Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Εθνομηδενιστές εν δράσει! Ο Γιούνκερ έχει ίδιες απόψεις με τους λεγόμενος αναρχικούς!

Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερηεφεύρεση!
 
Σε μια δήλωση-έκπληξη προχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλόντ Γιούνκερ χαρακτηρίζοντας τα σύνορα ως «την χειρότερη εφεύρεση στην ιστορία».
Ο Γιούνκερ ζήτησε από τους ευρωπαίους ηγέτες να ανοίξουν τα σύνορα σε όλη την ΕΕ παρά το κόμα μεταναστών και τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γηραιά Ηπειρο.
Μιλώντας στο Media Academy Alpbach το πρωί της Δευτέρας, ο Γιούνκερ ήταν σαφής: «Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση που έγινε ποτέ από τους πολιτικούς».
«Πρέπει να πολεμήσουμε ενάντια στον εθνικισμό, έχουμε το καθήκον να μην ακολουθούμε τους λαϊκιστές, αλλά να μπλοκάρουμε την λεωφόρο του λαϊκισμού» είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν ακόμη επισημαίνοντας πως παρά την παγκοσμιοποίηση και τα ευρωπαϊκά προβλήματα, «δεν πρέπει να χάνουμε τον στόχο μας».
Εκπρόσωπος της Πρωθυπουργού της Βρετανίας σχολίασε ότι με τις απόψεις Γιούνκερ δεν συμφωνεί η Τερέζα Μέι.


Πηγή: Δήλωση-έκπληξη από Γιούνκερ: Τα σύνορα είναι η χειρότερη εφεύρεση! | iefimerida.grhttp://www.iefimerida.gr/news/284348/dilosi-ekplixi-apo-gioynker-ta-synora
 
 

Ο μονίμος εκπρόσωπος της Συρίας στον ΟΗΕ Bachar Al-Jaafari - Σκότωσαν πολίτες.Χτύπησαν αυτοκινητόδρομους, γέφυρες, σχολεία και νοσοκομεία

Η πετρελαϊκή και φυσικού αερίου βιομηχανία της Συρίαςυποβλήθηκε σε κολοσσιαίες απώλειες από τις δράσεις της διεθνούς λυκοσυμμαχίας των ΗΠΑ.
Οι δράσεις της συμμαχίας που αντικειμενικό σκοπό έχουν στα χαρτιά τουλάχιστον την καταπολέμηση μόνο μιας οργάνωσης τζιχαντιστικής από τις χιλιάδες που δρουν στη Συρία αυτή του Ισλαμικού Κράτους επέφεραν ζημία της τάξης των 2 δις δολαρίων στην πετρελαϊκή και φυσικού αερίου συριακή βιομηχανία κατήγγειλε ο μόνιμος εκπρόσωπος της Συριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ ο πρέσβης Bachar Al-Jaafari,σε παρέμβασή του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.
Ο διπλωμάτης υπενθύμισε ότι η αμερικανική συμμαχία έκνομη « σχηματίστηκε χωρίς το πράσινο φως του ΟΗΕ και της συριακής κυβέρνησης  « .
« Αυτή άρχισε να πραγματοποιεί χτυπήματα κατά αθώων πολιτών στη Συρία και σε υποδομές όπως αυτοκινητόδρομους,γέφυρες,εργοστάσια,σχολεία και νοσοκομεία.
Τα χτυπήματα της διεθνούς συμμαχίας εναντίον της συριακής βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αέρίου προκάλεσαν ζημία που εκτιμάται στα 2 δις δολάρια το μίνιμουμ »,δήλωσε ο διπλωμάτης.
Ομοίως υπενθύμισε στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το βομβαρδισμό της κεντρικής μονάδας του Υδροηλεκτρικού εργοστασίου 1,000-megawatt στην περιοχή του Χαλεπίου τον τελευταίο Οκτώβρη που προακάλεσε ζημιά 1,2 δις δολάρια.
« Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισοπεδώθηκε από ένα μόνο χτύπημα των περιστεριών της « pax americana » – αμερικανικής ειρήνης « , σάρκασε τους εισβολείς στρατοκράτες του Πενταγώνου ο Bachar Al–Jaafari.
Κατά τη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία ο διπλωμάτης απαρίθμησε και τις πρόσφατες αεροπορικές επιδρομές της συμμαχίας εκ των οποίων μία των γαλλικών δυνάμεων στην περιοχή του Manbij προκάλεσε το θάνατο δεκάδων πολιτών.sputnik 23.8.16
O σύριος διπλωμάτης επίσης κατήγγειλε ότι το εμπάργκο και οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία  έχουν επηρεάσει σοβαρά όλους τους τομείς της οικονομίας και τα νοικοκυριά.Τόνισε δε ότι Σ Αραβία,Τουρκία και Κατάρ υποστηρίζουν οικονομικά και στρατιωτικά τις τακφιριστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στη χώρα του..tasnim
ΥΓ. Ο μόνιμος πρέσβης της Συρίας στα Ηνωμένα Έθνη τελεί υπό ιδιότυπη ομηρία της Αμερικανικής « Δημοκρατίας ».Τελεί υπό περιοριστικούς όρους αφού του απαγορύεται η μετάβαση σε άλλες πόλεις πλην της Νέας Υόρκης για να μην συσπειρώνει και δημιουργεί φιλοσυριακό ρεύμα.Αυτό καταγγέλεται από ενώσεις της συριακής διασποράς που συλλέγουν υπογραφές και καταθετουν υπομνήματα διαμαρτυρίας.
dimpenews.com

