Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Παρέμβαση – κόλαφος της ένωσης τ. βουλευτών για τους δημοσκόπους

Κάλεσμα στην πολιτεία, τις εταιρείες και τους επιστημονικούς φορείς να ασχοληθούν με το θέμα των δημοσκοπήσεων απευθύνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης των Ελλήνων τέως Βουλευτών – Ευρωβουλευτών, κάνοντας λόγο για νέο φιάσκο και για αδιάφανο σύστημα που επιτρέπει μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες.
Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:
«Δε μας προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη το νέο φιάσκο των δημοσκοπήσεων δεδομένου ότι, όπως έχει επισημανθεί κατά το παρελθόν, το όλο σύστημα εντάσσεται στις γενικότερες παθογένειες αυτού του τόπου. Ήρθε η ώρα, σοβαρά και υπεύθυνα, πολιτεία, αρμόδιες εταιρείες και επιστημονικοί φορείς να ασχοληθούν με ένα τομέα κρίσιμο για την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτισμού και την ενδυνάμωση της άμεσης δημοκρατίας.
Το σημερινό αδιάφανο σύστημα επιτρέπει μεθοδεύσεις και λαθροχειρίες, οι οποίες αποτελούν κραυγαλέα παρέμβαση, έντεχνο αποπροσανατολισμό και ποδηγέτηση της κοινής γνώμης. Η Ένωση των Ελλήνων τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών από επταετίας έθεσε σε δημόσιο διάλογο, σε Ελλάδα (και Ευρώπη), το συγκεκριμένο θέμα.
Η επί επτά χρόνια υπονόμευση των προσπαθειών μας και η αβελτηρία αυτών, που υπηρετούν το δημοκρατικό δημόσιο συμφέρον, οδήγησαν ατυχώς στη σημερινή διακωμώδηση ενός ακόμη πολύτιμου θεσμού».
http://www.dimokratianews.gr/content/53229/paremvasi-kolafos-tis-enosis-t-voyleyton-gia-toys-dimoskopoys

Το όνομα σας κύριε ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ βοήθησε στην επαγγελματική και πολιτική εξέλιξη σας .

Η επαγγελματική διαδρομή καθώς και η πολιτική  είναι άμεσα συνδεδεμένη με το όνομα κύριε  Κυριάκο Μητσοτάκη . Ασφαλώς και έχετε το απόλυτο δικαίωμα να είσθε υποψήφιος. Το θέμα είναι ότι δεν μπορείτε να βοηθήσετε το κόμμα σας. Δεν είναι η ηλικία σας που έχει το πρόβλημα αλλά το ότι η πολιτική σας καριέρα δεν θα ήταν αυτή που είναι αν δεν είχατε το επίθετο .
Αν νομίζετε ότι θα αποτελέσετε αντίπαλο δέος του Τσιπρα κάνετε τραγικό λάθος . Εμφανίστηκε από το μηδέν ενώ εσείς  όχι .

Η Ν.Δ  θέλει αρχηγό Νέο Καινούργιο Άφθαρτο ( με την έννοια που λέμε τζάκι).

Ρωτάω λοιπόν την Ν.Δ δεν έχει ανθρώπους στο Κομμα  να προωθήσει ;;;

Ο ΣΥΡΙΖΑ του ΤΣΙΠΡΑ έχει ισχυρό λόγο απέναντι στον ελληνικό λαό. Δεν κρίνω αν είναι σωστός η λάθος. Το αποδεικνύουν δυο εκλογικές αναμετρήσεις ένα δημοψήφισμα και μια διάσπαση.



  

«Σοκ και δέος» με κατασχέσεις-εξπρές - Στα 1.000 ευρώ μειώνεται το ακατάσχετο

Με το «τέρας» των απλήρωτων φόρων και τον εφιάλτη των κατασχέσεων έρχεται αντιμέτωπη πλέον η κυβέρνηση.
Μόνο τον Αύγουστο, δημιουργήθηκαν νέα απλήρωτα ληξιπρόθεσμα χρέη πολιτών και επιχειρήσεων στην εφορία, ύψους 645 εκατ. ευρώ -και τούτο, παρά τις εκκλήσεις Βαλαβάνη στους πολίτες να πράξουν το πατριωτικό καθήκον τους, παρά τις ρυθμίσεις χρεών με τα 20 ευρώ και παρότι τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ και του φόρου εισοδήματος πήραν αναβολή για Οκτώβριο και Νοέμβριο.
Τα «φρέσκα» χρέη προς το Δημόσιο έφτασαν έτσι από τον Ιανουάριο έως τον Αύγουστο στα 6,923 δισ. ευρώ!
Αν υπολογίσει κανείς ότι τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 645 εκατ. ευρώ έμεναν απλήρωτα επί 90 μέρες (από το Μάιο δηλαδή), προκύπτει ότι τουλάχιστον ένα δισ. χρέος «λιμνάζει» από τον Ιούνιο και μετά, που δεν έχει βγει ακόμα ληξιπρόθεσμο.
Αν προσθέσει κανείς τον όγκο των 72,180 δισ ευρώ των παλαιότερων ληξιπρόθεσμων οφειλών, τότε τα συνολικά χρέη φτάνουν στα 80 δισ., που δημιουργούν τεράστιο πονοκέφαλο στο υπουργείο Οικονομικών, γιατί αυτό καλείται, πλέον, να εφαρμόσει τα όσα προβλέπει το νέο Μνημόνιο, δηλαδή:
- αυτοματοποιημένο σύστημα κατασχέσεων
- λίστα με όσους χρωστάνε πάνω από 70.000 ευρώ, στους οποίους θα γίνουν οι πρώτες κατασχέσεις. Από εκεί και πέρα, ο πήχης θα κατεβαίνει όλο και πιο χαμηλά.
- πλέον δεν ισχύει το όριο του 25% για κατασχέσεις μισθών - συντάξεων,
- το ακατάσχετο για μισθούς και συντάξεις έχει κατέβει στα 1.000 ευρώ, από 1.500 ευρώ που ίσχυε ως τώρα!
- οι ρυθμίσεις με τα 20 ευρώ το μήνα και 100 δόσεις δεν υπάρχουν πια
- και εκείνοι ακόμα που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από όσα είχαν συμφωνήσει.
- έρχεται αύξηση του επιτοκίου που επιβαρύνει τη ρύθμιση και μάλιστα έως πέντε ποσοστιαίες μονάδες, καθώς έως τώρα για οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ η ρύθμιση ήταν άτοκη.
Πηγή: newmoney.gr

