Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΧΩΡΙΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ Η ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΗΜΑΣ 160, ΠΑΡΩΝ 135, 5 ΑΠΟΥΣΙΕΣ

«Σπαζοκεφαλιά» ο… άσσος που υποτίθεται ότι έχει στο μανίκι του ο Αντώνης Σαμαράς για να ανατρέψει τα σημερινά δεδομένα στην τρίτη ψηφοφορία. 
Το αποτέλεσμα της σημερινής ψηφοφορίας το οποιο μετρά 160 ψήφους υπέρ του Σταύρου Δήμα, 135 «παρών» και 5 απουσίες, ήταν μάλλον αναμενόμενο.

Αυτό που απασχολεί τους περισσότερους πολιτικούς αναλυτές είναι το ισχυρό επιχείρημα - που μέχρι στιγμής λείπει – το οποίο θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν στην τελευταία ψηφοφορία όσοι είναι… σχεδόν πρόθυμοι να ψηφίσουν «ΝΑΙ».
Από νωρίς το πρωί, ο πυρετός είχε ανέβει στις πολιτικές συζητήσεις στο περιστύλιο της Βουλής. Κυβερνητικοί, αντιπολιτευόμενοι και κάθε λογής ανεξάρτητοι, με ένα χαρτί στο χέρι πρόσθεταν κι αφαιρούσαν ονόματα.
Των Κώστα Τσιτούνα- Διαμαντή Σεϊτανίδη
Κοινός τόπος σε όλα τα πηγαδάκια ήταν ότι «τα κουκιά δεν βγαίνουν». Το ένα πηγαδάκι έφτανε το «ταβάνι» για τη σημερινή ψηφοφορία στους 163, το άλλο στους 166, το τρίτο στους 168. Οι μαζώξεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έκρυβαν τα χαμόγελά τους. Οι ανεξάρτητοι παρέμεναν ανέκφραστοι. Οι κυβερνητικοί, συμφωνούσαν ότι «το χαρτί του ο Σαμαράς θα το βγάλει από το μανίκι μετά τη δεύτερη ψηφοφορία».
Ποιο μπορεί να είναι το «χαρτί»; Κι εδώ υπήρχαν δυο- τρεις προτάσεις. Η μια, η πιο light, έλεγε ότι ο Σαμαράς θα δεσμευτεί σε ημερομηνία εκλογών, η οποία θα φέρει πιο κοντά στο «ναι» τους ανεξάρτητους βουλευτές που δεν έχουν αποσαφηνίσει τη θέση τους. Ένας διερχόμενος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που άκουσε την πρόταση, χαμογελώντας είπε: «Να σας θυμίσω πόσες δεσμεύσεις υπήρχαν για εκλογές στις αρχές του 2012 και πότε έγιναν τελικά οι εκλογές; Το Μάιο. Αν εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας, ο Σαμαράς θα βρει 1000 δικαιολογίες για να παρατείνει όσο μπορεί το βίο της κυβέρνησης. Δεν θα ‘τσιμπήσουν’ οι ανεξάρτητοι με αυτά».
Η δεύτερη πρόταση που «έπεσε» στα βουλευτικά πηγαδάκια ήταν για ταυτόχρονο προσδιορισμό ημερομηνίας εκλογών και ως τότε, σύνθεση νέας κυβέρνησης υπό τον Σαμαρά, που θα διαπραγματευτεί το τέλος του μνημονίου και θα ολοκληρώσει τη Συνταγματική Αναθεώρηση στη φάση που απαιτεί το Σύνταγμα για αυτή τη Βουλή Δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός ζητήσει από το ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει σε αυτή την κυβέρνηση με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και συγκεκριμένη ατζέντα, προκειμένου να τον εκθέσει, όπως λένε οι κυβερνητικοί, στα μάτια της κοινής γνώμης.
Η τρίτη πρόταση ήταν η πιο ρηξικέλευθη: Προβλέπεται η παραίτηση του Σταύρου Δήμα, η επιλογή άλλου προσώπου από την κεντροαριστερά, η οποία, σε συνδυασμό με τη σοβαρή επιδείνωση των spreads και σειρά αρνητικών αντιδράσεων από την Ευρώπη, να ενδυναμώσουν τη ‘στρατηγική του φόβου’ για έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη, και να προσφερθεί έτσι η βάση σε αριθμό ανεξάρτητων βουλευτών για να ψηφίσουν τον υποψήφιο για την προεδρία της Δημοκρατίας.
Ερωτηματικό αποτελεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων. Ο Πάνος Καμένος διαβεβαιώνει ότι το κόμμα θα συνταχθεί ομόφωνα στο στρατόπεδο του «ΟΧΙ», ενώ κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι η εκλογή του νέου Προέδρου θα περάσει μέσα από την de facto διάλυση των ΑΝΕΛ, με μια μικρή ομάδα υπό τον Καμένο να αρνείται την ψήφο στον υποψήφιο Πρόεδρο και την πλειοψηφία των βουλευτών να ψηφίζουν «ΝΑΙ» και να ανεξαρτητοποιούνται.
Είναι πάντως γεγονός ότι στο μέγαρο Μαξίμου θεωρούν ότι «κλειδιά» στην τελευταία ψηφοφορία θα είναι οι βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Έν αναμονή λοιπόν των επόμενων ψηφοφοριών και των ζυμώσεων που θα ακολουθήσουν όλες αυτές τις ημέρες.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/news/story/534035/xoris-ekplixeis-i-proti-psifoforia#ixzz3MBOPAzkD