Γιατί οι Γερμανοί θα κληθούν να μαζέψουν τρόφιμα και νερό για δέκα ημέρες

Για πρώτη φορά μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, ηγερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να καλέσει τους πολίτες της χώρας να συγκεντρώσουν αποθέματα τροφίμων και νερού, για την περίπτωση που χρειαστεί να αντιμετωπίσουν μια επίθεση ή μια καταστροφή, υποστηρίζει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung.
Η Γερμανία έχει τεθεί σε κατάσταση συναγερμού μετά τις δύο επιθέσεις ισλαμιστών και το μακελειό που προκάλεσε ένας ψυχικά ασταθής έφηβος τον περασμένο μήνα.
Το Βερολίνο ανακοίνωσε πρόσφατα μέτρα στο πλαίσιο των οποίων θα αυξηθούν οι δαπάνες για την αστυνομία και τις δυνάμεις ασφαλείας και θα δημιουργηθεί ειδική μονάδα καταπολέμησης της τρομοκρατίας και του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο.
«Ο πληθυσμός θα είναι υποχρεωμένος να συγκεντρώσει προμήθειες φαγητού για δέκα ημέρες» γράφει η εφημερίδα, υποστηρίζοντας ότι αυτό προβλέπεται στην «Αντίληψη για την Πολιτική Προστασία», ένα σχέδιο που έχει προετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια κοινοβουλευτική επιτροπή ήταν εκείνη που ζήτησε να καταρτιστεί η στρατηγική της πολιτικής άμυνας, το 2012.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε ότι το σχέδιο θα συζητηθεί από το υπουργικό συμβούλιο την Τετάρτη και θα παρουσιαστεί από τον υπουργό το απόγευμα της ίδιας ημέρας. Απέφυγε όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο της πρότασης.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι με βάση το σχέδιο οι κάτοικοι θα πρέπει να αποθηκεύουν πόσιμο νερό για πέντε ημέρες.
Στην έκθεση, έκτασης 69 σελίδων, σημειώνεται ότι δεν θεωρείται πιθανή μια επίθεση σε γερμανικό έδαφος.
Ωστόσο, ζητείται προληπτικά από τους πολίτες να προετοιμαστούν αναλόγως «για μια εξέλιξη που θα μπορούσε να απειλήσει την ύπαρξή μας και δεν μπορεί να αποκλειστεί κατηγορηματικά στο μέλλον» συνεχίζει το δημοσίευμα.

