Σάββατο 27 Ιουλίου 2019

Εκατομμύρια Ρώσοι για τουρισμό στην Τουρκία με την Μόσχα να ανταποδίδει την “τουρκική πίστη”

Η Ρωσία το 2019 ενδέχεται να σημειώσει νέο ρεκόρ ως προς τον αριθμό των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία, η οποία εφέτος μπορεί να δεχθεί περισσότερους από 6 εκατομμύρια Ρώσους τουρίστες, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.
Το 2018 την Τουρκία επισκέφθηκαν 5,7 εκατομμύρια Ρώσοι, αριθμός κατά 21% περισσότεροι σε σχέση με το 2017. «Όμως η δυναμική δεν έχει εξαντληθεί. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2019 η αύξηση ήταν της τάξεως του 36%. Αναμένουμε, ότι εφέτος ο αριθμός των Ρώσων που θα επισκεφθούν την Τουρκία θα ξεπεράσει τα 6 εκατομμύρια και θα είναι ένα νέο ρεκόρ», δήλωσε ο Νόβακ.
Το 2019 στην Τουρκία χρησιμοποιείται η ρωσική κάρτα Mir, με την οποία μπορεί κανείς να κάνει αναλήψεις τουρκικών λιρών από 6500 χιλιάδες μηχανήματα αυτόματης ανάληψης όπως και να κάνει πληρωμές σε περισσότερα από 400.000 εμπορικά σημεία και σε περισσότερα από 10.000 ηλεκτρονικά καταστήματα, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας.
Τα τουρκικά θέρετρα φέτος το καλοκαίρι θα γίνουν ο πιο δημοφιλής προορισμός για διακοπές για Ρώσους που επιλέγουν τον οργανωμένο τουρισμό, οι οποίοι προτιμούν τα τουριστικά πακέτα, είχε ανακοινώσει πρόσφατα η Ένωσης τουριστικών πρακτόρων της Ρωσίας (ATOP).
https://www.militaire.gr/ekatommyria-rosoi-gia-toyrismo-stin-toyrkia-me-tin-moscha-na-antapodidei-tin-quot-toyrkiki-pisti-quot/

“Η Κύπρος είναι μακριά”! Τι είχε πει ο Ευάγγελος Αβέρωφ για να δικαιολογήσει τη φράση Καραμανλή

