Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Πρέσβης Ρόμπερι Κίλι: O θάνατος ενός φιλέλληνα


Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΠΑΡΣΕΝΟΥ
Πέθανε την προηγούμενη εβδομάδα  στην Ουάσιγκτον, σε ηλικία 85 ετών, ο Μπομπ Κιλι, που διετέλεσε πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα απο το 1985 έως το 1989.
Ο Κίλι ήταν ένας γνήσιος  φιλέλληνας και δημοκράτης, πιστός σε όλη του τη ζωή στις αξίες της ελευθερίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, από την αντίθεση του στην αμερικανική υποστήριξη της στρατιωτικής δικατορίας στην Ελλάδα,όταν  υπηρέτησε για πρώτη φορά ως διπλωμάτης στην Αθήνα στη δεκαετία του 60 μέχρι τη σθεναρή στάση του κατά του αμερικανικού πολέμου στο Ιράκ, πριν μία δεκαετία, ως συνταξιούχος πρέσβης πλέον.
Εικονοκλάστης, αυτός και η σύζυγος του Λουίζ ήταν ίσως οι μόνοι  Αμερικανοί στην Αθήνα  που συμπαραστάθηκαν στην οικογένεια  Παπανδρέου, όταν ο Ανδρέας , «κόκκινο πανί» για την αμερικανική πρεσβεία από τα μέσα της δεκαετίας του 60,  ήταν φυλακισμένος στην απομόνωση επί οκτώ μήνες το 1967, πριν αφεθεί  ελεύθερος από την χούντα , χάρις στις ασφυκτικές πιέσεις των Αμερικανών ακαδημαικών φίλων του προς τον Πρόεδρο Τζόνσον.
Δύο δεκαετίες αργότερα ο Κίλι επέστρεψε στην Αθήνα ως πρέσβης σε μία περίοδο που οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δοκιμάζονταν από την αντιπαράθεση Ρέιγκαν-Παπανδρέου. Η ιστορία για τη δύσκολη αυτή δεκαετία του 80 δεν έχει  γραφτεί ακόμη , αλλά οι διμερείς σχέσεις ωφελήθηκαν , όταν στο τιμόνι της αμερικανικής διπλωματίας στην Αθήνα βρέθηκαν δύο πρέσβεις, που αγαπούσαν την Ελλάδα και γνώριζαν καλά τις ευαισθησίες της , ο Μπομπ Κίλι και ο προκάτοχος του Μοντίγκλ Στερνς.
* Ο Αχιλλεας Παπαρσενος είναι πρώην προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας στην ελληνική πρεσβεία της Ουάσιγκτον
http://mignatiou.com/2015/01/presvis-romperi-kili-o-thanatos-enos-filellina/?fb_action_ids=1548729418719234&fb_action_types=news.publishes&fb_ref=pub-standard

ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΠΥΡΑΚΗ: ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ ΦΑΝΦΑΡΑΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Αιχμηρή κριτική στον Αλ. Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις του για το φορολογικό άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη με ανακοίνωση που εξέδωσε.
Η κ. Σπυράκη μάλιστα κατηγόρησε τον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για «λαϊκίστικες φανφάρες».
Αναλυτικά η δήλωση της κ. Σπυράκη:
«Τον Οκτώβρη του 2011 ο κ. Τσίπρας δήλωνε: «Δεν πληρώνω το χαράτσι, θα καταθέσω τα χρήματα στο ΚΕΘΕΑ».
Τον Φεβρουάριο του 2013 έλεγε γελώντας: «Εμείς δεν κάνουμε επικοινωνιακή πολιτική της φανφάρας. Την πατήσανε. Εγώ ζω στο νοίκι».
Χθες: «Με το "Δεν πληρώνω καθόλου φόρους" δεν θα μπορεί το κράτος να σταθεί στα πόδια του».
Έχει δίκιο. Δεν κάνει επικοινωνιακή πολιτική της φανφάρας... Είναι ο ορισμός του λαϊκιστή φανφάρα».


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/544462/ethnikes-ekloges-spyraki-laikistis-fanfaras-o-tsipras#ixzz3OuSCyukN

ΕΚΛΟΓΕΣ 2015 - ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ οφείλει κατά τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους να επιχειρήσει ανάλογη «αντιστασιακή πράξη», όπως αυτή του σαμποτάζ των Βελουχιώτη - Ζέρβα.
Πιο αναλυτικά σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Επίκαιρα» και στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν το θετικό κλίμα που υπάρχει με τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λειτουργήσει ως βάση μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης απάντησε ως εξής: «Όταν ο λαός έχει να αντιμετωπίσει έναν εχθρό, όταν δέχεται επίθεση, έχει υποχρέωση να ενωθεί. Ο Γοργοπόταμος είναι το φωτεινό παράδειγμα στη σκοτεινή εποχή του Εμφυλίου. Ο Ζέρβας και ο Βελουχιώτης ένωσαν τις δυνάμεις τους στη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη του Ελληνισμού. Έχουμε εθνική υποχρέωση να πάμε ενωμένοι στο Βερολίνο, στις Βρυξέλλες, στο Παρίσι, να διαπραγματευτούμε και να διεκδικήσουμε το δίκαιο του ελληνικού λαού».
Τόνισε ότι μια από τα αδιαπραγμάτευτα αιτήματα που θα θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές θα είναι η η άμεση εγγραφή στον κρατικό προϋπολογισμό του αναγκαστικού δανείου και των πολεμικών αποζημιώσεων.
Απευθυνόμενος δε στην Γερμανική κυβέρνηση είπε: «Θα πρέπει να καταλάβουν οι Γερμανοί... ότι η φιλοσοφία της «άριας φυλής», όπως την ανέπτυξαν στους δύο παγκόσμιους πολέμους, πάντα θα ηττάται από τους ελεύθερους λαούς. Η Γερμανία διεξάγει έναν τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, οικονομικό αυτή τη φορά, και στην Ελλάδα θα σκοντάψει. Η ηγεσία της πρέπει να αντιληφθεί ότι η Ενωμένη Ευρώπη δεν είναι μια ήπειρος την οποία δεν μπορούν να κατακτήσουν με τη βία, αλλά μια ένωση λαών που δημοκρατικά συναποφασίζουν, με την αρχή της ομοφωνίας, για το μέλλον τους. Είναι η Ευρώπη των λαών και όχι η Ευρώπη των τραπεζών».
Ωστόσο, ο κ. Καμμένος επισημαίνει ότι με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα «μας χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Οφείλει όμως να μας ενώσει το συμφέρον της Ελλάδας».
«Εκεί που οι ιδεολογίες μας συγκρούονται θα πρέπει να υπάρξει ο αμοιβαίος σεβασμός των "κόκκινων γραμμών", τις οποίες εμείς έχουμε θέσει ευθέως και για τα εθνικά και για τα θέματα Ελληνισμού Ορθοδοξίας. Πιστεύω ότι, μέσα σε ένα πνεύμα ειλικρινούς διάθεσης και με αποδεκτές τις "κόκκινες γραμμές", μπορούμε μαζί να επιτύχουμε αποφάσεις υπέρ της χώρας μας», τονίζει.
Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι εάν οι «κόκκινες γραμμές» των ΑΝΕΛ παραβιαστούν τότε «οι πολίτες να είναι σίγουροι ότι, όπως ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά, έτσι θα ρίξουμε και εκείνη την κυβέρνηση».
Παράλληλα, εξαπολύει δριμύτατη επίθεση στον πρωθυπουργό αλλά και στην στρατηγική της κυβέρνησης να επενδύσει στον φόβο και την τρομοκρατία των πολιτών λέγοντας ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τη λογική της νέας τάξης πραγμάτων».
«Προσπαθούν να μετατρέψουν τον κόσμο σε ένα matrix, όπου οι πολίτες θα παίρνουν εντολή από κέντρα που δεν φαίνονται», αναφέρει.


