Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Ποιοι κερδίζουν χρήματα με τη σπέκουλα του Grexit

Πώς μια μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιού εκτόξευσε τα κέρδη επωφελούμενη από τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας από τη Ευρωζώνη
"Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, εάν υπάρξει, θα κοστίσει σε πάρα πολλούς ανθρώπους πάρα πολλά χρήματα, σε μερικούς όμως έχει ήδη αποφέρει πολλά κέρδη", γράφει εισαγωγικά σε σημερινό άρθρο της, με τίτλο: "Πως κανείς κερδίζει ένα σωρό χρήματα με το Grexit", η αυστριακή συντηρητική εφημερίδα DiePresse.
Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει την σχετικά μικρή καναδική εταιρεία παραγωγής χαρτιούFortress Paper, η οποία, με αρκετά μικρό καθημερινό τζίρο, είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όπου τις προηγούμενες ημέρες η αξία της μετοχής της -εδώ και πολύ καιρό λειτουργούσας με παθητικό - εταιρείας, άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη, χωρίς αρχικά κάποιον εμφανή λόγο.
Όπως προστίθεται στο άρθρο, μέσα σε λίγες ημέρες το κέρδος της μετοχής ανήλθε στο 90% και αυτό σίγουρα δεν οφειλόταν στη δημοσιοποίηση εκείνες τις ημέρες του ισολογισμού του πρώτου τετραμήνου, που εμφάνιζε τις αναμενόμενες απώλειες, αλλά ο λόγος βρισκόταν στη διάδοση φημών, την περασμένη εβδομάδα, μέσα από οικονομικά μπλογκ που επηρεάζουν.
Οι φήμες έλεγαν ότι η Ελλάδα ετοιμάζει ήδη ενεργά το Grexit και έχει παραγγείλει, στην εταιρεία Fortress Paper - η οποία είναι μία από τις λίγες στον κόσμο που παράγουν χαρτί εκτύπωσης χαρτονομισμάτων - τεράστιες ποσότητες χαρτιού για το αποκαλούμενο Geuro (το ελληνικό ευρώ), μια "εμπιστευτική πληροφορία" με τεράστιο κέρδος για τη μετοχή.
Σύμφωνα με την DiePresse, ήδη το 2011-2012, στην κορύφωση της κρίσης του ευρώ, είχε διαδοθεί ακριβώς η ίδια φήμη για την ίδια εταιρεία χαρτιού και τότε η αξία της μετοχής της είχε εκτιναχθεί στα 62 δολάρια Καναδά, για να πέσει κατόπιν στα δύο δολάρια, και μερικοί, που είχαν αργήσει να αντιδράσουν, να χάσουν σχεδόν όλα τους τα χρήματα, ή άλλοι πάλι, να έχουν κέρδος σε χιλιάδες επί τοις εκατό.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι το ίδιο τρικ λειτούργησε εκ νέου, μόλις τρία χρόνια αργότερα, έστω και αν όχι στις ίδιες διαστάσεις που είχε την πρώτη φορά, γράφει η εφημερίδα, για να σημειώσει καταλήγοντας ότι το Grexit δεν φαίνεται να είναι και τόσο κοντά, κι αυτό το πιστεύουν τουλάχιστον οι μέτοχοι της καναδικής εταιρείας, που είδαν την τιμή της μετοχής να κατρακυλά προχθές, Τρίτη, και να διαπιστώσουν ότι τελικά δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα να επενδύσουν στις χρηματιστηριακές φήμες (ΣΣ και άρα στο Grexit).http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/poioi-kerdizoyn-xrhmata-me-th-spekoyla-toy-grexit.3483646.html?utm_source=News247&utm_medium=MintaXasete_article&utm_campaign=24MediaWidget

Ο Γιούνκερ σε τρελά κέφια. Η γραβάτα και το 'χαίρε δικτάτορα'

