Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Τουρκικές προκλήσεις: Τριανταμία παραβιάσεις του εναερίου χώρου σε μια μέρα

Ξεπέρασαν και πάλι κάθε όριο οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς σήμερα Τετάρτη 14 Οκτωβρίου σημειώθηκαν 31 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, καθώς και εικονική αερομαχία πάνω από το Αιγαίο.
Συγκεκριμένα, από την Πολεμική Αεροπορία καταγράφηκαν δύο σχηματισμοί αποτελούμενους από έξι και δύο αεροσκάφη αντίστοιχα, καθώς και δύο μεμονωμένα ηλεκτρονικού πολέμου, τα οποία εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς άδεια. 
Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/ethnika/story/633688/toyrkikes-prokliseis-triantamia-paraviaseis-toy-enaerioy-xoroy-se-mia-mera#ixzz3oZT8yDyu

Στα «κάγκελα» οι κοινωνικοί φορείς με τα σκληρά μέτρα του πολυνομοσχεδίου

Κραυγή αγωνίας από τους κοινωνικούς φορείς στη Βουλή, με τους εκπροσώπους να καταγγέλλουν την πολιτική λιτότητας που υιοθετεί η κυβέρνηση, η οποία, όπως τονίζουν τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση. 
Εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή, καταφέρθηκαν ενάντια στην κυβέρνηση, για τα βάρβαρα, όπως χαρακτήρισαν, μέτρα. 
Έντονη ήταν η παρέμβαση του Πρόεδρου της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, Δήμου Κουμπούρη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής, υποστήριξε μεταξύ άλλων πως «οι συνταξιούχοι ζούμε σε μία αθλιότητα». Την ίδια στιγμή σχολιάζοντας τις περικοπές στις συντάξεις έκανε λόγο για κοινωνικό αποκλεισμό.
«Οι περικοπές που έχουν γίνει σήμερα είναι χρήματα που μας αφαιρέθηκαν από τη δουλειά μας. Από τον αγώνα μιας ζωής. Έχουν βγει από το μόχθο το δικό μας που άλλοι απολαμβάνουν σήμερα» ανέφερε, ο κ. Κουμπούρης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, με τις περικοπές στις συντάξεις οι συνταξιούχοι δεν οδηγούνται στη φτώχεια, αλλά στην εξαθλίωση.
«Και κυρίως με το ''χτύπημα του κοινωνικού χαρακτήρα'' της Ασφάλισης μάς ρίχνουν κυριολεκτικά στον Καιάδα» ανέφερε συγκεκριμένα.
Παράλληλα, κατήγγειλε ότι οι κρατήσεις και οι περικοπές όλο και αυξάνονται. Αντίθετα, όπως υποστήριξε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών, οι παροχές των συνταξιούχων λιγοστεύουν.
Τη ίδια στιγμή, χαρακτήρισε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συνταξιούχοι τραγική, ενώ εκτίμησε ότι πρόκειται να γίνει ακόμα πιο τραγική στο μέλλον.
«Τώρα με την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου η κυβέρνηση έρχεται να δώσει τη χαριστική βολή στους συνταξιούχους» τόνισε, μεταξύ άλλων.
Παράλληλα, κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, ενώ προειδοποίησε πως οι συνταξιούχοι θα βγουν ξανά στους δρόμους για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε και η τοποθέτηση του Νικόλαου Γιαλλούρη, Προέδρου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών.
Ο κ. Γιαλλούρης, ο οποίος έκανε λόγο για βάρβαρα και πολύ επώδυνα μέτρα, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις πρωτοβουλίες τηςκυβέρνησης της Αριστεράς, λέγοντας πως τα άτομα με αναπηρία περίμεναν τη αυτή κυβέρνηση να έχει μία διαφορετική προσέγγιση των πραγμάτων.
Σημειώνοντας πως δεν είναι μετανάστες και ότι γνωρίζουν πως η ελληνική κοινωνία αιμορραγεί επεσήμανε ότι η κυβέρνηση δεν θα έπρεπε να προχωρήσει σε οριζόντιες περικοπές. «Θα έπρεπε να λάβει υπόψη τον παράγοντα αναπηρία. Να υπολογίσει το πρόσθετο κόστος που επιφέρει η αναπηρία».
«Καλώ την κυβέρνηση έστω και την ύστατη ώρα να αναλογιστεί τις ευθύνες της και την αντιπολίτευση να πάρει θέση ώστε να υπάρξει μέριμνα γι αυτό το ζήτημα» είπε μεταξύ άλλων.
Μάλιστα, στο σημείο αυτό της τοποθέτησής του κατήγγειλε την κυβέρνηση, ότι προχωράει σε περικοπές των συντάξεων, θεωρώντας πως είναι πλούσιος ένας που λαμβάνει σύνταξη 1.000 ευρώ.
«Θα πρέπει να ληφθούν κάποια μέτρα και να εξαιρεθούν οι τυφλοί από της πάσης φύσεως περικοπές στις συντάξεις. Θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα η απόφαση ΣτΕ όπου έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις περικοπές του πρώτου και δεύτερου μνημονίου» είπε κλείνοντας.
http://www.newsbomb.gr/politikh/voylh/story/633577/sta-kagkela-oi-koinonikoi-foreis-me-ta-sklira-metra-toy-polynomosxedioy