Read more: http://www.newsbomb.gr/ekloges/ethnikes-ekloges/story/544391/kammenos-mas-xorizoyn-diafores-me-ton-syriza-mas-enonei-to-ethniko-symferon#ixzz3OuRfa0cl

Νίκος Παππάς: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2015

Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα, είναι στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας και διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος Ν. Παππάς.
Μιλώντας στο Βήμα FM τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί θα αναθεωρηθεί, αλλά "δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ".
Ο Ν. Παππάς τόνισε ακόμα πως "όχι απλώς ισχύει η διαθεσιμότητα του Αλ. Τσίπρα για τη διεξαγωγή debate, αν ο Σαμαράς αλλάξει στάση, αλλά θα το χαιρετίσουμε, καθώς είναι θεσμική μας υποχρέωση".
Τέλος, υπογράμμισε ότι "το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αυτή τη στιγμή χαλάρωση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών συμφωνιών για να εφαρμοστεί".

http://www.avgi.gr/article/5218036/nikos-pappas-katargisi-tou-enfia-to-2015

Κ. Πουλάκης: Συνεχίστε τα περί ''τρομοκρατίας'', προσφέρετε ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ

«Σας αφήνω να μιλάτε γιατί ως εκλογολόγος και πολιτικός αναλυτής εκτιμώ ότι προσφέρετε αυτή τη στιγμή ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ. Συνεχίστε.» απάντησε ο κ. Πουλάκης στον εκπρόσωπο της Ν.Δ. αφού υπομονετικά ανέχτηκε τις συνεχόμενες διακοπές. Ο κ. Γκιουλέκας στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega, επιχειρούσε να «στριμώξει» το ΣΥΡΙΖΑ με το χιλιοπαιγμένο και χιλιοειπωμένο εύρημα περί δήθεν σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ με την τρομοκρατία.
Ο Κώστας Πουλάκης υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας απάντησε επανειλημμένα, ενώ ο Κ. Γκιουλέκας παρίστανε ότι δεν λάμβανε καμία απάντηση. «Είναι λάθος να ταυτίζεται το έγκλημα με τη διαδικασία της δίκης μας πηγαίνει στα χρόνια πριν το Διαφωτισμό» «άλλο πράγμα το έγκλημα και άλλο πράγμα η διαδικασία και η μαρτυρία» πρόσθεσε, ενώ χαρακτήρισε τα όσα ισχυρίστηκε για τον ΣΥΡΙΖΑ ως μια «φωνή τρομοκρατίας από το παρελθόν» που όμως κανέναν δεν πείθει πια.
Και προφανώς αυτό είναι το δράμα των υποψηφίων της Ν.Δ. καθώς αναζητούν επιχειρήματα να διαφύγουν από το άβολο για αυτούς και δύσκολο πεδίο της οικονομίας και έχουν τόσο χιλιοπαίξει την κασέτα του «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» στο παρελθόν που πλέον γυρνάει εναντίον τους.
Επιπλέον ο Κ. Πουλάκης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει με σαφήνεια ότι δεν θα φτιαχτεί μία κυβέρνηση που θα είναι μίας παράταξης . Άλλωστε όπως είπε επιδίωξη του ΣΥΡΙΖΑ είναι να επιτευχθεί μια μεγάλη κοινωνική διεύρυνση με βάση το πρόγραμμά της Θεσσαλονίκης. Τόνισε ότι δεν είναι στη σκέψη του ΣΥΡΙΖΑ οι δεύτερες εκλογές και αν δεν υπάρξει τελικά αυτοδυναμία θα θέσει το πρόγραμμά του προς ψήφιση ενώπιον του Ελληνικού Κοινοβουλίου, χωρίς συνεργασίες. Απέκλεισε για άλλη μία φορά κάθε συνεργασία με τα κόμματα που υπηρέτησαν το Μνημόνιο.
Σημείωσε κλείνοντας ότι «όλοι λένε ότι είμαστε πρώτοι, ο λαός θέλει να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας, παρόλο που έκοψαν την δυνατότητα να ψηφίσουν από 100.000 νέους ανθρώπους.»

http://www.avgi.gr/article/5220464/k-poulakis-sunexiste-ta-peri-tromokratias-prosferete-pososta-ston-suriza-video-

Έξι απορίες σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Με το πόρισμά του, ο εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος έστειλε στο αρχείο την καταγγελία του Παύλου Χαϊκάλη ότι έγινε απόπειρα δωροδοκίας του για να επηρεαστεί η ψήφος του. Μπορεί η εισαγγελική απόφαση να κλείνει τυπικά την υπόθεση, εντούτοις, έχοντας κενά και δημιουργώντας απορίες, κάθε άλλο παρά πείθει ότι έχει αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια γι' αυτήν τη σκοτεινή ιστορία.

Θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε τις απορίες που γεννάει το εισαγγελικό πόρισμα, χωρίς να μπούμε σε νομικά ζητήματα, που είναι αρμοδιότητα άλλων.

Απορία πρώτη: Γιατί η εισαγγελία δεν έπραξε τίποτα όταν το βράδυ της 6ης Δεκέμβρη ο Χαϊκάλης κατήγγειλε ότι επιχειρήθηκε η δωροδοκία του; Ακόμα και αν δεχτούμε την εκδοχή της εισαγγελίας ότι «ο καταγγέλλων δεν ανέφερε τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που τον προσέγγισε να τον δωροδοκήσει, ούτε καν προσδιόρισε έστω εμμέσως αυτό», εύλογα αναρωτιέται κανένας σε τι ενέργειες προέβη η ίδια η εισαγγελία για να πληροφορηθεί κατ‘ αρχήν την ταυτότητα του καταγγελλόμενου. Επιπλέον, πολύ πιο επιτακτικό είναι το ερώτημα τι έκανε η εισαγγελία για να προστατεύσει την πολιτική ζωή από μια τόσο βαριά σκιά. Η καταγγελία Χαϊκάλη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Είχαν προηγηθεί το δημοσίευμα της Contra news για τον «κουμπαρά» της προεδρικής εκλογής στις 14 Σεπτέμβρη, οι σχετικές δηλώσεις Σκουρλέτη, καθώς και η καταγγελία της Σταυρούλας Ξουλίδου. Επομένως, η καταγγελία Χαϊκάλη εμφανίζεται ως ο τελευταίο κρίκος μιας αλυσίδας γεγονότων και όχι ως μεμονωμένο γεγονός. Γιατί λοιπόν η εισαγγελία δεν έπραξε τα δέοντα ώστε να στοιχειοθετηθεί είτε ότι έχει πραγματικό περιεχόμενο η καταγγελία είτε ότι πρόκειται για προβοκάτσια σε βάρος της κυβέρνησης;

Απορία δεύτερη: Πώς είναι δυνατόν να μην δίνεται εντολή για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των εμπλεκόμενων στην υπόθεση; Για την ακρίβεια, μοιάζει εξωφρενικό το ότι δεν ενεργοποιήθηκε το «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ από την πρώτη στιγμή της καταγγελίας, όταν οι διωκτικές αρχές έχουν επιδείξει σε άλλες περιπτώσεις αξιοσημείωτη ευκολία (για να το πούμε όσο πιο ευγενικά γίνεται) στην ενεργοποίησή του. Αλλά από τη στιγμή που ο Χαϊκάλης καταθέτει ότι ο Αποστολόπουλος δεν ήρθε στο ραντεβού της 12ης Δεκεμβρίου (όπου είχε στηθεί η ενέδρα της αστυνομίας) τηλεφωνώντας την τελευταία στιγμή για να το ακυρώσει, δεν θα ήταν αυτονόητο να γίνει το ελάχιστο; Δηλαδή να του ζητηθεί να υποδείξει τους τηλεφωνικούς αριθμούς της συνδιάλεξης και να πιστοποιηθεί τεχνικά αν όντως έχει γίνει το τηλεφώνημα, όπως επίσης και πόσα άλλα (καθώς και από πού) τηλεφωνήματα έχουν γίνει από αυτούς τους αριθμούς; Δεν θα έπρεπε επίσης να ενδιαφέρει τις εισαγγελικές Αρχές με ποιους και πόσο συχνά συνομιλεί ο Αποστολόπουλος;

Απορία τρίτη: Πώς «παγιδεύτηκε» το ξενοδοχείο Plazza; Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, πριν τη συνάντησή του με τον Χαϊκάλη στο πατάρι του ξενοδοχείου Plazza, ο Αποστολόπουλος είχε εγκαταστήσει «κάμερα στο ταβάνι, ώστε να καταγραφεί με όλες τις λεπτομέρειες η τέλεση του εγκλήματος». Είναι προφανές ότι τέτοια εγκατάσταση δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη κι επομένως απαιτεί την άδεια της διεύθυνσης του ξενοδοχείου. Εξίσου προφανές είναι ότι απαιτεί ειδικές γνώσεις, όχι από αυτές που φυσιολογικά διαθέτει ένας επενδυτικός σύμβουλος. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος «Ο κ. Αποστολόπουλος είχε κατά καιρούς επαφή με τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, του ΠαΣοΚ αλλά και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ενώ φέρεται να γνώριζε παλαιότερα, χωρίς πλήρη επαλήθευση, και άτομα από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών». Ο δε δικηγόρος του Αποστολόπουλου Παύλος Σαράκης είπε στο κεντρικό δελτίο του Mega ότι ο Αποστολόπουλος «ήταν κοντά σε ισχυρούς άνδρες».

Απορία τέταρτη: Γιατί αντιβαίνει στη «λογική των εγκληματιών» η καταγραφή από τον Αποστολόπουλο της συζήτησής του με τον Χαϊκάλη; Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα «αντιβαίνει προς τη "λογική των εγκληματιών"» η εγκατάσταση από τον Αποστολόπουλο μαρτύρων «σε περίοπτη θέση, ώστε να παρακολουθούν ακωλύτως», η τοποθέτηση «συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι της συνάντησης», καθώς και η εγκατάστασης κάμερας στο ταβάνι, διότι με την καταγραφή της συνομιλίας αποδεικνύεται η διάπραξη από τον Αποστολόπουλο του κακουργήματος της δωροδοκίας. Δεν είναι όμως λογικό (και συνηθισμένο) αυτός που δωροδοκεί να επιδιώκει τη διασφάλιση του αποτελέσματος «δένοντας» τον δωροδοκούμενο; Η καταγραφή της συνομιλίας δεν διαμορφώνει μια μόνιμη σχέση συνενοχής από την οποία κανένας εμπλεκόμενος δεν μπορεί να διαφύγει;

Απορία πέμπτη: Αν ο Αποστολόπουλος ήθελε να εκθέσει τον Χαϊκάλη, γιατί δεν το έπραξε πριν την έναρξη της ψηφοφορίας για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας; Το εισαγγελικό πόρισμα τείνει να αποδεχτεί την εκδοχή Αποστολόπουλου ότι «προβόκαρε-προκαλούσε τον Χαϊκάλη προκειμένου να διακριβώσει τα αληθινά κίνητρα για την ενασχόλησή σου με την πολιτική και το κίνημα των ΑΝΕΛ καθώς και να διακριβώσει και το "ηθικό-πολιτικό χάλι του"». Αν όμως ήθελε να εκθέσει τον Χαϊκάλη δεν θα ήταν λογικό να παρουσιάσει τη συνομιλία πριν την έναρξη της ψηφοφορίας; Αν ήθελε να βοηθήσει τους ΑΝΕΛ, θα έπρεπε να παραδώσει το DVD στον Καμμένο. Αν ήθελε να τους βλάψει, θα έπρεπε να το δημοσιοποιήσει στα ΜΜΕ. Το να το κρατήσει κρυφό αντιφάσκει με τη δήλωσή του ότι σκοπό του ήταν να εκθέσει τον Χαϊκάλη.