Στον Έλληνα πρωθυπουργό πρότεινε τη γραβάτα του, αλλά για τον Ούγγρο ηγέτη επεφύλασε μια άλλη παρεξηγήσιμη προσφώνηση στη σημερινή δεύτερη μέρα της Συνόδου Κορυφής στη Λετονία
"Χαίρε, δικτάτορα!": αυτός ήταν ο χαιρετισμός με τον οποίο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ υποδέχθηκε σήμερα στη σύνοδο κορυφής της Ρίγας τον λαϊκιστή πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, σύμφωνα με φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Οι δημοσιογράφοι που κάλυπταν την άφιξη των ηγετών των 28 χωρών της ΕΕ στη σύνοδο κορυφής δεν άκουσαν την απάντηση του Ορμπάν που διατήρησε το χαμόγελό του, όπως και ο Γιούνκερ, ο οποίος ήταν εξαιρετικά ευδιάθετος και υποδεχόταν τους συμμετέχοντες με διάφορες φιλικές χειρονομίες.
Ο κ. Γιούνκερ μπορεί να προσπαθεί να πλασάρει εαυτόν ως Μεσσία της Ευρώπης που θα έρθει για να λυτρώσει τον Ευρωπαίο και δη τον Έλληνα πολίτη από την καταστροφή, όμως μέχρι σήμερα το μόνο αξιομνημόνευτο που έχουμε να του καταλογίσουμε είναι η πορεία χεράκι-χεράκι με τον Αλέξη Τσίπρα στην πρώτη τους συνάντηση μετά τις εκλογές, διαρροές που δίνουν και παίρνουν χωρίς ποτέ να επιβεβαιώνονται και ως συνήθως γενικόλογες ευχές, ευχολόγια και προτροπές.
Σε αυτό το εύθυμο κλίμα, αντιμετώπισε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έφθασε χωρίς γραβάτα και φάνηκε να προτείνει τη δική του. Είναι φυσικά να απορεί κανείς, αν ο χωρατατζής κύριος Γιούνκερ θα διανοείτο να επιστρατεύσει το μεγαλειώδες του χιούμορ στην κυρία Μέρκελ ή τον Βρετανό πρωθυπουργό. Ή καλύτερα, αν θα αντιμετώπιζε με τον ίδιο ανάλαφρο τρόπο έναν άλλο πολιτικό που θα τον προσφωνούσε ας πούμε νεοφιλελεύθερο δυνάστη!
Ο Ορμπάν επικρίνεται συχνά από τους αντιπάλους του για "αυταρχική παρέκκλιση". Μετά την άνοδό του στην εξουσία, το 2010, προέβη σε βαθιές μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη, τα μέσα ενημέρωσης και την οικονομία, οι οποίες χαρακτηρίζονται μοιραίες για τις ελευθερίες από την αντιπολίτευση και επικρίνονται ευρέως στο εξωτερικό.
Τελευταία πρότεινε να ανοίξει και πάλι στη χώρα του η συζήτηση για την ποινή του θανάτου, η οποία καταργήθηκε το 1990 στην Ουγγαρία και απαγορεύεται στην ΕΕ, προκαλώντας σάλο στους κόλπους της Ένωσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σάτυρος ξεκίνησε από ερωτικά διαδικτυακά μηνύματα κι έφτασε μέχρι την ασέλγεια σε βάρος ανήλικης

Μια ακόμα υπόθεση αποπλάνησης και προσέλκυσης ανήλικου παιδιού για γενετήσιους λόγους, ήρθε στο φως σήμερα Παρασκευή (22/05).
Δράστης είναι ένας 34χρονος, ο οποίος είχε καταφέρει να προσεγγίσει ένα 15χρονο κορίτσι μέσω διαδικτύου.
Επικοινωνούσε μαζί της μέσα από ένα πρόγραμμα διαδικτυακής συνδιάλεξης και της έστελνε μηνύματα με ερωτικό περιεχόμενο αλλά και σχετικές φωτογραφίες.
Το γεγονός αντιλήφθηκε η μητέρα του κοριτσιού και το κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία μετά από αστυνομική και ψηφιακή έρευνα εντόπισε τα ηλεκτρονικά ίχνη του δράστη και ταυτοποίησε ότι είναι κάτοχος της τηλεφωνικής σύνδεσης από την οποία απεστάλησαν τα επίμαχα μηνύματα.
Όμως η υπόθεση γίνεται πιο σκοτεινή καθώς –σύμφωνα με την καταγγελία- ο δράστης δεν είχε περιοριστεί στα μηνύματα και τις φωτογραφίες αλλά είχε προχωρήσει και σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της 15χρονης.
Τώρα με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 34χρονος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών ενώ για μια ακόμα φορά η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπενθυμίζει στους πολίτες ότι μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, μαζί της προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios-android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/589257/satyros-xekinise-apo-erotika-diadiktyaka-minymata-ki-eftase-mexri-tin-aselgeia-se-varos-anilikis#ixzz3at5UfNPQ

