Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

ΜΚΟ έβαζε παράνομα μετανάστες στην Λέσβο - Προβληματισμός στις αρχές

Η δράση ενός Βρετανού υπηκόου, μουσουλμάνου αραβικής καταγωγής, που βρισκόταν εδώ και καιρό στη Μυτιλήνη προβληματίζει σοβαρά τις διωκτικές αρχές. 
Η παρουσία του σύμφωνα με πληροφορίες όλο αυτό το διάστημα που λειτούργησε στο νησί ως εθελοντικά εργαζόμενος σε βρετανική μη Κυβερνητική Οργάνωση, θρησκευτικού/μουσουλμανικού προσανατολισμού, χαρακτηρίζεται προκλητική και τις τελευταίες μέρες και ποινικά ελέγξιμη από τις αρμόδιες διωκτικές αρχές.
Ιδιαίτερα δε, μετά από πρόσφατη ανάρτηση του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία περηφανευόταν ότι έστησε τζαμί στο χώρο που περιβάλει το Κέντρο καταγραφής και πιστοποίησης μεταναστών και προσφύγων στη Μόρια της Λέσβου. Όπως δε υποστήριζε είχε φτιάξει «το πρώτο τζαμί στη Λέσβο ύστερα από 300 χρόνια από την Οθωμανική Αυτοκρατορία». Ο ίδιος συγκέντρωνε σε λογαριασμό της Οργάνωσης στην τράπεζα HSBC χρήματα με κωδικό «Greece Projects» («Προγράμματα στην Ελλάδα»), αφού όπως έγραφε το τζαμί που φτιάχτηκε «είναι μικρό αλλά είναι μόνο η αρχή».
Ας σημειωθεί ότι στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, που από σήμερα το μεσημέρι την έχει κατεβάσει, ο Βρετανός αυτός εικονίζεται με στρατιωτική στολή οπλισμένος με αυτόματα πολυβόλα όπλα. Ακόμα εικονίζεται με μέλη της ισλαμικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης ΟΝΕ ΝΑΤΙΟΝ, αλλά και με υψωμένο το δείκτη του χεριού του που αποτελεί και σήμα της ISIS.
Όπως έγινε γνωστό, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης διατάχθηκε σχετική έρευνα τουλάχιστον για τις πολεοδομικές παραβάσεις, αφού η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και άλλα στοιχεία σχετικά με το εν λόγω τζαμί. Ενώ από τις αρμόδιες τεχνικές υπηρεσίες το όλο έργο χαρακτηρίζεται αυθαίρετο.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι ο εν λόγω Βρετανός πληροφορηθείς το θόρυβο που έχει προκαλέσει η εν γένει δραστηριότητα του έχει μάλλον αναχωρήσει από το νησί.
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε μη Κυβερνητικές Οργανώσεις
Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για βοήθεια σε είσοδο παράνομων αλλοδαπών στην Ελλάδα, απήγγειλε σήμερα (14/1) το απόγευμα ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης σε βάρος πέντε εργαζόμενων σε δυο μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που επιχειρούν στη Λέσβο.
Οι δυο από αυτούς μουσουλμάνοι Αραβικής καταγωγής με υπηκοότητα Δανίας, και οι τρεις Ισπανοί. Εναντίον τριών από αυτούς απαγγέλθηκαν και κατηγορίες για παράνομη οπλοκατοχή, αφού στην κατοχή τους βρέθηκαν μαχαίρια.
Όπως είναι γνωστό από προηγούμενη είδηση του ΑΠΕ – ΜΠΕ, οι πέντε συνελήφθησαν σήμερα τα χαράματα επιβαίνοντες σε ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος το οποίο ανήκει σε μια από τις δυο οργανώσεις. Σύμφωνα με τη δικογραφία ευρισκόμενοι στην οριογραμμή μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, επιχειρούσαν ρυμουλκώντας βάρκες με μετανάστες, χωρίς αυτές ή οι επιβαίνοντες σε αυτές να κινδυνεύουν, ενώ ήταν παρόν σκάφος του Λιμενικού Σώματος, και χωρίς να ενημερώσουν τις αρχές για τη δράση τους.
Και οι πέντε πήραν προθεσμία από τον Ανακριτή να απολογηθούν το ερχόμενο Σαββάτο και μέχρι τότε κρατούνται στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.
http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/660722/mko-evaze-paranoma-metanastes-stin-lesvo-provlimatismos-stis-arxes

Βαρουφάκης κατά Στουρνάρα: Αποκαλύπτεται ποιος σχεδίασε και εφάρμοσε τα capital controls