Πτώση ανήλικης από μπαλκόνι στο κέντρο του Πύργου

Μια 15χρονη κοπέλα νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένη στο Νοσοκομείο του Πύργου, όταν έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κορίτσι όπως έκανε κάθε ημέρα, είχε βγει στο μπαλκόνι του σπιτιού της που βρίσκεται στον πρώτο όροφο διώροφης οικίας στο κέντρο του Πύργου.
Εκείνη την ώρα στο σπίτι του κοριτσιού, όπως αναφέρουν πηγές, βρισκόταν μόνο η γιαγιά της που ήταν στο εσωτερικό της οικίας.
Άγνωστο πώς, το κορίτσι τη στιγμή που βρισκόταν στο μπαλκόνι λίγα λεπτά αργότερα βρέθηκε στο έδαφος τραυματισμένο στο κεφάλι. Η 15χρονη, αντιμετωπίζει, σύμφωνα με γείτονες, νοητικά προβλήματα, ενώ με την οικογένειά της μένει στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. 

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/ptosi-anilikis-apo-mpalkoni-sto-kentro-toy-pyrgoy

14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1914 Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ

Σαν σήμερα στις 14 Οκτωβρίου του 1914 και μετά την εντολή των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννόησης (Αντάντ), ανακαταλαμβάνεται από τον ελληνικό στρατό η Βόρεια Ήπειρος, προκειμένου να τηρηθεί η τάξη στην περιοχή, εξαιτίας της χαώδους κατάστασης που επικρατούσε στην Αλβανία.

Σύμφωνα με τις προτάσεις των Δυνάμεων, η ενσωμάτωση της Βόρειας Ηπείρου στην Ελλάδα θα αναγνωριζόταν ως οριστική, σε περίπτωση που η Ελλάδα θα δεχόταν να συμμετάσχει στο πλευρό τους κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όχι μόνο τότε, αλλά ούτε και μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο, κι ενώ είχε απελευθερωθεί ακόμη μιά φορά από τον Ελληνικό Στρατό το 1940 – 41 δεν ενσωματώθηκε η Βόρειος Ήπειρος στον Εθνικό κορμό…


http://olympia.gr/2015/10/14/14-οκτωβριου-1914-ο-ελληνικοσ-στρατοσ-απελε/

Σπύρος Καλογήρου 1922 – 2009

Ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, που ταυτίστηκε με το ρόλο του κακού στη μεγάλη οθόνη. Σήμα κατατεθέν του: η χαρακτηριστική, τρεμάμενη φωνή του και το άγριο παρουσιαστικό του.
Βέρος Αθηναίος, ο Σπύρος Καλογήρου γεννήθηκε στην Κυψέλη στις 3 Νοεμβρίου του 1922. Στα εφηβικά του χρόνια άρχισε να εργάζεται ως φωτογράφος. Με το θέατρο ασχολούνταν ερασιτεχνικά, μέχρι που κάποιος σκηνοθέτης τον παρότρυνε να γραφτεί στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου.
Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1955, με τον θίασο του Ν. Χατζίσκου στον «Ερωτόκριτο» και ακολούθησε ο «Άμλετ». Η θεατρική του σταδιοδρομία άρχισε ουσιαστικά να διαμορφώνεται με την ένταξή του στο «Θέατρο Τέχνης» του Καρόλου Κουν, το 1960, με το οποίο έπαιξε σε ιστορικές παραστάσεις (π.χ. «Όρνιθες», «Πέρσες») σε Ελλάδα και εξωτερικό. Συνεργάστηκε με τους θιάσους των Λαιμού, Ροντήρη, Μινωτή, Σολωμού, Κουν, ΚατράκηΜυράτΛαμπέτη, Κατερίνας κ.ά.
Στη δεκαετία του '80 άρχισε να συγκροτεί προσωπικούς θιάσους μαζί με τη σύζυγό του, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, κι έκαναν πολλές περιοδείες. Έπαιξε σε περίπου διακόσια θεατρικά έργα και σε όλα τα είδη του θεάτρου, κλασικούς και σύγχρονους συγγραφείς, από θέατρο του παραλόγου (Ιονέσκο) μέχρι επιθεώρηση, αλλά και σε πολλά του ελληνικού δραματολογίου.
Στιγμιότυπο από την ταινία «Στεφανία»
Από τους τελευταίους, χαρακτηριστικούς ρόλους του στη σκηνή, στον οποίο υπήρξε απολαυστικός, ήταν αυτός του Λουκά στο «Λόγω Φάτσας» του Γιώργου Διαλεγμένου, που σκηνοθέτησε ο Αντώνης Αντύπας στο «Απλό Θέατρο» (1993-1995). Το καλοκαίρι του 1996 εμφανίστηκε με τον Θύμιο Καρακατσάνη στο «Καραγκιόζη-Ντριμ», ερμηνεύοντας τον Μπάρμπα-Γιώργο, ενώ το 1999 έπαιξε στο πλευρό της Μιμής Ντενίση στο «Εγώ η Λασκαρίνα».

