Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Μετά τις αναφορές στους νεοναζί Παραιτήθηκε με εντολή Σαμαρά ο υφυπουργός Παιδείας Χυδαία φραστική επίθεση στην Λ. Κανέλλη από τον Γ. Στύλιο

Την παραίτηση του υπέβαλε, κατόπιν εντολής Σαμαρά, ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Στύλιος, μετά το ακραίο φασιστικό επεισόδιο στη Βουλή και την προσβλητική συμπεριφορά του προς την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη με αναφορές στον Κασιδιάρη. Ο αποπεμφθείς υφυπουργός ζήτησε συγνώμη για το επεισόδιο που συνέβη στην Ολομέλεια της Βουλής, αλλά από ό,τι φαίνεται η ακροδεξιά κουστωδία της Νεας Δημοκρατίας στον κυβερνητικό σχηματισμό δεν μπορεί να κρυφτεί με τίποτα.
«Ήταν ένας ατυχής λεκτικός διαξιφισμός, στον οποίο δόθηκε λάθος ερμηνεία. Υπέβαλα την παραίτησή μου. Συνεχίζω να στηρίζω την κυβέρνηση και να προωθώ τα συμφέροντα της Άρτας» δήλωσε μετά την παραίτησή του, που ζήτησε νωρίτερα ο πρωθυπουργός.
"Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο", δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού να ζητήσει την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου.
Το επεισόδιο στη Βουλή
"Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης!". Με αυτή την προσβλητική φράση απάντησε στην βουλευτή του ΚΚΕ, που βρισκόταν στο βήμα και μιλούσε για το ζήτημα του υποσιτισμού των παιδιών.
Ο υφυπουργός είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας, ανάμεσα στις οποίες και το πρόγραμμα «βάλε το φρούτο στη ζωή σου» ενώ πρόταση του ΚΚΕ είναι ένα γεύμα την ημέρα σε όλα τα παιδιά και σε όλα τα σχολεία.
 
«Μου ακουστήκατε σαν τη Μαρία Αντουανέτα. Σαν τον μύθο. Τα παιδιά πεινάνε. Δώστε τους ένα φρούτο την ημέρα. Δώστε τους παντεσπάνι. Εκτός και αν δεν ξέρετε τι θα πει πείνα. Λιποθυμία από την πείνα. Δώστε στο παιδί ένα μανταρίνι, ένα πορτοκάλι, να μην έχει φάει ένα 24ωρο και θα σωθεί», σχολίασε η βουλευτής του ΚΚΕ με αποτέλεσμα να ξεκινήσει έντονος διάλογος. 
 
Τότε ανταπάντησε ο Γ. Στύλιος: «Σας αρέσει η ένταση κ. Κανέλλη... Η κ. Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης. Θέλετε Κασιδιάρη κυρία Κανέλλη! Αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό…».
 
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την έκρηξη της βουλευτή του ΚΚΕ η οποία αποχώρησε από την Ολομέλεια. 
 
Τη συμπαράστασή του στην κ. Κανέλλη και τη λύπη του γι’ αυτά που ακούστηκαν εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμεράκης, ο οποίος είπε σε δημοσιογράφους ότι θα ζητήσει συγγνώμη στη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, ενώ σημείωσε ότι θα το έκανε και στην Ολομέλεια, αν ήταν ανοικτή.
 
Λίγα λεπτά νωρίτερα η βουλευτής του ΚΚΕ πήγε στο Γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή απαιτώντας να της ζητηθεί συγγνώμη και φωνάζοντας ότι θα φτάσει μέχρι το Μαξίμου.
 
Ο Γ. Στύλιος στη συνέχεια, σε δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες ανέφερε ότι «οι εντάσεις καμιά φορά μπορεί να οδηγούν σε λεκτικές υπερβολές». Ζήτησε συγγνώμη και δήλωσε ότι καταδικάζει «τις πρακτικές και τις συμπεριφορές του κυρίου Κασιδιάρη».
 
Την «πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη» στάση του Γιώργου Στύλιου, απέναντι σε μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου, καταδίκασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση που εξέδωσε και με την οποία καλούσε τον πρωθυπουργό «να αποδοκιμάσει έμπρακτα τη συμπεριφορά του μέλους της κυβέρνησης και βουλευτή της ΝΔ».
 
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για ανάρμοστη συμπεριφορά καθ' υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας που πλήττει κατάφωρα το κύρος του Κοινοβουλίου.
 
«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού», σημειώνει.
 
 http://www.enet.gr/?i=news.el.8emata&id=455518