Τρίτη 28 Απριλίου 2015

ΗΛΕΙΑ Ξεκίνησε η μάχη του κάδου! (PHOTOS) ΠΥΡΓΟΣ

Μετά την έναρξη της σταδιακής αποκομιδής των απορριμμάτων από την πόλη του Πύργου, ξεκίνησε και η μάχη του κάδου!
Αρκετοί πολίτες, πιστοί στο δόγμα «μακριά από την πόρτα μου κι ας είναι όπου θέλει», ξεκίνησαν τις μεταμεσονύχτιες μετακινήσεις, με συνέπεια μερικές γειτονιές να ξυπνάνε το πρωί με πλεόνασμα κάδων, ενώ άλλες με έλλειμμα!
Παράλληλα, γύρω από τα σχολικά κτίρια απομακρύνονται οι κάδοι απορριμμάτων από τα δημοτικά συνεργεία και μένουν μόνο οι μπλε κάδοι ανακύκλωσης (χωρίς να πτοούνται ορισμένοι πολίτες...)
Πιθανότερος προορισμός τους μάλλον οι οδοί Δεληγιάννη και Πατρόκλου, αφού από τις παρακάτω φωτογραφίες προκύπτει ότι είχαν λιγότερους κάδους πριν ξεκινήσει η αποκομιδή.
 Π
Μα πού πήγαν όλοι οι κάδοι...


«Μπόνους» ένας κάδος στη γωνία Πατρόκλου και Δεληγιάννη!


Εξω από το 3ο Γυμνάσιο απομακρύνθηκαν οι κάδοι, όμως αυτό δεν εμπόδισε ορισμένους να ξαναβάλουν σακούλες...



Με 3 κάδους κοιμήθηκαν έξω από τη Βιομετάλ, με... 5 ξύπνησαν!


Μόνο κάδοι ανακύκλωσης έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου


Χωρίς σκουπίδια και χωρίς... κάδους η Υψηλάντους!

Παρότι δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων, μια... διακριτική εναπόθεση στο πουθενά την κάνουμε...


*Χρησιμοποιήθηκαν φωτογραφίες από τη σελίδα «Τα σκουπίδια του Πύργου Ηλείας» στο Facebook

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/xekinise-i-mahi-toy-kadoy-photos

ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η «ΜΙΚΡΗ ΟΛΛΑΝΔΕΖΑ»!

Με τρόπο άκρως κυνικό σχολίασε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τις αιχμές που άφησε στη χθεσινή του συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας σχετικά με τη στάση της ΕΚΤ και των εταίρων μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου. «Η Ελλάδα ‘έπαιξε και έχασε’ σχετικά με την πρόθεση της ΕΚΤ να χαλαρώσει τους κανόνες», είπε ο επικεφαλής του Eurogroup μιλώντας σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Όμως, πρόσβαση στα γκισέ της ΕΚΤ θα υπάρξει μόνο μετά από σταθερή συμφωνία στο Eurogroup, πρόσθεσε. Επανέλαβε ότι ο χρόνος εξαντλείται για την επίτευξη συμφωνίας, τη στιγμή που -όπως είπε- η Ελλάδα δεν τα καταφέρνει χωρίς βοήθεια.

Σχετικά με τη νέα πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης, υποβάθμισε τη σημασία της κυβερνητικής κίνησης, λέγοντας ότι δεν θα άρει από μόνη της το αδιέξοδο ανάμεσα στην Ελλάδα και στους πιστωτές της.

«H ελληνική κυβέρνηση έπαιξε το στοίχημα ότι αν διαπραγματευτεί μαζί μας, η ΕΚΤ θα ανοίξει το παράθυρο της ρευστότητας και θα χαλαρώσει τους κανόνες της» είπε ο Ντεϊσελμπλούμ.

Ο επικεφαλής του Eurogroup δεν παρέλειψε να επαναλάβει ότι «ο χρόνος εξαντλείται για επίτευξη συμφωνίας με την Ελλάδα», προειδοποιώντας ότι «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς βοήθεια. Πρέπει να προσαρμοστεί στην πραγματικότητα».

http://olympia.gr/2015/04/28/προκαλει-η-μικρη-ολλανδεζα/#more-469272

Αγωνία για την 17χρονη Κωνσταντίνα που εξαφανίστηκε

Αγωνία για την 17χρονη Κωνσταντίνα που εξαφανίστηκε


Αγωνία για την 17χρονη Κωνσταντίνα που εξαφανίστηκε
Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ με την εξαφάνιση 17χρονης από την περιοχή Χαραυγή στη Λάρισα.
Η 17χρονη Κωνσταντίνα Γκ. εξαφανίστηκε την Κυριακή 26 Απριλίου από το σπίτι της στη Λάρισα. Έχει μαύρα μακριά μαλλιά, καστανά μάτια, ύψος 1,55 μ. και βάρος 50 κιλά, ενώ την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε μπλε τζιν, μαύρο φούτερ με στάμπα άσπρο αρκουδάκι και ροζ παπούτσι.
Η οικογένεια της αγωνία για την τύχη της και ελπίζει με τη βοήθεια όλων σύντομα να βρεθεί και να επιστρέψει κοντά τους.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/581635/agonia-gia-tin-17xroni-konstantina-poy-exafanistike#ixzz3YcdrD1sT

Υπ. Οικονομικών για καταθέσεις εξωτερικού:

