Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Να πώς δημιουργούνται οι "Αγιοι Παντελεήμονες"

κυβέρνηση έχει ουσιαστικά ανοίξει τα σύνορά μας στον Έβρο, με αποτέλεσμα να περνούν καραβάνια λαθρομεταναστών. Το πιο εντυπωσιακό μάλιστα, είναι ότι οι μετανάστες που διασχίζουν πλέον τις λιγότερο επικίνδυνες περιοχές του ποταμού Έβρου, για να μπουν από την Τουρκία στην Ελλάδα, όχι μόνον δεν κρύβονται από τους αστυνομικούς, όπως έκαναν παλαιότερα, αλλά αντίθετα τους ψάχνουν για να παραδοθούν σε αυτούς. Και το πιο συγκλονιστικό: Αφού παραμείνουν σε κέντρα στο Νομό Έβρου το πολύ για τρεις ημέρες, το ελληνικό κράτος τους στέλνει με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα!Τα χερσαία σύνορά μας με την Τουρκία είναι πια σουρωτήρι, με τη σύμφωνη γνώμη και της ελληνικής κυβέρνησης.




Από τη στιγμή λοιπόν, που έγινε γνωστό στα κάθε λογής λαθρεμπορικά κυκλώματα ότι τα ελληνικά σύνορα άνοιξαν, ολοένα περισσότεροι μετανάστες μπαίνουν ανεμπόδιστα από εκεί. Και βέβαια, ουδείς απελαύνεται. Αποτέλεσμα είναι να πλημμυρίζει η Αθήνα με τους εξαθλιωμένους του Τρίτου Κόσμου που αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Όλοι αυτοί μεταφέρονται κυρίως στην πρωτεύουσα και δευτερευόντως στη Θεσσαλονίκη, έναντι τ 60 ευρώ ή 80 δολαρίων, όπως αναγράφεται άλλωστε, σε επιγραφές που έχουν αναρτηθεί στον κυριότερο αστυνομικό σταθμό του Έβρου, ο οποίος δέχεται και τον μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών, σε αυτόν έξω από την Ορεστιάδα.



Οι διαδικασίες του “λαθρομεταναστευτικού τουρισμού” στη χώρα μας, είναι απλούστατες. Καθημερινώς, σύμφωνα με τις “συλλήψεις” που γίνονται, υπολογίζεται ότι περνούν από τον Έβρο περί τα 300 με 500 άτομα. Κάτι τέτοιο πλέον, γίνεται από ασφαλείς περιοχές, στα βόρεια όρια του Νομού με την Τουρκία, όπου υπάρχει ξηρά, μήκους 13 χιλιομέτρων. Έτσι, δεν χρειάζεται οι λαθρομετανάστες να διασχίσουν τον ποταμό με κίνδυνο ακόμα και τη ζωή τους. Στη συνέχεια, οι Έλληνες συνοριοφύλακες έχουν εντολές, αντί να τους “επαναπροωθούν” ή να εμποδίζουν το πέρασμά τους στη χώρα μας, εάν τους αντιληφθούν στην ουδέτερη ζώνη (ανάμεσα στα ελληνικά και τα τουρκικά σύνορα), τους παραλαμβάνουν και τους βάζουν στους έξι σταθμούς συγκέντρωσης που υπάρχουν στο Νομό.



Να σημειωθεί ότι πολλές φορές, οι ίδιοι οι μετανάστες που έχουν μπει παράνομα, αναζητούν τους αστυνομικούς ή τις στρατιωτικές περιπόλους για να παραδοθούν. Κι αυτό, διότι γνωρίζουν ότι δεν θα υποστούν καμμία συνέπεια και πολύ περισσότερο δεν θα επαναπροωθηθούν. Οι αστυνομικοί κατόπιν, τους καταγράφουν, κρατούν όλα τα στοιχεία τους (τα περισσότερα βέβαια είναι ψευδή), και αφού τους βάλουν να υπογράψουν ένα κείμενο ότι εντός ενός μηνός πρέπει να βγουν εκτός Ελλάδος,



τους στέλνουν με το ΚΤΕΛ στην Αθήνα.







Εννοείται, ότι ουδείς από αυτούς φεύγει από την Ελλάδα. Αυτές είναι όμως, οι εντολές που έχουν λάβει οι τοπικές αρχές από τα αρμόδια υπουργεία. Ουσιαστικά δηλαδή, η συνθηματολογία της κυβέρνησης για καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης, δεν αποτελεί παρά ένα ψεύδος. Στο όνομα δήθεν του ανθρωπισμού, η Ελλάδα έχει ανοίξει -πρακτικά καταργήσει- τα σύνορά της. Έτσι, εξηγείται και η μετακίνηση του κύματος των λαθρομεταναστών, από τα νησιά προς τον Έβρο. Συνολικά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου αντινομάρχη Έβρου, κ.Γιάννη Παπαϊωάννου, από την αρχή του έτους έως σήμερα με αυτό τον τρόπο, έχουν περάσει στη χώρα μας 29.370 άτομα. Σχεδόν άπαντες κατέληξαν στην Αθήνα, όπου, ως γνωστόν, η περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα τείνει να μετατραπεί σε μεταναστευτικό γκέτο. Είναι προφανές ότι με τους ρυθμούς αυτούς, σε σύντομο χρονικό διάστημα η κατάσταση στην πρωτεύουσα της χώρας θα καταστεί πραγματική ωρολογιακή βόμβα. Κι’ όμως, η κυβέρνηση πέραν ορισμένων φραστικών διακηρύξεων, στην πράξη ευνοεί αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο.



