Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Διαταραγμένη η ισορροπία στον ΛΑΟΣ

Γ. Π. Τερζης

Επειτα από πολύ καιρό που «σερνόταν» στο αυτοδιοικητικό γήπεδο, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης αποφάσισε αίφνης να «παίξει μπάλα». Η φράση ανήκει σε βουλευτή του κόμματος, που δήλωνε το απόγευμα της Πέμπτης, λίγη ώρα μετά την άρση του χρίσματος προς τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη, ικανοποιημένος από τον πολιτικό ελιγμό του προέδρου του.




Και η αλήθεια είναι ότι, έπειτα από πολύ καιρό, οι περισσότεροι βουλευτές του κόμματος εμφανίστηκαν θετικοί. Αλλωστε, για πολλούς εξ αυτών, η κίνηση του κ. Καρατζαφέρη σε συνδυασμό με την πρόθεσή του να κατεβάσει υποψηφίους, πέραν της Κεντρικής Μακεδονίας, και στις περιφέρειες Αττικής, Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτης, αποτελεί προσωπική δικαίωση.



Προ εβδομάδων ήταν οι κ. Μάκης Βορίδης, Αδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Βελόπουλος που ζήτησαν αυτόνομη κάθοδο του κόμματος στις εκλογές. Τότε όλα έδειχναν ότι ο κ. Καρατζαφέρης κινείται στην «ασφάλεια» της υποστήριξης των εκλεκτών της Ρηγίλλης. Τόσο δημοσίως όσο, κυρίως, παρασκηνιακά επεδίωκε να εμφανίσει εαυτόν ως φορέα πολλών προτάσεων προς τη Ρηγίλλης για υποψηφίους που θα απολάμβαναν στήριξης και από τα δύο κόμματα.



Η αλήθεια της μέχρι πρότινος υποτονικής στρατηγικής επιλογής του κ. Καρατζαφέρη δεν περιορίζεται, προφανώς, μόνον στην «παραταξιακή» του συνείδηση. Εδράζεται, κατά κύριο λόγο, στον, κατά πολλούς, «φόβο» του κ. Καρατζαφέρη ότι το προσωπικό του δημιούργημα, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, αλλά και τα δικά του παιδιά, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αποκτούν δυναμική που αργά ή γρήγορα θα απειλούσε και τον ίδιο.



Για πολλούς, η αμφισβήτηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας του κόμματος με όρους «αρχηγικής αυθεντίας» ήταν ζήτημα χρόνου. Η αντίδραση των «παιδιών», όπως αρέσκεται να τα αποκαλεί στις τηλεοπτικές του εμφανίσεις ο κ. Καρατζαφέρης, που εκδηλώθηκε μέσω της δημοσιοποίησης της θέσης τους υπέρ της αυτόνομης καθόδου του κόμματος, αποτέλεσε «καμπάνα» για τον κ. Καρατζαφέρη. Αρχικά, αντέδρασε με οργή. Κατάλαβε, ωστόσο, ότι πολύ σύντομα θα εκαλείτο να βρεθεί εκ νέου αντιμέτωπος με την «απείθεια» των βουλευτών του. Και αναζητούσε τρόπους εκτόνωσης της πίεσης. Η επιλογή του κ. Σαμαρά στο πρόσωπο του κ. Βασίλη Κικίλια τού έδωσε την πρώτη ευκαιρία. Η επίδειξη πυγμής του προέδρου της Ν. Δ. επί του Παν. Ψωμιάδη του παρείχε την αφορμή. Και πλέον, ο κ. Καρατζαφέρης χαράσσει, με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο, τον δρόμο που του είχαν υποδείξει προ καιρού οι βουλευτές του.



Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν ελύθησαν ως διά μαγείας. Τουναντίον!



Και αν στην Κεντρική Μακεδονία η ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Κ. Κιλτίδη (ως ανεξάρτητου, με τη στήριξη του ΛΑΟΣ) αποτελεί μία ασφαλή επιλογή, στην περιφέρεια Αττικής ο προβληματισμός παραμένει.



«Κατεβάζεις το πιο προβεβλημμένο στέλεχός σου με τον κίνδυνο να αποκτήσει σημαντική δύναμη και να σε υπερκεράσει ή, έστω, να πάρει την “προίκα” του και να φύγει ή κατέρχεσαι με μία υποψηφίοτητα χαμηλότερου προφίλ, χάνοντας την ευκαιρία να εγγράψεις ένα πρωτόγνωρο ίσως ποσοστό για το κόμμα;». Αυτό μοιάζει να είναι το δίλημμα του κ. Καρατζαφέρη που ξέρει, όπως άλλωστε αναγνωρίζουν και στη Ρηγίλλης, ότι μία ενδεχόμενη υποψηφιότητα του κ. Μάκη Βορίδη θα ήταν ιδιαιτέρως ισχυρή έναντι του κ. Β. Κικίλια.



Ο κ. Καρατζαφέρης μοιάζει να μη θέλει να κάνει τη «χάρη» στον κ. Βορίδη, τον οποίο δεν κρύβουν ότι θα ήθελαν στις τάξεις τους τόσο η Ν. Δ. όσο και η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ ο ίδιος σημειώνει σε κάθε ευκαιρία ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ανασύνθεσης της κεντροδεξιάς, στις οποίες προφανώς θα ήθελε να πρωταγωνιστήσει. Ο κ. Καρατζαφέρης θεωρεί ότι ο κ. Βορίδης -αλλά και οι υπόλοιποι βουλευτές- του οφείλει. Αυτός δημιούργησε το κόμμα που τους ανέδειξε και όπως ανέφερε ο ΛΑΟΣ είναι το «καλό πλυντήριο», αυτό δηλαδή που τους ξέπλυνε από τις αμαρτίες του παρελθόντος. Ηταν μία σαφής υπόμνηση για το ακροδεξιό παρελθόν του κ. Βορίδη. Ενα δείγμα ότι ο έμπειρος πολιτικός, αν απαιτηθεί, θα δώσει τη μάχη έναντι του «δελφίνου». Εστω και αν η μέχρι πρότινος ισορροπία δυνάμεων στον ΛΑΟΣ είναι εμφανώς πια διαταραγμένη...