http://www.tribune.gr/world/news/article/275405/giati-germani-tha-klithoun-na-mazepsoun-trofima-ke-nero-gia-deka-imeres.html

Εικόνες καταστροφής Φονικός σεισμός στην Ιταλία: Στους 37 οι νεκροί από τα 6,2 Ρίχτερ

Φόβοι πως ο απολογισμός θα αυξηθεί  - Τουλάχιστον 150 άνθρωποι οι εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια κτιρίων - Το αδιαχώρητο στα νοσοκομεία 

Ολόκληρη η Κεντρική Ιταλία συγκλονίστηκε τα ξημερώματα από τον ισχυρό σεισμό των 6,2 Ρίχτερ που έχει σκοτώσει τουλάχιστον 37 ανθρώπους ενώ έχει προκαλέσει όπως φαίνεται μεγάλες ζημιές σε χωριά και πόλεις. Το γεγονός ότι ο σεισμός σημειώθηκε τα ξημερώματα στις 3:36 τοπική ώρα (4:36 π.μ. ώρα Ελλάδας) τότε δηλαδή που όλοι βρίσκονταν στα σπίτια τους και κοιμόντουσαν δημιουργεί εύλογη ανησυχία.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο Ansa, το επίκεντρό της είχε βάθος μόλις 4 χλμ και εντοπίζεται σε απόσταση 2 χλμ από την κοινότητα Ακούμολι. Άλλες δύο ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις καταγράφηκαν περίπου μία ώρα αργότερα, σε διάστημα μόλις ενός λεπτού μεταξύ τους, ενώ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες είχαν καταγραφεί άλλοι 50 μετασεισμοί, μικρότερης έντασης.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό οι νεκροί ξεπερνούν τους 37, ενώ ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν τουλάχιστον 150 άνθρωποι εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια. 

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλες τις κεντρικές περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανόμενης και της ιταλικής πρωτεύουσας, και ιδίως στις περιφέρειες Ούμπρια και Μάρκε.
Ο δήμαρχος του χωριού Αματρίτσε, το οποίο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Ριέτι, δήλωσε στην RAI ότι η σεισμική δόνηση προκάλεσε υλικές ζημιές και διέκοψε την πρόσβαση σε δρόμους του χωριού. «Η μισή πόλη δεν υπάρχει πια», δήλωσε. «Πρακτικά, η πόλη έχει καταστραφεί. Υπάρχουν άνθρωποι κάτω από τα ερείπια», συμπλήρωσε ο δήμαρχος. Κάτοικοι της πόλης περιγράφουν στην ιταλική εφημερίδα La Strada σκηνές πανικού, με τους πολίτες να πετάγονται από τα κρεβάτια τους στους δρόμους, συναγερμούς και σειρήνες να ηχούν, ενώ όλοι ήταν τρομοκρατημένοι.

Σημαντικές ζημιές έχουν υποστεί οι κοινότητες Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Αματρίτσε, σε απόσταση λίγων χλμ από το επίκεντρο. Mε την πάροδο του χρόνου, πολίτες, συνεργεία και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ανέσυραν κι άλλες σορούς, ενώ άγνωστος είναι ακόμη ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονται παγιδευμένοι στα χαλάσματα. 

Στο νοσοκομείο της πόλης επικρατεί το αδιαχώρητο, οι τραυματίες στοιβάζονται σε φορεία στους διαδρόμους, ακόμη κι έξω από το κτήριο. Άλλοι τραυματίες μεταφέρονται στην πρωτεύουσα της επαρχίας, το Ριέτι, ενώ οι ήδη νοσηλευόμενοι ασθενείς διακομίζονται σε άλλα νοσοκομεία.

Η πρόσβαση στην πόλη είναι δύσκολη, η γέφυρα πάνω από τον χείμαρρο Καστελάνο έχει καταστεί επικίνδυνη, ενώ και στα άλλα χωριά της περιοχής, όπου οι ζημιές είναι μικρότερες, οι κάτοικοι παραμένουν έξω από τα σπίτια τους.

