται οι ιδέες και η ελευθερία έκφρασης: Γαλλοτραφείς ισλαμιστές δολοφόνησαν τη συντακτική επιτροπή του «Charlie Hebdo».
Μανώλης Κοττάκης
http://www.dimokratianews.gr/content/55702/elegheis-ta-paidia-elegheis-mellon

Καμμένος: Θα έπρεπε να παραιτηθεί ο Ρουμπάτης

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας ΠάνοςΚαμμένος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, είπε ότι η Γαλλία δεν έχει ζητήσει από την Ελλάδα οτιδήποτε σχετικό με πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών.
«Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την ΕΕ για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» επισήμανε ο κ. Καμμένος.
Υπογραμμίζοντας τον πολύ μεγάλο ρόλο που έχουν στον πόλεμο αυτό η ενημέρωση και οι πληροφορίες, ανέφερε ότι ζήτησε και από την ΕΕ, αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.
Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους «η καλύτερα του Daesh ως την "απόλυτη ασύμμετρη απειλή».
«Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τρεις από τους δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας, άλλοι που πέρασαν στην Ελλάδα κατεγράφησαν, ενώ δεν κατεγράφησαν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Υπάρχει πλέον ένα καινούργιο δόγμα που απαιτεί τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Σχετικά με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε ελληνικής εμπλοκής, αφού αναφέρθηκε στις ήδη διεξαγόμενες επιχειρήσεις από Ρωσία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία και στην εμπλοκή της Ρωσίας και ντόπιων στρατιωτικών δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις, είπε οτι «η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξαγάγει συνομιλίες και να οργανώσει μία διεθνή συμμαχία».
«Ζητήσαμε, πριν από το επεισόδιο, να γίνει σύσκεψη και δυστυχώς κάποιοι από την ΕΥΠ επέλεξαν, αντί να έρθουν για να πουν την άποψή τους, να στείλουν έγγραφο στο NATO, στο οποίο λένε ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία. Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα "τόξο" σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» απάντησε ο κ. Καμμένος ερωτηθείς αν ανησυχεί για ενδεχόμενο πρόβλημα απο τους τζιχαντιστές.
Ο κ. Καμμένος εξήρε τις ικανότητες και το επίπεδο πληροφοριών των στελεχών της ΕΥΠ, «που μακάρι οι υπουργοί να διάβαζαν και να εκμεταλλεύονταν προς όφελος της πατρίδας μας». «Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και μιλάμε για τον κ. Πανούση - με τον διοικητή της ΕΥΠ» προσέθεσε.
Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για εσωτερική ασφάλεια, τόνισε οτι κάτι τέτοιο απαγορεύεται απο το Σύνταγμα της χώρας, «με την εξαίρεση της κηρύξεως της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οπότε έχουν συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο».
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, μπορούν να βοηθήσουν στο επίπεδο των πληροφοριών και γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών» ανακοίνωσε.
Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Νικολόπουλος δεν εξελέγη με σταυρό προτίμησης, εξελέγη με λίστα που τον διορίσαμε βουλευτή, γι' αυτό οφείλει να παραδώσει την έδρα του».
Ερωτηθείς για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ή τη χρεία σχηματισμού οικουμενικές κυβέρνησης, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση».
Τέλος, αναφορικά με το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές από τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε «οι βουλευτές της πλειοψηφίας μαζί με την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες δώσαμε μία μεγάλη μάχη προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που θα φέρει την ανάπτυξη και την ελπίδα. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν αποτελεί ένα μνημόνιο το οποίο θα ακολουθεί ένα άλλο μνημόνιο, αλλά μία τελική συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα μας από αυτή τη δίνη των πέντε ετών».
http://newpost.gr/politiki/500083/kammenos-tha-eprepe-na-paraiththei-o-roympaths

Νέα Δημοκρατία: Το χρονικό και το παρασκήνιο μίας εκλογής που δεν έγινε ποτέ

Η προδιαγεγραμμένη αποτυχία, οι αλληλοκατηγορίες, οι συζητήσεις για ίδρυση νέου δεξιού κόμματος