http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_05/09/2010_413906

Αναπροσαρμογή σταθμών και τιμών διοδίων

Έως το τέλος του έτους αναμένεται να λειτουργήσει το καινούργιο σύστημα διοδίων στην Εγνατία Οδό, ενώ ακόμα δύο σταθμοί, ένας στον Μαλιακό και ένας στην Πελοπόννησο θα πάρουν «πράσινο φως» από το υπουργείο Υποδομών μέσα στους επόμενους μήνες. Πιο άμεσες θα είναι οι αυξήσεις στα διόδια της Εθνικής Οδού Κορίνθου - Τριπόλεως, που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ μέσα στον Σεπτέμβριο.




Η καλοκαιρινή «ανακωχή» στο μέτωπο των διοδίων ήταν μικρής διάρκειας, αφού στο προσεχές διάστημα το τοπίο στους εθνικούς οδικούς άξονες που έχουν παραχωρηθεί σε ιδιώτες, αλλά και στην Εγνατία Οδό, πρόκειται να αλλάξει και πάλι. Πιο συγκεκριμένα:



Πελοπόννησος. Οι πρώτες εξελίξεις έρχονται από την Εθνική Οδό Κορίνθου - Τριπόλεως. Όπως ανακοινώθηκε στα μέσα του καλοκαιριού, η εταιρεία πρόκειται να προχωρήσει σε αυξήσεις που ξεπερνούν το 50% στους δύο σταθμούς διοδίων που λειτουργεί (σύμφωνα, βεβαίως, με τα όσα ορίζει η σύμβαση παραχώρησης). Για παράδειγμα, η τιμή διέλευσης για ένα Ι.Χ. από 1,40 ευρώ θα εκτιναχθεί στα 2,30 ευρώ για το Σπαθοβούνι και στα 2,20 για τη Νεστάνη.



Πιο αισθητές θα είναι οι αυξήσεις για τα βαρέα οχήματα: στα μεγάλα φορτηγά η τιμή αυξάνεται στο Σπαθοβούνι από 5,10 ευρώ στα 8,20 ευρώ και στη Νεστάνη από 4,90 στα 7,80 ευρώ. Η ακριβής ημερομηνία από την οποία θα ισχύσει η αύξηση δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι μέσα στον Σεπτέμβριο.



Στον ίδιο οδικό άξονα, αρκετά νοτιότερα, αναμένεται να λειτουργήσει ένας νέος σταθμός διοδίων μέσα στο έτος. Πρόκειται για τον σταθμό Ασέας, η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει όταν παραδοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα Τρίπολης - Αθήναιου, μήκους 12 χιλιομέτρων. Οταν ολοκληρωθεί, το τμήμα θα ενωθεί με ένα υφιστάμενο (σε κυκλοφορία σήμερα) τμήμα 15 χιλιομέτρων που κατασκευάστηκε κυρίως από το Δημόσιο. Ετσι η Εθνική Οδός θα φθάνει πλέον έως το Λεύκτρο, λίγο μετά τη Μεγαλόπολη.



Μαλιακός. Πιο άμεση εκτιμάται ότι θα είναι η λειτουργία του νέου σταθμού διοδίων στην Αγία Τριάδα (κοντά στις Θερμοπύλες), ο πρώτος στον Μαλιακό. Ο σταθμός είναι έτοιμος καθώς το ολοκληρωμένο τμήμα της Εθνικής Οδού στον Μαλιακό έχει παραδοθεί στην κοινοπραξία «Νέα Οδός». Για να λειτουργήσει ο σταθμός χρειάζεται να δοθεί το «πράσινο φως» από το υπουργείο Υποδομών. Υπενθυμίζεται ότι ολόκληρη η Εθνική Οδός στον Μαλιακό, που ανακατασκευάζεται ως δημόσιο έργο, θα παραδοθεί στη «Νέα Οδό», προκειμένου να λειτουργήσουν δύο σταθμοί διοδίων από τους οποίους θα χρηματοδοτηθεί η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (Ε65).



Εγνατία. Το καλοκαίρι τοποθετούσε χρονικά ο υπουργός Υποδομών κ. Δημ. Ρέππας την έναρξη λειτουργίας διοδίων στην Εγνατία Οδό. Το καλοκαίρι παρήλθε, ωστόσο η τελική ημερομηνία δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί. Σύμφωνα με τα όσα είπε στα τέλη Μαΐου ο υπουργός, τα διόδια Μαλγάρων θα αυξάνονταν σε 2,80 ευρώ από 2 ευρώ σήμερα (προκειμένου να χρηματοδοτήσουν... το κλείσιμο των διοδίων Αιγινίου), ενώ ανάλογη θα ήταν και η τιμολόγηση των διοδίων Πολύμυλου Κοζάνης. Για την υπόλοιπη Εγνατία θα ίσχυε προσωρινά -για διάστημα δύο ετών- το σύστημα της «βινιέτας»: η είσοδος στην Εγνατία με καταβολή εισιτηρίου ημερήσιου, εβδομαδιαίου ή άλλου), ασχέτως με τα διανυόμενα χιλιόμετρα, ωστόσο το ύψος του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.



www.kathimerini.gr

Η δυστοκία του ΠΑΣΟΚ για τα χρίσματα μαρτυρά σοβαρή αδυναμία...

