Κυριακή 8 Μαΐου 2016

Κουτσούμπας: Συνεχιστής των μνημονιακών κυβερνήσεων και του ΠΑΣΟΚ ο ΣΥΡΙΖΑ

"Μία του κλέφτη το Γενάρη, δύο του κλέφτη το Σεπτέμβρη, τρεις και η κακή του μέρα", προειδοποίησε την κυβέρνηση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
Άξιο συνεχιστή των μνημονιακών κυβερνήσεων και "ό,τι πιο σάπιου έφερε η σοσιαλδημοκρατία του ΠΑΣΟΚ" χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά τη συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για το φορολογικό- ασφαλιστικό, το οποίο χαρακτήρισε κατάπτυστο και έκτρωμα.
"Μία του κλέφτη το Γενάρη, δύο του κλέφτη το Σεπτέμβρη, τρεις και η κακή του μέρα", προειδοποίησε μάλιστα την κυβέρνηση ο κ.Κουτσούμπας, ο οποίος ανέβηκε στο βήμα ενώ έξω από τη Βουλή βρισκόταν η πορεία του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου.
Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι έφερε το πολυνομοσχέδιο το Σαββατοκύριακο επιδιώκοντας να αποφύγει τη 48ωρη απεργία των συνδικάτων και τη δικαιολογημένη οργή των αγροτών, καθώς και ότι για τον ίδιο λόγο μετέθεσε τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς την Τρίτη του Πάσχα που θα ήταν άδειες οι πόλεις.
"Η κυβέρνηση ολοκληρώνει τη βρώμικη δουλειά όλων των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων. Οι συντάξεις μειώνονται και για τους νέους και τους παλιούς συνταξιούχους. Διαλύει τις επικουρικές. Μειώνει δραστικά τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ. Μειώνει τα αναπηρικά επιδόματα. Τα νέα μέτρα έρχονται να πατήσουν πάνω στις πολλαπλές μειώσεις των προηγούμενων. Η κυβέρνηση κοροιδεύει τους συνταξιούχους. Θάβει μία και καλή τη 13η σύνταξη", υποστήριξε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.
"Δε διστάζετε σε τίποτε. Βαδίζετε απρόσκοπτα για το τέταρτο μνημόνιο τέλη του Μάη γιατί αυτη είναι η συμφωνία που έχετε κάνει με τη Μερκελ και τον Ολαντ", είπε μάλιστα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, ενώ με αρκετή δόση ειρωνείας σχολίασε ότι η κυβέρνηση είναι ικανή να υποστηρίξει ότι η αύξηση των έμμεσων φόρων στα τσιγάρα γίνεται για το καλό της υγείας των πολιτών.


http://news247.gr/eidiseis/politiki/koytsoumpas-synexisths-twn-mnhmoniakwn-kyvernhsewn-kai-toy-pasok-o-syriza.4046873.html