Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Π. Καμμένος: «Ηλεία, η πιο αδικημένη όλων»

«Ή γυρίζουμε στο χθες ή πάμε στο αύριο με νέους αδέσμευτους ανθρώπους» ήταν το δίλημμα για την επόμενη μέρα των εκλογών που έθεσε ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος χθες από την Ηλεία, μιλώντας σε φίλους και στελέχη του κόμματός του.
Πρώτος σταθμός της προγραμματισμένης επίσκεψης του κ.Καμμένου στο νομό μας ήταν η πόλη της Ζαχάρως.  Ο κ.Καμμένος έτυχε θερμής υποδοχής στην αίθουσα του πνευματικού κέντρου του δήμου με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών.
 Εκεί τον υποδέχτηκε και τον καλωσόρισε ένας άνθρωπος με τον οποίο ο Πάνος Καμμένος συνδέετε με στενή πολυετή φιλία. Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο ο οποίος στον χαιρετισμό του, έπλεξε το εγκώμιο του Πάνου Καμμένου και κάλεσε τον κόσμο της περιοχής να στηρίξει έναν γνήσιο πατριώτη. «Είναι ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είναι ευπρόσδεκτος στη Ζαχάρω. Είναι αυτοδημιούργητος, τα έχει βάλει με τη διαπλοκή και γι’ αυτό τον χτυπάνε» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χρονόπουλος.
«Η συμφωνία δίνει διέξοδο»
Παίρνοντας το λόγο ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και μέχρι πρότινος κυβερνητικός εταίρος του Αλέξη Τσίπρα υπεραμύνθηκε της συμφωνίας με τους δανειστές λέγοντας πως δεν πρόκειται απλά για ένα ακόμη μνημόνιο, όπως τα προηγούμενα και κακώς γίνεται τέτοια σύγκριση.
«Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τριετές το οποίο θα βάλει αρκετά χρήματα στην πραγματική οικονομία, τον πρωτογενή τομέα και την ανάπτυξη, βγάζοντας τη χώρα από το αγγλικό δίκαιο. Ένα πρόγραμμα συμβιβαστικό που το πρότεινε η Ελλάδα» τόνισε ο κ.Καμμένος, ενώ αποκάλυψε και λεπτομέρειες από το κρίσιμο βράδυ των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές, παρομοιάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα με λιοντάρι που ρίχτηκε στη μάχη.
«Εκείνο το βράδυ καταλάβαμε πως ο σχεδιασμός ήταν να φύγει η Ελλάδα από την Ε.Ε. και να μετατραπεί σε μια αποθήκη ψυχών με παράλληλη κατάρρευση των τραπεζών. Η χώρα θα οδηγούνταν σε έναν νέο εμφύλιο πόλεμο. Είχαμε μείνει μόνοι μας με τον πρωθυπουργό και είχαμε δύο επιλογές ή να πυροβολήσουμε τη συνείδησή μας ή τη χώρα. Δεν καταφέραμε να διορθώσουμε και αδικίες όπως ο ΕΝΦΙΑ που υπάρχει ακόμα, όμως η συμφωνία είναι μια διέξοδος από την καταστροφή. Ελάτε όλοι μαζί να χτίσουμε την Ελλάδα σιγά-σιγά» ήταν τα λόγια του, που έκαναν τον κόσμο να ξεσπάσει σε χειροκροτήματα.
Ενημερωμένος για όλα
Μετά τη Ζαχάρω ο Πάνος Καμμένος μετέβη στον Πύργο και συγκεκριμένα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, όπου αρχικά είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή, και φάνηκε ιδιαίτερα ενημερωμένος για όλα τα θέματα του δήμου.
Και αυτό γιατί όπως επισήμανε ο Τέρενς Κουίκ, ο Παναγιώτης Σγουρίδης, η Έλενα Κουντουρά και ο Νίκος Νικολόπουλος που έχουν επισκεφτεί την Ηλεία στο επτάμηνο διάστημα διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φρόντιζαν πάντα να τον ενημερώνουν  για τα αποτελέσματα των επισκέψεων τους αλλά και για τα προβλήματα της περιοχής.