Η Νέα Δημοκρατία από χθες κατέχει μία αρνητική πρωτιά: Είναι το μόνο κόμμα που πήγε σε εσωκομματικές εκλογές και έχασε απέναντι στον ίδιο του τον εαυτό, καθώς η διαδικασία αναβλήθηκε κατόπιν τεχνικών προβλημάτων και εν μέσω αλληλοκατηγοριών μεταξύ των υποψηφίων προέδρων ακόμη και για υπονόμευση της ψηφοφορίας.
Τα σύννεφα είχαν αρχίσει να μαζεύονται κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας και ήταν ορατά από το πρωί του Σαββάτου όταν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή συγκλήθηκε εκ νέου εσπευσμένα, καθώς διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα ένα 24ωρο πριν τις κάλπες. Προβλήματα υπήρχαν ειδικότερα ως προς τη στελέχωση των νομαρχιακών εφορευτικών επιτροπών και την τεχνική υποστήριξη της παρακολούθησης και του ελέγχου της ψηφοφορίας με τον online σύστημα προκειμένου να διαφυλαχθεί το αδιάβλητο της διαδικασίας. Δεν είχαν επίσης παραδοθεί και εγκατασταθεί όλα τα τερματικά.

Ο Κόκκαλης προέβλεπε το ναυάγιο

Το απόγευμα του Σαββάτου το μέλος της ΚΕΦΕ Αλέκος Κόκκαλης με ανάρτηση στο facebook διαπίστωνε “ενδείξεις ότι το σύστημα, ο εξοπλισμός και το έμψυχο δυναμικό ίσως να μην είναι επαρκή για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν” και προεξοφλούσε ουσιαστικά αποτυχία δείχνοντας εκ των προτέρων ως υπεύθυνο το γραμματέα του κόμματος και πρόεδρο της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκο, τη Γενική Δ/νση του Κόμματος, τη Γραμματεία Οργανωτικού και τη Διεύθυνση Πληροφορικής.
Παρόλα αυτά η ΚΕΦΕ εξέδιδε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας ότι όλα ήταν έτοιμα και καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν στα εκλογικά κέντρα για να ψηφίσουν.
Οι κάλπες υποτίθεται ότι θα άνοιγαν στις επτά το πρωί. Το online σύστημα όμως δε λειτούργησε ποτέ, αν και σε ορισμένα τμήματα ξεκίνησε χειρόγραφα η διαδικασία.
Λίγο πριν τις οκτώ οι υποψήφιοι με πρώτο τον Άδωνι Γεωργιάδη και εν συνεχεία τους Κυριάκο Μητσοτάκη και Απόστολο Τζιτζικώστα άρχισαν μέσω twitter να ειδοποιούν τους ψηφοφόρους να μην προσέλθουν ακόμη στις κάλπες.

Το πρόγραμμα που δεν "έτρεξε" ποτέ

Το κύριο τεχνικό πρόβλημα ήταν ότι δεν μπόρεσε να τρέξει το πρόγραμμα (software) που διέθετε η εταιρεία Infosolutions με βάση το οποίο θα υπήρχε online σύνδεση με τους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών. Το αποτέλεσμα ήταν να μην μπορέσει να ανέβει ηλεκτρονικά ο εκλογικός κατάλογος με βάση τον οποίο θα μπορούσε να ελέγχεται η διαδικασία και να αποφευχθούν διπλοψηφίες.
Δόθηκε διορία στην εταιρεία να το διορθώσει μέχρι τις 9:30, ωστόσο φάνηκε πως αυτό δεν ήταν δυνατόν και έτσι συγκλήθηκε εκ νέου η ΚΕΦΕ ενώ ο κ. Μεϊμαράκης από την Κρήτη ζητούσε αναβολή της ψηφοφορίας και απειλούσε με απόσυρση της υποψηφιότητας του. Ο κ. Γεωργιάδης που επρόκειτο να ψηφίσει στο Περιστέρι πήγε τελικά στο εκλογικό τμήμα για να κάνει μία δήλωση με αιχμές. Εν τω μεταξύ μετά από συνεδρίαση διάρκειας μίας ώρας η ΚΕΦΕ πήρε την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές μπροστά στο κίνδυνο να αμφισβητηθεί το αποτέλεσμα.