Στο Νομό Έβρου όλοι δηλώνουν ότι εδώ και καιρό οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες γνωρίζουν το πρόβλημα , αλλά ουδέν μέτρο λαμβάνεται. Στο μεταξύ, παρ’ότι οι μετανάστες δεν παραμένουν στο Νομό, αλλά φεύγουν για την Αθήνα, ακόμα και μεταξύ των κατοικων του Έβρου, αρχίζουν πλέον να εμφανίζονται ισχυρές τάσεις κατά των μεταναστών. Τοπικοί παράγοντες μάλιστα, υπολογίζουν ότι μέσα στους επόμενους μήνες “θα κατεβούν στην Αθήνα, άλλες 40.000-50.000 μετανάστες”, ενώ αρμόδια στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στο Νομό σηκώνουν τα χέρια ψηλά και περιορίζονται να πουν ότι “αν και δεν είναι στις αρμοδιότητες του στρατού η δίωξη λαθρομεταναστών, εάν μας διατάξουν, θα αυξήσουμε τα μέτρα”. Οι τελευταίοι πάντως, ευθαρσώς λέγουν ότι οι “τουρκικές αρχές κάνουν τα στραβά μάτια και αφήνουν να περνούν ανεξέλεγκτα λαθρομετανάστες από το έδαφός τους”, ενώ μειδιούν με νόημα όταν ακούν τις δηλώσεις Ερντογάν ότι Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να λύσουν από κοινού το μείζον αυτό πρόβλημα.



Η εικόνα σήμερα στο Νομό, είναι απογοητευτική. Στους δρόμους κοντά στα βόρεια σύνορα με την Τουρκία, στην περιοχή της Ορεστιάδος, καθημερινώς οι πολίτες συναντούν φάλαγγες μεταναστών να προχωρούν ανοικτά στους κεντρικούς δρόμους για να “παραδοθούν” στην αστυνομία. Στον αστυνομικό σταθμό υποδοχής, έξω από την Ορεστιάδα, εκτυλίσσονται εικόνες απίστευτης ντροπής τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την ΕΕ γενικότερα.



Ημερησίως, τουλάχιστον 500 άτομα στοιβάζονται στο πρώην εργοστάσιο που έχει μετατραπεί από το 2007 σε χώρο υποδοχής μεταναστών. Και τότε, εξηγούν στελέχη της ΕΛΑΣ, “καθημερινώς φιλοξενούσαμε γύρω στα 400-500 άτομα. Έπρεπε να μείνουν εδώ όμως, περί τους τρείς μήνες. Τώρα, δεν τους κρατάμε πάνω από τρείς ημέρες. Αυτό και μόνο σημαίνει ότι ο αριθμός των μεταναστών που κατεβαίνει στην Αθήνα έχει δεκαπλασιαστεί”. Σε όλα αυτά πρέπει να προστεθεί, όπως τονίζει ο κ.Νίκος Νικολαΐδης, νομαρχιακός σύμβουλος Έβρου και υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον συνδυασμό του υποψηφίου περιφερειάρχη, κ.Γιώργου Παυλίδη, ότι η απόλυτη πλειοψηφία των μεταναστών φεύγει χωρίς να έχει εξεταστεί για ασθένειες από τις ελληνικές υγειονομικές αρχές.



Κάτι που σίγουρα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία σε όλη τη χώρα και πολύ περισσότερο στην Αθήνα. Την ίδια επισήμανση κάνει τόσο ο κ.Ζαμπουνίδης, όσο και ο κ.Παπαΐωάννου. Ο τελευταίος λέγει: “Οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να εξεταστούν από το νοσοκομείο Διδυμοτείχου. Αλλά δεν γίνεται. Το νοσοκομείο έχει να ασχοληθεί με έναν τοπικό πληθυσμό της τάξης των 60.000, και, παρ’όλα αυτά το προσωπικό του, όσους μπορεί, εξετάζει. Οι περισσότεροι όμως, φεύγουν χωρίς να ξέρει κανείς εάν έχουν κάτι ή όχι”. Ο κ.Γιώργος Παυλίδης, απο την πλευρά του, καταγγέλλει με δριμύτητα το φαινόμενο, μιλάει για “ξέφραγο αμπέλι”, θεωρεί ότι αποτελεί ωρολογιακή βόμβα για τη χώρα το πρόβλημα και τονίζει ότι “αν οι αρμόδιοι δεν μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους, και να προστατεύσουν τα σύνορα της χώρας, να παραιτηθούν”. Επίσης, ο απερχόμενος Νομάρχης Εβρου, κ.Νικόλαος Ζαμπουνίδης, κάνει ανοικτά λόγο για “λαθρομεταναστευτικό τουρισμό, που είναι ο μοναδικός τομέας, στον οποίο πάει καλά ο Έβρος”.