«Δηλώστε τα λεφτά για να τα σώσετε και πληρώστε τους φόρους». Αυτό είναι το δόγμα πάνω στο οποίο θα κινηθεί το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να μαζέψει ζεστό χρήμα στα ταμεία, αλλά και να βάλει ένα φρένο στην τακτική πολλών Ελλήνων να μεταφέρουν με θολές διαδικασίες τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Η κυβέρνηση θα προωθήσει νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία - Τι συζήτησαν οι αρμόδιοι υπουργοί.
Νομοσχέδιο με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα σε όσους φορολογικούς κάτοικους της Ελλάδας έχουν καταθέσεις στην Ελβετία να τις δηλώσουν και να πληρώσουν κατ' αποκοπήν φόρο, φέρνει σύντομα στη Βουλή η κυβέρνηση.
Αυτό ανακοινώθηκε μετά την συνάντηση του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη και του υπουργού κατά της διαφθοράς κ. Παναγιώτη Νικολούδη με τον Ελβετό υπουργό Jack de Vateville
Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, μετά την ψήφιση στη Βουλή του νομοσχεδίου, οι δύο χώρες θα υπογράψουν πολιτική διακήρυξη σύμφωνα με την οποία όσοι δεν προχωρήσουν στη δήλωση των καταθέσεων τους, θα απειλούνται με κλείσιμο του τραπεζικού λογαριασμού τους.
Πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2018 αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η συμφωνία Ε.Ε - Ελβετίας για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών.
Η σύναψη πολιτικής συμφωνίας για τη φορολόγηση καταθέσεων στην Ελβετία Ελλήνων που κατοικούν μόνιμα στην Ελλάδα, ήταν το αντικείμενο της σημερινής συνάντησης ανάμεσα στους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη και Επικρατείας, κ. Παναγιώτη Νικολούδη, με αντιπροσωπεία αξιωματούχων της ελβετικής κυβέρνησης επικεφαλής της οποίας ήταν ο Υφυπουργός Διεθνών Χρηματοοικονομικών Σχέσεων, Dr Jacques de Watteville.
Η ελληνική κυβέρνηση θα συντάξει νομοσχέδιο σχετικά με τους όρους εθελοντικής αποκάλυψης Ελλήνων πολιτών στις ελληνικές φορολογικές αρχές, με τρόπο που αντανακλά καλύτερα την πρακτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, θα διατηρεί γραμμή επικοινωνίας με τις ελβετικές αρχές, έτσι ώστε, μόλις το νομοσχέδιο περάσει από το ελληνικό Κοινοβούλιο, η πολιτική διακήρυξη μεταξύ των δύο κρατών να μπορεί να υπογραφεί και να εφαρμοστεί. «Είμαστε πεπεισμένοι ότι η σημερινή συνάντηση είναι σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της γόνιμης συνεργασίας ανάμεσα στις δύο χώρες», δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών.
Ακολουθούν οι δηλώσεις των υπουργών
Γιάνης Βαρουφάκης:
«Είναι μεγάλη μου τιμή και χαρά να υποδεχθώ το συνάδελφό μου από την Ελβετία και τον έτερο συνάδελφό μου, τον κ. Νικολούδη.
Είχαμε μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση σχετικά με τη διαδικασία, που θα οδηγήσει στη σύναψη μιας πολιτικής συμφωνίας- πολιτικής ανακοίνωσης- μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Ελβετίας.
Η ελληνική κυβέρνηση αναλαμβάνει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αφορά στην εθελοντική αποκάλυψη εκ μέρους Ελλήνων πολιτών καταθέσεών τους στο εξωτερικό, με τρόπο που θα αντανακλά τις καλύτερες πρακτικές της ΕΕ. Ταυτόχρονα, όσο διαρκεί αυτή η νομοθετική διαδικασία, η ελληνική κυβέρνηση θα είναι σε συνεχή επαφή με τους συναδέλφους μας στην Ελβετία έτσι ώστε, μόλις εγκριθεί και ψηφιστεί το σχέδιο νόμου από τη Βουλή, να μπορεί να υπογραφεί και να ανακοινωθεί η πολιτική διακήρυξη των δύο χωρών -και προφανώς να εφαρμοστεί.
Είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή μας συζήτηση ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα που αναδεικνύει ακόμη περισσότερο μια ήδη πολύ θετική συνεργασία μεταξύ των χωρών μας».
Jacques de Watteville:
«Είναι μεγάλη χαρά και για μένα που συναντήθηκα σήμερα με τον κ. Βαρουφάκη και τον κ. Νικολούδη. Είχαμε συναντηθεί και στα τέλη Μαρτίου και με τον κ. Παππά και είχαμε και σήμερα μια πολύ παραγωγική συνάντηση.
Η Ελβετία έχει επίγνωση στης πολυσύνθετης κατάστασης και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει, σήμερα, η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός και θέλει να υποστηρίξει τις προσπάθειες που γίνονται για να ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες. Το κάνουμε αυτό κυρίως μέσω της συμβολής μας στο ΔΝΤ. Μέσω των επαφών που έχουμε, ενισχύουμε τη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ελβετίας και στους τομείς της πάταξης της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής.
Έχουμε μόλις καταλήξει σε μια συμφωνία με την ΕΕ για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Η συμφωνία αυτή θα υπογραφεί σύντομα, θα εφαρμοστεί και στην Ελλάδα και αποτελέσει ένα τεράστιο βήμα εξέλιξης της ανάπτυξης μεταξύ της συνεργασίας των δύο χωρών μας.
Έχουμε ήδη κάποια εργαλεία και κάποιες συμφωνίες που επιτρέπουν την πλήρη συνεργασία μας για θέματα φορολογικών αδικημάτων και με το καινούργιο αυτό βήμα, την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών, αυτό θα ενισχυθεί περαιτέρω. Αυτό που πρέπει να βρούμε τώρα είναι ο σωστός τρόπος για να κάνουμε τη μετάβαση από την κατάσταση, που ίσχυε στο παρελθόν προς τη νέα κατάσταση, δηλ. την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών. Αυτό ήταν και το θέμα της σημερινής μας συνάντησης».
Παναγιώτης Νικολούδης:
«Οι δύο εκλεκτοί συνάδελφοί μου κάλυψαν τα ζητήματα που συζητήθηκαν σήμερα. Θα είχα ελάχιστα πράγματα να πω πάνω στο ίδιο ζήτημα.
Είχα πρόσφατα δηλώσει ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, όσα χρειάζονται, σε νομοθετικό επίπεδο ή σε κατάρτιση και υπογραφή συμφωνιών με άλλες χώρες, έτσι ώστε να καταστεί δυνατόν να φορολογούνται οι υπόχρεοι Έλληνες οπουδήποτε και αν έχουν τα χρήματά τους. Αυτή η δήλωσή μου έρχεται να επιβεβαιωθεί σήμερα με αυτά που αποφασίσαμε.
Έστω και τρέχοντας λίγο μπροστά στο χρόνο, θα ήθελα να στείλω ένα μήνυμα σε όλους όσοι ξέρουν –και όλοι ξέρουν- ότι χρωστούν χρήματα στο ελληνικό Δημόσιο είτε τα χρήματά τους είναι στην Ελλάδα, είτε στην Ελβετία, είτε οπουδήποτε αλλού: έχουν πραγματικά συμφέρον.
Στόχος όλων μας θα είναι να εξυπηρετηθεί το συμφέρον της Ελβετίας, το συμφέρον της Ελλάδας και το συμφέρον των φορολογουμένων- των υπόχρεων να φορολογηθούν στην Ελλάδα. Έχουν και αυτοί συμφέρον, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, να προσαρμοστούν σε αυτό το πρόγραμμα που θα τεθεί σε εφαρμογή, να πιστέψουν ότι είναι προς το συμφέρον τους και ότι, έτσι και αλλιώς, στην αντίθετη περίπτωση δεν πρόκειται να αποφύγουν τη φορολόγησή τους. Σας ευχαριστώ».


