Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Αυξάνονται κάθε μέρα τα συσσίτια στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία

«Θερίζει» η πείνα στην ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη. Καθημερινά χιλιάδες άνθρωποι καταφεύγουν στα συσσίτια των δήμων και της Εκκλησίας για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό. Απευθύνονται στις υπηρεσίες κοινωνικής πολιτικής και ζητούν ρούχα, παπούτσια, γραφική ύλη για τα παιδιά τους, ακόμη και καύσιμη ύλη για να ζεστάνουν τα σπίτια τους.
Στη Δράμα, μια περιοχή όπου οι άνεργοι είναι χιλιάδες, ο δήμος βοηθά μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου 750 οικογένειες που μαστίζονται από την κρίση.

70 οικογένειες

Το δίχτυ προστασίας του δήμου για τις οικονομικά ευπαθείς ομάδες περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Αριστείδη Μωυσιάδη, και τους κοινωνικούς λαχανόκηπους, με δικαιούχους περίπου 70 οικογένειες. Επιπλέον, καθημερινά καταφεύγουν στα συσσίτια 250 άνθρωποι.

Στην Αλεξανδρούπολη σχεδόν το 10% του πληθυσμού της πόλης απευθύνεται στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος «Πολυκοινωνικό» ζητώντας στήριξη. Σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου, περισσότερες από 6.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο για δωρεάν διανομή τροφίμων και άλλες 1.669 αιτήσεις για το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Οι αιτήσεις των πολιτών αφορούν τη σίτιση και την παροχή τροφίμων, καύσιμης ύλης (ξύλα) και ιματισμού. Ο δήμος μπορεί να καλύψει τις ανάγκες καύσιμης ύλης για 600 οικογένειες και τις ανάγκες τροφίμων για 570 οικογένειες, τη στιγμή που ο αριθμός των αιτήσεων αυξάνεται συνεχώς.
Ανάλογη είναι η εικόνα και στον Δήμο Ξάνθης, όπου περίπου 7.000 άτομα σε μια πόλη 55.000 κατοίκων απευθύνονται στην αρμόδια υπηρεσία, ζητώντας βοήθεια για διάφορα θέματα.
Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης προσπαθεί να βοηθήσει τους πολίτες που έχουν ανάγκη και γι’ αυτό δρομολόγησε σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας την υλοποίηση δράσης για τη διανομή τροφίμων σε οικονομικά ευπαθείς ομάδες.
http://www.dimokratianews.gr/content/29573/αυξάνονται-κάθε-μέρα-τα-συσσιτια-στη-θράκη-και-την-αν-μακεδονία