Πυρά κατά του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος ΓιάννηΣτουρνάρα για τα όσα είπε σχετικά με το σχέδιο περί «εισβολής» στο Νομισματοκοπείο σε περίπτωση μη συμφωνίας με τους θεσμούς, εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός ΟικονομικώνΓιάνης Βαρουφάκης
Ο κ. Βαρουφάκης διερωτάται, «ποιοί ήταν αυτοί και γιατί οι συγκεκριμένοι πληροφοριοδότες του κ. Διοικητή, αλλά και ο ίδιος, έκριναν σκόπιμο να μην πληροφορήσουν επ’ αυτού τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση» και προσθέτει: 
Εκτός αν εννοεί, οπότε τον προκαλώ να το δηλώσει δημοσίως, ότι τα σχέδια αυτά εκπονήθηκαν από τον Υπουργό Οικονονικών, τον Πρωθυπουργό και/ή το λοιπό οικονομικό επιτελείο.
Αναφερόμενος στα περί άτυπου διπλού νομίσματος ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «αυτό ακριβώς έχει η χώρα σήμερα» και εξηγεί: 
Με απόφαση μάλιστα της ΤτΕ της 18ης Αυγούστου (δημοσιευμένη στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) σύμφωνα με την οποία απαγορεύται η μερική ή ολική αποπληρωμή δανείων (π.χ. στεγαστικών) με ευρώ που διαθέτει ο πελάτης σε τραπεζικό λογαριασμό της ημεδαπής – αλλά επιτρέπεται με μετρητά ή ευρώ του «εξωτερικού».
Με αυτή τη «σκανδαλώδη», όπως την χαρακτηρίζει, απόφαση του περασμένου Αυγούστου, η ΤτΕεγκαινίασε δύο ευρώ, κατά τον κ. Βαρουφάκη:
  • Ένα «ελληνικό» ευρώ που παραμένει εγκλωβισμένο (λόγω capital controls) στις ελληνικές τράπεζες, με το οποίο οι έλληνες απαγορεύεται να αποπληρώνουν χρέη τους εντός της χώρας (ακόμα και στην δική τους τράπεζα).
  • Κι ένα «ξένο» ευρώ, χάρτινο ή σε «συνάλλαγμα», με μεγαλύτερη αξία λόγω της δυνατότητάς του να αποσβαίνει εγχώρια χρέη.
Ως προς τον αντίκτυπο του δημοψηφίσματος και τις συνέπειες των capital controls, ο κ. Βαρουφάκης απαντά στον κ. Στουρνάρα, λέγοντας πως οι πολίτες δεν έτρεξαν στα ATM λόγω του δημοψηφίσματος​. «Έτρεξαν στα ΑΤΜ επειδή το Eurogroup και η τρόικα αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ελληνικό λαό με capital controls επειδή, άκουσον-άκουσον, τόλμησε να εκλέξει μια κυβέρνηση που έθεσε το απεχθές τελεσίγραφο του Eurogroup της 25ης Ιουνίου στην κρίση του ελληνικού λαού» εκτιμά.
Προσθέτει δε πως χαίρεται γιατί αποκαλύπτεται ποιος σχεδίασε, ενορχήστρωσε και επέβαλε τα capital controls. «Εν αρχή την η πρωτοφανής στα χρονικά των κεντρικών τραπεζών «προειδοποίηση» του κ. Διοικητή, στις αρχές Δεκέμβρη του 2014, για έλλειψη ρευστότητας που θα επέλθει (εννοώντας αν δεν επανεκλεγόταν ο κ. Σαμαράς), με την οποία «προειδοποίηση» επιβεβαίωσε πόσο εύκολα μπορεί ο κεντρικός τραπεζίτης μιας χώρας να πυροδοτήσει έξοδο καταθέσεων από τις τράπεζες (bank run)» αναφέρει.
Κατά τον κ. Βαρουφάκη την σκυτάλη ανέλαβε ο κ. Ντέισελμπλουμ «ο οποίος στην πρώτη συνάντησή μας (30 Ιανουαρίου) απείλησε ανοικτά πως μη συμμόρφωση στο παταγωδώς αποτυχημένο πρόγραμμα της τρόικας θα σήμανε κλείσιμο των τραπεζών. Μέρες αργότερα, η ΕΚΤ απέσυρε το waiver για να εντείνει την ανασφάλεια των καταθετών».
Στην συνέχεια, στελέχη της ΕΚΤ, και ο ίδιος ο Διοικητής της ΤτΕ, «πίεζαν για την εισαγωγή capital controls ως θεραπεία του bank run που εκείνοι είχαν ξεκινήσει» υπογραμμίζει.
Ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει ενδιαφέρουσα την ταύτιση του κεντρικού τραπεζίτη με την άποψη Σόιμπλε - Ντέισελμπλουμ, «την οποία σήμερα καταδικάζει σύσσωμη η προοδευτική Ευρώπη, ότι η απόρριψη στις κάλπες ενός προγράμματος δημοσιονομικής πολιτικής που απέτυχε παταγωδώς 'δεν ήταν συνεπής με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη'».
http://greeknation.blogspot.nl/2016/01/capital-controls_13.html