Η πρόταση υπηρεσιακού προέδρου

Σχεδόν ταυτόχρονα ο κ.Μητσοτάκης τηλεφώνησε στη Μαριέττα Γιαννάκου και της είπε ότι θα την προτείνει για μεταβατική πρόεδρο που θα αναλάμβανε να οδηγήσει το κόμμα με αξιοπιστία στην αναβληθείσα εκλογή. Εκείνη φάνηκε θετική, αλλά μόνον εφόσον συμφωνούσαν όλοι οι υποψήφιοι, κάτι που σύντομα έγινε σαφές ότι δε θα συνέβαινε.
Λίγα λεπτά πριν τις 11 εκδόθηκε η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΦΕ για την αναβολή της ψηφοφορίας, η οποία κατηγορούσε την εταιρεία ότι δεν τήρησε τις συμβατικές της υποχρεώσεις.
Η εταιρεία Ιnfosolutions η οποια είχε αναλάβει και συμβάσεις υποστήριξης πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού επί των ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, φέρεται να είχε προταθεί από τον υπεύθυνο μηχανοργάνωσης της ΝΔ κ.Πέτσα (ο οποίος και αναμένεται σήμερα να παραιτηθεί). Στις 23 Οκτωβρίου η ΚΕΦΕ και οι τέσσερις εκπρόσωπο των υποψηφίων είχαν συμφωνήσει να ανατεθεί στη συγκεκριμένη εταιρεία το έργο καθώς η προσφορά της ήταν 50% φθηνότερη από τις υπόλοιπες και τα οικονομικά του κόμματος της ΝΔ είναι πλέον περιορισμένα.
Το πρωτοφανές φιάσκο είχε εν τω μεταξύ προκαλέσει πλήθος χλευαστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και αντιδράσεις βουλευτών, με πολλούς εξ αυτών να ζητούν τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και ορισμένους να θέτουν και ζήτημα συνεδρίου.

