Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Θυμώνεις εύκολα; Πες αυτήν την Προσευχή

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟ ΘΥΜΟ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ
Ιησού, Υιέ του Θεού, ο πραής και ταπεινός τη καρδία, κατάπεμψον κατά το μέγα και πλούσιον έλεός σου και εν ταίς καρδίαις ημών το πνεύμα της ειρήνης και της πραότητος…
ίνα ειρηνεύοντες εκ του κακίστου πάθους του θυμού, μνημονεύομεν αεί του ενδόξου και φοβερού ονόματός σου μετά καρδίας γαληνιώσης.
Ιησού, το αρνίον το άκακον, το προσφερόμενον ενώπιον του ουρανίου Πατρός θυσία υπέρ ημών των αμαρτωλών και αχρείων, επάκουσον ημών εν τη ώρα ταύτη δεομένων Σου και ελευθέρωσον ημάς εκ του φοβερού του θυμού πάθους…
διότι απολλύμεθα εξ αυτού και δεν δυνάμεθα ποτέ να αφιερωθώμεν εις την αγάπην Σου και εις το θέλημά Σου το άγιον, ενόσω υπό του πάθους τούτου κατεχόμεθα. Ιησού ανεξίκακε, ο επί του Σταυρού υπέρ των σταυρωσάντων Σε προς τον ουράνιον Σου Πατέρα προσευχόμενος, ποίησον και ημάς τοιούτους, ώστε να προσευχόμεθα υπέρ των επηρεαζόντων και κακοποιούντων ημάς, ίνα ούτω γενόμεθα μιμηταί Σου και δοξάζεται και δι’ ημών το Πανάγιον Όνομά Σου, νυν και αεί και εις τους αιώνας των αιώνων.
Αμήν.
Κύριε ρύσαι με από θυμού και οξυχολίας, και δώρησαί μοι πραότητα και μακροθυμίαν. Κύριε, ρύσαι με από του ψεύδους και της καταλαλιάς και της κατακρίσεως, και δώρησαί μοι εν πάση αλήθεια και συμπαθεία προσέχειν και ομιλείν εν τω συντυγχάνειν με τοις αδελφοίς μου.
Κύριε, ρύσαι με από της καυχήσεως και της αργολογίας και δώρησαί μοι ταπείνωσιν και σιωπήν. Κύριε, ρύσαι με από των παραπτωμάτων της γλώττης μου, ότι καθ’ εκάστην αμαρτάνω δι’ αυτής ο τάλας και ούκ αισθάνομαι.
Κύριε, ρύσαι με από της ολεθρίου κενοδοξίας και καθάρισόν με από των κρυφίων μου. Κύριε, δώρησαί μοι ταπεινοφροσύνην βαθείαν, αήττητον και κατάνυξιν τη καρδία μου, όπως κλαύσω τας ανομίας μου και εξάλειψον πάσας τας αμαρτίας μου, και εν μετανοία αληθή και εξομολογήσει, και εν συνειδότι ακαταγνώστω και εν πίστι καθαρά και αμωμήτω την εμήν ευδόκησον τελευτήν. Πρεσβείαις της παναχράντου Δεσποίνης ημών Θεοτόκου και πάντων Σου των Αγίων.
Αμήν.
http://archangelosmichail.gr/thimonis-efkola-pes-aftin-tin-prosefchi

EKTAKTO: Οι ΗΠΑ αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα από το Ιντσιρλίκ – Ραγδαίες εξελίξεις στην Τουρκία