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΣΥΡΙΑ: 28 ρωσικά μαχητικά και η αλλαγή στάσης των ΗΠΑ πανικοβάλλουν την Άγκυρα

Ρωσία και ΗΠΑ “αδειάζουν” την Τουρκία στην υποθεση της κρίσης στη Συρία, προκαλώντας τεράστια ανησυχία στην Άγκυρα. Η Μόσχα αποδεδειγμένα πλέον έχει εμπλακεί στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας έχοντας στείλει 28 αεροσκάφη της (4 μαχητικά Su-30, 12 αεροσκάφη Su-24 και 12 ε αεροσκάφη Su-25).
Η Ουάσινγκτον μέσω του υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, κάλεσε 
τη Ρωσία σε διάλογο για την από κοινού επίλυση του συριακού προκαλώντας πανικο στην Τουρκία.

Ο Ερντογάν στη Μόσχα
«Πολύ επικίνδυνη» χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου τη ρωσική στρατιωτική παρουσία στην Συρία και πρόσθεσε 
πως αυτή θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης του προέδρου Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του Πούτιν, σήμερα, στη Μόσχα.
Ο Νταβούτογλου είπε πως η Ρωσία πάντα στήριζε το συριακό καθεστώς, αλλά τώρα η υποστήριξη αυτή είναι εμφανέστερη από ποτέ. «Υπάρχει πολεμική εμπλοκή. Αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις με μεγάλη ανησυχία», είπε.
«Με τη βοήθεια του Αλλάχ η Ρωσία δεν θα επιμείνει στις μεθόδους που αυξάνουν την ένταση», είπε ο Νταβούτογλου.
«Ο Άσαντ είναι ο βασικός υπεύθυνος για την επικίνδυνη κλιμάκωση της κρίσης και την επιδείνωση του προβλήματος», κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός, προφανώς εν συγχύσει εβρισκόμενος.
Κατηγόρησε επίσης τη διεθνή κοινότητα η οποία παρακολουθεί την κατάσταση στην Συρία αρκούμενη σε «ένα παιχνίδι εξουσίας».


onalert
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/28_23.html

Στα πρόθυρα διπλωματικού θριάμβου η Ελλάδα στο μεταναστευτικό: Τα σύνορα της Ελλάδας ειναι τα σύνορα της Ευρώπης – τελεσίγραφο στην Τουρκία!

Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου - Κεντρικός πυλώνας του σχεδίου Γιούνκερ για το προσφυγικό είναι η Ελλάδα, στην οποία θα διατεθούν 500 εκατομμύρια ευρώ. Στο πλήρες πλάνο της Κομισιόν, το οποίο θα πέσει απόψε στο τραπέζι της Συνόδου Κορυφής ηγετών των 28 κρατών της Ε.Ε. υπάρχει πρόβλεψη για ακτοφυλακή έως το τέλος του έτους.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ και δείτε το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (στα αγγλικά) 
Στο επίκεντρο το μεταναστευτικό
Η χώρα μας θα βρεθεί στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των 28 της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί υπό τη μορφή δείπνου εργασίας το βράδυ στις Βρυξέλλες. 