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/581569/yp-oikonomikon-gia-katatheseis-exoterikoy-diloste-kai-pliroste#ixzz3Ycct1JX7

«ΕΝΩΜΕΝΗ» Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Βαρουφάκης: Φέρνουμε πολυνομοσχέδιο - Ελπίζουμε να συμφωνήσουν οι θεσμοί

Στην κατεύθυνση μιας σταδιακής, βήμα προς βήμα συμφωνίας με τους θεσμούς κινείται η κυβέρνηση, όπως κατέστησαν από κοινού σαφές ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και ο υπουργός αναπληρωτής Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αμέσως μετά την πρώτη συνεδρίαση της «πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης» με τους θεσμούς. Ο πρώτος έχει αναλάβει την ευθύνη της ομάδας και ο δεύτερος τον συντονισμό της ομάδας, στο πλαίσιο του «ανασχηματισμού» που αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου την Κυριακή.

Βαρουφάκης: Φέρνουμε πολυνομοσχέδιο - Ελπίζουμε να συμφωνήσουν οι θεσμοί
Στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης της διαπραγματευτικής ομάδας αποφασίστηκε η κατάρτιση ενός πολυνομοσχεδίου-σκούπα, με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να επιτύχει μια σταδιακή συμφωνία με τους θεσμούς. Το νομοσχέδιο θα βασίζεται στη «λίστα Βαρουφάκη», θα είναι έτοιμο στις βασικές γραμμές του έως το βράδυ της Τρίτης και αναμένεται να συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη.
Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, η λίστα εμπλουτίστηκε ποιοτικά και στο νομοσχέδιο δεν υπάρχουν τα «κόκκινα» δάνεια και η bad bank, αλλά και οι παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό.
Στα φορολογικά, στις διατάξεις του νομοσχεδίου θα περιληφθούν τα θέματα της φορολογικής διοίκησης και η καλύτερη εισπραξιμότητα του ΦΠΑ, ενώ η διάρθρωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα τεθεί υπό διαπραγμάτευση τον Ιούνιο.
Εξάλλου, δεν θα περιληφθεί σε αυτή τη φάση ο «φόρος διανυκτέρευσης» στα ξενοδοχεία και τα καταλύματα της χώρας.
Ο κ. Βαρουφάκης επισήμανε ότι «όλο τον καιρό πασχίζαμε με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων και συμβούλους, να επαναϋπολογίσουμε αυτά τα νούμερα της λίστας. Οι υποσχέσεις για τους ποσοτικούς στόχους πρέπει να πετυχαίνουν. Προτιμώ να βάλω τον πήχη πιο χαμηλά για να τον περνάω».
Πρόσθεσε δε χαριτολογώντας ότι «είμαι οπαδός του πατέρα Γκαλμπρέιθ, που έλεγε ότι οι προβλέψεις αριθμών έχουν δημιουργηθεί για να κάνουν τους αστρολόγους να μοιάζουν επιστήμονες».
Οι διατάξεις του νομοσχεδίου, όπως είπε ο υπουργός, αποτελούν «δικές μας πρωτοβουλίες και ελπίζω να συμφωνηθούν με τους θεσμούς. Εάν συμφωνήσουμε, αυτό μπορεί να είναι η βάση για μια μεσοπρόθεσμη συμφωνία».
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι «όσο πλησιάζουμε στο τέλος, τόσο αυξάνεται η ένταση της δουλειάς. Τα τελευταία μέτρα στο σπριντ είναι τα πιο δύσκολα. Θα κάνουμε τα αδύνατα- δυνατά για μια έντιμη συμφωνία. Η διαπραγμάτευση είναι πάρα πολύ δύσκολη. Από τις πιο περίπλοκες διαπραγματεύσεις».
Επίσης σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, ένα από τα προβλήματα της διαπραγμάτευσης είναι ότι οι θεσμοί αλλάζουν άποψη συνέχεια, που καταστούν σύνθετη τη διαπραγμάτευση.
«Σεβόμαστε τις διαδικασίες και τους εταίρους, αλλά έχουμε λαϊκή εντολή να αλλάξουμε τη φιλοσοφία ενός προγράμματος που έχει αποτύχει», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε ότι «συνεχώς μαθαίνουμε από τις εμπειρίες και τα λάθη μας. Συλλογικές οι νίκες και οι επιτυχίες, συλλογικά και τα λάθη. Έτσι δουλεύουμε, έτσι θα συνεχίσουμε, με συλλογικότητα. Η κυβέρνηση είναι ενωμένη, η διαπραγματευτική ομάδα είναι ενωμένη».
Για να προσθέσει ο υπουργός Οικονομικών, διασκεδάζοντας επίσης τη φημολογία περί ανατροπών στη διαπραγματευτική ομάδα, ότι «όλους αυτούς τους μήνες υπήρχε μια άτυπη ομάδα υπουργών. Συγκροτείται τώρα πιο επίσημα ως σώμα. Η ευθύνη είναι κοινή, πάντα ήταν κοινή».
Σημειώνεται ότι, αντικείμενο της αποψινής τηλεδιάσκεψης του Brussels Group ήταν ο καθορισμός της ατζέντας για τις δια ζώσης συνομιλίες, οι οποίες αναμένεται να επαναρχίσουν την Τετάρτη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64178121

