Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Καλαμαριάς: ''Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνει πια! Συμμαζέψετε τον διχαστικό λόγο του κ. Φίλη!''

ioustinos tsipras-14

Καλαμαριά | Ιωάννης Κεφαλάς
Με βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια Εορτάστηκε σήμερα, Παρακευή 25 Μαρτίου 2016 ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο Καραμπουρνάκι Καλαμαριάς.
Στην Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελο Αρχιμ. Χρυσόστομο Τριπολίτη ο οποίος ειναι και προϊστάμενος του πανηγυρίζοντα Ναού και τον Αρχιμανδρίτη π. Συνέσιο Στάθη της Ι.Μ. Κασσανδρείας και Πολυγύρου και κληρικούς της Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του σημερινού εορτασμού, καθώς και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.
Επίσης ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε χαρακτηριστικά: ''Κύριε Πρωθυπουργέ φτάνει πια! Συμμαζέψετε τον διχαστικό λόγο του κ. Φίλη!"
Πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο προτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Αρχιμ. Χρυσόστομος Τριπολίτης, δώρισε στο Σεβασμιώτατο ενα μπαστούνι το όποιο το ειχε δώσει στον ιδιο ο μακαριστός προκάτοχος Μητροπολίτης κυρός Προκόπιος, ενώ ζήτησε απο τον πατέρα του νυν Μητροπολίτη να του το δώσει ο ίδιος.
Να αναφερθεί ότι στην Θεία Λειτουγία παρέστη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Γκουλέκας και ο Δήμαρχος Καλαμαριάς κ. Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτοργίας ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην παραλία της Καλαμαριάς, όπου προεξήρχε της Δοξολογίας για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, παρουσία των τοπικών αρχών, μαθητών των σχολείων της περιοχής αλλά και πλήθους πιστών.
http://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/7201-kalamarias-kurie-prothupourge-ftanei-pia-summazepsete-ton-dixastiko-logo-tou-k-fili