Απαράδεκτη αδικία

Κάποτε ένας άρχοντας καλός και αγαθός, ελεήμων και εύσπλαχνος, θέλησε να κάνει έναν μοναχικό περίπατο στο γειτονικό δάσος. Στον δρόμο που πήγαινε, συνάντησε έναν ζητιάνο με αξιολύπητη εμφάνιση, ο οποίος του ζήτησε ελεημοσύνη. Τον ευσπλαχνίστηκε και, γενναιόδωρος καθώς ήταν, άδειασε τις τσέπες του στα χέρια του. Είχε πάνω του 168 λίρες. Του έδωσε τις 166 και κράτησε μόνο τις δύο! Ο ζητιάνος έκθαμβός μπροστά σ΄ αυτή τη γενναιοδωρία, τον χιλιοευχαρίστησε , πρόσεξε όμως και τις δύο λίρες που κράτησε ο άρχοντας. Μετά από αυτό, ο ελεήμων άνθρωπος συνέχισε τον δρόμο του προς το δάσος. Ο ζητιάνος, όμως, ο οποίος ήταν μεταμφιεσμένος ληστής, χώθηκε στο δάσος και από άλλον δρόμο του βγήκε μπροστά κι εκεί στην ερημιά χτύπησε και σκότωσε τον ευεργέτη του και του πήρε και τις δύο λίρες που είχε κρατήσει!!!
Αγανακτεί κανείς μπροστά σ’ αυτή την αχαριστία και απληστία. Κι όμως, χωρίς να το καταλαβαίνουμε , μπαίνουμε στην θέση αυτού του αχάριστου και άπληστου ληστού! Ο Πανάγαθος Θεός μας χαρίζει 168 ώρες ζωής την εβδομάδα για να τις αξιοποιήσουμε όπως θέλουμε, και κρατάει για Εκείνον μόνον δύο ώρες, τις ώρες που πρέπει να συμμετέχουμε στην Θεία Λατρεία της Κυριακής, στην Θεία Λειτουργία. Κι αυτό, πάλι για μας. Για να μας ξεκουράσει ψυχικά, να μας θρέψει με το Πανάγιον Σώμα και Αίμα Του, για να ανανεώσει τις δυνάμεις μας με το ουράνιο οξυγόνο της Χάριτος. Του τις αφαιρούμε ληστρικά κι αυτές με διάφορες προφάσεις.
Έτσι αδικούμε τον Πανευεργέτη μας και Σωτήρα μας Χριστό, αλλά κυρίως την ψυχή μας, που την αφήνουμε νηστική από την θεία Χάρι και εξαντλημένη.

Οι 6 τροφές που καθαρίζουν τον οργανισμό μας από την νικοτίνη

Το κάπνισμα είναι βλαβερό για την υγεία . Όλοι το γνωρίζουμε αυτό , αλλά για κάποιους είναι αρκετά δύσκολο να σπάσει αυτή η συνήθεια. Η νικοτίνη προκαλεί ταχεία αύξηση της πίεσης του αίματος και σοβαρές βλάβες στους πνεύμονες. Επιπλέον , ακόμη και αν κάποιος σταματήσει το κάπνισμα , η επίδραση της νικοτίνης θα διαρκέσει για χρόνια.

Ωστόσο η υγιεινή διατροφή και κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σας θα σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τη νικοτίνη από τον οργανισμό σας. Παρακάτω σας έχουμε μία λίστα από τις 6 καλύτερες τροφές που θα σας οδηγήσουν σε αυτό το αποτέλεσμα .
1.  Μπρόκολο
Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και Β5. Επειδή το κάπνισμα μειώνει τα επίπεδα της βιταμίνης C στον οργανισμό θα πρέπει να τρώτε περισσότερο μπρόκολο για την εξάλειψη της νικοτίνης από τον οργανισμό σας.

2.  Πορτοκάλια
Ο χυμός πορτοκάλι είναι πλούσιος σε βιταμίνη C. Η τακτική κατανάλωση πορτοκαλιών θα ενισχύσει το μεταβολισμό σας και θα σας ανακουφίσει από το στρές.

3.  Χυμός καρότου
Είναι πολύ πιθανόν να γνωρίζετε ότι κάθε φόρα που ανάβετε ένα τσιγάρο, η νικοτίνη παραμένει στο σώμα σας για 3 ημέρες και προκαλεί βλάβες στο δέρμα σας. Ο χυμός καρότων κάνει καλό στο δέρμα εφόσον είναι πλούσιος σε βιταμίνες Α, C , Κ και Β , που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά όπλα στην απομάκρυνση της νικοτίνης από τον οργανισμό .

4.  Σπανάκι
Το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά λαχανικά , όχι μόνο γιατί είναι πλούσιο σε βιταμίνες, αλλά περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες φυλλικού οξέος.

5.  Ακτινίδια
Τα ακτινίδια είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών Α , C και Ε. Όταν καπνίζετε , τα επίπεδα αυτών των βιταμινών μειώνονται . Το θαυματουργό αυτό φρούτο θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε τη νικοτίνη από το σώμα σας, αυξάνοντας τα επίπεδα των βιταμινών αυτών.

6.  Νερό
Το κάπνισμα αφυδατώνει το σώμα σας . Σύμφωνα με πολλούς ερευνητές , με άφθονο πόσιμο νερό μπορείτε να σταματήσετε το κάπνισμα και την εξάλειψη της νικοτίνης από το σώμα σας.
http://www.enallaktikos.gr/ar10466el_oi-6-trofes-poy-katharizoyn-ton-organismo-mas-apo-tin-nikotini.html