Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι όροι του Θεοδωράκη για κυβέρνηση συνεργασίας Τους όρους υπό τους οποίους το Ποτάμι θα μπορούσε να προχωρήσει σε μια κυβέρνηση συνεργασίας παρουσίασε ο Σ. Θεοδωράκης από τα Χανιά.

Τους πέντε όρους υπό τους οποίους το Ποτάμι θα προχωρήσει σε κυβέρνηση συνεργασίας εξέθεσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Χανιά.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού επανέλαβε την πρόθεσή του να αναδειχθεί το κόμμα του σε τρίτη δύναμη. Κάτι τέτοιο θα επιτρέψει, όπως είπε, στο Ποτάμι να βρίσκεται σε καλύτερη θέση στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας και να διασφαλίσει την παραμονή της χώρας στο ευρώ.
«Εμείς όταν λέμε "συνεργασία" εννοούμε ότι πρέπει να κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια να ξεπεράσουμε τις αντιθέσεις μας και να φτιάξουμε ένα πρόγραμμα σωτηρίας της χώρας», ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας τις απαραίτητες εκείνεςπροϋποθέσεις για να προχωρήσει το Ποτάμι σε συνεργασίες.

Οι «κόκκινες γραμμές» του Ποταμιού

Πρώτον, παραμονή της χώρας στο ευρώ. «Το νόμισμα των Ελλήνων είναι το ευρώ και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, εξαπολύοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη αμφίσημη στάση ορισμένων στελεχών του απέναντι στην Ευρώπη.
Δεύτερον, η διαμόρφωση ενός κανούργιου κοινωνικού κράτους. Ο κ. Θεοδωράκης ανέπτυξε το σχέδιο του Ποταμιού για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, την προσχολική εκπαίδευση, κλπ.

Τρίτον, απόλυτη προτεραιότητα η δημιουργία θέσεων εργασίας στη χώρα. Ο κ. Θεοδωράκης επιτέθηκε τόσο στην ΝΔ, που «ρίχνει τα μεροκάματα νομίζοντας ότι έτσι θα έρθει η ανάπτυξη», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι θα ανοίξουμε τις θέσεις του δημοσίου για να μπει ο κόσμος.

Τέταρτον, Δικαιοσύνη. Θα πρέπει να υπάρξει επιτέλους δικαιοσύνη σε αυτή τη χώρα, σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, τόσο στην ασυλία των πολιτικών, όσο και στη φορολογική δικαιοσύνη
Τέλος, ο κ. Θεοδωράκης επεσήμανε την ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. «Δεν μπορεί το πρώτο κόμμα να παίρνει 50 έδρες δώρο», ανέφερε ο επικεφαλής του Ποταμιού. 

 http://www.thetoc.gr/politiki/article/oi-oroi-tou-theodwraki-gia-kubernisi-sunergasias