Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Ομάδα Δυτικοθρακιωτών Φίλων: ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨

388e00cea7b04a25bc8bc7fb61cbe2af_XL

Η ιδρυθείσα πριν από ένα χρόνο στην Προύσα ΟμάδαΔυτικοθρακιωτών Φίλων που αποτελείται από άτομα που αγαπάνε την Δυτική Θράκη, φιλοξένησε τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμετίν Χουσεΐν.
Η ομάδα αυτή έκανε την πρώτη της συγκέντρωση τον Σεπτέμβριο του 2014
……………….
Στην μετά φαγητού συνεδρίαση της που έγινε στις 14/9/2015 στο ξενοδοχείο Almira, φιλοξένησε τον Γενικό Πρόεδρο του Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (BTTDD) δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσέιν. 

Στην συγκέντρωση παρόντες επίσης ήταν ο αντιπρόεδρος του BTTDD και μέλος της Ομάδας Φίλων Δρ. Μεχμέτ Χασάνογλου, το μέλος του Ελεγκτικού Συμβουλίου του BTTDD Νετσμεττίν Καγιά, ο δικηγόρος Ορχάν Καγιαλί-πρόεδρος του Αθλητικού Συλλόγου Δυτική Θράκη-παράρτημα Οσμάνγκαζι και περίπου 50 μέλη της Ομάδας Φίλων.

Στην εναρκτήρια ομιλία που έκανε ο προσωρινός εκπρόσωπος Χασάν Αλή Τσαβούς, μίλησε για τους στόχους και τις αρχές που οδήγησαν στην σύσταση της Ομάδας Δυτικοθρακιωτών Φίλων και αναφέρθηκε περιληπτικά στις δραστηριότητες της.
Ο Αλή Τσαβούς υπογράμμισε πως στόχος της ομάδας δεν είναι να συγκεντρώνονται μια φορά τον μήνα και να τρώνε, αλλά ¨είμαστε μια ομάδα που δεν επιδιώκουμε να γίνουμε ένας νέος σύλλογος, αλλά να συμβάλουμε λίγο στον Εθνικό Αγώνα της Δυτικής Θράκης αλλά και στα θέματα των Δυτικοθρακιωτών συμπολιτών μας που ζούνε στην Τουρκία. Ο Σύλλογος Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι η μοναδική μας στέγη¨.
Ο Χασάν Αλή Τσαβούς αναφέρθηκε στις μέχρι τούδε δραστηριότητες της ομάδας, ανέφερε πως δεν ξέχασαν την 29/1/1988 και ότι φέτος τίμησαν την μέρα εκείνη με εκδήλωση που οργάνωσαν. Επίσης είπε πως στο περασμένο Ραμαζάνι στις δύο πρώτες μέρες συγκέντρωσαν μεταξύ τους 2350 ευρώ, πως μοίρασαν προμήθειες σε 118 φτωχές οικογένειες στην Δυτική Θράκη και ακολούθως κάλεσε στο βήμα τον Γενικό Πρόεδρο δικηγόρο Νετσμεττίν Χουσείν.
……………….
Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος Νετσμεττίν είπε πως είναι μόλις 4 μηνών πρόεδρος αλλά ότι είναι ενεργό μέλος στον αγώνα και στην διοίκηση του BTTDD για 22 χρόνια
………………….
Ο Χουσεΐν ανέφερε πως το πλέον θερμό θέμα της επικαιρότητας των Τούρκων Δυτικής Θράκης είναι οι εκλογές που θα γίνουν στις 20/9/2015 και είπε πως ¨ Καλώ όλους τους Τούρκους της Δυτικής Θράκης να ακολουθήσουν την στάση του ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨ που είχαμε και στις προηγούμενες εκλογές και να ψηφίσουν Τούρκους υποψηφίους¨.
Στην ομιλία του ο δικηγόρος Νετσμεττίν Χουσεΐν τόνισε πως καθώς σε αυτές τις εκλογές δεν υπάρχει θέμα προτίμησης αλλά γίνονται με λίστα, η συμβουλή μας είναι πως πρέπει να προτιμηθούν κόμματα που στις πρώτες θέσεις τους έχουν Τούρκους. Εξετάζοντας τις λίστες, διακρίνεται πως θα διατηρήσουμε έναν βουλευτή στην Ξάνθη και δύο βουλευτές στην Ροδόπη. Ζητάμε όμως παραπάνω. Γιατί να μην είναι δύο στην Ξάνθη ; Η έκκληση μου μέσα από εσάς προς όλους τους συμπολίτες μου είναι να μην εξέλθουν της γραμμής ¨Η ψήφος του Τούρκου στον Τούρκο¨.
………………..
Περ. Ρόντοπ Ρουζγκαρί 16/9/2015

Σχ : Ωραία σημαία έχουν για φόντο στην σύναξη τους οι εν λόγω ¨φίλοι¨….

tourkikanea.gr