Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Αντιδρούν οι Βρυξέλλες στο «ηχηρό όχι» των Φινλανδών για το κούρεμα O φινλανδός πρωθυπουργός Alexander Stubb αρνείται να υποστηρίξει την παραγραφή χρέους. Οι Βρυξέλλες απαντούν : «Το πρόβλημα μας είναι οι Φινλανδοί, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ένα «ηχηρό όχι» θα είναι η απάντηση της Φινλανδίας σε κάθε απόπειρα ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Alexander Stubb, στους Financial Times και ζήτησε από τη νέα κυβέρνηση  που θα προκύψεις από τις εκλογές να μείνει προσηλωμένη στους όρους του υπάρχοντος προγράμματος. 
«Θα παραμείνουμε σκληροί. Είναι ξεκάθαρο ότι θα απαντήσουμε ένα ηχηρό 'όχι' στη διαγραφή του χρέους» δήλωσε ο Stubb.

Ο Φινλανδός πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι δεν σκοπεύει με τις δηλώσεις του να επηρεάσει τις ελληνικές εκλογές, αλλά σχολίασε: «Είναι δίκαιο για τους Έλληνες και τους Φιλανδούς να ξεκαθαρίσουμε πως μερικές από τις ανακοινώσεις των ελληνικών κομμάτων, οι παρουσιάσεις και οι ιδέες τους γύρω από το υφιστάμενο πρόγραμμα, απλά δεν γίνονται αποδεκτές από τη Φινλανδία».

Βρυξέλλες: Το πρόβλημά μας είναι οι Φινλανδοί

Οι Financial Times φιλοξενούν δηλώσεις αξιωματούχων των Βρυξελλών οι οποίοι θεωρούν ότι αν δεν υπήρχαν οι Φινλανδικές αντιρρήσεις, θα μπορούσε να επιτευχθεί μια συμφωνία με τα μετριοπαθή στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για επιμήκυνση, δεδομένης της κλιμακούμενης συνειδητοποίησης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα νικήσει τις εκλογές
«Χωρίς το Φινλανδικό πρόβλημα θα ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα μπορούσαμε να διαπραγματευτούμε μια λογική συμφωνία. Το πραγματικό πρόβλημα δεν βρίσκεται πάντα στην Αθήνα» σχολίασε ο αξιωματούχος της Κομισιόν.

http://www.thetoc.gr/oikonomia/article/antidroun-oi-brukselles-sto-ixiro-oxi-twn-finlandwn-gia-to-kourema