Καταιγιστικές εξελίξεις είχαμε πριν λίγο καθώς έγινε γνωστό ότι οι ΗΠΑ αποσύρουν τα πυρηνικά όπλα που υπήρχαν στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Βάση του Ιντσιρλίκ και τα μεταφέρουν στην Ρουμανία στην βάση Deveselu.
Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν ότι αυτό γίνεται λόγω της περαιτέρω επιδείνωσης των σχέσεων ΗΠΑ-Τουρκίας.
Ανώτατος αξιωματούχος δήλωσε ότι:
«Είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία τεχνικά και και πολιτικά. Δεν είναι εύκολο να μεταφέρουμε τόσες πυρηνικές βόμβες».
H Ρουμανία δεν είχε φιλοξενήσει ποτέ μέχρι τώρα πυρηνικά όπλα. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να εξαγριώσει την Μόσχα και να οδηγήσει σε κλιμάκωση.
Μάλιστα για το θέμα αυτό έγιναν ερωτήσεις πριν λίγο στο State Department και στους ΥΠΕΞ Ρουμανίας και Τουρκίας. Οι δύο, δηλαδή ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Τουρκίας είπαν ότι θα απαντήσουν αλλά μετά από λίγο το State Department είπε ότι το θέμα θα μεταφερθεί στο Υπουργείο Άμυνας….
Μόνο η Ρουμανία το αρνήθηκε κατηγορηματικά για προφανείς λόγους.
Mην ξεχνάμε ότι το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πολλές μελέτες αμερικανικών και μη think tank που καλούσαν την κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποσύρει άμεσα τα πυρηνικά όπλα από την Τουρκία.
O Χανς Κριστενσεν ειδικός επιστήμονας σε θέματα πυρηνικών όπλων είχε δηλώσει πρόσφατα στον Guardian: η κατάσταση ασφάλειας στο Ιντσιρλικ της Τουρκίας δεν είναι επαρκής. ΟΙ ΗΠΑ πρέπει ν αποσύρουν τα πυρηνικά τους όπλα!
Όπως έγραφε τότε ο Guardian το πραξικόπημα προκάλεσε αναστάτωση στο Πεντάγωνο,το οποίο για αρκετές ώρες είχε χάσει επαφή με τη βάση στην οποία έχει 50 πυρηνικά όπλα!
Η ανησυχία έγινε ακόμη μεγαλύτερη όταν οι τουρκικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του διοικητή και αξιωματικών της βάσης.
“Αν η Τουρκία έχει σε τέτοιες θέσεις αξιωματικούς που δεν μπορεί κάποιος να τους εμπιστευθεί υπάρχει τεράστιο θέμα επισημαίνει” ,ο Aaron Stein, συνεργάτης του thinktank του Ατλαντικού Συμβουλίου.
Έντονες ανησυχίες είχε προκαλέσει ο γενικός Διευθυντής της YENI SAFAK που είναι και μυστικοσύμβουλος του Ερντογάν ο οποίος τόνισε ότι η  Τουρκία θα πρέπει να πάρει υπό τον έλεγχό της τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που βρίσκονται στο Iτσιρλίκ!
Όπως αποκαλύψαμε στο άρθρο μας Η Ρωσία «τραβάει την Τουρκία μέχρι να την σκίσει»: «Δώστε μας την βάση του Ιντσιρλίκ όπως η Συρία και το Ιράν» μέλος της Ρωσικής Άνω Βουλής ανέφερε ότι η Τουρκία θα δώσει την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ στα ρωσικά μαχητικά για να διεξάγουν επιδρομές στα σύνορα με τη Συρία!
«Η Τουρκία μπορεί να μας δώσει την βάση του Ιντσιρλίκ για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις για να διεξάγουν αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην Συρία. Αυτό θα ήταν μια λογική κίνηση της πολιτικής του Ρ.Τ.Ερντογάν προς την Ρωσία» είπε ο γερουσιαστής Viktor Ozerov, μέλος του Ρωσικού Συμβουλίου Αμυνας και Ασφάλειας.
«Δεν είναι βέβαιο ότι η Ρωσία χρειάζεται την βάση του Ιντσιρλίκ αλλά μια τέτοια απόφαση θα θεωρηθεί πραγματική ετοιμότητα από την πλευρά της Τουρκίας να συνεργαστεί με την Ρωσία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στην Συρία, δεν θέλουμε απλά λόγια» είπε ο Ozerov.
«Η απόφαση μπορεί να παρθεί και να στηριχτεί στις παρόμοιες συμφωνίες με Συρία για την βάση Hmeymim και τη βάση Hamadan στο Ιράν».
http://www.pentapostagma.gr/2016/08/ektakto-οι-ηπα-αποσύρουν-τα-πυρηνικά-όπλα-απ.html