Στον κινηματογράφο πρωτοεμφανίστηκε το 1955 στην ταινία του Ντίμη Δαδήρα «Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας». Έκτοτε συμμετείχε σε περισσότερες από 60 ταινίες, μαζί με τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού σινεμά. Εμφανίστηκε σε περίπου 55 ταινίες, ανάμεσά τους οι: «Η Αθήνα τη νύχτα», «Στεφανία», «Κοντσέρτο για πολυβόλα», «Η νεράιδα και το παλικάρι», «Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά», «Η Μαρία της σιωπής», «Ο άνθρωπος με το γαρίφαλο», «Στάκαμαν». Όμως, η ταινία που άφησε εποχή ήταν η «Λόλα», στην οποία ο Σπύρος Καλογήρου είχε πει την αξέχαστη φράση «Είναι πολλά τα λεφτά Άρη», προς τον τότε συμπρωταγωνιστή του Νίκο Κούρκουλο, για τα «μάτια» της Τζένης Καρέζη.
Το 1966, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, του απονεμήθηκε τιμητική διάκριση για την ερμηνεία του στη μικρού μήκους ταινία «Τζίμης ο Τίγρης» του Παντελή Βούλγαρη και οι κριτικοί κινηματογράφου τού απένειμαν το 1971 τον Αργυρό Απόλλωνα για τον ρόλο του στην ταινία «Κατάχρηση εξουσίας». Τιμήθηκε με τη Χρυσή Κεφαλή του «Θεάτρου Βαχτάγκοφ» της Μόσχας. Εμφανίστηκε και σε τηλεοπτικές σειρές («Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή»).
Παρά την κινηματογραφική εικόνα του κακού, με την οποία ταυτίστηκε, στην αληθινή ζωή του ο Σπύρος Καλογήρου υπήρξε ένας πολύ γλυκός και τρυφερός άνθρωπος. Συνοδοιπόρος του στη ζωή υπήρξε η Ευαγγελία Σαμιωτάκη, επίσης ηθοποιός, με την οποία παντρεύτηκε το 1952. Μαζί απέκτησαν ένα γιο και αποτέλεσαν ένα από τα πιο αγαπημένα και μακροβιότερα ζευγάρια της σοουμπίζ.
Πέθανε, σε ηλικία 87 ετών, στις 27 Ιουνίου 2009.