«Προβληματικό μωρό» θεωρούν την Ελλάδα τώρα οι Βρετανοί

 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ευρωπαϊκή εφημερίδα -εκτός από τις γερμανικές- που να αντιμετωπίζει με περισσότερο μίσος την Ελλάδα από τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» του Λονδίνου σίγουρα δεν υπάρχει αυτή την εποχή. Και ένα και δύο και καμιά φορά και τρία άρθρα μέσα σε μία και μόνη ημέρα χύνουν χολή κατά της πατρίδας μας. Υπάρχουν άρθρα σοβαρά που επιχειρούν να προσδώσουν κύρος στην πιο σκληρή ανθελληνική πολιτική της Γερμανίας, γραμμένα από τους κορυφαίους αρθρογράφους της αγγλικής εφημερίδας. «Μια ελληνική χρεοκοπία είναι αναγκαία, αλλά το Grexit δεν είναι», ήταν για παράδειγμα ο τίτλος μιας ανάλυσης των «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς». Να οδηγηθεί δηλαδή σε χρεοκοπία η Ελλάδα, αλλά να παραμείνει παρά τη χρεοκοπία της μέσα στο ευρώ, ώστε οι Γερμανοί να εξακολουθήσουν να μπορούν όποια στιγμή θελήσουν να στραγγαλίζουν την ελληνική οικονομία! Υπάρχουν άρθρα που αναμειγνύουν σοβαρές παραδοχές των δεινών που έχει υποστεί αυτή τη μαύρη πενταετία ο ελληνικός λαός με ερεβώδεις λύσεις. Ενα τέτοιο άρθρο είχε τίτλο «Η μυθολογία που μπλοκάρει την πρόοδο στην Ελλάδα». Στο άρθρο αυτό ομολογείται ότι ανάμεσα στο πρώτο τρίμηνο του 2008 και το τελευταίο του 2013, η πραγματική κατανάλωση μειώθηκε στην ελληνική οικονομία κατά 35% και το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 27%, ενώ η ανεργία κορυφώθηκε στο 28%. Πού καταλήγει όμως αυτό το σωστό σε πολλά σημεία του άρθρο; Αν δεν επιτευχθεί μια καλή συμφωνία, «η λιγότερο κακή έκβαση θα μπορούσε να ήταν η αποδοχή της πραγματικότητας της χρεοκοπίας και το να αφήσουν την Ελλάδα να αποφασίσει τι θα κάνει. Σίγουρα αυτή θα ήταν μια κακή έκβαση. Ποιος έχει τώρα όμως εμπιστοσύνη ότι θα υπάρξει καλύτερη;». Πέρα από αυτές τις δύο κατηγορίες άρθρων, υπάρχουν και άρθρα βαθύτατα προσβλητικά για τη χώρα μας. Χυδαία, κατ' ουσίαν που στόχο έχουν να αυξήσουν την ήδη καλπάζουσα περιφρόνηση των Ευρωπαίων πολιτών προς την πατρίδα μας και προς τους Ελληνες.
Την περασμένη Δευτέρα οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς» δημοσίευσαν ένα τέτοιο άρθρο. Η απαξίωσή μας ως έθνους άρχιζε από τον τίτλο του: «Πώς να χειριστούμε ένα προβληματικό παιδί όπως η Ελλάδα (!)». Ο υπότιτλος συμπλήρωνε τον χλευασμό: «Πολλοί λένε ότι οι ελληνικές Αρχές συμπεριφέρονται σαν βρέφος που άρχισε μόλις να περπατάει και κάνει πείσματα»! Εννοείται ότι το άρθρο είναι γραμμένο στο ίδιο πνεύμα. Αποκαλυπτικά των στόχων του αρθρογράφου είναι δύο-τρία αποσπάσματα: «Αυτοί οι (σ.σ. Ευρωπαίοι) αξιωματούχοι αρχίζουν μια καμπάνια για να πετάξουν με τις κλωτσιές τη χώρα έξω (σ.σ. από την Ευρωζώνη). Εχουν παραιτηθεί και θέλουν να δώσουν το παλιόπαιδο (σ.σ. την Ελλάδα) για υιοθεσία. Η οικογένεια θα γίνει ισχυρότερη χωρίς αυτό το μπάσταρδο, λένε», γράφει ο Αγγλος αρθρογράφος. «Μπάσταρδο» λοιπόν η Ελλάδα! Ο αρθρογράφος όμως δεν πιάνεται με τίποτα: «Είτε βάσει σχεδίου είτε τυχαία, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, της οποίας ηγείται ο Αλέξης Τσίπρας, έχει πετύχει μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αρμονία από μια συλλογή ηπειρωτικών χορωδιών που τραγουδούν την "Ωδή στη χαρά".
Οι πάντες είναι βαθιά οργισμένοι με τα καραγκιοζιλίκια της Ελλάδας». Ωστε «καραγκιοζιλίκια» η στάση της Ελλάδας! Ο Αγγλος συνεχίζει ακάθεκτος: «Κανένας δεν καταλαβαίνει τη συμπεριφορά της Ελλάδας, με το σνομπάρισμα που δείχνει στις συνομιλίες αφότου συμφωνήθηκε το περίγραμμα μιας συμφωνίας τον Φεβρουάριο. Αποκαλούν τη συμπεριφορά αυτή παιδιαρίσματα. Πολλοί λένε κατ' ιδίαν ότι οι ελληνικές Αρχές συμπεριφέρονται σαν βρέφος που μόλις περπάτησε και κάνει πείσματα. Είναι απαράδεκτο, λένε». Το άρθρο αυτό, πέρα από τη δίκαιη αγανάκτηση που προκαλεί είναι ταυτόχρονα πολύ διδακτικό, για το πώς μας βλέπει ένα τμήμα τουλάχιστον των εχθρών της Ελλάδας. «Βρέφος που μόλις περπάτησε και κάνει πείσματα» λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας! «Καραγκιοζιλίκια» η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ! «Μπάσταρδο» η Ελλάδα για την Ευρωζώνη!
Με αυτούς τους τύπους θα πρέπει να φτάσει σε συμφωνία μέχρι τα τέλη Ιουνίου ο πρωθυπουργός. Εννοείται ότι αυτοί οι τύποι το μόνο πλαίσιο διαπραγμάτευσης που αναγνωρίζουν είναι οι... όροι που οι ίδιοι επιβάλλουν στους υπηκόους τους. Τίποτα λιγότερο. Νέο Μνημόνιο θέλουν να επιβάλουν στον ελληνικό λαό. Νέες μειώσεις συντάξεων, νέες μειώσεις μισθών, νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές. Ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια, ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή των μεσαίων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας, άρα ακόμη μεγαλύτερη ανεργία, αφού οι μικρομαγαζάτορες και οι μικροεπιχειρηματίες είναι εκείνα από τα μεσαία στρώματα που θα πληγούν με τη μεγαλύτερη βιαιότητα. Θα βάλει άραγε ο Τσίπρας την υπογραφή του σε αυτές τις εξελίξεις; Οψόμεθα.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22792&subid=2&pubid=64178301

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4.300 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ Νεπάλ: Δραματική κατάσταση για 8 εκατ. ανθρώπους

