Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Η Ρωσία κατασκευάζει μεγάλη πίστα προσγέιωσης στη Λαττάκεια

Η Ρωσία δομεί μια πίστα προσγείωσης κοντά σε στρατιωτικό αεροδρόμιο στην επαρχία της Λαττάκεια σύμφωνα με τη γνωστή  φιλοαντιπολιτευόμενη ΜΚΟ (OSDH) όπως αυτή αναφέρει σήμερα Κυριακή. Διευκρινίζει ότι εκατοντάδες τεχνικοί και σύμβουλοι ρώσοι στρατιωτικοί είναι εκεί επιβεβαβαιώνοντας προγενέστερες πηγές. Ο διάδρομος αυτός είναι ικανός να δεχθεί μεγάλα αεροσκάφη και κατασκευάζεται κοντά στο στρατιωτικό αεροδρόμιο  της Hmaymime. Οι ρώσοι απαγορεύουν την πρόσβαση σε αυτό το εργοτάξιο.
Η ίδια πηγή τονίζει ότι τις τελευταίες εβδομάδες  σταρτιωτικά αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της  Hmaymime μεταφέροντας στρατιωτικό εξοπλισμό όπως και εκατοντάδες ρώσους συμβούλους και τεχνικούς.
Ανεφέρεται επίσης ότι « οι ρώσοι επιδίδονται στην επέκταση του αεροδρομίου της Hamidiyé ». Αυτό το αεροδρόμιο βρίκεται στην περιφέρεια της Ταρτούς νότια της Λαττάκεια.Το Σάββατο τα συριακάκρατικά μέσα μετέδωσαν ότι 2 ρωσικά αεροσκάφη με ανθρωπιστική βοήθεια προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λαττάκεια.
Τις τελευταίες ημέρες αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι παρατήρησαν στην επαρχάι της Λαττάκεια μια δεκάδα θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς σταρτιωτών και δεκάδες ρώσους στρατιώτες.  (Le Vif13/09/15 AFP)