Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

Εργάζονται στο ΝΑΤΟ Πάνω από 40 Τούρκοι στρατιωτικοί ζητούν άσυλο στην Γερμανία

Η εφημερίδα Tagesschau αναφέρει πως η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών

Δεκάδες ανώτεροι Τούρκοι στρατιωτικοί που εργάζονται στο ΝΑΤΟ έχουν υποβάλει αίτηση για άσυλο στη Γερμανία, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ετοιμάζεται να ταξιδέψει στην Τουρκία, αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Tagesschau. 

Οι αναφορές κάνουν λόγο για περίπου σαράντα άτομα και πρόκειται κυρίως για ανώτερους αξιωματικούς. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων και το υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι η υπόθεση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και οι άλλες υποθέσεις ασύλου. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι δεν μπορούμε να επιστρέψουμε στην Τουρκία αυτούς τους στρατιώτες. Θα πάνε κατευθείαν φυλακή», δηλώνει το στέλεχος του CSU, Stephan Mayer. 

H εφημερίδα χαρακτηρίζει τεταμένη τη σχέση Γερμανίας-Τουρκίας του τελευταίους μήνες, τόσο λόγω του ψηφίσματος της Βουλής που χαρακτήρισε τη σφαγή των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία πριν από 100 χρόνια ως γενοκτονία, όσο και της πολιτικής του Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία.


Απειλές κατά της Αθήνας
Το δημοσίευμα της εφημερίδας αναφέρει επίσης, ότι η Ελλάδα απειλείται από την τουρκική κυβέρνηση ήδη με συνέπειες, διότι το ελληνικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε την έκδοση των οκτώ Τούρκων στρατιωτών την περασμένη Πέμπτη που είχαν καταφύγει κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος στη χώρα τον Ιούλιο του 2016 και είχαν υποβάλει αίτηση για άσυλο. Η Άγκυρα τους χαρακτηρίζει ως στασιαστές και αρνείται να δεχθεί την ετυμηγορία, προσθέτει η εφημερίδα και συμπληρώνει ότι στην Τουρκία οι 8 εξακολουθούν να απειλούνται με σύλληψη και, ενδεχομένως, με βασανιστήρια. Τέλος, η Tagesschau αναφέρει ότι εκτός από τη συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό, η Τουρκία έχει επίσης με την Ελλάδα μια διμερή συμφωνία επανεισδοχής την οποία η Άγκυρα προτίθεται να επανεξετάσει.
http://www.protothema.gr/world/article/649370/pano-apo-40-tourkoi-stratiotikoi-zitoun-asulo-stin-germania/

Βουλγαρικό «Fokus»: “Στον ελληνικό στρατό διείσδυσαν ξένοι εθνικιστές”

Φαίνεται ότι στον ελληνικό στρατό έχουν διεισδύσειανθέλληνες εθνικιστές από διαφορετικές εθνικές καταγωγές, γράφει το βουλγαρικό πρακτορείο ‘Fokus’.

Μετά από το επεισόδιο με τους επτά στρατιώτες- συνεχίζει το δημοσίευμα- που δημοσίευσαν  φωτογραφίες σχηματίζοντας με τα χέρια τους τον αλβανικό αετό, παρόμοια περίπτωση επισημάνθηκε και από έναν στρατιώτη των Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων στην Κύπρο.
Πρόκειται για έναν με καταγωγή από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, ο οποίος έχει αναρτήσει – σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα-  σε ιστοσελίδα της κοινωνικής δικτύωσης ‘Facebook’ ότι είναι περήφανος που είναι Τούρκος, εκφράζοντας την προτίμησή του στην ριζοσπαστική ακροδεξιά οργάνωση των «Γκρίζων Λύκων».
Ο στρατιώτης έχει υπηρετήσει στην Τρίπολη και στην Ελευσίνα.
Τα τελευταία σχόλια στο ‘Facebook’ δείχνουν ότι είναι χαρούμενος που γεννήθηκε Τούρκος  σε παραμεθόρια περιοχή της Ελλάδας στα σύνορα με την Τουρκία.
Το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Στρατού άρχισε έρευνα, σημειώνει το δημοσίευμα.
 