Όχι όμως για τον συνήθη λόγο, την τήρηση των υποχρεώσεων που συνοδεύουν κάποιο δάνειο, αλλά για το πως θα μπορέσει η ΕΕ να την βοηθήσει να διαχειριστεί το νέο της ρόλο ως κόμβο πρώτης υποδοχής προσφύγων από την Συρία και το Ιράκ. 
Μετά την χθεσινή άρνηση της Ουγγαρίας να συμμετάσχει στο πρόγραμμα καταμερισμού και μετεγκατάστασης προσφύγων που αποφάσισε το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης, η Ελλάδα θα επωφεληθεί από το ποσοστό που αντιστοιχούσε στην Ουγγαρία και έτσι εκτός από τους 50.400 πρόσφυγες που θα στείλει στην ΕΕ, θα στείλει και ένα μεγάλο κομμάτι από τους 54.000 που αντιστοιχούσαν στην Ουγγαρία. 
Ταυτόχρονα, θα εξεταστεί με ποιόν τρόπο θα ενισχυθεί η υπηρεσία Frontex για την φύλαξη των ελληνικών θαλάσσιων συνόρων και πως θα βοηθηθεί η Τουρκία στο να κρατήσει ένα ακόμα μεγάλο τμήμα Σύρων στο έδαφός της. 
Η άποψη της Κομισιόν, όπως την εξέφρασε ο πρόεδρός της Ζ.Κ. Γιούνκερ, αλλά και των περισσότερων κρατών στο Συμβούλιο είναι πως η Τουρκία έχει μέχρι στιγμής επιδείξει εποικοδομητική στάση φιλοξενώντας πάνω από ένα εκατομμύριο Σύρους στο έδαφός της και ως εκ τούτου η Σύνοδος θα της υποσχεθεί περί το ένα δισ. ευρώ οικονομική ενίσχυση, ώστε να στεγάσει και να σιτίσει τους ανθρώπους αυτούς. Ταυτόχρονα θα της ζητηθεί να επιτηρεί τα σύνορά της καλύτερα, ώστε να αποτραπεί η έξοδος περισσότερων προσφύγων στα Βαλκάνια. 
Η λογική των Βρυξελλών και πάλι κατά δήλωση Γιούνκερ και με τη σύμφωνη γνώμη των κρατών μελών είναι πως οι πρόσφυγες δεν έχουν λόγο να φεύγουν από τις λεγόμενες “ασφαλείς χώρες εκτός ΕΕ” και θα έπρεπε να ζητούν άσυλο και εκεί. 
Για παράδειγμα η Τουρκία και χώρες των δυτικών Βαλκανίων, που είναι υποψήφιες για ένταξη στην ΕΕ, οφείλουν να συνεργαστούν καθώς υποτίθεται πως έχουν ένα στοιχειώδες και επαρκές κράτος δικαίου και σέβονται τους διεθνείς κανόνες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. 
Αν δεν το κάνουν, ή δεν θεωρούν εαυτόν “ασφαλή χώρα” και δεν δέχονται πρόσφυγες, τότε “μπορούν να ξεχάσουν την ενταξιακή τους προοπτική”, έλεγε πρόσφατα ο πρόεδρος της Κομισιόν. 
Προς το παρόν το επίκεντρο των συζητήσεων σε επίπεδο υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης βρέθηκε στον συγκεκριμένο μηχανισμό για τους 120.000 που πρότεινε ο Γιούνκερ.
Τα κράτη μέλη που καταψήφισαν την πρόταση υπαινίχθηκαν ότι ήθελαν να αποφύγουν την μονιμοποίηση της ποσόστωσης κατανομής. Χωρίς όμως μόνιμο μηχανισμό το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόταση πέρασε με ειδική πλειοψηφία, μεγάλη μεν, αλλά όχι ομοφωνία (24 προς 4).
Σήμερα οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων θα οικοδομήσουν πάνω στην χθεσινή απόφαση και θα προσπαθήσουν να πάνε ένα βήμα παραπέρα, προς την αποκατάσταση της ισορροπίας στις περιοχές από όπου ξεκινάει το προσφυγικό κύμα. 
Νωρίτερα, για το θέμα ο πρωθυπουργός θα έχει συναντήσεις τόσο με τον πρόεδρο της Κομισιόν, όσο και με την Α. Μέρκελ. Σε καμία φάση της συνόδου, ούτε και στο περιθώριο, δεν αναμένεται να γίνουν συζητήσεις σε σχέση με το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και την εφαρμογή του.
Πηγή: real.gr
http://greeknation.blogspot.gr/2015/09/blog-post_912.html

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Γιατί η Ε.Ε δεν μας λέει Πως  η  Ισπανία  και η Πορτογαλία  κατάφεραν να ξεπεράσουν τα οικονομικά  προβλήματα και τώρα είναι καλά ;;;

Η Νέα Κυβέρνησή και η μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα.

Σε κανένα από τα μνημόνια που κλήθηκαν να ψηφίσουν οι Έλληνες βουλευτές δεν υπάρχει κάποια μέριμνα ώστε να δοθεί κίνητρο στην ελληνική οικογένεια αλλά και στα νέα ζευγάρια να κάνουν οικογένεια .

Άρα μεταρρύθμιση για την Ευρώπη είναι τα πάντα Αλλά  όχι στο θεσμό της οικογένειας που  δοκιμάζετε  βάναυσα όχι μόνο στην ελλαδα αλλά και στις υπόλοιπες χώρες τις Ευρώπης.

Άρα συμπέρασμα μου είναι ότι σχεδόν ξεκάθαρα το μνημόνιο που υπογράφουν οι Έλληνες βουλευτές προβλέπει την  μείωση των γεννήσεων στην Ελλάδα.
Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ποια είναι  η ιδεολογική διαφορά των βουλευτών αυτών.
Επίσης δεν γνωρίζω πως το κράτος θα συνεχίζει να υπάρχει χωρίς νέες γεννήσεις.

  Νομίζω ότι κάποιος στην κυβέρνηση θα μπορούσε να δώσει μια απάντηση.