Απορία έκτη: Ποιοι είναι αυτοί που βοήθησαν τον Αποστολόπουλο; Το εισαγγελικό πόρισμα διαπιστώνει ότι «ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν  του Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ κρύπτεται ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η Κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα…». Αν, λοιπόν, ο Αποστολόπουλος έδρασε μόνος του, ποιοι είναι αυτοί που τον βοήθησαν, παριστάμενοι στη συνάντηση με τον Χαϊκάλη, «παγιδεύοντας» το χώρο, κι επιτρέποντας την παγίδευση; Γιατί τόσο ενδιαφέρον για την ηθική ακεραιότητα ενός «ψεκασμένου»;

http://www.avgi.gr/article/5171289/exi-apories-sxetika-me-to-eisaggeliko-porisma-gia-tin-upothesi-xaikali

Όλι Ρεν: "Ναι" στην επιμήκυνση, "Όχι" στο κούρεμα

Σε συνέντευξή του στο Bloomberg ο Ολι Ρεν, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ενός κουρέματος του χρέους της Ελλάδας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θεωρεί ότι η καινούρια κυβέρνηση που θα προκύψει δεν θα έχει πολλά περιθώρια διαπραγμάτευσης: «Η προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν υπάρχει πολύς χώρος για ελιγμούς στην επαναδιαπραγμάτευση των όρων του προγράμματος οικονομικής ρύθμισης. Δεν θα υπάρξει ένα παραδοσιακό κούρεμα χρέους. Εκτιμώ πως οι χώρες της ευρωζώνης θα προτιμήσουν να αναζητήσουν τρόπους και μέσα για να βελτιώσουν την βιωσιμότητα του χρέους, μέσω της επιμήκυνσης της ωρίμανσης των δανείων».
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός Grexit, o κ.Ρεν σημειώνει πως «η ευρωζώνη είναι, αυτήν την φορά, καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει πιθανές αναταράξεις που θα προέλθουν από την Ελλάδα αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Ολα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας υποστηρίζουν την παραμονή της στην ευρωζώνη και καλώ τους επενδυτές να διαχωρίσουν την οικονομική πραγματικότητα από τον πολιτικό θόρυβο».
Λέγοντας πως όλα τα βασικά πολιτικά κόμματα της Ελλάδας στηρίζουν τη συμμετοχή στο ευρώ, ο κ. Ρεν ζήτησε από τους ξένους πολίτες και επενδυτές να ξεχωρίσουν τον πολιτικό θόρυβο από την οικονομική πραγματικότητα. Ο κ. Ρεν προειδοποίησε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να αποφύγει μια επανάληψη του 2012, όταν το πολιτικό αδιέξοδο οδήγησε σε δίδυμες εκλογές μέσα σε διάστημα έξι εβδομάδων, σε αναστολή του προγράμματος διάσωσης και σε σπέκουλα περί εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη.
http://www.avgi.gr/article/5219803/oli-ren-nai-stin-epimikunsi-oxi-sto-kourema

Αλέξη δώσ'τα όλα

«Αλέξη, δώσ' τα όλα». Αυτή φαίνεται ότι θα είναι η κεντρική γραμμή της Κουμουνδούρου 10 μέρες πριν οι πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας πιστεύει ότι έτσι θα μπορέσει να «χτυπήσει» τη Νέα Δημοκρατία στην «καρδιά» των ψηφοφόρων της, τη μεσαία τάξη, που δοκιμάστηκε από τη φορολογική πολιτική και κυρίως από τον ΕΝΦΙΑ. Το χαράτσι που στοίχισε τόσο πολύ (ακόμη και με τις απανωτές γκάφες που το συνόδευσαν), καθώς οι πολίτες είδαν ότι αντί να καταργείται ο «φόρος Βενιζέλου» επεκτάθηκε, γίνεται πλέον εργαλείο για την τελική επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι φωτιές χθες άναψαν από το πρωί, με τον υποψήφιο βουλευτή του Δημήτρη Στρατούλη να υπόσχεται ότι στις προθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αυξήσει το όριο φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας υψηλότερα από αυτό που είχαν οι παλαιότεροι νόμοι του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Και αυτό το ποσό ήταν 450.000 ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι, σύμφωνα με τον κ. Στρατούλη, θα πληρώνουν λιγότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων. Μάλιστα, ο κ. Στρατούλης διευκρίνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσουν το ακριβές ποσό.

Λίγη ώρα αργότερα ήρθε ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς, ο οποίος μιλώντας για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα εισπραχθεί. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι για το 2015 έχει κατατεθεί ένας προϋπολογισμός ο οποίος είναι σαφής, αλλά θα αναθεωρηθεί. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι δεν μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ αναδρομικά να δώσει πίσω τα λεφτά από τον ΕΝΦΙΑ και στην ουσία προτείνοντας στους πολίτες να μην πληρώσουν τα υπόλοιπα!