Οι ίδιοι οι κάτοικοι σε πολλές περιπτώσεις προσπαθούν να βοηθήσουν γείτονες και φίλους. Περίπου δεκαπέντε άνθρωποι έσκαβαν με τα χέρια κάτω από τα ερείπια ενός σπιτιού, από όπου άκουγαν τις κραυγές μιας μάνας και του μωρού της, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, επικαλούμενη αυτόπτη μάρτυρα, φωτογράφο του ιταλικού πρακτορείου. «Άκουγαν τα ουρλιαχτά της μάνας και του μωρού», είναι η συγκλονιστική περιγραφή του.

http://www.protothema.gr/world/article/604862/ishuros-seismos-62-rihter-stin-kedriki-italia/

Η κρίση της “μέσης ηλικίας”: Προβλήματα και αλλαγές Πότε αρχίζει η “μέση ηλικία”; Για τους πολύ νέους, μεσήλικας μπορεί να θεωρείται και κάποιος με ηλικία γύρω στα 35 με 40. Οι σημερινοί σαραντάρηδες όμως, μέση ηλικία μπορεί να θεωρούν τα 55 έτη και άνω.

Συνήθως τα 45 χρόνια είναι η αρχή της μέσης ηλικίας, κάτι που δεν έχει τελικά τόση μεγάλη σημασία, όσο έχει η ψυχολογία των ανθρώπων σε αυτή τη φάση της ζωής τους και η γνωστή σαν “κρίση μέσης ηλικίας”, όπως διαμορφώνεται μετά από κάποια χρόνια ζωής.
Είναι λοιπόν κάτι που πρέπει να φοβόμαστε; Μελέτες έχουν δείξει, ότι οι περισσότεροι ερωτηθέντες σχετικά με την κρίση της μέσης ηλικίας, αποδέχονται ότι πραγματικά υπάρχει κάποιο πρόβλημα, καθώς και αλλαγές και όλοι είναι πρόθυμοι να περιγράψουν σε τι αφορούν αυτά.
Σχετικά με τις γυναίκες, εκείνες επηρεάζονται και από αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση, οπότε οι συμπεριφορές τους δεν σχετίζονται απόλυτα με την κρίση που αφορά τους άνδρες. Συνήθως η κρίση της μέσης ηλικίας, αφορά τους άνδρες, οι οποίοι σύμφωνα με αναφορές γυναικών σε έρευνες που έχουν γίνει, γίνονται εγωιστές και παρορμητικοί.
Επίσης η κρίση αυτή είναι ιδιαίτερα σκληρή με άνδρες υψηλού μορφωτικού επιπέδου, καλλιτέχνες, συγγραφείς κλπ. Οι διανοούμενοι και ευφυείς άνδρες, αντιμετωπίζουν περισσότερα προβλήματα με τη ψυχοσύνθεσή τους στη μέση ηλικία. Παρατηρείται επίσης και μεγάλο ποσοστό θνησιμότητας σε άνδρες αυτής της κατηγορίας, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δεν είναι κάτι που δεν μπορούν να αποφύγουν.
Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν, οι άνδρες άνω των 40 ετών, ιδιαίτερα οι ιδιοφυείς, εξαντλώντας όλη τη δυναμική που είχαν νεότεροι, αρχίζουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ισορροπία τους. Αυτό τους κάνει συχνά να παραιτούνται από την ενεργό δράση ή απλά να εξαφανιστούν από το προσκήνιο λόγω αδυναμίας.
Άλλοι αρχίζουν να παρουσιάζουν αγωνία και φόβο για τις μέχρι τώρα δραστηριότητές τους και γίνονται ιδιαίτερα ανασφαλείς, όταν έχουν περάσει τα 50 χρόνια ζωής. Γι’αυτό και σε πολλές περιπτώσεις ανακάμπτουν και δημιουργούν το καλύτερό τους έργο, όταν περνούν αυτήν την κρίση.
Σε πολλές περιπτώσεις, η μέση ηλικία κάνει αυτούς τους ανθρώπους πιο παραγωγικούς και δραστήριους, σχεδόν όσο ήταν πιο νέοι, μετριάζοντας όμως την επιπολαιότητα της εφηβείας και κάνοντάς τους πιο δημιουργικούς.