Στα 8 εκατομμύρια ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον σεισμό του Νεπάλ, ενώ περισσότερο από 1,4 εκατομμύριο έχουν επείγουσα ανάγκη αρωγής. Χρειάζονται άμεσα, τρόφιμα, πόσιμο νερό και στέγη, σύμφωνα με εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται σε έκθεση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Νεπάλ: Δραματική κατάσταση για 8 εκατ. ανθρώπους
Οι διασώστες και το προσωπικό των οργανώσεων αρωγής αγωνίζονται για να αντεπεξέλθουν στο μέγεθος της καταστροφής.
Η διεθνής βοήθεια αρχίζει να φθάνει στο Νεπάλ. Φορτία τροφίμων, ιατροφαρμακευτικού υλικού, σκηνές, κουβέρτες συγκεντρώνονται στο αεροδρόμιο του Κατμαντού, όμως η μεταφορά και η διανομή τους καθυστερεί εξαιτίας της χαώδους κατάστασης, της έλλειψης προσωπικού για τη μεταφορά των προμηθειών, της καταστροφής του οδικού δικτύου, της διακοπής των τηλεπικοινωνιών που καθιστά εξαιρετικά δύσκολο τον συντονισμό των επιχειρήσεων αρωγής.
Οι κάτοικοι που πέρασαν την τρίτη τους νύχτα στο ύπαιθρο, στα πεζοδρόμια, σε πάρκα και ανοικτούς χώρους κάτω από αυτοσχέδια καταφύγια, σκάβουν με τα χέρια τους στα ερείπια των γκρεμισμένων σπιτιών τους για να ανασύρουν τους νεκρούς συγγενείς τους και η οργή κατά της κυβέρνησης αρχίζει να κυριαρχεί για την καθυστέρηση της βοήθειας. Το πόσιμο νερό και τα τρόφιμα σπανίζουν. Τα νοσοκομεία ξεχειλίζουν, γιατροί χειρουργούν σε αυτοσχέδια χειρουργεία.
Στην ύπαιθρο, στις απομακρυσμένες περιοχές κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, η καταστροφή είναι ολική, οι ανάγκες τεράστιες και η βοήθεια δεν μπορεί να φτάσει εξαιτίας του κατεστραμένου οδικού δικτύου. Ελικόπτερα που άρχισαν χθες πτήσεις προς τις πιο απομακρυσμένες σεισμόπληκτες περιοχές μεταφέρουν στάγδην προμήθειες και απομακρύνουν με αργούς ρυθμούς τραυματίες και ασθενείς.
Ο πιο πρόσφατος απολογισμός των θυμάτων του καταστροφικού σεισμού ο οποίος έπληξε το Σάββατο το Νεπάλ ανέρχεται σε 4.310 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο Κατμαντού.
Οι τραυματίες που έχουν καταμετρηθεί μετά την καταστροφή φθάνουν τους 7.953.
Στις χώρες οι οποίες γειτονεύουν με το Νεπάλ, όπου η πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση επίσης προκάλεσε καταστροφές, αν και σε πολύ μικρότερη κλίμακα, ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για συνολικά περίπου 100 νεκρούς.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=64178331

Πανελλαδικές 2015: Θ' ανέβει ο πήχης των βάσεων σε όλα τα επιστημονικά πεδία .