Φιλμογραφία

  • Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας (1955)
  • Δολλάρια και όνειρα (1956)
  • Της τύχης τα γραμμένα (1957)
  • Λύγκος ο λεβέντης (1959)
  • Έγκλημα στο Κολωνάκι (1960)
  • Είμαι αθώος (1960)
  • Κασσιανή (1960)
  • Μανταλένα (1960)
  • Ο δολοφόνος αγαπούσε πολύ (1960)
  • Στην πόρτα της κολάσεως (1960)
  • Εξομολόγηση μιας μητέρας (1962)
  • Η Αθήνα τη νύχτα (1962)
  • Ψηλά τα χέρια Χίτλερ (1962)
  • Αμόκ (1963)
  • Η Κύπρος στις φλόγες (1964)
  • Λόλα (1964)
  • Οι αδίστακτοι (1965)
  • Οι εχθροί (1965)
  • 5.000 ψέμματα (1966)
  • Η Στεφανία (1966)
  • Κατηγορώ τους ανθρώπους (1966)
  • Τζίμης ο τίγρης (1966)
  • Άγρια πάθη (1967)
  • Κοντσέρτο για πολυβόλα (1967)
  • Οι σφαίρες δεν γυρίζουν πίσω (1967)
  • Πυρετός στην άσφαλτο (1967)
  • Τρούμπα '67 (1967)
  • Αγάπη και αίμα (1968)
  • Η λεωφόρος του μίσους (1968)
  • Η δασκάλα με τα ξανθά μαλλιά (1969)
  • Η νεράιδα και το παληκάρι (1969)
  • Πανικός (1969)
  • Πεθαίνω κάθε ξημέρωμα (1969)
  • Το ανθρωπάκι (1969)
  • Το...θύμα (1969)
  • Ένα αστείο κορίτσι (1970)
  • Ένας Γερμανός στα Καλάβρυτα (1970)
  • Εν ονόματι του νόμου (1970)
  • Η ζούγκλα των πόλεων (1970)
  • Ο Αστραπόγιαννος (1970)
  • Ορατότης μηδέν (1970)
  • Υπολοχαγός Νατάσσα (1970)
  • Έσχατη προδοσία (1971)
  • Η κόρη του ήλιου (1971)
  • Κατάχρησις εξουσίας (1971)
  • Ο επαναστάτης ποπολάρος (1971)
  • Ο κατεργάρης (1971)
  • Σ' αγαπώ (1971)
  • Αστερισμός της Παρθένου (1973)
  • Η Μαρία της σιωπής (1973)
  • Η δίκη των δικαστών (1974)
  • Ο κατάδικος (1975)
  • Η ηλικία της θάλασσας (1978)
  • Ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο (1980)
  • Τα τσακάλια: Ένα κοινωνικό πρόβλημα (1981)
  • Το κόκκινο τρένο (1982)
  • Έλα να γυμνωθούμε ντάρλινγκ (1984)
  • Ο αγκαλίτσας: Ένα εξαγόμενο κορόιδο (1985)
  • Ψηλός λιγνός και ψεύταρος (1985)
  • Ο καβαλάρης των F.M. Stereo (1986)
  • Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν (1987)
  • Ο πανταχού παρών (1989)
  • Ο πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα (1989)
  • Υπέρ επείγον (1989)
  • Ο καλύτερός μου φίλος (2001)
  • Στάκαμαν! (2001)
  • Lilly's story (2002)
  • Η Λίζα και όλοι οι άλλοι (2003)

Τηλεοπτικές Σειρές

  • 13ο ανακριτικό γραφείο (1971, ΕΙΡΤ)
  • Παράξενος ταξιδιώτης (1972, ΕΙΡΤ)
  • Δρόμος χωρίς γυρισμό (1973, ΥΕΝΕΔ)
  • Αληθινές ιστορίες (1974, ΕΙΡΤ)
  • Οι δίκαιοι (1974, ΥΕΝΕΔ)
  • Βασίλισσα Αμαλία (1975, ΕΙΡΤ)
  • Το ταξίδι (1976, ΥΕΝΕΔ)
  • Η θεατρίνα (1977, ΕΡΤ)
  • Χαμογελάστε παρακαλώ (1983, ΕΡΤ)
  • Ο θείος μας ο Μίμης (1984, ΕΡΤ2)
  • Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Μούβι σταρ (1984, ΕΡΤ2)
  • Παραμύθια πίσω από τα κάγκελα: Το ρομάντζο του σουλήνα (1984, ΕΡΤ2)
  • Το κανάλι των παρανόμων (1989, ΕΤ2)
  • Ο πρωτότοκος (1990, ΕΤ2)
  • Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα (1991, Mega)
  • Και εύθυμη και χήρα (1991, ΑΝΤ1)
  • Ο φόβος (1991, ΕΤ2)
  • Η Ελίζα και... οι άλλοι (1992, Mega)
  • Μπαμπάδες, γιοί και πειρασμοί (1992, ΕΤ2)
  • Το μινόρε μιας καρδιάς (1992, ΕΤ2)
  • Η Καλή ... πεθερά (1993, ΑΝΤ1)
  • Της Ελλάδος τα παιδιά (1993, ΑΝΤ1)
  • Το δις εξαμαρτείν (1993, Mega)
  • Η γενιά των 40 (1994, Star)
  • Ο Πέτρος και τα κορίτσια του (1994, Mega)
  • Χαμένη άνοιξη (1995, ΕΤ1)
  • Εκείνες κι εγώ (1996, ΑΝΤ1)
  • Καλά ξεμπερδέματα (1996, ΑΝΤ1)
  • Καληνύχτα μαμά (1996, ΑΝΤ1)
  • Δυο ξένοι... (1997, Mega)
  • Και οι παντρεμένοι έχουν ψυχή (1997, ΑΝΤ1)
  • Αλίκη (2000, ΑΝΤ1)
  • Θα σε δω στο πλοίο (2000, Alpha)
  • Τα φιλαράκια (2002, ΑΝΤ1)
  • Η νταντά (2003,Mega)
  • Όλα στην Ταράτσα (2004, Alpha)