Τελικά το ελληνικό κράτος.. θέλει.. να κάνουν οι Έλληνες πολίτες οικογένεια και παιδιά ;

Η συζήτηση για το χρέος ξεκινά Σεπτέμβριος 2015

Στενά δεμένο με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης είναι το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους που αποτελεί σημαία και κεντρική επιδίωξη για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Της Μαρίνας Πρωτοναταρίου
Η ελάφρυνση του χρέους προβλέπεται από τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών και με δεδομένο ότι βαίνει καλώς η αξιολόγηση του Νοεμβρίου η συζήτηση για το χρέος ξεκινά.
Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες επισήμως, στο τραπέζι βρίσκονται τα θέματα της έναρξης εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου και της υλοποίησης των δεσμεύσεων που προκύπτουν για την Ελλάδα και ζητείται από την ελληνική πλευρά να μην χαθεί άλλος χρόνος και να εφαρμοστούν τα όσα έχουν συμφωνηθεί.
Ανεπισήμως, όμως, όπως αναφέρουν πηγές, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρύθμισης του ελληνικού χρέους καθώς και του τρόπου εμπλοκής τους Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ιδιαίτερη σημασία έχει η συμφωνία για τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να τηρηθούν και το περιεχόμενο των νομοθετικών παρεμβάσεων βήμα προς βήμα, αλλά και των δημοσιονομικών στόχων που πρέπει να επιτευχθούν, προκειμένου να γίνουν οι εκταμιεύσεις των ποσών που έχει ζωτική ανάγκη η ελληνική οικονομία.
Χθες εξάλλου ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mάριο Ντράγκι, υπογράμμισε ότι «μονο αν εφαρμοστεί στο ακέραιο η συμφωνία του Ιουλίου, η οικονομία θα είναι σε θέση να αναπτυχθεί εκ νέου και να ωφεληθεί όλων των προνομίων από τη συμμετοχή της στο κοινό νόμισμα».
«Η ΕΚΤ συνέβαλε, στο μέτρο που της αναλογεί, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα θετικό αποτέλεσμα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Τι προβλέπει όμως για το χρέος αυτή η συμφωνία;
Στη μελέτη της Eurobank με τίτλο «Δημόσιο χρέος & στρατηγικές αναδιάρθρωσης», υπογραμμίζεται ότι οι παραδοχές που περιλαμβάνοται στη συμφωνία αποτελούν σαφή αποδοχή της αναγκαιότητας περαιτέρω ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους που, όπως άλλωστε επισημαίνεται και στη νέα δανειακή σύμβαση, αναμένεται να συζητηθεί, κατόπιν της επιτυχούς ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του νέου προγράμματος.
Οι παραδοχές αυτές είναι: ότι στο προηγούμενο πρόγραμμα προσαρμογής η βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους εξασφαλιζόταν μέσω της προβλεπόμενης επίτευξης συγκεκριμένων στόχων για τον λόγο χρέους-ΑΕΠ (124% το 2020 και σημαντικά χαμηλότερος του 110% το 2022), στο νέο πρόγραμμα η βιωσιμότητα απαιτεί οι μέσες ετήσιες δαπάνες της Γενικής Κυβέρνησης να μην υπερβαίνουν το 15% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα.
Σύμφωνα με την πλέον πρόσφατη επίσημη μελέτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, «οι ακαθάριστες χρηματοδοτικές ανάγκες προς το ΑΕΠ στο δυσμενές σενάριο εκτιμούνται κατά μέσο όρο γύρω στο 12% την περίοδο 2020-2030, ενώ αναμένεται να υπερβούν το όριο του 15% τις επόμενες δεκαετίες». Επίσης, σημειώνεται ότι, βάσει του νέου βασικού μακροοικονομικού σεναρίου, ο λόγος δημοσίου χρέους-ΑΕΠ αναμένεται να ανέλθει στο 200% περίπου το επόμενο έτος, παραμένοντας υψηλότερος του 120% την επόμενη 15ετία.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις υψηλόβαθμων Ευρωπαίων αξιωματούχων, η δομή ενός νέου πακέτου ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους αναμένεται, δυνητικά, να περιλαμβάνει περαιτέρω επιμήκυνση των μέσων χρόνων ωρίμανσης των ευρωπαϊκών δανείων που έλαβε η χώρα στο πλαίσιο των διαδοχικών προγραμμάτων προσαρμογής και περίοδο χάριτος στις αποπληρωμές τόκων και χρεολυσίων επί των δανείων αυτών. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις ανωτέρω δηλώσεις, το ενδεχόμενο απομείωσης της ονομαστικής αξίας των εν λόγω δανείων έχει είτε αποσιωπηθεί είτε παντελώς αποκλεισθεί.
Τέλος, σημειώνεται ότι η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης αποτελεί την πιο σημαντική προϋπόθεση για τη σταθεροποίηση της δημοσιονομικής θέσης της χώρας μεσοπρόθεσμα, καθώς: α) Για κάθε μία μονάδα αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ ο λόγος χρέους ΑΕΠ υποχωρεί κατά 2 μονάδες, (λαμβάνοντας υπ” όψιν το τρέχον επίπεδο του λόγου αυτού και θεωρώντας όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς) και β) απαιτείται μέσος ετήσιος ονομαστικός ρυθμός αύξησης 2,7% του ελληνικού ΑΕΠ την επόμενη 10ετία, για να αποτραπεί η αυτόματη άνοδος του λόγου χρέους-ΑΕΠ (φαινόμενο «χιονοστιβάδας»), θεωρώντας όλους τους άλλους παράγοντες σταθερούς.