Οπως υπογράμμισε, ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευτεί η πρώτη κατοικία, σημειώνοντας ότι έχουν αποτιμήσει το ύψος του φόρου από αυτήν την αλλαγή στα 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι δηλώσεις του κ. Παππά προκάλεσαν την αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Σπυράκη, η οποία σημείωσε ότι με όσα είπε ο κ. Παππάς προανήγγειλε φορολογική επιδρομή!
Στη συνέχεια ήρθε και ο Αλέξης Μητρόπουλος για να επαναφέρει πάλι το «Σεισάχθεια για όλα τα είδη των χρεών», προσθέτοντας ότι δεν θα υπάρχει πολίτης που δεν θα ευνοηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Νίκος Ελευθερόγλου
Απίστευτη προχειρότητα στο οικονομικό πρόγραμμα
Απίστευτη -και λόγω της κρίσιμης συγκυρίας ασυγχώρητη- προχειρότητα επιδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά του να απαντήσει στο ερώτημα πού θα βρεθούν τα χρήματα για να αποφευχθεί το Grexit, εφόσον κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση.
Οι οικονομολόγοι της Κουμουνδούρου, προφανώς μη έχοντας επεξεργαστεί τα διαθέσιμα στοιχεία, κάνουν (σκόπιμη;) παραπληροφόρηση, καθώς αυτά που προτείνουν, σύμφωνα με έμπειρους αναλυτές, είναι ουσιαστικά ανέφικτα. Ειδικότερα, οι «σοφοί» του Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζουν ότι θα αντλήσουν χρήματα από έντοκα γραμμάτια και προσθέτουν ότι η άντληση ρευστότητας δεν περιορίζεται στα 15 δισ. «Υπάρχει δυνατότητα να αυξηθεί η έκδοσή τους για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ» συμπληρώνουν. Ομως, ξεχνούν να αναφέρουν ότι, για να γίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει η τρόικα να δώσει τη συγκατάθεσή της. Αυτό είχε γίνει άλλη μία φορά το 2012, όμως τότε η Ε.Ε. και το ΔΝΤ είχαν δώσει το πράσινο φως στην κυβέρνηση.
Το δεύτερο επιχείρημα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο εσωτερικός δανεισμός. «Το κράτος έχει τη δυνατότητα να αντλήσει ρευστότητα μέσω του εσωτερικού δανεισμού του από τα ρευστά διαθέσιμα οργανισμών και φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Αυτό γίνεται ήδη και σύμφωνα με πηγές του ίδιου του υπουργείου υπάρχει η δυνατότητα να αυξηθεί αρκετά για να καλυφθούν οι ανάγκες της εξυπηρέτησης του χρέους κατά τους πρώτους μήνες του χρόνου» αναφέρει χαρακτηριστικά non paperτου κόμματος. Ομως, στη συγκεκριμένη περίπτωση οι οικονομολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ ξεχνούν ότι η κυβέρνηση είχε υπολογίσει τα διαθέσιμα χρήματα σε 10 δισ. και μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί τα εννέα. Με άλλα λόγια, απομένει το ποσό τους 1 δισ. ευρώ για τον κ. Τσίπρα.
Ως τρίτη «λύση» χρηματοδότησης αναφέρουν ουσιαστικά τις τράπεζες: «Οι τράπεζες διαθέτουν τα απαραίτητα κεφαλαιακά αποθέματα και οι αποδόσεις τους μπορούν να προσελκύσουν ξένους επενδυτές και η ίδια η ΕΚΤ μπορεί να αναπροσαρμόσει το όριο που αποδέχεται τέτοιους τίτλους στο χαρτοφυλάκιό της». Η πραγματικότητα, όμως, είναι ότι, εάν οι τράπεζες αγοράσουν τα έντοκα γραμμάτια, θα υπάρξει μέγα πρόβλημα στην πραγματική οικονομία, αφού θα κλείσει περαιτέρω η κάνουλα των δανείων.
Αλ. Διαμάντης
Υποσχέθηκε μέσω twitter ιαθαγένεια σε όλους και «ξενώνες» για λαθραίους
Πόλο έλξης (!) για τους δεκάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες υποσχέθηκε ότι θα κάνει την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας. Κι αυτό γιατί στη χθεσινή «ανάκρισή» του από τους χρήστες του twitter προανήγγειλε τη δημιουργία... ξενοδοχείων για όσους πατούν το πόδι τους στη χώρα μας. Βέβαια, ο ίδιος τα ονομάτισε «κέντρα ανθρώπινης φιλοξενίας», έχοντας προηγουμένως ισχυριστεί ότι αφενός θα καταργήσει τα υπάρχοντα κέντρα κράτησης και αφετέρου θα δώσει την ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά που γεννιούνται στη χώρα μας, ανεξαρτήτως αν πληρούν τα κριτήρια που προβλέπει η ελληνική νομοθεσία. Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας δεν έμεινε εκεί, καθώς, απευθυνόμενος στο αριστερό ακροατήριό του, διατυμπάνισε ότι θα αφοπλίσει τους αστυνομικούς που έρχονται σε επαφή με τους διαδηλωτές, ενώ είπε ότι θα βάλει τέλος στις φυλακές υψίστης ασφαλείας. «Είναι και θέμα ανθρωπιάς. Δεν πιστεύουμε πως πετυχαίνει ο σωφρονισμός όσο πιο άσχημα μεταχειρίζεται κανείς τον κρατούμενο. Είμαστε αντίθετοι στον νόμο» τόνισε.

Φοβούμενος, πάντως, τον ιερό πόλεμο, δεν μίλησε για διαχωρισμό κράτους - εκκλησίας, όπως τον προτρέπει πλήθος «συντρόφων» του, αλλά έκανε λόγο για «εξορθολογισμό - διακριτό ρόλο σχέσεων κράτους - εκκλησίας».
 «Μικρός αυτοκράτορας»
Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι θα είναι ένας «μικρός αυτοκράτορας», αφού υποστήριξε ότι θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά στο Δημόσιο, δημιουργώντας ελεγκτικούς μηχανισμούς, οι οποίοι θα είναι υπό το πρόσταγμα του πρωθυπουργού, δηλαδή του ίδιου. Επιτέθηκε επίσης στους εργολάβους, ξεκαθαρίζοντας ότι το θέμα είναι να σταματήσει το πάρτι των «εθνικών προμηθευτών». Επίσης, προανήγγειλε «εξεταστική επιτροπή για το πώς φτάσαμε στο Μνημόνιο χωρίς ρεβανσισμούς».