Πέρα όμως από τους διανοούμενους, τους εφυείς και έξυπνους ανθρώπους, η κρίση της μέσης ηλικίας αφορά και τους απλούς, καθημερινούς ανθρώπους. Πολλοί αρχίζουν να λυπούνται για τα λίγα χρόνια ζωής, που αισθάνονται ότι τους απομένουν. Αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η ζωή τελειώνει κάποτε και ίσως να μην έχουν κάνει ή να μην προλάβουν να κάνουν όσα ονειρεύονταν πιο νέοι. Η περίοδος που ο άνθρωπος δεν είναι ούτε νέος αλλά ούτε και πολύ μεγάλος, του δημιουργεί συχνά συναισθηματική φόρτιση, που εκφράζεται με πολλούς τρόπους.

Για κάποιους απομυθοποιούνται πρόσωπα, επιλογές και καταστάσεις που ίσχυαν μέχρι τώρα. Για άλλους κυριαρχεί η αλαζονεία για όσα πέτυχαν ή η πλήρης απογοήτευση και τα ελάχιστα επιτεύγματα ή τα λάθη τους. Η σύγκριση των νεανικών τους χρόνων με τη σημερινή τους ζωή, είναι αναπόφευκτη. Η αμφισβήτηση βρίσκεται παντού, στον τρόπο ζωής, στις επιλογές, στις ξαφνικές αλλαγές, σαν μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία. Για όσους αισθάνονται ότι με τις μέχρι τώρα επιλογές τους περισσότερο έχασαν παρά κέρδισαν, η επανεξέταση της ζωής τους μπορεί να επιφέρει κατάθλιψη, άγχος και παρορμητικές κινήσεις.
Ένα καλός τρόπος να αντιμετωπίσει ένας μεσήλικας παρόμοιες καταστάσεις, είναι να εστιάσει σε ό,τι έχει πετύχει μέχρι τώρα, να αισθανθεί την πραγματικότητα και να δώσει βάρος σε αξίες που κάνουν όμορφη τη ζωή του, π.χ. τα παιδιά, η οικογένεια, η επαγγελματική ζωή που διήνυσε, με τα όποια προβλήματά της κλπ. Ακόμα και αν αυτά του φαίνονται λίγα, είναι η ζωή του και πρέπει να σταθεί ήρεμα και αγαπώντας το παρελθόν, τα λάθη και τις επιλογές του, να συνεχίσει να απολαμβάνει τη ζωή του στο μέλλον, ακόμα κι αν δεν υπάρχουν φιλοδοξίες ή νέες ευκαιρίες.
Η ισορροπία είναι αυτό που χρειάζεται κανείς στη μέση ηλικία και η σωστή αυτοκριτική, έτσι ώστε να αποτραπούν βεβιασμένες κινήσεις, όπως η εγκατάλειψη μια καλής δουλειάς ή της οικογένειας ή συντρόφου.

Τα προβλήματα που εμφανίζονται σε όσους περνούν με άσχημο τρόπο αυτήν την κρίση, μπορούν να είναι ένα διαζύγιο, το αλκοόλ ή η κατάθλιψη, ακόμα και έλλειψη ενδιαφέροντος για εργασία.
Τέλος, οι ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι η μέση ηλικία δεν είναι κάτι που πρέπει να μας αγχώνει ούτε να ασχοληθούμε ιδιαίτερα με αυτό. Μπορεί να πρόκειται αληθινά για μια ‘κρίση’, αλλά εφόσον αφορά το μέσον της ζωής, θα πρέπει πολύ χαλαρά και με επιείκεια να εκτιμήσουμε το παρελθόν και να αναθεωρήσουμε τη στάση μας με θετικό τρόπο απέναντι στη ζωή, για το μέλλον που είναι μπροστά.
http://www.iatronet.gr/ygeia/psyxiki-ygeia/article/28982/i-krisi-tis-mesis-ilikias-provlimata-kai-allages.html