Όλα ανοικτά παραμένουν σε ό,τι αφορά στα χρίσματα του ΠΑΣΟΚ, τόσο στο Δήμο Πατρέων, όσο και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αφού, σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέχρι τις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δεν είχε ανακοινώσει καμία απόφαση, ενώ συνεχιζόταν η έντονη παρασκηνιακή δράση από την πλευρά ενδιαφερομένων και μη.




Ενώ μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου θεωρείτο δεδομένο ότι ο Απ. Κατσιφάρας, που είχε πει το «ναι» στη συνάντηση της περασμένης Πέμπτης με το Γ. Παπανδρέου, θα ήταν υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προς το βράδυ τίποτε δεν ήταν πια βέβαιο, κι αυτό διότι αφενός δεν είχε κλείσει η υποψηφιότητα στο Δήμο Πατρέων, με τον κ. Κατσικόπουλο να επιμένει για Περιφέρεια, αλλά και την πλευρά του Θ. Σώκου να πιέζει κι αυτή από την πλευρά της για το χρίσμα του Περιφερειάρχη.



Η νύχτα του Σαββάτου για το ΠΑΣΟΚ θα έχει πολλά επεισόδια ακόμη μέχρι τις 10 το πρωί της Κυριακής οπότε κι αναμένεται ο Γ. Παπανδρέου να ανακοινώσει τις υποψηφιότητες, αν καταλήξουν σε αυτές ή τέλος πάντων σε όποιες καταλήξουν.



Οι πιθανότητες να είναι υποψήφιος στο Δήμο Πατρέων ο Δ. Κατσικόπουλος, είναι μεγάλη, όμως όπως έλεγαν στελέχη από τα κεντρικά του ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείεται να υπάρξουν ανατροπές τέτοιες που να αλλάξουν τα πάντα σχετικά με τις έως τώρα συζητούμενες υποψηφιότητες.



Πέραν του τι συμβαίνει στη Δυτική Ελλάδα και στην Πάτρα, η συνολική εικόνα που εμφανίζει το ΠΑΣΟΚ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών είναι άκρως απογοητευτική για το κυβερνών κόμμα.



Τα πρωτοκλασάτα στελέχη (υπουργοί και υφυπουργοί) που ήθελε ο Γ. Παπανδρέου να είναι επικεφαλής των ψηφοδελτίων του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου, δίνοντας έμφαση στον «Καλλικράτη» και στο νέο μοντέλο της αυτοδιοίκησης που οραματίστηκε ο Πρωθυπουργός, δεν υπακούουν και κάνουν πίσω! Ουσιαστικά αυτό που συμβαίνει με τις τόσες αρνήσεις που έχει εισπράξει ο Γ. Παπανδρέου είναι δείγμα του ότι οι υπουργοί, οι υφυπουργοί και οι βουλευτές δεν είναι πια δεμένοι μαζί του, όλοι προσπαθούν να αποδεσμευτούν για λόγους που δεν μπορεί να έχουν σχέση μόνο με την υπουργική ή τη βουλευτική «καρέκλα». Από την άλλη ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου δείχνει αδύναμος να επιβάλλει την απόφασή του στους υπουργούς του, ενώ και τα αρμόδια για τις τοπικοαυτοδιοικητικές εκλογές στελέχη της Ιπποκράτους μοιάζουν να ενδιαφέρονται πρωτίστως για το πώς θα «βολέψουν» καθένας «τους δικούς του» και να έχουν το «πάνω χέρι» στους συσχετισμούς, κι όχι το πώς να υλοποιήσουν την απόφαση του Πρωθυπουργού.



Έτσι είναι πολύ πιθανό, όπως έλεγαν στο attacktv κεντρικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου να αναγκαστεί να επιλέξει τελικά δευτεροκλασάτα στελέχη για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους, κι αυτό θα είναι διπλή ήττα για τον ίδιο. Ήττα, αφενός, γιατί θα έχει κάνει πίσω από την διακηρυγμένη αρχική του απόφαση την οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει ως τετελεσμένο κι όποιος δεν υπάκουε σε αυτή θα πήγαινε σπίτι του, κι ήττα, αφετέρου, διότι με τα δευτεροκλασάτα στελέχη το ΠΑΣΟΚ κινδυνεύει να υποστεί «πατατράκ» στις εκλογές του Νοεμβρίου από τη ΝΔ, δεδομένου ότι η μη αποδοχή των πρωτοκλασάτων να μπουν στη μάχη, αυξάνει ακόμη περισσότερο την τάση της εκλογικής βάσης του κόμματος να μη πάει καν στις κάλπες να ψηφίσει και η αποχή να είναι πολύ μεγαλύτερη από εκείνη των ευρωεκλογών!



Τέλος, όπως παρατηρούσαν, τα στελέχη που μίλησαν στο attacktv, οι αρνήσεις των υπουργών και υφυπουργών να κατέλθουν στο εκλογικό σώμα και να ζητήσουν την ψήφο του, δείχνουν και δειλία από την πλευρά τους για το γεγονός ότι έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, πράγμα που κι αυτό είναι εξαρχής παραδοχή ήττας…

http://www.attacktv.gr/Pages/viewArticle.aspx?ID=8436

Ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης «παγωμένος» Φ.Π.Α.;

Η κυβέρνηση αποφάσισε να “παγώσει” τον ΦΠΑ στο 11 σε όλα τα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Σε αντιστάθμισμα όμως των εσόδων που υπολόγιζε ότι θα εισέπραττε με τη μετάταξη τους στον συντελεστή 23% μελετά την εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης και τους χειμερινούς μήνες ώστε να εισπράξει 3 δισ. ευρώ που χάνονται από το λαθρεμπόριο. Ο φόρος σχεδιάζεται να επιστρέφεται με βάση εισοδηματικά και οικογενειακά κριτήρια.




Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα νοικοκυριά θα αναγκαστούν να. παγώσουν κανονικά τον χειμώνα αφού τα πράγματα θα δυσκολέψουν και πολύ δύσκολα θα βάζουν πετρέλαιο θέρμανσης για να ζεσταθούν. Ακόμη πιο δύσκολα όμως θα πηγαίνουν για αγορές αφού οι τιμές φαίνεται να μην “μετακινούνται” από την κορυφή που έφτασαν εδώ και μήνες!

Η πλήρης ενοποίηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης, αναμένεται να επιβαρύνει αρκετές χιλιάδες φορολογουμένων, ιδιαίτερα όσους ανήκουν στην κατηγορία των υψηλόμισθων, καθώς οι χαμηλόμισθοι θα προστατεύονται με ειδική ρύθμιση που θα τους εξαιρεί από την πρόσθετη φορολογία. Στην απόφαση αυτή φαίνεται ότι έχει καταλήξει η κυβέρνηση και αναμένεται να ανακοινωθεί επισήμως από τα χείλη του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Σε συγκεκριμένη παράγραφο του επικαιροποιημένου μνημονίου που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα προβλέπεται η μετάταξη του 30% των προϊόντων και των υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στον υψηλό 23% με στόχο την είσπραξη πρόσθετων εσόδων 1 δισ. ευρώ από το 2011. Ωστόσο, δίδεται η δυνατότητα να ληφθούν άλλα μέτρα προς την ίδια κατεύθυνση με ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Ουσιαστικά, το επικαιροποιημένο μνημόνιο λύνει τα χέρια της κυβέρνησης για να μην εφαρμόσει την επώδυνη μετάταξη που θα « τσακίσει την αγορά » σύμφωνα με την πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου .

Η λύση που προκρίνεται με βάση πληροφορίες που γράφει σήμερα η εφημερίδα “Το Βήμα” είναι η εξής:

Ο φόρος στο πετρέλαιο κίνησης και στο πετρέλαιο θέρμανσης εξισώνεται. Έτσι, και τα δύο αυτά προϊόντα θα πωλούνται στους καταναλωτές με τον ίδιο φόρο και κατά συνέπεια στην ίδια τιμή. Αυτό σημαίνει ότι το πετρέλαιο θέρμανσης από τα μέσα Οκτωβρίου δεν θα πωλείται προς π.χ. 0,65 ευρώ το λίτρο ,που ήταν πέρυσι, αλλά σε σχεδόν διπλάσια τιμή (πέρυσι τον χειμώνα η τιμή του πετρελαίου κίνησης ήταν περίπου 1,11 ευρώ το λίτρο). Αυτό διότι το πετρέλαιο θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου ως τις 15 Απριλίου επιβαρύνεται με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 21 ευρώ το χιλιόλιτρο. Από εφέτος, όμως, θα πωλείται, όπως όλα δείχνουν, με Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης 412 ευρώ το χιλιόλιτρο, όσο δηλαδή είναι η φορολογία στο πετρέλαιο κίνησης εξασφαλίζοντας σημαντικά ποσά για τα έσοδα του κράτους.

Ωστόσο για να προστατευθούν οι αδύναμες εισοδηματικά τάξεις και ιδίως οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί που έχουν πληγεί από τις τελευταίες περικοπές, μελετάται η εξαίρεσή τους από τη νέα υψηλή φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης με εισοδηματικά κριτήρια. Ουσιαστικά, το υπουργείο Οικονομικών μελετάει να επιστρέφει τη διαφορά του φόρου των 391 ευρώ ανά χιλιόλιτρο σε όσους δηλώνουν εισόδημα κάτω από ένα όριο.

Για τους συγκεκριμένους πολίτες, όπως λένε αρμοδίως από το υπουργείο Οικονομικών, θα ισχύει ένα κοινωνικό τιμολόγιο το οποίο θα λαμβάνει υπόψη το ετήσιο εισόδημα του ιδιοκτήτη ή ενοίκου του ακινήτου καθώς και την οικογενειακή του κατάσταση. Επίσης, με την εξίσωση της φορολογίας στα πετρελαιοειδή εκτιμούν στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα μπει τέλος στο εκτεταμένο λαθρεμπόριο και στην παράνομη χρήση πετρελαίου θέρμανσης για κίνηση που στερούν από το Δημόσιο φόρους άνω των τριών δισ. ευρώ ετησίως.

Επίσης, το «ισοδύναμο δημοσιονομικό αποτέλεσμα» που προβλέπει το μνημόνιο αναμένεται να καλυφθεί και από έσοδα που θα προκύψουν από τους εκτεταμένους ελέγχους που θα πραγματοποιήσει το ΣΔΟΕ σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, αλλά και από τις νέες ρυθμίσεις που προωθούνται για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και την περαίωση των ανέλεγκτων φορολογικών χρήσεων παρελθόντων οικονομικών ετών. Σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το υπουργείο Οικονομικών έχει ζητήσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη ρύθμιση της περαίωσης προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.



Διέδωσε το
http://efimeridalive.gr/economynews/akribo-petrelaio-thermansis-%C2%ABpagomen/

ΠΡΟΔΟΤΕΣ

ΠΑΣΟΚ

Καμία επαφή με την πραγματικότητα δεν έχει πλέον ο Γιώργος Παπανδρέου

Χαστούκι στον Γιώργο Παπανδρέου από τους υπουργούς και βουλευτές του!


Σωρηδόν εγκαταλείπουν το κυβερνητικό σκάφος υπουργοί, βουλευτές και στελέχη

Για πρώτη φορά ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός συντρίβεται πολιτικά ο Γιώργος Παπανδρέου και τώρα πρέπει η νέα κωλοτούμπα να επενδυθεί με ένα ιδεολογικό περιτύλιγμα και γιατί όχι με αυτοκριτική.