ΑΥΤΑΠΑΤΩΝΤΑΙ ΟΙΚΤΡΑ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης - Την πλήρη διάψευση όσωνπιστεύουν και ελπίζουν ότι με την αναμενόμενη επίλυση του κυπριακού προβλήματος που τοποθετείται μέσα στο 2016, θα επέλθει η αν όχι άμεση, σταδιακή αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο, προβάλλει η τουρκική εφημερίδα Zaman. Οι λόγοι για τους οποίους η Τουρκία ποτέ δεν θα αποδεχτεί μια τέτοια κίνηση είναι πολλοί, όπως τους αναλύει ο Mehmet Çetingüleç, έγκριτος Τούρκος αρθρογράφος της εφημερίδας Zaman.
Σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, ο κυριότερος λόγος για τον οποίο η Τουρκία βιάζεται να επέλθει η επίλυση του κυπριακού είναι η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων της κυπριακής ΑΟΖ στην οποία θα βάλει «χέρι», ενώ παράλληλα θα προωθείται η συνεργασία με το Ισραήλ για την διοχέτευση των ενεργειακών κοιτασμάτων του Ισραήλ και της Κύπρου μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη.
Αλλά πέραν τούτου, λόγοι καθαρά στρατηγικής φύσεως επιβάλλουν στην Τουρκία όχι μόνο να αποχωρήσει στρατιωτικά από την νήσο, αλλά αντίθετα να ενισχύσει και άλλο την στρατιωτική της παρουσία εκεί.
Όπως αναφέρει ο Mehmet Çetingüleç, η ανατολική Μεσόγειος έχει αποβεί σαν μια από τις πιο «καυτές» περιοχές του πλανήτη. Αυτή την περίοδο συγκεκριμένα στην περιοχή πλέουν πολεμικά πλοία 11 χωρών. Ο ρωσικός στόλος με 11 πολεμικά πλοία. Οι Αμερικανοί με ένα αεροπλανοφόρο και άλλα εννέα πολεμικά πλοία. Η Γαλλία με ένα αεροπλανοφόρο και τέσσερα πολεμικά πλοία. Η Ιταλία με δυο πολεμικά πλοία, ενώ υπάρχει ναυτική παρουσία της Ελλάδας, Πορτογαλίας, Αγγλίας, Καναδά, Ισπανίας, Βελγίου και Ολλανδίας.
Με αυτή την κατάσταση είναι αδύνατο οι Τούρκοι να αγνοήσουν την στρατηγική σημασία της Κύπρου, που αυτή την στιγμή είναι το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο στην Α. Μεσογείου. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο Enterprise έχει μήκος 342 μέτρα και μεταφέρει 60 πολεμικά αεροσκάφη. Το μεγαλύτερο ρωσικό αεροπλανοφόρο, το Sovetskogo Soyza Kuznetsov, έχει μήκος 305 μέτρα. Το κινεζικό αεροπλανοφόρο Vargav έχει μήκος 306 μέτρα.
Απέναντι σε όλα αυτά η Τουρκία έχει να αντιπαραθέσει το “αεροπλανοφόρο» της κατεχόμενης Κύπρου με 3.355 τετραγωνικά χιλιόμετρα και τις μεγαλύτερες δυνατότητες αεροπορικής παρουσίας.
Η Άγκυρα, σύμφωνα με τον Τούρκο αρθρογράφο, έχει αναβαθμίσει πολύ ψηλά την στρατηγική σημασία της Κύπρου και να μην ελπίζει κανείς ότι θα υπάρξει κάποια προοπτική να αποχωρήσουν τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί, ιδιαίτερα στην σύγχρονη συγκυρία όπου στην περιοχή παίζονται τα μεγαλύτερα στρατηγικά παιχνίδια με φόντο τα τεράστια ενεργειακά κοιτάσματα.
«Ας… πανηγυρίζουν οι Γιουνάνηδες, πιστοί στους δυτικούς αφέντες τους ότι φέτος θα επιλυθεί το κυπριακό αλλά με την τουρκική κατοχή μόνιμα πάνω από το κεφάλι τους!».
Aferin!
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Άνεμος νίκης σε όλη τη Συρία…πόλεις και χωριά ελευθερώνονται

Oι δυνάμεις του συριακού στρατού υποστηριζόμενες από τουςεθελοντές μαχητές απελευθέρωσαν 6 μεγάλα χωριά στη Β και Δ Συρία καθώς η μαζική αντιτακφιριστική επιχείρηση επιταχύνεται.Σύριοι στρατιωτικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι συμμαχικές δυνάμεις την Τετάρτη ανέκτησαν τον έλεγχο του χωριού Harbanafseh στη ΝΔ περιοχή της επαρχίας της Χάμα.
Οι ίδιοι επίσης μεταφέρουν ότι ότι οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο και το χωριό Ayn al-Baydha όπως και την γειτονική ύπαιθρο στο ανατολικό τμήμα της μεγάλης επαρχίας του Χαλεπίου.