Το «χρέος» της Ζωής
Την ίδια στιγμή που αναλυτές και υπουργοί απασχολούνται με τον τρόπος και το χρόνο που θα γίνει η αναδιάρθρωση του χρέους, η οριστική διαγραφή του συνεχίζει να απασχολεί τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.
Η ίδια ανέκαθεν υποστήριζε πως το ζήτημα της διαγραφής του χρέους αποτελεί μείζονα εθνική υποχρέωση για αυτό και προχώρησε σε συγκρότηση σχετικής κοινοβουλευτικής επιτροπής.
Το θέμα ανακινείται σήμερα για ένα πρόσθετο λόγο, καθώς πιστεύει ότι οι δημόσιες συνεδριάσεις και η παρουσίαση στοιχείων που εμφανίζουν το χρέος ως παράνομο ενοχλεί το Μέγαρο Μαξίμου και τη συνείδηση των πρώην πολιτικών της συντρόφων. Αυτό γιατί θεωρεί πως ο κ. Αλέξης Τσίπρας υπογράφοντας το τρίτο μνημόνιο εγκατέλειψε την διεκδίκηση ελάφρυνσης του δημόσιου χρέους.
Σήμερα έχουν προγραμματιστεί δημόσιες συνεδριάσεις που θα μεταδοθούν από το Κανάλι της Βουλής (στις 12:00) ενώ την Παρασκευή (12:00) θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου.
Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν πως στην συνεδρίαση της Πέμπτης θα παραστεί και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης για να εξηγήσει πως η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έφτασε στην υπογραφή του τρίτου μνημονίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/627729/h-syzitisi-gia-to-xreos-xekina#ixzz3mfMti8KX

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε, Πέμπτη (24/09/2015) στα βορειοδυτικά της χώρας με βροχές και καταιγίδες, τοπικά ισχυρές, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και χαλαζοπτώσεις, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ.
Πιο αναλυτικά:
1. Σήμερα, Πέμπτη (24/09/2015) τις απογευματινές ώρες αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
2. Αύριο, Παρασκευή (25/09/2015) εκτός από τις παραπάνω περιοχές, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη δυτική Πελοπόννησο και από τις απογευματινές ώρες στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο.
3. Τέλος, το Σάββατο (26/09/2015) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σε όλα τα ηπειρωτικά (εκτός της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας), το Ιόνιο (εκτός της Κέρκυρας), την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου Αιγαίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kairos/ektakta-deltia/story/627710/ektakto-deltio-epideinosis-toy-kairoy-poy-tha-xtypisei-i-kakokairia-tis-epomenes-ores#ixzz3mfJkQA5q

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΛΑΘΡΟ» ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΚΑΙ ΒΑΡΙΕΣ ΕΠΙΔΗΜΙΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Το τεράστιο κύμα τωνπαράνομων μεταναστών που κατευθύνονται κατά εκατοντάδες χιλιάδες προς την χώρα μας, πέραν των μεγάλων προβλημάτων διαμονής και διατροφής τους, φέρνουν μαζί τους και ένα μεγάλο κύμα επιδημιών και ασθενειών που ήταν ξεχασμένες εδώ και πολλά χρόνια στην περιοχή μας. Σύμφωνα με μια μεγάλη έρευνα τη τουρκικής εφημερίδας, Aydınlık, από την περιοχή της Σμύρνης όπου έχουν στρατοπεδέψει δεκάδες χιλιάδες παράνομοι μετανάστες, με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα επιδημικών ασθενειών που θα προκαλέσουν μεγάλο πρόβλημα στις υγειονομικές εγκαταστάσεις της περιοχής.

Εκείνο όμως που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό, είναι ότι όλο αυτό το κύμα των παράνομων μεταναστών που εκδηλώνει αυτές τις επιδημικές ασθένειες πρόκειται να έρθει με κάθε μέσο στην ελληνική επικράτεια, μεταφέροντας και τις αρρώστιες αυτές στην δική μας πλευρά.
Όπως αναφέρεται, στο Κέντρο Υγείας του Bornova της Σμύρνης, έχουν ήδη παρατηθεί κρούσματα επιδημιών ανάμεσα στους παράνομους μετανάστες που προβληματίζουν τις τουρκικές υγειονομικές αρχές, ενώ επισπεύδονται οι ενέργειες από τουρκικής πλευράς να προωθηθούν όλοι αυτοί με κάθε μέσο στα ελληνικά νησιά. Με λίγα λόγια δηλαδή, οι Τούρκοι μαζί με τις χιλιάδες των παρανόμων μεταναστών θα μας κάνουν… εξαγωγή και τις επιδημικές ασθένειες που κουβαλούν.
Το πρόβλημα γίνεται ακόμα πιο οξύ με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, καθώς οι συνθήκες διαβίωσης όλων αυτών στην ύπαιθρο ευνοούν την εκδήλωση πολλών ασθενειών που πλήττουν ιδίως μικρά παιδιά, ενώ οι περισσότερες από αυτές τις ασθένειες είναι όπως αναφέρουν οι υγειονόμους αρχές της περιοχής, μεταδοτικές, γεγονός που αυξάνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Να ετοιμαστούμε λοιπόν να υποδεχτούμε τον νέο όγκο των παράνομων μεταναστών και μαζί τους και διάφορες επιδημίες και ξεχασμένες ασθένειες που τις είχαμε λησμονήσει, σε ένα ελληνικό σύστημα υγείας που έχει ήδη διαλυθεί από την μνημονιακή καταστροφή της χώρας.
Να δούμε πως θα ξεμπερδέψουμε και από την νέα αυτή απειλή.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

www.nikosxeiladakis.gr

Κρήτη: Υπερδραστήριο γυναικείο δίδυμο πραγματοποίησε 17 κλοπές και απέσπασε 200.000 ευρώ