Σοκ στη Μυτιλήνη - Βρέθηκε απαγχονισμένη γυναίκα

Πτώμα νεαρής γυναίκας εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής (22/05) σε ξωκλήσι της περιοχής Κρατηγό Μυτιλήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας lesvospost.com, το πτώμα ανήκει σε νεαρή γυναίκα, η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από δέντρο της περιοχής ενώ κοντά στο σημείο βρέθηκε τόσο ένα σημείωμα όσο και το αυτοκίνητό της.
Άλλες πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν ότι πρόκειται για γυναίκα 35 περίπου ετών, μητέρα ενός 18χρονου παιδιού.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/589209/sok-sti-mytilini-vrethike-apagxonismeni-gynaika#ixzz3at5vqAO2

Πανελλήνιες 2015: Με κρίση πανικού πολλοί υποψήφιοι στα νοσοκομεία

Κλήσεις... πανικού λόγω κρίσης πανικού υποψηφίων στις πανελλήνιες εξετάσεις για την είσοδο στα Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα, έχουν κατακλύσει σήμερα από το πρωί το ΕΚΑΒ.
Από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι έχει δεχθεί περί τις 12 κλήσεις από την Λάρισα, τα Τρίκαλα, την Καρδίτσα, τον Παλαμά και την Καλαμπάκα, για υποψηφίους οι οποίοι δεν αισθάνονται καλά και σπεύδουν οι καθηγητές τους να ειδοποιήσουν το ΕΚΑΒ προκειμένου τα παιδιά να μεταφερθούν εν συνεχεία στα κατά τόπους εφημερεύοντα νοσοκομεία.
«Μόλις ακούμε «σχολείο» καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για υποψήφιο και σπεύδουν τα ασθενοφόρα προκειμένου να μεταφέρουν τα παιδιά» λένε οι υπεύθυνοι του τηλεφωνικού Κέντρου του ΕΚΑΒ.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων πρόκειται για κρίσεις πανικού και η συμπτωματολογία που εκδηλώνεται ανησυχεί τους καθηγητές οι οποίοι σπεύδουν να καλέσουν σε βοήθεια, ενώ σημειώθηκαν και ορισμένα λιποθυμικά επεισόδια.


 
Παρότι στο σύνολο των χιλιάδων παιδιών που δίνουν εξετάσεις στην Θεσσαλία ο αριθμός δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλός, ωστόσο, όπως λένε από το ΕΚΑΒ, το σημερινό «φαινόμενο» των 12 κλήσεων -οι περισσότερες αναλογικά έγιναν από την Λάρισα- είναι πρωτοφανές. Διότι συνήθως, τις προηγούμενες χρόνιες κατά τις αντίστοιχες περιόδους σημειώνονται μία - δυο κλήσεις σε κάποιες ημέρες εξετάσεων, ενώ ο ανώτερος αριθμός κλήσεων που έχει σημειωθεί είναι περί τις έξη ημερησίως.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/589305/panellinies-2015-me-krisi-panikoy-polloi-ypopsifioi-sta-nosokomeia#ixzz3at4zgC6l

Τραγωδία στο Μετρό - Άνδρας έπεσε στις γραμμές και διαμελίστηκε

Βουτιά θανάτου για άνδρα το μεσημέρι της Παρασκευής (22/05) στις γραμμές του Μετρό στην Ακρόπολη. Έχουν διακοπεί τα δρομολόγια των συρμών από το Σύνταγμα έως το σταθμό Συγγρού - Φιξ.
Το τραγικό συμβάν έλαβε χώρα στο σταθμό της Ακρόπολης, στο ρεύμα προς Ανθούπολη.
Ακολούθησε επιχείρηση απεγκλωβισμού του νεαρού άνδρα από την Πυροσβεστική, άνδρες της οποίας τον ανέσυραν νεκρό από τις ράγες.
Δεν έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής το πως βρέθηκε ο άτυχος άνδρας τις γραμμές αλλά σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πρόκειται για αυτοκτονία.
Λόγω του δυστυχήματος έχουν διακοπεί τα δρομολόγια από το Σύνταγμα έως το σταθμό Συγγρού - Φιξ.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/news/story/589329/tragodia-sto-metro-andras-epese-stis-grammes-kai-diamelistike#ixzz3at4KHP22

ΗΛΕΙΑ «Οι δασικές πυρκαγιές είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων!» «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015» (22/05/2015 08:38)

Απόλυτη επιτυχία είχε στο σύνολό της η Πανευρωπαϊκή άσκηση «Δια Πυρός 2015», του Πυροσβεστικού Σώματος, η οποία διεξήχθη χθες και προχθές σε δασική περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας λίγο πριν την τοπική κοινότητα Λάλα.