Η προέλαση του στρατού συνεχίζεται όπως και η εκκαθάριση στα περίχωρα της πόλης Salma, στην ΒΔ επαρχία της Λαττάκεια που απελευθερώθηκε πανηγυρικά χθες.Τα συριακά μέσα αναφέρουν ότι ανακτήθηκαν και τα χωριά al-Sheikh Khalil, Marj Khukhah, al-Maruniyat και Bait Miroτην Τετάρτη.Σκληρές μάχες μένονται και στο Β Χαλέπι όπου ο στρατός επειχειρεί ν΄ανακτήσει και το χωριό Baghdayn.Τουλάχιστον 10 τρομοκράτες σκοτώθηκαν εκεί. Η συριακή πολεμική αεροπορία ανακοίνωσε ότι σκότωσε δεκάδες τρομοκράτες κατά τις επιδρομές της στα περίχωρα της Homs,στη Δ Συρία.alalam 13.1.16
Tην Τετάρτη το πρωί στο ανατολικό τμήμα της επαρχίας Χαλεπίου  η μονάδα ελίτ ειδικών επιχειρήσεων του συριακού στρατού οι  “Δυνάμεις του Τίγρη” συνέχισαν την προέλασή τους στο εσωτερικό του υψίπεδου  Al-Bab και επιτέθηκαν στις αμυντικές γραμμές της (ISIS) στα χωριά ‘Ayn Al-Jahesh και  ‘Ayn Al-Bayda .Οι Δυνάμεις του Τίγρη σε συνεργασία με τις Μονάδες Εθνικής Άμυνας και τα Γεράκια της Ερήμου άλλο επίλεκτο τάγμα του στρατού υπέβαλαν υπό τον απόλυτο έλεγχο τους το χωριό Ayn Al-Bayda μετά από σφοδρή μάχη με την  ISIS στο Ανατολικό Χαλέπι.
Ο στρατός σύμφωνα με πληροφορίες ανέκτησε τελικά  και το χωριό Ayn al Baydah στηνπεριοχή του Kweires στην επαρχία Χαλεπίου.Σύμφωνα με τελευταίες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η AhrarSham ανακτά το  Al-Harsh κοντά στην Khan Touman στο Β Χαλέπι ενώ ο συριακός στρατός θέτει υπό τον έλεγχό του το Al-Kalariyah.

ΥΠΟΠΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - Μυστηριώδης Βρετανός έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο -Παρέμβαση της εισαγγελίας [εικόνες]

Ενας Αγγλος από το Χάντερσφιλντ, μουσουλμάνος στοθρήσκευμα, ο Αντονι Καν, φέρεται να έστησε ένα τζαμί σε μια πρόχειρη τέντα, με την επιγραφή «Mosque» (τζαμί), σε οικόπεδο δίπλα στο Κέντρο Υποδοχής των προσφύγων στη Μόρια. Η υπόθεση, σύμφωνα με το Εθνος, απασχολεί ήδη την Εισαγγελία και τον Δήμο Λέσβου. Στην πρόχειρη τέντα-τζαμί έχουν τοποθετηθεί χαλιά και τραπεζάκια με βιβλία για να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι πρόσφυγες.


Ο μυστηριώδης Βρετανός έκανε μάλιστα και ανάρτηση στο Facebook και καυχιόταν ότι άνοιξε το πρώτο τζαμί στη Λέσβο, 300 χρόνια μετά την Οθωμανική Αυτοκρατορία. «I am speechless!» (είμαι άφωνος), έγραφε περήφανος.


Ο εν λόγω Βρετανός, δήλωσε στο Εθνος ότι είναι εθελοντής που έφτασε στη Λέσβο για  να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε ΜΚΟ και σε δύο μέρες αναχωρεί από το νησί για την Αγγλία. Ωστόσο, υπάρχουν φωτογραφίες στην προσωπική του σελίδα στο Τwitter, που τον δείχνουν με στρατιωτική στολή και όπλο στα χέρια.


Το θέμα με το παράνομο αυτοσχέδιο τζαμί πήρε ήδη διαστάσεις. Η Αστυνομία κατέθεσε φάκελο με φωτογραφίες και στοιχεία στον εισαγγελέα Μυτιλήνης που ξεκίνησε έρευνα, καθώς είχε αναφορές για τη λειτουργία του χώρου, ενώ αυθαίρετο χαρακτηρίζει το «τζαμί» ο δήμος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων, Ευστράτιος Τζιμής, είπε ότι απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση του, καθώς δεν έχει άδεια λειτουργίας.

Στη Λέσβο κυκλοφορεί ως φήμη ότι κάποιοι μαζεύουν χρήματα για το τζαμί και αναζητούν... χορηγούς για να το επεκτείνουν. Οι Αρχές του νησιού έχουν κινητοποιηθεί και οι υπηρεσίες του δήμου έχουν κάνει αυτοψία στον χώρο και στη λειτουργία του.