Κόκκινο θα χτυπήσει ο ανταγωνισμός σε πέντε οµάδες σχολών όλων των επιστημονικών πεδίων που επιλέγονται από τουλάχιστον 30.000 υποψηφίους καθώς η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας μείωσε τον αριθμό των εισακτέων για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και αναμένεται μεγάλη αύξηση στις βάσεις εισαγωγής το 2015.
Οι 5 ομάδες σχολών (Παιδαγωγικές, Ιατρικές, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ναυτιλιακές, Φιλολογίας) περιλαμβάνουν συνολικά 31 τμήματα που «απλώνονται» και στα πέντε επιστημονικά πεδία, χαρακτηρίζονται υψηλής ζήτησης και τα περισσότερα από αυτά απαιτούν καλές έως άριστες βαθμολογίες.
Όπως αναφέρει το Έθνος, η μείωση των εισακτέων αποφασίστηκε προκειμένου να µην επιβαρυνθούν και άλλο μεγάλα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ειδικά περιζήτητα τμήματα τα οποία δέχθηκαν την τελευταία χρονιά µεγάλο αριθµό πρόσθετων φοιτητών λόγω μετεγγραφών.
Αλλώστε, η μείωση των εισακτέων στα κεντρικά ΑΕΙ ήταν πάγιο αίτημα των διοικήσεων των ιδρυμάτων.
Το «ψαλίδι» στις θέσεις εισακτέων μπορεί να μην είναι μεγάλο, ωστόσο, οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για την εισαγωγή στα 31 τμήματα που παρουσιάζουμε σήμερα, θα συναντήσουν αυξημένο ανταγωνισμό σε σχέση με πέρυσι, αφού θα διαγωνιστούν για μικρότερο αριθμό θέσεων.
  • Τα Παιδαγωγικά Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης, τα οποία σε πείσμα των καιρών, των προσλήψεων που γίνονται με το... σταγονόμετρο και των χαμηλών απολαβών για τους εκπαιδευτικούς συνεχίζουν να προσελκύουν χιλιάδες υποψηφίους.
Την περσινή χρονιά διατέθηκαν συνολικά 1.900 θέσεις τις οποίες διεκδίκησαν σχεδόν 11.000 υποψήφιοι. Τη φετινή χρονιά οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν και στα 9 παιδαγωγικά τμήματα 195 λιγότερες θέσεις (1705).
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας καθώς «αγγίζει» το 43% σε σχέση με πέρυσι αφού έχασε 75 θέσεις. Από τα 9 τμήματα, στα 7 καταγράφεται μείωση θέσεων, στο Καποδιστριακό διατηρείται ο περσινός αριθμός εισακτέων (200), ενώ μόνο στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου καταγράφεται αύξηση κατά 30 θέσεις.
  • Στις Ιατρικές, όπου παρατηρούνται κάθε χρόνο οι υψηλότερες βάσεις εισαγωγής (στο τμήμα της Αθήνας διαμορφώθηκε πέρυσι στα 19.233 μόρια) και προσελκύουν τους πιο άριστους υποψηφίους, η μεσοσταθμική μείωση στις 7 σχολές έφτασε το 8,2%.
Από τους 1.150 φοιτητές που απορρόφησαν πέρυσι τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, φέτος θα δεχτούν 1.055. Η μεγαλύτερη μείωση σημειώνεται στο τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (-30 θέσεις), ακολουθεί το αντίστοιχο στο Δημοκρίτειο (-25) και της Κρήτης (-25). Στον αντίποδα, το τμήμα Ιατρικής του Καποδιστριακού θα δεχτεί 5 περισσότερους φοιτητές σε σχέση με το 2014.
  • Στα 6 τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, τα οποία είναι για «λίγους και καλούς» καθώς απαιτούν και την εξέταση σε ειδικά μαθήματα, οι θέσεις μειώθηκαν σε σχέση με πέρυσι κατά 95 ή αλλιώς κατά 11,9%.
Ο πήχης για την εισαγωγή στη σχολή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου θα μπει αρκετά ψηλότερα από το 2014 καθώς θα εισαχθούν 40 λιγότεροι φοιτητές, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 26,6% των θέσεων.
Ευκολότερη θα είναι η πρόσβαση στα έτσι κι αλλιώς πιο χαμηλόβαθμα τμήματα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Αριστοτελείου, Θεσσαλίας και Πολυτεχνείου Κρήτης αφού οι θέσεις σε αυτά μειώθηκαν κατά 5 έως 10.
  • Εντύπωση προκαλεί -λόγω των καλών προοπτικών στην αγορά εργασίας- η μείωση στα τρία πανεπιστημιακά τμήματα που σχετίζονται με τις Ναυτιλιακές Σπουδές, τα οποία χάνουν το 15,2% των θέσεων τους.
Η μεγαλύτερη μείωση καταγράφεται στο τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών Αιγαίου (-40 ), ακολουθεί το Ναυτιλιακών Σπουδών Πειραιά (-30) και το Ναυπηγών Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ (-10). Τα τρία αυτά τμήματα επιλέχθηκαν πέρυσι από 6.800 υποψηφίους.
  • Τέλος, στις Φιλολογικές Σχολές που δηλώθηκαν στο περσινό μηχανογραφικό δελτίο από σχεδόν 6.500 υποψηφίους, οι διαφοροποιήσεις είναι ελάχιστες καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την ανακατανομή των θέσεων.
Είναι ενδεικτικό ότι οι θέσεις μειώνονται σε 3 από τα 6 τμήματα (Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων, Κρήτης) και αυξάνονται στην Αθήνα, την Πάτρα και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Πάντως, ο συνολικός αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος κατά 20 σε σχέση με πέρυσι και το νέο ακαδημαϊκό έτος θα απορροφηθούν 1.305 φοιτητές.
Τα πανεπιστήμια με τη μεγαλύτερη μείωση θέσεων
Τo Πανεπιστήμιο της Πάτρας είχε φέτος τη μεγαλύτερη μείωση των εισακτέων από όλα τα πανεπιστήμια της χώρας και μάλιστα σε εντυπωσιακό βαθμό αφού του «αφαιρέθηκαν» συνολικά 710 θέσεις συγκριτικά με πέρυσι, ενώ την ίδια στιγμή στο πανεπιστήμιο της Αθήνας που έχει «φρακάρει» από τον τεράστιο αριθμό φοιτητών, αφαιρέθηκαν μόνο 185 θέσεις.
Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας, σχετικά με τον φετινό αριθμό των εισακτέων προκύπτει ότι με εξαίρεση δυο πανεπιστήμια το Αιγαίου και Πελοποννήσου που πήραν επιπλέον θέσεις (90 και 10 αντίστοιχα) και το Μακεδονίας που πήρε ακριβώς όσες και πέρυσι θέσεις (800), σε όλα τα υπόλοιπα ο αριθμός των εισακτέων μειώθηκε.
Μετά το πανεπιστήμιο της Πάτρας, λιγότερους φοιτητές από πέρυσι (-345) θα πάρει το Αριστοτέλειο, το Θεσσαλίας (-290), το Κρήτης (-240), το Ιωαννίνων (-190 ) κ.ά. Στα πανεπιστήμια που εδρεύουν στην Αττική, επίσης, μειώθηκε ο αριθμός των εισακτέων αλλά όχι σημαντικά. Το ΕΚΠΑ θα πάρει 185 λιγότερους φοιτητές, το Οικονομικό 135, το ΕΜΠ 95, το Χαροκόπειο 75, το Πάντειο 45 και το Καλών Τεχνών 15.
πηγή: Έθνος


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/579179/panelladikes-2015-tha-ayxithei-o-pixis-ton-vaseon-se-ola-ta-epistimonika-pedia#ixzz3YaLSoeob

Πανελλαδικές 2015: Οι ημερομηνίες, οι βάσεις και όσα πρέπει να γνωρίζετε

Η αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες εξετάσεις έχει ξεκινήσει
Οι υποψήφιοι των Πανελληνίων εξετάσεων θα προμηθευτούν το δελτίο τους τις πρώτες ημέρες του Μαΐου, το οποίο είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους σε κάθε μάθημα των Πανελλαδικών εξετάσεων.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελληνίων 2015 ΕΔΩ
Τα μαθήματα για το σχολικό έτος 2014-2015 θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 13 Μαΐου.
Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ. κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ.
Δείτε ΕΔΩ τα πάντα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 2015
Αντίθετα ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 17:00 μ.μ., κοινή για τους υποψήφιους ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων.
Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 16:30μ.μ.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3)ώρες.
Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από τα μαθήματα ειδικότητας: Αρχιτεκτονικό Σχέδιο και Γραφιστικές Εφαρμογές, για τα οποία η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.
Διαβάστε πως θα κινηθούν οι βάσεις και το τι αλλάζει με το μηχανογραφικό
Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα αρχίσουν τη Δευτέρα 18-5-2015, ενώ οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα αρχίσουν την Τρίτη 19-5-2015. Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 17-6-2015. Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) θα διεξαχθεί από 15-6-2015 ως και 26-6-2015. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9-6-2015.
Ανεβαίνει ο πήχης σε όλα τα επιστημονικά πεδία
Οι απολυτήριες εξετάσεις για τα μαθήματα που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας για την Γ΄ τάξη των ημερήσιων και τη Δ΄ τάξη των εσπερινών Γενικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 3-6-2015 για όσους θα έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Οι απολυτήριες και πτυχιακές εξετάσεις ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Α΄ και Β΄) σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 10-6-2015 και θα διενεργηθούν με βάση το πρόγραμμα που καταρτίζει το κάθε λύκειο χωριστά.
Στα μέσα Ιουνίου, όλοι οι υποψήφιοι για τις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, στο Λύκειο στο οποίο υπέβαλαν την Αίτηση-Δήλωση του Φεβρουαρίου, θα προσέλθουν για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), για να τον χρησιμοποιήσουν κατά την ηλεκτρονική υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου. Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) θα μπορούν να αποκτούν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) σε όποιο Λύκειο τους εξυπηρετεί.
Η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων θα γίνει και φέτος ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, από τα μέσα Ιουνίου ως τις αρχές Ιουλίου. Το έντυπο μηχανογραφικό δελτίο θα έχει ήδη ανακοινωθεί από τον Απρίλη.
Όσοι από τους μαθητές της τελευταίας τάξης εμπίπτουν στην ειδική κατηγορία των υποψηφίων-πασχόντων από σοβαρές παθήσεις (για εισαγωγή στο 5% των θέσεων εισακτέων),έχουν ήδη πιστοποιηθεί από συγκεκριμένα νοσοκομεία για την πάθησή τους. Οι υποψήφιοι (οι μαθητές και οι αντίστοιχοι απόφοιτοι) θα υποβάλουν ειδικό μηχανογραφικό δελτίο στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Για όλες τις παραπάνω διαδικασίες οι υποψήφιοι θα ενημερώνονται από τα Λύκειά τους με σχετικές εγκυκλίους. Παράλληλα, ενημερωτικό υλικό, εγκύκλιοι, υποδείγματα κλπ θα αναρτώνται και στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.gr στο σύνδεσμο ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/580952/panelladikes-2015-oi-imerominies-oi-vaseis-kai-osa-prepei-na-gnorizete#ixzz3YaKwi3AZ