Δεκαεπτά υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που είχαν γίνει, σε Ηράκλειο και Λασίθι, εξιχνίασθηκαν σήμερα (23/9/2015) από τις αστυνομικές αρχές και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών που κατηγορούνται ότι απέσπασαν από σπίτια χρήματα και κοσμήματα συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Ειδικότερα, μετά από προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες, ηλικίας 21 και 50 χρονών, από τον Μάρτιο έως και τον Ιούνιο 2015, είχαν διαπράξει τις κλοπές σε σπίτια και καταστήματα, σε περιοχές του δήμου Ηρακλείου, του δήμου Χερσονήσου και του δήμου Αγίου Νικολάου Λασιθίου.
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση, προέκυψε ότι οι δύο γυναίκες ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο δράσης, έμπαιναν σε σπίτια και στη συνέχεια αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στα καταστήματα, με τη μέθοδο της απασχόλησης, κατάφερναν να αφαιρέσουν διάφορα είδη.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, διαπιστώθηκε ότι οι δύο γυναίκες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.100 ευρώ, ενώ τα αφαιρεθέντα κοσμήματα ανέρχονται στη συνολική χρηματική αξία των 201.400 ευρώ.
Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/627542/kriti-yperdrastirio-gynaikeio-didymo-pragmatopoiise-17-klopes-kai-apespase-200-000-eyro#ixzz3mbKdeSna

Αλλάζουν όλα στη φορολογία εισοδήματος

Νέα δεδομένα δημιουργεί για χιλιάδες φορολογούμενους το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Κατατίθεται στη βουλή εντός του Οκτωβρίου. Νέοι συντελεστές, κατάργηση φοροαπαλλαγών, ριζικές αλλαγές στα τεκμήρια διαβίωσης
Σε ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος προσανατολίζεται το υπουργείο Οικονομικών, όπως άλλωστε προανήγγειλαν από χθες ο υπουργός Ευ. Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Χουλιαράκης.
Oι σαρωτικές αλλαγές θα περιλαμβάνουν νέους συντελεστές για μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και εισοδηματίες, κατάργηση των όποιων φοροαπαλλαγών έχουν απομείνει και ριζική αναμόρφωση των τεκμηρίων διαβίωσης.
Το ευρύ φάσμα των επικείμενων αλλαγών στη φορολογία εισοδήματος αναμένεται να ενσωματωθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την εκταμίευση - σε υποδόσεις - της δόσης των 3 δισ. ευρώ.
Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή εντός του Οκτωβρίου, με όλες τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ από το 2016 και αφού, πρωτίστως, έχουν ανάψει το πράσινο φως οι δανειστές.
Αναλυτικά τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών προβλέπουν:

Φορολογική κλίμακα

Τα σχέδια του οικονομικού επιτελείου επικεντρώνονται στη δημιουργία μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας για μισθωτούς, συνταξιούχους και όσους έχουν εισοδήματα από ακίνητα και κινητές αξίες (μερίσματα κλπ), αλλά και μιας ακόμη κλίμακας για τους αγρότες και όσους αποκτούν εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα.
Kατά τις πληροφορίες, σε ό,τι αφορά την πρώτη κλίμακα θα προβλέπεται η καθιέρωση αφορολόγητου ορίου αλλά για λίγους και συγκεκριμένα μόνο για όσους αποκτούν εισοδήματα 9.000 – 12.000 ευρώ.
Για τους φορολογούμενους με υψηλότερα εισοδήματα, εξετάζεται η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ με βάση κλίμακα που θα περιλαμβάνει πολλά κλιμάκια εισοδήματος και συντελεστές φόρου.
Ο πρώτος - χαμηλός - συντελεστής θα κινείται στα επίπεδα του 6% - 8%, ενώ ο ανώτερος μπορεί ακόμη και να φτάνει στο 50% για το ύψος του εισοδήματος που υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως όσο αυξάνονται τα εισοδήματα, τόσο θα αυξάνονται και οι συντελεστές φόρου και κατ' επέκταση η φορολογική επιβάρυνση.
Στη φορολογική κλίμακα θα ενσωματωθεί και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Ελεύθεροι επαγγελματίες - αγρότες

Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, οι δανειστές εμφανίζονται ανένδοτοι και ζητούν να μην υπάρξουν αλλαγές.
Oι ξένοι επιθυμούν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες να συνεχίσουν να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 26% για εισοδήματα έως 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για εισοδήματα υψηλότερα των 50.000 ευρώ.
Υπενθυμίζεται εδώ πως, σύμφωνα με όσα ορίζει το νέο μνημόνιο, προβλέπεται για τους αγρότες σταδιακή αύξηση του συντελεστή φορολογίας εισοδήματος από το 13% στο 20% για το 2016 και στο 26% για το 2017.  

