Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Έτσι Γίνεται το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Αλισβερίσι Ανάμεσα σε Τουρκία και ISIS…

Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεται η Τουρκία στο εμπόριο πετρελαίου της Daesh Η Τουρκία έχει δημιουργήσει επιχειρηματική...

 
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο εμπλέκεται η Τουρκία στο εμπόριο πετρελαίου της Daesh
Η Τουρκία έχει δημιουργήσει επιχειρηματική δραστηριότητα με Daesh, επίσης γνωστή ως ISIL / Ισλαμικό Κράτος, σε διάφορους τομείς, με το παράνομο εμπόριο πετρελαίου να συμπεριλαμβάνεται σε αυτή τη συνεργασία.
Ο μηχανισμός πίσω από την σκιά των συμφωνιών είναι αρκετά απλός.
Η σκληρή ομάδα, η οποία ελέγχει πολλές πετρελαιοπηγές στο Ιράκ και τη Συρία, έχει πουλήσει το πετρέλαιο στη Zakho, μια πόλη στο ιρακινό Κουρδιστάν που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι Τούρκοι μεσάζοντες λαμβάνουν το εμπόρευμα, το οποίο δέχεται τα επίσημα έγγραφα σε δημοπρασίες στη Zakho, στις πόλεις-λιμάνια της Μερσίνας, Ceyhan και Dörtyol.


 
Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, Η Daesh έχει κάνει τζίρο περίπου $ 500 εκατομμύρια σε παράνομες εξαγωγές πετρελαίου από την αρχή του 2015. Η σκληρή ομάδα πιστεύεται πως παράγει μέχρι και 50.000 βαρέλια την ημέρα.
Αλλά η Zakho δεν είναι ο μόνος προορισμός για το παράνομο πετρέλαιο, το οποίο μεταφέρεται στην Τουρκία, μέσω διάτρητων συνόρων.
Μεταξύ άλλων, η ομάδα ελέγχει σχεδόν 100 χιλιόμετρα των συνόρων μεταξύ των πόλεων Jarabulus και Kilis, με τους μαχητές να τα χρησιμοποιούν για να περάσουν λαθραία όπλα, χρήματα, αρχαιότητες και τρόφιμα, καθώς και ως δίοδο της Daesh από και προς την ενδοχώρα» που ονομάζεται χαλιφάτο.
Η Τουρκία έχει επανειλημμένα υποσχεθεί να σφραγίσει τα σύνορα με τη Συρία. Την περασμένη εβδομάδα, εκθέσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, ανέφεραν ότι ο Λευκός Οίκος είχε προτρέψει τον Ερντογάν να στείλει στρατεύματα για να εξασφαλίσει την ταραγμένη περιοχή των συνόρων, αλλά η Άγκυρα δεν έχει κάνει ουσιαστικά τίποτα για να εμποδίσει τους μαχητές που τα διασχίζουν.
Αυτό εγείρει ερωτήματα ως προς τις πραγματικές προθέσεις της Άγκυρας στην αντιμετώπιση αυτών που πολλοί χαρακτηρίζουν ως κοινή απειλή.
Παρά το γεγονός ότι η Τουρκία προσχώρησε στην αμερικανική ηγεσία συμμαχία όντας επιφορτισμένη με την καταστροφή Daesh, έχει ως επί το πλείστον ξεκινήσει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των Κούρδων, με στόχο το ΡΚΚ στη βόρεια Ιράκ και το YPG στη βόρεια Συρία.
Έτσι Γίνεται το ΠΑΡΑΝΟΜΟ Αλισβερίσι Ανάμεσα σε Τουρκία και ISIS…
Πηγή: hellasforce.com


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%ce%ad%cf%84%cf%83%ce%b9-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%bf-%ce%b1%ce%bb%ce%b9%cf%83%ce%b2%ce%b5%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b9-%ce%b1.html#ixzz3tNOS0oMV