Τρίτη 21 Απριλίου 2015

2008-2013: Η «ΑΜΑΡΤΩΛΗ» 5ΕΤΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΜΕ «ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ»... ΜΗΔΕΝ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΑΝ 3.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΕ ΦΙΛΙΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Μια δική τους - εικονική πραγματικότητα - έναντι αυτής που ισχύει στην αγορά των ΜΜΕ φαίνεται ότι έβλεπαν την 5ετία 2008-2013 οι εκάστοτε διευθύνοντες σύμβουλοι και ιθύνοντες της ΔΕΗ, οι οποίοι διοχέτευαν τα διαφημιστικά κονδύλια της εταιρείας ηλεκτρισμού κατά το δοκούν, χωρίς ειρμό, αιδώ και πρόθεση λογοδοσίας, χωρίς λογική και επιχειρήματα που να βασίζονται είτε στην ισχύουσα νομοθεσία είτε στους κανόνες του εθιμικού δικαίου ή έστω της Ηθικής.
Κυρίως ανακόλουθα με τις πρακτικές της εταιρείας που με τη λογική των δύο μέτρων και δύο σταθμών, δεν επεδείκνυε ίχνος ευαισθησίας προς την κοινωνία, κατεβάζοντας τον διακόπτη σε απόρους και ανέργους και εισπράττοντας με τον πιο προκλητικό τρόπο τον ΕΝΦΙΑ και τα λοιπά χαράτσια.
Για τους επικεφαλής του Οργανισμού κοινής ωφελείας τα διαφημιστικά κονδύλια, που ξεπέρασαν το επίμαχο διάστημα τα 3,5 εκατ. ευρώ, συνιστούσαν εργαλεία προπαγάνδας και εξωραϊσμού της κατάστασης που είχαν επιβάλει οι πολιτικές λιτότητας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια τα Μνημόνια…
Ξεπερνώντας κάθε όριο στον «χειρισμό» των διαφημιστικών budget και λειτουργώντας σε κάθε περίπτωση εξόφθαλμα με μη αξιοκρατικά κριτήρια και εκτός των κανόνων της αγοράς που βασίζονται στο «νόμισμα» της επίδοσης κάθε Μέσου (κυκλοφορία, ακροαματικότητα, τηλεθέαση, επισκεψιμότητα), οι επικεφαλής της ΔΕΗ μέσω της αρμόδιας διεύθυνσης ΔΕΣΕ ΔΕΗ παρέκαμπταν τη φυσική οδό των media units και των διαφημιστικών εταιρειών και ανέθεταν τις καμπάνιες επικοινωνίας σε φίλια ΜΜΕ κάνοντας τα δικά τους παιχνίδια και εξαργυρώνοντας προκλητικά τα οφίτσια και τις καρέκλες στις οποίες τους τοποθέτησαν.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι την 5ετία 2008-2013 η εταιρεία αποφάσισε την πραγματοποίηση διαφημιστικών ενεργειών που υπερβαίνουν τα 3,5 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 2,5 εκατ. ευρώ διοχετεύθηκαν σε Μέσα πανελλαδικής εμβέλειας - αγνοώντας επιδεικτικά τη δυναμική του Διαδικτύου - και τα 450.000 ευρώ σε περιφερειακά ΜΜΕ, απαξιώντας τις επιταγές της νομοθεσίας σύμφωνα με την οποία η διαφήμιση του Δημοσίου πρέπει να αγγίζει το 30% της συνολικής δαπάνης.
- Κατά την ελεγχθείσα 5ετία, οι διαφημιστικές ενέργειες του Οργανισμού υλοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει καταρτισθεί ένα ενιαίο εγκεκριμένο Διαφημιστικό Πρόγραμμα, στο οποίο να προσδιορίζονται οι αγορές - στόχοι, τα μέσα προβολής με τα αντίστοιχα ποσοστά συμμετοχής στις συνολικές δαπάνες, τις απαιτήσεις της κάθε αγοράς και της αποτελεσματικότητας αντίστοιχων προηγούμενων ενεργειών.
- Αντίθετα, οι διαφημιστικές ενέργειες υπήρξαν μάλλον αποσπασματικές – αν κρίνει κανείς από τη σχετική λίστα που δημοσιεύουμε – και οι σχετικές αποφάσεις φαίνεται να λαμβάνονταν με αφορμή προτάσεις ενδιαφερομένων για παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών.
- Για την ανάθεση των διαφημιστικών ενεργειών, ο Οργανισμός προέβαινε κυρίως στην απευθείας ανάθεση ή στην ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης και μάλλον χωρίς τη δημοσίευση πρόσκλησης, χωρίς να ελέγχει εάν πράγματι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της νομοθεσίας.
- Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2008 πρώτος αποδέκτης διαφήμισης της ΔΕΗ δεν ταυτίζεται και με τον πρώτο παίκτη στα media σε επίπεδο ερείσματος στο αναγνωστικό κοινό ή την κοινωνία. Για του λόγου το αληθές αρκεί να αθροίσουμε τα επιμέρους ποσά που απέσπασε η «Απογευματινή», όργανο της κυβέρνησης της ΝΔ την εποχή εκείνη, μια εφημερίδα που ανήκε σε εργολήπτη του δημοσίου που στη συνέχεια ανέστειλε με τον πλέον κυνικό τρόπο την κυκλοφορία της αφήνοντας στον δρόμο τους 100 και πλέον εργαζομένους της.
- Την ίδια χρονιά η διοίκηση της ΔΕΗ δείχνει προτίμηση και στον ΔΟΛ ο οποίος ωστόσο αποσπά αρκετά χαμηλότερο κονδύλι από την εφημερίδα του Κ.Σαραντόπουλου.
- Η ΔΕΗ επιδίδετο στενά στο σπορ της επένδυσης σε losers… Προτιμούσε να επενδύει τα χρήματά της σε περιθωριακά Μέσα, σε συστημικά media με επισφάλειες στη στάση τους απέναντι στην εταιρεία και την κυβέρνηση (Πήγασος, ΔΟΛ, Καθημερινή) και φυσικά σε sites πολύ μικρότερης εμβέλειας από αυτά τα οποία εμπιστευόταν το αναγνωστικό κοινό για την ενημέρωσή του. Αποκορύφωμα της προτιμισιακής στάσης της ΔΕΗ προς επιλεγμένα Μέσα, η προπερσινη χρονιά, το 2013 όταν η εταιρεία συμφερόντων Μπόμπολα ξεπέρασε το ψυχολογικό όριο των 30.000 ευρώ αθροιστικά για όλα τα Μέσα της Πήγασος. Αρκετά μεγάλο ποσόν για εταιρεία που εκείνη τη χρονιά αλλά και τις δύο προηγούμενες είχε απομακρύνει μεγάλο αριθμό εργαζομένων, είχε αποσπάσει προνομιακά δάνεια και φυσικά είχε να επιδείξει μηδενικό πλάνο ανάπτυξης. Το αυτό είχε πράξει και ο ΔΟΛ αλλά και η Καθημερινή Α.Ε.
Και ως γνωστόν επενδύσεις, έστω και διαφημιστικές, δεν αντέχουν χωρίς ανάπτυξη…