Βιντεοταινίες

  • Διακοπές και πειρασμοί (1986)
  • Ζωηρούλης και ερωτιάρης (1986)
  • Μαντάμ Ορτάνς (1986)
  • Ο γυφτοαριστοκράτης (1986)
  • Ο ζωηρούλης μου αγκαλίτσας (1986)
  • Ο παπαφαγάνας (1986)
  • Οικογένεια παντρευόμαστε (1986)
  • Ολέ και τους τα πήραμε (1986)
  • Της τύχης τα καμώματα (1986)
  • Τρελοί κομπιναδόροι απίθανα κορίτσια (1986)
  • Τσαρούχι από τον τόπο σου (1986)
  • Άγραφος νόμος (1987)
  • Αετονύχηδες και χαζοπούλια (1987)
  • Γόητες και θηλυκά (1987)
  • Ελλάς-Ελλήνων-Χωρικών (1987)
  • Επιχείρηση προίκα (1987)
  • Η γειτονιά των τρελών (1987)
  • Η γυναίκα μου ο τερματοφύλακας (1987)
  • Η στρίγγλα ήταν άγγελος (1987)
  • Η τραπεζίτισσα της Black Bank (1987)
  • Κλέβετε και προσεύχεστε (1987)
  • Μαρκησία του λιμανιού (1987)
  • Ο ξεμωραμένος (1987)
  • Παλικάρι στα θρανία (1987)
  • Σερ Αντρίκος και... (1987)
  • Τα ντερέκια (1987)
  • Το κορίτσι του μπάτσου (1987)
  • Όταν ξέσπασε η θύελλα (1987)
  • Άι λαβ-γιού Μήτσο (1988)
  • Ένα μωρό για τρεις (1988)
  • Ένας κορίτσαρος όλο μέλι (1988)
  • Έρωτας στα κύματα (1988)
  • Ανύπαντρος πατέρας (1988)
  • Βάρβαρος εραστής (1988)
  • Εγκέφαλος με βίδα... και βαλβίδα! (1988)
  • Η ντίβα και ο πρωτάρης (1988)
  • Καμάκια για κλάματα (1988)
  • Ληστές και ασφαλιστές (1988)
  • Ο κοντός με το παπάκι (1988)
  • Ο παπαλεβέντης (1988)
  • Πασοκομαζέματα Ανδρεοσκορπίσματα (1988)
  • Πόντιος και Σαλονικιός (1988)
  • Το διαμάντι του Διαμαντή (1988)
  • Τόλμη και αλητεία (1988)
  • Φωτιά στα μπατζάκια μου (1988)
  • Ένας τίμιος απατεώνας (1989)
  • Γκρηκ Αμέρικαν (1989)
  • Δίδυμες και Πόντιες (1989)
  • Η αγάπη που δε γνώρισε σύνορα (1989)
  • Η εκδίκηση του πατέρα (1989)
  • Η μάνα της φόνισσας (1989)
  • Λούφες θρανία και τρελλά σχολεία (1989)
  • Νανά ... η φευγάτη (1989)
  • Ο εθνικός μας έρωτας (1989)
  • Ο καπετάνιος και η χορεύτρια (1989)
  • Ο παραχαράκτης (1989)
  • Ο σκανταλιάρης (1989)
  • Ο στρατηγός και οι τρελλές αμαζόνες (1989)
  • Ο τελευταίος πειρασμός του Μήτσου (1989)
  • Ο χάχας (1989)
  • Ραντεβού με το θάνατο (1989)
  • Το μινόρε μιας καρδιάς: Ανάμεσα σε δυο γυναίκες (1989)
  • Το μινόρε μιας καρδιάς: Θύελλα παθών (1989)
  • Το μινόρε μιας καρδιάς: Πικρή ζωή (1989)
  • Το πιο τρελλό αστέρι (1989)
  • Φιλάκια και γκολάκια (1989)
  • Φιλιππινέζα σε τιμή ευκαιρίας (1989)
  • Γιορτινό παραμύθι (1990)
  • Η καρδιά του πατέρα (1990)
  • Ο εραστής (1990)
  • Ο Ταμτάκος ζει (1990)
  • Οι μπάτσοι πουλάνε την ηρωίνη Νο2 (1990)
  • Πρόβα (1990)
  • Συζυγικά βραχυκυκλώματα (1990)


