Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΤΟΝ ΤΥΜΒΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΤΙΣΣΑΣ H Aθήνα θα συνδράμει τις έρευνες για τους καταδρομείς του Noratlas

Τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης για την παροχή συνδρομής, στην εκταφή και ταυτοποίηση των πεσόντων καταδρομέων του Noratlas, το οποίο καταρρίφθηκε το 1974 από την κυπριακή αεράμυνα, εξέφρασε ο Έλληνας πρεσβευτής Ηλίας Φωτόπουλος.

H Aθήνα θα συνδράμει τις έρευνες για τους καταδρομείς του Noratlas
Από τον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, όπου γίνεται η εκταφή, ο κ. Φωτόπουλος ενημερώθηκε για την πορεία των ερευνών από τον επίτροπο Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα, Φώτη Φωτίου. Αφού ευχαρίστησε τις κυπριακές αρχές για την ενδελεχή, όπως την χαρακτήρισε, ενημέρωση και για την άρτια οργάνωση του όλου εγχειρήματος και την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για την απόφαση και εκτέλεση αυτού του έργου, σημείωσε πως αυτό το έργο “αποτελεί χρέος έναντι της ιστορίας και ασφαλώς έναντι των ιδίων των ηρώων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της Κύπρου”.

Ευχήθηκε, παράλληλα, να εντοπιστούν τα λείψανα των παλικαριών που επέβαιναν στο αεροσκάφος, προκειμένου να τους αποδοθούν όλες εκείνες οι τιμές που τους αρμόζουν. “Αυτές τις στιγμές η σκέψη μας βρίσκεται στο πλευρό των συγγενών των αγνοουμένων, οι οποίοι αναμένουν τα αποτελέσματα των ερευνών”, κατέληξε ο κ. Φωτόπουλος.
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=64248516