Σύμφωνα με πληροφορίες, η θεαματικά αυξημένη ροή στον Έβρο άρχισε να παρατηρείται μετά την κατάργηση του μέτρου αποτροπής της εισόδου μεταναστών από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας, κατόπιν εντολών από την κυβέρνηση. Η τελευταία μάλιστα, φέρεται να υπέκυψε στις απαιτήσεις ευρωπαϊκών και άλλων διεθνών φορεών, με πρόφαση την ανθρωπιστική τραγωδία που αναμφισβήτητα υφίστανται οι λαθρομετανάστες.



Έτσι, ιδιαίτερα από φέτος την Ανοιξη, το κύμα λαθρομετανάστευσης μέσω Έβρου είναι πρωτοφανές. Κι όμως, στην περιοχή, επανειλημμένως έχει σπεύσει κλιμάκιο της FRONTEX, δίχως όμως να έχει γίνει κάποια πρόοδος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το 80% των μεταναστών προέρχεται από το Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι υπόλοιποι είναι Παλαιστίνιοι, Σομαλοί., Ιρανοί και Γεωργιανού. “Τα σύνορα του Έβρου όμως -τονίζει ο κ.Νικολαΐδης- είναι σύνορα της ΕΕ. Δεν είναι δυνατόν λοιπόν, να αδιαφορούν οι Βρυξέλλες και για την τραγωδία αυτών των ανθρώπων και για το ότι μπαίνει πλέον σε ευρωπαϊκό έδαφος ανεξέλεγκτος αριθμός μεταναστών. Εάν, όπως όλα δείχνουν, οι περισσότεροι από αυτούς μείνουν στην Ελλάδα, οδηγούμαστε σταδιακά σε αλλοίωση του πληθυσμού. Κάποιοι από αυτούς επίσης, αν και δεν το’χουν κάνει μέχρι τώρα, θα μείνουν στον Έβρο. Γεγονός που θα επιβαρύνει τα ήδη τεράστια προβλήματα του Νομού”. Στο μεταξύ, η οικονομική αιμορραγία της Ελλάδας είναι μεγάλη. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνον για να συντηρήσει η Νομαρχία Εβρου το κέντρο υποδοχής της Ορεστιάδας πρέπει να πληρώνει ετησίως περί τα 2 εκ.ευρώ. Ωστόσο, τα χρήματα, πολλά εκ των οποίων είναι κοινοτικά, κάθε άλλο παρά εγκαίρως δίδονται από τα αρμόδια υπουργεία. “Χρωστάμε σε όλους τους προμηθευτές”, εξηγεί ο κ.Γ.Παπαΐωάννου. “Τώρα μόλις, μετά από 3-4 μήνες, μας έστειλαν 262.000 ευρώ”.



Ρεπορτάζ: Θανάσης Αργυράκης



Αναδημοσίευση του Antinews από τον “Τύπο της Κυριακής”

Υπόθεση κατασκοπείας - με αναφορές και στην Ελλάδα - συγκλονίζει την Τουρκία

Πολεμικά σχέδια για ενδεχόμενο ελληνοτουρκικού πολέμου φέρεται να βρίσκονται μεταξύ σχεδίων που εκλάπησαν από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, στο πλαίσιο υπόθεσης κατασκοπείας.




Οι σχετικές αναφορές του τουρκικού Τύπου κάνουν λόγο για «Ελληνίδα κατάσκοπο», η οποία καταζητείται. Εκτός από το Πολεμικό Ναυτικό το κύκλωμα φέρεται να είχε στοχοποιήσει ένα ινστιτούτο ερευνών και αμυντικές βιομηχανίες.



Στο πλαίσιο των ερευνών έχουν συλληφθεί επτά άτομα, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εν ενεργεία στρατιωτικοί και ο ένας διαθέτει το βαθμό συνταγματάρχη. Οι συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατηγορία της στρατιωτικής κατασκοπείας και της εκβίασης.



Μέχρι στιγμής έχουν ανακριθεί συνολικά 12 άτομα, ενώ την υπόθεση έχει αναλάβει ο ίδιος εισαγγελέας που επιφορτίστηκε με τις έρευνες για το δίκτυο Εργκένεκον, Φικρέτ Σετσέν.