ΠΗΓΗ: http://www.sansimera.gr/biographies/401#ixzz3o4OMkbGp

Οργή Κοτζιά για τη Μέρκελ που θέλει την Τουρκία στο Αιγαίο

Απάντηση εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών σε δηλώσεις που έγιναν τη Δευτέρα από τον εκπρόσωπο της γερμανικής καγκελαρίας για την ανάγκη ύπαρξης «συντεταγμένης» κατάστασης στο Αιγαίο για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος. Σε αυτή ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να δεχτεί κοινές περιπολίες με την Τουρκία στο Αιγαίο.
Αναλυτικά η οργισμένη απάντηση του ΥΠΕΞ:

«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους φίλους και εταίρους μας στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ ότι χρόνια τώρα η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στο σταυροδρόμι της προσφυγικής κρίσης, υπογραμμίζει την ανάγκη μιας «συντεταγμένης» ευρωπαϊκής δράσης όσον αφορά στη διαχείριση της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης.
Μιας δράσης που θα συνίσταται, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της FRONTEX, στην αναθεώρηση του ανεφάρμοστου καθεστώτος του Δουβλίνο ΙΙ, στην ενίσχυση των χωρών διέλευσης και υποδοχής προσφύγων, στην εφαρμογή του ελληνοτουρκικού πρωτοκόλλου επανεισδοχής αλλά και της Συμφωνίας Επανεισδοχής ΕΕ-Τουρκίας.
Πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι η Ελλάδα, με τεράστιο κόστος, προστατεύει τα σύνορά της που είναι τα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης.
Εξυπακούεται ότι η ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής συνεισφοράς σε αυτή την απαιτητική αποστολή είναι όχι μόνο καλοδεχούμενη αλλά και αναγκαία.
Η κρίση αυτή είναι προφανώς ένα φλέγον ευρωπαϊκό, αν όχι παγκόσμιο, πρόβλημα και σε ένα πρόβλημα ευρωπαϊκό πρέπει να δοθεί ευρωπαϊκή λύση.
Η μεγάλη ευρωπαϊκή πρόκληση αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα συνίσταται στη διαμόρφωση μιας «συντεταγμένης» κατάστασης στις χώρες από τις οποίες προέρχονται οι πρόσφυγες, στις χώρες από τις οποίες διέρχονται οι πρόσφυγες και, βεβαίως, στην Ευρώπη, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη της οποίας επιβάλλουν την υποδοχή των προσφύγων πολέμου.
Θέση της Ελλάδας είναι ότι πρέπει να εξεταστούν τα αίτια του προβλήματος και σύσσωμη η ΕΕ να εργαστεί εντατικά και εποικοδομητικά για την εξεύρεση μιας δίκαιης και δημοκρατικής πολιτικής λύσης όχι μόνο στο συριακό πρόβλημα αλλά και στο ζήτημα της Λιβύης.
Η ΕΕ πρέπει, παράλληλα, να διαμορφώσει μια συνολική στρατηγική για τη στήριξη της Ιορδανίας και του Λιβάνου -χώρες που επίσης δέχονται τεράστιες προσφυγικές ροές-, αλλά και της σταθερότητας στην Αίγυπτο.
Στο πλαίσιο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει πολυεπίπεδη συνεργασία με την Τουρκία για την καλύτερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης και την πάταξη των δικτύων παράνομης διακίνησης. Αυτό, όμως, εξυπακούεται ότι μπορεί να γίνει μόνο οργανωμένα, σε τομείς όπως π.χ. η ανταλλαγή πληροφοριών ή η επανεισδοχή.
Παρέλκει, τέλος, να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα, η οποία φυλάσσει τα σύνορα της Ευρώπης στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο, ουδέποτε διανοήθηκε να αναθέσει στο πολεμικό της ναυτικό ή στις ένοπλες δυνάμεις της, γενικότερα, την αντιμετώπιση των προσφύγων πολέμου, ούτε μπορεί να συζητήσει καν καινοφανείς ιδέες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας εσχάτως, όπως αυτή της κοινής ελληνοτουρκικής περιπολίας των θαλάσσιων συνόρων.
Ήρθε η ώρα να σταματήσει επιτέλους το παιχνίδι απόδοσης ευθυνών και να επικεντρωθούμε στη λύση».

tribune

«Χρησιμοποιηθήκαμε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης τραπεζών»