Πηγή: Μυστηριώδης Βρετανός έστησε παράνομο τζαμί στη Λέσβο -Παρέμβαση της εισαγγελίας [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/245531/mystiriodis-vretanos-estise-paranomo-tzami-sti-lesvo-paremvasi-tis-eisaggelias-eikones#ixzz3xCsCWziv

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Πώς η Βουλγάρα συζυγοκτόνος 'παγίδευσε' τον ναυτικό πριν καταλήξει στον καταψύκτη

Αποκλειστικά στο NEWS 247, όλα τα ταραγμένα χρόνια που έζησε ο αγνοούμενος συνταξιούχος ναυτικός από την Καλλιθέα. Όλα δείχνουν ότι είναι αυτός που βρέθηκε στον ψυγειοκαταψύκτη, μέσα στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στην Καλλιθέα
Μία ιστορία και ένα έγκλημα όσο λίγα σε πλοκή, προμελέτη και διάρκεια σε πόνο, αλλά και τεράστιες αδικίες, είναι αυτή που κρύβεται πίσω από τον επίσημα ακόμα αγνοούμενο συνταξιούχο ναυτικό από την Καλλιθέα Βασίλη Κοκκίνη, που όλα όμως δείχνουν ότι είναι αυτός που βρέθηκε νεκρός μέσα σε ψυγειοκαταψύκτη, στο διαμέρισμα της πρώην συζύγου του στην Καλλιθέα επί της οδού Ευαγγελιστρίας.
Σήμερα, αναμένεται επίσημα να ανακοινωθεί από τις Αρχές, εάν όντως η ταυτοποίηση της σορού του θύματος αποδεικνύει πως πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο, επιστεγάζοντας με τον χειρότερο τρόπο την διαδρομή πολλών ετών… ίσως προς ένα προδιαγεγραμμένο τέλος.
Αποκλειστικά στο News247, σας μεταφέρουμε την πολυτάραχη διαδρομή του ανθρώπου αυτού μέχρι το φρικτό του τέλος, όπως το έχουν καταγράψει πλήθος δικογραφιών και πολύ καλά διασταυρωμένες πληροφορίες.

Η μοιραία γνωριμία στην Βάρνα και ο ερχομός του παιδιού

Πριν περίπου 15 χρόνια και μετά από πολλά χρόνια στα καράβια και μετά από δεκάδες λιμάνια στην καριέρα του, ο ναυτικός τότε Βασίλης Κοκκίνης γνώρισε σε ένα ταξίδι του στην Βάρνα της Βουλγαρίας την 30χρονη τότε Βουλγάρα-Ρομά Ανέλια Αλεσάντροβα. Σύντομα την ερωτεύτηκε, ξεχρέωσε τα χρέη των γονέων της και τους αγόρασε ένα σπίτι, την έφερε μαζί του στην Ελλάδα, την παντρεύτηκε και έκανε όνειρα να αποκτήσει οικογένεια μαζί της.
Η σύζυγός του είχε αποκτήσει και ένα άλλο παιδί από προηγούμενο γάμο της που σήμερα είναι 30 ετών και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, από την ημέρα που τον γέννησε δεν είχε καμία μα καμία επαφή μαζί του.
Για να μπορέσει το ζευγάρι να αποκτήσει το δικό του παιδί ταλαιπωρήθηκε αρκετά και αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει ακόμα και εξωσωματική γονιμοποίηση. Ο ναυτικός είχε ένα πολύ καλό εισόδημα και μία αξιοσημείωτη ακίνητη περιουσία. Το ζευγάρι μόλις απέκτησε το παιδί, άνοιξε ένα κοινό τραπεζικό λογαριασμό.
Με το μωρό σχεδόν νήπιο τότε, το 2003 και ενώ ο ναυτικός έλειπε σε ταξίδι,  η σύζυγός του «τράβηξε» από τον κοινό λογαριασμό τα 45.000 ευρώ που είχε μέσα και εξαφανίστηκε μαζί με τον γιο του ναυτικού στην Κρήτη.
Τότε, ο άτυχος άντρας αναγκάστηκε να στραφεί ακόμα και σε ιδιωτικό ντεντέκτιβ για να μπορέσει να εντοπίσει την γυναίκα και κυρίως το παιδί του, που μετά από πολύμηνες προσπάθειες και νομικές ενέργειες το κατάφερε. Όταν η γυναίκα βρέθηκε και αναγκάστηκε να επιστρέψει μαζί με το παιδί δεν φανέρωσε ποτέ τι έγιναν αυτά τα 45.000 ευρώ.
Στο μεταξύ ο πατέρας του Κοκκίνη και παππούς του μικρού, άνοιξε έναν τραπεζικό λογαριασμό στο όνομα του εγγονού του με κάτι παραπάνω από 224.000 ευρώ, τα οποία θα είχε δικαίωμα να χρησιμοποίησει μετά τα 18 του έτη και μέχρι τότε θα παρέμεναν σε ένα κλειστό λογαριασμό στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.
Έκτοτε το ζευγάρι βρίσκεται σε συχνές νομικές διαμάχες για την επιμέλεια του παιδιού και όχι μόνο. Το 2008 πια, ο Κοκκίνης που αγαπούσε πολύ το μονάκριβο παιδί του, πρότεινε στον δικηγόρο της εν διαστάσει συζύγου του πλέον ο τραπεζικός αυτός λογαριασμός να χρησιμοποιηθεί για την αγορά ενός οικοπέδου στο Λαγονήσι, αξίας 400.000 ευρώ και μάλιστα ο ίδιος ο πατέρας να προσθέσει από την δική του περιουσία τα υπόλοιπα σχεδόν 170.000 ευρώ, με την προϋπόθεση αυτή η αγορά να γίνει αποκλειστικά και μόνο στο όνομα του παιδιού.
Ο δικηγόρος της Βουλγάρας, σύμφωνα με πληροφορίες, είδε και μόνος του ότι ο πατέρας πραγματικά νοιαζόταν για το παιδί του και πρότεινε στην πελάτισσά του να δεχτεί αυτή την πρόταση, αφού ήταν άκρως συμφέρουσα για τον γιο τους. Εκείνη όμως αντέδρασε κάθετα αρνητικά σε αυτή την πρόταση και μάλιστα απέλυσε τον δικηγόρο της. Δεν περιορίστηκε σε αυτή την ενέργεια μόνο όμως, αφού έφτασε στο σημείο να μεταβεί έξω από το σπίτι του πρώην δικηγόρου της και να φωνάζει πως ήταν …«πουλημένος».