Χθες, δεύτερη ημέρα της άσκησης, το σενάριο εξελίχθηκε με απόλυτη επιτυχία, για όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και περιελάμβανε, απομάκρυνση κατοίκων από το χωριό Πόθος, τραυματισμούς πολιτών και πυροσβεστών καθώς και συλλήψεις εμπρηστών σε δύο διαφορετικά σημεία της περιοχής. Η άσκηση διέθετε ρεαλιστικό σενάριο που καθήλωσε τους παρευρισκόμενους. Στην άσκηση συμμετείχαν, το Αστυνομικό Τμήμα Αρχαίας Ολυμπίας, ο Ερυθρός Σταυρός Πύργου, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική Προστασία του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του δήμου Πύργου, η ΣΕΤΤΗΛ, η εθελοντική ομάδα ΡΟΜΕΛ, οι ραδιοερασιτέχνες Ηλείας, πολλοί εθελοντές δασοπυρόσβεσης της ευρύτερης περιοχής, η τοπική κοινότητα Λάλα, καθώς και πληθώρα ηθοποιών.

Και χθες, στο ξενοδοχείο Lalas Village, δεκάδες φορείς και πολίτες παρακολούθησαν την ευρεία άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μεταξύ των οποίων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιος Κοτζιάς, ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Πέτρος Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, Πανάγος Παντελάκος, ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Νίκος Μαρούντας, ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας κ.α.
 
«Οι δασικές πυρκαγιές δεν είναι υπόθεση μόνο των πυροσβεστών αλλά πρέπει να είναι υπόθεση όλων των Ελλήνων. Αξίζουν συγχαρητήρια όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και πρέπει να αναφέρουμε πρώτα απ’ όλα τους εθελοντές και τις εθελοντικές ομάδες, την Ελληνική Αστυνομία, τη Δασική Υπηρεσία, το ΕΚΑΒ, τους Ραδιοερασιτέχνες, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, τη ΣΕΤΤΗΛ, την Πολιτική Προστασία. Οι ξένοι εντυπωσιάσθηκαν τόσο από την οργάνωση, την δομή αλλά και τον αυτοματισμό που είχαμε γιατί η άσκηση ήταν ευρείας κλίμακας», ανέφερε ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

«Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δύο συνεργάτες μου, τον κ. Μαρτζάκλη και τον κ. Λούρμπα και στον υποδιοικητή του Πύργου, Ηλία Μανιάτη. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της κοινότητας Λάλα, Νίκο Αποστολόπουλο, την επιχείρηση Lalas Village καθώς επίσης και τους εμπλεκόμενους φορείς και τους εθελοντές. Με την άσκηση αυτή αναδείξαμε τι έπρεπε να είχαμε κάνει το 2007 και αυτός ήταν ο σκοπός της. Δηλώνω και τώρα πως τότε κάναμε πολλά λάθη όλοι μας. Μέσα από τα λάθη αυτά διδαχθήκαμε. Σήμερα τα αναδείξαμε. Πιστεύω ότι στο μέλλον θα γνωρίζουμε τι πρέπει να κάνουμε», επεσήμανε ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων, Νίκος Νικολακόπουλος.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Συντονιστή Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, κ. Νικολακόπουλο που με πρωτοβουλία του υλοποιήθηκε και πραγματοποιήθηκε στο Νομό μας αυτή η άσκηση από την οποία εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα τόσο από τη διημερίδα όσο και από την πραγματική άσκηση που ήταν σε όσο το δυνατόν ρεαλιστικό σενάριο. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Γιάννη Ανδρικάκη, ο οποίος με τα καπνογόνα και με την τέχνη που διέθεσε μας προσομοίωσε την άσκηση σαν να ήταν πραγματικό γεγονός», ανέφερε μεταξύ των άλλων ο υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου, Ηλίας Μανιάτης.

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ
http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/oi-dasikes-pyrkagies-einai-ypothesi-olon-ton-ellinon