Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Γερμανός ΥΠΕΣ: Οι μετανάστες δεν πρέπει να διαλέγουν τον τόπο εγκατάστασης

Την άποψη ότι οι μετανάστες που έρχονται στηνΕυρώπη δεν θα πρέπει να επιλέγουν τόπο εγκατάστασής τους, εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Tagesspiegel, ο ντε Μεζιέρ δήλωσε πως οι πρόσφυγες στους οποίους δίνεται προστασία στην Ευρώπη θα πρέπει να αποδεχθούν πως θα κατανέμονται σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους πρόσφυγες να επιλέξουν ελεύθερα πού θέλουν να μείνουν – αυτό δεν συμβαίνει πουθενά στον κόσμο» είπε και συνέχισε:
Δεν μπορεί επίσης να είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλουμε επιδόματα που προβλέπει η γερμανική νομοθεσία στους πρόσφυγες που έχουν κατανεμηθεί σε μία χώρα της ΕΕ και στη συνέχεια έρχονται έτσι κι αλλιώς στη Γερμανία.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική έκδοση της ίδιας εφημερίδας, ο γερμανός υπουργός Οικονομίας Ζίγκμπαρ Γκάμπριελ δήλωσε εξάλλου πως η Γερμανία φθάνει τα όριά της.
«Είναι αλήθεια: Η έλλειψη δράσης από την πλευρά της Ευρώπης στην προσφυγική κρίση ωθεί ακόμη και τη Γερμανία στο όριο των ικανοτήτων της», είπε. «Δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των προσφύγων όσο η ταχύτητα με την οποία φθάνουν που το κάνει τόσο δύσκολο για τα κρατίδια και τους δήμους να το αντιμετωπίσουν».
Ο Γκάμπριελ δήλωσε πως η Γερμανία και η Ευρώπη θα πρέπει μαζί να συγκεντρώσουν έως 1,5 δισ. ευρώ ως άμεση βοήθεια για την παροχή τροφής, στέγης και πάνω απ΄όλα για τη λειτουργία σχολείων στους μεγαλύτερους προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ιορδανία και στον Λίβανο. Απηύθυνε έκκληση στις Ηνωμένες Πολιτείες και στις χώρες του Κόμπου να υποστηρίξουν τους πρόσφυγες των καταυλισμών με το ίδιο ποσό. «Είναι απαράδεκτο εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ να διατίθενται για τη διάσωση τραπεζών μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά η διεθνής κοινότητα να μην μπορεί να συγκεντρώσει ακόμη και ένα τμήμα του ποσού αυτού για να σώσει ανθρώπους», είπε στην εφημερίδα ο Γκάμπριελ.

newpost