Πανελλήνιες 2015: Απόφαση - «κόλαφος» του ΣτΕ για κατοχή κινητού από μαθητές .

Το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις υπ΄ αριθμ. 1461 και 1462/2015, αποφάσεις του αποφάνθηκε ότι η κατοχή και μόνο κινητού τηλεφώνου από μαθητή, ανεξάρτητα αν είναι απενεργοποιημένο ή όχι, κατά την διάρκεια των Πανελλαδικών απολυτηρίων εξετάσεων, αυτομάτως μηδενίζει το γραπτό!
Να σημειωθεί ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία προβλέπει ότι οι μαθητές κατά την είσοδό τους στην αίθουσα εξετάσεων δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό (blanco), κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών, κ.λπ. Σε περίπτωση που βρεθούν στην κατοχή τους τα επίμαχα αντικείμενα το γραπτό μηδενίζεται.
Ειδικότερα, κατά της πανελλαδικές εξετάσεις του Μαΐου του 2013 στο Γενικό Λύκειο Βούλας Αττικής εξεταζόμενος μαθητής, κατά τη διενέργεια των γραπτών απολυτηρίων εξετάσεων ζήτησε να πάει στην τουαλέτα.
Όμως, κατά την μετάβασή του έγινε αντιληπτό από καθηγητή-επιτηρητή ότι είχε κινητό τηλέφωνο. Στη συνέχεια ο μαθητής κλήθηκε στην Λυκειακή Επιτροπή, αλλά αρνήθηκε να προσέλθει, με αποτέλεσμα τον μηδενισμό του γραπτού του.
Ακόμη, τον προηγούμενο Μάιο (2012), κατά την διενέργεια των απολυτηρίων εξετάσεων σε Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης, μαθητής ζήτησε να πάει στην τουαλέτα, αλλά την ώρα που πήγαινε, επιτηρήτρια διαπίστωσε ότι ο εξεταζόμενος είχε κινητό τηλέφωνο.
Όπως διαπιστώθηκε από την Λυκειακή Επιτροπή το κινητό τηλέφωνο ήταν απενεργοποιημένο και όπως προέκυψε κατά το χρόνο των εξετάσεων το επίμαχο κινητό τηλέφωνο δεν δέχθηκε ούτε κλήσεις ούτε μηνύματα, αλλά το γραπτό δοκίμιο του μαθητή μηδενίστηκε.
Οι δύο μαθητές προσέφυγαν στην Διοικητική Δικαιοσύνης (Διοικητικό Εφετείο Πειραιά και Θεσσαλονίκης) και δικαιώθηκαν.
Στην συνέχεια, τόσο ο υπουργός Παιδείας, όσο και η Γενική Επίτροπος της Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων άσκησαν έφεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπέρ του νόμου κατά των δύο επίμαχων εφετειακών αποφάσεων.
Αναγκαίο είναι να αναφερθεί ότι οι αποφάσεις που εκδίδονται επί εφέσεων υπέρ του νόμου δεν μετατρέπουν το αποτέλεσμα των εφετειακών αποφάσεων.
Απλώς, έχουν νομολογιακό χαρακτήρα, δηλαδή, αποτελούν κατευθυντήριες οδηγίες για να αντιμετωπίσουν με τον ίδιο τρόπο όλα τα Διοικητικά Δικαστήρια παρόμοιες υποθέσεις.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η απαγόρευση κατοχής ορισμένων αντικειμένων από τους εξεταζόμενους, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, αφορά και το χρόνο προσωρινής απομάκρυνσης των εξεταζομένων από την αίθουσα εξετάσεων.
Ακόμη, αναφέρουν οι αποφάσεις του ΣτΕ ότι για την επιβολή της κύρωσης μηδενισμού του γραπτού δοκιμιού αρκεί η κατοχή ενός από τα μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, μέσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται και το κινητό τηλέφωνο,«χωρίς να είναι απαραίτητος να αποδεικνύεται η χρήση του».
Σε άλλο σημείο των δικαστικών αποφάσεων αναφέρεται ότι κινητό τηλέφωνο, πέραν από μέσο επικοινωνίας, αποτελεί ταυτόχρονα μέσο αποθήκευσης δεδομένων. Κατά συνέπεια η απαγόρευση κατοχής κινητού τηλεφώνου κατά την διάρκεια των εξετάσεων και η συνακόλουθη κύρωση του μηδενισμού του γραπτού δοκιμίου του κατόχου του, αποτελούν «αναλογικό περιορισμό του δικαιώματος του εξεταζομένου για ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας του και πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».
Παράλληλα, οι αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Διακαστηρίου, αναφέρουν ότι η εκπαιδευτική νομοθεσία που προβλέπει τον μηδενισμό του γραπτού στις περιπτώσεις εκείνες κατά τις οποίες ο εξεταζόμενος έχει επάνω του κινητό τηλέφωνο, δεν παραβιάζει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της αναλογικότητας, καθώς, αφενός τα νομοθετικά αυτά μέτρα «αποβλέπουν στην εξασφάλιση ίσων όρων συμμετοχής στις εξετάσεις όλων των εξεταζομένων, αφετέρου δε, τα αντικείμενα και τα μέσα των οποίων απαγορεύεται η κατοχή, είναι πρόσφορα να χρησιμοποιηθούν για δολίευση των εξετάσεων».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/paideia/story/580968/panellinies-2015-apofasi-kolafos-toy-ste-gia-katoxi-kinitoy-apo-mathiti#ixzz3YaKUNxHd