Δύο εκ των υπόπτων εργάζονται στην TUBITAK, το ερευνητικό Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας της Τουρκίας.



Το κύκλωμα λειτουργούσε με εκδιδόμενες γυναίκες που προσέγγιζαν στρατιωτικούς εκβιάζοντάς τους για την απόσπαση πληροφοριών. Σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Star, έγγραφα διέρρευσαν από τη ναυτική βάση του Ακσάζ, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και από τη διοίκηση της Σχολής Ναυτικού Πολέμου. Μεταξύ αυτών είναι σχέδια για ασκήσεις και επιχειρήσεις, θέσεις φυλακίων μονάδων, σημεία όπου υπάρχουν κάμερες σε στρατόπεδα και σχέδια προσομοίωσης πολέμου -μεταξύ αυτών και ο πόλεμος με την Ελλάδα.



Η ίδια εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τουρκική αστυνομία αναζητά τα ίχνη «Ελληνίδας κατασκόπου», η οποία υποτίθεται πως μετέφερε τα εν λόγω στοιχεία στην Ελλάδα (τα συγκεκριμένα στοιχεία εκλάπησαν από τη ναυτική βάση στη Μαρμαρίδα και το Γενικό Επιτελείο Πολεμικού Ναυτικού).





Η όλη υπόθεση ήλθε στο φως από τον δημοσιογράφο Αλί Μπιράντ στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Kanal D το βράδυ της Πέμπτης.



Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη εδώ και μερικές μέρες. Στις έρευνες που έγιναν σε διάφορα σημεία σε εννέα πόλεις της Τουρκίας βρέθηκε υλικό, το οποίο περιλαμβάνει και διάφορα βίντεο, η εγγραφή των οποίων έγινε με κρυφές κάμερες.



Μεταξύ των αμυντικών βιομηχανιών που στοχοποιήθηκαν βρίσκονται η ASELSAN (στρατιωτικά ηλεκτρονικά συστήματα) και η HAVELSAN (ηλεκτρονικά μαχητικών αεροσκαφών).



Πηγή: εφημερίδα "Τα Νέα"



http://www.enkripto.com/2010/10/blog-post_29.html

Αποκομμένο ακτοπλοϊκά το Καστελλόριζο

Απίστευτο κι όμως αληθινό... Ουσιαστικά αποκομμένο από θαλάσσης είναι το Καστελλόριζο από τις 16 Οκτωβρίου, καθώς η ναυτιλιακή εταιρεία Σύμης αναγκάστηκε να αποσύρει από την επιδοτούμενη γραμμή το ΕΓ/ΟΓ "Πρωτεύς" που εξυπηρετούσε το νησί. Η σύμβαση του 2007 μεταξύ της εταιρείας και του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας (τότε δεν είχε καταργηθεί ακόμα για να ξανασυσταθεί ένα χρόνο αργότερα ως "Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας"...) έληξε, και για την ανανέωσή της το υπουργείο απαίτησε από την εταιρεία να καταθέσει εγγυητική επιστολή ύψους 1.500.000 Ευρώ..




Το έγγραφο του υπουργείου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας προς τη ναυτιλιακή εταιρεία



Καθώς η εταιρεία αδυνατεί να καταθέσει τόσο "βαριά" εγγυητική επιστολή, το υπουργείο δεν της πληρώνει τα δεδουλευμένα μισθώματα από 1ης Σεπτεμβρίου ως 15 Οκτωβρίου, ύψους περίπου 375.000 Ευρώ. Έτσι η εταιρεία διακόπτει τα δρομολόγια και το Καστελλόριζο μένει με ένα εβδομαδιαίο δρομολόγιο ("Διαγόρας"), και τα δρομολόγια των μικρών Ντορνιέ, που το χειμώνα συχνά ματαιώνονται λόγω καιρού...



Η πιο ρεαλιστική δυνατότητα των κατοίκων για να ταξιδέψουν στη Ρόδο όλη την υπόλοιπη εβδομάδα είναι να περάσουν απέναντι, να πάνε στην Φετιγέ και από κει να πάρουν πλοίο για την πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων...



Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν µπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού µέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη (Αντίφελλο, τουρκικά Κας) κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν προκειµένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει. Ακόμα και για βασικά είδη, οι κάτοικοι είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στο Κας.



Μετά από όλα αυτά, τίθενται ορισμένα ερωτήματα:



1. Όποιοι πήραν αυτή την απόφαση, έχουν την παραμικρή ιδέα τι θα πει να είσαι ακρίτας νησιώτης; Έχουν ποτέ ταξιδέψει με το καραβάκι της γραμμής για Καστελλόριζο; Ο γράφων έχει ταξιδέψει - είναι μακριά και το νιώθεις.



