Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

Στις μαύρες ρωσικές λίστες Google και Yahoo

Ως αδίστακτες και αντεθνικές θα ενταχθούν σε μια μαύρη ρωσική λίστα οι δημοφιλείς μηχανές αναζήτησης Google και Yahoo όπως δηλώνει ο Γερουσιαστής Μ. Μαρτσένκο ο οποίος έχει ανακοινώσει τη δημιουργία ενός πατριωτικού κινήματος για την καταπολέμηση της αντι-ρωσικής προπαγάνδας, όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσιευμά της η εφημερίδα Izvestiya. Ο γερουσιαστής από την περιοχή Μπριάνσκ, στα νοτιοδυτικά της Μόσχας,υπενθύμισε ότι ο επικεφαλής του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Νικολάι Πατρούσεφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι τουλάχιστον οι κρατικοί υπάλληλοι δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν ξένες μηχανές αναζήτησης του Διαδικτύου όπως το WhatsApp, το Yahoo και το Google. "Πολλοί διοικητές, οι υπάλληλοι ομοσπονδιακού επιπέδου και οι βουλευτές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτά τα προγράμματα. Το κίνημά μας θα καταρτίσει μια λίστα αυτών των αδίστακτων και αντεθνικών εφαρμογών για τους πολίτες», είπε.
Ο στόχος της οργάνωσης που ονομάζεται Zaschitim Rossiyu (Προστατέψτε τη Ρωσία) είναι να ενημερώνει τους πολίτες για το πως θα αποφεύγουν να πέφτουν θύματα της Δυτικής προπαγάνδας και των εκπροσώπων της στη Ρωσία. Αυτό θα πρέπει να γίνεται μεταξύ άλλων με την διοργάνωση δημόσιων εκδηλώσεων ώστε να υποστηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα με αυτόν τον τρόπο.
Επιπλέον οι ακτιβιστές και οι πολίτες θα πρέπει να αρνούνται να αγοράσουν ξενόφερτα προϊόντα και θα πρέπει να υποστηρίζουν αντίστοιχα εγχώριους κατασκευαστές.


ellada-russia