Κατάργηση φοροαπαλλαγών

Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η επανεξέταση, από μηδενική βάση, του συνόλου των φοροαπαλλαγών.
Στόχος είναι να καταργηθούν οι περισσότερες φοροαπαλλαγές και να αντικατασταθούν από άμεσες ενισχύσεις στους φορολογούμενους που τις έχουν ανάγκη.
Οι φοροαπαλλαγές που ισχύουν σήμερα ανέρχονται σε 700 και επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό κατά 3,6 δισ. ευρώ.
 http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/forologia/allazoyn-ola-sth-forologia-eisodhmatos.3681160.html

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύσσεται η Σκόπελος Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους οι πλημμύρες






Εκτάκτως συνεδριάζει αυτή την ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο της Σκοπέλου, η οποία χθες υπέστη βιβλική καταστροφή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που την έπληξαν. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός ανακοίνωσε ότι θα κηρύξει το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Επίσης κάλεσε το υπουργείο Εσωτερικών να αναλάβει άμεσα όλες τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκάλεσε η πρωτοφανής θεομηνία.
Στο νησί , έχει μεταβεί κλιμάκιο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με επικεφαλής από τον αντιπεριφερειάρχη Σποράδων Νήσων, Νίκο Πλωμαρίτη. Παράλληλα έχει κινητοποιηθεί πλήρως ο μηχανισμός της προκειμένου να αντιμετωπιστούν κατά το δυνατό αμεσότερα και αποτελεσματικότερα τα προβλήματα. Σ΄ αυτό βοηθά και το γεγονός ότι η βροχή σταμάτησε, όπως επίσης και οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν.
Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιχειρείται να γίνει μια πρώτη αποτίμηση των «πληγών» που άφησαν πίσω τους τα πλημμυρικά φαινόμενα. Δεκάδες είναι τα σπίτια και καταστήματα που πλημμύρισαν και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την άντληση των υδάτων. Οι ορμητικοί χείμαρροι που δημιουργήθηκαν στη χώρα της Σκοπέλου, παρέσυραν στο διάβα τους πολλά αυτοκίνητα τα οποία κατέληξαν στη θάλασσα ή σε κρατήρες που άνοιξαν στα οδοστρώματα. Αρκετοί δρόμοι έχουν καταστραφεί ενώ σημαντικές ζημιές υπέστη και το λιμάνι.
http://www.makthes.gr/news/GR/reportage_S/reportage_C/Se_katastasi_ektaktis_anagkis_kiryssetai_i_Skopelos

Ύστερα από μαζική κυβερνοεπίθεση ΗΠΑ: Εκλάπησαν τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων 5,6 εκατομμυρίων υπαλλήλων του ομοσπονδιακού κράτους

Τα δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων περίπου 5,6 εκατομμυρίων ανθρώπων κλάπηκαν σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση με στόχο τα δίκτυα της υπηρεσίας που είναι αρμόδια για το προσωπικό του ομοσπονδιακού κράτους (Office of Personnel Management), ανέφερε σήμερα σε ανακοίνωση της η υπηρεσία αυτή των ΗΠΑ.

Την 4η Ιουνίου η υπηρεσία είχε ανακοινώσει πως είχε ανακαλύψει μια τεράστια παραβίαση της ασφάλειας των συστημάτων πληροφορικής της τον Απρίλιο, που είχε θέσει σε κίνδυνο τα προσωπικά δεδομένα σχεδόν κάθε νυν και πρώην υπαλλήλου του ομοσπονδιακού κράτους. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, Αμερικανοί αξιωματούχοι εκτιμούν ότι την επίθεση διέπραξαν Κινέζοι χάκερ.

«Από τα 21,5 εκατομμύρια πρόσωπα των οποίων εκλάπησαν οι αριθμοί μητρώου κοινωνικής ασφάλισης και άλλα ευαίσθητα δεδομένα, το υποσύνολο των ατόμων τα δακτυλικά αποτυπώματα των οποίων εκλάπησαν αυξήθηκε από σχεδόν 1,1 εκατομμύριο σε περίπου 5,6 εκατομμύρια», ανέφερε η υπηρεσία. 

Πρόσθεσε πως αν και προς το παρόν «η δυνατότητα κλοπής δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι περιορισμένη», μπορεί να αλλάξει στο μέλλον με την εξέλιξη της τεχνολογίας.

«Για αυτό το λόγο μια διυπηρεσιακή ομάδα εργασίας με εξειδίκευση σε αυτό τον τομέα μεταξύ άλλων το FBI, DHS, DOD και άλλων υπηρεσιών μυστικών πληροφορίας θα επανεξετάσουν τους πιθανούς τρόπους οι αντίπαλοι μπορεί να υπεξαιρέσουν δεδομένα δακτυλικών αποτυπωμάτων σήμερα και στο μέλλον», τονίζει η ανακοίνωση. 

http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/150131/-ipa-eklapisan-ta-dedomena-daktulikon-apotupomaton-56-ekatommurion-upallilon-tou-omospondiakou-kratous/

Στο χάος «βυθίζεται» η Νιγηρία Στους 20 έφτασαν οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση της περασμένης Κυριακής