Συνάντηση των τεσσάρων ζητά ο Γεωργιάδης

Ο κ.Γεωργιάδης πρότεινε μία άλλη λύση, να υπάρξει συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων και σχεδόν ταυτόχρονα (αλλά προφανώς όχι σε συνεννόηση) την ίδια πρόταση έκανε και ο κ.Τζιτζικώστας, ο οποίος επιπλέον κάλεσε τον κ.Μεϊμαράκη να παραιτηθεί και να ορίσει μεταβατικό πρόεδρο, προκειμένου εκείνος να οδηγήσει το κόμμα σε ανοιχτή εκλογή πάντα με βάση το καταστατικό.
Συνεργάτες του Μεϊμαράκη ξεκαθάρισαν ότι ο υπηρεσιακός πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε καμία πρόθεση να παραιτηθεί, αφήνοντας αιχμές κατά Τζιτζικώστα για εμπλοκή στην επιλογή της εταιρείας ώστε να μη γίνουν εκλογές, ενώ απέρριπταν την πρόταση για συνάντηση των τεσσάρων.
Με την πρόταση αυτή διαφώνησε και ο κ.Μητσοτάκης, ζήτησε σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας και τήρηση του καταστατικού. Τηλεφώνησε μάλιστα στον κ.Μεϊμαράκη και τον κάλεσε να παραιτηθεί, εισπράττοντας ως απάντηση... τα “γαλλικά” του υπηρεσιακού προέδρου.
Η επιμονή των τριών υπόλοιπων υποψηφίων στην τήρηση του καταστατικού είχε να κάνει με το φόβο ότι η πλευρά Μεϊμαράκη θα δρομολογούσε διαδικασίες με στόχο να πάει σε συνέδριο στις αρχές του 2016, κατηγορώντας τον πως αυτός ήταν ο στόχος του εξαρχής.
Εν τω μεταξύ η εταιρεία επέστρεφε την προκαταβολή που είχε λάβει και η ΝΔ διέρεε ότι θα κάνει μήνυση...
Η αποκάλυψη του News247 ότι υπήρχαν εισηγήσεις στον κ.Τζιτζικώστα, κυρίως από στελέχη προερχόμενα από το σαμαρικό χώρο όπως ο Τάκης Μπαλτάκος και ιδίως ο Μάκης Βορίδης, προκαλούσε αναστάτωση στη ΝΔ, πάνω από την οποία εμφανίστηκε ξανά το φάντασμα της διάσπασης.
Δεν είναι ίσως τυχαίο ότι στη συνέχεια από την πλευρά Μεϊμαράκη έσπευδαν να ξεκαθαρίσουν ότι η διαδικασία θα μπορούσε να επαναληφθεί σε ένα περίπου μήνα με νέα αξιόπιστη εταιρεία και να δηλώσουν κατά της διεξαγωγής συνεδρίου. Και αυτό καθώς καθυστέρηση της διαδοχής θα έδινε αφορμή σε όσους σκέπτονται ή πιέζουν για νέο κόμμα να προχωρήσουν στα σχέδια αυτά, καταγγέλλοντας μεθόδευση παραμονής του κ.Μεϊμαράκη στην ηγεσία χωρίς εκλογές, αλλά και γιατί από την πλευρά του πρώην προέδρου της Βουλής θεώρησαν ότι εάν μετατεθεί η όποια διαδικασία ενδεχομένως να ανέκυπταν και άλλοι υποψήφιο περιπλέκοντας τα πράγματα.
Στο επιτελείο Μεϊμαράκη άλλωστε δήλωναν ότι είχαν ενδείξεις από νωρίς το πρωί για βέβαιη νίκη και μάλιστα έφθασαν στο σημείο να διαρρεύσουν αποτελέσματα από εκλογικά τμήματα ανά την επικράτεια όπου η διαδικασία είχε ξεκινήσει χειρόγραφα και στα οποία ο κ.Μεϊμαράκης εφέρετο να έχει συντριπτικό προβάδισμα.
Σύντομα φάνηκε ότι στον εμφύλιο που είχε ξεκινήσει μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων, η πιο σκληρή κόντρα με αλληλοκατηγορίες για δόλο και σκόπιμη υπονόμευση της διαδικασίας ήταν μεταξύ Μεϊμαράκη- Τζιτζικώστα.
Ουδείς από τους υποψήφιους ούτε και ο κ.Μεϊμαράκης ως υπηρεσιακός πρόεδρος δεν πήγε στη Συγγρού αλλά όλοι παρέμειναν στα γραφεία τους σε συσκέψεις με συνεργάτες και υποστηρικτές τους.
Σε μία τέτοια σύσκεψη στο επιτελείο Τζιτζικώστα παρόντος του κ.Βορίδη ετέθη εκ νέου το ενδεχόμενο ίδρυσης ενός δεξιού κόμματος, χωρίς φυσικά να ληφθεί απόφαση, καθώς αποφάσεις τέτοιου είδους δε λαμβάνονται απλά σε μία σύσκεψη, ενώ άλλωστε η πρόταση αυτή δεν ακούστηκε για πρώτη φορά χθες: Είχε συζητηθεί όταν έκλεισε η συμφωνία υποστήριξης Βορίδη στον κ.Τζιτζικώστα, στη λογική “ή παίρνουμε το μαγαζί ή φτιάχνουμε νέο”.
Ο κ.Μεϊμαράκης εν τω μεταξύ αν και αρχικά σχεδίαζε να μεταβεί στη Βουλή και να κάνει δηλώσεις, αποφάσισε τελικά να εμμείνει χθες στη σιωπή του. Το γεγονός δεν έμεινε ασχολίαστο από την πλευρά Τζιτζικώστα που έθετε με νόημα το ερώτημα: “Γιατί είναι εξαφανισμένος 13ώρες μετά το φιάσκο ο Μεϊμαράκης; Μήπως το έγκλημα ήταν οργανωμένο;”
Από το στρατόπεδο Μεϊμαράκη πάλι εξακολουθούσαν να δείχνουν προς την πλευρά Τζιτζικώστα μέσω του κ.Παπαμιμίκου για την ακύρωση της διαδικασίας. Διέρρεαν επίσης ότι ο κ.Μεϊμαράκης θα ζητούσε συναντήσεις με τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, χωρίς να είναι σαφές πότε και εάν θα συμβεί αυτό.
Η ταραχώδης ημέρα των εκλογών που δεν έγιναν ποτέ έκλεισε με την ανακοίνωση νέας συνεδρίασης της ΚΕΦΕ σήμερα στη μία το μεσημέρι, όπου θα επιχειρηθεί να υπάρξει συμφωνία για ανάθεση στη δεύτερη εταιρεία που είχε υποβάλλει προσφορά και (απόπειρα) για διεξαγωγή εκ νέου των εκλογών στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρώτο γύρο πιθανότατα στις 13 και το δεύτερο στις 20.
Δεν έχει αποσαφηνιστεί εάν θα συνεδριάσει η κοινοβουλευτική ομάδα, όπου το μόνο βέβαιο ήταν πως θα επιβεβαιωνόταν και θα γινόταν πιο βαθύς ο διχασμός που ήδη έχει σημαδέψει τη ΝΔ από χθες.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/nea-dhmokratia-to-xroniko-kai-to-paraskhnio-mias-ekloghs-poy-den-egine-pote.3784767.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Στα χαρακώματα Μεϊμαράκης-Τζιτζικώστας. Καραδοκούν Κυριάκος και Άδωνις

