Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Πηγές Κεφαλαρίου: ένας παράδεισος δροσιάς στην γειτονιά μας! Ν.ΔΡΑΜΑΣ


Πηγές Κεφαλαρίου: ένας παράδεισος δροσιάς στην γειτονιά μας!

 -Σε λιγότερο από 8 χιλιόμετρα από το Καλαμπάκι,  στον δρόμο προς Καβάλα  μετά τον Άγιο Αθανάσιο-Δράμας αριστερά, βρίσκεται το Κεφαλάρι-Δράμας με το πανέμορφο ποτάμι και την καταπράσινη βλάστηση με τα πλατάνια.
-Ένα από τα ομορφότερα χωριά του νομού Δράμας, με πλούσια βλάστηση και πολλά νερά. Χαρακτηριστικό του χωριού το ποτάμι και τα πλατάνια που το περιστοιχίζουν.
-Το Κεφαλάρι κατοικείται κυρίως από πρόσφυγες που ήρθαν από τον Πόντο το '21. Η παλιά ονομασία του χωριού είναι "Μπουνάρμπασι".

-Βρίσκεται περίπου στο μέσο της διαδρομής Δράμας, Καβάλας, 18 χλμ από την πρώτη και 20 από την δεύτερη. Διοικητικά ανήκει στο δήμο Δοξάτου και είναι το τελευταίο χωριό του νομού στα σύνορα με το νομό Καβάλας. Ο πληθυσμός του ανέρχεται στους 851 κατοίκους.
-Στο Κεφαλάρι υπάρχει ιχθυοτροφείο παραγωγής πέστροφας. Στο βουνό που βρίσκεται πίσω από το χωριό υπάρχουν 4 ξωκκλήσια, μέσα σε πλούσια βλάστηση ( των Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης ,του Αγίου Νικολάου, της Παναγίας και του Προφήτη Ηλία) τα οποία περιστοιχίζονται από πλούσια βλάστηση και κατακλύζονται από πλήθος προσκυνητών τις ημέρες εορτασμού των Αγίων.

 -Το Κεφαλάρι φημίζεται για τις πηγές του και για την ποιότητα του πόσιμου νερού του. Το νερό που αναβλύζει από τις δεκάδες πηγές είναι άφθονο, αφού τροφοδοτεί ολόκληρη την πόλη της Καβάλας και την περιοχή του Καλαμπακίου. 


 -Τέλος, στο χωριό υπάρχουν αξιόλογα ταβερνάκια και καφέ, στα οποία απολαμβάνεις τη δροσιά, όταν αλλού καίγονται!


http://dramacity-mailxart.blogspot.gr/2013/07/blog-post_1857.html