Ο σχεδιασμός των στενών συνεργατών του ΓΑΠ, τον είχε πείσει πως με υποψήφιους στις 13 Περιφέρειες της χώρας υπουργούς, ή έστω προβεβλημένους βουλευτές, θα είχε ένα θετικό εκλογικό αποτέλεσμα, αναγκαίο να «νομιμοποιήσει» τις επιλογές της κυβέρνησης (ΔΝΤ, συντάξεις, μισθοί…).

Πρόεδρε «θα πάρουμε ανάσα διάρκειας ενός έτους», του πιπίλιζαν το μυαλό…

Κι ο Γ. Παπανδρέου πείστηκε!

Διαλαλούσε προς κάθε κατεύθυνση, σε κάθε ευκαιρία, ότι οι υπουργοί θα δώσουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή!

Το πρώτο χαστούκι στον πρωθυπουργό της χώρας ήταν από μια υπουργό της απολύτου δικής του εμπιστοσύνης και επιλογής!

Η κυρία Μπιρμπίλη, που υπουργοποιήθηκε ενώ δεν είναι βουλευτής αλλά πρώην συνεργάτης του αντιπροέδρου της ΝΔ κ. Αβραμόπουλου και στενή φίλη της οικογένειας Παπανδρέου, βγαίνοντας από το γραφείο του πρωθυπουργού είπε «πως δεν είναι στους σχεδιασμούς της να δεχθεί να είναι υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής…

Ο Γ. Παπανδρέου, ίσως λόγω της προσωπικής-φιλικής σχέσης με την υπουργό του, έκανε πως δεν άκουσε τίποτα, ελπίζοντας να ξεχαστεί η πρωτοφανής στάση μιας υπουργού που δεν έχει καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ.

Έτσι συνεχίστηκε η πολιτική «επικοινωνίας» για τις υποψηφιότητες των πρωτοκλασάτων υπουργών και βουλευτών του πρωθυπουργού, ταυτόχρονα με την ανάθεση έργου σε ιδιωτικές εταιρίες γκαλοπατζήδων (πόσο άραγε στοίχισαν οι σφυγμομετρήσεις και ποιες εταιρίες πήραν τις δουλειές;), φτύνοντας όλες τις εγκυκλίους που είχε εκδώσει το ίδιο το Κίνημα και υπόγραφε ο ίδιος ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ κ. Σ. Ξυνίδης.

Κατόπιν οι αρνήσεις των υπουργών και βουλευτών του μετατράπηκαν από ρυάκι, σε χείμαρρους και κατέληξαν σε ορμητικά ποτάμια, σε κατακλυσμό!

Μαγκριώτης, Μπατζελή, Καστανίδης, Αθανασιάδης, Τιμοσίδης… και τόσους άλλους που δεν φθάνουν πολλές κόλλες αναφοράς για να καταγραφούν.

Ζαλισμένος από τα χαστούκια των ανθρώπων που πρωτοστατούν στην πολιτική σκηνή ελέω ΓΑΠ και δεν είναι καν μέλη του ΠΑΣΟΚ (δεν θα τους γνώριζε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, για να θυμηθούμε τον Κατσιφάρα), σήμερα το βράδυ αναζητείται μια διέξοδος…

Βέβαια, όταν δεν έχεις πολιτική, δεν μπορείς να έχεις πολιτικές κινήσεις και αναγκαστικά μετατρέπεσαι σε έρμαιο των χρυσοπληρωμένων συμβούλων-διαφημιστών.

Πως θα μπορέσει αύριο ο κύριος Γ. Παπανδρέου να δικαιολογήσει μια τεράστια πολιτική κωλοτούμπα;

Πως θα δικαιολογήσει, βασικά στον ίδιο τον εαυτό του αν κοιταχθεί στον καθρέπτη, πως όταν καλεί στην εξέδρα τους υποψήφιους περιφερειάρχες, δεν θα είναι οι υπουργοί του, αλλά οι νομάρχες που είχε αποκλείσει μέχρι σήμερα;

Σίγουρα θα χρειαστεί φροντιστήριο από θεατρολόγους και επιστήμονες της υποκριτικής, για να μην καταρρεύσει…

Νομάρχης στη Βοιωτία, νομάρχης στη Στερεά, νομάρχης στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη…

Και… θα τολμήσει να επιστρέψει σε διαδικασίες και πολιτικές ΠΑΣΟΚ, θα στείλει σπίτια τους τις /τους αλαζόνες και αχάριστους που δάγκωσαν το χέρι του ευεργέτη τους;

Θα πάρει το μήνυμα, ή θα συνεχίσει να κάνει τον κινέζο;

Νάσος

http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_6237.html

Άοπλοι και εξευτελιζόμενοι οι συνοριοφύλακες στον Έβρο



Αυστηρές διαταγές από τον Χρυσοχοΐδη μειώνουν το ηθικό των συνοριοφυλάκων για να μην νιώσουν άβολα και θιγμένοι οι παρανόμως εισαχθέντες λαθρομετανάστες!!!


Αφαίρεση της σημαίας από τη στολή των συνοριοφυλάκων του Έβρου!!!





Η κυβέρνηση μας(;) αφαίρεσε την ελληνική σημαία από την στολή τους καθώς και τους απαγόρεψε να φέρουν γκλοπς και όπλα στους χώρους που διαμένουν οι λαθρομετανάστες διότι τους δημιουργούν αρνητικά συναισθήματα.

Επίσης υποχρεώθηκαν οι συνοριοφύλακες να φέρουν στον ώμο αριθμό έτσι ώστε αν τολμήσει κάποιος να μιλήσει άσχημα σε κάποιον λαθρομετανάστη αυτός να μπορεί να πάρει τον αριθμό του και να τον καταγγείλει .

