Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2015

ΗΛΕΙΑ Με ελλείψεις και πολλά προβλήματα ο αγιασμός στα σχολεία





1ο Γυμνασίο Πύργου
Πέρασαν οκτώ ολόκληρα χρόνια από τότε που το κουδούνι του 1ου Γυμνασίου Πύργου, του ιστορικού Γυμνασίου Αρρένων, σίγησε…χθες, στις 9:10 το πρωί χτύπησε ξανά προκαλώντας τον ενθουσιασμό των μαθητών που θα έχουν τη χαρά να φοιτήσουν σ’ ένα τόσο όμορφο και σύγχρονο σχολείο, αλλά και, δάκρυα χαράς σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ανέγερση αυτού του σχολείου…

2ο ΕΠΑΛ Πύργου
Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί ο Αγιασμός στο 2ο ΕΠΑΛ Πύργου, αφού η έναρξη της σχολικής χρονιάς σήμανε και επίσημα και την επαναλειτουργία του Τομέα Υγείας και Πρόνοιας, που καταργήθηκε τον Ιούνιο του 2013, αφήνοντας μετέωρους τους μαθητές και «δείχνοντας» την πόρτα της εξόδου στους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων που λειτουργούσαν.
Τον αγιασμό τέλεσε ο εφημέριος Αγίου Ελευθερίου Πύργου, πατ. Γρηγόριος Πάπαρης, ευχόμενος καλή σχολική χρονιά και ευλογημένη, μεταφέροντας και τις ευχές και ευλογίες τουΣεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού
 3ο Λύκειο «Pierre de Coubertin» Πύργου
Σε ευχάριστο κλίμα τελέστηκε ο αγιασμός στο 3ο Λύκειο «Pier De Coumbertain» λίγο μετά τις 9 το πρωί της Παρασκευής. Μαθητές και μαθήτριες, με ζωηρή διάθεση, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο από νωρίς στήνοντας «πηγαδάκια» μέχρι να ξεκινήσει ο αγιασμός, συζητώντας για τις διακοπές τους, για τη νέα σχολική χρονιά αλλά και για τις επικείμενες εκλογές.
Ο εφημέριος του Αγίου Παντελεήμονος π. Ευάγγελος Παπαηλιού, ήταν εκεί για να ευλογήσει τους μαθητές/τριες και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, ευχόμενος να έχουν καλή σχολική χρονιά, με υγεία, αλληλεγγύη και πίστη, ώστε να διαμορφώσουν προσωπικότητες προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, ενώ τόνισε στους μαθητές της Γ΄Λυκείου ότι  με τη βοήθεια του Θεού θα βαδίσουν με σωφροσύνη τον δύσβατο δρόμο προς τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ότι  Εκκλησία θα είναι δίπλα τους για να βοηθήσει σε ό,τι χρειαστούν.
Αμαλιάδα
Επιστροφή στα θρανία χθες για τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αμαλιάδας, όπου χτύπησε κανονικά το πρώτο κουδούνι και σήμανε την έναρξη για το νέο σχολικό έτος 2015-2016. 
Η νέα χρονιά ξεκίνησε σε όλα τα σχολεία με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τις ευχές από εκπαιδευτικούς, γονείς και αιρετούς, ενώ οι μαθητές επέστρεψαν χαμογελαστοί στα θρανία μετά τη θερινή ανάπαυλα. Άλλωστε, χθες η ημέρα δεν περιελάμβανε μάθημα, ελάχιστα ήταν τα βιβλία που δόθηκαν σε μαθητές δημοτικών σχολείων και τα σχολικά προγράμματα θα αρχίσουν να ‘τρέχουν’ από Δευτέρα, οπότε και θα φανούν και τα όποια κενά υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό. 

Αρχαία Ολυμπία
Καλή και εποικοδομητική σχολική χρονιά, με υγεία και πρόοδο, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ευχήθηκαν ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς, οι Αντιδήμαρχοι και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, που χθες το πρωί έδωσαν το παρών στον καθιερωμένο Αγιασμό, των σχολικών μονάδων του δήμου, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ανδρίτσαινα
Παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους, φαινόμενο που συναντάται φέτος έντονα δυστυχώς σε όλη τη χώρα, χτύπησε χθες κανονικά το πρώτο κουδούνι στο Δημοτικό, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο της «ακριτικής» Ανδρίτσαινας για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδότησε την έναρξη μιας νέας δημιουργικής σχολικής χρονιάς, στο ιστορικό κτήριο που στεγάζονται τα σχολεία .
Γονείς, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, καθηγητές, δάσκαλοι και φυσικά οι μαθητές που είναι οι ψυχή των σχολείων ήταν όλοι εκεί,  ενώ την παράσταση έκλεψαν βέβαια τα «πρωτάκια» που με δυσκολία κρατούσαν τα μάτια τους ανοιχτά στην προσπάθειά τους να συνηθίσουν το νέο τους ωράριο…

Νέα Φιγαλεία
Ο καθιερωμένος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς πραγματοποιήθηκε χθες σε όλα τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας. Ξεκινώντας από το δημοτικό σχολείο που  ήταν και η πρώτη στάση του ιερέα της περιοχής π.Αναστάσιου, έγινε ο πρώτος αγιασμός της σχολικής χρονιάς.
Έπειτα αγιασμός έγινε και στο Νηπιαγωγείο(το οποίο δεν άνοιξε και άγνωστο πότε θα ανοίξει), καθώς μαζί με το Δημοτικό Σχολείο στεγάζονται στο ίδιο κτήριο. Επόμενος σταθμός ήταν το Γυμνάσιο και το Λύκειο της κωμόπολης όπου φοιτούν οι νέοι της περιοχής μας. Τελευταίος σταθμός ο παιδικός σταθμός της Νέας Φιγαλείας ο οποίος στεγάζεται εδώ και 3 χρόνια σε έναν νέο ανακαινισμένο χώρο στο κτήριο του Λυκείου. Να σημειωθεί ότι σε όλα τα σχολεία της Νέας Φιγαλείας φοιτούν περίπου 150 παιδιά....

Ανδρίτσαινα - Κρέστενα
Παρουσία του Δημάρχου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων Σάκη Μπαλιούκου, πραγματοποιήθηκε χθες ο καθιερωμένος αγιασμός στο Δημοτικό σχολείο Κρεστένων καθώς και στο ΕΠΑΛ της πόλης, που άνοιξαν κανονικά τις πύλες τους μαζί με τα υπόλοιπα σχολεία του δήμου και υποδέχτηκαν παλιούς και νέους μαθητές, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις σε καθηγητές και δασκάλους.


 http://www.patrisnews.com/nea-enimerosi/ileia/me-elleipseis-kai-polla-provlimata-o-agiasmos-sta-sholeia-tis-ileias