Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ηρώ Διώτη

Την παραίτησή της από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε η πρώην βουλευτής Ηρώ Διώτη κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μελών του κόμματος του νομού Λάρισας.
«Ήθελα την απόφασή μου να την ανακοινώσω σε αυτό το όργανο και να μην την μάθετε μέσω επιστολής μου» ανέφερε η κ. Διώτη και εξήγησε πως «θα μπορούσε να γίνει ένα συνέδριο πριν τις εκλογές όπου θα μπορούσαμε εκεί να εκφράσουμε τις διαφωνίες μας. Δεν έγινε αυτό, στις εκλογές επέλεξα να μην εκφράσω μέσω κειμένων ή ανακοινώσεων τη σαφή διαφοροποίησή μου αλλά να περιμένω να συνεδριάσει το όργανο αυτό και να έρθω εδώ να θέσω την παραίτησή μου».
Η κ. Διώτη θα συμμετέχει ως ομιλήτρια στην εκδήλωση της Πρωτοβουλία για τη Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στις 7 το απόγευμα το Παρασκευής στην ΑΣΟΟΕ, με τίτλο «Η ζωή μετά το Μνημόνιο 3: συγκυρία, Αριστερά, κίνημα»
Πρόκειται για μια συσπείρωση στελεχών που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρέμειναν όμως πολιτικά ανέστια στις εκλογές, αφού δεν προσχώρησαν στη Λαϊκή Ενότητα.
Με την εκδήλωση θα επιχειρήσουν -όπως λένε οι ίδιοι- να συζητήσουν για το μετεκλογικό σκηνικό, έτσι ώστε «να συμβάλουν στη χάραξη μιας νέας ριζοσπαστικής στρατηγικής, ξεκινώντας από τη συγκρότηση ενός δικτύου επικοινωνίας και συντονισμού».
Εκτός από την κ. Διώτη, ομιλητές θα ο Χρήστος Λάσκος, πρώην μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, η Αλίκη Κοσυφολόγου, πρώην μέλος του Κ.Σ. της Νεολαίας, ενώ τον συντονισμό θα κάνει ο Ηλίας Χρονόπουλος, πρώην γραμματέας της Νεολαίας.
 http://www.efsyn.gr/arthro/paraitithike-apo-ton-syriza-i-iro-dioti