Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Βαρουφάκης: Θέλουν να μας κάνουν να τσακωθούμε με τον Τσίπρα

Ως μια προσπάθεια διχασμού της κυβέρνησης ερμηνεύει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης τις διαρροές ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχουν διαφορές.
Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Il Messaggerο ο κ. Βαρουφάκης βλέπει «εχθρούς» πίσω από τις διαρροές και
συμπληρώνει: «Προσπαθούν να μας διχάσουν εδώ και αρκετό καιρό, αλλά θα αποτύχουν με θεαματικό τρόπο, διότι ο Αλέξης και εγώ είμαστε πολύ κοντά».
«Μπήκα σε αυτή την προσπάθεια για να τον βοηθήσω και για να βοηθήσω την χώρα. Αυτό που δεν με ενδιαφέρει καθόλου είναι η πολιτική εξουσία», αναφέρει χαρκτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την προβολή του από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο υπουργός Οικονομικών, μεταξύ άλλων τονίζει ότι «δεν αγαπά την προβολή στα ΜΜΕ», διότι -όπως λέει- «όσο σε ανεβάζουν, τόσο κινδυνεύεις να πονέσεις όταν πέσεις».
«Ο υπουργός Οικονομικών μιας χώρας με μεγάλα χρέη θεωρείται ένας αδύναμος κρίκος. Αν επιτίθενται σε εμένα, φτάνουν στον πρωθυπουργό και στο σύνολο της κυβέρνησης», συμπληρώνει.
Εξάλλου, ατυχείς χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Αlpha, κατηγορώντας τον ότι δεν κράτησε τον λόγο που είχαν δώσει μεταξύ τους να μην δημοσιοποιήσουν τα όσα συζήτησαν στην κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχαν μετά το τελευταίο Eurogroup. Είπε πάντως, ότι το τελευταίο διάστημα είχαν δυο μακρές συζητήσεις σε πολύ καλό κλίμα.
Ο υπουργός Οικονομικών διέψευσε δημοσίευμα ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών τού είπε πως μπορεί η Γερμανία να διευκολύνει την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ.
Την πλήρη πολιτική του στήριξη στον Γιάνη Βαρουφάκη θέλησε να καταδείξει την Κυριακή το μεσημέρι με μια χειρονομία του ο πρωθυπουργός μετά τη συνεργασία που είχαν στο Μαξίμου, ενώ τα πυρά κατά του κ. Βαρουφάκη από διεθνή ΜΜΕ -ειδικά γερμανικά- πυκνώνουν.
http://olympia.gr/2015/03/15/%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%86%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CF%84%CF%83%CE%B1/comment-page-1/#comment-2175779