Πέθανε η 25χρονη που έμεινε ανασφάλιστη επειδή βρισκόταν σε κώμα

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Κυριακής η 25χρονη Βιλιάνα, η οποία έπασχε από μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο.
Η περίπτωσή της, έγινε γνωστή από την άρνηση του γιατρού του ΚΕΠΑ ο οποίος τρεις ημέρες νωρίτερα είχε αρνηθεί να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην Επιτροπή.
Η ιστορία της συγκίνησε την κοινή γνώμη και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων που κατάφεραν να δώσουν λύση μέσα σε λίγες ώρες, ενώ "συγγνώμη" εκ μέρους του ιδρύματος, ζήτησε δημόσια ο διοικητής του ΙΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης που ανακοίνωσε ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής κυρώσεων για τον γιατρό.
Πηγή: zarpanews.gr


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia-eidhseis/item/329072-pethane-i-25xroni-pou-emeine-anasfalisti-epeidi-vriskotan-se-koma#ixzz3YaJtm8Uy

Πόσο ζει το σπέρμα μέσα στον κόλπο

Η διάρκεια ζωής των σπερματοζωαρίων που βρίσκονται στο σπέρμα εξαρτάται από πολυάριθμους παράγοντες, κυρίως το πού εγκαθίστανται, εντός ή εκτός του ανθρώπινου σώματος.
Για παράδειγμα, σε στεγνή επιφάνεια, όπως επάνω σε ένα ρούχο ή ένα σεντόνι, η διάρκεια ζωής ενός σπερματοζωαρίου είναι μικρότερη σε σύγκριση με το ζεστό νερό, καθώς τα σπερματοζωάρια ευδοκιμούν σε θερμό και υγρό περιβάλλον.
Σύμφωνα με τη Mayo Clinic, το σπέρμα μπορεί να επιβιώσει από 3 έως και 5 ημέρες μέσα στο γυναικείο κόλπο, συγκεκριμένα στους βλεννογόνους του κόλπου ή στο ανώτερο τμήμα του γυναικείου γεννητικού συστήματος.
Η γονιμοποίηση του ωαρίου στην περίπτωση αυτή είναι δυνατή εάν τα σπερματοζωάρια παραμείνουν ζωντανά. Ας μην ξεχνάμε ότι ένα μόνο σπερματοζωάριο αρκεί για να γονιμοποιηθεί το ωάριο. Εάν το ζευγάρι κάνει σεξ χωρίς προφύλαξη μερικές ημέρες πριν η γυναίκα έχει ωορρηξία, υπάρχει λοιπόν πιθανότητα εγκυμοσύνης.
Τα σπερματοζωάρια επιβιώνουν εκτός του γυναικείου σώματος έως και μερικές ώρες.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/329099-poso-zei-to-sperma-mesa-ston-kolpo#ixzz3YaJXffHR

Απέτρεψε η αστυνομία τις απόπειρες αυτοκτονίες 15χρονου και 22χρονης

Δύο νέοι άνθρωποι εξέφρασαν την πρόθεση να βάλουν τέλος στη ζωή τους, σημαίνοντας συναγερμό στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Στην περίπτωση του 15χρονου, η Διεύθυνση ενημερώθηκε από διαχειριστή σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, ότι άγνωστος χρήστης του, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αυτοκτονήσει.
Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη και τα σημεία διασύνδεσης του χρήστη με το προφίλ του στη σελίδα και διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για 15χρονο παιδί.
Ενημερώθηκε άμεσα το αρμόδιο Αστυνομικό τμήμα της περιοχής που μένει ο ανήλικος, το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε τους γονείς του παιδιού και εκδηλώθηκαν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη διασφάλιση της σωματικής του ακεραιότητας.
Για τη περίπτωση του 15χρονου ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελέας, η οποία διέταξε την άμεση μεταφορά του ανήλικου σε Δημόσιο Νοσοκομείο για την παροχή σχετικής ψυχιατρικής φροντίδας.
Στη δεύτερη περίπτωση, το Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώθηκε μέσω του «CYBER ALERT», το απόγευμα της Παρασκευής (24/04), ότι 22χρονη εκδήλωσε σε δικό της άνθρωπο, την πρόθεσή της να αυτοκτονήσει με τη χρήση χαπιών και ναρκωτικών ουσιών.
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν έρευνα και κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία ταυτότητας και τόπου διαμονής της 22χρονης, τα οποία έδωσαν στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας της.
Μετά από άμεσες αστυνομικές αναζητήσεις η 22χρονη εντοπίστηκε εγκαίρως και διασφαλίστηκε η σωματική της δραστηριότητα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/581127/apetrepse-i-astynomia-tis-apopeires-aytoktonies-15xronoy-kai-22xronis#ixzz3YaJAvwor

Τσελέντης: Η Ελλάδα μπορεί να δώσει σεισμό ακόμα και 6 Ρίχτερ

Για την πιθανότητα να εκδηλωθεί σεισμός της τάξεως των 6 Ρίχτερ στην Ελλάδα, μίλησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Την εκτίμησή του ότι υπάρχουν στον ελλαδικό χώρο περιοχές που μπορούν να δώσουν μεγάλο σεισμό, εξέφρασε ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου "Live U", το πρωί της Δευτέρας (27/04).
Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανέφερε ότι «υπάρχουν συγκεκριμένες περιοχές στον ελλαδικό χώρο που μπορούν να δώσουν μεγάλο σεισμό κι αυτό όχι σε βάθος χρόνου. Ένα σεισμό της τάξεως των 6 Ρίχτερ», κάνοντας λόγο για σεισμική δόνηση που ενδεχομένως θα έχει θύματα.
Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει πως «δεν είμαστε προετοιμασμένοι και θωρακισμένοι για τόσο μεγάλους σεισμούς».
Ο κ. Τσελέντης δήλωσε επίσης ότι θα επανέλθει με νέες προειδοποιήσεις όταν κρίνει ότι θα πρέπει να ενημερώσει τους πολίτες ενώ απαντώντας στο σχόλιο της δημοσιογράφου ότι ενδεχομένως τρομοκρατεί τον κόσμο με αυτά τα λεγόμενά του, τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει «επαγγελματίας εφησυχαστής».


Read more: http://www.newsbomb.gr/bomb-tv/ellada/story/581150/tselentis-h-ellada-mporei-na-dosei-seismo-akoma-kai-6-rixter#ixzz3YaInx4KG