--

Η Σερβία θα παραλάβει οκτώ Mig-29 και δύο αντιπυραυλικά συστήματα ‘Buk’ από τη Λευκορωσία

Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας της σερβικής κυβέρνησης,υπό τον πρωθυπουργό Αλεξαντάρ Βούτσιτς, στη Λευκορωσία, είχε θετικά αποτελέσματα σε πολλούς τομείς μεταξύ των δύο χωρών.
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Sputnik το οποίο επικαλείται το βουλγαρικό ‘Fokus’ η Σερβία  αποδέχθηκε να παραλάβει οκτώ μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mig-29 και δύο αντιπυραυλικά συστήματα «Buk», ως ‘δώρο’ προς το σερβικό κράτος από τη Λευκορωσία.
Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Ζόραν Τζόρτζεβιτς δήλωσε ότι οι προμήθειες παρέχονται δωρεάν, υπό την προϋπόθεση ότι η Σερβία θα καλύπτει το κόστος των επισκευών και τον εκσυγχρονισμό τους. Η παράδοση αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.
«Προτιθέμεθα να διαπραγματευθούμε την αγορά του περίφημου (αντιπυραυλικού συστήματος) C-300 με τη Λευκορωσία», πρόσθεσε ο Τζόρτζεβιτς.
 
--

Ο Σαλί Μπερίσα καλεί σε ξεσηκωμό τους Αλβανούς για την «Μεγάλη Αλβανία» και ζητάει πόλεμο με την Σερβία – Πολεμικές προετοιμασίες από τα Τίρανα

του Ανδρέα Μουντζουρούλια - «Φωτιά» στα Βαλκάνια βάζει οπρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα με ομιλία του που πραγματοποιήθηκε στο Αλβανικό Κοινοβούλιο, καθώς δήλωσε πως εάν η Σερβία δεν σεβαστεί το Κοσσυφοπέδιο, τότε αυτό σημαίνει πως τα Τίρανα μαζί με την Πρίστινα θα πρέπει να κηρύξουν το πόλεμο κατά του Βελιγραδίου.
«Ή θα ισχύσουν οι συμφωνίες που έχουν υπογράψει, αλλιώς πόλεμος», δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ συνέχισε λέγοντας πως ναι μεν η ειρήνη πρέπει να επικρατήσει, αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα έχει δύο μονοπάτια, ή διάλογος, ή πόλεμος.


«Οι συμφωνίες αυτές θα πρέπει να παγιώσουν την ειρηνευτική διαδικασία και να αφήσουν πίσω τις έχθρες του παρελθόντος», είπε.

Ο Σαλί Μπερίσα προέτρεψε επίσης εμμέσως τους Αλβανούς να ξεσηκωθούν, καθώς δήλωσε πως θα πρέπει όπου υπάρχει Αλβανός στα Βαλκάνια να προστατεύσει την γη του και την περιουσία του, κάνοντας σαφή υπαινιγμό για την λεγόμενη Μ. Αλβανία, καθώς όπως όλα δείχνουν οι Αλβανοί ετοιμάζονται να ξεσηκωθούν σε κομμάτι γης που κατοικούν στην Βαλκανική χερσόνησο. 
Μάλιστα έφθασε στο σημείο να κατηγορήσει την Σερβία ότι επιζητά την κρίση στα Βαλκάνια και την κατηγόρησε ότι θέλει να δημιουργήσει την Μ. Σερβία.

«Οι Αλβανοί πρέπει να προστατεύσουν το έδαφός τους και προτείνω συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφάλειας στο Κοσσυφοπέδιο,» δήλωσε ο Μπερίσα.

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε πως ο Σ. Μπερίσα είχε δηλώσει το 2012 στην πόλη Βλόρα, με την ευκαιρία της 100ης επετείου από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του αλβανικού κράτους, ότι η«Μ. Αλβανία ξεκινά από την Πρέβεζα στην Ελλάδα και καταλήγει στο Πρέσεβο της Σερβίας «.

Την ίδια στιγμή τα Τίρανα προετοιμάζονται πολεμικά, καθώς βελτίωσαν τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων έκτακτης ανάγκης με την τοποθέτηση νέου συστήματος ασφάλειας, εξωτερικής περίφραξης, συστήματος επιτήρησης φωτισμού και βιντεολήψης σε 24ωρη βάση.
Μέρος αυτής της επένδυσης ήταν η δημιουργία νέων αποθηκών καυσίμων, που κατασκευάσθηκαν βάσει των προτύπων του ΝΑΤΟ (με ισχυρό σκυρόδεμα) και θεωρούνται οι ασφαλέστερες στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι νέες εγκαταστάσεις αποθήκευσης εγγυώνται καύσιμα για περίπου έξι (6) μήνες, όχι μόνο για τα ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορία, αλλά και για διάθεση προς το υπουργείου Εσωτερικών και Υγείας.
Όπως μας ενημερώνει το echedoros-a.gr, η υπουργός Άμυνας Μίμι Κονέλι, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το έργο που επιτελέσθηκε και δήλωσε ότι με αυτό η πολεμική αεροπορία γίνεται πιο αποτελεσματική.