Συμπλήρωσε ότι, παρά τα ανοίγματα που κάνει σε συστημικά ΜΜΕ, θα πρέπει «αυτοί που θέλουν να λειτουργούν ιδιωτικούς σταθμούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη».
Ως προς το πλέον κρίσιμο ερώτημα «πού θα βρει τα λεφτά», παρέπεμψε στις καλένδες, αρνούμενος να απαντήσει και λέγοντας ότι «αυτή είναι μια εναλλακτική συνέντευξη»! Πάντως, ξεκαθάρισε ότι δεν θα πρέπει να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι «με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση οι πολίτες δεν θα πληρώνουν φόρους», ωστόσο υποσχέθηκε διεύρυνση φορολογικής βάσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απέφυγε να απαντήσει στον διευθυντή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Γ. Μουρούτη, ο οποίος τον ρωτούσε γιατί καλύπτει τις «αθλιότητες του Κ. Αρβανίτη κατά του πολιτικού του αντιπάλου και αν θεωρεί ότι συμβάλει στον πολιτικό πολιτισμό». Να σημειωθεί, τέλος, ότι χιλιάδες ήταν οι ερωτήσεις των χρηστών που δεν έλαβαν απάντηση.
Ο Τσίπρας ονειρεύεται τη...Λατινική Αμερική 
Την «πορεία που ακολουθούν αριστερά κόμματα και κυβερνήσεις στη Λατινική Αμερική» ονειρεύεται για την Ελλάδα ο Αλέξης Τσίπρας! Συγκρίνει δε τον εαυτό του με τον ιστορικό ηγέτη της Βραζιλίας Λούλα ντα Σίλβα, επί οκτώ χρόνια πρόεδρο της χώρας, αλλά και με τον Ανδρέα Παπανδρέου. «Οπως και στη Βραζιλία με το κόμμα PT(κόμμα των εργαζομένων), πρέπει να προσπαθήσουμε να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή» δηλώνει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα, όπως τονίζει, «το 1981 το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου βρισκόταν ακριβώς στη δική μας κατάσταση: δεν ανήκε, στην πραγματικότητα, ούτε στη σοσιαλιστική διεθνή ούτε στα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα,ούτε ακόμα και στη σοσιαλιστική Αριστερά»
Αυτά ανέφερε σε εκτενή συνέντευξη που παραχώρησε στον δημοσιογράφο -και επί χρόνια ανταποκριτή στη Ρώμη- Θεόδωρο Ανδρεάδη - Συγγελάκη, βάσει της οποίας ο τελευταίος έγραψε το βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας, η δική μου Αριστερά». Το βιβλίο κυκλοφορεί σήμερα Πέμπτη και η ακροαριστερή ιταλική εφημερίδα «Il Manifesto»προδημοσίευσε χθες ορισμένα αποσπάσματα.
«Είναι ξεκάθαρο ότι η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή δεν είναι ο σοσιαλισμός αλλά το τέλος της λιτότητας» αναφέρει ο κ. Τσίπρας και συμπληρώνει, σε μια δήλωση που σίγουρα δεν θα ωφελήσει το εγχείρημα της μετεκλογικής συνεργασίας με το ΚΚΕ, ότι είναι θετικό το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν ανήκει στο μπλοκ των δυνάμεων που συνεχίζουν να ακολουθούν την κομμουνιστική Ορθοδοξία».     
 http://www.dimokratianews.gr/content/31409/%CE%B1%CE%BB%CE%AD%CE%BE%CE%B7-%CE%B4%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B1-%CF%8C%CE%BB%CE%B1

Θυμήθηκε (ξαφνικά) τα χρέη του ΓΑΠ

Το ζήτημα με τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ ανακίνησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος (φωτό) για να εξαπολύσει επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου, ενθυμούμενος ξαφνικά (και πάλι) ότι άφησε το κόμμα με χρέη και προχώρησε στην ίδρυση νέου. Ωστόσο, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει κατηγορηθεί από παπανδρεϊκούς ότι επιδίωξε τη μετονομασία του σε Δημοκρατική Παράταξη για να εκδώσει νέο ΑΦΜ και να αποφύγει τα συγκεκριμένα χρέη.

Ο κ. Βενιζέλος κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης ανέφερε για τον κ. Παπανδρέου: «Ο άνθρωπος που ήταν πρόεδρος και πρωθυπουργός λέει: Εγώ κάνω ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, εσείς μείνετε με το ΠΑΣΟΚ, με τα χρέη, μείνετε με το βάρος της ευθύνης, εγώ είμαι κάτι καινούργιο, είμαι προϊόν μίας νέας παρθενογένεσης». Λίγο νωρίτερα είχε υποστηρίξει, απαντώντας στο γιατί δεν έστειλε το περίφημο πόρισμα με τις οικονομικές ατασθαλίες του ΠΑΣΟΚ στον εισαγγελέα, πως «η Δικαιοσύνη ό,τι έχει ζητήσει το έχει λάβει».
Και κατά Ν.Δ.
Από τα πυρά του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, δεν γλίτωσε ούτε η Ν.Δ., σημειώνοντας ότι ακολουθεί τη γραμμή του εκφοβισμού με άτσαλο και αναποτελεσματικό τρόπο. Ο κ. Βενιζέλος χθες το απόγευμα μίλησε στον Πειραιά (ΟΛΠ), όπου τόνισε την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να βρεθεί στην τρίτη θέση «για να εγγυηθεί τη σταθερότητα της χώρας». Σήμερα επισκέπτεται το Ηράκλειο της Κρήτης.
http://www.dimokratianews.gr/content/31432/%CE%B8%CF%85%CE%BC%CE%AE%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CE%BE%CE%B1%CF%86%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%B1-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B1%CF%80

Αντιδρούν οι Βρυξέλλες στο «ηχηρό όχι» των Φινλανδών για το κούρεμα O φινλανδός πρωθυπουργός Alexander Stubb αρνείται να υποστηρίξει την παραγραφή χρέους. Οι Βρυξέλλες απαντούν : «Το πρόβλημα μας είναι οι Φινλανδοί, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα «ηχηρό όχι» θα είναι η απάντηση της Φινλανδίας σε κάθε απόπειρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Alexander Stubb, στους Financial Times και ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση  που θα προκύψεις από τις εκλογές να μείνει προσηλωμένη στους όρους του υπάρχοντος προγράμματος. 
«Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα απαντήσουμε ένα ηχηρό 'όχι' στη διαγραφή του χρέους» δήλωσε ο Stubb.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει με τις δηλώσεις του να επηρεάσει τις ελληνικές εκλογές, αλλά σχολίασε: «Είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φιλανδούς να ξεκαθαρίσουμε πως μερικές από τις ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις και οι ιδέες τους γύρω από το υφιστάμενο πρόγραμμα, απλά δεν γίνονται αποδεκτές από τη Φινλανδία».