Ο κ.Καμμένος στη συνάντησή του με το δήμαρχο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το λιμάνι του Κατακόλου λέγοντας πως έχει όλα τα φόντα να αναδειχτεί ,σε συνδυασμό με κάποιο από τα αεροδρόμια της περιοχής, σε Ευρωπαϊκή πύλη εισόδου της κρουαζιέρας, κάτι που μπορεί να βάλει την ευρύτερη περιοχή σε τροχιά ανάπτυξης.
 Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύργου με την ευκαιρία δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και στις ενέργειες που έχει κάνει, καθώς και στην γενικότερη απομόνωση της Ηλείας θίγοντας έτσι το θέμα των οδικών αξόνων. «Πιο εύκολα και γρήγορα πηγαίνει κανείς στην Αλεξανδρούπολη παρά στον Πύργο» ήταν τα λόγια του δημάρχου, με τον κ.Καμμένο να δεσμεύεται πως θα εξετάσει όλα αυτά τα θέματα.
«Ηλεία, η πιο αδικημένη όλων»
Στη συνέχεια ο κ.Καμμένος μίλησε σε συγκέντρωση φίλων των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο δημαρχείο και τόνισε πως η Ηλεία είναι η πιο αδικημένη περιοχή της χώρας μαζί με τα Κύθηρα, και αυτό λόγω των χειρισμών των παλαιών κομμάτων  που τώρα ζητούν και πάλι να έρθουν στην εξουσία.
Στη δεύτερη κατά σειρά ομιλία του στην Ηλεία, αυτή του Πύργου, ο κ.Καμμένος άσκησε οξεία κριτική κατά της διαφθοράς και της διαπλοκής επισημαίνοντας πως δε θα συνεργαστεί με κόμματα και πολιτικούς που έδιναν «θαλασσοδάνεια», καταλήστεψαν το δημόσιο  και οδήγησαν τη χώρα στην  καταστροφή. Επίσης, επιτέθηκε προσωπικά στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον οποίο χαρακτήρισε ψεύτη και υπόδικο ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει καμία πρόθεση συνεργασίας με τη ΝΔ.
Στη συνέχεια παρουσίασε το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στην Ηλεία και μίλησε με τα καλύτερα λόγια για όλους τους υποψηφίους και ιδιαίτερα για τον επικεφαλής Γιάννη Κωνσταντόπουλο τον οποίο χαρακτήρισε δεξί του χέρι και όπως είπε απαρνήθηκε προτάσεις για άλλες θέσεις για να παραμείνει πιστός στις αρχές των ΑΝΕΛ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στον Θανάση Μπέλτσο, που είναι ένας εκ των πιο στενών συνεργατών του εδώ και πολλά χρόνια.
Τελευταίος σταθμός της περιοδείας του κ.Καμμένου ήταν η Μητρόπολη Ηλείας, όπου συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ.Γερμανό. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ συνεχάρη το Μητροπολίτη για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που επιτελεί συντηρώντας ιδρύματα και δομές βοήθειας, με τον Μητροπολίτη να απαντά πως όλα αυτά υπάρχουν χωρίς καμία ενίσχυση από κοινοτικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνομιλία τους παρουσιάζει το σημείο που ο σεβασμιότατος εκθέτει τους προβληματισμούς του για το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία καθώς και για την πρωινή προσευχή για να πάρει την αφοπλιστική απάντηση του Πάνου Καμμένου «αν αυτά καταργηθούν την επόμενη μέρα θα πέσει η κυβέρνηση».
Ο κ.Καμμένος μετά τον κύκλο των ομιλιών και επισκέψεών του στην Ηλεία αναχώρησε για την Πάτρα, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση των ΑΝΕΛ.

Βασίλης Σφήνας

http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/politiki/p-kammenos-ileia-i-pio-adikimeni-olon