Η φράση του Κωνσταντίνου Καραμανλή “η Κύπρος είναι μακριά” , κατά τη διάρκεια του ΑΤΤΙΛΑ 2 , μας “στοιχειώνει” 45 χρόνια τώρα . Οι φιλοχουντικοί -υπάρχουν ακόμη κάποιοι λίγοι- “κρύβονται” πίσω απ΄ αυτή τη φράση και επιχειρούν δολίως να “χρεώσουν” την κυπριακή τραγωδία στην κυβέρνηση που προέκυψε μετά από τη πτώση της χούντας και να ξεπλύνουν έτσι τη προδοσία που διέπραξαν οι “στρατηγάρες” τους, από το 1967. Όταν τους ρωτάς γιατί ο “πατριώτης” Παπαδόπουλος απέσυρε τη Μεραρχία από την Κύπρο το 1968, σου απαντούν με τη φράση του Καραμανλή. Ο καθένας έχει τις ευθύνες του και θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάποια στιγμή θα αποκαλυφθούν…
Ο Νίκος Τριάντης μ΄ ένα κείμενό του μας θυμίζει τι είχε πει ο Ευάγγελος Αβέρωφ ,το 1988 γι΄ αυτή τη φράση του Καραμανλή. Κάποια απ΄ αυτά απαντήθηκαν από τις συνεντεύξεις του Στρατηγού Δημήτρη Αλευρομάγειρου και του Πτέραρχου Μιχάλη Κωστάκου στο Militaire.gr.
Το κείμενο του Νίκου Τριάντη:
Τι είχε πει ο Αβέρωφ το 1988 για να δικαιολογήσει την φράση του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, «η Κύπρος κείται μακράν».
Ε. ΑΒΕΡΩΦ: «Μας κατηγόρησαν τότε γιατί δεν εστείλαμε στην Κύπρο τα «Φάντομ». «Φάντομ» είχαμε παραλάβει 18 συνόλω. Με διαταγή του Καραμανλή εστάθμευαν στην Κρήτη, διά να είναι έτοιμα να πάνε στην Κύπρο.
Το ένα χάλασε κατά την προσγείωση διότι δεν είχαν εκπαιδευτεί ακόμη οι αεροπόροι τους στο νέο αυτό όπλο. Και τόσο πολύ δεν είχαν εκπαιδευτεί, ώστε κατά την συντηρητική προσγείωση το ένα αχρηστεύθη. Αλλά και πέραν αυτοί, εάν επήγαιναν, διά να έχουν καύσιμα και να μπορούν να γυρίσουν, θα έπρεπε να μείνουν υπεράνω της Κύπρου μόνο 5 έως 8 λεπτά.
Ποιος τρελός θα έστελνε αυτά τα αεροπλάνα τα τόσο χρήσιμα για το μέλλον, να κινδυνεύσουν να ριχθούν από τους Τούρκους;
Διότι οι Τούρκοι στα νότια παράλια είχαν τρία ραντάρ και διάφορα αεροδρόμια, από τα οποία μπορούσαν να σηκώσουν 50 δικά τους αεροπλάνα και να τα ρίξουν.
Η Χούντα έστειλε αεροπλάνα και από κακή συνεννόηση το ένα κατερρίφθη από την Εθνοφρουρά και σκοτώθηκαν τόσα παιδιά!
Ελέχθη διά τα υποβρύχια, για τον στόλο ο οποίος έπρεπε να πάει στην Κύπρο. Ο υπερπατριωτισμός μας κάνει να διαστρέφουμε τα πράγματα.
Λησμονείται ότι οι Τούρκοι είχανε εκλάβει τρία αντιτορπιλικά τους για δικά μας και με τρία αεροπλάνα εβούλιαξαν το ένα και έβλαψαν πολύ σοβαρά το άλλο;
Θέλατε με τέτοιαν έλλειψη αεροπορικής καλύψεως δικής μας, με πλήρη και συνεχή κάλυψη δική τους να στείλουμε τον Στόλο μας στην Κύπρο, να μην μπορούμε να υπερασπίσουμε έπειτα τα άλλα νησιά;
Ομιλήσατε για τα υποβρύχια.
Σας πληροφορώ ότι οι Τούρκοι εκείνη την εποχή είχαν μπροστά στην Κύπρο τρία υποβρύχια εν ακινησία, τα οποία με τα μηχανήματα Sonar, συνελάμβαναν παν υποβρύχιο που θα συναντούσε.
Και θα στέλναμε τα καινούργια μας υποβρύχια, τα οποία ίσως θα εκαλούντο να υπερασπιστούν τα νησιά μας, να πέσουν ως πρόβατα επί σφαγή;»
Να σας πω εγώ τι κατάλαβα όλα αυτά τα χρόνια με το “φάκελο” κλειστό αλλά όλους όσους συμμετείχαν πολεμώντας να λέει ο καθένας την προσωπική του ιστορία.
Οι μπουνταλάδες με το χαλί στρωμένο από τους εγχώριους Εφιάλτες-Προδότες στον Αττίλα 1 δεν τα πήγαν καθόλου καλά.
Είχαν το 6% των εδαφών και εκεί θα έμεναν με τη προοπτική να τους ρίξουμε στη θάλασσα με τη βοήθεια από την Ελλάδα.
΄Εχω λοιπόν την εντύπωση τόσο από τις αστειότητες που ξεστόμισε τότε ο Αβέρωφ στους αδαείς της επιτροπής πως οι Τούρκοι χρειάζονταν ένα καινούργιο Δούρειο Ίππο καθώς ο προηγούμενος κάηκε.
Έτσι οι Αμερικανοί ωθούν επειγόντως την δημιουργία μια πολιτικής κυβέρνησης και μέσα στον πανικό του ο Καραμανλής ενσωματώνει έναν Δούρειο Ίππο ο οποίος με ψευδείς πληροφορίες για την κατάσταση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων αποτρέπει τα πάντα.
Να σημειωθεί ότι και πάλι οι Υπηρεσίες Πληροφοριών είχαν ενημερώσει για τον Αττίλα 2 και υπήρχε ο χρόνος για επιχειρήσεις από θαλάσσης, αέρος αλλά και ανασύνταξη αναδιάταξη των Δυνάμεων των υπαρχόντων στη Κύπρο με βάση τις πληροφορίες της ΚΥΠ.
Ο Δούρειος Ίππος όμως συνέχιζε να αποπροσανατολίζει μιλώντας για “σταγονίδια” εννοώντας τα υπολείμματα της χούντας, τα οποία δεν υπήρχαν αλλά έκαναν τον Καραμανλή σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος να νοιώθει κυνηγημένος και να αλλάζει σπίτι κάθε βράδυ.
Έτσι ο Αττίλας 2 με έναν ακόμη μεταπολιτευτικό Δούρειο Ίππο έδωσε το 37% της Ελληνικής Κύπρου στους Τούρκους.
Στο πόλεμο της Κύπρου οι Έλληνες Μαχητές νίκησαν τους Τούρκους αλλά τους πρόδωσαν για δεύτερη φορά.
https://www.militaire.gr/quot-i-kypros-einai-makria-quot-ti-eiche-pei-o-eyaggelos-averof-gia-na-dikaiologisei-ti-frasi-karamanli/

