Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Σταθάκης: Η συμφωνία για τα "κόκκινα" δάνεια θα είναι αυτή που υποσχεθήκαμε

Η διαπραγμάτευση και η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης έχει πάρει την τελική της πορεία της, ανέφερε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης προαναγγέλλοντας πως και η συμφωνία για τα «κόκκινα» δάνεια με τους Θεσμούς «θα είναι αυτή που υποσχεθήκαμε…».

Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, χαρακτηριστικά ανέφερε πως «και η συμφωνία στο θέμα των στεγαστικών «κόκκινων» δανείων θα είναι αυτή που υποσχεθήκανε για την προστασία της πρώτης κατοικίας, όπως και των δανείων των μικροεμεοπόρων και βιοτεχνών που έχουν συνδεθεί με την πρώτη κατοικία. Αυτό υποσχεθήκαμε και αυτό κάνουμε και θα το δείτε όταν έρθει η συμφωνία» και πρόσθεσε «πετύχαμε αυτό που εν πολλοίς είχαμε επιδιώξει…».
Ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης υποστήριξε πως η κυβέρνηση έχει «συντεταγμένη στρατηγική και σχέδιο πάνω στο οποίο κινείται» και είπε πως «η ανάκαμψη θα έρθει εντός του 2016 όπως το προβλέπει και η Κομισιόν».
Εμείς, τόνισε ο κ. Γιώργος Σταθάκης «έχουμε υποσχεθεί μεγάλες τομές εντός και εκτός του πλαισίου συμφωνίας. Εμείς επιλέξαμε να προχωρήσουμε σε βαθιές μεταρρυθμίσεις και στο ασφαλιστικό και το φορολογικό. Το ασφαλιστικό καθιερώνει ενιαίους κανόνες και αναλογικές εισφορές αναλόγως των απολαβών και εισφορών. Και αυτό είναι μια τομή». Επίσης, σημείωσε και για τις φορολογικές διατάξεις του νομλοσχεδίου λέγοντας πως «έχουν προοδευτικό πρόσημο προστατεύει απόλυτα τα φτωχότερα στρώματα, ενώ τα μεσαία έχουν οριακή αύξηση ή μείωση. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει προοδευτικό πρόσημο δεν είναι ουδέτερο».
Σχετικά με το αναπτυξιακό πρότυπο , ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης είπε πως «αυτό αποτυπώνεται στο πώς εκτελείται το νέο ΕΣΠΑ με ενίσχυση των ΜμΕ ενώ στην ίδια κατεύθυνση θα είναι και ο νέος αναπτυξιακός νόμος που προσανατολίζει την στήριξη επενδύσεων σε ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης για την χώρα».
Επίσης προανήγγειλε ότι σύντομα θα έρθει και μια ακόμη τομή που θα φορά τον τρόπο κατάρτισης των δημοσίων συμβάσεων που μέσα από αυτόν θα εξοικονομεί πόρους, θα ανοίξει για τις ΜμΕ και μαζί με αλλά μεάγλες πρωτοβουλίες που θα φτιάξουν ένα πλαίσιο που όλου θέλουμε…».
 http://www.newsit.gr/politikh/Stathakis-I-symfonia-gia-ta-kokkina-daneia-tha-einai-ayti-poy-yposxethikame/606612