Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Πάνω από 238 παραβάσεις μέσα σε λιγότερο από εβδομάδα από σχολικά λεωφορεία

Ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου συνελήφθη, διότι οδηγούσε σχολικό λεωφορείο δίχως να έχει καν την απαιτούμενη αδεία οδήγησης και ο οποίος με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών
Πλήθος παραβάσεων σε σχολικά λεωφορεία εντόπισε από τις πρώτες της κιόλας εξορμήσεις η Τροχαία Αττικής.
Κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 16 Σεπτεμβρίου, διατέθηκαν 337 τροχονόμοι σε σχολικά συγκροτήματα του Λεκανοπεδίου Αττικής, ελέγχθηκαν 1.758 λεωφορεία μεταφοράς μαθητών και βεβαιώθηκαν συνολικά 238 παραβάσεις και ειδικότερα, 13 για φθαρμένα ελαστικά, 48 για μη χρήση ζωνών ασφαλείας, δύο για έλλειψη ζωνών ασφαλείας, 98 για παραβίασης της νομοθεσίας περί τοποθέτησης και λειτουργίας ταχογράφου, τρεις για στέρηση Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ), 74 για λοιπές διατάξεις της τροχαίας νομοθεσίας.
Επιπρόσθετα, χθες συνελήφθη ένας οδηγός σχολικού λεωφορείου, διότι στερούνταν της απαιτούμενης άδειας οδήγησης και ο οποίος με την αυτόφωρη διαδικασία οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κων Αθηνών. Περαιτέρω, το σχολικό λεωφορείο που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε προκειμένου να οδηγηθεί στο πλησιέστερο ΚΤΕΟ για τη διενέργεια έκτακτου τεχνικού ελέγχου, καθόσον διαπιστώθηκαν τεχνικές ελλείψεις που σχετίζονται με την ασφαλή κυκλοφορία του.
Οι συστηματικοί έλεγχοι των Υπηρεσιών Τροχαίας στα σχολικά οχήματα, θα συνεχισθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, προκειμένου να διασφαλισθεί στον μέγιστο βαθμό η οδική ασφάλεια των μαθητών, προειδοποιεί η Τροχαία Αττικής.

SHARE:http://news247.gr/eidiseis/koinonia/eglima/panw-apo-238-paravaseis-mesa-se-ligotero-apo-evdomada-apo-sxolika-lewforeia.3669981.html