Η 2η φυγή της γυναίκας στην Βουλγαρία μαζί με το παιδί και τα 224.000 ευρώ!

Εκείνη την εποχή, η Βουλγάρα-Ρομά και εν διαστάσει σύζυγος του Κοκκίνη, βλέπει ότι αρχίζει να χάνει σε νομικό επίπεδο όλες τις προσπάθειες να κρατήσει το παιδί εκείνη και άρα να έχει από κοντά μόνο εκείνη τα …224.000 ευρώ!
Τότε η Αλεσάντροβα βάζει μπροστά ένα παρακινδυνευμένο σχέδιο, όμως είχε για σύμμαχό της την απίστευτη ανικανότητα των υπαλλήλων ενός υποκαταστήματος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου… Με ένα πλαστογραφημένο χαρτί, μία υπεύθυνη δήλωση που δεν έφερε καν το γνήσιο της υπογραφής, εμφάνισε μία ημέρα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ένα δήθεν πληρεξούσιο και «σήκωσε» μέχρι τελευταίου λεπτού τα 224.000 ευρώ.
Στη συνέχεια και προφανώς με την βοήθεια τρίτων, αφού δεν είχε την επιμέλεια του τέκνου για να μπορέσει να περάσει νόμιμα μαζί της τα σύνορα της χώρας το παιδί, το έβαλε μέσα σε μία χαρτόκουτα με λαχανικά, μαζί με το υπόλοιπο εμπόρευμα ενός φορτηγού και έτσι πέρασε μαζί με το παιδί της τα σύνορα για την χώρα της, με τελικό προορισμό την Βάρνα της Βουλγαρίας.
Απαρηγόρητος ο συνταξιούχος πλέον ναυτικός προσλαμβάνει και πάλι ιδιωτικό ντεντέκτιβ για να βρει τη γυναίκα και κυρίως το παιδί του, αφού και οι δύο ήταν άφαντοι. Στο μεταξύ, η εν διαστάσει σύζυγος του ναυτικού, εκμεταλλεύτηκε το χρονικό αυτό διάστημα για να βγάλει δικαστικές αποφάσεις στην Βουλγαρία υπέρ της και να πάρει την επιμέλεια του παιδιού της, όμως δεν το κατάφερε γιατί την είχε προλάβει ήδη ο Κοκκίνης, ενώ στο μεταξύ εκκρεμούσε δίωξη σε βάρος της για αρπαγή ανηλίκου, πλαστογραφία, υπεξαίρεση κλπ. Τελικά και μετά από έναν χρόνο ο ντεντέκτιβ εντοπίζει την Βουλγάρα και τον γιο τους και έτσι περίπου το 2010 πλέον, η Αλεσάντροβα αναγκάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα με τον μικρό τους γιο, τον οποίο όμως είχε δηλητηριάσει με άσχημες ιδέες για τον πατέρα του σε τέτοιο βαθμό που τον είχε πείσει, παρά τις προσπάθειες που έκανε εκείνος από αγάπη για το παιδί του και για το καλό του. Προσπάθειες και δικαστικούς αγώνες που του κόστισαν σχεδόν όλη του την περιουσία…
Ο Κοκκίνης σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν ένας άνθρωπος που εύκολα λύγιζε όμως μπροστά στη θέα της εν διαστάσει συζύγου του και ακόμα πιο εύκολα στην ιδέα να είναι ευτυχισμένο το παιδί του και να έχει μαζί του την μητέρα του. Έτσι λοιπόν και ενώ εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για βαρύτατα κακουργήματα σε βάρος της Βουλγάρας, όταν έφτασε στην Αθήνα την στήριξε όσο πιο ένθερμα μπορούσε για να μην μείνει ο γιος του χωρίς την μητέρα του και τελικά το κατάφερε.
Η Αλεσάντροβα ήταν αρκετά έξυπνη και κατάλαβε πως ήταν προς το συμφέρον της να μην αποξενώσει εντελώς τον γιο από τον πατέρα του, αλλά και να πετύχει μέσω της συχνής επαφής μαζί του, να τον στρέφει εναντίον του και να τον έχει μαζί της.
Ο Κοκκίνης κατοικούσε στο δικό του σπίτι στην Καλλιθέα επί της οδού Αριστοτέλους και η Αλεσάντροβα νοίκιασε ένα διαμέρισμα εκείνη την εποχή επί της οδού Ευαγγελιστρίας 37, εκεί που την Τρίτη το μεσημέρι βρέθηκε νεκρός και μέσα σε ένα ψυγειοκαταψύκτη στο σαλόνι του διαμερίσματός της ένας άντρας, ο οποίος αναμένεται να ταυτοποιηθεί σήμερα ως πιθανότατα ο 63χρονος Βασίλειος Κοκκίνης που εξαφανίστηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2015 και έγινε δήλωση για την εξαφάνισή του στις 15 Ιανουαρίου 2015 από τον αδερφό του στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας.