Βρυξέλλες: Το πρόβλημά μας είναι οι Φινλανδοί

Οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχων των Βρυξελλών οι οποίοι θεωρούν ότι αν δεν υπήρχαν οι Φινλανδικές αντιρρήσεις, θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για επιμήκυνση, δεδομένης της κλιμακούμενης συνειδητοποίησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει τις εκλογές
«Χωρίς το Φινλανδικό πρόβλημα θα ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε μια λογική συμφωνία. Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται πάντα στην Αθήνα» σχολίασε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/antidroun-oi-brukselles-sto-ixiro-oxi-twn-finlandwn-gia-to-kourema

Π. Χαϊκάλης: Θα διωχθούν οι εισαγγελείς που κουκούλωσαν το σκάνδαλο Μηνύσεις κατά Παναγιωτόπουλου και Ντογιάκου μετά τις εκλογές, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας, προανήγγειλε ο Π. Χαϊκάλης μιλώντας στην Ελλη Στάη.

Ο υποψήφιος βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στην Περιφέρεια ΑττικήςΠαύλος Χαϊκάλης, μίλησε στην εκπομπή της Ελλης Στάη στα Παραπολιτικά 90,1, όπου προειδοποίησε για διώξεις μετά τις εκλογές για το Χαϊκάλης Gate:
«Δεν καταλαβαίνω γιατί η δικαιοσύνη χρησιμοποιεί άλλα μέτρα και άλλα σταθμά όταν στην περίπτωση του κ. Διώτη το υλικό που ήταν για τη λίστα Λαγκάρντ, παρότι ήταν παράνομο και προϊόν υποκλοπής, το εξέτασαν ενώ στη δική μου περίπτωση δεν το άγγιξαν καν.»
«Μόλις τελειώσουν οι εκλογές και μετά θα προχωρήσουμε σε μηνύσεις κατά του κ. Παναγιωτόπουλου και του κ. Ντογιάκου, για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας.»
«Επίσης, περιμένω να κάνει και τη μήνυση ο πρωθυπουργός για να γίνει το υλικό νόμιμο πια και να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί. Γιατί για πρώτη φορά στα χρονικά, ο πρωθυπουργός θέλει να κάνει μήνυση στον καταγγέλλοντα και όχι σε αυτόν που ενέπλεξε το όνομα του στην υπόθεση».
Θεωρείτε ότι η δικαιοσύνη έπαιξε παιχνίδι:
«Σας το λέω ευθαρσώς. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση».http://www.thetoc.gr/politiki/article/p-xaikalis-tha-diwxthoun-oi-eisaggeleis-pou-koukoulwsan-to-skandalo



Οι όροι του Θεοδωράκη για κυβέρνηση συνεργασίας Τους όρους υπό τους οποίους το Ποτάμι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας παρουσίασε ο Σ. Θεοδωράκης από τα Χανιά.

Τους πέντε όρους υπό τους οποίους το Ποτάμι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας εξέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Χανιά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόθεσή του να αναδειχθεί το κόμμα του σε τρίτη δύναμη. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει, όπως είπε, στο Ποτάμι να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Εμείς όταν λέμε "συνεργασία" εννοούμε ότι πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις μας και να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας τις απαραίτητες εκείνεςπροϋποθέσεις για να προχωρήσει το Ποτάμι σε συνεργασίες.

Οι «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού

Πρώτον, παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Το νόμισμα των Ελλήνων είναι το ευρώ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη αμφίσημη στάση ορισμένων στελεχών του απέναντι στην Ευρώπη.
Δεύτερον, η διαμόρφωση ενός κανούργιου κοινωνικού κράτους. Ο κ. Θεοδωράκης ανέπτυξε το σχέδιο του Ποταμιού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την προσχολική εκπαίδευση, κλπ.

Τρίτον, απόλυτη προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα. Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε τόσο στην ΝΔ, που «ρίχνει τα μεροκάματα νομίζοντας ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι θα ανοίξουμε τις θέσεις του δημοσίου για να μπει ο κόσμος.

Τέταρτον, Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, τόσο στην ασυλία των πολιτικών, όσο και στη φορολογική δικαιοσύνη
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Δεν μπορεί το πρώτο κόμμα να παίρνει 50 έδρες δώρο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

 http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-oroi-tou-theodwraki-gia-kubernisi-sunergasias