Άγιος Χριστόδουλος ο εκ Kασσάνδρας που μαρτύρησε στη Θεσσαλονίκη

O Xριστόδουλος σταυρόν αίρων αγχόνην,
Στερρώς υπήλθε δούλος ως Xριστού μέγας.
Βιογραφία
Ο νεομάρτυρας Χριστόδουλος γεννήθηκε σ' ένα χωριό της Κασσάνδρας, που ονομαζόταν Βαλτά. Σε νεαρή ηλικία ήλθε στη Θεσσαλονίκη, όπου έκανε το επάγγελμα του ράφτη.

Όταν πληροφορήθηκε ότι κάποιος χριστιανός Βούλγαρος, ετοιμαζόταν ν' αρνηθεί τον Χριστό προμηθεύτηκε έναν μικρό σταυρό και πήγε στο καφενείο, όπου θα γινόταν η περιτομή του αρνησίχριστου. Διέσχισε το πλήθος των γενιτσάρων, και ενώ χτυπούσαν τα τύμπανα, πλησίασε τον αρνησίχριστο, παρουσίασε τον σταυρό και του είπε: «Αδελφέ τι έπαθες, να η πίστη μας, να ο Χριστός, που σταυρώθηκε για την αγάπη μας, συ γιατί αφήνεις τον Χριστό τον σωτήρα σου και γίνεσαι Τούρκος;». Εξαγριωμένοι οι Τούρκοι, όρμησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο και με χτυπήματα τον οδήγησαν στον κριτή, όπου απαίτησαν τον θάνατο του. Στην προτροπή του κριτή ν' αρνηθεί τον Χριστό, ο Μάρτυρας με θάρρος απάντησε: «... και συ άφησε τον μωαμεθανισμό και γίνε Χριστιανός». Αποδεικνύοντας έτσι την ακλόνητη πίστη του, παραδόθηκε στους δήμιους, οι οποίοι τον κρέμασαν κοντά στον ναό του Αγίου Μηνά στη Θεσσαλονίκη. Το λείψανο του αγίου με καρφωμένο τον σταυρό στην πλάτη του, παρέμεινε γυμνό κρεμασμένο για δύο μέρες. Κατόπιν οι Χριστιανοί, αγόρασαν το λείψανο του αντί 600 γροσιών και το έθαψαν με τιμές.
http://www.saint.gr/2081/saint.aspx