Σύντομα βγαίνει και το διαζύγιο ανάμεσα στο ζευγάρι, όμως ο Κοκκίνης μαλακώνει πολύ την στάση του έναντι της πρώην συζύγου του για το καλό του παιδιού του και της επιτρέπει να έχει όλο και πιο στενή επαφή μαζί του, να τον βλέπει και να τον παίρνει μαζί της στο διαμέρισμά της. Και αυτή την στάση την τήρησε παρότι εκείνη για να καταφέρει να πάρει την επιμέλεια, είχε φτάσει στο σημείο να κατηγορεί στις Αρχές τον άντρα της ως μέθυσο και βίαιο άνθρωπο και με …ακόμα χειρότερες κατηγορίες που όλες κατέπεσαν.
Η πρόθεση της Αλεσάντροβα όμως να βρει ευκαιρία να φύγει και πάλι πίσω στην Βουλγαρία με τον 13χρονο πλέον γιο της και την περιουσία που είχε καταφέρει να καρπωθεί με δόλιους τρόπους και ποτέ μα ποτέ να επιστρέψει πίσω ως όφειλε, φαίνεται δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό της.
Αξίζει να σημειωθεί άλλωστε, ότι και τα 224.000 ευρώ που όφειλε να επιστρέψει, είχε ισχυριστεί τότε ότι τα δαπάνησε σε αγορές ακινήτων στην Βουλγαρία, δήθεν στο όνομα του γιου της, για τα οποία ποτέ όμως δεν εμφάνισε τα αντίστοιχα έγγραφα.
Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2015, ο αδελφικός φίλος του Κοκκίνη τον κάλεσε για φαγητό στο σπίτι του και σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κοκκίνης του είπε πως θα πήγαινε πρώτα από το σπίτι της Αλεσάντροβα στην οδό Ευαγγελιστρίας για να πάρει τον γιο του και να πάνε μαζί. Οι ώρες περνούσαν όμως και ο Κοκκίνης δεν εμφανιζόταν… Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί ότι σε πρότερη συζήτησή του ο Κοκκίνης σε έμπιστο άνθρωπο του περιβάλλοντός του, που τον είχε συμβουλέψει να προσέχει ότι η πρώην γυναίκα του πιθανόν θα ήθελε και τρίτη φορά να πάρει το παιδί τους και να εξαφανιστεί, φέρεται να είχε απαντήσει: «Μόνο πάνω από το πτώμα μου!»… Ίσως να μην ήξερε ότι στην πραγματικότητα ήταν πολύ κοντά σε αυτό, κατά τραγική ειρωνεία.
Στις 2 Ιανουαρίου πλέον, ο φίλος του Κοκκίνη σπεύδει στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλιθέας για να δηλώσει την εξαφάνιση του Βασίλη Κοκκίνη, όμως οι αστυνομικοί δεν την δέχονται αφού γίνεται δεκτή μόνο από συγγενικό πρόσωπο, παρόλα αυτά γνώριζαν το ζευγάρι αφού συχνά αλληλομηνύονταν στο συγκεκριμένο Αστυνομικό Τμήμα και συν τοις άλλοις ο φίλος του Κοκκίνη του υπέδειξε ως τελευταίο δηλωμένο στίγμα του φίλου του το σπίτι της Αλεσάντροβα στην οδό Ευαγγελιστρίας. Η δήλωση γίνεται τελικά στις 15 Ιανουαρίου από τον αδερφό του Κοκκίνη και ενώ 10 ημέρες πριν και σύμφωνα με μαρτυρίες, η Ανέλια Αλεσάντροβα εξαφανίζεται από το σπίτι της.
Τα λάθη του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος ήταν τραγικά και θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει άμεσα στην εξιχνίαση της υπόθεσης αν απλά είχαν πράξει την δουλειά τους ως όφειλαν οι αστυνομικοί του συγκεκριμένου Τμήματος και απλά, απλούστατα έριχναν μία ματιά στο συγκεκριμένο σπίτι…
Αντιθέτως, η σορός του άντρα που όλα οδηγούν στο συμπέρασμα πως ανήκει στον Κοκκίνη βρέθηκε μόλις την Τρίτη το μεσημέρι από έναν δικαστικό επιμελητή που πήγε να επιδώσει έξωση στην Αλεσάντροβα, μετά από έναν ολόκληρο χρόνο απλήρωτων ενοικίων προς τον ιδιοκτήτη. Ο τελευταίος μάλιστα κάλυπτε ο ίδιος τους επίσης απλήρωτους λογαριασμούς στην ΔΕΗ, με αποτέλεσμα ο ψυγειοκαταψύκτης να έχει συνεχώς ρεύμα και κανείς να μην αντιληφθεί το παραμικρό μέχρι που ο δικαστικός επιμελητής εισήλθε στο διαμέρισμα.