2. Το Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων, Αλιείας και λοιπά μεγαλόσχημα, θεωρεί εύλογο να ζητάει από μια μικρή ναυτιλιακή εταιρεία της Σύμης εγγυητική επιστολή 1.500.000 Ευρώ για ένα δρομολόγιο που αποφέρει 200.000 Ευρώ το μήνα; Μήπως είχε κάποια άλλη σκοπιμότητα ο όλος χειρισμός;



3. Εν πάση περιπτώσει, εφ' όσον το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων κλπ. κλπ. είχε επιλέξει να διακόψει τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρεία, γιατί δεν έψαξε εγκαίρως να βρει κάποια άλλη λύση για να καλύψει την ακτοπλοϊκή συγκοινωνία του Καστελλόριζου; Ήταν πολύ απασχολημένο να αλλάζει όνομα;



4. Οι μεταφορές για τις ανάγκες της ΔΑΝ Καστελλορίζου πώς καλύπτονται;



5. Όχι ότι ένα νησί πρέπει να τυγχάνει ειδικής φροντίδας σε σχέση με άλλα, αλλά η στρατηγική σημασία του Καστελλόριζου για τη διαμόρφωση της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ σε σχέση με την τουρκική, δεν θα έπρεπε να παίζει κάποιο ρόλο στις σκέψεις της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας;



6. Ειδικότερα, δεν θα έπρεπε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μη νιώθουν οι Καστελλοριζιοί "αφημένοι" στον τουρκικό εναγκαλισμό; Δεν θα έπρεπε να εμποδιστεί η εξάρτηση του καστελλορίζου από την Τουρκία; Και, αντί να ψάχνει η ΕΥΠ τι επαφές έχει ο κάθε κάτοικος "απέναντι", δε θα ήταν προτιμότερο να μην τους αναγκάζει το ελληνικό κράτος να τρέχουν απέναντι ακόμα και για ζαρζαβατικά;



7. Ο κύριος πρωθυπουργός που διάλεξε το Καστελλόριζο ως ντεκόρ για να μας ανακοινώσει την υπαγωγή της χώρας στο Μνημόνιο, μπήκε καν στον κόπο να ρωτήσει τους κατοίκους πόση απομόνωση νιώθει κανείς στο Καστελλόριζο μετά από λίγες μέρες;

8. Έχει χαθεί πια κάθε αίσθηση εθνικού συμφέροντος σε όσους μας κυβερνούν ή είναι τέτοια η βλακεία και η ανικανότητά τους;



Κι επειδή κάποτε πρέπει όλοι να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους:



Για αυτή την αχαρακτήριστη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι σε ακρίτες νησιώτες, υπάρχουν αρμόδιοι. Υπάρχει υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων, Αλιείας και λέγεται Ιωάννης Διαμαντίδης. Υπάρχει αρμόδια υφυπουργός και λέγεται Ελπίδα Τσουρή. Να διορθώσουν την κατάσταση αμέσως, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Όχι σε ένα μήνα. Αμέσως. Αλλιώς να παραιτηθούν..

http://www.enkripto.com/2010/10/blog-post_4244.html

Η σιωπή είναι ΣΥΝΕΝΟΧΗ !

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η κυβέρνηση σιωπά , μπροστά στο διογκούμενο κύμα αντιρρησιών συνείδησης, θρησκευτικής ή πολιτικής, αλλά η σιωπή της και η άρνησή της να σεβαστεί τις θρησκευτικές διαφωνίες τμήματος Ελλήνων Ορθοδόξου Χριστιανικού δόγματος, προκαλεί σεισμικές αντιδράσεις,αφού διαπιστώνεται διαφορετική αντιμετώπιση των Ελλήνων Ορθοδόξων αντιρρησιών συνείδησης από τους μάρτυρες του Ιεχωβά, στους οποίους το Κράτος αναγνωρίσει θέμα “αντίρρησης συνείδησης” !

Εκατοντάδες χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σε όλη την Ελλάδα, άσχετα με τη στάση απέναντι στη κάρτα του Πολίτη, είναι εξοργισμένοι με την απόταξη από την Αστυνομία οικογενειαρχών με παιδιά, τη στιγμή που το ίδιο το κράτος καλύπτει διεφθαρμένους ( οικονομικά σκάνδαλα, ρουσφέτια κλπ ) κρατικούς λειτουργούς. Τους έντιμους αστυνομικούς, όμως, που έχουν πρόβλημα θρησκευτικής συνείδησης σπεύδει να τους πετάξει στο δρόμο μαζί με τα παιδιά τους, λες και είναι οι μεγαλύτεροι “εγκληματίες” και “κακοποιοί ” ! Η λέξη “ντροπή”¨ μόλις που απεικονίζει τα αισθήματα ντροπής για την κατάντια του Ελληνικού κράτους, την παραμονή του ΟΧΙ. Ντρεπόμαστε για τη στάση της Ελληνικής Πολιτείας και απαιτούμε αναγνώριση των Ορθοδόξων Χριστιανών αντιρρησιών συνείδησης.