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/epixeirhseis/story/574540/deh-2?mvd=true#ixzz3WY57kyb3

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΔΥΟ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΡΟΔΟ Γιάννης Καλύβας

Λιμενικοί του τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου προχώρησαν το βράδυ της Δευτέρας (20/4/2015) στη σύλληψη δύο 26χρονων, που φέρονται οι υπαίτιοι της τραγωδίας που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός άνδρα, μίας γυναίκας και ενός μικρού παιδιού.
Όπως αναφέρει το dimokratiki.gr, οι δύο δουλέμποροι, παρίσταναν τους μετανάστες και κρατούνταν μαζί με άλλους στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, αναγνωρίσθηκαν τα θύματα και προέκυψε πως οι 26χρονοι είχαν αναλάβει την μεταφορά των μεταναστών από το Φετιγέ της Τουρκίας στη Ρόδο.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αναμένονται να γίνουν γνωστές αύριο, Τρίτη (21/4) από στην επίσημη ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/astynomiko-reportaz/story/579124/rodos-synelifthisan-oi-ypeythynoi-tis-tragodias#ixzz3XtFH49u4

ΑΝΕΛ: KΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ… ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΟ «ΒΡΟΜΙΚΟ» ΠΟΤΑΜΙ

Αιχμηρή ήταν η απάντηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στις συκοφαντίες του «Ποταμιού», κάνοντας λόγο για γκεμπελικές μεθόδους πολύ χαμηλής ποιότητας.
«Ο κατά φαντασίαν… πρωταγωνιστής επιχείρησε να βρομίσει ακόμα περισσότερο τα ήδη θολά νερά στα οποία κολυμπάει ο ίδιος και το… κόμμα του. Με γκεμπελικές μεθόδους και συκοφαντίες πολύ χαμηλής ποιότητας, επιχείρησε να “τσουβαλιάσει” τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον ΣΥΡΙΖΑ με τη φασιστική - ναζιστική λογική των χρυσαυγιτών», τονίζει χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καταλήγοντας:
«Στο Ποτάμι είναι, το λιγότερο, ανιστόρητοι και αξιοθρήνητοι. Το χειρότερο, όμως γι' αυτούς, είναι ότι παρά το προσωπείο που φορούν, οι Έλληνες πολίτες τους έχουν πάρει χαμπάρι…».


