Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Νίκος Παππάς: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ το 2015

Ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί άμεσα, είναι στα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθήνας και διευθυντής του γραφείου του προέδρου του κόμματος Ν. Παππάς.
Μιλώντας στο Βήμα FM τόνισε ότι ο προϋπολογισμός που έχει κατατεθεί θα αναθεωρηθεί, αλλά "δεν μπορούμε αναδρομικά να δώσουμε πίσω τα λεφτά. Έχουμε πει ότι ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και θα προστατευθεί η πρώτη κατοικία. Έχουμε αποτιμήσει το ύψος και τον όγκο του φόρου αυτού στα 2 δισ. λιγότερα από τα 3,4 δισ. που ισχύουν σήμερα για τον ΕΝΦΙΑ. Έχουμε κοστολογήσει το πρόγραμμά μας. Αυτό θα γίνει αμέσως, προφανώς (σ.σ.: δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ του 2015). Είναι σαφές αυτό, είναι στα πρώτα μέτρα μας και ισχύει. Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ".
Ο Ν. Παππάς τόνισε ακόμα πως "όχι απλώς ισχύει η διαθεσιμότητα του Αλ. Τσίπρα για τη διεξαγωγή debate, αν ο Σαμαράς αλλάξει στάση, αλλά θα το χαιρετίσουμε, καθώς είναι θεσμική μας υποχρέωση".
Τέλος, υπογράμμισε ότι "το δίλημμα που έχει αυτή τη στιγμή ο αναποφάσιστος ψηφοφόρος είναι αν η χώρα την 26η Ιανουαρίου θα έχει μια σταθερή κυβέρνηση και εάν διεθνώς θα σταλεί μήνυμα κλεισίματος της περιόδου πολιτικής αστάθειας. Εάν βάλουμε σε εφαρμογή το πρόγραμμά μας, με συνέπεια, σταθερότητα και αποφασιστικότητα, θα υπάρξουν όροι ευρύτερης στήριξης της κοινωνίας στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει μετά και ελπίζουμε ότι θα είναι επιτυχής. Και η Ευρώπη είναι μπροστά σε ιστορικά διλήμματα. Νομίζω ότι η πολιτική της κυρίας Μέρκελ χάνει σιγά-σιγά τους ορκισμένους υπηρέτες και συμμάχους της. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα πρόγραμμα που δεν προβλέπει αυτή τη στιγμή χαλάρωση των υπαρχουσών ευρωπαϊκών συμφωνιών για να εφαρμοστεί".

http://www.avgi.gr/article/5218036/nikos-pappas-katargisi-tou-enfia-to-2015