Περιμένουμε την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού και του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη. Ζητούμε να αναζητηθούν άλλοι τρόποι εξυπηρέτησης των Ελλήνων πολιτών, που για δικούς τους προσωπικούς λόγους αρνούνται την κάρτα του Πολίτη. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των αποτάξεων από την Αστυνομία, τα Σώματα Ασφαλείας και το Δημόσιο όσων αρνηθούν να παραλάβουν την ηλεκτρονική ταυτότητα, προάγγελο ηλεκτρονικού φακελλώματος. Αν το θέμα δεν έχει διευκρινιστεί μέχρι τις εκλογές, τονίζουμε ότι η σιωπή της Πολιτείας ΘΑ ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΨΗΦΟ ΔΕΚΑΔΩΝ, ΑΝ ΟΧΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ, ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ.

Άμεση και αναγκαία θεωρούμε την επέμβαση της Εκκλησίας της Ελλάδας, ανεξάρτητα από την έκβαση της έρευνας σχετικά με την Κάρτα του Πολίτη.Έστω και ένα μέλος της Εκκλησίας μας να διώκεται για λόγους θρησκευτικών πεποιθήσεων, πρέπει να τύχει άμεσης ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ από τους Πνευματικούς μας Πατέρες, Επισκόπους και ιερείς.

Τι θα γίνει αύριο ή μεθαύριο, αν χιλιάδες Ορθόδοξοι Χριστιανοί, φοβούμενοι την προσωρινή απόταξή τους από το Δημόσιο ή τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, αρχίσουν και αποσύρουν τις αποταμιεύσεις τους από τις τράπεζες και τα ομόλογα κάθε είδους, για να μπορούν να ζήσουν μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές τους στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια ; Πόσα εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση θα χρειαστεί να καταβάλλει το ελληνικό δημόσιο στους αποταχθέντες, όταν θα δικαιωθούν από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ηλεκτρονικές ταυτότητες με απόρρητα προσωπικά δεδομένα ;

Πριν μια βδομάδα γράφαμε, θεωρώντας ότι είναι απίστευτο αυτό το γεγονός, το οποίο, όμως, ήταν υπαρκτό :

Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι το Ελληνικό κράτος αρνείται να σεβαστεί τις αντιρρήσεις θρησκευτικής συνείδησης ακόμα και ενός πολίτη και τον ρίχνει στον Καιάδα.

Σας ενημερώνουμε ότι εκατομμύρια Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που υποχρεώθηκαν να διαγράψουν το θρήσκευμά τους από τις αστυνομικές ταυτότητες για λόγους … προσωπικών δεδομένων, περιμένουν να δουν τι έχει συμβεί με την υπόθεση αυτή που βγήκε στη δημοσιότητα. Η Κάρτα του Πολίτη ( και κάθε άλλη ηλεκτρονική κάρτα , πλην της αστυνομικής ταυτότητας ) παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών. Επιπλέον, θίγει τη θρησκευτική συνείδηση πολλών πολιτών Ορθοδόξου Χριστιανικού δόγματος.

Από τη στιγμή που το Ελληνικό κράτος αναγνωρίζει δικαίωμα αντίρρησης θρησκευτικής συνείδησης στα μέλη της αμερικάνικης θρησκευτικής εκδοτικής εταιρίας “Σκοπιά” που αυτοαποκαλούνται “μάρτυρες Ιεχωβά” , με απαλλαγή από το μάθημα των θρησκευτικών και από την στρατιωτική θητεία, θα πρέπει να εξηγήσετε στους ΕΚΠΛΗΚΤΟΥΣ ψηφοφόρους όλων των κομμάτων και στους δικούς σας ψηφοφόρους στην Αθήνα και στο Ρέθυμνο , γιατί το Ελληνικό κράτος εφαρμόζει δύο μέτρα και δύο σταθμά σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών, οι οποίοι ΝΟΙΩΘΟΥΝ ότι βρίσκονται σε ΔΙΩΓΜΟ ( αν αληθεύει μια τέτοια φρικτή, απάνθρωπη, πρωτοφανής, αντιδημοκρατική είδηση … )

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι η υπόθεση αυτή έχει ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕΙ εκατομμύρια Ορθοδόξων Χριστιανών ( άσχετα με το αν συμφωνούν ή διαφωνούν με την Κάρτα του Πολίτη ) και αδυνατούν να πιστέψουν ότι το Ελληνικό Κράτος πετάει στο δρόμο έναν οικογενειάρχη, πατέρα δύο παιδιών, για λόγους ΑΝΤΙΡΡΗΣΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ, όταν υπάρχει ΑΣΥΛΙΑ για άλλους ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ κρατικούς λειτουργούς…

Αυτή η στάση του Υπουργείου “Προστασίας του Πολίτη” απέναντι στο ζήτημα αυτό θα ΠΑΙΞΕΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόροι της σημερινής Κυβέρνησης.

