Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν η Τρέμη διαμαρτυρήθηκε που ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τα ΜΜΕ να πληρώσουν...

Την ανάγκη να μπει ένα τέλος στην ασυδοσία και στην ανομία μερίδας ττων ιδιωτικών ΜΜΕ τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι θα προχωρήσει χωρίς αδικίες η διαδικασία δημοπράτησης των τηλεοπτικών αδειών και των ψηφιακών συχνοτήτων. Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα πυροδότησε την έκρηξη της Όλγας Τρέμη που έσπευσε να υπερασπιστεί το «δίκαιο» των καναλιών. «Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο δημοσιογράφος του ΕTV Μάκης Γιομπαζολιάς στην έκτη ενότητα του ντιμπέιτ, όπου είχε το δικαίωμα να θέσει όποια ερώτηση θέλει, ρώτησε τον Αλέξη Τσιπρα σχετικά με τα ΜΜΕ. Συγκεκριμένα είπε: «Καλώς θέλετε να πληρώνουν όσοι από τα ΜΜΕ χρωστούν. Δεν σας προβληματίζει το γεγονός ότι τα κανάλια πληρώνουν κάθε χρόνο 1,5 εκατ. ευρώ, όταν στην Κύπρο είναι μόλις 800.000 ευρώ; Πως διασφαλίζετε ότι τα κανάλια δεν θα περάσουν σε ξένα χέρια;»
Απαντώντας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «δεν μπορούν υγιείς επιχειρηματίες να μην δανείζονται και άλλοι που δεν τηρούν τους κανόνες να δανείζονται. Πήραμε το κόστος, είχαμε το θάρρος να αψηφήσουμε τον πόλεμο από μερίδα μέσων γιατί ζητήσαμε να πληρώσουν τα χρωστούμενα και να πάμε σε μία ανοιχτή δημοπράτηση».
Παρά τους αυστηρούς όρους τους οποίους είχε αποφασίσει η Διακομματική καιπαρά το γεγονός ότι όλοι οι δημοσιογράφοι τους σεβάστηκαν κατά τη διάρκεια του ντιμπέιτ, η Όλγα Τρέμη «δεν άντεξε» και «ξέσπασε» προκειμένου να υπερασπιστεί το «δίκαιο» για το Mega. Παρά τις παρατηρήσεις του Πάνου Χαρίτου η Όλγα Τρέμη διέκοψε για τουλάχιστον 2 λεπτά τη συζήτηση. «Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε, κ. Τρέμη», απάντησε ο απερχόμενος πρωθυπουργός ο οποίος ανέφερε ότι «δε θα εκδικηθούμε κανέναν», αλλά αντιθέτως, «θα βάλουμε μία τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό πεδίο».
Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε την ικανοποίησή του που το ντιμπέιτ διεξάγεται στην ΕΡΤ, που έκλεισε από τη Ν.Δ. και άνοιξε χάρη στους εργαζόμενους, χωρίς τη λογική του παρελθόντος.
http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/otan-i-tremi-diekopse-gia-na-diamartyrithei-poy-o-syriza-tha-balei-ta-m