Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

ΗΛΕΙΑ Έφυγε ο Ηλίας Φροντιστής… - Το Σάββατο η κηδεία του

Δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη που έδινε από την περασμένη Παρασκευή ο Ηλίας Φροντιστήςφεύγοντας από την ζωή χθες το βράδυ. Άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», που τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν με σοβαρά εγκαύματα στο σώμα του.
Ο  βετεράνος δημοσιογράφος και αρθργράφος, είχε συγκλονίσει την κοινωνία της Ηλείας όταν αυτοπυρπολήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, σε σημείο της εθνικής οδού Πύργου – Τριπόλεως κοντά στις Κολιρέικες παράγκες. Σε ένα ολιγόστιχο σημείωμα που είχε αφήσει δίπλα του ανέφερε ότι η άσχημη οικονομική κατάσταση που βίωνε και οι «ψεύτικες» υποσχέσεις των πολιτικών τον ώθησαν να δώσει ένα τέλος στην ζωή του. (σχετικό ρεπορτάζ)
Ο Ηλίας Φροντιστής, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη  ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία της Ηλείας  όχι μόνο για την πάντα μαχητική και αιχμηρή του πένα,  αλλά και για την ευγένεια  που τον διέκρινε σε όλη του τη ζωή.
Για αρκετά χρόνια έως και το 2011 αρθρογραφούσε στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», μέσα από τις στήλες της οποίας αναδείκνυε τα  σημαντικά θέματα του νομού και υποχρέωνε τους έχοντες την πολιτική ευθύνη να δρομολογούν λύσεις.
Ο Ηλίας Φροντιστής από την περασμένη Παρασκευή νοσηλευόταν στο «Γεώργιος Γεννηματάς», όπου  οι γιατροί πάλεψαν να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως τα πολλαπλά εγκαύματα δεν ήταν δυνατόν να επουλωθούν. Άφησε την τελευταία του πνοή λίγο μετά τις 10 την Τρίτη το βράδυ αφήνοντας πίσω του μια μεγάλη θλίψη για όσους τον γνώριζαν.
Εμείς οι νεότεροι δημοσιογράφοι και όλη η οικογένεια της εφημ «Πατρίς» θα τον έχουμε πάντα ως φωτεινό παράδειγμα. Για το ήθος, την ανιδιοτέλεια, τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του, για τις συμβουλές που μας έδινε ως δεύτερος πατέρας.
«Πατέρα»  καλό ταξίδι. Θα σε θυμόμαστε για πάντα!
Η κηδεία του θα τελεστεί το Σάββατο στις 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στον Πύργο.


http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/efyge-o-ilias-frontistis