Αν αληθεύει η είδηση αυτή ( εμείς αδυνατούμε να το πιστέψουμε ,γιατί χιλιάδες ,δεκάδες χιλιάδες πολίτες, άλλοι για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, άλλοι – κυρίως αριστερής ιδεολογίας- για λόγους προσωπικών δεδομένων και ηλεκτρονικού φακελλώματος είναι έτοιμοι να αρνηθούν την παραλαβή αυτής της κάρτας ), τότε σας δηλώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να προσφύγουμε ΜΑΖΙΚΑ στα διεθνή δικαστήρια για να προστατεύσουμε τον συμπολίτη μας αστυνομικό που αρνήθηκε,για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, να παραλάβει αυτή τη Κάρτα,αλλά όλους όσους αρνηθούμε να παραλάβουμε μία κάρτα, της οποίας το κόστος έκδοσης είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ σε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Αν αληθεύει αυτή η είδηση, θα πρέπει άμεσα να συγκληθεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος και της Κρήτης και να ζητήσουν άμεση ανάκληση αυτής της απόφασης και να υψώσουν ασπίδα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ για τα μέλη της Ορθόδοξης Ελλαδικής Εκκλησίας .

Αν αληθεύει η είδηση, θα πρέπει άμεσα να πάρει θέση και η συνδικαλιστική ηγεσία των Σωμάτων Ασφαλείας και οι κατά τόπους σύλλογοι Αστυνομικών.







ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_4618.html#ixzz13nMpMJEq

ΣΕΝΑΡΙΑ

Έρχεται σύνθετη ονομασία των Σκοπίων -Μακεδονία του Βαρδάρη -και θα περάσει μαζί με όλα τα άλλα δεινά που "έλουσε" μέχρι τώρα το ΠΑΣΟΚ τους Έλληνες χωρίς να ανοίξει μύτη.





Εάν λοιπόν η ονομασία των Σκοπίων πρέπει να περιέχει τη λέξη Μακεδονία τότε -και μόνον τότε- η μόνη αποδεκτή ονομασία θα έπρεπε να είναι το "NOVAMACEDONIA" σε μία λέξη και για όλες τις χρήσεις.





Οι λόγοι είναι πολλοί:





1. οποιαδήποτε άλλη σύνθετη ονομασία που θα περιέχει τη λέξη Μακεδονια θα γράφεται αναγκαστικά σε μετάφραση, κάθε φορά για την κάθε χώρα-γλώσσα και τελικά θα παραμείνει σκέτο το Μακεδονία για λόγους πρακτικούς.





2. το "NOVAMACEDONIA" δεν χρειάζεται μετάφραση σε καμιά άλλη γλώσσα καθώς θα είναι κατανοητή από όλους.





3.δεν θα μπορούν να την καπηλευθούν και να χρησιμοποιούν μόνο τη λέξη Μακεδονία αφού θα είναι μία μόνο λέξη και ο κόσμος εύκολα θα την συνηθίσει.





4. προφέρεται εύκολα από όλους.





5. με το όρο NOVA σηματοδοτείται κάποιο καινούριο κράτος σε αντιδιαστολή με την Μακεδονία της Ελλάδας.





6. Αυτή ήταν και η αρχική πρόταση του Πινέιρο που κακώς δεν την δέχθηκε ο Κων. Μητσοτάκης τότε υπό την πίεση της τρομακτικής προπαγάνδας που εξαπέλυσε εναντίον του το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου με τα παπαγαλάκια του (Στάη, Χαρδαβέλας, Τριανταφυλλόπουλος και λοιποί)





Τουλάχιστον ας επανορθώσει ο γιος του Ανδρέα για την περιπέτεια που μας οδήγησε ο πατέρας του. Ο ΓΑΠ έχει δώσει τα πάντα μέχρι σήμερα στον αμερικανικό παράγοντα, από τον οποίο βέβαια εξαρτάται και η τελική έκβαση του ονόματος.





Ας απαιτήσει κάτι και αυτός απο εκείνους επιτέλους!

udemand



ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_23.html#ixzz13nMKuBI4

ΣΕΝΑΡΙΑ

Ο κ. Καραμανλής εγκατέλειψε την εξουσία μόλις έγινε δύσκολη η διαχείρισή της εξαιτίας της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης και άρχισε να δέχεται μεγάλη προσωπική πολιτική πίεση. Δεν δέχθηκε να συνεχίσει την προσπάθεια και να υποστεί μεγάλη προσωπική ταλαιπωρία. Οργάνωσε, λοιπόν, πρόωρες βουλευτικές εκλογές σε περίοδο αποσταθεροποίησης της ελληνικής οικονομίας, επικαλούμενος το αίτημα του κ. Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ για επιτάχυνση των πολιτικών εξελίξεων μέσω της διαδικασίας εκλογής νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.