Στη μία το μεσημέρι συνεδριάζει η ΚΕΦΕ. Παραμένει στο τραπέζι η πρόταση Μητσοτάκη για παραίτηση Μεϊμαράκη. Κίνδυνος διχασμού και της κοινοβουλευτικής ομάδας εξ’ αιτίας του διχασμού Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα λέει ο Άδωνις επιμένοντας ωστόσο στη σύγκλησή της

Ένα κόμμα χίλια κομμάτια είναι αυτή τη στιγμή η ΝΔ με τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να βρίσκονται σε κατάσταση σοκ. Ουδείς πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που είχαν πλήρη γνώση των δυσκολιών με τις οποίες εξελισσόταν η οργάνωση της εκλογικής διαδικασίας ανέμενε την έκταση και το μέγεθος της χθεσινής παρωδίας. Πλέον έχουν δημιουργηθεί εκφυλιστικές καταστάσεις και είναι έκδηλη η αμηχανία ως προς το αν υπάρχει και ποια θα είναι η επόμενη μέρα της ΝΔ, ενώ όλοι ζητούν τα κεφάλια όλων επί πίνακι για να αποδοθούν ευθύνες για τη χτεσινή εξευτελιστική τροπή μιας εκλογικής αναμέτρησης που ποτέ δεν έγινε.
Στη μεσημεριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής θα διαφανεί αν υπάρχει διάθεση αποκλιμάκωσης από τα αντιμαχόμενα στρατόπεδα που αλληλοκατηγορούνται για το ποιος έχει την ευθύνη των κατά φαντασία εκλογών της 22ας Νοεμβρίου ή αν τελικά η τροπή των εξελίξεων έχει αποκτήσει τη δική της δυναμική καθιστώντας αδύνατη οποιαδήποτε παρέμβαση για να εμποδιστούν τα χειρότερα.
Προς το παρόν και οι τέσσερις υποψήφιοι φαίνεται να συγκλίνουν στο να εκκινήσει η διαδικασία από εκεί που έμεινε το Σάββατο και αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες αναζητείται είναι η πιθανή ημερομηνία άμεσης διεξαγωγής των χτεσινών εκλογών που αναβλήθηκαν με επίσημο αιτιολογικό την αδυναμία τεχνικής υποστήριξης της διαδικασίας.
Ουσιαστικά το μήνυμα που μεταδίδεται από τα τέσσερα επιτελεία των υποψηφίων είναι η αναζήτηση μιας Κυριακής μέσα στο Δεκέμβριο με πιθανές ημερομηνίες την 6η ή τη 13η Δεκεμβρίου που θεωρείται και πιο ρεαλιστικός στόχος καθώς εκτός όλων των άλλων στις 5 Δεκεμβρίου η ΝΔ θα κληθεί να δώσει και μια κοινοβουλευτική μάχη με την κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό.
Το θέμα της εξεύρεσης ημερομηνίας είναι εύκολη υπόθεση αν κανείς δεχτεί ως αιτία του χτεσινού φιάσκου με την αναβολή των εκλογών τα τεχνικά προβλήματα που ανέκυψαν με την αδυναμία της επιλεχθείσας εταιρείας να υποστηρίξει μηχανογραφικά την εκλογική διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έτοιμη λύση στη Λεωφόρο Συγγρού για να αποφευχθούν χρονοτριβές και είναι η άμεση ανάθεση του έργου στην εταιρεία πληροφορικής που είχε καταθέσει τον Οκτώβριο τη δεύτερη καλύτερη προσφορά και είχε απορριφθεί για να δοθεί το έργο στην infosolutions.