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης π. Σάββας Αχιλλέως

Πλήρης ημερών εκοιμήθη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατ. Σάββας Αχιλλέως την Τετάρτη 3 Αυγούστου στο Νοσοκομείο του Πύργου όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Κύπριος στην καταγωγή, ήταν στο πλάι του Γεώργιου Γρίβα, του Διγενή όπως ήταν πιο γνωστός, και στην Ελλάδα βρισκόταν σχεδόν επί μισό αιώνα. Υπήρξε ο ιδρυτής του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου στον Καρέα όπου και διετέλεσε εφημέριος επί 40 χρόνια, έχοντας να παρουσιάσει σημαντικό ποιμαντικό, πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο.
Τα τελευταία χρόνια, σχεδόν μια δεκαετία, με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, κάθε Κυριακή κήρυττε τον Θείο Λόγο στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής, στο Επιτάλιο.
Η εξόδιος ακολουθία, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής κ.κ. Δανιήλ, θα ψαλεί σήμερα Παρασκευή 5 Αυγούστου, στις 12:00 το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρέα στον οποίο θα γίνει και ο ενταφιασμός του.

Επιμέλεια Ν.Σ

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ekklisia/ekoimithi-o-arhimandritis-p-savvas-ahilleos

Πέθανε ο Δημήτρης Μενούνος Είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του wipe out


Ο ηθοποιός Δημήτρης Μενούνος έφυγε από τη ζωή, μετά από δίμηνη μάχη με τον καρκίνο.
Είχε γίνει γνωστός από τη συμμετοχή του wipe out.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος της Δραματικής σχολής του Θεάτρου Τέχνης «Καρόλου Κουν» ενώ συμμετείχε και στο εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής με τον Στάθη Λιβαθινό στην Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου 2001-2003 (σκηνοθετικό τμήμα)
Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης αλλά και στο ελεύθερο θέατρο όπως:
«Πλούτος», «Harvest 2010», «Το παιχνίδι της σφαγής», «Πέρσες», «Όνειρο Θερινής Νυκτός», «Κοίτα με», «Οι περιπέτειες του Βαρόνου Μινχάουζεν», «Η φωλιά του κούκου», «Άμλετ ο Β'», «Ο Έβδομος Σταθμός» κ.α.
Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί σε πολλές σειρές όπως:
«Τρελή Οικογένεια», «Safe sex-the TV series», «Ζωή Ξανά», «Εντιμότατοι Κερατάδες», «Παλίρροια», «Σαν αδελφές», «Στο ράφι», «Της αγάπης μαχαιριά», «Μετράω στιγμές», «Aς Πρόσεχες», «Λίστα Γάμου», «Κρεσέντο», «Φύγαμε», «Απαγορευμένη Αγάπη κ.α.
Έχει συμμετάσχει στο θέατρο της Δευτέρας στην ΕΡΤ με τα έργα:
«Χρόνια Πολλά Κόσμε», «Σιωπητήριο», «Τσάι και Συμπάθεια» κ.α.
Στον κινηματογράφο, τον είδαμε στη γαλλική ταινία «Μέρες και νύχτες» και στο «Straight story».
Έχει διδάξει θεατρικό παιχνίδι, υποκριτική και αυτοσχεδιασμό στον Θεατρικό Όμιλο του Αρσάκειου Τοσίτσειου Εκάλης.

http://www.news.gr/ellada/koinonia/article/276724/pethane-o-dhmhtrhs-menoynos.html