Η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης των τραπεζών, αφού, λόγω του μικρού της μεγέθους, μια πιθανή κατάρρευση δεν θα επηρέαζε την υπόλοιπη Ένωση, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σε παρέμβαση του σήμερα στο Μονακό στην 10η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων των Μικρών Κρατών Ευρώπης.
Ο κ. Ομήρου αναφέρθηκε στην έλλειψη ισότητας μεταξύ των κρατών μελών της Ε.Ε., σημειώνοντας ότι η Κύπρος βίωσε την εφαρμογή πολιτικών δύο μέτρων και δύο σταθμών, καθώς και την παντελή έλλειψη αλληλεγγύης από πλευράς των εταίρων της, όταν ζήτησε οικονομική στήριξη.
Αντ’ αυτού, είπε ο κ. Ομήρου, η Κύπρος χρησιμοποιήθηκε ως πειραματόζωο για νέες μορφές διάσωσης των τραπεζών, αφού, λόγω του μικρού της μεγέθους, μια πιθανή κατάρρευση δεν θα επηρέαζε την υπόλοιπη Ένωση.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στις εργασίες της Διάσκεψης που άρχισαν σήμερα πέραν του Κοινοβουλίου του Μονακό που διοργανώνει τη εφετινή Διάσκεψη, εκπροσωπούνται επίσης τα Κοινοβούλια της Ανδόρρας, της Ισλανδίας, του Λιχτενστάιν, του Λουξεμβούργου, του Μαυροβουνίου και του Αγίου Μαρίνου.
Κατά το σημερινό πρωινό μέρος των εργασιών, τη Διάσκεψη απασχόλησαν οι προκλήσεις που προκύπτουν στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων και των σχέσεων των μικρών κρατών με την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.).
Ο κ. Ομήρου τόνισε, την ανάγκη δημιουργίας ομάδων συνεργασίας και αλληλεγγύης εντός Ε.Ε., ώστε να διασφαλιστεί ότι θα εισακούεται η φωνή όλων.
Παρέθεσε επ’ αυτού παραδείγματα συνεργασίας στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, όπως η συνεργασία μεταξύ των χωρών του Νότου στα πλαίσια της Διάσκεψης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (COSAC) και μεταξύ των ίδιων χωρών στα πλαίσια της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας, που στοχεύουν στην προώθηση θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος για τη Μεσόγειο.
Με τον ίδιο τρόπο, ανέφερε, τα μικρά κράτη θα μπορούσαν να αναπτύξουν στενότερη συνεργασία μεταξύ τους, στα πλαίσια της Ε.Ε., ώστε να αλληλοστηρίζονται, να επιδιώκουν ευόδωση των στόχων τους, να διασφαλίζουν τα κοινά τους συμφέροντα και να αντιμετωπίζουν τις κοινές τους ανησυχίες.
Σε ό,τι αφορά στα μικρά κράτη που δεν αποτελούν μέλη της Ε.Ε., ο κ. Ομήρου ζήτησε ενημέρωση για θέματα του ιδιαίτερου τους ενδιαφέροντος και για τυχόν δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να υπάρξει καλύτερη στήριξή τους εντός της Ένωσης.
http://greeknation.blogspot.com/2015/10/blog-post_939.html

Ο απολογισμός από το ποδοπάτημα στη Μέκκα αυξάνεται σε 1.633 νεκρούς

Ο απολογισμός του ποδοπατήματος που σημάδεψε το προσκύνημα στη Μέκκα της Σαουδικής Αραβίας στις 24 Σεπτεμβρίου αυξήθηκε ακόμη σήμερα σε τουλάχιστον 1.633 νεκρούς, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από 31 χώρες, στην πλέον πολύνεκρη τραγωδία της ιστορίας του χατζ.

Μετά την ανακοίνωση επίσημου απολογισμού με 769 νεκρούς στις 26 Σεπτεμβρίου, δύο ημέρες μετά την τραγωδία, οι σαουδαραβικές αρχές δεν έδωσαν νεότερο απολογισμό, ούτε απολογισμό των θυμάτων ανά εθνικότητα.

Επιπλέον, πολλοί προσκυνητές φέρονται ακόμη ως αγνοούμενοι μετά το ποδοπάτημα αυτό που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του τελετουργικού του συμβολικού λιθοβολισμού του Σατανά στη Μίνα, κοντά στη Μέκκα.

Η προηγούμενη μεγαλύτερη καταστροφή είχε σημειωθεί στο μεγάλο μουσουλμανικό προσκύνημα στις 2 Ιουλίου του 1990 όταν σε ποδοπάτημα μέσα σε μια σήραγγα της Μίνας 1.426 προσκυνητές είχαν χάσει τη ζωή τους, Ασιάτες στην πλειοψηφία τους.

