Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Προειδοποίηση στους Γάλλους πολίτες να μην πλησιάσουν το Ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη λόγω επικείμενων ταραχών

Η Γαλλία προειδοποίησε  τους πολίτες της να μην πλησιάσουν  κοντά στο Ρωσικό Προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, διότι υπάρχουν φόβοι ταραχών,  αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Οι Γάλλοι φοβούνται την δημιουργία προβοκάτσιας και εκτεταμένων επεισοδίων , κατά Ρώσων διπλωματών. Οι φόβοι αυτοί σίγουρα θα « απασχόλησαν» και το ρωσικό ΥΠΕΞ ,  ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να δώσει τις σχετικές οδηγίες.
Το μήνυμα  αυτό εκδόθηκε από το γαλλικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη , γράφει σε άρθρο της η εφημερίδα Hürriyet .
Θα πραγματοποιηθεί  τουρκική διαδήλωση, μπροστά από το ρωσικό Προξενείο , το οποίο βρίσκεται στην κεντρική λεωφόρο Istiklal της Κωνσταντινούπολης. Η  Γαλλία ζήτησε από τους πολίτες της να αποφεύγουν ολόκληρη την περιοχή αυτή, διότι δεν θα είναι   ασφαλής.


 
«Μήνυμα στους Γάλλους πολίτες: Αύριο, 10 Δεκεμβρίου,  διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Ρωσικό Προξενείο στην λεωφόρο İstiklal. Σας συμβουλεύουμε να μείνετε  μακριά από την περιοχή», καταλήγει το μήνυμα .
Η διαμαρτυρία έρχεται εν μέσω συνεχιζόμενης έντασης μεταξύ της Άγκυρας και της Μόσχας έναντι της κατάρριψης του τουρκικού αεροσκάφους την 24η Νοεμβρίου 2015,  για δήθεν παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου, στα σύνορα με τη Συρία.
Η Γαλλική Πρεσβεία εξέδωσε επίσης προειδοποίηση,  προτρέποντας όλους τους Γάλλους πολίτες να παραμένουν σε εγρήγορση σε όλες τις  μεγάλες πόλεις  της Τουρκίας , και να αποφεύγουν να ταξιδεύουν κοντά στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία και το Ιράκ.
Όπως λοιπών γίνεται κατανοητό, θεωρούμε από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr,ότι οι Τούρκοι αρέσκονται να εφαρμόσουν το  αγαπημένο « άθλημα τους» , τις προβοκάτσιας μέσω «διαδηλώσεων» , κατά όποιων έχουν βάλει στο στόχαστρο.
Αυτή θα είναι η δεύτερη πορεία κατά του ρωσικού προξενείου , με το αντιρωσικό μένος να αυξάνεται ημέρα με την ημέρα  στην γειτονική χώρα. Υπάρχουν  υπόνοιες και για τυχόν επιθέσεις Τούρκων σε Ρώσους πολίτες που ζουν στην χώρα.
Υπενθυμίζουμε ότι με αυτόν τον τρόπο είχαν ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 1955 « τα δεκεμβριανά» στην Κωνσταντινούπολη για να εκδιώξουν χιλιάδες Έλληνες και να «βουτήξουν» τις περιουσίες τους. Διαχρονικά  ίδιοι παραμένουν οι Τούρκοι και δεν πρόκειται να αλλάξουν ποτέ.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%b5%ce%b9%ce%b4%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%82-%ce%b3%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%af%cf%84%ce%b5%cf%82.html#ixzz3twHsoe3F