Η Ουκρανία έθεσε υπό κράτηση ρωσικό τάνκερ - Σκληρή απάντηση Μόσχας

Κλιμακώνεται η ένταση των ουκρανορωσικών σχέσεων. Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας(SBU) ανακοίνωσε  ότι έχει θέσει υπό κράτηση το ρωσικό τάνκερ Neyma. Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα φέρεται να χρησιμοποίησε το Neyma όταν έθεσε υπό κράτηση 3 ουκρανικά σκάφη και τους 24 Ουκρανούς ναύτες τους, τον περασμένο Νοέμβριο, κοντά στην Κριμαία.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της SBU στο Facebook, η έρευνα των ουκρανικών αρχών αποκάλυψε ότι η ρωσική ομοσπονδιακή υπηρεσία ασφαλείας και η συνοριοφυλακή χρησιμοποίησαν το Neyma για «να μπλοκάρει παράνομα την κίνηση των ουκρανικών πολεμικών πλοίων Nikopol και Berdyansk και του στρατιωτικού ρυμουλκού Yani Kapu,στα στενά του Κερτς προτού παράνομα θέσει υπό κράτηση τους Ουκρανούς ναύτες και τα τρία πλοία».
Το τάνκερ, που σύμφωνα με την ουκρανική ανακοίνωση, έκτοτε έχει αλλάξει το όνομά του σε Nika Spirit, τέθηκε υπό κράτηση απ’ τις ουκρανικές Αρχές αφότου έφτασε υπό ρωσική σημαία στο ουκρανικό λιμάνι της Ιζμαήλ, στις 24 Ιουλίου. Το ρωσικό πλοίο ανήκει στην εταιρεία «Altomar shipping».

"Πολύ άσχημη είδηση"

Η Μόσχα θεωρεί πολύ άσχημη είδηση το περιστατικό με τη σύλληψη του ρωσικού τάνκερ Neyma από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας, την οποία αξιολογεί ως συνέχιση των προκλήσεων στις οποίες προβαίνουν διάφορες δυνάμεις στο Κίεβο, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν.
«Αυτή είναι μια πολύ κακή είδηση. Κάποιοι στο Κίεβο θέλουν να συνεχίσουν με σκληρό τρόπο την δική τους πρόκληση που άρχισαν στις 25 Νοεμβρίου στον Πορθμό του Κέρτς. Θα μελετήσουμε προσεκτικά αυτό που συνέβη» δήλωσε ο Καράσιν.
Λίγο αργότερα η αρμόδια επίτροπος ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ρωσίας Τατιάνα Μοσκάλκοβα, ανακοίνωσε - μετά από συνομιλία που έχει με την αρμόδια επίτροπο ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ουκρανίας Λιουντμίλα Ντενίσοβα - ότι οι δέκα ναυτικοί του ρωσικού τάνκερ που συνελήφθη σήμερα από την Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ουκρανίας θα επιστρέψουν στη Μόσχα.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Ρωσίδας επιτρόπου αναφέρεται ότι « Η Μοσκάλκοβα συνομίλησε με την Ντενίσοβα, η οποία την ενημέρωσε ότι κανένας δεν συνέλαβε τους ναυτικούς, οι οποίοι είναι 10, οι οποίοι επιβιβάστηκαν σε πούλμαν με προορισμό την Μολδαβία. Από εκεί θα φθάσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα στη Μόσχα».

"Πλήγμα στο κύρος του Ζελένσκι"

Η σύλληψη του ρωσικού τάνκερ Neyma από την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας στο λιμάνι Ισμαήλ θα προκαλέσει ένταση στις σχέσεις μεταξύ των χωρών και θα επηρεάσει αρνητικά τις συνομιλίες που διεξάγονται για την τύχη των 24 Ουκρανών ναυτών που είχαν συλληφθεί από τη Ρωσία τον περασμένο Νοέμβριο στον πορθμό του Κέρτς. Την άποψη αυτή εξέφρασε ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Ουκρανίας Βίκτορ Σουσλόφ, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το συμβάν να προκλήθηκε με σκοπό να δυσφημισθεί ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Ο στόχος είναι προφανής, να οξυνθούν και πάλι οι σχέσεις μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας. Τώρα η διαφαινόμενη επιστροφή των Ουκρανών ναυτών μπορεί να σταματήσει» εκτιμά ο Σουσλόφ. Ο Ουκρανός πρώην υπουργός οικονομικών, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο η όλη αυτή κατάσταση να προκλήθηκε με σκοπό να πληγεί το κύρος του προέδρου Ζελένσκι, επισημαίνει ότι «αν αυτό πράγματι έγινε με την έγκριση του Ζελένσκι, τότε η κατάσταση μοιάζει ότι τον εξαπάτησαν».
Ο Σουσλόφ πάντως θεωρεί ότι το περιστατικό με την σύλληψη του ρωσικού τάνκερ γενικά «παραπέμπει στην έναρξη κάποιας ειδικής επιχείρησης».
Πηγή: 
ΑΠΕ-ΜΠΕ
https://www.news247.gr/kosmos/i-oykrania-ethese-ypo-kratisi-rosiko-tanker-skliri-apantisi-moschas.7478534.html