Παρατίθεται απολογισμός του Γαλλικού Πρακτορείου, βάσει απολογισμών που δόθηκαν από τις ενδιαφερόμενες χώρες:

- Ιράν: 464 νεκροί
- Αίγυπτος: 177 νεκροί
- Νιγηρία: 145 νεκροί
- Ινδονησία: 127 νεκροί
- Ινδία: 101 νεκροί
- Πακιστάν: 87 νεκροί
- Μπανγκλαντές: 79 νεκροί
- Μαλί: 60 νεκροί
- Σενεγάλη: 54 νεκροί
- Τσαντ: 52 νεκροί
- Μπενίν: 34 νεκροί
- Μαρόκο: 33 νεκροί
- Αιθιοπία: 31 νεκροί
- Σουδάν: 30 νεκροί
- Νίγηρας: 28 νεκροί
- Αλγερία: 28 νεκροί
- Μπουρκίνα Φάσο: 22 νεκροί
- Καμερούν: 20 νεκροί
- Ακτή Ελεφαντοστού: 14 νεκροί
- Λιβύη: 10 νεκροί
- Σομαλία: 8 νεκροί
- Κένυα: 6 νεκροί
- Γκάνα: 5 νεκροί
- Μαυρίκιος: 5 νεκροί
- Τανζανία: 4 νεκροί
- Τυνησία: 4 νεκροί
- Μπουρούντι: 1 νεκρός
- Ιράκ: 1 νεκρός
- Ιορδανία: 1 νεκρός
- Ομάν: 1 νεκρός
- Ολλανδία: 1 νεκρός
http://www.capital.gr/story/3072751/o-apologismos-apo-to-podopatima-sti-mekka-auxanetai-se-1-633-nekrous

ΚΤΕΟ: Παράταση ως τις 20 Οκτωβρίου

Όσοι αφήσατε για την τελευταία στιγμή το να περάσετε το αυτοκίνητό σας από έλεγχοΚΤΕΟ έχετε ακόμη μια ευκαιρία, αφού αποφασίστηκε να δοθεί παράταση έως τις 20 Οκτωβρίου.

      Με  απόφαση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δόθηκε παράταση μέχρι τις 20/10 ώστε όσοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων δεν είχαν περάσει ΚΤΕΟ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014, να το κάνουν για να αποφύγουν το τσουχτερό πρόστιμο των 215 ευρώ.
Με την παράταση των είκοσι ημερών που αποφάσισε αργά το βράδυ της Τετάρτης (30/09/2015) η κυβέρνηση, δίνεται η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων να κάνουν χρήση της ευνοϊκής ρύθμισης για την καταβολή μειωμένου πρόσθετου ειδικού τέλους, αντί του αναλογούντος, για τον τεχνικό έλεγχο στα ΚΤΕΟ.

Βάσει νόμου υπάρχουν συγκεκριμένες προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο αυτοκινήτων. Η πρώτη εκ των τριών καταληκτικών ημερομηνιών που είχε οριστεί (αυτή που πήρε παράταση) αφορά στα αυτοκίνητα για τα οποία το χρονικό διάστημα έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία που έπρεπε να περάσουν ΚΤΕΟ, είχε παρέλθει έως τις 30-06-2014.
Για την κατηγορία αυτή, μέχρι και την 20η Οκτωβρίου θα καταβάλλεται μειωμένο τέλος (33 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 20 ευρώ για δίκυκλα), ενώ μετά την παρέλευση της νέας προθεσμίας, για το διάστημα από 21 Οκτωβρίου 2015 έως 31 Δεκεμβρίου 2015 θα καταβάλλεται το πλήρες πρόσθετο ειδικό τέλος (65 ευρώ για ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και 40 για τα δίκυκλα).

Αν περάσει και η προθεσμία της 31ης Δεκεμβρίου 2015, τότε από 1η Ιανουαρίου 2016 θα επιβάλλεται και το πρόστιμο των 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται στη Φορολογική Διοίκηση, θα εισπράττεται κατά τις διατάξεις του Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων - και μετά την προθεσμία καταβολής του, θα προσαυξάνεται με τον προβλεπόμενο τόκο.

Η δεύτερη καταληκτική προθεσμία είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου και αφορά όσα οχήματα είναι εκπρόθεσμα από 1/07/14 έως τέλος του '14, ενώ η τρίτη και τελευταία προθεσμία λήγει στις 30 Νοεμβρίου και αφορά όσους ιδιοκτήτες δεν έχουν καταφέρει να πάρουν το δελτίο ΚΤΕΟ μέσα στο 2015.
http://www.newsit.gr/ellada/KTEO-Paratasi-os-tis-20-Oktovrioy/434539