Επίσης εγκύκλιο του υπουργείου Προστασίας του (ξένου) Πολίτη που εχει αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες αναφέρει πως μετά από επανειλημμένα φαινόμενα υποτιμητικής συμπεριφοράς συνοριοφυλακων προς λαθρομετανάστες απαγορεύεται να τους μιλούν με φράσεις που μπορούν να δημιουργήσουν ανάλογα συναισθήματα.

Όπως γνωρίζεται πλέον οι λαθρομετανάστες αναζητούν τους συνοριοφύλακες για να παραδοθούν, ενώ παλαιοτέρα προσπαθούσαν να ξεφύγουν και αυτό ,διότι τους δίνονται χαρτιά νομιμοποίησης μέσα σε λίγες μέρες από την μέρα της σύλληψης τους.

Κάθε μέρα από την αρχή της χρονιάς φεύγουν 4 με 5 λεωφορεία με λαθρομετανάστες τα οποία ναυλώνονται με χρήματα των λαθρομεταναστών, (που τα βρίσκουν άραγε;), με αποκλειστικό προορισμό την Αθήνα.

Πριν επιβιβαστούν στα λεωφορεία ενημερώνονται από "συναδέλφους" τους, που καταφθάνουν με ιδιωτικά αυτοκίνητα ,πως με τα χαρτιά που τους δίνονται είναι πλέον νόμιμοι και επί λέξει τους αναφέρεται πως δεν μπορεί να τους πειράξει κανείς.

Με την μέθοδο αυτήν μεταφέρθηκαν νομιμότατα από την αρχή της χρονιάς 55.000 (πενήντα πέντε χιλιάδες ) λαθρομετανάστες από τον Έβρο στην Αθήνα και το έγκλημα συνεχίζεται.

Ένας απελπισμένος Έλληνας του Έβρου.



Αναγνώστης



http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_6339.html

Το Ισραήλ αρνείται να «ανοίξει» σε επιθεωρητές το πυρηνικό του πρόγραμμα


Το Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών επιθεωρητών στο πυρηνικό του πρόγραμμα και να ενταχθεί στο παγκόσμιο σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αναφέρει η έκθεσή της υπηρεσίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Παρόλο που η χώρα δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου, υπάρχουν φόβοι ότι διαθέτει την τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Αφότου ο Γιουκίγια Αμάνο, ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ πέρσι, οι ηγέτες των αραβικών κρατών του ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις ώστε να πείσει το Ισραήλ να επιτρέψει στους διεθνείς επιθεωρητές την πρόσβαση στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις. Από τον Αμάνο αναμενόταν επίσης ότι θα καταφέρει να κερδίσει την υπογραφή του Ισραήλ στο διεθνές σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Μέχρι στιγμής τίποτα από τα δύο δεν έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Αμάνο ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Σιμόν Πέρες και από άλλους ηγέτες να εισαχθούν στο σύμφωνο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα τον Αύγουστο.

Ωστόσο η απάντηση του Ισραήλ απηχούσε μια προηγούμενη επιστολή που είχε στείλει τον Ιούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

"Το αίτημα της ΙΑΕΑ είναι μια πολιτικά υποκινούμενη απόφαση που αποπειράται να αποσπάσει την προσοχή από τις πραγματικές προκλήσεις που αφορούν τη διάδοση των πυρηνικών στη Μέση Ανατολή, δηλαδή τη μη συμμόρφωση του Ιράν και της Συρίας προς τις υποχρεώσεις τους βάσει της NPT, ξεχωρίζοντας το Ισραήλ", όπως αναφέρεται στην έκθεση.


http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_3402.html
Πηγή

Κατάρρευση των τραπεζών και εμφύλιο πόλεμο βλέπουν οι Γερμανοί!!!

Το ενδεχόμενο εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα λόγω της κατάστασης της οικονομίας δεν αποκλείει ο Werner Sinn, head of the prestigious IFO Institute in Munich.


Αν τα μέτρα λιτότητας συνεχιστούν για μακρό διάστημα θα συνέβαλλαν ώστε να ξεσπάσουν κοινωνικές εντάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στα πρόθυρα εμφυλίου πολέμου.

Werner Sinn υποστηρίζει ότι τα μέτρα μέτρα λιτότητας δεν πρόκειται να αποτρέψουν την πτώχευση.

Εκτίμησε ότι πολιτική της επιβεβλημένης εσωτερικής υποτίμησης, αποπληθωρισμού και ύφεσης θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα στα πρόθυρα του εμφυλίου πολέμου».

Μέχρι τώρα η ελληνική κοινωνία έχει σε γενικές γραμμές διατηρήσει τη συνοχή της παρά τις απεργίες και τα επεισόδια, ωστόσο προειδοποίησε για τις συνέπειες της αύξησης της ανεργίας που όπως είπε συνήθως εμφανίζεται κατά το δεύτερο έτος σε περιπτώσεις τόσο αυστηρής δημοσιονομικής πολιτικής.

Η Ελλάδα θα είχε χρεοκοπήσει αν δεν είχαν ληφθεί τα μέτρα στήριξης από την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Πιστεύει ότι αν η Ελλάδα βγει από το ευρώ θα είναι το λιγότερο επώδυνο μέτρο αν και αυτό θα συμβάλλει στην κατάρρευση των τραπεζών.

Σύμφωνα με τον Werner Sinn ο κύκλος της δεύτερης φάσης της ελληνικής κρίσης έχει ξεκινήσει...