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/political-parties/story/579138/anel-kata-fantasian-protagonistis-to-vromiko-potami#ixzz3XtDzaqTK

ΑΧΡΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ: Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ» ΗΤΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Αχρίδας Ιωάννης: Η κατασκευή της «μακεδονικής εκκλησίας» ήταν πολιτική απόφαση
Το "δημιούργημα" της λεγόμενης «Μακεδονικής Ορθόδοξης Εκκλησίας»- (МПЦ) ήταν μια πολιτική απόφαση προκειμένου να εξασφαλισθεί και να εδραιωθεί η συνείδηση στους Σλάβους, της «μακεδονικής» ταυτότητας, δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδας Ιωάννης ο ΣΤ' (κατά κόσμο Γιοβάν Βρανισκόφσκι) στο ραδιόφωνο του Βελιγραδίου.
Επιπλέον, πρόσθεσε ότι η εκκλησία αυτή θα μπορούσε να λάβει ευρύτερη αυτονομία υπό τη δικαιοδοσία της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (СПЦ).
Ο αρχιεπίσκοπος τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό του Βελιγραδίου ότι «η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία στις διαπραγματεύσεις που θα ξεκινήσουν, δεν μπορεί να δώσει αυτοκέφαλο στην «Μακεδονική Ορθόδοξη Εκκλησία» και ως εκ τούτου της δίνεται μια τελευταία ευκαιρία. Αυτονομία μπορεί να δοθεί υπό τη δικαιοδοσία της Σερβικής Εκκλησίας, όπως είναι η Αρχιεπισκοπή της Αχρίδας.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης, που ελευθερώθηκε πρόσφατα από τις φυλακές των Σκοπίων, δήλωσε ότι οι πολιτικοί των Σκοπίων, δημιούργησαν την εκκλησία που την ονόμασαν «μακεδονική» και ήταν μια πολιτική απόφαση από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η επιθυμία αυτή εκφράσθηκε για τη διασφάλιση της ταυτότητας των Σλάβων ως «μακεδόνες» και υπό αυτήν την πίεση αυτή το 1967 εξέφρασε ανυπακοή στη Μητέρα Εκκλησία, τη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία και διαχώρισε βίαια τα εδάφη της, είπε ο αρχιεπίσκοπος.
Πηγη Βαλκανικό Περισκόπιο


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/577445/axridas-ioannis-h-kataskeyi-tis-makedonikis-ekklisias-itan-politiki-apofasi#ixzz3XtBYqE5a

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ: «ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ» ΜΠΕΤΟΝ ΜΕ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΒΕΡΓΙΝΑΣ

Νέα πρόκληση από τα Σκόπια: «Μακεδονικό» μπετόν με τον ήλιο της Βεργίνας
Το παράδειγμα της κατάχρησης των ελληνικών συμβόλων, δεν είναι μόνο μια πράξη χρήσης του Ήλιου της Βεργίνας, που ετέθη ως διακοσμητικό μοτίβο, αλλά αποτελεί το επίσημο λογότυπο της εταιρείας.
Βάσει του ισχύοντος νόμου για την εγγραφή κάθε επιχείρησης στα Σκόπια ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να έχει το λογότυπό της που εγκρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Υπογραμμίζεται ότι στην Ενδιάμεση Συμφωνία που κυρώθηκε από τις κυβερνήσεις των Σκοπίων και της Αθήνας, απαγορεύεται η χρήση του συμβόλου αυτού από τα Σκόπια. Η παρούσα αποτελεί απόδειξη ότι η χώρα παραβιάζει τη δικαστική συμφωνία, η οποία είναι δεσμευτική για τις αρχές (κυβέρνηση, βουλευτές, καθώς και τη δικαστική εξουσία).
ΣΣ
Παρουσιάζουμε δύο ενδεικτικές φωτογραφίες της πλαστογράφησης της μακεδονικής ιστορίας, μέσω εμπορικών δραστηριοτήτων, όπως είναι αυτή του «μακεδονικού» μπετόν- «Makedon [sic!] Beton» από εταιρεία που διανέμει το κατασκευαστικό υλικό με οχήματά της.
Οι φωτογραφίες ελήφθησαν  σε ένα εργοτάξιο όπου αναγείρεται μια νέα πολυκατοικία, στο ανατολικό τμήμα της πόλης των Σκοπίων, στον δήμο Αεροντρόμ.
ΠΗΓΗ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/578200/nea-proklisi-sta-skopia-makedoniko-mpeton-me-ton-ilio-tis-verginas#ixzz3XtAm0Usy

ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΠΡΩΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Ως απαραίτητη προϋπόθεση έθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας την αναγνώριση της Κύπρου ως κράτος από την Τουρκία, για έναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό.
Ο κ. Καμμένος, στο περιθώριο της συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για πιθανές χιαστί συνομιλίες.
Ερωτηθείς για το αν αισθάνεται ότι μπορεί να δυσχεραίνει την προσπάθεια επανέναρξης του διαλόγου, ο κ. Καμμένος ζήτησε να σταματήσει η παραπληροφόρηση από Μέσα, τα οποία δεν υπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/578285/kammenos-prota-anagnorisi-tis-kyproy-kai-meta-dialogos-me-tin-toyrkia#ixzz3XtA9EJ5x

ΑΝΗΛΙΚΕΣ ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΟΦΙΛΟ ΠΑΤΡΙΟ ΤΟΥΣ

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail δύο νεαρά κορίτσια στο Ντέβον της Βρετανίας, είναι υποχρεωμένα, και με επίσημη απόφαση των αρχών, να ζουν στο ίδιο σπίτι με τον παιδόφιλο πατριό τους.
Ο σύζυγός της μητέρας των δύο κοριτσιών είναι καταδικασμένος παιδόφιλος και δεν του επιτρέπεται να έχει οποιαδήποτε χωρίς επίβλεψη επαφή με κορίτσια κάτω των 16 ετών.
Για να μπορεί ωστόσο η οικογένεια να ζει στο ίδιο σπίτι, βρέθηκε ένας αμφιλεγόμενος «διακανονισμός», που εγκρίθηκε μάλιστα από τις υπηρεσίες πρόνοιας της περιοχής.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα τα κορίτσια κοιμούνται σε κλειδωμένο και με συναγερμό υπνοδωμάτιο συνδεδεμένο με ενδοεπικοινωνία με το δωμάτιο της μητέρας και του συζύγου της, ώστε να μπορούν να ειδοποιήσουν τη μητέρα τους αν θέλουν για παράδειγμα να πάνε στο μπάνιο.
Η μητέρα τους κοιμάται από την πλευρά της πόρτας του δικού τους υπνοδωματίου κι έτσι εκτιμάται πως ο άνδρας θα πρέπει να περάσει από πάνω της και να την ξυπνήσει, για να βγει από το δωμάτιο.
«Ο συναγερμός και οι και οι δήθεν προφυλάξεις για να μην πέσουν οι εγγονές μου θύματα κακοποίησης είναι απλά σκουπίδια», δηλώνει η γιαγιά των κοριτσιών. «Τα κορίτσια είναι απομονωμένα και σε κίνδυνο, οι υπηρεσίες πρόνοιας δεν με ακούν», προσθέτει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα η μητέρα των κοριτσιών έχει χωρίσει από τον πρώτο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών. Όταν παντρεύτηκε τον νυν σύζυγό της, ο οποίος έχει καταδικαστεί για παιδοφιλία, εκείνος δεν μπορούσε να περνά τη νύχτα στο σπίτι όπου βρίσκονται και τα παιδιά.
Ωστόσο με τα τελευταία μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ, μπορούν να μένουν όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.
Το δημοτικό συμβούλιο του Ντέβον έκρινε πως υπήρχαν αρκετά μέτρα προστασίας ώστε ο άνδρας να μένει τη νύχτα στο σπίτι που κοιμούνται τα κορίτσια.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/578862/anilikes-koimoyntai-kleidomenes-sto-idio-spiti-me-ton-paidofilo-patrio-toys#ixzz3Xt7pLEYj

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς (ΔΝΤ, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ), τις συζητήσεις στο Παρίσι όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ο δεύτερος γύρος των συζητήσεων του Brussels Group, καθώς και για τις επαφές που είχε κατά το πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ.
Αλέξης Τσίπρας και Γιάνης Βαρουφάκης είχαν, επίσης, την ευκαιρία να σχεδιάσουν τις επόμενες κινήσεις της Αθήνας ενόψει των (ακόμη) δύο κρίσιμων ραντεβού για την ελληνική κυβέρνηση. Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη θα συνεδριάσει το EuroWorking Group, ενώ δύο ημέρες αργότερα τη σκυτάλη παίρνει το Eurogroup, στη Ρίγα της Λετονίας.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/579132/enimerosi-varoyfaki-se-tsipra-gia-tin-poreia-ton-diapragmateyseon#ixzz3Xt6Fc78a