Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

«Σε επιφυλακή ο τουρκικός στρατός διότι η Ρωσία «κυκλώνει» στρατιωτικά την χώρα»

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανησυχούν ότι η Ρωσία ενισχύει υπέρμετρα την στρατιωτική της παρουσία σε όλη την χώρα,  μετά την κατάρριψη ρωσικού βομβαρδιστικού SU-24  πάνω από τον εναέριο χώρο της Συρίας, σύμφωνα με την εφημερίδα  Hurriyet Daily News.
Ειδικότερα, τονίζεται ότι η Ρωσία έστειλε 14 ελικόπτερα στην Αρμενία και θα μεταφέρει  άλλα τόσα  στην αεροπορική βάση στο Γκιούμρι  ,  κοντά στην πρωτεύουσα Ερεβάν.
Επτά εξ  αυτών των ελικοπτέρων είναι τύπου  Mi-24 επιθετικά ελικόπτερα , ενώ τα υπόλοιπα είναι τύπου  Mi-8 μεταφορικά . Ο αριθμός των  επιθετικών ελικοπτέρων Mi-24 θα μπορούσε να φθάσει τα 15 έως το τέλος του έτους.
Η Ρωσία έχει στείλει επίσης ένα  συμβατικής πρόωσης υποβρύχιο το « Rostof on Don » στην Μεσόγειο Θάλασσα, και  διατηρεί μόνιμη  ναυτική βάση στο λιμάνι της  Ταρτούς. Το υποβρύχιο έχει εξοπλιστεί με πυραύλους cruise Caliber ΚΝ .


 
Επίσης στην Μεσόγειο υπάρχουν ακόμη δύο  ρωσικά συμβατικά υποβρύχια και το καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων «Moskva», το οποίο διαθέτει  τα τρομερά σύγχρονα συστήματα αεράμυνας S-300.
Επίσης πρόσφατα αφίχθηκε μονάδα Πεζοναυτών του ρωσικού στρατού  στην Συρία, στην αεροπορική βάση Hmeymim  έξω από Λατάκια.
Εκτιμάται ότι υπάρχουν  τουλάχιστον 55 μαχητικά αεροσκάφη στην βάση συμπεριλαμβανομένων των αεροσκαφών SU-30 ,  SU-24, 2U-25 , και  των βομβαρδιστικών SU-34,  μαζί με επτά   επιθετικά ελικόπτερα Mi-24 και 8 μεταφορικά ελικόπτερα Mi-8V.
Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας της βάσης περιλαμβάνουν κινητά συστήματα pantsir-S1, Buk-M2, S-200, και συστοιχίες πυραύλων Pechora-2M και S-400.
Επίσης υπάρχει κινητή μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου  Krasukha καθώς και άλλα συστήματα.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr  σύντομα θα «κατέβει» στην Α.Μεσόγειο  το αεροπλανοφόρο « Κουζνέτσωφ», μονάδες πεζοναυτών του ρωσικού στρατού, πιθανόν ένα πυρηνικό υποβρύχιο, 100-120 μαχητικά αεροσκάφη καθώς  και κινητές συστοιχίες πυραύλων ISKANDER.
Οι σχεδιαζόμενες επιχειρήσεις κατά του ISIS  από την Ρωσία θα «απαιτήσουν» την παρουσία ισχυρότατης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή .
Όπως όμως και να έχει το ζήτημα , τα αντικρουόμενα συμφέροντα Ρωσίας και Τουρκίας θα οδηγήσουν αργά η γρήγορα σε σύγκρουση τις δύο χώρες.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%ce%ac-%ce%bc%ce%bc%ce%b5-%cf%83%ce%b5-%ce%b5%cf%80%ce%b9%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%b1%ce%ba%ce%ae-%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%ba%ce%b9%ce%ba%cf%8c.html#ixzz3twISZlz7