Μέσα από αυτά, εύκολα διακρίνει ο αναγνώστης την αγωνία κάποιων κύκλων να δημιουργήσουν έκρυθμες καταστάσεις στην Ελλάδα. Ουσιαστικά, προκαλούν την εκτροπή της κυβέρνησης Παπανδρέου επειδή, πολύ απλά, ο Γιώργος αποτελεί "καμμένο χαρτί" για τους νεοταξίτες εντολείς τους. Γιατί είναι καμμένο χαρτί; Επειδή η άρχουσα τάξη θέλει πάντα να κάνει τις δουλειές της χωρίς να την αντιλαμβάνονται. Και σήμερα, οι Έλληνες πολίτες έχουν καταλάβει πάρα πολύ καλά τον ρόλο του πρωθυπουργεύντα και της θλιβερής κυβέρνησής του. Μάλιστα, επειδή οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί, μεγάλα στελέχη της κυβέρνησης και του κόμματος, αρνούνται σήμερα τον Γιώργο Παπανδρέου, παίρνουν σαφείς αποστάσεις από αυτόν, επειδή δεν θέλουν να συνδέονται μαζί του όταν αρχίσει η κατάρρευση. "Τα ποντίκια εγκαταλείπουν το καράβι", θα μπορούσε να ήταν ο τίτλος, αλλά στην πραγματικότητα, τα ποντίκια απομακρύνονται για να μπούνε χωρίς προβλήματα στο επόμενο "καράβι".

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποτελει πλέον θλίβερό παρελθόν, είτε του αρέσει είτε όχι... Η αγωνία του μπορεί να είναι εάν θα καταφέρει να γλιτώσει (πολιτικά, νομικά και ηθικά) από όλα όσα προώθησε εις βάρος της χώρας και των πολιτών της...

Προσωπική εκτίμηση είναι πως εκείνοι στους οποίους ο Γιώργος δεν χρωστούσε, θα τον θυσιάσουν για να ηρεμήσουν τα πλήθη... Ίσως ο σημερινός πρωθυπουργός να ελπίζει πως το αμερικανικό του διαβατήριο θα τον γλιτώσει από τα χειρότερα, αλλά γνωρίζει πως ουκ ολίγες φορές οι "μεγάλοι" εγκατέλειψαν τα ανδρείκελα, όταν ένιωσαν πως χάνουν τον έλεγχο...

Η "θυσία" Παπανδρέου θεωρείται δεδομένη, εκτός και αν προλάβει να εγκαταλείψει τη χώρα και διαφύγει σε άγνωστο τόπο...

http://kostasxan.blogspot.com/2010/09/blog-post_5716.html

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ



19 Απριλίου παραδόθηκαν τα ηνία της χώρας στο Δ.Ν.Τ και την "τρόικα". Ακολούθησαν πρακτικές παράκαμψης της Βουλής των Ελλήνων και του Συντάγματος. Γνωρίζουμε όλοι ποια θα είναι η τύχη μας από εδώ και πέρα. Γνωρίζουμε τι συνέβη στην Αργεντινή και τις χώρες που "στηρίχτηκαν" από το Δ.Ν.Τ. Η διαφθορά στη χώρα μας έχει φτάσει σε απροχώρητο σημείο. Τα νομοσχέδια για την οικονομική εξαθλίωση των απλών πολιτών περνούν με ρυθμούς που αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε. Η πορεία αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Περίπου 2.000.000 άνεργοι (ανεπίσημα) έχουν φτάσει στα όρια της πείνας. Οι αυτοκτονίες, η βία και η εγκληματικότητα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Εμείς είμαστε όμως Έλληνες. Το ξεχάσατε αυτό. Δεν είμαστε Αργεντίνοι. Δεν θα κατεβούμε με άδειες κατσαρόλες. Δεν θα φτάσουμε εκεί. Όσοι υποτίμησαν τους Έλληνες το πλήρωσαν ακριβά. Διαβάστε Ελληνική ιστορία. Αρχαία ή νεότερη.



Για το λόγο αυτό αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις κομματικές, ιδεολογικές, φιλοσοφικές διαφορές μας και ενωθήκαμε. Διαμαρτυρόμαστε. Είμαστε ικανοί άνθρωποι. Μας καταντήσατε στην εξαθλίωση, με πενιχρούς μισθούς με ανύπαρκτο μέλλον. Θέλουμε να κάνουμε οικογένεια, να μεγαλώσουμε την υπάρχουσα. Θέλουμε να κάνουμε όνειρα. Θέλουμε να χαμογελάμε. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχα τα βράδια. ΚΑΙ θα το πετύχουμε.



Φτιάξαμε την καλύτερα οργανωμένη διαδικτυακή κίνηση στην ιστορία της χώρας. Είμαστε νέοι άνθρωποι ή άνθρωποι που αισθάνονται νέοι. Κάνατε το λάθος να μας περάσετε για κακομοίρηδες. Για μίζερους. Για ανίκανους. Για άχρηστους. Δεν είμαστε. Είμαστε ικανότατοι. Κορυφαία στελέχη επιχειρήσεων, επιστήμονες, γιατροί, οικονομολόγοι παγκόσμια είναι Έλληνες. Η κίνησή μας λέγεται "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω". Αυτό ακριβώς θέλουμε. Μας πήρατε τα όνειρα, τις φιλοδοξίες, τη νιότη, το χαμόγελο, τη ζωή μας. Μας πήρατε το τιμόνι της χώρας. Θα τα πάρουμε πίσω.



Σηκώσαμε το δικτυακό τόπο: www.GetGreeceBack.com. Συζητάμε, σχολιάζουμε, ενημερώνουμε ΜΜΕ όλου του πλανήτη. Θα μας ακούσουν.



