Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

΄Ασαντ: Η Δύση με το ένα μάτι κλαίει για τους πρόσφυγες και με το άλλο μάτι τους σημαδεύει με αυτόματο….



Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ρωσικά μέσα RT,Rossiïskaya Gazeta, Pervy Kanal, Rossiya 24, RIA Novosti και NTV ο πρόεδρος της Συρίας Bachar el-Assad μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής: Η Δύση με το ένα μάτι κλαίει για τη μοίρα των προσφύγων και με το άλλο μάτι τους σημαδεύει με αυτόματο γιατί αυτά τα άτομα εγκατέλειψαν τη Συρία εξ αιτίας της τρομοκρατίας κυρίως εξ αιτίας της τρομοκρατίας και των δολοφονιών αλλά και για τις συνέπειες της τρομοκρατίας και γιατί θέλουν να κερδίσουν τη ζωή τους κάπου αλλού μέσα στον κόσμο.
 Την ίδια στιγμή είναι η Δύση από την αρχή της κρίσης που υποστηρίζει τους τρομοκράτες όταν μιλούσε για ειρηνική εξέγερση ή όταν αργότερα μιλούσε για μετριοπαθή αντιπολίτευση.Αλλάκαιτώρα όταν λεένε ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως οι Daesh ή η al-Nosra,προέκυψαν εξ αιτίας του συριακού καράτους ή του προέδρου του.Όσο λοιπόν θα παρεμένουν σε αυτήν την προπαγανδιστική οπτική θα έχουν και καινούγιους πρόσφυγες.  Η Ευρώπη δεν θέλει ν΄ασχοληθεί με τις αιτέις του προβλήματος.
Όπως γνωρίζετε βρισκόμαστε σε πόλεμο με την τρομοκρατία και η τρομοκρατία υποστηρίζεται από ξένες δυνάμεις. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε σε ολοκληρωτικό πόλεμο.
Το να λέμε ότι τα σύνορα με την Τουρκία πρέπει νά απελευθερωθούν από την τρομοκρατία αυτό σημαίνει ότι η τρομοκρατία εξουσιοδοτείται σε άλλες περιοχές. Αυτό είναι απαράδεκτο. Η τρομοκρατία οφείλει να εξαλειφθεί παντού. Αλλά αναφορικά με την συνεργασία της Δύσης με την Jabhat al-Nosra, αυτή είναι μια υπαρκτή πραγματικότητα εμείς γνωρίζουμε ότι η Τουρκία υποστηρίζει την al-Nosra και την  Daesh διοχετεύοντας τους όπλα χρήματα και εθελοντές.Γνωρίζουμε όλοι επίσης ότι η Τουρκία συντηρεί σχέσεις στενές με τη Δύση. Οι Erdogan και Davutoglu δεν μπορούν να κάνουν ούτε βήμα χωρίς να δώσουν αναφορά πρώτα στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες.
Al–Nosra και Daesh επιχειρούν με μια τέτοια δύναμη στην περιοχή υπό την κάλυψη της Δύσης γιατί οι δυτικές χώρες υπολόγιζαν πάντα την τρομοκρατία ως μια κάρτα ένα χαρτί που μπορούν να το βάλουν στη τσέπη τους και να το χρησιμοποιήσουν από καιρόν εις καιρόν. Τώρα θέλουν να χρησιμοποιήσουν την al-Nosra εναντίον  της Daesh ίσως γιατί με τον έναν ή αλλον τρόπο η, Daesh ξέφυγε από κάθε έλεγχο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θέλουν να περιορίσουν την Daesh. Αν ήθελαν να το κάνουν ήταν σε θέση. Για εμάς Daesh, al-Norsa και όλες οι οργανώσεις αυτής της φύσης που είναι ένοπλες και σκοτώνουν πολίτες είναι εξτρεμιστικές οργανώσεις.
Η συμμαχία απέτυχε και δεν έχει αληθινή επιρροή στο τερέν.Την ίδια στιγμή Turquie,  Qatar, Arabie Saoudite,και οι δυτικές χώρες όπως η Γαλλία ΗΠΑ και άλλες που καλύπτουν την τρομοκρατία δεν μπορούν να αντισταθούν.Δεν μπορεί να είσαι υπέρ και ταυτόχρονα κατά της τρομοκρατίας. Αλλά αν αυτές οι χώρες αποφασίσουν να τροποποιήσουν τις πολιτικές τους και αν αυτό συμβεί δεν έχουμε πρόβλημα να συνεργαστούμε με όλες αυτές τις χώρες.
Βλέπουμε σήμερα να έρχονται τρομοκράτες από 80 με 90 χώρες.

Έχουμε αποθέματα έχουμε οπισθοφυλακές. ………………. Κάθε άτομο που εγκαταλείπει τη Συρία ανατιπροσωπέυει βέβαια μια απώλεια για τη Συρία όποιες κι αν είναι οι απόψεις του ή οι δυνατότητές του.Αυτό δεν αφορά βέβαια τους τρομοκράτες.Έτσι η μετανάστευση είναι για εμάς μια μεγάλη απώλεια.
Λυπούμαστε για κάθε αθώο θύμα.Αλλά η ζωή ενός πρόσφυγα που πνίγηκε στη θάλσσα είναι πιο πολύτιμη από αυτή  ενός προσώπου που σκοτώθηκε στη Συρία ;Γιατί αυτή θα είχε μεγαλύτερη αξία από τη ζωή ενός αθώου που τον αποκεφάλισαν οι τρομοκράτες ;
Πως μπορούμε να θλιβόμαστε για το θάνατο ενός παιδιού στη θάλασσα και ν΄αγνοούμε χιλιάδες παιδιά,γέρους,γυναίκες και άνδρες που έγιναν θύματα των τρομοκρατών ; Αυτή η ευρωπαική αρχή των «2 μέτρων και 2 σταθμών» είναι απαράδεκτη.Αυτό που γίνεται δεν έχει κανένα νόημα.Πως θλίβεσαι στο θάνατο κάποιων και είσαι αδιάφορος για την τύχη άλλων θυμάτων ;
Δημιουργήθηκαν προυποθέσεις μιας εξέγερσης με την δυτική υποστήριξη και τα χρήματα του Κόλπου και ειδικότερα του Κατάρ και της Σαουδικής Αραβίας όσο και με τη λοσγισμική υποστήριξη της Τουρκίας.Στην πραγματικότητα ο Erdogan ανήκει στους Αδελφούς Μουσουλμάνους.Κατά συνέπεια πιστεύει ότι μια αλλάγη κατάστασης σε Συρία Αίγυπτο και Ιράκ θα δώσει γέννηση σε ένα νεό  σουλτανάτο όχι σε οθωμανικό αυτή τη φορά αλλά σε αυτό των Αδελφών Μουσουλμάνων που θα καλύπτει εδάφη από τον Ατλαντικό Ωκεανό ως τη Μεσόγειο και που αθ διευθύνεται από τον Erdogan. RT 16/9/15