Πάντως το μείζον ζήτημα είναι πολιτικό όπως καταδεικνύει και η στάση των τεσσάρων υποψηφίων. Από τη μια μεριά Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Απόστολος Τζιτζικώστας βρίσκονται στα χαρακώματα. Κύκλοι του δεύτερου καταλογίζουν μεθόδευση και κάνουν λόγο για «οργανωμένο έγκλημα» από τον πρώτο, ενώ συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη δείχνουν ως υπαίτιο της αναβολής των εκλογών τον κ. Τζιτζικώστα. Ταυτόχρονα υποστηρικτές του νυν προέδρου της ΝΔ επιρρίπτουν ευθύνες για τη χθεσινή εξέλιξη εμμέσως προς την πλευρά του Μακεδόνα πολιτικού λέγοντας -εν μέσω των σεναρίων για εισηγήσεις που δέχεται ο Απόστολος Τζιτζικώστας για ίδρυση νέου δεξιού κόμματος- ότι όφελος από το χτεσινό φιάσκο έχει μόνο όποιος θέλει την απαξίωση της ΝΔ για να φτιάξει καινούργιο κόμμα.
Την ίδια στιγμή Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, που επιρρίπτουν πολιτικές ευθύνες στον κ. Μεϊμαράκη για την αδυναμία διεξαγωγής των εκλογών, όλα δείχνουν ότι καραδοκούν στη γωνία και περιμένουν την εξέλιξη της αδυσώπητης κόντρας μεταξύ Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας σε τηλεοπτική του συνέντευξη (MEGA) χτες βράδυ ότι ο διχασμός μεταξύ των δύο (Μεϊμαράκη-Τζιτζικώστα) ελλοχεύει τον κίνδυνο διχασμού και της κοινοβουλευτικής ομάδας αν και την ίδια στιγμή επιμένει να ζητάει τη σύγκλησή της.
Στο πλαίσιο αυτό πάντως παραμένει στο τραπέζι η πρόταση που έχει πέσει επίσημα από τον κ. Μητσοτάκη που ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη και την ανάληψη της μεταβατικής προεδρίας από άλλο πρόσωπο που θα αναλάβει την διεξαγωγή των εκλογών. Ωστόσο οι πληροφορίες από το περιβάλλον του κ. Μεϊμαράκη επιμένουν πως δεν εξετάζεται τέτοιο ενδεχόμενο από την πλευρά του νυν προέδρου του κόμματος αν και προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν προέβη σε καμία δημόσια παρέμβαση χτες μετά την πρωινή αναβολή των εκλογών ενώ δεν μετέβη ούτε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού.
Μάλιστα αυτό εξηγεί εν μέρει και το γεγονός ότι δεν έχει απαντηθεί εκ μέρους του κ. Μεϊμαράκη και το αίτημα που έχει κατατεθεί από πολλούς βουλευτές στην πλειοψηφία τους υποστηρικτές του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ενώ και μπροστά στην πίεση αυτή ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Γιάννης Πλακιωτάκης που συγκαταλέγεται σύμφωνα με πληροφορίες στους υποστηρικτές του κ. Μεϊμαράκη θέλησε να εκτονώσει αυτές τις πιέσεις και να κερδηθεί χρόνος να ηρεμήσουν τα πνεύματα πιέζοντας ουσιαστικά χτες βράδυ με δημόσια παρέμβασή του τον κ. Παπαμιμίκο να συγκαλέσει πρώτα την ΚΕΦΕ όπως και έγινε.
Στο μεταξύ η αυριανή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ υπό την προεδρία του Αντρέα Παπαμιμίκου μπορεί να ερμηνευτεί και ως διάθεση του τελευταίου να μην παραιτηθεί από τη θέση του αν και έχει γίνει αποδέκτης της κατακραυγής σχεδόν σύσσωμης της ΝΔ ως πρωταίτιου της αδυναμίας διεξαγωγής των εκλογών.
http://news247.gr/eidiseis/politiki/nea-dhmokratia-sta-xarakwmata-meimarakhs-tzitzikwstas-karadokoun-kyriakos-kai-adwnis.3784761.html