Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Τούρκος βουλευτής ίσως ρισκάρει να του συμβεί… ατύχημα

Μοιραία άρχισαν τα όργανα για τον Ερντογάν, καθώς ο «παντοδύναμος» Τούρκος πρόεδρος έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Όχι τυχαία ο βουλευτής...
eren-erdem-chp


 
Μοιραία άρχισαν τα όργανα για τον Ερντογάν, καθώς ο «παντοδύναμος» Τούρκος πρόεδρος έχει πολλά μέτωπα ανοιχτά. Όχι τυχαία ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Ερέν Ερντέμ αποκάλυψε ότι κατέχει αποδείξεις για την σχέση του γαμπρού του Ερντογάν με το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το Ισλαμικό Κράτος.
Ο βουλευτής δήλωσε πως είναι έτοιμος να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες για την σχέση του Μπεράτ Αλμπαϊράκ, γαμπρού του Ερντογάν και… τυχαία (;) υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων, με το λαθρεμπόριο πετρελαίου με το ΙΚ.
Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, ο Ερντέμ είπε πως βάσει των ερευνών του που είναι ακόμα σε εξέλιξη κατέληξε στο συμπέρασμα πως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο Αλμπαϊράκ να συνδέεται με το ΙΚ.
Ο Τούρκος βουλευτής είπε πως υπάρχει μια εταιρεία με έδρα το Αρμπίλ στο ιρακινό Κουρδιστάν, που το 2012 προμηθεύτηκε βυτιοφόρα τα οποία τώρα κατέστρεψαν οι Ρώσοι. «Αυτή την στιγμή ερευνώ τα αρχεία της εταιρείας αυτής», δήλωσε ο βουλευτής. «Ερευνώ τις διασυνδέσεις της εταιρείας με τον Αλμπαϊράκ», είπε.


 
Ο Ερντέμ τόνισε πως θα ολοκληρώσει την έρευνά του την επόμενη εβδομάδα και κατόπιν θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για να ενημερώσει την κοινή γνώμη. «Αυτή η έρευνα αυτή επιχειρεί να ρίξει φως στις παράνομες επιχειρήσεις που συμβαίνουν στο εμπόριο πετρελαίου στη χώρα μας», υπογράμμισε.
Επίσης σημείωσε πως από την αρχή που άρχισε να μιλά για τις σχέσεις του Αλμπαϊράκ με το ΙΚ δέχτηκε ολομέτωπη επίθεση από τα φιλοκυβερνητικά μέσα.
«Σήμερα η εφημερίδα Τακβίμ με αποκάλεσε μαριονέτα των Αμερικανών, πράκτορα του Ισραήλ, υποστηρικτή του ΡΚΚ, όλα αυτά μαζί. Αυτές οι επιθέσεις με πείθουν πως οι υποψίες μου είναι τεκμηριωμένες και κινούμαι στην σωστή κατεύθυνση για να ανακαλύψω την αλήθεια», ανέφερε.


πηγή: http://www.pentapostagma.gr/2015/12/%cf%84%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b2%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%ae%cf%82-%ce%af%cf%83%cf%89%cf%82-%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%b5%ce%b9-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%bf.html#ixzz3tNPEiGQt