Κυριακή 8 Μαΐου 2016

ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ Υπέρ της ιδιωτικής Ασφάλισης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων

Υπέρ της ιδιωτικής Ασφάλισης τάχθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, που επανέλαβε ότι πρέπει να κοπούν συντάξεις σε όσους έχουν εισόδημα 3.000 ευρώ αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως έχει αναλάβει το ρόλο του λαγού για τη διευκόλυνση των μέτρων που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.
«Κάποια στιγμή θα τη δούμε σε ιδιωτικά χέρια εκεί βαδίζουμε μην έχουμε αυταπάτες», ανέφερε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βασίλης Λεβέντης και αναφερόμενος στο σύστημα της ιδιωτικής Ασφάλισης των ΗΠΑ σημείωσε «αναγκαστικά θα σκεφτούμε και αυτό».
Επιπλέον απέφυγε να κάνει έστω και την παραμικρή κριτική στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που καταργεί τον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.
Για τις μειώσεις συντάξεων για μια ακόμα φορά πλειοδότησε λέγοντας ότι θα πρέπει να κοπούν οι συντάξεις σε όσους έχουν εισόδημα πάνω από 3.000 ευρώ επικαλούμενος τους νέους εργαζόμενους που λαμβάνουν 400 ευρώ το μήνα ισχυριζόμενος με πως με αυτόν τον τρόπο θα ενισχυθεί το αίσθημα δικαιοσύνης, δηλαδή να αποδεχτεί πιο εύκολα ο φτωχός τη φτώχεια του και να χαμηλώνει διαρκώς ο πήχης των απαιτήσεων.
Άσκησε κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ όσο και στις προηγούμενες ότι δεν έκαναν πολλές ιδιωτικοποιήσεις και μεταρρυθμίσεις, δηλαδή δεν έκαναν έγκαιρα τα αντιλαϊκά μέτρα.
Επανάλαβε την πρότασή του για κυβέρνηση ευρείας συνεργασίας, λέγοντας ότι δεν χρειάζονται εκλογές, αλλά συναίνεση και σοβαρότητα.
http://www.902.gr/eidisi/voyli/96284/yper-tis-idiotikis-asfalisis-tahthike-o-proedros-tis-enosis-kentroon