Πάνω από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Κυριακή σε μια έκρηξη στην αγορά της πόλης Μογκούνο, στη βορειοανατολική Νιγηρία, σύμφωνα με έναν απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών της χώρας (NEMA) και αυτόπτες μάρτυρες.
Ο συντονιστής της NEMA στη βορειοανατολική Νιγηρία, ο Ιμπραχίμ Αμπντουλκαντίρ, δήλωσε ότι «25 ως 28» άνθρωποι σκοτώθηκαν το βράδυ της Κυριακής. Κάτοικοι είχαν δηλώσει ότι τουλάχιστον 21 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους.
Λόγω της έλλειψης τηλεπικοινωνιακών μέσων, οι ανακοινώσεις των αρχών σχετικά με την επίθεση αυτή καθυστέρησαν. Η πόλη Μογκούνο απέχει περίπου 140 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της πολιτείας του Μπόρνο, το Μαϊντουγκούρι.
Και στο ίδιο το Μαϊντουγκούρι σημειώθηκαν επιθέσεις το βράδυ της Κυριακής: μια σειρά εκρήξεων βομβών έπληξαν ένα τέμενος, σκοτώνοντας πιστούς, και έναν χώρο όπου ήταν συγκεντρωμένοι ποδοσφαιρόφιλοι που παρακολουθούσαν έναν αγώνα που μεταδιδόταν τηλεοπτικά. Συνολικά σκοτώθηκαν 117 άνθρωποι.
Σύμφωνα με τον Αμπντουλκαντίρ, η έκρηξη στο Μογκούνο οφειλόταν σε ένα βομβιστή-καμικάζι, αλλά ένας έμπορος, ο Αλαμίν Αχάμαντ, είπε πως υποψιάζεται πως «η βόμβα ήταν κρυμμένη σε έναν σάκο που είχε αφεθεί στην αγορά».
Η Μπόκο Χαράμ είχε καταλάβει τον Ιανουάριο την πόλη Μογκούνο μετά την επίθεσή της στη Μπάγκα και πολλές κοινότητες στις όχθες της λίμνης Τσαντ, την «μεγαλύτερη και πιο καταστροφική» που εξαπέλυσε ποτέ η Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.
Ο στρατός ανακατέλαβε το Μογκούνο και κατόπιν την Μπάγκα τον Φεβρουάριο.
Ένα νέο κύμα βίαιων επιθέσεων σαρώνει το βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, όπου οι κάτοικοι είναι κατά πλειονότητα μουσουλμάνοι, από τον Μάιο, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της χώρας Μουχαμαντού Μπουχάρι, ο οποίος θεωρεί προτεραιότητά του την πάταξη των ισλαμιστών.
Τα μέλη της Μπόκο Χαράμ, μιας οργάνωσης που δηλώνει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος, πολλαπλασίασε έκτοτε τις επιθέσεις της με αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς αλλά και τις επιθέσεις βομβιστών και βομβιστριών-καμικάζι σε δημόσιους και πολυσύχναστους χώρους.
http://www.newsbeast.gr/world/arthro/1962954/sto-chaos-vithizete-i-nigiria

Τυμπάκι Ηρακλείου: Με φυτοφάρμακο αυτοκτόνησε ο ηλικιωμένος αγρότης

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του 70χρονου αγρότη στο Τυμπάκι Ηρακλείου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός σήμερα το πρωί (23/9), στο θερμοκήπιό του.
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο ηλικιωμένος φαίνεται ότι προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα καταπίνοντας δηλητηριώδες υγρό, κατά πάσα πιθανότατα φυτοφάρμακο.
Οι αστυνομικές αρχές περιμένουν τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ωστόσο από τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις από προανάκριση για την υπόθεση, οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος του ηλικιωμένου οφείλεται σε αυτοχειρία.
Πηγή: flashnews.gr


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/627550/tympaki-hrakleioy-me-fytofarmako-aytoktonise-o-ilikiomenos-agrotis#ixzz3mbKHu5k0

Η μνημονιακή υποταγή της χώρας δεν αποτελεί μοντέλο προς μίμηση για άλλες χώρες ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος ΑΚΕΛ προς Αναστασιάδη: Η Κύπρος δε βιώνει ένα νέο οικονομικό θαύμα

Το ΑΚΕΛ διατύπωσε επικρίσεις εναντίον του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, για αναφορές του σε δεξαμενή σκέψης στο Σικάγο, σχετικά με την οικονομία και τη δήλωσή του ότι το μοντέλο ανάκαμψης της Κύπρου θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο για την Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Λουκαϊδης, δήλωσε ότι το ΑΚΕΛ θεωρεί ότι η Κύπρος κάθε άλλο παρά βιώνει ένα νέο οικονομικό θαύμα, όπως επιμένουν να ισχυρίζονται οι κυβερνώντες.

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση του Νίκου Αναστασιάδη για τα οικονομικά δεδομένα, ο Γιώργος Λουκαϊδης τον επέκρινε ότι επιχείρησε να παρουσιάσει τη «μνημονιακή υποταγή της Κύπρου», ως μοντέλο προς μίμηση για άλλες χώρες και την πορεία της οικονομίας τα τελευταία δυόμισυ χρόνια, ως ιστορία επιτυχίας.

«Τα πράγματα, όντως, εξελίσσονται θαυμάσια, αλλά μόνο για μια δράκα μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων, τα οποία με συνέπεια υπηρετεί η κυβέρνηση Συναγερμού, με τη συνδρομή κατά κανόνα και του ΔΗΚΟ, υποστήριξε ο Γιώργος Λουκαίδης.

Πρόσθεσε, πως εικόνα των αριθμών και κυρίως η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι, τα νοικοκυριά και οι μικρές επιχειρήσεις, είναι ακριβώς αντίθετη.
http://www.e-typos.com/gr/kosmos/article/150124/akel-pros-anastasiadi-i-kupros-de-vionei-ena-neo-oikonomiko-thauma-/