Ομοιότητες τζακιών





Τα μεγάλα πολιτικά τζάκια έχουν σημαντικές πολιτικές ομοιότητες. Οι εκπρόσωποί τους θεωρούν ότι περίπου τους ανήκει η χώρα και εξυπηρετούνται με κάθε τρόπο σε βάρος του δημόσιου και του εθνικού συμφέροντος.





Ο κ. Παπανδρέου προετοίμασε με τη διακαναλική του συνέντευξη το έδαφος για να ακολουθήσει την πορεία του κ. Καραμανλή. Μόλις διαπιστώσει την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και βρεθεί σε δύσκολη πολιτική θέση, θα μεθοδεύσει την αποχώρησή του από την εξουσία. Επειδή, μάλιστα, συμμετέχει δραστήρια σε ένα διεθνές κύκλωμα πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ανταμειφθεί από αυτό με μια θέση ευθύνης διεθνούς επιπέδου και προβολής.





Ο κ. Καραμανλής μεθόδευσε την εκλογική ήττα-εξπρές του κόμματός του για να απαλλαγεί από τα βάρη της εξουσίας και τη φθορά που συνδέεται με τη διαχείριση της κρίσης……









Ο κ. Παπανδρέου θα οργανώσει, όταν το κρίνει σκόπιμο, βουλευτικές εκλογές γνωρίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει την πρώτη θέση, όχι, όμως, την αυτοδυναμία. Θα κρατήσει αποστάσεις από την κυβέρνηση συνεργασίας που θα προκύψει, στην οποία θα ανατεθεί το άχαρο έργο της διαπίστωσης της ουσιαστικής χρεοκοπίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου και της ίδιας της ελληνικής οικονομίας.





Θα φύγει, μάλιστα, από την εξουσία υποστηρίζοντας ότι έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή που είχαν προετοιμάσει ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του. Στην πραγματικότητα ο κ. Παπανδρέου έχει συμβάλει σε αυτή την καταστροφή ακολουθώντας μία «αριστερή» αντιπολιτευτική στρατηγική και απορρίπτοντας και τις ήπιες μεταρρυθμίσεις που επιχείρησε να πραγματοποιήσει η κυβέρνηση Καραμανλή. Ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει μονότονα ότι δεν τον ενδιαφέρει η καρέκλα και το πολιτικό κόστος, ο τρόπος, όμως, που πολιτεύεται οδηγεί στο ακριβώς αντίθετο συμπέρασμα. Την περίοδο 2007-2009 έκανε ό,τι μπορούσε για να ενισχύει τη δημοτικότητά του, προβάλλοντας τις πιο εξωπραγματικές θέσεις για την οικονομία και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων το πολυσυζητημένο «υπάρχουν τα λεφτά για παροχές και ενίσχυση του κράτους πρόνοιας».





Αφού πέτυχε μια μεγάλη εκλογική νίκη, απαλλάχθηκε, σε διάστημα 6-7 μηνών, από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, για να παραμείνει στην εξουσία υπό την κηδεμονία του ξένου παράγοντα. Ακριβώς επειδή ο κ. Παπανδρέου ενδιαφέρεται -σαν εκπρόσωπος πολιτικής δυναστείας- για την καρέκλα της εξουσίας, θα απομακρυνθεί από αυτή μόλις το επιβάλλουν οι συνθήκες, για να προστατεύσει την προσωπική και οικογενειακή του προοπτική.





Στα τέλη του 2011





Οι περισσότεροι αναλυτές καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η ελληνική οικονομία, με την αρνητική δυναμική που έχει δημιουργηθεί, θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών τα επόμενα 2-3 χρόνια. Ανάλογη εξέλιξη είχαμε στην Αργεντινή το 2000-2001, οπότε ήρθε η χρεοκοπία μετά από μερικά χρόνια αγωνιώδους προσπάθειας αποτροπής της.





Κατά την άποψή μας, ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του θα είναι βέβαιοι για την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν το δεύτερο εξάμηνο του 2011. Τότε θα αυξηθούν δραματικά οι πιθανότητες πραγματοποίησης του σεναρίου της επιδείνωσης της οικονομικής κρίσης, που θα φέρει και την πλήρη πολιτική απαξίωση του κ. Παπανδρέου. Το δεύτερο εξάμηνο του 2011 ο πρωθυπουργός θα πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για το πώς ακριβώς θα μεθοδεύσει την αποχώρησή του από την εξουσία με έναν τρόπο που θα τον ικανοποιεί προσωπικά και θα του εξασφαλίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, διεθνώς ή και στην Ελλάδα.









ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2010/10/blog-post_9913.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+pentapostagma+%28%CE%A0%CE%95%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A0%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%91%CE%93%CE%9C%CE%91%29#ixzz13nM3jqS5