Σημειώνεται ότι το έργο της αποθήκευσης καυσίμων για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης της χώρας, άρχισε το 2015.

http://greeknation.blogspot.gr/2017/01/blog-post_246.html

Πρόεδρος Σερβίας: Οι ισχυρές δυνάμεις θέλουν να αλλάξουν την ιστορία μας, δεν θα ενδώσουμε»

Η Σερβία σηματοδότησε την Παγκόσμια Ημέρα της Μνήμης του Ολοκαυτώματος και ο πρόεδρος Τόμισλαβ Νίκολιτς δήλωσε ότι οι ισχυρές δυνάμεις προσπαθούν να αλλάξουν την ιστορία της Σερβίας, αλλά αυτό δεν θα το επιτρέψουν οι Σέρβοι.
 
Σε ομιλία του στο συγκρότημα  του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης, στο παλιό εκθεσιακό χώρο του Βελιγραδίου, ο Νίκολιτς τόνισε ότι  ορισμένοι από αυτούς που έχουν την εξουσία προσπαθούν να αλλοιώσουν την ιστορία και αυτό οι Σέρβοι δεν πρόκειται να το ανεχθούν.
«Σήμερα ορισμένοι από αυτούς που έχουν τα ηνία της εξουσίας πιστεύουν ότι η υπακοή είναι μια κατάσταση που πρέπει  να ακολουθηθεί προκειμένου να συνεργασθούν, όπως λένε, ανοιχτά και εποικοδομητικά. Προσπαθούν να μας ‘περάσουν’ πραγματικά περιστατικά προκειμένου να ωθήσουν τις ιδέες τους. Η Σερβία δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχθεί  την εμπορία των θυμάτων της  στην αλλοίωση της ιστορίας της », είπε ο Σέρβος πρόεδρος.
Πρόσθεσε ότι η συλλογική μνήμη είναι πολύ σημαντική, όχι μόνο επειδή το οφείλουμε στους προγόνους μας, τα αθώα θύματα της παραφροσύνης και του κακού, αλλά επειδή η μνήμη  της άρνησης και της αμνηστίας προσπαθεί να αλλάξει τα ιστορικά γεγονότα.
«Η αρχαία παροιμία λέει ότι την ιστορία τη γράφει ο νικητής, και τώρα προσπαθούν να την αλλάξουν οι ισχυροί. Αυτό δεν πρέπει να συμβεί. Θα αποτελέσει μια εκ νέου ταλαιπωρία για τους συμπολίτες μας, σαν να σκοτώνονται για δεύτερη φορά», είπε ο Νίκολιτς και επεσήμανε ότι πρέπει με ειλικρίνεια να δεσμευθούν όλοι στην διατήρηση της ειρήνης και στην κατανόηση ότι οι πόλεμοι δεν απαλύνουν τους λαούς από τα βάσανα τους.
Ο πρόεδρος της Σερβίας δήλωσε ότι η Σερβία πιστεύει ότι «οι σχέσεις μεταξύ των λαών και των εθνών στον σύγχρονο κόσμο πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό, στα κοινά ενδιαφέροντα, στη φιλία και όχι στις παραχωρήσεις που θέτουν υπό αμφισβήτηση τα θύματα μας, τις άσχημες στιγμές του παρελθόντος, την ευημερία και την ιστορία».
 
Πηγή: Vesti-online.com.
--

Πρώτοι σε ποινικά αδικήματα στην Ελλάδα οι Αλβανοί σύμφωνα με στοιχεία του υπ. Δικαιοσύνης

Στη Βουλή διαβιβάστηκαν από τον υπουργό Δικαιοσύνης,Σταύρο Κοντονή, διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία για τα αδικήματα Ελλήνων και αλλοδαπών κρατουμένων.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία η πολυπληθέστερη κατηγορία κρατουμένων ανά υπηκοότητα είναι οι Αλβανοί κρατούμενοι και ακολουθούν οι Βούλγαροι, οι Τούρκοι και οι Σύριοι.
Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο οι κρατούμενοι ήταν 9.467 από τους οποίους οι 4.246 είναι έλληνες και οι 5.221 αλλοδαποί.

http://www.tribune.gr/crime/news/article/324784/proti-se-pinika-adikimata-stin-ellada-alvani-simfona-stichia-tou-ip-dikeosinis.html