Σήμα στην Interpol και αναμονή μέχρι να ξεπαγώσει τελείως το θύμα

Από τις πρώτες ώρες που ανέλαβε την υπόθεση το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής έχει κάνει σήμα στην Interpol για τον εντοπισμό της Βουλγάρας και του γιου της. Μέχρι τότε με υπομονή αναμένει η Ασφάλεια το πόρισμα της ιατροδικαστή για τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του θύματος και βέβαια για την ταυτοποίησή του, κάτι που δεν κατέστη δυνατό τις προηγούμενες ημέρες λόγω του ότι το θύμα πέρα από τα δεσμά στα χέρια και τα πόδια και την μονωτική ταινία στο πρόσωπο, είναι τυλιγμένο με νάιλον και χρειάζονται χειρουργικές κινήσεις για να μην αποκολλήσουν ιστοί κατά την απομάκρυνσή του και καταστραφούν ευρήματα. Πρόσθετα, τόσο στον πάγο όσο και στα νάιλον έχει ξεβραστεί ποσότητα αίματος και αναμένεται εντός της ημέρας να δοθεί περισσότερο φως, μόλις καταστεί δυνατή η νεκροψία-νεκροτομή.
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/apokleistiko-pws-h-voylgara-syzygoktonos-pagideyse-ton-naytiko-prin-katalhksei-ston-katapsukth.3859757.html

Μειώθηκε το ανώτατο όριο δανεισμού για τις ελληνικές τράπεζες

Μειώνεται περαιτέρω το ανώτατο όριο δανεισμού των ελληνικών τραπεζών μέσω του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας (ELA) καθώς εξομαλύνονται οι συνθήκες ρευστότητας.
Σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 72 δισεκ. ευρώ έως και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
Η μείωση του ανώτατου ορίου κατά 3,8 δισ. ευρώ αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, στο πλαίσιο της υποχώρησης της αβεβαιότητας και της σταθεροποίησης των ροών καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα, καθώς και την επιτευχθείσα πρόοδο στη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών.
http://newpost.gr/oikonomia/509913/meiwthhke-to-anwtato-orio-daneismoy-gia-tis-ellhnikes-trapezes

Κατρούγκαλος: Αν απορριφθεί η πρόταση για το ασφαλιστικό, θα πάμε στο Ευρωκοινοβούλιο

«Για πρώτη φορά μεταρρυθμίζουμε το ασφαλιστικό, χωρίς να στέλνουμε τον λογαριασμό στους επόμενους», τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος. Ο υπουργός απέκλεισε μειώσεις στις κύριες συντάξεις, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για «ψαλίδι» στις επικουρικές, ενώ έκανε λόγο ακόμη και για σύγκρουση με τους δανειστές, αν απορριφθεί η ελληνική πρόταση.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Κατρούγκαλος δήλωσε ότι οι δανειστές δεν έχουν στείλει ακόμα επίσημη απάντηση για το ασφαλιστικό και σημείωσε:
Πάμε να διαπραγματευτούμε πολλά πράγματα, αλλά η μείωση των κύριων συντάξεων είναι έξω από το τραπέζι, αν δεχτούν την πρότασή μας, ναι αυτό σημαίνει σύγκρουση και θα μεταθέσουμε τη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Θέλουμε να κάνουμε το ζήτημα του ασφαλιστικού ευρωπαϊκό. 
«Θέλουμε γρήγορη αξιολόγηση, γιατί μετά θα έρθει και η ελάφρυνση του χρέους, αλλά δεν θέλουμε αξιολόγηση πάση θυσία, θέλουμε ένα ασφαλιστικό που θα φέρει ελπίδα για το μέλλον», πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας, τόνισε ότι οι δανειστές θέλουν εισοδηματικά κριτήρια για την εθνική σύνταξη και υπογράμμισε ότι οι εισφορές στους ελεύθερους επαγγελματίες θα είναι με βάση το πραγματικό εισόδημα. 
Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, ο κ. Κατρούγκαλος είπε:
Όταν πας να διαπραγματευτείς, λες ένα πράγμα είναι έξω από το τραπέζι, δεν μπορείς να τα βγάλεις όλα εκτός. Θα πάμε να παλέψουμε, ώστε να μην μειωθούν οι επικουρικές. 
«Εγγυόμαστε ότι δεν θα μειωθούν για 12η φορά οι συντάξεις», επανέλαβε και υπογράμμισε:
Θέλουμε η ασφάλιση να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα, να βοηθά τα φτωχά και μεσαία εισοδήματα με μια αξιοπρεπή σύνταξη. Η πρότασή μας το καλύπτει αυτό.
 http://newpost.gr/politiki/509881/katroygkalos-an-aporrifthei-h-protash-gia-to-asfalistiko-tha-pame-sto-eyrwkoinoboylio