Με 17 κόμματα οι εθνικές εκλογές στην Ηλεία

Έγινε η ανακήρυξη των υποψηφίων το Σάββατο από το Πρωτοδικείο Ηλείας
Στην ανακήρυξη των υποψηφίων που κατέθεσαν υποψηφιότητα για την εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου προχώρησε το Πρωτοδικείο Ηλείας το πρωί του Σαββάτου.
Για κανέναν από τους υποψηφίους δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα στην υποβολή τους και πλέον στις 14 Ιανουαρίου αναμένεται να γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων των κομμάτων από το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου.
Οι υποψήφιοι στην Ηλεία
Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ
Βεργέτης Παναγιώτης, 
Γεωργοπούλου-Σαλτάρη Έφη, 
Γιαννοπούλου Διονυσία, 
Μπαλαούρας Μάκης, 
Μπαξεβανάκης Δημήτρης, 
Παπαβασιλείου Νίκος,   
Σπηλιοπούλου Μάγδα.
Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας
Αυγερινοπούλου Διονυσία –Θεοδώρα, 
Βλαγκούλης Θόδωρος, 
Βλαχαντώνη Ολυμπία, 
Κοντογιάννης Γιώργος, 
Λαμπρόπουλος Χαρίλαος (Χάρης), 
Μαρίνος Ανδρέας, 
Τζαβάρας Κωνσταντίνος.
Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη
Αγιομυργιαννάκης Εμμανουήλ, 
Καραγιάννης Κώστας, 
Κατρίνης Μιχάλης,   
Κουτσούκος Γιάννης, 
Παλαιολόγου – Νικολοπούλου Μαρία, 
Σοφιανόπουλος Χαράλαμπος (Λάμπης), 
Ψαρρού Μαγδαληνή.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ. (Γιώργος Παπανδρέου)
Δελέγκος Γιάννης, Ζάγκλαρη Αγγελική, Ζαφειρόπουλος Αλέκος, Κράλλης Γιώργος, Κυριαζής Νώντας, Λυμπέρης Γιάννης, Παναγιωτόπουλος Γιώργος.
Το ψηφοδέλτιο για «Το Ποτάμι»
Νίκος Κανελλόπουλος, 
Κωνσταντίνος Μάλλιαρης, 
Βασίλης Μανδαράκης, 
Ευγενία Παναγοπούλου, 
Γιώργος Παπανικολόπουλος, 
Αλέξανδρος Σταγκουράκης, 
Γεωργία Φρεζάδου.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ
Αθανασόπουλος Τρύφων, 
Βαγγελάτου Άβα καθηγήτρια, 
Γιάνναρος Χρήστος, 
Γιαννόπουλος Χρήστος, 
Κολόσακας Άγγελος, 
Παναγιωτάρα Νατάσα, 
Τσάση Ζωή.
Το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ
Χρήστος Γαλανόπουλος, 
Ευφροσύνη Γεωργίου, 
Σπυρίδωνας Λαμπρινός, 
Δημήτρης Οικονομίδης, 
Αντωνία Χαρίτου.
Το ψηφοδέλτιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων
Γκογκάκης Κωνσταντίνος, 
Κανδύλη – Ρόρη Χαραλαμπία, 
Καπνίσης Απόστολος, 
Καραγκούνης Αθανάσιος,
 Κατσαμπέρης Νικόλαος, 
Κωνσταντόπουλος Ιωάννης,  
 Σπηλιοπούλου Βασιλική
Το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής
Κρέσπης Νικόλαος, 
Κωνσταντίνου Νικόλαος, 
Λάβδα Διονυσία, 
Μπαλτά Αντωνία,    
Νικήτας Κωνσταντίνος, 
Σωτηρόπουλος Μενέλαος, 
Χρυσοβιτσάνου Ξανθή.
Το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Γιαννόπουλος Βασίλης, 
Κωστόπουλος Νίκος, 
Μπαλαβάνης Δημήτρης, 
Νικολοπούλου Αφροδίτη, 
Πέππας Δημήτρης, 
Τσούρα Θεώνη.
Το ψηφοδέλτιο της ΤΕΛΕΙΑ (Απ. Γκλέτσος)
Γκούμας Παντελεήμων, 
Δημακόπουλος Νίκος, 
Καλίκας Ιωάννης, 
Καρόγιαννης Κωνσταντίνος, 
Περσιμιτζής Φώτιος.
Το ψηφοδέλτιο του ΛΑΟΣ
Βάλαρης Χρήστος, 
Κατσιγιάννη Κονδυλία, 
Παναγόπουλος Χρίστος, 
Παρμάκη Αντωνία, 
Σαμαρά Μαρία  
Το ψηφοδέλτιο της Ένωσης Κεντρώων
Αλεξόπουλος Παρασκευάς, 
Λαγός Θεόδωρος, 
Λέντερη Σπυριδούλα, 
Παλταόγλου Χαράλαμπος, 
Παναγόπουλος Βασίλειος  
Το ψηφοδέλτιο της Ε.Δ.Ε.Μ
Θεοδωρακόπουλος Παναγιώτης, 
Τριανταφυλλόπουλος Σπύρος  
Το ψηφοδέλτιο της Οργάνωσης Κομουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας
Αναστασία Κουρίλα
Το ψηφοδέλτιο του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος ΕΕΚ – Τροτσκιστές
Μπότσας Βασίλειος
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ (μ-λ) Μ-ΛΚΚΕ
Πετρούλια Σοφία
Πηγή: eproini.gr

ΙΡΑΝ: ΜΑΘΗΤΕΣ ΞΥΡΙΣΑΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΗ ΔΑΣΚΑΛΟ

Σε μια ξεχωριστή όσο και συγκινητική κίνηση προχώρησαν μαθητές ενός ιρανικού δημοτικού σχολείου, καθώς ξύρισαν τα κεφάλια τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν καρκινοπαθή δάσκαλό τους.
Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Irna, οι μαθητές του σχολείου Αγιατολάχ Μασουμί στην πόλη Χαμεντάν, που βρίσκεται περίπου 300 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης, ξύρισαν τα κεφάλια τους σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον γυμναστή τους, Μοχαμάντ Ρεζά Γαντερί, πρώην πρωταθλητή του Ιράν στην ποδηλασία.
Στη διάρκεια μιας τελετής στο δημοτικό σχολείο, ο Μαζίρ Χεζριγιάν, ένας από τους φίλους του δασκάλου, υπογράμμισε ότι ο Γαντερί λατρεύει τη δουλειά του και τους μαθητές του.
Ο 36χρονος γυμναστής δήλωσε στη διάρκεια της ίδιας τελετής «πολύ ευτυχισμένος από την αγάπη και την τρυφερότητα των παιδιών». «Αισθάνομαι ότι ο θεός μού έδωσε μια νέα ζωή», πρόσθεσε.
Αυτού του είδους η κίνηση αλληλεγγύης δεν είναι σπάνια στο Ιράν, όπου τα τελευταία χρόνια αυξάνονται τα κρούσματα καρκίνου.
Τον Ιανουάριο του 2014 ο διευθυντής ενός σχολείου στο ιρανικό Κουρδιστάν ξύρισε το κεφάλι του σε ένδειξη αλληλεγγύης προς έναν μαθητή που έχασε τα μαλλιά του έπειτα από θεραπεία για τον καρκίνο. Τον μιμήθηκαν 20 ακόμη μαθητές.
Τον Μάιο του 2014, ο Μοχαμάντ Εσμαΐλ Ακμπαρί, διευθυντής του κέντρου ερευνών για τον καρκίνο του πανεπιστημίου Σαχίντ Μπεχεστί στην Τεχεράνη, είχε αναφέρει ότι κάθε χρόνο στο Ιράν καταγράφονται 90.000 νέα κρούσματα καρκίνου. Οι ειδικοί αποδίδουν την αύξηση αυτή στο μεγάλο ποσοστό των καπνιστών μεταξύ του πληθυσμού και στα υψηλά επίπεδα μόλυνσης σε κάποιες περιοχές.


Read more: http://www.newsbomb.gr/kosmos/news/story/544062/iran-mathites-xyrisan-ta-kefalia-toys-gia-na-symparastathoyn-ston-karkinopathi-daskalo#ixzz3OofZhwcA