Οργή στη Ρουμανία : Φονική ολιγωρία της αστυνομίας για 15χρονη

 Αποπομπή του αρχηγού της αστυνομίας
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ρουμανίας και δύο αξιωματούχοι της περιφέρειας Ολτ αποπέμφθηκαν την Παρασκευή έπειτα από την ολιγωρία των αστυνομικών αρχών που χρειάστηκαν 19 ώρες για να απαντήσουν στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης μιας απαχθείσας 15χρονης έφηβης που δολοφονήθηκε από τον απαγωγέα της στο μεσοδιάστημα της καθυστερημένης αστυνομικής επέμβασης.

Ο υπουργός Εσωτερικών Νικολάε Μόγκα ανακοίνωσε την αποπομπή του αρχηγού της ρουμανικής αστυνομίας Iοlaν Μπούντα, του νομάρχη του Ολτ, Πέτρε Νάκσου και του αρχηγού της αστυνομίας της περιφέρειας αυτής, Κριστιάν Βοϊκολέσου για την υπόθεση που συνέβη στην νότια ρουμανική πόλη Καρακάλ.

Την Πέμπτη το πρωί, το θύμα κάλεσε τρεις φορές τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης 112 ζητώντας βοήθεια, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κέντρο έκτακτης ανάγκης. Ένας 65χρονος μηχανικός, ο Γκερόργκε Ντίνκα, είναι ύποπτος για τη δολοφονία της 15χρονης.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εισέβαλε στο σπίτι του Ντίνκα, 19 ώρες μετά την κλήση της έφηβης. Οι αρχές πάσχιζαν να εντοπίσουν την πηγή της κλήσης και εξασφάλισαν ένα ένταλμα ερευνών, αν και αυτό δεν ήταν νομικά απαραίτητο. Ακόμη και με το ένταλμα, περίμεναν επί ώρες για να εισέλθουν στο σπίτι του υπόπτου.

"Ο λόγος για τον οποίο (οι αρχές) περίμεναν...πρέπει να αποσαφηνιστεί", δήλωσε ο προσωρινός γενικός εισαγγελέας Μπογκτάν Λίκου στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Antena3.

"Ένα κορίτσι, το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα μπορούσε να σωθεί, πέθανε". Η υπόθεση προκάλεσε οργή και εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν αργά την Παρασκευή για να διαδηλώσουν έξω από το σπίτι του υπόπτου.

Ο πρόεδρος και η πρωθυπουργός της Ρουμανίας ζήτησαν να διερευνηθούν οι χειρισμοί της αστυνομίας και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι. Στο σπίτι του υπόπτου η αστυνομία βρήκε μέσα σε ένα βαρέλι δύο ανθρώπινα πτώματα και κοσμήματα. Οι αρχές εκτιμούν ότι τα πτώματα είναι του 15χρονου κοριτσιού και μιας 18χρονης από ένα γειτονικό χωριό, που είχε αναφερθεί ως αγνοούμενη τον Απρίλιο. Ιατροδικαστές εργάζονται για να ταυτοποιήσουν τα πτώματα.

Πηγή 
ΚΥΠΕ
https://www.offsite.com.cy/eidiseis/diethni/orgi-sti-roymania-foniki-oligoria-tis-astynomias-gia-15hroni