Χιλιάδες Έλληνες Πολίτες - Διαδικτυακή κίνηση "Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω" -

Ιστοσελίδα: www.getgreeceback.com





Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Θέλουμε την Ελλάδα μας πίσω! Η μεγάλη προσπάθεια http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4741:2010-09-04-090000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz0ybZS9WDy

Η προσφυγή του Εφκάφ, η υπόθεση Όραμς και ο Χριστόφιας

Δημοσιεύθηκε στο τύπο η είδηση πως το ίδρυμα των κατεχομένων Μπαρουτσουζαντέ Αχμέτ Βασίφ Εφέντι καταχώρησε αγωγή στα Κυπριακά Δικαστήρια (αριθμός υπόθεσης 7413/2010) για απώλεια χρήσης σε περιουσίες του Εφκάφ στις ελεύθερες περιοχές. Ας δούμε λοιπόν τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει μια τέτοια διεκδίκηση. Κατ' αρχή για πρώτη φορά, από ότι γνωρίζω, το Εφκάφ και κατ' επέκταση και η Τουρκία, με την απόφαση του αυτή αναγνωρίζει τη νομιμότητα των Δικαστηρίων της Κυπριακής Δημοκρατίας και προσφεύγει σ΄αυτά, πράγμα που δεν έπραξε στην υπόθεση Τύμβιου. Ως εκ τούτου οποιαδήποτε απόφαση των δικαστηρίων της Κ.Δ. θα πρέπει να είναι δεσμευτική για τον προσφεύγοντα σ' αυτά. Η Κ.Δ. δεν αρνείται πως οι περιουσίες για τις οποίες γίνεται η προσφυγή δυνατόν να ανήκουν στους ιδιοκτήτες που είναι το τ/κ αυτό ίδρυμα. Αυτό που αμφισβητεί είναι η απώλεια χρήσης για περιουσίες που εγκαταλείφτηκαν χωρίς τη χρήση βίας, όπως συνέβη με τις ε/κ περιουσίες.



Προς αντιπερισπασμό η Εκκλησία της Κύπρου, που αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει τεράστιες περιουσίες στα κατεχόμενα μεταξύ των οποίων και τη γη πάνω στην οποία κτίστηκε το περιβόητο ξενοδοχείο Cratos Premium αλλά και όλη τη περιουσία που είχεν αποφασισθεί να μεταβιβασθεί στο κράτος με σκοπό τη συνδρομή του στη μισθοδοσία των κληρικών της υπαίθρου, θα πρέπει να προσφύγει και αυτή στη κυπριακή δικαιοσύνη. Σε περίπτωση που αποφασισθεί από το δικαστήριο πως η δική μας πλευρά οφείλει να καταβάλει οποιοδήποτε ποσό για απώλεια χρήσης στο ίδρυμα αυτό, τότε θα πρέπει να κατακρατείται για τις δικές μας απώλειες χρήσης, τόσο για εκκλησιαστική περιουσία όσο και για κρατική. Το ίδιο μέτρο θα πρέπει να εφαρμοσθεί και για ιδιωτικές υποθέσεις τ/κ που θα προσφεύγουν, όπως είναι πλέον σίγουρο, στα κυπριακά δικαστήρια ή και στο ΕΔΑΔ για τις δικές τους περιουσίες. Και επειδή οι ε/κ περιουσίες είναι πολλαπλάσιες από τις τ/κ, κανένα ποσό δεν πρέπει να καταβληθεί από τον φορέα ή τη Κ.Δ. για τ/κ περιουσίες μέχρι την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού.



Επειδή ο χειρισμός από τη κυβέρνηση Χριστόφια του περιουσιακού γίνεται χωρίς καμία διαφάνεια, αφού τίποτα δεν γνωρίζουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι Ε/κ ιδιοκτήτες, πολύ φοβούμαι πως οι πιο πάνω εισηγήσεις μου δεν θα υιοθετηθούν από τον πρόεδρο. Τουναντίον θα ακολουθήσει σιγή ιχθύος με την φρούδα ελπίδα πως δεν θα διαταραχθεί το «καλό κλίμα» με τον Έρογλου και θα μπορεί να λύσει το Κυπριακό πριν τα δικαστήρια πάρουν σχετικές αποφάσεις. Η εκτίμηση μου αυτή βασίζεται στη μέχρι τώρα πολιτική του προέδρου στα θέματα του ΕΔΑΔ αλλά και στη περίπτωση της υπόθεσης Όραμς- Αποστολίδη. Είδαμε στη τελευταία αυτή υπόθεση τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, σε διατεταγμένη οδηγία να προτρέπει τον κ. Αποστολίδη ή και άλλους που πιθανόν να είχαν πρόθεση να προβούν στις ίδιες ενέργειες, να μη προχωρήσουν και να σκεφθούν καλά για δήθεν πιθανές αρνητικές επιπτώσεις στην υπόθεση μας. Τώρα για ποια υπόθεση μιλά ο πρόεδρος, όσο αυτός χειρίζεται το Κυπριακό, εγώ δεν γνωρίζω!



Ένα μόνο καταλαβαίνω. Η υπόθεση του κ. Μελέτη Αποστολίδη, κερδισμένη στα Δικαστήρια της Ε.Ε., αποτελεί σεισμό 10 ρίχτερ στα θεμέλια του κατοχικού καθεστώτος και η πλήρης εφαρμογή της θα πρέπει να επιδιωχθεί μέχρι τέλους. Η κατεδάφιση του υποστατικού σημαίνει και την κατεδάφιση όλων των παράνομων κτισμάτων σε ε/κ περιουσίες. Αυτό όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, θέτει τέρμα στις συζητήσεις για το περιουσιακό και στις κατηγοριοποιήσεις, για τουλάχιστο τις ιδιωτικές ε/κ περιουσίες, πράγμα που έχω αμφιβολία αν το επιθυμεί ο πρόεδρος, γιατί του χαλά και πάλι το «καλό κλίμα».



Οδυσσέας Αγγελίδης

Λάρνακας Λαπήθου





Read more: Schizas.Com - Πύλη Ιάσωνος - Η προσφυγή του Εφκάφ, η υπόθεση Όραμς και ο Χριστόφιας http://www.schizas.com/site3/index.php?option=com_content&view=article&id=4742:2010-09-04-130000&catid=22:ellinides-fones&Itemid=200#ixzz0ybYUvltL